Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Norsko – Portugalsko

2:3

konec (0:2)

19.11.2019, 18:30 • Marienlyst, Drammen • Skupina 7 • Gerard Filip

Tipsport: 5.01 3.92 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího přenosu na viděnou. (20:27:11)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 15:12.
Je konec. Utkání nám nakonec přineslo až pět branek, což by málo kdo čekal. Od vyloučení Queiróse šla hra Portugalska rapidně dolu a Norové tak dominovali. Přes všechnu tu dominanci ale stejně inkasovali třetí a zároveň rozhodující gól. Nebýt branky, tak by momentálně odcházeli alespoň s jedním bodem a zůstali by na druhém místě. Norská koncovka dnes byla celkově velmi špatná a hosté tak díky skvělému úvodu vítězí. Hráčem utkání byl zvolen Fábio Vieira.

90+4

Konec zápasu.

90+4

A další pokus! Z levé strany přilétl dobrý centr přesně na hlavičku Bjorkana, ovšem brankář Diogo Costa byl připravený a zachránil tak výhru Portugalsku.

90+3

Norové to ještě zkoušeli pomocí vzdušné přihrávky za obranu, ale v brankovišti nastal útočný faul, odkopávat tak bude brankář.

90+2

Žlutou kartu dostává Mota Carvalho (Portugalsko).

90+1

Závěr utkání bude ještě dosti zajímavý. Uvidíme jestli se Norům podaří toto smolné utkání vyrovnat!

90

Rozhodčí nastavuje tři minuty!

89

Norsko právě vstřelilo branku!
No pozor! Norové snižují v závěru utkání na rozdíl jedné branky. Z levé strany přišla přihrávka, která pronikla až skoro na druhou stranu brankoviště, kde volně dorážel JORGEN LARSEN.

87

Utkání se blíží ke svému konci. Uvidíme zda se dočkáme ještě nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.

85

Mohlo být sníženo na rozdíl jedné branky!! Nejdříve zakončoval Ostigard, jeho ránu ale vyrazil brankář Diogo Costa. Do dorážky se následně prosmýkl střelec první branky Thorstvedt, jenž v tutové příležitosti přestřelil.

84

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Miguel Luís, přichází Gedson Fernandes.
Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Fábio Vieira, přichází Mota Carvalho.

83

Norsko právě vstřelilo branku!
Domácí se dočkali! Miguel Luís nedokázal čistě odstavit Donnuma, a tak se musela pískat penalta. Tu na sebe vzal zkušený a dnes asi nejlepší domácí hráč KRISTIAN THORSTVEDT, jehož rána směřovala k pravé tyči.

83

Byla nařízena penalta pro Norsko!

82

Co se týče místního počasí, tak na utkání přijelo poměrně dost portugalských fanoušků, kterých je i celkem slyšet.

81

Norsko mělo za pár sekund k dispozici rohový kop, na který si vyskakoval Thorstvedt, jenže ani tentokrát obranu prostřelit nedokázal.

80

V obrovské tutovce se nyní zjevil zcela volný Borchgrevink, ale místo branky trefil pouze volně stojícího obránce.

79

79. FLORENTINO - 0:3

79

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Poněkud nečekaný gól! Norové se po tom všem tlaku nedokázali ubránit a nyní z ničeho nic inkasují. Francisco poslal do vápna vzdušný balón, který jen lehce tečoval FLORENTINO, na což brankář nestihl zareagovat.

78

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Risa, přichází Bjorkan.

77

Žlutou kartu dostává Bohinen (Norsko).

76

To byla opravdu škoda! Z pravé strany centroval jeden z domácí hráčů, v malém vápně si ještě lépe naběhl kapitán Risa, jenže míč mu proklouzl pouhý milimetr od špičky kopačky.

74

Když to nejde z blízka, zkusíme to z dálky. To si teď nejspíš řekl Larsen, který vypálil z cca 25 metrů. Branku ale vůbec netrefil.

73

Ani teď další centr do vápna Portugalska a další odvrácený balón do bezpečí. Norové dnes mají opravdu smolný den v útoku.

72

Po žluté kartě je tu další Norský faul, tentokrát si ho na svůj trikot připisuje Thorstvedt, který s rozhodnutím hlavního sudího nebyl spokojený.

71

Žlutou kartu dostává Fredriksen (Norsko).

70

Do vápna hostů přisvištěl další centr, tentokrát až na zadní tyč, kde se o hlavičku pokoušel Risa. Na tu však vyzrál brankář Diogo Costa.

68

Domácí se v posledních třech minutách v šancích výrazně rozjeli, ale obrana Portugalska stále odolává. Najdou domácí ještě dnes vůbec nějaký recept jak projít?

66

Norsko zahrávalo přímý kop z velmi dobré vzdálenosti, jenomže Bohinen smolně trefil pouze obrannou zeď a k snížení tak nedošlo.

65

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Bjortuft, přichází Borchgrevink.

63

Ani po rohovém kopu nemáme sníženo. Míč letěl do středu vápna, odkud byl rázem odvrácen do bezpečí. Domácí se tak musí momentálně bránit.

62

Fábio Vieira to udělal parádně. Donnum chtěl projít po levé straně až do vápna, ovšem již zmiňovaný Fábio ho perfektně odstavil a uvidíme roh.

61

Portugalsko se osvobodilo ze své poloviny, ale ne na dlouho. Po následné špatné přihrávce na středu hřiště přichází Norsko zpět do útoku.

59

Norové teď měli obrovské štěstí! Portugalsko se poprvé v tomto poločase dostalo do nějaké větší šance a ihned z toho byla smrtící situace. Thierry Correira vypálil zpoza vápna, jeho střelu mu však Klaesson vyrazil na břevno!

58

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Vetlesen, přichází Hauge.
Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Brynhildsen, přichází Larsen.

57

Žlutou kartu dostává Evjen (Norsko).

56

Nyní se konečně domácí o něco pokusili, ovšem na přihrávku za obranu zareagoval Donnum příliš pozdě a následuje tak odkop od brány.

55

Druhý poločas pokračuje stále podle stejného scénáře a je to zatím bez nějaké větší šance. Norové stále drží míč, ale né a né s ním něco udělat.

54

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Jota, přichází Francisco.

52

Z levé strany přilétl dobrý centr domácích, na který si vyskakoval Thorstvedt, ovšem obrana byla opět úspěšnější.

50

Nyní byl ale k vidění rychlý útok Protugalska, na jejímž konci bylo zakončení z kopačky Fábia Vieiry, ovšem i zde nastal obranný blok tělem.

48

Thorstvedt zkoušel vystřelit zpoza vápna, jenže jeden z obránců předvedl výtečnou poziční hru a ráně tak zabránil.

47

Norové začínají ihned aktivně, ovšem obrana Portugalska stále drží, dočkají se dnes domácí vůbec branky?

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
Nastavený čas přinesl pouze kombinace, ovšem šanci žádnou. Rozhodčí tak v klidu ukončil první poločas, který nám přinesl dvě branky. Vše začalo již ve druhé minutě, a to skvělou střelou do pravého horního rohu o kterou se postaral Fábio Vieira. Norsko se snažilo rychle odpovědět, místo toho však jen chybovalo a dostávalo se do zbytečných ofsajdů. Portugalsko tak toho využilo a přidalo druhou branku. O tu se tentokrát postaral dosud neviditelný Jota, jenž svojí ránou k pravé tyči nedal brankáři šanci. V 32. minutě nastal pro hosty poměrný šok, protože byl po druhé žluté kartě ze hry vyloučen Diogo Queirós. Portugalsko tak bude hrát do konce zápas v deseti.

45+1

První poločas skončil.

45

Rozhodčí nastavuje jednu minutu!

44

Norové kombinují tam a zpátky, ovšem obrana Portugalska né a né chybovat, domácí tak budou muset najít klíč, aby se přes pyrenejskou bránu dostali.

42

Pomalu, ale jistě se nám blíží konec první části. Uvidíme zda se dočkáme ještě nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.

41

Poprvé se v dnešním utkání do nějaké situace vložil Vetlesen. Byla to konkrétně střela zpoza velkého vápna, rána ale putovala pouze nad.

40

Vitor Ferreira zkoušel pro svůj celek vybojovat faul na pokraji lajny, jenže Bohinen předvedl čistý a zkušený zákrok.

39

Po téměř dvou minutách tu byl další pokus o centr z levé strany, tentokrát ho však obrana odvrátila rovnou pryč.

37

Do vápna hostů přilétl poměrně nečekaný centr. V brankovišti si na hlavičku nabíhal vysoký Bohinen, ovšem na jednoho z obránců hold nestačil.

36

Norsko má na hosty velký tlak, ale obrana Portugalska zatím skvěle odolává.

35

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Tiago Djaló.

34

Seveřané se natlačili na polovinu Portugalska, kde rázem kombinují.

32

Norové se zřejmě dostali zpátky do hry. Po střele Brynhildsena, nyní nadešel pokus Donnuna, ovšem tentokrát neměl brankář práci žádnou.

30

Brynhildsen prošel s míčem až do brankoviště, ovšem na střelu to měl z velkého úhlu, tudíž to pro brankáře nebylo nic těžkého.

29

Diogo Queirós si nedal pozor na své zákroky a nyní dostává žlutou kartu během pár minut! Portugalsko tak bude dohrávat utkání v deseti hráčích. Uvidíme zda se Norsku podaří utkání zkomplikovat.

28

Risa to teď mohl zahrát mnohem lépe. Po velké šanci putovali dopředu domácí, jenže Risova přihrávka do vápna neměla hlavu ani patu a následuje tak odkop od brány.

27

Fábio Vieira svým centrem za obranu našel dočista volného Rafaela Leaoa, jenomže ten zpoza malého vápna na Klaessona nevyzrál.

26

Po druhé brance Norsko polevilo a hosté si tak kombinují na středu hřiště, což je dává do velmi dobré pozice a pohody. Uvidíme co přinesou následující minuty.

24

Na dnešní utkání nepřišlo mnoho diváků, stadion prvoligového týmu Strømsgodset IF je tak z 70% prázdný.

23

Žlutou kartu dostává Diogo Queirós (Portugalsko).

22

Do vápna domácích přisvištěl nečekaný daleký centr. V brankovišti následně upadl střelec druhé branky Jota, hlavní sudí však penaltu nenařídil.

21

Norové by se gólu již také dočkali, kdyby ale nechybovali v útoku, a to svými ofsajdovými kiksy.

20

20. JOTA - 0:2

20

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Máme tu již druhou branku! Z pravé strany nadešla výtečná přihrávka přesně na kopačku mladého JOTY, který to z první poslal nechytatelně k pravé tyči.

19

A rychle na druhou stranu. Norové se dostali do teprve prvního čistého střeleckého pokusu, který na sebe vzal zkušený mladík Thorstvedt, ovšem ani jeho střela brankáře nijak nezaneprázdnila.

18

Leite si pomohl přihrávkou na Fábia Vieiru, který se na to nebál jít z otočky, jeho střela ale na bránu neletěla. Pouze nad.

17

Tak zřejmě nic. Po odehraném autu nadešla špatná přihrávka, která tak putovala na kopačku Leiteho. Ten momentálně zakládá nový útok.

16

Hra se snad poprvé v dnešním utkání trošku uklidnila a nyní sledujeme domácí kombinace na polovině Portugalska. Uvidíme, co z toho bude.

14

Čtrnáct minut odehráno a Norové se dopustili již čtvrtého ofsajdu. Nyní se v něm smolně ocitl Risa, který se tak díky své nepozornosti do zakončení nedostane.

13

Thierry Correia centroval z pravé strany, ovšem místo na hráče mířil rovnou do brány a bylo to jen tak tak od druhé branky!

12

Jednomu z domácích hráčů se nepodařilo nejlépe odvrátit balón z brankoviště. Nakonec však hosté nic velkého vytvořit nedokázali.

11

Norsko zahrávalo další rohový kop a dopadlo to bohužel stejně jako u prvního. Opět se hráči dokázali dostat do hlavičky, jenže útočníci stáli v ofsajdu.

9

Aby nefaulovalo pouze Norsko, nyní muselo i Portugalsko. První hostující faul si tak připisuje Thierry Correia.

8

Po pravé straně zakládal nový hostující útok Fábio Vieira, ovšem tentokrát si na něj severská obrana dala pozor a akci tak zneškodnila.

7

I přesto, že je skóre 1:0 pro pyrenejský celek, tak Norové též nepředvádí špatný fotbal. Šancí již mají na kontě více, teď je jen proměnit.

6

Norsko zahrávalo první rohový kop utkání. Míč pronikl až do středu vápna, kde si ho přebrali tři hráči domácího týmu, jenomže i oni se nacházeli v ofsajdovém postavení.

5

Za obranu Portugalska nadešla dlouhá přihrávka, jenomže nabíhající Brynhildsen, který tak mohl putovat sám na bránu, byl v ofsajdu.

4

Norové jsou po obdržené brance dosti agresivní, byla k vidění již žlutá karta a nyní si Bohinen v útoku žádal o druhou.

3

Žlutou kartu dostává Thorstvedt (Norsko).

2

2. Fábio VIEIRA - 0:1

2

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Tak to je rychlovka! Portugalci se pomocí centru z levé strany probojovali až do brankoviště, kde se k míči dostal FÁBIO VIEIRA. Obrana Norska ho nechala volně zpracovat a právě to způsobilo inkasovanou branku do pravého horního rohu.

1

O úvodní výkop se postarali hosté, kteří se ihned pokoušeli dostat dopředu, tam však nastal útočný faul.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Domácí nastupují v modro-červených dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
Úvodní sestavy:

Norsko: Klaesson – Risa (C), Østigård, Bjørtuft, Fredriksen – Brynhildsen, Vetlesen, Bohinen, Evjen – Thorstvedt, Donnum
Náhradníci: Faye Lund – Bjorkan, Borchgrevink, Hoberg Vetti, Salte, Pereira, Hauge, Hove, Larsen

Portugalsko: Diogo Costa – Thierry Correia, Diogo Queirós (C), Diogo Leite, Tavares – Florentino – Miguel Luís, Vitor Ferreira – Fábio Vieira, Rafael Leao, Jota
Náhradníci: Joao Virginia – Pedro Mendes, Daniel Braganca, Mota Carvalho, Pedro Pereira, Tiago Djaló, Gedson Fernandes, Filipose Soares, Francisco

Rozhodčí: S. Lapočkin – R. Usačev, A. Lunev.
Vzájemná utkání

24.3.2017 – Portugalsko – Norsko 3:1
4.9.2014 – Norsko – Portugalsko 1:2
5.9.2013 – Portugalsko – Norsko 5:1
Portugalsko je sice na třetím místě, ovšem stále mají jeden zápas k dobru. Pokud by se jim dnes podařilo porazit Nory, putovali by na druhou příčku. Právě Portugalsko dnes bude velkým favoritem, tak uvidíme zda tu roli potvrdí. V předchozích setkání si lehce poradili proti výběru z Běloruska a Gibraltaru, na Nizozemsko už ale v bitvě nestačili. Prohra 4:2 znamenala, že Nizozemci už si tak trochu zařídili postup a o vítězi skupiny je již nejspíš jasno. Portugalci si s Nory vždy poradili, tak uvidíme zda tomu bude i dnes.
Norsko se momentálně drží na druhém postupovém místě, ovšem dneska je čeká důležitý zápas proti Portugalsku. Všech sedm vybojovaných bodů bylo proti slabším týmům, nyní přicházejí ti silnější. Na kontě již mají jednu prohru, a to s dosavadním lídrem z Nizozemska. Jejich vzájemné utkání skončilo debaklem pro seveřany v poměru 4:0. Norové se s Portugalskem naposledy utkali v roce 2017 a vítězně z toho vyšel právě dnešní favorit, Portugalsko. Norové se představí před domácím publikem, tak uvidíme zda překvapí.
Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na pokračování Kvalifikace na ME do dvaceti jedna let. Konkrétně na skupinu 7, ve které se proti sobě postaví Norsko – Portugalsko. Norové se zuby nehty drží na druhé postupové pozici, zatímco Portugalsko zaostává až na 3. místě. Výkop je stanoven na 18:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Norsko – Portugalsko

2:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 83. Thorstvedt (pen.), 89. Larsen – 2. Vieira, 20. Jota, 79. Florentino

Karty:   3. Thorstvedt (NOR), 57. Evjen (NOR), 71. Fredriksen (NOR), 77. Bohinen (NOR) – 23. Queirós (POR), 90+2. Carvalho (POR)   29. Queirós (POR)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 15:12.

Norsko: Klaesson – Risa (C) (78. Bjorkan), Østigård, Bjørtuft (65. Borchgrevink), Fredriksen – Brynhildsen (58. Larsen), Vetlesen (58. Hauge), Bohinen, Evjen – Thorstvedt, Donnum
Náhradníci: Faye Lund – Bjorkan, Borchgrevink, Hoberg Vetti, Salte, Pereira, Hauge, Hove, Larsen

Portugalsko: Diogo Costa – Thierry Correia, Diogo Queirós (C), Diogo Leite, Tavares – Florentino – Miguel Luís (84. Gedson Fernandes), Vitor Ferreira – Fábio Vieira (84. Mota Carvalho), Rafael Leao (35. Tiago Djaló), Jota (54. Francisco)
Náhradníci: Joao Virginia – Pedro Mendes, Daniel Braganca, Mota Carvalho, Pedro Pereira, Tiago Djaló, Gedson Fernandes, Filipose Soares, Francisco

Rozhodčí: S. Lapočkin – R. Usačev, A. Lunev