Menu

Hokej

KHL

Lokomotiv Jaroslavl – HC Viťaz Moskevská oblast

2:3

konec (1:0, 1:2, 0:1)

20.09.2019, 18:00 • Arena 2000, Jaroslavl • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.88 4.0 3.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:30:30)
Československá stopa v utkání:
Jakub Nakládal (JAR)
0+0, 5 střel, čas na ledě 24:15
Jakub Jeřábek (VTZ) 1+0, 1 střela, čas na ledě 19:27.
Střely na branku: 35 – 28 (10:9, 9:12, 16:7).
Je dobojováno! Jaroslavl měla většinu zápasu herně navrch, po gólech Landera a Kudrjavceva zaslouženě vedla 2:0 a byla na dobré cestě ke dvěma bodům. Všechno se ale změnilo v pětatřicáté minutě, kdy Anton Lander mohl v oslabení zvýšit na 3:0. Místo toho ale fauloval a Viťaz zásluhou Aaltonena a Jeřábka v početní výhodě vyrovnal. Poslední dvacetiminutovka byla podobná, útočil hlavně Lokomotiv, ale jediný gól dal za hosty Grebenščikov. Domácí tak ztratili dobře rozjetý zápas a po sedmi zápasech zůstávají s třemi výhrami jediný bod od chvostu Západní konference. Na její čelo se naopak dostal Viťaz, který disponuje dvoubodovým náskokem na druhý Petrohrad.

Konec zápasu.

59:45

Nahození Jaroslavle se znovu stalo kořistí Viťazu. Jeden z hostů pak netrefil prázdnou klec ze středního pásma, ale vliv na výsledek už to asi mít nebude.

59:21

Nakládal trefil jenom Lajunena, který zřejmě chtěl založit protiútok vedoucí ke střele do prázdné branky, ale místo toho způsobil icing.

59:08

Kotouč skončil na střídačce Viťazu, což by neměl být důvod k vyloučení. Lokomotiv si bere oddechový čas.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:30

Domácí se teď nemohou pořádně usadit v útočném pásmu. Lazušin mezitím opustil klec a Jaroslavl je v šesti.

57:36

Nahození Alexejeva neprošlo přes prvního obránce v dresu Viťazu, jenž nahodil puk na opačný konec hřiště a získal tím aspoň pár vteřinek.

56:52

Opět dobrá práce hostujícího gólmana, který se včas přesunul k levé tyči a nepustil do branky vychytralé zakončení zpoza branky.

56:32

Nikolaj Kovalenko nevymýšlel nic složitého zkrátka vystřelil švihem doprostřed branky, kde gólman Samonov nemohl chybět.

55:57

Hosté si pomohli nekompromisním vyhozením. Zakázané uvolnění se však nepíská a Osipov musí hrát od vlastní branky.

55:30

Pavel Kudrjavcev se zleva šikovně protáhl až k brankovišti, jenže kotouč mu v klíčový okamžik utekl od hokejky.

54:52

Ještě jednou v hlavní roli Denis Alexejev, který chtěl pálit golfákem z mezikruží, ale střela mu absolutně nesedla.

54:06

Denis Alexejev nabral dobrou rychlost, na levém křídle ale měl puk na bekhendu a obránce ho zahnal až k zadnímu mantinelu.

53:40

Landerova střela z pravého kruhu byla sražená, nicméně Lokomotiv ještě pokračuje v tlaku v útočném pásmu.

52:59

Rafikov přenesl hru na volnější pravou polovinu kluziště, odkud napřáhl Nakládal, ovšem gólovou střelu krajana Jeřábka nenapodobil.

52:40

Viťaz malinko vytáhl napadání a výrazně zkomplikoval rozehrávku Jaroslavle, která se dlouhé vteřiny nemůže dostat z vlastní půlky.

51:56

Samonov betonem vyrazil střelu z pravého křídla přesně na hokejku dnes nevýrazného Staffana Kronwalla, jehož dorážka z levého kruhu skončila jen na těle hostujícího gólmana.

51:38

Zakázaných uvolnění je v tomto duelu opravdu dost. Po tom další následuje vhazování v útočném pásmu dotahující Jaroslavle.

50:59

Lazušin jenom vyrazil dělovku od modré čáry. Hosté měli u brankoviště hned několik hráčů, ovšem ti nedokázali dorazit kotouč do sítě.

50:48

Petrakov zkusil propálit předním couvajícího beka, nicméně od toho se kotouč odrazil do ochranné sítě za Alexandrem Lazušinem.

50:19

Jaroslavl se hnala do přečíslení tři na dva, které parádním zákrokem lapačkou proti střele z pravého kruhu utnul Samonov.

49:36

Právě český obránce v domácích službách pálil z vrcholku levého kruhu, ale pro Alexandra Samonova to znamenalo jen jednoduchý zákrok.

49:21

A aby toho nebylo málo, tak Jakub Nakládal hned po vhazování odehrál kotouč až na zakázané uvolnění Lokomotivu.

49:06

Lazušin raději schoval puk, který se odrazil k jeho brance po nepřesné střele od modré čáry. Hra je v posledních minutách zase často kouskovaná.

48:36

Černov a Sjomin dlouhé vteřiny bojovali v rohu útočného pásma. Jaroslavl ale kotouč získala a Iljenkova střela z levého kruhu pak přidala práci Samonovovi.

48:12

Puk vyskočil do ochranné sítě. Ville Lajunen orodoval u sudích a snažil se vymodlit buly ve středním pásmu, nicméně hra se bude zahajovat po pravici Samonova.

47:41

Přihrávka Čerepanova se stala kořistí hostujících hráčů, kteří zbytečně přišli o puk ve středním pásmu. Chybu tam udělal Katičev, nicméně Samonov dokázal domácí akci přerušit.

46:52

Ivan Laričev potáhl kotouč k útočné modré čáře a jeho kolegové tak mohli vystřídat. Další vyhození Viťazu se už obešlo bez icingu, takže Rafikov musí rozehrávat.

46:35

Zakázané uvolnění Viťazu. Miro Aaltonen a spol se musí vrátit na ledovou plochu a absolvovat buly po levici Samonova.

45:59

Po závaru před hostující brankou vyplaval puk před levým kruhem, odkud zkusil štěstí Kronwall, ale balík hráčů před sebou neprostřelil.

45:33

Po hostující trefě na 3:2 je hra hodně neurovnaná, Lokomotiv je o chloupek aktivnější, ovšem Samonov žádné zapeklité situace neřeší.

44:57

Denis Alexejev nabil parťákovi na modré čáře, jenže Samonov prudkou jedovku vyrazil. O chvíli později už hru přerušil a oba týmy v klidu střídají.

44:21

Střílené nahození z levého konce modré čáry Lazušin řešit nemusel. Dopředu se už znovu ženou domácí hokejisté.

43:41

Jaroslavl byla dvakrát zahnaná z prostoru před Samonovem, domácím tak utekla dobrá minuta z času, který jim zbývá na vyrovnání.

42:53

Jeden z domácích si nepohlídal své postavení a jelikož jeho nahození zpoza červené čáry letělo do zadního mantinelu, musel se pískat laciný icing.

42:21

Zakázané uvolnění nezpůsobilo hostům žádné větší trable, po vyhraném buly hráči v bílém mohli prchnout na střídačku.

41:30

41:30 Svjatoslav GREBENŠČIKOV - 2:3

41:30

Viťaz právě vstřelil branku!
Chaos v obranném pásmu Jaroslavle ale pokračoval a přeci jen vyvrcholil třetím gólem Moskevské oblasti! SVJATOSLAV GREBENŠČIKOV si dojel pro puk do rohu kluziště, vybruslil si s ním do levého kruhu a rychlou střelou švihem nedal Lazušinovi žádnou šanci. Asistence: Daniil Pylenkov.

41:14

Málem to bylo 2:3! Svjatoslav Grebenščikov zprava přihrával do brankoviště, ve kterém byl Lazušin hodně rozhozený, ale další z hostů nedokázal doklepnout puk do odkryté klece.

40:41

Sannikov nedokončil svou individuální akci žádnou finální přihrávkou, která by vedle ke střele na branku Samonova.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 19 – 21 (10:9, 9:12).
Je za námi druhé dějství, v jehož úvodu nic nenasvědčovalo tomu, že by se Viťaz zmohl na nějaký větší odpor. Lokomotiv své šance ale neproměnil a během dvojnásobného oslabení ztratil veškerý náskok, který v předchozím průběhu zápasu budoval. V šestatřicáté minutě zmenšil hostující manko Aaltonen a hned o pár vteřin později vyrovnal na 2:2 na začátku sezóny velmi produktivní obránce Jakub Jeřábek.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:15

Další vyhození už nebylo provedené tak dobře. Po zakázaném uvolnění se znovu vhazuje před Samonovem, jehož spoluhráči nemohou střídat.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:41

Alexandr Jevsejenkov odhodil puk z obranného pásma alespoň do toho středního, kde už čekali obránci Jaroslavle.

37:54

Najednou jsou to hráči v bílém, kteří teď na ledové ploše kralují a mají zálusk na bleskový obrat.

37:00

37:00 Jakub JEŘÁBEK - 2:2

37:00

Viťaz právě vstřelil branku!
Co se teď asi honí hlavou Antonu Landerovi, který před chvíli neproměnil šanci na 3:0 a naprosto zbytečným faulem zavinil oslabení, které pomohlo Viťazu vyrovnat na 2:2?! Sjomin si tentokrát rozmyslel střelu z levého kruhu, puk shodil na Jevsejenkova a ten otočil hru doprava, odkud přesunujícího se gólmana propálil JAKUB JEŘÁBEK. Asistence: Alexandr Jevsejenkov, Alexandr Sjomin.

36:01

Moskevská oblast pokračuje v klastické přesilovce pět na čtyři. Po nepřesné střele z pravé strany ale přišla o útočné pásmo.

35:31

35:31 Miro AALTONEN - 2:1

35:31

Viťaz právě vstřelil branku!
Hosté využívají přesilovku pět na tři a snižují na rozdíl jediného gólu! Sjomin mohutně napřáhl z levého kruhu. Lazušin tvrdou ránu vyrazil před sebe, kde Nättinen posunul puk doprava a MIRO AALTONEN už ho uklízel do prázdné branky. Asistence: Joonas Nättinen, Alexandr Sjomin.

35:19

Jaroslavl se rychle osvobodila a zkrátila své dvojnásobné oslabení o dobrých patnáct vteřinek.

35:02

Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Anton Lander – 2 min., krosček).

34:45

Velká šance na třetí gól Jaroslavle! Anton Lander se dostal do úniku, jenže bekhendovým blafákem Samonova nepřekonal. Místo toho vedle branky zbytečně fauloval a poslal Lokomotiv do tří.

34:24

Sjomin přenášel hru doprava. Střela golfákem ale byla nepřesná, stejně jako ta od modré čáry od Lajunena.

33:41

Viťaz si zahraje první přesilovou hru. Domácí střídačka se provinila příliš velkým počtem hráčů na ledové ploše.

33:21

A další zákrok pro Samonova, který lapačkou vyrazil jedovku z levého kruhu. Žádná dorážka hráčů v červeném se ale nekonala.

33:04

Hosté v plném počtu.

32:59

Apalkov to na konci přesilové hry zkusil z téměř nulového úhlu, ovšem Samonov si u první tyče poradil.

32:26

Až po minutě a čtvrt se Lokomotiv trochu zabydlel v útočném pásmu. Dvě nebo tři střely ale nebyly pro hostující branku moc nebezpečné.

31:51

Lander váhal v obranném pásmu tak dlouho, až ho o kotouč obral Černov. Chybu švédského útočníka ale napravil Lazušin.

31:16

Hosté se hned po buly dostali ven z obranného pásma a prostřednictvím Ivana Laričeva i propagačně zaútočili. Lazušin si ale vystačil s rutinním zákrokem proti střele z levého mantinelu.

31:04

Obsazený Grebenščikov si všiml napravo úplně volného Aaltonena. Ten z dobré pozice Lazušina nepřekonal a naopak jej po odpískání nesportovně sekl, což způsobilo domácí přesilovku.

30:48

Spoluhráči Kudrjavceva vyrazili na střídačku, domácí útočník zůtal na všechny boje úplně sám a na zadním mantinelu kotouč ztratil.

30:15

Rattie přihrával do mezikruží na zakončujícího Landera, ale byl to třetí do party Sannikov, který v momentě zakončení posunul Samonovovu branku.

29:52

Špatný pas přes šířku kluziště připravil Viťaz o útočné pásmo ve chvíli, kdy se v něm začínali pomalu usazovat.

29:18

Přihrávka Da Costy nechtěně rozjela protiútok Viťazu. Hostující hokejisté se dostali aspoň ke střele od modré, jež byl znovu sražená.

28:03

Teď už domácí gólman zasahovat musel, když vyrazil střelu z pravého kruhu v podání nepokrytého Mojsejeva.

27:26

Rozjetý Grebenščikov sice vystřelil, ale jeden z domácích hráčů kotouč vůbec nepustil do území Alexandra Lazušina.

27:06

Sjomin se vydal s pukem do levého kruhu, kde se otočil zády brance a přitom byl razantním způsobem sražen k zemi.

26:44

A ještě jeden icing. Tentokrát ale v podání Viťazu, několikátou nepřesnost vyrobil český obránce Jakub Jeřábek.

26:24

Hra je teď malinko rozkouskovaná. Puk opustil hrací plochu a v přerušené hře přichází čas na reklamní přestávku.

26:15

A ještě jedna neúplně promyšlená přihrávka Lokomotivu, která proletěla přes všechny čáry na další zakázané uvolnění.

25:58

Neujala se ani střela z osy hřiště od Arťuchina, jež proletěla napravo od domácí branky. Lokomotiv záhy vyhodil na icing.

25:13

Danila Mojsejev potáhl kotouč přes velkou část kluziště, ovšem střela z pravého kruhu byla během letu zablokovaná.

24:36

Lokomotiv je i na začátku druhé třetiny jasně lepší. Alexejev měl volnou pravou stranu, odkud neúspěšně přihrával před branku Averinovi.

24:08

Kovalenko zasekával před hostujícím brankovištěm a možná se ještě snažil přihrávat Kajumovovi. Situace zakončení ale nebyla.

23:43

Jeřábkova rozehrávka končí zakázaným uvolněním, vhazování před hostujícím gólmanem se tak bude opakovat.

22:46

22:46 Pavel KUDRJAVCEV - 2:0

22:46

Jaroslavl právě vstřelila branku!
Domácí dělají druhý důležitý krok směrem ke čtvrtému vítězství v sezóně! Svitov se zleva přibližoval Samonovovi, nezalekl se ležícího beka a ještě předložil kotouč PAVLU KUDRJAVCEVOVI, který ho jednoduše dorazil do sítě. Asistence: Alexandr Svitov.

22:35

Alexandr Svitov přihrával zpoza branky a hledal některého ze svých spoluhráčů, kteří se u brankoviště ke střele neprotlačili.

21:47

Ivan Petrakov měl proti sobě posledního beka, přes kterého i vystřelil, ale Lazušin kotouč vcelku bezpečně vyrazil.

21:11

Rafikov přihrávkou podél modré čáry nabil Nakládalovi, nicméně Samonov v hostujícím brankovišti zasahovat nemusel.

20:43

Sjomin nevybojoval nahozený puk, který posléze vyletěl na hostující střídačku. Vhazovat se bude po levici Lazušina.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 10 – 9.
Viťaz v první třetině rozhodně nepůsobil jako tým, který v úvodu sezóny prohání velkokluby jako Petrohrad nebo CSKA Moskva. Do dnešního dne třikrát poražená Jaroslavl byla jasně lepší a jen kvůli slabé produktivitě odchází do šaten pouze s jednogólovým náskokem, který v šestnácté minutě zajistil Anton Lander.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Přihrávky z krátkého mantinelu na hosty platí. Ivanov teď nabíjel Kovalenkovi, ale tomu zakončení nadvakrát nesedlo.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:52

Další chyba v rozehrávce Viťazu. Domácí byli hned ve třech před Lazušinem, ale obrovskou šanci do gólu přesto nedotáhli.

18:16

Stěpan Sannikov přebruslil hostující obranu, jenže na poslední překážku v podobě Samonova už recept nenašel.

17:15

Ivan Laričev zkusil štěstí z pravého křídla. Lazušin kotouč vyrazil a pak měl ještě plné ruce práce s dorážkou Igora Golovkova.

16:41

Viťaz bude muset hodně zabrat, pokud chce zkomplikovat Jaroslavli cestu za vítězstvím. Hosté mohou být ještě rádi, že prohrávají jen o jednu trefu.

15:24

15:24 Anton LANDER - 1:0

15:24

Jaroslavl právě vstřelila branku!
Další akce už končí gólem a Lokomotiv se v šestnácté minutě dostává do zaslouženého vedení! Skóre utkání otevřel ANTON LANDER, který v pravém kruhu převzal přihrávku ze zadního mantinelu a prudkou střelou švihem poslal puk za Samonovova záda. Assitence: Stěpan Sannikov, Ty Rattie.

15:13

Iljenko z koncové čáry vracel kotouč před brankoviště, kde napřahoval Nikolaj Kovalenko, ale branku podle všeho netrefil.

14:53

Čerepanov byl úplně sám před levým kruhem. Místo razantního zakončení jen slabě nahazoval a Samonov zůstal v klidu.

14:18

Hosté v plném počtu.

14:15

Domácí trochu překombinovali další kombinační akci a jen díky rychlé reakci Alexejeva znovu nepřišli o pásmo.

13:31

Pavel Černov prohrál vhazování před Lazušinem a hra se během kratičké chvíle přesunula zpět do útočného pásma Lokomotivu.

13:10

Kajumov a Rattie se nepropojili přihrávkou ze zadního mantinelu a puk znovu vyletěl pryč z obranného pásma Viťazu.

12:36

Samonov odolal několika dorážkám z bezprostřední blízkosti a díky hostujícímu vyhození se může v klidu připravit na další práci.

12:18

Mons byl Čerepanovem naražen na mantinel, nicméně rozhodčí pískali až o pár vteřin později, kdy se držením Landera provinil právě útočník Viťazu.

11:36

Grebenščikov vyjel zpoza brankové čáry do lepšího střeleckého úhlu, jenže z pravé strany několik překážek neprostřelil.

10:53

Drobný závar před domácí brankou Jaroslavl vyřešila vysvobozujícím vyhozením. Icing se nepíská a Pylenkov musí hrát.

10:25

Domácí se sami zahnali ven z útočné třetiny, na vině byla nezachycená zpětná přihrávka ze zadního mantinelu.

09:16

Jakub Nakládal dostal na hokejku výborný pas z levého křídla. Napravo měl dost času na přípravu střely, ale Samonov také teď odolal.

08:56

Na druhé straně Alexandr Jevsejenkov prudce centroval z pravého mantinelu, ovšem před brankou neměl žádného dostupného spoluhráče.

08:18

Další zakázané uvolnění v hostujícím podání. Chvíli po něm bekhendem z ostrého úhlu střílel Iljenko, ale trefil jenom boční síť.

07:24

Alexejev z levého křídla hledal před brankou Averina, ale ten zblízka přehodil kromě Samonova i celou jeho klec.

07:05

Nahození ze středního pásma nemohlo stačit na překonání Lazušina. Ten přesto raději přerušil hru a bude čelit buly po své levici.

06:19

Drobná nepřesnost i v domácím podání, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před zatím nezaměstnaným Lazušinem.

06:03

Ville Lajunen dlouhým pasem přes celé střední pásmo startoval krajana Aaltonena, jenže tomu byl odpískán ofsajd.

05:37

Nahození Antona Landera skončilo u Samonova, který šel do rozehrávky a tou započal protiakci Viťazu.

04:46

Defenziva Moskevské oblasti úvod zápasu úplně nezachytila. To ale neplatí o brankáři Samonovovi, který si poradil i s šancí Svitova.

04:21

Da Costa s Averinem a Ajexejev sehráli rychlou kombinaci v útočném pásmu, nekvalitní finální přihrávka však Samonovovi hodně usnadnila život.

03:21

Viťaz dělá v úvodu hodně nebezpečných chyb. Po další minele Jeřábka se ve velké šanci zjevil Sannikov, ale Samonov zaváhání českého obránce napravil dobrým zákrokem.

03:06

Rozehrávající Savčenko byl zdvojený, ale puk přesto dostal ven z obranného pásma Jaroslavle.

02:19

Svitov na buly ale neuspěl. Na ledě je mezitím Jevgenij Arťuchin, který se v šestatřiceti letech vrací do hokejového kolotoče po roční pauze.

02:05

Daniil Pylenkov pokazil rozehrávku z obranného pásma, jeho vinou se píská icing a vhazovat se bude po pravici Samonova.

01:41

Denis Alexejev si nahazoval kotouč sám pro sebe, jenže ten se po odrazu od zadního mantinelu zjevil na hostujících hokejkách.

00:47

Kovalenko dostal přihrávku z rohu kluziště a zleva bez váhání vystřelil. Samonov se ale stihl zareagovat a připsal si premiérový zákrok.

00:12

Na úvodním buly uspěli domácí, kteří nastupují v červených, zatímco hosté v bílých dresech.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lokomotiv Jaroslavl: Lazušin (Konovalov) – Kronwall (C), Savčenko, Nakládal, Rafikov, Čerepanov, M. Osipov, Misjul – Lander (A), Rattie, Sannikov – S. Da Costa, Alexejev, J. Averin – Kajumov, Kovalenko, Ivanov – Kudrjavcev, Iljenko, Apalkov – Svitov (A).

HC Viťaz Moskevská oblast: Samonov (I. Ježov) – Jevsejenkov (A), Jeřábek, Golovkov, V. Lajunen, Stasenko, Katičev, Pylenkov – A. Sjomin (C), Makejev, P. Černov – Jo. Nättinen, M. Aaltonen (A), Vyglazov – Petrakov, Arťuchin, Mons – Koltygin, Grebenščikov, Laričev – Mojsejev.

Rozhodčí: Lavrentěv, Judakov – Kanifadin, Parikov.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v utkání

Jakub Nakládal (JAR)

Obránce, 31 let, 6 zápasů, 3 body (1+2)

Jakub Jeřábek (VTZ)
Obránce, 28 let, 4 zápasy, 6 bodů (2+4).
Vzájemné zápasy

15.02.2019 Jaroslavl – Viťaz 4:3
12.11.2018 Viťaz – Jaroslavl 2:4
05.11.2018 Viťaz – Jaroslavl 4:3
20.09.2018 Jaroslavl – Viťaz 4:3
27.10.2017 Viťaz – Jaroslavl 2:4.
Lokomotiv Jaroslavl

Domácí už dlouhé roky patří mezi týmy s velkými ambicemi, jenže kvůli velké konkurenci v Západní konferenci ani jednou nepostoupili do velkého finále. Začátek aktuální sezóny byl z pohledu Lokomotivu hodně nepovedený, neboť ve dvou prvních domácích zápasech nestačil 2:5 na moskevský Spartak a 3:4 na Nižnij Novgorod. Z dalších čtyř zápasů ale Jaroslavl nestačila jenom na CSKA Moskva, naposledy zase vybojovala těsnou výhru 3:2 na ledě Rigy. V tabulce Západní konference je mužstvo českého beka Jakuba Nakládala osmé, nicméně od posledního Čerepovce ho dělí jediný bod.

Nejproduktivnější hráči:
• A. Kajumov – 4 body (2+2)
• A. Lander – 4 body (1+3)
• P. Kudrjavcev – 3 body (2+1).
HC Viťaz Moskevská oblast

Tým z Moskevské oblasti je na začátku sezóny asi největším překvapením. Viťaz v sedmi zápasech jenom jednou nebodoval, když těsně padl na ledě silného Jekatěrinburgu. Poté ale vyhrál v Magnitogorsku a během domácího čtyřzápasového turné neztratil v zápasech proti Dynamu Moskva, Soči, Novosibirsku a Čerepovci ani jeden bod. V tabulce Západní konference je tým českého obránce Jakuba Jeřábka na třetím místě, nicméně v případě dnešního vítězství se může posunout před Petrohrad a CSKA Moskva na úplné čelo.

Nejproduktivnější hráči:
• A. Sjomin – 7 bodů (4+3)
• J. Jeřábek – 6 bodů (2+4)
• A. Makejev – 6 bodů (2+4).
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu Kontinentální hokejové ligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Lokomotivem Jaroslavl a Viťazem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Lokomotiv Jaroslavl – HC Viťaz Moskevská oblast

2:3

konec (1:0, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Lander (Sannikov, Rattie), 23. Kudrjavcev (Svitov) – 36. M. Aaltonen (Jo. Nättinen, A. Sjomin), 37. Jeřábek (Jevsejenkov, A. Sjomin), 42. Grebenščikov (Pylenkov)

Lokomotiv Jaroslavl: Lazušin (Konovalov) – Kronwall (C), Savčenko, Nakládal, Rafikov, Čerepanov, M. Osipov, Misjul – Lander (A), Rattie, Sannikov – S. Da Costa, Alexejev, J. Averin – Kajumov, Kovalenko, Ivanov – Kudrjavcev, Iljenko, Apalkov – Svitov (A).

HC Viťaz Moskevská oblast: Samonov (I. Ježov) – Jevsejenkov (A), Jeřábek, Golovkov, V. Lajunen, Stasenko, Katičev, Pylenkov – A. Sjomin (C), Makejev, P. Černov – Jo. Nättinen, M. Aaltonen (A), Vyglazov – Petrakov, Arťuchin, Mons – Koltygin, Grebenščikov, Laričev – Mojsejev.

Rozhodčí: Lavrentěv, Judakov – Kanifadin, Parikov

Průběh zápasu
1. třetina
12:18 VTZ 2 Mons, držení
15:24 JAR 1:0 Lander (Sannikov, Rattie)
Po 1. třetině
2. třetina
22:46 JAR 2:0 Kudrjavcev (Svitov)
31:04 VTZ 2 M. Aaltonen, sekání
33:41 JAR 2 HL příliš mnoho hráčů
35:02 JAR 2 Lander, krosček
35:31 VTZ 2:1 M. Aaltonen (Jo. Nättinen, A. Sjomin)
37:00 VTZ 2:2 Jeřábek (Jevsejenkov, A. Sjomin)
Po 2. třetině
3. třetina
41:30 VTZ 2:3 Grebenščikov (Pylenkov)
Konec