Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Wales – Maďarsko

2:0

konec (1:0)

19.11.2019, 20:45 • Cardiff City Stadium, Cardiff • Skupina E • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.54 4.17 7.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno, Wales se po posledním utkání posouvá na druhé místo se ziskem 14 bodů a jde přímo na Mistrovství Evropy 2020 ve fotbalu. Slovákům nepomohla ani domácí výhra nad Ázerbájdžánem 2:0 a končí třetí. Čeká je tak play-off o postup (dle pořadí Ligy národů), stejně tak jako Maďary, kteří neudrželi před posledním kolem druhé místo.

88

Obrovský potlesk vyprovází z placu kapitána domácích. Gareth Bale si ovace užívá a oplácí divákům stejnou mincí. Místo něj jde na hřiště Harry Wilson.

88

Daniel James vidí za své oplácení žlutou kartu.

83

Poslední změna v kádru hostí. Roland Sallai jde z placu, místo něj okusí atmosféru v Cardiffu přímo na hřišti Filip Holender.

83

Davies servíroval míč na malé vápno přesně do míst, kam si nabíhal Chris Mepham, jenž mohl dát postupové razítko. Jenže jeho hlavička skončila těsně vedle levé tyče z pohledu Pétera Gulácsiho.

72

Druhé střídání hostí. Balázs Dzsudzsák to měl dneska těžké, dostal se pouze do jedné šance, resp. jí připravil spoluhráčům, a Hennessey se nadvakrát během pár sekund zaskvěl. Nyní jde z placu a přepouští místo Rolandu Vargovi.

72

Stejně tak Tom Lockyer, jenž si vyšlápl na Ádáma Szalaie a trošku těch emocí se snesla na zelený pažit.

71

István Kovács navíc přejel v souboji dvou střídajících hráčů Ampadua a vysloužil si žlutou kartu.

66

První žlutá karta je na světě, když Máté Pátkai zajel šlapákem do soupeře azde se není čemu divit.

66

Ale stroj jménem červený drak pokračuje na 101 procent i nadále. Ramsey rozehrál přímý volný kop na Daniela Jamese, který se v pokutovém území zbavil Gergő Lovrencsics a následně poslal prudkou střelu těsně vedle!

60

Hosté se ještě pokusí s výsledkem něco udělat. Třeba je nakopne střídání. Dolů jde Ádám Nagy, přichází István Kovács.

52

52. Gareth Bale zamířil těsně nad

52

Právě Gareth Bale se ujal míče, ale nevměstnal ho z přímého kopu mezi tři tyče. Tentokrát svojí genialitu nepotvrdil, ovšem pouze a jen o půl metru.

51

Po rohovém kopu odhlavičkovali hosté míč za vápno, kde Botond Baráth poslal jasně k zemi Kieffera Mooreho. Jasný nebezpečný zákrok při výskoku. A je z toho standardka pro domácí z dvaceti metrů. Že by práce pro Garetha Balea?

50

Joe Morrell po poctivé práci jde z placu a nahrají jej Ethan Ampadu.

47

47. Aaron RAMSEY - 2:0

47

Wales právě vstřelil branku!
AARON RAMSEY hraje naprosto snový zápas! Dává druhou branku a výrazně posouvá Wales na Mistrovství Evropy. Ben Davies poslal z levé strany centr do vápna, kde důležitý míč v chumlu hráčů získal kdo jiný než Gareth Bale. Posunul jej na Chrise Mephama, jenž lehkou tečí na extrémní hranici ofsajdu přihrál právě Ramseymu a ten zcela volný před gólmanem uklidil míč pod břevno. Asistence: Chris Mepham

34

34. Hennessey likviduje velké šance hostí

34

Obrovská, vskutku obrovská šance pro hosty, kteří mohou vděčit skvělému Wayne Hennesseymu. Ten nejprve fantasticky vyrazil střelu Dominika Szoboszlaie po výborném hlavičkovém přistrčení Dzsudzsáka z první z oblasti penaltového puntíku. K dorážce se dostal Roland Sallai, ale gólman Walesu se natáhl i k tyči a vzápětí schoval míč pod své tělo při možné Sallaiově dorážce!

30

A Maďaři byli málem ztrestáni druhou brankou, která by si v ničím nezadala s trefou první. Gareth Bale odcentroval opět z pravé strany před vápnem a nyní posadil míč na hlavu Connora Mooreho, který těsně minul vzdálenější tyčku!

27

K centrovanému míči se postavil kdo jiný než Balázs Dzsudzsák. Jeho bochánek do vápna byl zajímavý, tím spíše, že Baráth přeskočil jak Mephama, tak Baleho. Jenže hlavičku usměrnil zhruba pět metrů nad místem, kde byl pravý horní roh.

15

15. Aaron RAMSEY - 1:0

15

Wales právě vstřelil branku!
Druhá střela domácích na branku již byla výrazněji nebezpečnější. Gareth Bale dostal na levé straně ideální přihrávku. Přesně takovou, jakou potřeboval. Zasekávačkou se zbavil Ádáma Langa, který byl jako na kolotoči a odcentroval do vápna. Tam o jeho centru de facto naslepo věděl AARON RAMSEY a trefil se pod břevno, kam neměl Gulácsi i přes rychlý postřeh šanci dosáhnout. Asistence: Gareth Bale.

12

Zdá se, že maďarský tým se oklepal z úvodního náporu a už se také dostává více k brance Walesu. Jenže nyní při útoku po pravé straně výborně sebral míč Daniel James a rychle přenesl balon na druhou stranu pro Garetha Baleho. Ten si naběhl do vápna a zkusil střelu, která ale Gulácsiho výrazněji nevystrašila. Přesto si připisuje první zákrok, na zahřátí.

Wales – Maďarsko

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 15. Ramsey (Bale), 47. Ramsey (Mepham)

Karty:   72. Lockyer (WAL), 88. James (WAL) – 66. Pátkai (HUN), 71. Kovács (HUN)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:21.

Wales: Hennessey – Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (50. Ampadu), Allen – Ramsey, Bale (C) (88. H. Wilson), James – Moore.
Náhradníci: A. Davies, King – Gunter, J. Lawrence, A. Williams, H. Wilson, Vokes, Ampadu, Levitt, Roberts, Matondo, Vaulks.

Maďarsko: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Nagy, Lang – Pátkai, Á. Nagy (60. Kovács) – Dzsudzsák (C) (72. R. Varga), Szoboszlai, Sallai (83. Holender) – Szalai.
Náhradníci: Dibusz, Kovácsik – Szalai, Gazdag, Feczesin, K. Vida, Kovács, R. Varga, Pávkovics, Holman, Bese, Holender.

Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (vš. Rumunsko)