Menu

Fotbal

Přípravný zápas

Slezský FC Opava – FC Zbrojovka Brno

2:1

konec (0:1)

23.06.2019, 16:00 • Štěpánkovice • David Suchý

Tipsport: 2.26 3.63 2.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Opavy, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Brno si sice do druhého poločasu odneslo vedení o jednu branku, avšak soupeř dokázal během jedné minuty výsledek otočit. Posléze jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, navíc si Opava hubené vedení podržela až do konečného hvizdu. (17:44:35)

90

Konec zápasu.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, zda sudí bude ještě něco málo nastavovat.

87

Bariš obstaral volný kop zhruba ze třiceti metrů od branky. Jehoc centr nebyl vůbec špatný, avšak na zadní tyči se žádný ze spoluhráčů neprosadil.

85

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Opava stále vede o jednu branku. Zbrojovka má velké problémy s vyvezením míče k šestnáctce.

84

Přihrávka na Přichystala skončila kořistí protihráče, posléze si faulem pomohl napadající Řezníček, který místo míče trefil soupeřovu nohu.

83

Opoku sklepával pod sebe na Václava, který nakonec vyprodukoval zpětnou přihrávku. Následné přenesení hry na levou stranu bylo nepřesné.

82

Brankář Floder se ujal výkopu od své branky, přičemž zkoušel na levé straně najít Růska, který na padající míč přeci jenom neměl šanci dosáhnout.

81

V ofsajdovém postavení se zjevil jeden z hráčů Opavy, čehož si všiml také pomezní rozhodčí. Zbrojovka bude rozehrávat od svého pokutového území.

80

Prudký nákop měl na levém křídle najít Helebranda, avšak před ním zasahoval pozorný Přichystal, který si v souboji s protihráčem pomohl faulem.

79

Už nějakou tu dobu čekáme na něco kloudnějšího. Zbrojovka je v tuto chvíli směrem dopředu naprosto bezradná, což soupeři jednoznačně vyhovuje.

74

Floder musel urychleně odkopávat od své branky, přičemž míč poslal až za postranní lajnu. Opava je v posledních minutách aktivnějším celkem.

73

Slezané se celkem svižným způsobem dostali na druhou stranu, kde vhazovali. Helebrand si vybral Opokua, který daleko nedoběhl.

72

Nakonec to Šural zkoušel nákopem na pravou stranu, kde se nacházel Přichystal, který ve vzduchu neuspěl. Fendrich tak bude moci odkopávat.

71

Bylo pískáno ve prospěch Zbrojovky, která rozehrávala kousek za polovinou hrací plochy. I přesto jsme sledovali přenesení hry vpravo.

70

Nakonec to nevypadá na nic vážnějšího, sledovali jsme totiž srážku ve vzduchu. Bude se pokračovat provedením autu v podání Václava.

69

Centr se kroutil k hranici malého vápna, kde si naskakoval Helebrand. Navíc na zemi skončil jeden z hráčů Brna, hra je tak přerušena.

68

Na pořadu dne byla standardní situace pro hráče Opavy. Zablokovaný centr nakonec přeci jenom ještě přinese rohový kop z pravé strany.

67

Žlutou kartu dostává Jan Kříž (FC Zbrojovka Brno).

66

Fendrich si opět pohrál s hracím předmětem, který poté raději odkopl daleko na druhou stranu, kde ve vzduchu uspěl pozorný Černín.

65

Bartolomeu si vzal na starost rozehrávku rohového kopu, který si nakonec našel jeden ze spoluhráčů, jenž prověřil brankáře Fendricha.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Opava je poprvé v utkání do vedení. V tuto chvíli tak musí jednobrankové manko dotahovat Brno.

61

61. ŘEZNÍČEK - 2:1

61

Opava právě vstřelila branku!
V krátkém časovém sledu se Opava dostává do kýženého vedení! Ihned po rozehrávce chyboval Bariš, kterého čistým způsobem dokázal oloupit JAN ŘEZNÍČEK, který poté pelášil sám na brankáře Flodera, kterého překonal zakončením o tyč.

60

60. ŽÍDEK - 1:1

60

Opava právě vstřelila branku!
Rázem tady máme vyrovnávací branku! Opava totiž zahrávala rohový kop, který si v pokutovém území dokázal najít JAN ŽÍDEK, jenž pravou nohou usměrnil hrací předmět přesně za brankáře Flodera.

59

Křížovi se nakonec podařilo roztáhnout hru na levou stranu, kde se k centru dostal Šumbera. Jeho vysokou nabídku musel likvidovat Koschatzký.

58

Bariš neměl kolem sebe zas tak moc prostoru, raději tak přihrával zpět na kopačku Flodera, který pro změnu posílal dalekonosný pas k postranní lajně.

57

Místo toho se na útočnou polovinu dostal soupeř. Jurečka zkoušel přihrát podél autové čáry na Součka, který pouze fauloval Bartolomeua.

56

Černín to u svého pokutového území udělal ukázkovým způsobem, načež přeposílal balón do strany na Šumberu, jenž nedokázal navázat na svého kolegu.

55

Opoku neúnavně napadal Šurala, který raději vyprodukoval zpětnou přihrávku až na brankáře Flodera, jenž okamžitě roztáhl hru zpět do strany.

54

O autové vhazování se postaral Kotula, kterému provedení trvalo celkem dlouho dobu. Nakonec propadlo až na Bartolomeua, jenž narazil.

53

Do protiútoku se hnal Bartolomeu, který akci svého celku naprosto zabrzdil. Nesledovali jsme nic nebezpečného, pouze faul na hráče Opavy.

52

Ten byl rozerán nakrátko, přičemž to centrem z hranice pokutového území zkoušel Schaffartzik, který trefil pouze prvního protihráče před sebou.

51

Posléze si do volného prostoru seběhl Sedlák, který se natlačil až před brankáře, kterého nepřekonal. Opava tak bude zahrávat rohový kop.

50

U postranní čáry se Řezníček snažil vysunout do úniku Opokua, jenomže bleskově z branky vystartoval brankář Floder, který razantně odkopl míč.

49

Po jednom ze soubojů skončil na zemi Šumbera, přičemž hlavní sudí odpískal nedovolený zákrok. Posléze ve středu hrací plochy zasahoval Souček.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal brankář Fendrich, který raději rozehrál do strany na Helebranda, jenž okamžitě vracel balón.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali hráči Opavy, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral brněnský Štepanovský. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, která spíše nabízela boj ve středu hrací plochy. Koncovka prvního poločasu ale patřila Zbrojovce, které se přeci jenom podařilo překonat brankáře Šroma. Uvidíme, co nabídne druhý poločas.

45

První poločas skončil.

43

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

42

I tak si Brno vybojovalo rohový kop, po kterém se vrhal Magera. Před ním zasahoval soupeř, navíc akce Zbrojovky přinesla pouze ofsajd.

41

Do šance se dostal Vintr, který to zkoušel levou nohou, jenž pořádně vylekala brankáře Šroma, který musel reflexivně zasahovat.

40

Hlavní sudí raději přerušil hru, na zemi se totiž ocitl jeden z hráčů Zbrojovky. Chvíli se tak hrát nebude, nicméně na nic vážnějšího to nevypadá.

36

Posléze chyboval také Suchan, který rovněž našel pouze kopačku protihráče. To nemuselo zas tak vadit, ani Zbrojovka se daleko s míčem nedostala.

35

O přihrávku si na pravém křídle řekl Knejzlík, který ihned předával ke středu hrací plochy. Jursova přihrávka postrádala větší přesnost – kontr.

34

Zavadil si vyzkoušel provedení standardní situace ze třiceti metrů. Jeho přímý projektil přeletěl zeď, nicméně Halouska byl u své tyče včas.

33

Mach si naváděl míč k pokutovému území, načež prapodivným řešením akce našel pouze diváky vedle brány. Šrom okamžitě rozehrál od branky.

32

Ihned po rozehrávce si Magera chtěl narazit s Vintrem, avšak následně byl prvně jmenovaný faulovaný. Hlavní sudí nařídil standardní situaci.

31

Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali celkem dlouho, nicméně Zbrojovka se dostala do vedení. Na tahu je tak celek ze Slezska.

30

30. ŠTEPANOVSKÝ - 0:1

30

Brno právě vstřelilo branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Brno se na delší dobu usadilo u pokutového území, načež si Eismann potáhl míč na levou nohu, díky čemuž dokonalým způsobem našel hlavu PETERA ŠTEPANOVSKÉHO, jenž dokázal prostřelit brankáře Šroma.

30

Přihrávka měla na levém křídle najít Eismanna, ke kterému se včas vrátil pozorný Hrabina. Zbrojovka vhazovala, načež centr odklízel Zavadil.

29

Dalekonosný pas se snášel na Mageru, který si hlavou zpracoval neposedný míč, jenomže poté ho nedokázal přesně poslat na Štepanovského.

28

Matoušek chtěl u pokutového území patičkou prostrčit přihrávku na jednoho ze svých kolegů, jenomže míč nakonec doskákal ven z hrací plochy.

27

27. Halouska se musel činit.

27

Opava mohla jít do vedení! Zavadil šikovným způsobem roztáhl hru na pravou stranu, kde jeden z jeho spoluhráčů pořádně protáhl Halousku.

26

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Zatím sledujeme celkem dost nepřesností.

25

Na opačné straně musel v roli posledního obránce zasahovat Simerský, který před dotírajícím Fouskem odvracel do bezpečnějšího prostoru.

24

Slezané se dostali na útočnou polovinu, kde se o vzdušnou nabídku do pokutového území pokoušel Zavadil, který našel pouze nohu pozorného Pavlíka.

19

Nakonec bylo pískáno ve prospěch Opavy, o rozehrávku se postará brankář Šrom. Dost možná budeme sledovat dalekonosný odkop od branky.

18

Ani ten nepřinesl žádné zakončení. Následně Sukup přenášel hru na svého kolegu, jehož centr málem dopadl přesně na hlavu Štepanovského.

17

Také Zbrojovka si dokráčela pro zisk rohového kopu, který z malého vápna odklízel Simerský. I tak budeme sledovat další rohový kop pro Brno.

16

Po pravém křídle si to namířil Sukuop, který se ještě snažil spolupracovat se Štepanovským, avšak tato souhra nevedla do pokutového území.

15

Na pořadu dne byl úvodní rohový kop pro Opavu, který ale nepřinesl nic vážnějšího. V tuto chvíli sledujeme zdlouhavou kombinaci soupeře.

14

Přihrávka za obranu měla najít Štepanovského, který se v době nahrávky nacházel v ofsajdové pozici. Jakékoliv zakončení tak bylo zbytečné.

13

Hodně prostoru měl kolem sebe Knejzlík, který se v pokutovém území snažil najít Dediće, což se nepovedlo. Navíc na zemi zůstal ležet Pavlík.

12

Na opačné straně rozehrával brankář Halouska výhozem na kolegu Pavlíka, který ihned poté hledal svého obranného kolegu Kryštůfka.

11

Vnitr měl kolem sebe celkem hodně času, avšak i přesto trefil pouze dobře stojícího Zavadila, který si posléze došel pro zisk standardní situace.

10

Přenesení hry směřovalo na Dediće, který ještě dokázal vedle sebe najít Mondeka, před kterým číhala početná přesila hráčů Zbrojovky Brno.

9

Do kombinace svého celku se zapojil také brankář Šrom, který místo odkopu našel naběhnuvšího Suchana, jenž pro změnu roztáhl hru k lajně.

8

Do volného prostoru si seběhl Magera, u kterého byl bleskovým způsobem také Svozil. Eismann se tak postará o provedení dalekonosného autu.

7

Pro přihrávku si seběhl Moučka, který ihned poté sklepl pod sebe na Sukupa, po jeho přihrávce skončil na zemi opavský záložník Jursa.

6

Dalekonosný nákop směřoval na levou stranu na Mondeka, který se k padajícímu míči vůbec nedostal. To znamená, že soupeř bude moci vhazovat.

5

Jursovi se nepodařilo přesně sklepnout míč do strany, bylo z toho další autové vhazování pro soupeře, po kterém musel zasahovat Simerský.

4

Následovalo autové vhazování také pro Zbrojovku, které z levé strany obstaral zadák Eismann. Jeho celek se raději vracel na vlastní polovinu.

3

Hned v úvodu utkání jsme sledovali autové vhazování v podání Hrabiny, který před pokutovým územím našel Suchana, jehož rána byla nepovedená.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Zbrojovka, která bude hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SFC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Knejzlík – Matoušek, Zavadil, Suchan, Jursa, Mondek – Dedič

FC Zbrojovka Brno: Halouska – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Mach, Moučka, Vintr – Štepanovský, Magera, Fousek.
Favoritem tohoto zápasu budou hráči Opavy, kteří se po základní části uplynulé sezóny umístili na třinácté pozici, což pochopitelně znamenalo skupino o udržení. Slezané si počínali velice dobrým dojmem, nakonec se dokázali vyhnout barážovým bojům, náskok na Příbram totiž činil tři body. Celkově hráči Opavy nasbíraly třiačtyřicet bodů, nejlépe na tom bylo Slovácko, které mělo o dva body více. Na opačné straně stojí Zbrojovka, která se marně pokoušela o postup mezi domácí elitu. Zbrojovka si nakonec v rámci baráže zahrála proti prvoligové Příbrami, která si prvoligovou příslušnost dokázala udržet i pro nadcházející sezónu.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Pomalu a jistě se nám rozjíždí příprava na novou sezónu, my budeme v rámci přátelského zápasu sledovat souboj mezi SFC Opava a FC Zbrojovka Brno.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Slezský FC Opava – FC Zbrojovka Brno

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 60. Žídek, 61. Řezníček – 30. Štepanovský

Karty:   67. Kříž (BNO)

Slezský FC Opava: 1. poločas: Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Knejzlík – Matoušek, Zavadil, Suchan, Jursa, Mondek – Dedič. 2. poločas Fendrich – Helebrand, Koschatzký, Žídek, Václav – Jurečka, Souček, Řezníček, Schaffartzik, Stáňa – Opoku.

FC Zbrojovka Brno: 1. poločas: Halouska – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Mach, Moučka, Vintr – Štepanovský, Magera, Fousek. 2. poločas: Floder – Kotula, Šural, Černín, Šumbera – Kříž, Bariš, M. Sedlák – Bartolomeu, Růsek, Přichystal.