Menu

Fotbal

Evropská liga

FC Porto – Glasgow Rangers

1:1

konec (1:1)

24.10.2019, 18:55 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Skupina G • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.6 4.14 5.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:48:55)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:15.
Je konec! Porto nakonec uhrálo s Rangers remízu 1:1. Ani jeden z týmů nemohl dlouhou dobu najít recept na obranu svého soupeře. Až ve 37. minutě dokázal otevřít skóre krásnou střelou domácí Díaz! Skotský celek však nesložil zbraně a ještě před přestávkou srovnal. Rychlý brejk úspěšně zakončil Morelos! Po změně stran byl o něco aktivnější skotský celek, ale Borna Barišić nechal vyniknout domácího brankáře! V závěru mohlo rozhodnout také Porto, ale Marega ve velké šanci trefil brankáře McGregora.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Hosté drží míč daleko od vlastní branky a sbírají cenné vteřinky. Portu už moc času na vstřelení rozhodující branky nezbývá.

90+2

Jesús Manuel Corona se hnal do vápna, jenže si pomohl faulem také v souboji s Halanderem. Domácí se okrádají o možnost vytvořit si tlak.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Allan McGregor vyrazil z branky na malé vápno, kde se proti němu provinil faulem důrazný Corona. Rangers našetří další vteřinky k dobru.

89

Kamara vypomohl spoluhráčům z obrany a z hranice velkého vápna odkopl míč daleko na polovinu Porta. Tlak domácích v posledních minutách sílí.

88

Marega se mohl stát hrdinou! Domácí útočník si ve vápně naběhl na centr z levé strany, ale jeho střelu placírkou skvěle vyrazil Allan McGregor!

87

Domácí celek se snaží tlačit na polovinu Rangers, ale Portu se vůbec nedaří v přechodové fázi. Obrana Rangers naopak brání skvěle.

86

Rangers zahrávalo přímý kop ze skvělé pozice. Jeho rozehrávky se ujal James Tavernier, jehož rána prolétla nad břevnem domácí svatyně.

85

Ojo si ihned vzal míč na polovině hřiště a pelášil s ním k brance domácího Porta. Pozorný Pepe se mu vrhl pod nohy a riskantním skluzem mu zamezil v zakončení.

84

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Ryan Jack, přichází Scott Arfield.
Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Brandon Barker, přichází Sheyi Ojo.

84

Bouřlivák Pepe se dnes také zapíše na seznam potrestaných hráčů.

83

Po rohovém kopu se do zakončení dostal Marcano, ale domácí stoper byl možností natolik překvapen, že poslal míč úplně mimo branku.

82

Helander si splnil své defenzivní povinnosti, když na zádech udržel Maregu a nedal mu prostor k odcentrování. Porto následně vybojovalo rohový kop.

81

V souběžně hraném utkání skupiny G vedou Young Boys Bern nad Feyenoordem 2:0!

80

Domácím hráčům v posledních minutách začínají téct nervy. Porto dnes totiž potřebuje vyhrát, aby si vylepšilo pozici ve skupině.

79

Žlutá karta také na straně Rangers. Za zastavení rozvíjející se akce Porta ji dostává Helander.

78

Střídající Aribo se hnal za nákopem na pravou stranu. Domácí obránce Telles se před něj natlačil tělem a nenechal jej odcentrovat.

77

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Ryan Kent, přichází Joe Aribo.
Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Zé Luís, přichází Tiquinho Soares.

76

Ryan Kent se hnal vpřed po pravé straně, ale krajní obránce Corona k němu přistoupil a důraznou hrou tělem jej odstavil od míče.

75

Další žlutá karta na straně Porta! Tentokrát si ji vysloužil Telles.

74

Kent se znovu vrhl do šestnáctky, jenže tentokrát neustál souboj s jedním z obránců. Sudí se rozhodl nechat pokračovat ve hře.

73

Další zajímavý pokus na straně skotského mužstva. Kent se prosmýkl do pokutového území, ale jeho technický pokus minul zadní tyč.

72

Skotský celek nyní váhal s rozehrávkou přímého kopu, což se vůbec nelíbilo domácím fanouškům, kteří to dali najevo hlasitým pískotem.

71

Bruno Costa nyní diriguje rozehrávku Porta na polovině skotského mužstva. Zadáci v červeném skvěle vystupují a znepříjemňují domácím kombinaci.

70

Střídající Bruno Costa přišlápl soupeři nohu a za následné protesty vidí žlutou kartu.

69

Domácí se dožadovali pokutového kopu! Hráčům Porta se nelíbil zásah Barišiče ve vlastní šestnáctce. Podle rozhodčího se o hru rukou nejednalo.

68

Nakadžima doběhl dlouhou přihrávku na levou stranu, přehodil si míč na pravačku, ale špičkou kopačky neprocedil míč mezi obránce v červeném.

67

Marega svedl sprinterský souboj s jedním z obránců v červeném. Domácí útočník si ale pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo panu sudímu.

66

Nakadžima sice opět získal míč na levé straně hrací plochy, ale nepřesnou rozehrávkou jej daroval obráncům v červených dresech Rangers.

64

Střídající Nakadžima se ihned zapojil do útočení, jenže jeho přihrávka směřující na hranici velkého vápna byla příliš prudká.

63

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Šoja Nakadžima.

62

Hosté se znovu usadili na polovině Porta. Fotbalisté v červených dresech zatím kombinují daleko od branky, ale působí aktivně.

61

Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otávio, přichází Bruno Costa.

60

Je za námi hodina hry a nástup do druhého poločasu zatím lépe vychází skotskému celku. Rangers jsou po změně stran aktivnější a tlačí se do útoku.

59

Connor Goldson znovu vymyslel prudký centr před branku domácího celku, ale Marcano tentokrát ve skluzu srazil míč na rohový kop.

58

Connor Goldson prošel po pravé straně do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr skončil na hlavě dobře postaveného stopera Marcana.

57

Allan McGregor se musel zapojit do rozehrávky hostujícího mužstva. Rangers se následně dostalo na polovinu domácích a opět kombinuje.

56

Kent si brousil zuby na centr z pravé strany, nicméně domácí obránce k němu skvěle přistoupil a na poslední chvíli před ním přizvedl míč mimo šestnáctku.

55

Exekuce následného rohového kopu se ujal Tavernier, jehož cente přiletěl přímo do rukavic připraveného brankáře. Porto může uklidnit hru.

54

Rangers mohlo dokonat obrat! Na povedený centr si naskočil Barišič, jenže jeho hlavička mířila přímo do míst, kde stál připravený Marchesin, který vytáhl famózní zákrok!

53

Kent napadal rozehrávku Porta na jeho polovině. Ofenzivní fotbalista Rangers dostal pod tlak Coronu, ale ten si na poslední chvíli poradil.

52

Connor Goldson získal odražený míč na pravé straně, jenže dlouho otálel s centrem do pokutového území a důrazný Telles jej obral o míč.

51

Jenže z rohového kopu Rangers branku domácího Porta neohrozilo. Centrovaný míč sice našel Helandera, ale jeho hlavička byla hodně nepřesná.

50

Barišič dostal přihrávku a bez váhání pohotově odcentroval do velkého vápna. Zadáci Porta následně odehráli míč na rohový kop.

49

Marega se natahoval po odraženém míči na hranici pokutového území, ale osamocený útočník domácího Porta neměl proti přesile obránců nárok.

48

Ryan Kent se z levého křídla prosmýkl do pokutového území, jenže jeho průnik skvělým zákrokem zastavil důrazný obránce.

47

Corona z pravé strany odcentroval do pokutového území, ale Marega se kvůli dobrému defenzivnímu zákroku obránce k míči nedostal.

46

Rangers obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů se během poločasové přestávky neuchýlil ke změně v sestavě.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrný souboj. Ani jeden z týmů nemohl dlouhou dobu najít recept na obranu svého soupeře. Až ve 37. minutě dokázal otevřít skóre krásnou střelou domácí Díaz! Skotský celek však nesložil zbraně a ještě před přestávkou srovnal. Rychlý brejk úspěšně zakončil Morelos! Do kabin se proto jde za stavu 1:1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Nastavuje se jedna minuta!

44

44. Alfredo MORELOS - 1:1

44

Rangers právě vstřelili branku!
Je vyrovnáno! Skotský celek ještě před přestávkou dotahuje skóre! Borna Barišić krásnou přihrávkou do velkého vápna našel prostor, kam si naběhl ALFREDO MORELOS, jež si míč zpracoval a dělovkou do horního rohu srovnal!

43

Rangers si pohlídalo další vysoký nákop směřující na Maregu. Obránci v červeném následně odvedli dobrou práci a odehráli míč do bezpečí.

42

Právě Pepe si musel ještě jednou splnil své defenzivní úkoly. Stoper domácího Porta akrobatickým způsobem odkopl míč před dobíhajícím soupeřem.

41

Rangers zahrávalo přímý kop na polovině Porta. Borna Barišić vymyslel krásný centr na značku pokutového kopu, ale tam kraloval Pepe.

40

Zadáci Porta uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Domácí celek je spokojený s vedením a snaží se jej udržet do poločasové pauzy.

39

Porto po vstřelení úvodní branky pokračuje v aktivní hře. Na zajímavý centr si naskočil Otávio, ale jeho hlavička prolétla vysoko nad břevnem.

37

37. Luis DÍAZ - 1:0

37

Porto právě vstřelilo branku!
Domácí celek se nakonec ujímá vedení ještě před přestávkou! LUIS DÍAZ si troufl na zakončení z úctyhodné vzdálenosti. Rána mu sedla opravdu náramně a míč skončil v horním rohu! Allan McGregor plachtil vzduchem marně!

36

Právě Telles se rychle chopil rozehrávky rohového kopu. Centrovaný míč se mu ale nepovedl a balón prosvištěl šestnáctkou bez teče.

35

Telles je v prvním poločase hodně aktivní. Krajní obránce Porta vyslal další přízemní centr do pokutového území, ale jeden z obránců míč vypíchl na roh.

34

Porto následně zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč z kopačky Alexe Tellese skončil v rukavicích pozorného brankáře Rangers.

33

Obrovská šance Porta! Na parádní centr si naskočil Zé Luís, ale svou hlavičku poslal jen do tyče!

32

Porto zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Alex Telles, jenže svou střelou minul branku.

31

Jack je dalším hráčem skotského celku, který si za svůj přestupek vykoledoval žlutou kartu.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrný fotbal. Ani jeden z týmů si zatím nevypracoval velkou šanci.

29

Alex Telles hledal prudkou přihrávkou podél pomezní čáry Maregu, ale toho si vzal na starost Goldson, který jej ihned odstavil od míče.

28

Hosté vybojovali odražený míč a stoper Helander nabádá své spoluhráče, aby uklidnili hru. Fotbalisté Porta rozehrávku soupeře neatakují.

27

Porto už opět kombinuje na polovině soupeře, jenže domácí hráči si přihrávají snad dvacet metrů od hranice pokutového území.

26

Luis Díaz dostal krásnou přihrávku na polovinu soupeře, dobře se s míčem otočil, ale už nedokázal roztáhnout hru do křídla.

25

Marega se hnal za centrem na malé vápno, ale hostující brankář Allan McGregor vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.

24

Marega dostal další prudkou přihrávku na levé křídlo, otočil se kolem svého strážce, ale už nedokázal přesně rozehrát. Rangers zatím brání skvěle.

23

Centr od rohového praporku přiletěl na samotnou hranici velkého vápna, odkud pálil Brandon Barker. ale jeho přízemní pokus minul branku o pořádný kus.

22

Connor Goldson dostal prostor na polovině Porta, roztáhl hru na levou stranu, ale centrovaný míč srazila domácí obrana na rohový kop.

21

Otávio si chtěl udělat prostor efektním zpracováním, ale míč se mu od kopačky odrazil do zámezí. Vhazovat tak bude hostující mužstvo.

20

Marega dostal přihrávku na polovinu Rangers, ale měl kolem sebe přesilu fotbalistů v červeném a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.

19

Porto se usadilo v blízkosti pokutového území, jenže centr z levé strany skončil v rukavicích hostujícího brankáře. Tlak se ale stupňuje.

18

Luis Díaz si při bránění hostujícího Taverniera pomohl nedovoleným zákrokem. Rangers poté rychle rozehrálo do kombinace, ale ihned přišlo o míč.

17

James Tavernier dostal přihrávku na pravou stranu, jenže špičkou kopačky neprocedil přihrávku mezi stopery domácího Porta.

16

Porto následně zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Uribe, ale špatným centrem nenašel nikoho v modrobílém.

15

Barišič fauloval na polovině hřiště ostrým skluzem a dostává žlutou kartu.

14

Na druhé straně se skotský celek poprvé vydal do protiútoku, jenže Kent svým centrem našel rukavice dobře postaveného Marchesina.

13

Telles dostal přihrávku na levou stranu, prošel s míčem do blízkosti velkého vápna, ale na jeho přízemní centr nedosáhl nikdo v modrobílém.

12

Porto už opět kombinuje na polovině soupeře, jenže domácí si zatím nemohou poradit s dobře postavenou obranou Rangers.

11

Steven Davis se skvěle vrátil do vlastní šestnáctky, kde zastavil prudkou přihrávku z pravé strany. Osamocený hráč Rangers následně přesně rozehrál.

10

Corona odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde si na jeho pobídku naskočil Zé Luís, ale jeho pokus prosvištěl daleko od zadní tyče.

9

Telles měl moře prostoru na levé straně, potáhl míč na polovinu skotského celku, jenže si znovu raději pomohl zpětnou přihrávkou na stopery.

8

Corona byla faulován u pomezní čáry. Rozhodčí si k sobě zavolal Barišiče, kterému dává jasným gestem najevo, že to příště bude za žlutou kartu.

7

Zadáci Porta kombinují na vlastní polovině a uklidňují dění na trávníku. Nikdo z fotbalistů Rangers jejich kombinaci neatakuje.

6

Marega potáhl míč vpřed po pravém křídle, předložil jej Coronovi, jehož prudký přízemní centr srazila obrana Rangers na rohový kop.

5

Domácí skvěle napadali rozehrávku Rangers. Hráče v červeném dostal pod obrovský tlak hlavně Marega, ale skotský celek si nakonec poradil.

4

Telles podpořil ofenzivu Porta náběhem po levém křídle. Krajní obránce domácího mužstva krátkým centrem odevzdal míč fotbalistům Rangers.

3

Alex Telles si na polovině hřiště nechtěl komplikovat rozehrávku a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře.

2

Portugalský celek se ihned nastěhoval na polovinu Rangers. Průniková přihrávka mezi stopery však byla moc prudká a skončila v rukavicích brankáře.

1

Domácí Porto obstaralo výkop do dnešního utkání, ve kterém portugalský celek nutně potřebuje zvítězit, aby si pomohl v rámci tabulky.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hřiště. Porto bude hrát v modrobílém, zatímco Rangers oblékne červenou sadu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FC Porto: Marchesín – J. M. Corona, Pepe, Marcano, Telles – Otávio, Danilo, Uribe, Díaz – Marega, Luís.
Náhradníci: D. Costa – B. Costa, Manafá, Mbemba, F. Silva, Nakadžima, Tiquinho Soares.

Rangers FC: McGregor – Tavernier, Goldson, Helander, Barišić – S. Davis – Barker, Jack, Kamara, Kent – Morelos.
Náhradníci: Foderingham – Arfield, Aribo, Defoe, J. Flanagan, Ojo, Katić..
FC Porto

Domácí celek je pravidelným účastníkem Ligy mistrů a zároveň obrovským favoritem na postup z této skupiny Evropské ligy. Porto však po dvou duelech drží poslední čtvrtou pozici. Na úvod totiž přehrálo Bern, jenže v minulém souboji prohrálo 2:0 na Feyenoordu. V domácí soutěži je Porto třetí s bodovou ztrátou na první pozici. O víkendu v rámci Tace de Portugal porazilo 5:0 Coimbroes.
Rangers FC

Skotský celek zatím ve skupině G s Feyenoordem, Portem a Youn Boyes Bern není žádným otloukánkem. Výběr Stevena Gerrarda má po dvou duelech na kontě tři body za vítězství na domácí půdě proti Feyenoordu. V minulém utkání však Rangers padlo v Bernu a trošičku si zkomplikovalo situaci. Nicméně v domácí soutěži má po devíti kolech stejně bodů jako Celtic. O víkendu jen remizovalo 1:1 na půdě Hearts.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi FC Porto a Rangers FC. Výkop je stanoven na 18:55.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

FC Porto – Glasgow Rangers

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 37. Díaz – 44. Morelos (Barišić)

Karty:   70. B. Costa (PRT), 75. Telles (PRT), 84. Pepe (PRT) – 15. Barišić (RFC), 31. Jack (RFC), 79. Helander (RFC)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:15.

FC Porto: Marchesín – J. M. Corona, Pepe, Marcano, Telles – Otávio (61. B. Costa), Danilo, Uribe, Díaz (63. Nakadžima) – Marega, Luís (77. Tiquinho Soares).
Náhradníci: D. Costa – B. Costa, Manafá, Mbemba, F. Silva, Nakadžima, Tiquinho Soares.

Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Helander, Barišić – S. Davis – Barker (84. Ojo), Jack (84. Arfield), Kamara, Kent (77. Aribo) – Morelos.
Náhradníci: Foderingham – Arfield, Aribo, Defoe, J. Flanagan, Ojo, Katić.