Menu

Fotbal

Americká MLS

DC United – Orlando City

1:0

konec (1:0)

27.06.2019, 02:10 • Audi Field (Washington) • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.01 3.6 3.49 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že DC United zastavilo sérii bez vítězství, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do čtvrtečního dne. (04:08:40)
Jestliže první poločas se dal nazývat reklamou na fotbal, tak druhý rozhodně ne. Domácí celek se v něm totiž zatáhl do obrany a čekal s čím přijde soupeř. United doslova hrálo na čisté konto a chtělo vyhrát nejmenším možným výsledkem. Ten mohl změnit Segura, jemuž byl gól odvolán pro ofsajd. Pokud se budeme bavit o hře Orlanda, tak to marně hledalo cestu ke vstřelení branky, přestože šancí si vytvořilo hned několik. Z vítězství se tak raduje po nádherném Rooneyho gólu Washington, jenž potvrdil roli favorita.

90+5

Konec zápasu.

90+5

DC United se zmocnilo balonu a přesunulo se na útočnou polovinu, kde kombinačně ukončí dnešní zápas. Hráči v bílých dresech už ani nenapadají.

90+4

Ve středovém kruhu byl faulován Rooney, který se rychle zvedl, aby rozehrál. Ovšem domácí kapitán poslal míč z vlastní poloviny jen k brankáři, odevzdaný balon.

90+2

Z pravé stran se hnal do hranici vápna Ruan, jenž trefil soupeře, a tak po zablokování přišel další centr. Situaci zavíral Nani, jehož hlavička zamířila vysoko nad horní tyčku.

90+1

K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby.

90

Žlutou kartu dostává Lucas Rodriguez (DC United), jenž v přerušené hře ještě vystřelil. Hlavní rozhodčí nemá s hráčem slitování a i jeho trestá.

89

Žlutou kartu dostává Sacha Kljestan (Orlando City). Hostující hráč přispěchal jako třetí do souboje a zezadu poslal soupeře na zelený pažit.

88

Střídání v týmu DC United: ze hřiště odchází Acosta, přichází Amarikwa.

88

Z levé strany přišel do pokutového území centr, pro který si vyběhl Hamid, jenž cestou srazil spoluhráče. Ovšem balon na číhajícího Michela nepropustil.

86

Na pravé straně se přes obránce uvolnil Segura, který následně vyslal centr do šestnáctky. Jenže balon nenašel žádného spoluhráče, a tak se spěchá na druhou polovinu hrací plochy.

85

Po ataku u půlící lajny zůstal na zeleném pažitu ležet domácí Durkin. Hlavní rozhodčí v přerušené hře volá na trávník lékařský tým Washingtonu.

84

Po rohovém kopu sice přišlo zakončení, které ale mířilo jen nad břevno. Orlandu se čas na vyrovnání začíná rychle krátit a času už moc opravdu nezbývá.

84

Na středu hrací plochy se k balonu probojoval Patino, který zakončoval zpoza pokutového území. Jenže také jeho zakončení bylo sražené na rohový kop.

83

Střídání v týmu Orlando City: ze hřiště odchází Akindele, přichází Patino.

82

U pravé tyče byl v náběhu střídající Michel, který se pokoušel dostat míč na střed branky. Jenže obrana v černých dresech znovu odolala, ale musí být pozorná, jelikož je zde další roh.

80

Do šestnáctky si nabíhal Kljestan, jenž byl atakován soupeřem. Útočící hráč si pomohl přidržením, a tak je mu odpískán faul. Washington bude moci znovu uklidnit hru.

79

Střídání v týmu Orlando City: ze hřiště odchází Mueller, přichází Michel.

79

Na malou chvíli se Orlando zmocnilo balonu, o který na útočné polovině přišel. United je znovu u míče a v poklidu kombinuje na soupeřově polovině.

78

Washington pochopil, že musí více držet míč na kopačkách, což momentálně také předvádí. Domácí celek kombinací na útočné polovině nechal oddychnout obranné řady.

76

Rozhodčí ukázal, že o branku se nejednalo, a tak můžeme pokračovat ve hře. Orlando přežilo jasnou smrt a může dál bojovat o bodový přísun do tabulky.

73

73. Segura (DCU)

73

Vše je jinak! Hlavní rozhodčí se běžel ještě podívat na video, aby zjistil, že autor branky se nacházel v těsném ofsajdu. Pojďme si ale akci stejně popsat. Ťukec završil nádhernou přihrávkou mezi obránce Rodriguez, jenž viděl nabíhajícího Seguru. Ten se podíval a poslala balon podél brankáře do branky, ovšem jeho následná radost již byla zbytečná.

72

A znovu portugalský kapitán hostujícího celku, který se tentokrát nacházel na levé straně šestnáctky. Jeho pas mířil na zadní tyč, kde byl Akindele, jenž na míč nedosáhl.

71

Po dlouhé době se připomněl Nani, který se uvolnil u levé postranní čáry. Jeho centr mířil před branku, kde se ale nenacházel žádný z jeho spoluhráčů.

70

Střídání v týmu Orlando City: ze hřiště odchází Ascues, přichází Rosell.

68

Po kombinaci se míč dostal na pravou stranu, kde se nacházel krajní obránce Ruan. Brazilec se pokusil o přihrávku před branku, jenže našel jen dobře postaveného soupeře.

67

V pravé části pokutového území se nacházel Mueller, jenž na nic nečekal a zakončil hlavou. Ovšem jeho pokus mířil těsně nad břevno, Orlandu přihazuje další polínka do ohně.

66

Další zajímavá kombinace hostujícího mužstva! Balon šel po ose Mueller – Ruan – Akindele, ovšem před posledním zmíněným hráčem odkopl balon na další roh obránce.

65

Centr od rohového praporku mířil na zadní tyč, kde se nacházel Birnbaum. Domácí obránce se pokoušel o trefení branky hlavou, ale míč zastavil bránící hráč.

64

Po delší době budeme sledovat také rozruch před druhou brankou, jelikož Segura vybojoval právo rozehrání dalšího rohového kopu.

63

Ve druhém poločase přebírá Orlando otěže zápasu. Naopak Washington se nedokáže udržet na balonu, což musí honem rychle změnit, jinak může přijít vyrovnání.

62

Hostující mužstvo rozehrávalo další rohový kop. Následný centr mířil na penaltový puntík, kam se musel vracet Sane. Jeho hlavička přišla ze záklonu, a tak byla nepřesná.

60

Hráči v černém vyslali do šestnáctky další dlouhý pas, za kterým běžel jeden z hráčů. Ovšem došlo ke srážce s brankářem, který byl faulován. Orlando se tak snadno vrací k balonu.

58

58. Akindele (ORL)

58

Tak to byla obrovská šance hostujícího mužstva, po které se bude ale kopat pouze další roh! Z pravé strany přihrál na malé vápno Ascues, ovšem Akindele netrefil v jasné pozici míč. K dorážce se mohl ještě dostat Mueller, ale před ním zasáhl soupeř.

57

Po rychlém přechodu si Orlando vynutilo právo dalšího rohového kopu. Ovšem centr mířící před branku, byl rychle poslán do bezpečné vzdálenosti.

56

Domácí celek vyslal krásný míč za obranu, který vymyslel Rooney. Do prostoru mířil Segura, ovšem z branky vyběhl Rowe, jenž hru skvěle přečetl a pomohl spoluhráčům.

55

Z velké dálky se do balonu opřel Acosta, jehož pokus letěl jen nad břevno. Je dobře, že to Argentinec vyzkoušel, jen by to chtělo lépe srovnat mířidla.

54

Krásné vedení balonu předvedl Rodriguez, jenž se řítil do útoku. Prošel přes tři soupeře, ale následně byl přidržel. DC United tak bude moci znovu v klidu kombinovat.

52

Ve druhém poločase se nám trochu vytratilo tempo z první části. Hra už nemá takový spád. Doufejme, že se to co nejdříve napraví.

51

Domácí mužstvo táhlo další útok po pravé straně, odkud také přišel centr. Pro balon si vyběhl a nejvýše vystoupal Rowe, který snažení hráčů v černém zastavil.

50

Už to vypadalo, že bude moc vystřelit portugalský kapitán, jenže narážečka na něj nevyšla podle představ. United tak přežilo další útočnou akci soupeře.

48

Hráči v bílých dresech se kombinací posunuli až k šestnáctce soupeře a také přišla střela. Mueller si narazil s Nanim a poté zakončil k pravé tyči. Ovšem jeho dělovku vytěsnil Hamid, který byl správně postaven.

47

Pokud se podíváme na zelený pažit zjistíme, že oba celky nastupují do druhého poločasu v zahajovacích sestavách. Vraťme se na zelený pažit, kde zakončoval Rodriguez. Jeho pokus ale mířil doprostřed branky, kde byl připravený Rowe.

46

Hlavní rozhodčí pan Chilowicz dal pokyn k zahájení druhého poločasu. Jako první se balonu dotkl Nani, ovšem po nákopu Orlando o míč přišlo.

46

Začal druhý poločas.
V prvním poločase jsme sledovali úžasný fotbal, který bychom mohli nazvat také reklamou na tento spor. Zbytečně se neleželo a oba celky chtěly být ve hře, což se také projevilo. Nejaktivnějším hráčem je Rooney, jenž měl několik šancí, ale také vsítil neuvěřitelnou branku z vlastní poloviny. Anglický reprezentant je zatím autorem jediného gólu. Pokud oba kluby budou hrát stejně, dočkáme se spousty dalších nádherných šancí.

45+2

První poločas skončil.

45+2

V závěru prvního poločasu se Orlando usadilo v útoku, kde dlouhou dobu kombinovalo. Zleva si míč navedl na střed hrací plochy Nani, jenž už se napřahoval. Ovšem Mora skluzem Portugalce o balon čistě připravil.

45+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty nad rámec normální hrací doby.

45

Do otevřené obrany mířil z pravé strany Mueller. Hostující ofenzivní hráč mohl přihrávat, ale zvolil nepřesné zakončení, které zamířilo jen nad branku.

44

Nadýchaný pas za obranu vymyslel opět Nani, který viděl nabíhajícího spoluhráče. Tomu chybělo pár desítek centimetrů k zasažení balonu, a tak se míče zmocnil domácí gólman.

43

Orlando City by chtělo ještě do poločasu vyrovnat, když kombinuje na soupeřově polovině. Jenže Nani se nepochopil se spoluhráčem, jenž Portugalci utekl z ideálního prostoru.

41

A znovu skvělý anglický kapitán domácího celku! Rooney se opřel do balonu za šestnáctkou a technickou střelou tlačil míč ke vzdálenější tyči, ovšem jen těsně minul. Pokud by trefil zařízení, tak by míč lapil Rowe.

40

Hráči v černých dresech opět kombinují na útočné polovině, kde se snaží vylákat soupeře z hlubokého bloku. Ovšem míče se zmocnil Akindele, jenž mířil technickým pokusem k pravé tyči. Hamid byl na místě a dál drží svůj tým ve vedení.

38

Mezi pět soupeřů si naběhl Acosta, jenž se chtěl dostat do šestnáctky středem. Domácímu hráči už nezbývaly síly, a tak jeho zakončení postrádalo přesnost i razanci.

37

Trochu nepřichystaný pokus vyslal Powers. Zakončení Američana z velké dálky bylo nepřesné, a tak sám hráč nevěřícně kroutí hlavou.

36

Orlando City, konkrétně Jansson, se pokusilo o dlouhý nákop k půlící čáře, kde se balonu zmocnili domácí hráči. Ovšem ani oni směrem dopředu toho tentokrát moc nepředvedli.

35

A další zakončení, ovšem nepřesné! Z dálky se napřáhl Acosta, jehož pokus byl hodně nepřesný a proletěl jen kolem pravé tyče.

33

Za obranu si naběhl Ascues, ovšem proti němu vystartoval domácí brankář, jenž útočícího hráče zastrašil. Reprezentant Peru pak hledal Naniho, ale poslal mu těžkou přihrávku na hranici velkého vápna.

32

Hostující mužstvo je znovu na balonu a kombinuje na útočné polovině. Ovšem soupeřova obrana se výborně přesouvá a dokonce City vytlačilo zpátky za půlící čáru.

30

30. Rooney (DCU)

30

Přestože se přímý kop rozehrával od postranní čáry, zkusil to domácí kapitán přímo. Jeho zakončení vyrazil Rowe, jenž musel být dál v pozoru, protože s další střelou přispěchal Acosta. Jeho pokus mířil pod horní tyč, ale hostující brankář si znovu poradil.

29

Sám hráč, který fauloval, si doběhl za postranní čáru, aby se nechal ošetřit. Doufejme, že za pár chvil budeme pokračovat ve skvělém představení.

27

Žlutou kartu dostává Ruan (Orlando City), který pozdě skluzem přispěchal do souboje a je prvním potrestaným hráčem. Na zemi skončil Mora, jenž má pochroumaný kotník a je volána lékařská pomoc.

26

Hráči v černých dresech kombinovali na polovině soupeře, jenže Durkin chtěl přihrát na levou stranu, ovšem míč z jeho kopačky byl nepřesný a zamířil za postranní lajnu.

24

Washington uklidňuje hru, když chvíli kombinoval na vlastní polovině. K míči se dostal i Rooney, ovšem následný nákop za obranu si hosté již pohlídali.

23

Po nepřesné kombinaci se k míči na středu hrací plochy dostal Nani, jenž neváhal a zakončil. Portugalcovu střelu zastavil první bránící hráč. Sledujeme skvělé utkání!

22

Po kombinaci na levé straně přišel centr, který měl směřovat na spoluhráče. Ovšem opak se stal pravdou a míč skončil v území nikoho. Hostující brankář ho pak v poklidu pustil do autu.

20

Po pěkné kombinaci se z hranice vápna dostal k zakončení Ascues. Jeho pokus byl nepřesný a zamířil jen mimo prostor tří tyčí. Ovšem City se zlepšuje a začíná přebírat otěže zápasu.

19

Rodriguez získal balon, s nímž se dostal až k šestnáctce soupeře, kde jej předal na domácího kapitána. Rooney pak přetáhl míč na druhou stranu, kde se nacházel osamocený Jara. Argentinec vyslal přízemní centr do vápna, ale našel jen soupeře.

17

Z nějakých dvaceti metrů se do míče opřel Nani, jehož pokus byl tečován. Ovšem zamířil jen doprostřed branky, a tak Hamid v poklidu zakročil.

16

Zatím autor jediného gólu kolmicí hledal na hranici vápna Acostu, jenž ale stál na patách, a tak přihrávka skončila u hostujícího brankáře.

15

Zleva se pokusil vniknout do šestnáctky Mueller, který ale narazil na soupeře. Stejný hráč pak rozehrál rohový kop, ale Jansson pak trefil bránícího hráče.

13

Domácí celek na malou chvíli zalezl do obrany, a tak hrají hráči v bílých dresech. Ovšem jejich kombinace na levé straně končí, jelikož byla k vidění nepřesná přihrávka.

11

11. Wayne ROONEY - 1:0

11

DC United právě vstřelilo branku!
Tak to byla lahůdka v podání anglického reprezentanta, který dává branku z vlastní poloviny hrací plochy! Orlando ztratilo v soupeřově šestnáctce balon, který zamířil na autora gólu. WAYNE ROONEY zvedla hlavu a poslal míč do branky soupeře. Tento moment v následujících hodinách obletí svět!

9

Na levé straně výborně zase pracoval Portugalec Nani, který vyslal přízemní přihrávku do šestnáctky. Ovšem v náběhu byl jediný spoluhráč, a tak je ve hře United.

8

Těsně za šestnáctkou narazil míč spoluhráči Acosta, jenž se pak díval, kam jde zakončení. O to se postaral Rodriguez jehož pokus proletěl těsně nad břevnem.

7

7. Rooney (DCU)

7

Tak to byla první velká šance anglického reprezentanta! Segura od pravé postranní čáry našel na zadní tyči Rooneyho, který hlavou mířil na zadní tyč. Míč proletěl těsně vedle pravé tyčky.

6

Domácí celek znovu kombinoval na polovině soupeře, ale za půlící čárou o balon přišel Segura. Na druhé straně se míče zmocnil Mueller, který načal akci svého celku.

4

Washington také dostal možnost rozehrání rohové kopu, jenž mířil na první tyč, kde si na balon naskočil Canouse. Jeho hlavičkové zakončení šlo asi metr nad horní tyč.

3

Pokud se podíváme na hrací plochu zjistíme, že DC United hraje v černém. Naopak Orlando City zvolilo bílou sadu dresů. Vraťme se na zelený pažit, kde Rooney našel vysokým pasem spoluhráče, ale Segura míč netrefil ideálně.

2

Orlando rozehrávalo v krátkém sledu dva rohové kop. První na přední tyči pokryla domácí obrana, druhý zakončil hodně nepřesně Jansson. Pokus švédského hráče zamířil mimo prostor tří tyčí.

1

Hlavní rozhodčí pan Alex Chilowicz poprvé foukl do píšťalky, hru zahájil starý známý Rooney. Ovšem United o balon rychle přišlo, a tak situaci před vlastní brankou musel řešit Jara. Bude z toho rohový kop.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

DC United: Hamid – Brillant, Mora, Birnbaum – Durkin, Jara, Canouse, Rodriguez – Sagura, Rooney (C), L. Acosta.
Náhradníci: Seitz – Amarikwa, McCann, Pines, Robinson, Stieber, Yow.

Orlando City: Rowe – Ruan, Sane, Jansson, Smith – Powers, Kljestan, Ascues – Mueller, Akindele, Nani (C).
Náhradníci: Stajduhar – D. Acosta, De John, Michel, O'Neill, Patino, Rosell.

Rozhodčí: Chilowicz – Hosking, White.
Pokud se podíváme na tabulku Východní konference, najdeme United na třetím místě, když získalo sedmadvacet bodů. Ovšem domácí celek v posledních pěti zápasech nevyhrál a zapsal čtyři body za remízy. DC se může v konferenci pyšnit třetí nejlepší obranou, když inkasovalo osmnáct gólů. Nejlepším střelcem týmu je anglický kanonýr Wayne Rooney, jenž se prosadil osmkrát. Hůře je na tom Orlando, které nalezneme na deváté příčce, když zaznamenalo osmnáct bodů. Ovšem hostujícímu celku schází k postupu do vyřazovacích bojů jen jeden bod. V posledních pěti duelech City dvakrát zvítězilo a třikrát prohrálo. Pokud budeme hledat nejlepšího zakončovatele, je jím Portugalec Nani, jenž soupeřům nasázel osm gólů.

Oba celky se utkaly před dvěma měsíci a z vítězství se radoval United, které na půdě soupeře vyhrál 2:1.
Vítám všechny fotbalové nadšence u americké MLS, v níž se proti sobě postaví DC United a Orlando City. Favoritem zápasu bude domácí celek, ovšem vše si představíme v dalším příspěvku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

DC United – Orlando City

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 11. Rooney (Canouse)

Karty:   90. Rodriguez (DCU) – 27. Ruan (ORL), 89. Kljestan (ORL)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:12. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:15.

DC United: Hamid – Brillant, Mora, Birnbaum – Durkin, Jara, Canouse, Rodriguez – Segura, Rooney (C), L. Acosta (88. Amarikwa).
Náhradníci: Seitz – Amarikwa, McCann, Pines, Robinson, Stieber, Yow.

Orlando City: Rowe – Ruan, Sane, Jansson, Smith – Powers, Kljestan, Ascues (70. Rosell) – Mueller (79. Michel), Akindele (83. Patino), Nani (C).
Náhradníci: Stajduhar – D. Acosta, De John, Michel, O'Neill, Patino, Rosell.

Rozhodčí: Chilowicz – Hosking, White