Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Kosovo – Česko

2:1

konec (1:1)

07.09.2019, 15:00 • Stadiumi Fadil Vokrri, Priština • Skupina A • David Panuška

Tipsport: 3.43 3.36 2.29 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Český národní tým bude muset zabrat v úterý, kdy hraje další utkání kvalifikace na hřišti Černé Hory. Z mé strany je to dnes vše, díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (16:59:13)
Kvalifikační utkání číslo čtyři je u konce. Český tým po dobrém začátku nakonec nezvládá utkání a je sesazen z postupové pozice na EURO. Domácí Kosovo pořádně slaví, tak trochu to připomíná oslavy už přímo na samotném šampionátu. Do vedení poslal národní tým Patrick Schick, který se dobře zorientoval v pokutovém území. Celkem vzápětí ale srovnal Vedat Muriqi.

Druhá polovina duelu začala aktivní hrou Čechů, ale nic nepřinesla a brzy skončila. Mërgim Vojvoda se krátce po hodině hry prosadil po laxní obraně české defenzívy a rozhodl o třech bodech pro Kosovo, které se dostalo na druhý flek za Anglii.

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Kosovo vybojovalo rohový kop, ale hned jej zazdilo. Hráči nechtějí riskovat a do vápna vůbec nešli. Tomáš Vaclík má nyní poslední výkop utkání, stadion v Prištině bouří.

90+4

Martin Doležal se poté dostal do zákroku na útočné polovině, kde si pomohl rukama. Píská se tedy útočný faul jabloneckého forvarda a vyrovnání nejspíše už nepřijde.

90+3

Český tým už neví, jak obranu domácího celku překonat. Jakub Jankto šel do útoku, ale jeho rána levačkou nestála za nic. Míč skončil vysoko nad brankou.

90+2

Závar před brankou Kosova zkoušel utnout Ondřej Čelůstka, ale jeho dělová rána byla zablokována domácí obranou. Ta se následně osvobodila odkopem na útočnou polovinu.

90+1

Michael Krmenčík se sice dostává do útočných situací, ale to zakončení není ideální. Nyní si balon před vápnem zpracoval, ale následně jej ani netrefil. Nastavuje se pět minut.

90

A domácí reprezentaci nyní vychází takové to klasické zdržování u rohového praporku v posledních minutách...

89

A po dlouhé době také útok Kosova. Valon Beriša se hnal do útoku a před vápnem zakončoval. Marek Suchý ale dobrým blokem posílá míč na rohový kop.

88

Z nějakých třiceti metrů centroval od pravé lajny Pavel Kadeřábek. Jeho centr ovšem letěl asi pět sekund a Muric byl na toto připraven. Žádné nebezpečí pro domácí obranu.

87

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Besar Halimi, přichází Anel Raškaj.

86

Další šance od českého týmu. Jan Bořil se na levé straně dostal přes obránce a odcentroval na penaltu. Tomáš Souček v těžké pozici zakončoval jen nad branku.

85

Hned po autu míč propadl ve vápně a pořádně se do něj opřel Martin Doležal. Jeho dělovka šla pod břevno, ale nyní Arijanet Muric špičkami prstů míč parádně vytěsnil na roh!

85

Národní tým ale začal tlačit. Na konci další akce byl Jakub Jankto, který se na levé straně pokoušel prostřelit obranu. Ta ale jeho ránu zablokoval na aut.

84

84. Krmenčík ve výborné přiležitosti netrefil míč

84

Další šance pro plzeňského útočníka! Jakub Jankto našel na hranici malého vápna Krmenčíka, jenž ve skluzu zakončoval. Míč ale ani netrefil, to je zase škody...

83

Po rychlém ošetření Muriqiho, který ale spíše jen tahal čas, přišel centr do vápna. Arijanet Muric byl ale nyní úspěšný a pohotovým zákrokem centr kryje v rukavicích.

82

82. Krmenčíkův pokus vykopl jeden z domácích hráčů

82

Nyní chyběly milimetry, to je škoda! Arijanet Muric vyběhl z branky a netrefil míč, do odkryté branky tak zakončoval Michael Krmenčík. Z brankové čáry byl ovšem míč vykopnut!

81

Josef Hušbauer sice zachytil rozehrávku, ale přesto se domácí dostali do útoku. Míč celou dobu vedl Vedat Muriqi, jenž se nakonec dostal až před vápno. Jeho centr ale nakonec nikoho v šestnáctce nenašel.

80

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Martin Doležal.

79

Amir Rrahmani a Michael Krmenčík se následně střetli ve vzdušném souboji a oba hráči skončili na hřišti. Pokračovat se bude po ošetření obou kohoutů.

78

Kosovo ale nic nevymyslelo a Češi šli do rychlého útoku. Vladimír Darida odcentroval od levé lajny, ale hlavička ve vápně nepřišla. Pokračuje se rozehrávkou Murici.

78

Domácí reprezentace se pak dostala do další nebezpečné akce a Florent Muslija vybojoval na pravé straně rohový kop. Z této situace padla před několika minutami branka.

77

Hráči Kosova to nyní skvěle vymysleli u levé lajny a Lukáš Masopust musel nakonec za cenu žluté karty faulovat. K zemi poslal Valona Berišu.

75

Na pravé straně se pak dostal míč k Lukáši Masopustovi, který se dostal do těsné obrany s bránícím hráčem. Nakonec ale došlo k faulu slávistického hráče, jemuž se dnes vůbec nedaří.

74

Roh ale nevyšel podle představ a Lukáš Masopust navíc fauloval. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Kosova, které nebude nikam spěchat.

73

Míč podél pravé lajny dostal na svou kopačku Pavel Kadeřábek. Ten si počkal a centroval do vápna. Balon ale neprošel, bude z toho rohový kop z pravé strany.

72

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Alex Král, přichází Josef Hušbauer.

72

Bersant Celina dalším hráčem, jenž pokoušel pozornost domácí obrany. Na levé straně sice oběhl bránícího hráče, ale míč skončil mezitím v autu.

71

Další akce národního týmu byla zakončena centrem na Krále, který ale hlavou jen prodlužoval. Nic nebezpečného to ale nebylo, Arijanet Muric pomalinku rozehrává.

70

Poté se na hřišti objevil Valon Beriša, který nakonec potřeboval i lékařské ošetření. Útočník Kosova opustil hrací plochu a nejspíše se vrátí za pár chvilek.

69

Rychlá protiakce Kosova do otevřené obrany nepřinesla zakončení. Akce ovšem pokračovala a Muriqi zakončoval hlavou. Jeho pokus ale nebezpečný nebyl.

68

Na pravé straně Češi vymysleli centrovaný míč do vápna, který byl zakončen jen do rukavic připraveného Muriciho. Ten rychle rozehrává a Kosovo chce dát další branku.

66

66. Mërgim VOJVODA - 2:1

66

Kosovo právě vstřelilo branku!
Ale nakonec je to právě Kosovo, které jde do vedení. Český tým si to nyní vůbec nepohlídal, po rohovém kopu si na první tyč naběhl nehlídaný MËRGIM VOJVODA, který nezakončil vůbec tvrdě. Míč přesto zapadl do branky na zadní tyčce a tohle není dobré.

65

Je za námi více jak hodina hry a stále nevím, kdo by mohl být blíže zisku tří bodů. Remíza by byla aktuálně spravedlivá, ale přesto doufáme v úspěch českého týmu.

64

Český tým lehce přitvrdil, ale hráči Kosova možná lehce zbytečně padají k zemi. Píská se asi až čtvrtý zákrok, kterého se dopustil Jan Bořil.

63

Domácí fanoušci hlasitým povzbuzováním ženou svůj celek za brankou. Hraje ovšem tým Jaroslava Šilhavého, který aktuálně kombinuje na vlastní polovině.

62

Michael Krmenčík dostával míč do útoku a hned vybojoval standardní situaci, tohle on parádně umí. Fidan Aliti byl hráčem, který jej povalil k zemi.

61

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Michael Krmenčík.

60

60. Zakončení Muriqiho zblokoval Čelůstka, hlavičku Rrahmaniho vyrazil Vaclík

60

Po nepovedené rozehrávce Suchého zakončoval Muriqi, ale míč byl zablokován na roh. Po rohu zakončoval hlavičkou Amir Rrahmani, ale jeho pokus Vaclík vytěsnil na roh!

59

Další faul ve středu hřiště, kterého se nyní dopustili fotbalisté Kosova. K zemi šel Kadeřábek a pokračuje se tedy útokem českého týmu.

58

Rohová situace se ale domácímu celku nepovedla a Schick odehrál míč do útoku. Lukáš Masopust šel do otevřené obrany, ale nakonec zvolil přihrávku do ofsajdu na Daridu, který se do hry ani nezapojil.

57

Po levé straně se poté dostal do útoku Muriqi, který se nyní zjevil v pozici nahrávače. Balon poslal na vzdálenější tyčku, kde ale přišlo zakončení hlavou nad branku. Bude z toho po menší teči roh.

57

Přímý kop Jankta byl odvrácen, ale český tým se hned dostal do šestnáctky. Ani nyní se ale nestalo nic převratného a do útoku jde přeci jen domácí celek.

56

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Florent Muslija.

55

Delší snažení na pravé straně bylo ukončeno až faulem na Alexe Krále, provinil se Halimi. Uvidíme tedy standardní situaci českého týmu od pravé lajny.

54

Míč na útočné polovině vybojoval nejznámnější domácí fotbalista Valon Beriša. Následná přihrávka ale nevyšla a Muriqi se ke střeleckému pokusu nedostal.

53

Český tým je sice aktivní, ale ani nyní nepřinesl nic nebezpečného. Hra bude po nepřesné akci pokračovat odkopem od branky brankáře Murici.

52

Další aktivní snažení národního týmu. Hra byla nakonec ukončena po faulu Vojvody a Češi mají k dispozici přímý kop ze vzdálenosti, která nebude určená pro přímé ohrožení branky.

51

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Elba Rašani, přichází Valon Beriša.

50

Celá akce byla zakončena centrem Lukáše Masopusta, který hledal nejspíše Schicka ve vápně. Míč ovšem skončil nad brankou a hra bude pokračovat po střídání Kosova.

49

Domácí Kosovo odvrátilo centrovaný míč a odehrálo jej do autu. Pokračuje se tak hrou od pravé lajny, tým Jaroslava Šilhavého je na startu poločasu dosti aktivní.

48

Besar Halimi si následně počíhal na Lukáše Masopusta, kterého na pravé straně poslal k zemi. Hra tak bude pokračovat standardní situací z celkem velké dálky.

47

Český tým šel z obrany do útoku, ale ve středu hřiště byl k zemi povalen Alex Král. Hra tak pokračuje hrou hostujícího celku ze středu hřiště.

46

46. Schick měl v úvodu druhého poločasu velkou šanci

46

Tak tohle mohl být náramný start do druhého poločasu! Lukáš Masopust si naběhl po levé straně do vápna a přihrávkou skrz malé vápno dával přihrávku na Schicka. Tomu se ale nepovedlo trefit míč, obrana Kosova následně balon odkopla.

46

Začal druhý poločas.
První poločas kvalifikačního utkání o EURO mezi Kosovem a Českem je za námi. Začalo to parádně, protože po patnácti minutách se prosadil nejlepší český střelec Patrick Schick. Domácí Kosovo bohužel našlo velice rychlou odpověď z kopačky Vedata Muriqiho. Následně jsme sledovali aktivní a bojovný fotbal, ale ani jeden celek již druhou branku nepřidal.

Druhý poločas začne přibližně v 16:02.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Standardka v podobě rohu byla odvrácena, ale Kosovo se hned dostalo zpátky do vápna. Holandský sudí ovšem viděl ofsajd, tímto první poločas skončí.

45+1

Jedna z posledních šancí prvního poločasu. Rašani neodcentroval, ale vybojoval alespoň rohový kop pro Kosovo. Sudí nastavovali jedinou minutu, která právě probíhá.

45

Opět to český tým hrál přes Jana Bořila. Ten dostal centrovaný míč na levé křídlo, odkud křídelní bek Slavie centroval do vápna. Tam ale zakročili bránící hráči.

44

Jan Bořil dostal druhou šanci na vhození autu, ale dlouho to trvalo, což se sudím nelíbilo. Hlavní sudí tak situaci obrací a hrát budou hráči Kosova.

43

Tomáš Souček vyhrál před vápnem důležitý hlavičkový souboj a na levé straně šestnáctky mohl zakončovat Patrick Schick. Ten ale nebyl v dobré pozici a skákavý míč trefoval z otočky jen do boční sítě.

42

Postupná akce českého celku. Alex Král dostal přihrávku do vápna, ale u levé tyčky se mu nepovedlo vylepšit pozici přihrávkou na penaltu. Bude z toho ale alespoň rohový kop.

41

Kosovský celek to rozehrál nakrátko a poté poslal míč do vápna Žegrova. Ve vápně se poté domácí snažili, ale obrana českého celku zapracovala na jedničku a míč odehrála.

40

Ondřej Čelůstka poté musel ukončovat rychlou akci Kosova do vápna. Po odkopu na rohový kop budeme sledovat další standardní situaci domácího celku.

39

Jakub Jankto nyní nezahrál úplně ideálně. Míč dostal na střed útočné poloviny, ale míče se hned zbavil a Alex Král jeho přihrávku nedokázal zachytit.

38

Opět byla aktivní naše reprezentace. Akce byla ukončena až povalením Lukáše Masopusta, kterému rozhodčí jeho pád neuznal jako faul. Pokračuje se tak protiakcí domácích.

36

Postupná kombinace před brankou Kosova. Vladimír Darida našel dobrým dloubákem za obranu nabíhajícího Kadeřábka, jenž šel do vápna. Milimetrovou situaci ale nevyřešil ideálně a bude z toho odkop od branky Murici.

35

Jakub Jankto našel na vzdálenější tyčce Ondřeje Čelůstku, který šel do hlavičkového souboje. Písknut mu byl ale nakonec faul, stoper reprezentace si pomohl rukama.

34

U rohového praporku byl faulován Pavel Kadeřábek, kterému přišlápl nohu Fidan Aliti. Český tým tak bude zahrávat standardní situaci z celkem solidní pozice.

33

Na druhé straně bojoval u rohového praporku Pavel Kadeřábek, kterému se nakonec povedlo vybojovat odkop od branky Tomáše Vaclíka.

32

32. Schickovu ránu chytá Muric

32

Tak tohle bylo trochu sobecké od Patricka Schicka. Český tým šel do přečíslení a jen proti dvěma obráncům. Útočník Lipska nakonec nepřihrál a po zemi pálil jen do rukavic Murice.

30

Půl hodinu čisté hry poté přivítal po kombinaci před vápnem Vladimír Darida. Všeobecně se ví, že tento chlapec má parádní ránu, ale nyní to neukázal. Míč skončil vysoko nad brankou.

29

Z pravé strany nakonec odcentroval Edon Žegrova, který v pokutovém území hledal dvojici spoluhráčů. Menší zmatek ale nakonec nabídl jen zakončení z otočky, Elba Rašani nebezpečný nebyl.

28

Aktivní jsou nyní domácí na pravé straně, kde se jim nadvakrát povedlo vybojovat autové vhazování. Nebezpečnější akce český tým dokáže bránit.

27

Míč do běhu dostával od Alexe Krále kanonýr Schick. Arijanet Muric ovšem skvěle situaci vyhodnotil a vyběhl několik metrů ven z vápna. Domácí brankář poté odehrál míč před českým útočníkem.

26

Český celek opět propadl na levé straně a domácí šli do útoku. Nakonec se ale nedohodli a Marek Suchý odražený míč v českém vápně raději odehrál. Pokračovat se bude autem Kosova.

25

V další akci se pak objevil tým Jaroslava Šilhavého. Míč šel z pravé strany do vápna a hledán byl Patrick Schick. K tomu se ale balon nakonec nedostal a je u Murice.

24

Po faulu Marka Suchého byla k vidění standardní situace z pravé strany. Míč letěl na vzdálenější tyčku, kde se k hlavičce dostal Amir Rrahmani. Jeho pokus ale šel naštěstí jen vedle branky.

23

Domácí Kosovo je zaplněnými tribuny hnáno dopředu a vymyslelo další akci. Bersant Celina centroval na první tyčku, ale zde česká obrana míč odvrátila do bezpečí.

22

Snažení českého mužstva pokračovalo a Jakub Jankto se dostal ke střeleckému pokusu. Z nějakých dvaceti metrů zakončoval nedůrazně a Muric pohodově chytá.

21

Češi se pokoušeli hned vrátit do útoku, což se povedlo. Jako tank si počínal na levém křídle Jan Bořil, ale nakonec se mu nepodařilo ideálně přihrát či pokročit akci.

20

20. Vedat MURIQI - 1:1

20

Kosovo právě vstřelilo branku!
Domácí Kosovo ale vrací úder a je opět srovnáno! VEDAT MURIQI si parádně naběhl do vápna, kde jej chytrou přihrávkou našel Elba Rašani. Muriqi se pak nacpal do Suchého a v těžké pozici ve skluzu překonal Tomáše Vaclíka.

19

Další souboj mezi Muriqim a Suchým. Český obránce to nyní udělal parádně, protože se ve vzdušném souboji dostal pod domácího hráče a ten fauloval. Hraje Česko.

18

18. Žlutá karta

18

Kosovo se hned pokoušelo dostat do útoku, ale národní tým tohle uhlídal. Domácí se tak vrátili na vlastní polovinu a po faulu Ondřeje Čelůstky se přerušuje, střední obránce vidí žlutý kartónek.

16

16. Patrik SCHICK - 0:1

16

Česko právě vstřelilo branku!
Tak tohle byl velká paráda od českého mužstva! Celá akce byla vedena od levé lajny a míč se nakonec dostal na střed. Jakub Jankto ve skluzu posunul míč na PATRIKA SCHICKA, který se neukvapil a střelou k levé tyčce dává důležitou branku. Asistence: Jakub Jankto.

15

15. Žlutá karta

15

Vedat Muriqi si následně počínal nedovoleně v souboji s Markem Suchým a je prvním potrestaným hráčem utkání. Pokračovat se bude rozehrávkou od české branky.

14

Postupná kombinace družstva Jaroslava Šilhavého byla zakončena pokusem Patricka Schicka. Ten to zkoušel levou placírkou, ale míč skončil jen vysoko nad brankou Kosova.

13

Další menší faul ve středu hřiště, při odkopu byl zasažen do kotníku Ondřej Čelůstka. Pokračovat se tedy bude rozehrávkou od pravé lajny.

12

Pokračující aktivita hostujícího celku. Vladimír Darida poslal do šestnáctky míč z pravé strany, ale ve vápně toho moc v bílém nebylo. Kosovo odvrátilo a jde do rychlé protiakce.

11

Ve středu hřiště přebíral míč Vladimír Darida, ale ten byl povalen k zemi Vocou. Český tým se hned dostal po pravém křídle do útoku, ale přihrávka Pavla Kadeřábka byla odvrácena na aut.

10

Jan Bořil si poté narazil na levém křídle s Jakubem Janktem a přes obránce šel do vápna. Míč se mu ovšem nakonec nepovedlo doběhnout a Arijanet Muric má míč ve své moci.

10

Český tým se ve středu hřiště nedostal do útoku a Kosovo se ujalo míče. Jeden z hráčů míč nakopl až k Vaclíkovi, ale nikdo v modrém tam nestál. Češi mají míč zadarmo.

9

Míč na levé křídlo poté dostával domácí Elba Rašani, kterému se ale nadějnou nabídku nepovedlo zachytit. Autové vhazování pro českou reprezentaci, která nikam nespěchá.

8

Centrovaný míč do vápna byl sice odvrácen, ale nebezpečná hra fotbalistů v modrém pokračovala. Nakonec to ale česká obrana výborně vyřešila a míč odkopla do zámezí.

7

Ondřej Čelůstka si před vápnem Tomáše Vaclíka pomohl faulem, kdy po výkopu brankáře Murice naskočil na záda jednomu z domácích. První standardka utkání pro celek Kosova.

6

Následně si nejnovější akvizice bundesligového Lipska pomohla ve středu hřiště menším faulem. Nizozemský sudí situaci posoudil dobře a hrát bude domácí Kosovo.

5

První míč za obranu dostával Patrick Schick, který byl ale na levé straně nakonec o míč připraven. Akce ovšem pokračovala a před vápnem zakončoval uzdravený Vladimír Darida. Pokus ale šel nakonec jen do středu branky.

4

Dlouhý míč za obranu dostával Jan Bořil, který má rád útočné výpady. Levačkou dlouhý míč nahrával do vápna, kde ale byla pozorná obrana domácího celku.

3

Na pravé straně se pokoušel něco vymyslet Lukáš Masopust, ale tomu se do zakončení nakonec projít nepovedlo. Ondřej Čelůstka následnou akci soupeře ukončil faulem.

1

Český tým se hned dostal k míči a kombinuje na vlastní polovině. Domácí publikum tuto snahu nevidí rádo a hlasitým pískotem dává najevo týmu Jaroslava Šilhavého, že to nebude mít lehké.

1

Utkání právě začalo.
Zaplněný stadion si vyslechl i domácí hymnu a čtvrté utkání kvalifikační skupiny o EURO brzy začne!
Krásné sobotní odpoledne všem fanouškům české reprezentace! Důležité utkání kvalifikační skupiny je tady, oba celky jsou na hřišti a zrovna hraje naše hymna.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Voca, Halimi – Žegrova, Celina, Rašani – Muriqi.
Náhradníci: Ujkani, Bekaj – Drešević, Raškaj, Hasani, Muslija, Valon Beriša, Paqarada, H. Kryeziu, Nuhiu, Bernard Beriša.

Česko: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý, Bořil – Darida, T. Souček – Masopust, Král, Jankto – Schick.
Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Brabec, Coufal, Simič, Krejčí, Kalvach, Novák, J. Kopic, Hušbauer, Krmenčík, Doležal.

Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
PŘED UTKÁNÍM...

Bernard Challandes (trenér Kosova): „S hráči jsem hodně mluvil o psychice. Bude strašně důležité, s jak nastavenou hlavou do zápasu půjdeme, nebude to jen o taktice. Musíme hrát jako blázni a ukázat vášeň. Budeme mít v hledišti 13 tisíc fanoušků a je potřeba využít na maximum jejich podporu. Myslím, že psychika bude nejdůležitější faktorem.“

Jaroslav Šilhavý (trenér Česka): "Každý zápas kvalifikace je za tři body. Teď je to možná pikantní, že jsme se soupeřem od sebe o bod. Buď jim o kousek utečeme, nebo oni nás mohou přeskočit, nebo to zůstane. My se budeme snažit, abychom byli úspěšnější a vyhráli jsme. Až po konci kvalifikace si vyhodnotíme, jak to bylo důležité."

Marek Suchý (obránce Česka): „Nechci snižovat důležitost utkání, ale pro nás je to prostě další zápas v kvalifikaci. Chceme navázat na červnový domácí vítězný dvojzápas. Cesta kvalifikací je ještě dlouhá, musíme se soustředit vyloženě na konkrétní zápas, který chceme zvládnout a vyhrát. Musíme do něj dát všechny síly. Jaká ta důležitost bude, se ukáže v budoucnu.“

Tomáš Vaclik (brankář Česka): „Vím, jak vypadá stadion, že je tam atletická dráha. Kapacita je kolem čtrnácti tisíc diváků, bude vyprodáno, čekám bouřlivé prostředí. Ale jak to vypadá ve městě, toho moc nevím. Zápas s námi je pro ně klíčový, tak to oni prezentují. Potřebují ho vyhrát, protože pak hned hrají v Anglii.“
KOSOVO

Nově složený celek, na který je nutno dát si pozor. Kosovo odehrálo stejně utkání jako česká reprezentace, na kontě mají fotbalisté ze sporně považujícího území o bod méně. Kosovo remizovalo s Bulharskem a Černou Horou (1:1). V posledním kvalifikačním duelu Kosovo zvítězila na hřišti již zmiňovaného Bulharska (3:2).

Posledních pět zápasů Kosova
ME: Bulharsko 2:3 Kosovo
ME: Černá Hora 1:1 Kosovo
ME: Kosovo 1:1 Bulharsko
PÚ: Kosovo 2:2 Dánsko
LN: Kosovo 4:0 Ázerbájdžán
ČESKO

Národním tým Jaroslava Šilhavého vstoupil do kvalifikace příšernou noční můrou ve Wembley, s domácí Anglií prohrál 0:5. Následovaly ovšem důležité domácí duely, které dopadly na jedničku. Český tým zdolal Bulharsko (2:1) a naposledy Černou Horu (3:0). Velkým střeleckým tahounem je zatím Patrick Schick, který vsítil v kvalifikační skupině již tři branky.

Poslední pět zápasů Česka
ME: Česko 3:0 Černá Hora
ME: Česko 2:1 Bulharsko
PÚ: Česko 1:3 Brazílie
ME: Anglie 5:0 Česko
LN: Česko 1:0 Slovensko
První zápasy klubového ročníku jsou za námi a přednost dostává reprezentace! Český národní tým jede na horkou půdu Kosova, kde sehraje duel o druhý flek. Souboj o důležité tři body se hraje v Prištině.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Kosovo – Česko

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 20. Muriqi (Rašani), 66. Vojvoda (Valon Beriša) – 16. Schick (Jankto)

Karty:   15. Muriqi (KSV) – 18. Čelůstka (CZE), 77. Masopust (CZE)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15.

Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Voca, Halimi (87. Raškaj) – Žegrova (56. Muslija), Celina, Rašani (51. Valon Beriša) – Muriqi.
Náhradníci: Ujkani, Bekaj – Drešević, Raškaj, Hasani, Muslija, Valon Beriša, Paqarada, H. Kryeziu, Nuhiu, Bernard Beriša.

Česko: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý, Bořil – Darida, T. Souček – Masopust (80. Doležal), Král (72. Hušbauer), Jankto – Schick (61. Krmenčík).
Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Brabec, Coufal, Simič, Krejčí, Kalvach, Novák, J. Kopic, Krmenčík, Doležal, Hušbauer.

Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra