Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

FK Crvena Zvezda Bělehrad – HJK Helsinki

2:0

konec (1:0)

24.07.2019, 20:45 • Stadion Rajko Mitić, Bělehrad (SRB) • 2. předkolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.19 7.02 17.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Máme za sebou utkání druhého předkola Ligy mistrů mezi Crvenou Zvezdou a Helsinkami, v němž domácí potvrdili roli favorita a vyhráli o dvě branky. O tu první se zasloužil ve 26. minutě Richmond Boakye, který zužitkoval parádní centr Ivaniče z pravé strany. Po vstřelené brance ale dlouho nepřicházely žádné šance, hosté byli spokojeni s jednobrankovou ztrátou, jež by jim dávala šance do odvety, zatímco domácí se sice snažili, trápili se ale ve finální fázi. Když už to vypadalo, že zápas skončí jednobrankovým rozdílem, tak v poslední minutě základní hrací doby Obilor při odvracení centru smolně přiťukl Milanu Pavkovovi, který nezaváhal a zajistil tak Crveně Zvezdě náskok, který už se finskému celku bude v domácí odvetě dotahovat jen velmi ztěžka.

To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:49:15)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hosté se snažili rychle odpovědět, jejich poslední útočnou akci v utkání ale zastavil výborně provedeným skluzem Nemanja Milunovič.

90+2

Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Evans Mensah, přichází Tim Vayrynen.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého poločasu tři minuty.

90

90. Milan PAVKOV - 2:0

90

CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
Jenže domácí nakonec ten kýžený druhý gól vstřelili! Obrovská chyba stopera Obilora, jenž rybičkou při snaze odvrátit centr přiťukl do ideální pozice MILANU PAVKOVOVI, který snad ve stoprocentní šanci ani nemohl minout.

89

Hosté po delší době dokázali alespoň na chvíli udržet balón. A toho využili ke kombinaci kolem středového kruhu, která jim vyhovuje. Toivomaki dokonce poslal malou domů gólmanovi.

88

Stoper Rafinha si přádně zahrával s osudem při přihrávce na střed. Měl obrovské štěstí, že Vukanovič při skluzu trefil nejprve a hráče a až pak balón.

87

Křídelníku Jevtovičovi se při kličkované zamotal balón mezi nohama, navíc poté i narazil do Obilora. Helsinki budou kopat od vlastní brány.

86

Všichni tři náhradníci, které dnes trenér domácích na hřiště vpustil jsou ofenzivně laděni. To pouze potvrzuje skutečnost, že kouč není spokojen s útočnou činností svých svěřenců.

85

Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Ben El Fardou, přichází Aleksa Vukanovič.

84

Standardní situace hostů k ničemu nevedla, ještě v době letu se totiž nedovoleného zákroku dopustil Mensah.

83

Marin se snažil udělat si prostor mezi dvěma protihráči, což se mu sice povedlo, jenže pouze za pomoci faulu.

82

Proti centru z pravé strany okamžitě vystartoval gólman Rudakov, jenž dokázal ukrýt balón v rukavicích.

81

Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Ivan Tarasov, přichází Kevin Kouassivi-Benissan.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hosté jsou každou vteřinou blíže velmi přívětivému výsledku do odvety.

79

Přetažený centr si našel Jevtovič, avšak zradil ho první dotyk, čehož k odebrání balónu okamžitě využil stoper Obilor.

78

Velmi kuriózní situace nastala při přihrávce po pravé lajně, která trefila pomezního rozhodčího. Ten si vůbec nedával pozor, neboť v době dotyku s míčem se nacházel dobrý metr ve hřišti.

77

Může se znovu pokračovat ve hře, hráči obou celků jsou připraveni pokračovat ve hře bez vážnějších následků.

76

Po střetu Jovičiče a Kairinena se oba hráči svalili na zem. Hůře ze souboje vyšel hostující hráč, k němuž museli být přivoláni kluboví lékaři.

75

Kapitán Marin se u pravé lajny pěkně zbavil soka, následně ovšem vyslal příliš dlouhý centr, na který El Fardou nemě nárok doskočit.

74

Mensah předvedl výborný obranný zákrok proti Pavkovovi, navíc na něm dokonce i vybojoval balón, když ho nastřelil a míč se odrazil do zámezí.

73

Z herního projevu je patrné, že hosté jsou spokojeni s prozatímním jednobrankovým mankem, to domácí se ženou za dalšími góly.

72

Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Richmond Boakye, přichází Milan Pavkov.

71

Stahovačka vyšla Alhovi jen částečně. Protihráče neobešel, vybojoval ale autové vhazování.

70

Jevtovič moc dlouho váhal s přihrávkou, míč mu vypíchl Parra, domácí fotbalista ho navíc nedovoleně stáhl k zemi.

69

Zřejmě to naštěstí nic vážnějšího nebude. Po krátké práci lékařů hráč sám odešel za postranní čáru, odkud se teď horlivě hlásí o návrat do hry.

68

Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet hostující hráč, konkrétně jde o Tarasova, který se drží za levé stehno.

67

Na sražený centr Marina skvěle zareagoval Rudakov, jenž neváhal a okamžitě vystartoval dopředu. Balón nakonec dokázal přikrýt před dotírajícím Jevtovičem.

66

Richmond Boakye to přehnal s agresivitou, výsledkem je útočný faul u pravé lajny, Obilor si výborně pokryl míč.

65

Až příliš dlouho přihrávku vyslal Jovančič po levé straně nabíhajícímu El Fardouovi, tomu chyběly k dosažení balónu jeden, možná dva metry.

64

Domácí sice kombinují, jenže převážně kolem středového kruhu, odtud kýžené druhé branky určitě nedosáhnou.

63

Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Mirko Ivanič, přichází Milan Jevtovič.

62

Ani středem to srbskému týmu nevyšlo, před nabíhajícím Boakyem odhlavičkoval do zámezí stoper Obilor.

61

Kolmice Ivaniče po levé straně nenašla svůj cíl, El Fardou se za balónem ani nerozběhnul.

60

Máme za sebou hodinu utkání a Crvena Zvezda stále vede o jedinou branku. Hosté v průběhu druhé půle zatím brání skvěle, soupeře ještě nepustili do žádné větší příležitosti.

59

Hesinki ze standardní situace nevytěžili vůbec nic, neboť hlavičkující Rafinha při zakončení loktem udeřil Babiče.

58

Milan Rodič naprosto nesmyslně dohrál souboj s protihráčem, který už dávno odehrál míč. I druhý krajní bek domácích za své počínání obdržel žlutý kartónek.

57

Riski na sebe vzal pžíliš velké sousto, proti čtveřici protihráčů opravdu neměl moc šancí na úspěch.

56

Marin pěkným centrem našel Ivaniče, ten však snad ani nepočítal s tím, že by k němu balón došel, vůbec ho netrefil dobře.

55

Srbský celek zvolil rozehrávku a na krátko, a ta se neukázala jako nejlepším řešením, neboť následný pokus o centr zasáhl prvního stojího hráče, jímž byl Mensah.

54

Přízemní centr El Fardoua z levé strany byl sražen Toivomakim na rohový kop.

53

Domácí si nedokáží vypracovat takový tlak, jaký měli v první půli. Helsinki zatím hrají pozičně velmi dobře.

52

Bránící Rodič obranným zákrokem ideálně připravil palebnou pozici Parrovi, ani on ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

51

Následoval rohový kop, jenže nejvýše vyšplhal Milunovič. Do odraženého balónu se sice opřel Alho, rána mu však vůbec nesedla.

50

Hosté založili velmi zajímavě vypadající brejk a kdyby míč nezasáhnul na poslední chvíli skluzující Babič, zakončoval by nikým neatakovaný Riski do poloprázdné svatyně.

49

Ivaniče teď domácí nechali se v situaci pořádně, jak se říká, vykoupat. Křídelník se ocitl v neřešitelné situaci proti čtyřem protihráčům, narazil hend na tom prvním.

48

Středopolař Kairinen vyslal zajímavou kolmicí po pravé straně Tarasova, ten si ale hlavičkoval až příliš posunul balón, který posléze už nezastihl ve hře.

47

Boakye šikovně prodloužil centr za sebe, kam si nabíhal El Fardou. Jeho křižný projektil ovšem Rudakov zpacifikoval.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
Skončil první poločas druhého předkola Ligy mistrů, po němž Crvena Zvezda vede nad Helsinkami nejtěsnějším možným rozdílem. Domácí jsou jasně lepším týmem, fanoušci si ale zatím mohli zakřičet pouze v 26. minutě, kdy se po parádním centru Ivaniče trefil Richmond Boakye. Hosté srdnatě odolávají místy až drtivému tlaku soupeře, otázkou ale zůstává, zda fyzicky vydrží až do závěrečného hvizdu, zatím je pro ně stav velmi přívětivý.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Poslední šanci první půle měl Boakye, do centru se ale netrefil ideálně, hlavičku umístil mimo branku.

45+1

Rafinha balón odhlavičkoval přímo k nabíhajícímu Ivaničovi, jehož dělovka prosvištěla těsně nad břevnem.

45

Hlaví rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

44

Jak je již zvykem, Crvena Zvezda má doma obrovskou podporu fanoušků. I dnes to vypadá, že nezůstalo jediné místo prázdné.

43

Rozhodčí nařídil odkop od branky, opakované záběry ale ukázali, že míč ještě mírně tečoval Mensah, hráč se ale nepřiznal, a tak s balónem můžou hrát Helsinki.

42

Boakye zády k brance nabil E Fardouovi, ten ale nedokázal prostřelit houf tří bránících soupeřů.

41

Z přímého kopu to napřímo zkusil právě faulovaný Marko Marin. Jenže rána postrádala razanci, bez problémů ji v rukavicích ukryl Rudakov.

40

Do konce poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?

40

Vzápětí byl k vidění další nedovolený zákrok, na kapitána Marina si doslova došlápl Kaan Kairinen, jenž po zásluze vidí žlutou kartu.

38

Až přespříliš si hrál zadák Jovančič s balónem. Sice nakonec vybojoval faul, přitom to ovšem pořádně schytal jeho kotník.

37

Odražený míč bez milosti napálil na kasu Jovančič. Nemířil ale vůbec přesně, jeho projektil proletěl kus vedle pravé tyče.

36

Jenže právě absence hrotového útočníka na tradičním místě se ukázala jako klíčová, neboť po centru Ivaniče byli připraveni na hlavičku pouze hráči ve žlutém.

35

Boakye se neostýchá stahovat i dozadu, což je u útočníků velké plus, jen málokdo má sklony k defenzivě. Nyní ze středu hřiště domácí forvard přihrávkou po levé straně rozjel útočnou akci svého týmu.

34

Zajímavá situace, kdy se s míčem běžícímu Babičovi zničehonic vyzula levá kopačka. Sudí milosrdně přerušil hru, míč však pochopitelně poputuje na stranu hostů.

33

Stojkovič v šestnáctce soupeře nevěděl, co s míčem, a tak si s míčem chvíli exhibičně žongloval, dokud ho o něj nepřipravil Obilor.

32

Exekuce se chopil El Fardou, jenž se sice chytře snažil podstřelit zeď, ta však nevyskočila tak vysoko, aby pod ní balón prošel.

31

A právě Boakye vybojoval další standardní situaci pro svůj celek z pozice, odkud se dá na přímo ohrozit svatyně Rudakova.

30

Je za námi půl hodina zápasu, v níž už jsme byli svědky první branky jasného favorita dvojzápasu. Hlavičkou se trefil po výborném centru Ivaniče forvard Boakye.

29

Nadvakrát s podařilo Marinovi narazit Ivaničovi, jemž se teď ale vůbec nepovedl centr, jímž nastřelil blokujícího Mensaha.

28

Žlutou kartu dostává Filip Stojkovič (FK Crvena Zvezda Bělehrad).

26

26. Richmond BOAKYE - 1:0

27

CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
Domácí přetavují obrovský tlak v branku! Centr Marina byl ještě zbokován, k míči ale nejrychleji přiběhl Ivanič, jenž svým pasem našel přesně hlavu RICHMONDA BOAKYEHO, jenž s velkým přehledem poslal balón do sítě marně se přesunujícího Rudakova!

25

Jovančič se elegantně prosmýkl kolem Mensaha, vzápětí na Parru už však nevyzrál. Domácí u míče zůstanou, budou vhazovat.

24

A už zase sledujeme vytrvalou kombinaci domácího celku, která by k přání většiny fanoušků na stadiónu snad měla vést k úvodní brance.

23

23. Velkou šanci Ivančice lapil včas vyběhnuvší Rudakov

23

Crvena Zvezda rozjela rychlý brejk, na jehož konci byl po přihrávce Marina Ivanič, gólman ovšem skvěle zmenšil střelecký úhel, domácí křídelník ho už přelobovat nedokázal!

22

Stoper srbského týmu měl jediné štěstí, že soupeř tuto zajímavou šanci nevyužil, do bezpečné vzdálenosti od branky hlavičkoval Milunovič.

21

Nyní to ovšem budou hosté, kteří budou rozehrávat standardní situaci po naprosto nesmyslném zákroku Stojkoviče na zcela osamoceného Alha.

20

Těsně za polovinou hřiště se nedovoleného zákroku dopustil Parra, za takový taktický faul ho ale trenér rozhodně lynčovat nebude.

19

Smyčka kolem hostujícího vápna se pomalu, ale jistě utahuje. Bude zajímavé sledovat, jak dlouho vydrží Helsinki odolávat tlaku.

18

Už je ve hře domácí útočník a hned se hlásil o přihrávku, kterou také dostal, proti dvojici protihráčů však posléze neuspěl.

17

Lékaři hráči obstříkli postižené místo a vypadá to, že to pomohlo. Boakye se sám postavil na nohy a bez pomoci odkráčel za postranní čáru.

16

Forvard Boakye inkasoval tvrdý úder na koleno a podle prvních záběrů to s domácí ostrostřelcem nevypadá vůbec dobře. To by byla obrovská ztráta pro srbský celek.

15

Těžko říct, co Kairinen zamýšlel dalekonosným nákopem, když se v blízkosti domácí šestnáctky nepohyboval žádný z jeho spoluhráčů. Pro balón si v klidu došel Borjan.

14

Když už se hosté konečně dostali na polovinu soupeře, tak přišel nedovolený zákrok. Ve skluzu Babiče sjel ofenzivně laděný Tarasov.

13

Role exekutora se opět chopil kapitán Marko Marin, jenže ani nyní nenašel hlavu spoluhráče, nýbrž Toivomakiho.

12

Boakyeho ránu z velkého záklonu nešťastně tečoval Obilor, bude se tedy kopat další rohový kop.

11

Červeno-bílí rozehrávali další standardní situaci, po centru se k míči dostal Ivanič, avšak nedokázal se ideálně obtočit s míčem a vzápětí o něj přišel.

10

Srbský celek je v úvodu utkání jasně aktivnějším týmem. Je to logické, Helsinky jsou v tomto duelu otsiderem a hrát bezbrankově na hřišti soupeře by byl skvělý úspěch.

9

Ivanočovi se pas z pravé strany nepovedl. Křídelník domácích poslal balón přímo do rukavic dobře vyběhnuvšího Rudakova.

8

Na přízemní centr z pravé strany nabíhal Boakye, jenž ale byl dobře bráněný Rafinhou, přes něhož nedokázal zakončit.

7

Mensah pořádně riskoval ve vlastní šestnáctce, když si dovolil pustit balón a nechat proběhnout protihráče. Drzá finta, ale vyšla.

6

Exekuce se chopil Marko Marin, v pokutovém území ovšem našel pouze hlavu stopera Obilora.

5

Velmi obětavým zákrokem zabránil pasu do vlastního vápna Toivomaki. Bude se kopat rohový kop.

4

Pěkný centr z pravé strany odvrátil Rafinha pouze na šestnáctku, odkud z jedničky vypálil Marin. Naneštěstí pro něj trefil hned prvního blokujícího protivníka.

3

Po pravé straně se do šance pokoušel probít El Fardou, zuby si ale vylámal na výborně pozičně bránícím Obilorovi.

2

Domácí do dnešního utkání nastoupili v tradičních červeno-bílých dresech, Helsinki oblékly dresy barvy žluté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Stojkovič, Babič, Milunovič, Rodič – Jovančič, Jovičič – El Fardou, Marin, Ivanič – Boakye
Náhradníci: Popovič – Degenek, Jevtonič, Pankov, Pavkov, Jander, Vukanovič

HJK Helsinki: Rudakov – Toivomaki, Rafinha, Obilor – Mensah, Dahlström, Parra, Kairinen, Alho – Tarasov – Riski
Náhradníci: Uusitalo – Kouassivi-Benissan, O'Shaughnessy, Vaananen, Vayrynen, Vertainen, Zeneli

Rozhodčí: Gil P. (POL).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Oba týmy na sebe v minulosti ještě nenarazily. Velkým papírovým favoritem bude v prvním střetnutí domácí Bělehrad.
Nejúspěšnější finský klub historie – to je HJK Helsinki. Tamější fotbalisté jsou úřadujícími mistry své země, když obhájili titul z předešlé sezóny. Aktuální ročník finské nejvyšší soutěže je v plném proudu, HJK je se sedmnácti odehranými zápasy až pátý, nicméně jen o tři body za vedoucím Ilves. Do druhého předkola postoupili seveřané přes celek HB Tórshavn z Faerských ostrovů. Na domácí půdě zvítězil finský favorit rozdílem třídy 3:0, v odvetě pak pustil soupeře do dvoubrankového rozdílu, drama se ale nakonec nekonalo, neboť duel skončil remízou 2:2.
Crvena Zvezda Bělehrad je úřadujícím srbským mistrem, poslední ročník domácí soutěže ovládli fotbalisté tohoto celku s dvanáctibodovým náskokem. Zvezda si v minulém soutěžním ročníku zahrála rovněž finále srbského poháru, v němž nestačila na městského rivala Partizan. Nejslavnější srbský klub okusil v loňském roce v Lize mistrů základní skupinu, a to ve společnosti velikánů, jakými jsou Neapol, PSG či poslední vítěz této soutěže – anglický Liverpool. Do druhého předkola se Zvezda dostala přes litevskou Süduvu. Po bezbrankové remíze na půdě soupeře zvítězil favorit v odvetě na domácí půdě těsně 2:1.
Příjemný středeční večer. V rámci druhého předkola Ligy mistrů se spolu střetnou týmy FK Crvena Zvezda Bělehrad a HJK Helsinki.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

FK Crvena Zvezda Bělehrad – HJK Helsinki

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 27. Boakye (Ivanič), 90. Pavkov

Karty:   28. Stojkovič (CZB), 58. Rodič (CZB) – 40. Kairinen (HSK)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:11.

FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Stojkovič, Babič, Milunovič, Rodič – Jovančič, Jovičič – El Fardou (85. Vukanovič), Marin, Ivanič (63. Jevtovič) – Boakye (72. Pavkov)
Náhradníci: Popovič – Degenek, Jevtovič, Pankov, Pavkov, Jander, Vukanovič

HJK Helsinki: Rudakov – Toivomaki, Rafinha, Obilor – Mensah (90+2. Vayrynen), Dahlström, Parra, Kairinen, Alho – Tarasov (81. Kouassivi-Benissan) – Riski
Náhradníci: Uusitalo – Kouassivi-Benissan, O'Shaughnessy, Vaananen, Vayrynen, Vertainen, Zeneli

Rozhodčí: Gil P. (POL)

Odveta: Helsinki - CZ Bělehrad 2:1