Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U19

Francie – Španělsko

0:0

po penal. (3:4) (0:0)

24.07.2019, 19:00 • Republican Stadium, Jerevan • Semifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.96 3.23 2.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:10. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 16:14. (21:55:07)
Mladíci ze Španělska po pokutových kopech dokázali porazit francouzské vrstevníky! Ve finále se také utká Portugalsko s výběrem trenéra Santiaga Deniy.

Ani jeden z týmů se v úvodu semifinále nemohl prosadit do slibnější pozice. Mladí Francouzi sice dlouho drželi balon pod kontrolou, ale první vážnější situace přišla na druhé straně. Po tečovaném centru se odrazil míč k Ruizovi, který ale z prostoru penalty branku Stefana Bajiče přestřelil. Také Francie se dostala do nebezpečné situace po zblokovaném centru. Míč se proti noze odrazil Flipsovi, který ale pokusem pouze lízl břevno. Těsně před přestávkou poté donutil francouzského brankáře k vynikajícímu zákroku Abel Ruiz, ale Bajič byl u své tyče včas.

Druhý poločas nenabídl ani jedinou přesnou střelu mezi tři tyče. Po dlouhém vyčkávání dospět zápas až do prodloužení. V něm byli sice o něco aktivnější Španělé, ale ani nastavená půlhodina gól nepřinesla.

Pokutové kopy odstartoval výrazně lépe španělský celek. Ve druhé sérii využil nepřesnosti Isidora Alejandro Marqués. Následně poslal míč do břevna i Maxenxe Caqueret, Španělé už nezaváhali a jako poslední poslal svůj tým do finále kapitán Ferrán Torres.

Konec zápasu.

Ferrán TORRES

5. série 3:4

Ferrán Torres umístil míč k tyči a poslal Španělsko do finále! Stefan Bajič skákal na opačnou stranu!

Jean MARCELIN

5. série 3:3

Střídající Jean Marcelin musel dát a také dal. Balon namířil mimo dosah Arnaua Tenase.

Jandro ORELLANA

4. série 2:3

Osmnáctiletý záložník Barcelony Jandro Orellana s velkým přehledem uklidil míč k pravé tyči.

Théo Ndicka Matam

4. série 2:2

Théo Ndika Matam umístil míč levačkou mimo dosah Arnaua Tenase.

Hugo GUILLAMÓN

3. série 1:2

Jako další na sebe vzal zodpovědnost stoper Hugo Guillamón. Ale Bajič dokázal míč u své tyče vyrazit a drží Francii ve hře.

Maxence CAQUERET

3. série 1:2

Francouzský kapitán Maxence Caqueret napálil jen břevno a s Francií to nevypadá vůbec dobře.

Alejandro MARQUÉS

2. série 1:2

Také Alejandro Marqués s přehledem poslal míč do sítě.

Wilson ISIDOR

2. série 1:1

Střídající Wilson Isidor poslal míč pouze do brankáře Tenase. Ten sice vystartoval o něco dříve, ale hlavní rozhodčí situaci pustil.

Víctor MOLLEJO

1. série 1:1

První Španěl se postavil k pokutovému kopu Víctor Mollejo. A také on umístil míč nekompromisně k tyči.

Yanis BEGRAOUI

1. série 1:0

Jako první si postavil míč na penaltový bod Yanis Begraoui. A s přehledem uklidil míč po trávníku k pravé tyči.

Střílení penalt začíná.

Ani prodloužení o finálovém soupeři Portugalců nerozhodlo. Souboj Francie se Španělskem vyvrcholí penaltovým rozstřelem!

120+1

Druhé prodloužení skončilo.

120+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhé části prodloužení jednu minutu.

120

Ani se závěrem prodloužení se nebezpečí ani u jedné z branek nezvyšuje. Jean Marcelin rozehrával konstruktivně i pod tlakem, ale dokázal míč prostrčit na volného Gomese.

119

Isidor šel do souboje s Garcíou až příliš agresivně. Pomezní rozhodčí okamžitě signalizoval faul, který byl také okamžitě odpískán.

118

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Benoît Badiashile, přichází Jean Marcelin.

117

Od rohového praporku rozehrával Jandro Orellana. Před Bajičem bylo pořádně horko, ale jako první se dostal k míči Badiashile. Tvrdou ránu schytal Miranda, který musí být ošetřován.

115

Ndika Matam skončil na trávníku po souboji s Gómezem. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat a tak mohl jít do útoku Orellana, ale v obraně se předvedl také Isidor.

114

Stoper Monaka Benoit Badiashile skvěle odhlavičkoval prudký pas z vlastního vápna. Francie se poté uchýlila k další zdlouhavé rozehrávce ve středu pole.

113

Ani další Torresův centr se neujal. Na druhou stranu mohl pádit Charles Abi. Místo přihrávky na volného spoluhráče zvolil nepříliš razantní ránu do středu branky.

112

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Abel Ruiz, přichází Alejandro Marqués.

111

Francie mohla jít do protiútoku, ale Charles Abi zbrzdil celou akci zpětnou přihrávkou a poté už přišla jen mizerná střela Claudia Gomese.

110

Ferrán Torres centroval z pravé strany do pokutového území. Útočník Valencie ale nebyl vůbec přesný, míč z jeho kopačky vylétl daleko za koncovou čáru.

108

Wilson Isidor poprvé trefil prostor mezi třemi tyčemi. Arnau Tenas bez potíží střelu bez razance u své tyče pokryl.

107

Do druhé části prodloužení vstoupili aktivněji Španělé. Jandro Orellana přihrával na pravou stranu, kde byl připravený Sanz, další pokus o prodloužení už nebyl přesný.

106

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Julien Ponceau, přichází Alexandre Philiponeau.

106

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Alexis Flips, přichází Yanis Begraoui.

106

Začalo druhé prodloužení.
Ani první část prodloužení šanci nepřinesla. Čeká nás závěrečných patnáct minut, pokud by se nerozhodlo, bude následně penaltový rozstřel.

105+2

První prodloužení skončilo.

105+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v první části prodloužení jednu minutu.

105

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Sergio Gómez, přichází Víctor Mollejo.

104

Wilson Isidor se marně natahoval po prudkém centru Flipse. Pas prolétl pouze kolem pravé tyče.

103

Ani s přibývajícím časem se tempo hry nemění. O centr se pokoušel z levé strany Alexis Flips, ale míč v pokutovém území snadno odhlavičkoval García.

102

Proti Víctoru Gómezovi vystartoval Ndika Matam. Následně je ale pískán faul španělskému obránci. Po rychlé rozehrávce skončil na trávníku i Charles Abi.

101

Už už to vypadalo, že by se Flips mohl dostat k míči v nebezpečném prostoru, ale po přistrčení byl odpískán faul na Mirandu.

100

Ani v prodloužení se týmy nemohou dostat k přesnému zakončení. Kalulu si prostrčil míč mezi dvěma hráči a nechal se faulovat. Francie bude rozehrávat z místa přestupku.

98

Sanz posunul míč k Ruizovi, následně přišla pohledná patička k Torresovi, který ale nedokázal prostřelit před sebou stojícího Soleta. Následně se v ofsajdu ocitl Ruiz.

97

Ke střele se odhodlal i Víctor Gómez. Ani on ale neprostřelil francouzskou hradbu před pokutovým územím. Stefan Bajič je i nadále bez těžšího zákroku.

96

Na pravé straně měl o něco více prostoru Víctor Gómez. Následně pálil z prostoru penalty Sergio Gómez, ale jeho pokusu chyběla potřebná přesnost.

95

Gomesova rána ze střední vzdálenosti byla tečována. Caqueret rozehrával od rohového praporku, ale Miranda bez potíží získal balon pro svůj tým.

94

Naprosto bez pohybu. Ani jeden celek nechce udělat chybu, Francouzi si posouvají míč ze strany na stranu, ale velmi daleko od pokutového území.

93

Střídající Claudio Gomes přihrával po trávníku Flipsovi. Dále pokračovala akce francouzské reprezentace k Isidorovi, ale Španělé jsou staženi před vápnem.

92

První část prodloužení odstartoval rozehrávkou ze středového kruhu Wilson Isidor. Francouzi nespěchali s kombinační hrou na vlastní polovině.

91

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Mathis Picouleau, přichází Claudio Gomes.

91

Začal první poločas prodloužení.
Devadesát minut o druhém finalistovi nerozhodlo. Souboj Francie se Španělskem míří do prodloužení.

90+3

Druhý poločas skončil.

90+3

Abel Ruiz mohl rozhodnout. Po parádní přihrávce od Torrese se kapitán Španělska ocitl v pokutovém území, ale poté zbrkle zakopl balon mimo tři tyče a Bajič zasahovat znovu nemusel.

90+2

Ndika Matam prodlužoval míč na Abiho. Ten už neměl příliš prostoru ani času k centru, z úhlu však napálil jen boční síť.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90

Španělé jsou v posledních minutách druhé půle aktivnější. Orellana přihrával na levém kraji Sanzovi, střídající záložník však přetáhl centr mimo hru.

89

Na pravé straně se prosadil Víctor Gómez, následně přistrčil balon Torresovi, který si ale v klíčovou chvíli nedokázal zpracovat míč ke střele.

88

V pěti mířili Francouzi do nebezpečného protiútoku. Ndika Matam chtěl proskočit do vápna, ale neprosadil se proti posledním dvěma hráčům soupeře.

87

Před Abim musel předvést důležitý obranný zákrok Víctor Gómez. Francie ještě rozehrávala rohový kop, ale ani tentokrát se hlavička nekonala.

86

Opět byl u balonu Alexis Flips. Na hranici vápna bojoval o balon Wilson Isidor, ale lépe postavený byl bránící Hugo Guillamón.

85

Solet si poradil se dvěma protihráči, poté přihrál na pravou stranu, kde se prosadil k centru Alexis Flips. Abi ale ve vápně nedokázal hlavičkovat.

84

Nebezpečná příležitost španělské reprezentace. Torresova rána byla ještě zblokována, poté se opřel do balonu i Juan Miranda, ale i jeho pokus skončil po teči mimo tři tyče.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do pozice, odkud by mohl zápas rozhodnout.

81

Pořádně tvrdý souboj nyní podstoupil Alexis Flips s Gómezem. Právě francouzský záložník je potrestán žlutou kartou.

80

Po přetaženém centru nedokázal přesněji hlavičkovat Abi. Následně chtěli španělští hráči rychle rozehrávat, ale hlavní rozhodčí ještě pozastavil akci.

79

Španělská obrana měla co dělat, aby uhlídala Álvara Sanze. Střídající záložník nebyl daleko, od samostatného úniku na branku. Skvěle ale skluzem zasáhl Solet.

78

O rozehrávku rohového kopu se postarala Jandro Orellana. Na první tyči sice zasáhl míč Torres, ale Bajič mohl být opět v klidu.

77

Ve druhém poločase stále čekáme na slibnější střelecký pokus. Ander Barrenetxea Muguruza přiťukl míč k Torresovi, který ale centrem našel jen Kalula.

76

Théo Ndicka Matam chtěl na levé straně kličkou vyzrát na osamoceného Mirandovi, ale míč mu odskočil od kopačky až za koncovou čáru.

75

Francouzská kombinace pokračovala ve středu pole. Přes zhuštěné území těsně před vápnem se nemohou Francouzi prosadit ani k jedinému zakončení.

74

Ndicka Matam vhazoval zpoza postranní lajny k Abimu. Francie se udržela u balonu, ale následně zastavil akci soupeře nedovoleným zákrokem Orellana.

73

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Ander Barrenetxea Muguruza.

72

Francie se na delší dobu usadila na útočné polovině. Ponceau přihrával podél pokutového území k Isidorovi, ale ani střídající útočník Francie se ke střele neprosadil.

71

Abel Ruiz si nepohlídal své postavení za ofsajdovou linií. Přihrávku od Gómeze tak musel odevzdat soupeřům.

69

Do otevřenější obrany mířil střídající Wilson Isidor. Jeho pokus z úhlu ale neměl příliš šancí na úspěch. Ihned po nepřesném pokusu dává rozhodčí hráčům šanci na občerstvení.

68

Stoper Lyonu Oumar Solet se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho pokus však prolétl po trávníku jen vedle levé tyče.

67

Ndika Matam přihrával pod sebe k Abimu, ten na nic nečekal a velmi rychle vypálil. Před sebou ale našel jen tělo dobře postaveného Gómeze.

66

Isidor vyvezl míč z vlastní poloviny, poté našel na pravém kraji Flipse, který ale nedokázal přehrát bránícího Mirandu. To už se stačila obrana Španělska vrátit před vápno.

65

Torres se sice do zakončení nedostal, následně ale chyboval v rozehrávce Ndika Matam a v šanci se ocitl Sergio Gómez. Střela záložníka Dortmundu se ale stočila mimo tři tyče.

64

I tentokrát byla rozehrávka španělské reprezentace hodně nepřesná. Guillamón musel zabrat před napadajícím Flipsem, ale nakonec vše zvládl na jedničku.

63

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Bridge Ndilu, přichází Wilson Isidor.

62

Gómez přenesl hru z pravé na levou stranu. Juan Miranda byl v nebezpečném náběhu, ale v pokutovém území se mu postavil do cesty Ndika Matam.

61

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Moha, přichází Álvaro Sanz.

60

Ani hodina semifinálového duelu branku nepřinesla. Francouzi jsou v posledních minutách sice více u balonu, ale do stoprocentní šance se ne a ne dostat. Arnau Tenas stále čeká na těžší zákrok.

58

Alexis Flips uklidnil hru přihrávkou ke stoperům. Francie museli výrazně zvolnit v rozehrávce, ani kapitán Maxenxe Coqueret se nedokázal prosadit proti napadajícím soupeřům.

57

Slibná pozice pro francouzské hráče. Caqueret vypíchl přihrávku Mirandy, poté přihrával Abimu, který sice pálil tvrdě, ale míč vylétl vysoko nad španělskou branku.

56

Další centr od rohového praporku obstaral Alexis Flips. Před Tenasem se snažil zakončovat Ndilu, ale ještě před ním se dostal k míči bránící Hugo Guillamón.

55

Francouzský roh nebyl nebezpečný. Solet ještě zůstal u balonu, ale už ho nedokázal dále předat Abimu. Ani Miranda ale nebyl při zpracování jistý.

54

Francie výborně přešla až k pokutovému území soupeře. Ponceau přihrával na osamoceného Picouleaua, který si však nedokázal připravit míč ke střele.

53

Gómez se vydal za obranu na pravou stranu. Po přihrávce do druhé vlny se opřel do balonu Abel Ruiz, který ale nasměroval svůj pokus jen nad francouzskou branku.

52

Zápas pokračuje v nastaveném trendu z první půle. Ani jeden tým nechce udělat fatální chybu. Moha sice přihrával do vápna, ale jen do prostoru, kde byl Kalulu.

51

S Ruizem si bez větších potíží poradil obránce Oumar Solet. Také Badiashile se dostal k míči před španělským kapitánem.

50

Ani Španělé v úvodu druhé části nikam nespěchají. Tenas přistrčil míč do kombinace Garcíovi. Následně se prodral až do vápna Ruiz, který ještě přihrával na zadní tyč, ale Gil ani ve skluzu nedokázal zakončit.

49

Od rohového praporku kroutil míč do šestnáctky Julien Ponceau. Abi sice trefil míč hlavou, ale balon se odrazil jen vysoko nad branku.

48

Od Bajiče putoval balon k Picouleauovi, který byl ale okamžitě přistrčen Gómezem. Francie velmi rychle rozehrála, ale Miranda dokázal srazit centr na rohový kop.

47

Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu francouzští fotbalisté. Ponceau přihrával na pravé straně Abimu, který ale nepřešel ani přes prvního bránícího hráče.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:03.
Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Hráčů obou týmů odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

Ani jeden z týmů se v úvodu semifinále nemohl prosadit do slibnější pozice. Mladí Francouzi sice dlouho drželi balon pod kontrolou, ale první vážnější situace přišla na druhé straně. Po tečovaném centru se odrazil míč k Ruizovi, který ale z prostoru penalty branku Stefana Bajiče přestřelil. Také Francie se dostala do nebezpečné situace po zblokovaném centru. Míč se proti noze odrazil Flipsovi, který ale pokusem pouze lízl břevno. Těsně před přestávkou poté donutil francouzského brankáře k vynikajícímu zákroku Abel Ruiz, ale Bajič byl u své tyče včas.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45+1

Španělé ještě před odchodem do šaten zahrozili. Nejprve centroval do vápna Gil, následně z hranice šestnáctky pálil po kličce Abel Ruiz, ale Bajič byl u své tyče včas.

45

Těsně před přestávkou se zjevil u balonu Julien Ponceau. Osmnáctiletý záložník Lorientu zkoušel rozběhnout Kalula, ale ten nedokázal zpracovat prudkou přihrávku.

44

Francouzi nepříjemně napadali rozehrávku Bryana Gila. Solet byl ale až příliš agresivní a soupeře poslal nedovoleně k zemi.

43

Sergio Gómez si zasekával míč v pokutovém území, na Kalula si ale nepřišel. Španělský roh si vzal na starost znovu Orellana, ale ani nyní se ve vápně neprosadili.

42

Další rohový kop Španělska rozehrával Jandro Orellana. Eric García se prosadil na první tyči k hlavičce, ale branku z velké výšky netrefil.

41

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Gilův náběh na levém kraji byl pořádně nebezpečný, Ndilu musel hodně zabrat v obraně, aby soupeře připravil o míč.

40

Nakonec to byl právě Alexis Flips. Devatenáctiletý záložník Lille pálil přes zeď, ale branku netrefil. Arnau Tenas nemusel zasahovat.

39

Těsně před pokutovým územím byl faulován Alexis Flips. K rozehrávce se stavil sám faulovaný, ale i Ndilu chtěl rozehrávat.

38

Torres si nabíhal na pravé straně na Garcíovu přihrávku. Míč ale poskočil po trávníku až za postranní čáru. Francie následně rozehrávali pod tlakem, ale Bajič společně s Kalulem skvěle kombinovali po trávníku.

36

Ferrán Torres to má dnes hodně těžké. Francouzská obrana ho neustále zdvojuje a útočník Valencie se nemůže udržet u balonu. Nyní si ale pomohl lehkým faulem Julien Ponceau.

35

Ruiz s Gilem nepříjemně napadali rozehrávku soupeře. Badiashile však bez větší námahy poslal míč opět k Ndicka Matamovi. Ten tentokrát spoluhráče v druhé vlně nenašel.

34

34. Flipsova rána pouze lízla břevno španělské branky

34

Alexis Flips po odraženém centru pálil do břevna. Záložník Lille se dostal šťastně k balonu, byl ve vynikající pozici, ale trestuhodně minul Tenasovu branku.

33

Miranda prostrčil míč kolem obránců, ale Ruiz už nedokázal prudkou přihrávku doběhnout před Bajičem. Francouzský gólman si po dlouhé době sáhl na balon.

32

Po Flipsově ráně bez přípravy mohl být Arnau Tenas v naprostém klidu. Balon prolétl daleko od levé tyče mimo španělskou branku.

31

Charles Abi provětral pravou stranu. Spoluhráči s krajním záložníkem však neběželi směrem k brance a tak se dokázali Španělé velmi rychle zmocnit balonu.

30

I po půlhodině hry je stav zápasu stále bezbrankový. Badiashile zaváhal v rozehrávce, následně musel hasit celou situaci Solet. Nakonec šel balon za koncovou čáru od útočícího Torrese.

29

Španělské rohy jsou nebezpečné. Po rozehrávce na krátko tečoval míč na první tyči Orellana, ale balon skončil těsně za vzdálenější konstrukcí.

28

Sergio Gómez se dokázal na pětadvaceti metrech otočit s balonem čelem k brance a velmi rychle také vypálil. Jeho pokus se však otřel od Soleta vedle francouzskou branku.

27

Španělé už znovu kombinovali ve středu pole. S Mohou si narazil Orellana, následně pokračoval v souhře hráčů z Barcelony Abel Ruiz, ale ten už byl pod velkým tlakem bránících hráčů.

26

Hlavní rozhodčí dává hráčům možnost k občerstvení. Hra bude pokračovat po krátké pauze.

25

Francie uklidňuje situaci postupnou kombinací. S Caqueretem spolupracoval ve středu pole Flips, ale dále se již francouzští mladíci neprodrali.

23

23. Ruizova nebezpečná rána skončila nad brankou

23

První nebezpečná situace. Gilův centr nedokázal Solet odvrátit z vápna, k míči se dostal v zajímavém postavení Abel Ruiz, ale pohotovou ránu poslal jen vysoko nad břevno.

22

Španělé se ještě udrželi na útočné polovině s balonem pod kontrolou. Orellana neměl příliš času na přesnou přihrávku, poté vypíchl míč Caqueret, ale další posunutí míče už nedal francouzský kapitán přesně.

21

S Garcíou si narazil na pravé straně Torres, útočník Valencie se dral do pokutového území, ale proti byl bránící Benoit Badiashile, který balon odpálil do bezpečí.

20

Ani dvacet minut slibnější šancí u jedné z branek nenabídlo. Ndicka Matam se pokoušel centrovat do vápna, kde se ale jeho spoluhráči nedokázali prosadit do zakončení.

19

Picouleau měl ve středu pole o něco více prostoru. Velmi rychle zkoušel najít na hranici vápna Abiho. Ten poté zamířil jen k rohovému praporku, kde přišel o míč v souboji s Mirandou.

18

I barcelonský gólman Arnau Tenas dlouho vyčkával s rozehrávkou. Po dvou přihrávkách se vydal za nakopnutým balonem Abel Gil, ale vše bylo zbytečné. Kapitán Španělska byl v ofsajdu.

17

Už už to vypadalo, že by se mohl Bridge Ndilu dostat ke střele, ale Flips mu nedokázal na několik metrů přistrčit balon přesně do pohybu.

16

Řada nepřesností na obou stranách. Po mizerném pasu Gómeze chyboval francouzský záložník Mathis Picouleau. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do souvislejšího tlaku.

15

I přes těsné bránění se Ferrán Torres dokázal zbavit svého strážce. Jeho rána z kroku skončila jen na chráničích stojícího Soleta. Na druhé straně poté musel faulovat rozběhnutého Abiho Miranda.

14

Sergio Gómez nebezpečně centroval od rohového praporku. García jen těsně nedosáhl ve středu vápna na prudký pas. Na zadní tyči poté měl k balonu o něco dále i kapitán Abel Ruiz.

13

Eric García rozběhl solidním pasem Gila, ten v pokutovém území zkoušel přejít Soleta, ale od francouzského stopera se odrazil míč za koncovou čáru.

12

Arnau Tenas si nyní v pokutovém území zadělal na problémy. S klidem ale dokázal obhodit napadajícího Abiho a následně bez potíží rozehrál po trávníku k Mirandovi.

11

A další nepřesnost. Ponceau se snažil najít na levé straně Flipse, kterého ale míč u postranní lajny přeletěl snad o pět metrů. Francie se ale rychle dokázala vrátit k balonu.

10

Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Kapitán Španělska Abel Ruiz přišlápl v souboji Picouleaua a hlavní rozhodčí opět píská.

9

Velkou chybu nyní vyrobil ve středu pole Moha, kterému skončil míč na ruku. Poté nenechal soupeře rychle rozehrát a nebyl daleko od první žluté karty.

8

Od Caquereta se balon odrazil za postranní lajnu. Španělská reprezentace se ale stále nemůže dostat ani do blízkosti pokutového území soupeře. Gila fauloval ve středu pole Ponceau.

7

Útočník Valencie Ferrán Torres si zpracoval míč na pravé straně, ale okamžitě u něj byli hned dva soupeři. Na druhou stranu mohl upalovat Abi, ještě zkoušel najít Ndilua, který už neměl příliš šancí na zpracování.

6

Solet se ujal rozehrávky. Picouleau rozběhl na levé straně Flipse, ten poté ještě přihrával pod sebe do druhé vlny k Ponceauovi, který ale pálil jen do soupeře před sebou.

5

Ndicka Matam měl na levé straně o něco více prostoru, ale sám proti Gómezovi se netroufl. Francie ještě vydržela u balonu na útočném území, ale to už byla španělská defenziva zformována.

4

Ani Španělé v samém úvodu zápasu nikam nespěchají. S Gómezem ve středu pole spolupracoval Orellana, následně se rozběhl na levé straně Bryan Gil, ale míč mu odskočil od kopačky.

3

Ponceau s Picouleanem si několikrát narazili ve středovém kruhu. Po vyčkávané se odhodlal k nebezpečnějšímu pasu Flips, ale Francouzům kolmice nevyšla podle představ.

2

Také Francouzi se poprvé v zápase dostali k balonu. Flipsova přihrávka na levý kraj byla na Ndilua až příliš prudká. Francie se ale okamžitým napadáním vrátila k balonu.

1

O úvodní rozehrávku se postarali španělští fotbalisté. Moha ale musel přihrávat jen zpět ke Garcíovi, následně letěl balon na levou stranu, kde prohrál silový souboj Gil s Kalulem.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí Sergej Ivanov z Ruska již se svými kolegy přivádí na hrací plochu jerevanského Republican Stadium obě úvodní jedenáctky. Semifinále mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let může za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Francie: Bajič – Kalulu, Solet, Badiashile, Ndicka Matam – Abi, Caqueret (C), Picouleau, Ponceau, Flips – Ndilu.
Náhradníci: Dietsch – Biancone, Bard, Gomes, Ngoumou, Marcelin, Philiponeau, Isidor, Begraoui.

Španělsko: Tenas – V. Gómez, García, Guillamón, Miranda – Orellana, Gómez, Moha – Torres, Ruiz (C), Gil.
Náhradníci: Fernández – Chust, Sánchez, Marqués, Mollejo, Sanz, Gutiérrez, Barrenetxea Muguruza.

Rozhodčí: Ivanov (RUS) – Avram (ROU), Golis (POL).
Francie

Francouzská devatenáctka ještě v kvalifikaci ani na závěrečném turnaji mistrovství Evropy neprohrála. Výběr trenéra Lionela Rouxela prosvištěl kvalifikační fází bez větších potíží. V první části sice na závěr remizoval s Belgií, ale to již měl postup do další fáze zajištěn. Druhou část kvalifikace rozehráli Francouzi jen bezbrankovou remízou s Polskem, následně ale udolali 3:2 Švýcarsko a první postupovou příčku potvrdili proti Izraeli.

Do evropského šampionátu v Arménii vstoupila reprezentace Francie snadným vítězstvím nad Českem. Svěřenci Jana Suchopárka výrazně nestačili na pohyblivější Francouze a odešli s porážkou 0:3. Další dva duely už ale neměla Francie tak snadné. Zápas s Irskem rozhodla jediná branka, deset minut před koncem se prosadil útočník Monaka Wilson Isidor. Také závěrečné představení v základní skupině nebylo jednoznačné. Norové dlouho drželi s favoritem krok, ale Nathan Dgoumou po hodině hry vstřelil rozhodující gól na konečných 1:0.
Nominace Francie

Brankáři: Stefan Bajic (Saint-Étienne), Guillaume Dietsch (Mety)

Obránci: Giulian Biancone (Bruggy/BEL), Melvin Bard (Lyon), Oumar Soler (Lyon), Benoit Badiashile (Monako), Jean Marcelin (Auxerre), Pierre Kalulu (Lyon), Théo Ndicka Matam (Lyon)

Záložníci: Claudio Gomes (Manchester City/ENG), Nathan Ngoumou (Toulouse), Julien Ponceau (Lorient), Maxence Caqueret (Lyon), Alexandre Philiponeau (Marseille), Mathis Picoleau (Rennes)

Útočníci: Alexis Flips (Lille), Charles Abi (Saint-Étienne), Wilson Isidor (Monako), Bridge Ndilu (Nantes), Yanis Begraoui (Auxerre)
Španělsko

Mladí Španělé odstartovali bitvu o postup na mistrovství Evropy snadným vítězstvím 5:0 nad Andorrou. Ani Bělorusku se Švýcarskem fotbalové velmoci nestačili. Ve druhé fázi již tým trenéra Santiaga Deniy musel přidat. Na úvod totiž pouze remizoval 1:1 se Slovinskem. Po demolici Walesu 5:1 a zvládnutém duelu s Nizozemskem 1:0 mohla španělská reprezentace slavit postup na závěrečný turnaj.

Představení v Arménii začalo Španělsko ve velkém stylu. Na úvod rozneslo domácí reprezentaci 4:1, když o góly se postupně postarali Orellana, Miranda, Marqués a Mollejo. Španělé měli navrch i proti silnému Portugalsku, ale po vyrovnaném průběhu zápas skončil remízou 1:1. O postup do semifinále muselo Španělsko otáčet utkání proti Italům. Po změně stran srovnal vlastním gólem Gavioli a vítěznou branku poté obstaral z penalty útočník Barcelony Abel Ruiz.
Nominace Španělska

Brankáři: Álvaro Fernández (Málaga), Arnau Tenas (Barcelona)

Obránci: Víctor Gómez (Espanyol), Juan Miranda (Barcelona), Hugo Guillamón (Valencia), Víctor Chust (Real Madrid), Ricard Sánchez (Atlético Madrid), Eric García (Manchester City/ENG), Miguel Gutiérez (Real Madrid)

Záložníci: Antonio Blanco (Real Madrid), Moha (Real Madrid), Alejandro Orellana (Barcelona), Álvaro Sanz (Barcelona), Ánder Barrenetxea (Real Sociedad)

Útočníci: Ferran Torres (Valencia), Abel Ruiz (Barcelona), Sergio Gómez (Dortmund/GER), Alejandro Marqués (Barcelona), Víctor Mollejo (Atlético Madrid), Bryan Gil (Sevilla)
Krásný středeční podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let míří ke svému vrcholu. Ze základních skupin se do semifinále probojovaly výběry Francie a Španělska, které si to rozdají o postup do samotného finále.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Francie – Španělsko

0:0

po penal. (3:4) (0:0)

Zpět na online

Karty:   81. Flips (FRA)

Penaltový rozstřel:
1. série:
1:0   Yanis Begraoui (FRA)
1:1   Víctor Mollejo (ESP)
2. série:
1:1   Wilson Isidor (FRA)
1:2   Alejandro Marqués (ESP)
3. série:
1:2   Maxence Caqueret (FRA)
1:2   Hugo Guillamón (ESP)
4. série:
2:2   Théo Ndicka Matam (FRA)
2:3   Jandro Orellana (ESP)
5. série:
3:3   Jean Marcelin (FRA)
3:4   Ferrán Torres (ESP)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:10. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 16:14.

Francie: Bajič – Kalulu, Solet, Badiashile (118. Marcelin), Ndicka Matam – Abi, Caqueret (C), Picouleau (91. Gomes), Ponceau (106. Philiponeau), Flips (106. Begraoui) – Ndilu (63. Isidor).
Náhradníci: Dietsch – Biancone, Bard, Gomes, Ngoumou, Marcelin, Philiponeau, Isidor, Begraoui.

Španělsko: Tenas – V. Gómez, García, Guillamón, Miranda – Orellana, Gómez (105. Mollejo), Moha (61. Sanz) – Torres, Ruiz (C) (112. Marqués), Gil (73. Barrenetxea Muguruza).
Náhradníci: Fernández – Chust, Sánchez, Marqués, Mollejo, Sanz, Gutiérrez, Barrenetxea Muguruza.

Rozhodčí: Ivanov (RUS) – Avram (ROU), Golis (POL)