Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Norsko – Austrálie

1:1

po penal. (4:1) (1:0)

22.06.2019, 21:00 • Stade de Nice (Nice) • Osmifinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.45 3.74 2.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Maren Mjeldeová vyhrála los a vybrala možnost, že Norsko bude první kopat!

120+2

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Ellie Carpenterová, přichází Amy Harrisonová.

116

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Emily van Egmondová, přichází Karly Roestbakkenová.

105+4

105+4. Vilde Bøe Risaová (NOR)

105+4

Lydia Williamsová byla hodně venku z branky, a tak to zkusila Vilde Bøe Risaová. Její zakončení rychle padalo směrem dolů a míč nakonec zastavilo břevno!

105+3

Žlutou kartu dostává Vilde Bøe Risaová (Norsko), která zatažením za dres zastavuje rychlý protiútok.

104

104. Červená karta

104

Všichni se diví, protože německá rozhodčí tahá z kapsičky červenou kartu! Alanna Kennedyová (Austrálie) držela soupeřku, která upadla. Ovšem u míče byla dříve brankářka, a tak je rozhodnutí hodně přísné.

102

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Ingrid Woldová, přichází Synne Skinnes Hansenová.

99

99. Lydia Williamsová (AUS)

99

Samantha Kerrová opět mířila za obranu, kde ji skluzem zastavila Maria Thorisdottirová. Tady už to faulem ale zavánělo. Hra se otočila a do vápna vnikla Caroline Hansenová, která zprava mířila na zadní tyč. Jenže Lydia Williamsová chytila jasný gól a drží akcie Austrálie ve hře.

96

Žlutou kartu dostává Lisa-Marie Utlandová (Norsko), která při rohovém kopu trefila hostující brankářku kolenem. Hlavní rozhodčí znovu trestá a dává balon Austrálii.

95

95. Vilde Bøe Risaová (NOR)

95

Norsko již rozehrálo rohový kop, který zastavila nově příchozí hráčka. Ovšem po chvilce se z velké dálky do míče opřel Vilde Bøe Risaová, jejíž pokus mířil doprostřed brány, kde ho přizvedla nad břevno Lydia Williamsová.

94

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Elise Kellondová-Knightová, přichází Clare Polkinghorneová.

93

93. Caroline Hansenová (NOR)

93

Na centr z pravé strany si na první tyč nabíhala Samantha Kerrová, která netrefila zařízení. Hra se pak rychle otočila a Guro Reitenová zkušeně přihrála pod sebe, kde se nacházela Caroline Hansenová. Její pokus nad branku srazila Alanna Kennedyová.

92

Za obranu si naběhla Samantha Kerrová, kterou dostihla Maria Thorisdottirová. Norská obránkyně se tělem do soupeřky opřela a znemožnila jí zakončení. Hostující kapitánka se dožaduje penalty, ale nedovolený zákrok k vidění nebyl.

90+3

90+3. Caroline Hansenová (NOR)

90+3

Parádní střela Norska skončila na tyči! Caroline Hansenová vzala situaci na sebe, když si navedla míč, za šestnáctkou, na střed. Její technický pokus pak orazítkoval tyč a míč následně kopíroval brankovou čáru.

89

V ochozech se píská, protože jedna z hostujících hráček upadla v šestnáctce! Je jisté, že se k zákroku v přerušené hře ještě vrátíme.

83

83. Elise KELLONDOVÁ-KNIGHTOVÁ - 1:1

83

Austrálie právě vstřelila branku!
Přímo od rohového praporku je vyrovnáno! Chtělo se říct, že ELISE KELLONDOVÁ-KNIGHTOVÁ kopla roh velice špatně, ale opak se stal pravdou. Australská hráčka zatočila míč přímo do branky, když ho na první tyči nezastavila Maren Mjeldeová. Ingrid Hjelmsethová jen nevěřícně kroutí hlavou.

77

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Isabell Herlovsenová, přichází Lisa-Marie Utlandová.

74

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Hayley Rasová, přichází Emily Gielniková.

72

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Karina Saeviková, přichází Frida Maanumová.

60

60. Samantha Kerrová (AUS)

60

Austrálie se snažila vykombinovat soupeřky, což se povedlo, ale po vstřelení branky je rozhodnuto, že se jednalo o ofsajd. Samantha Kerrová si nabíhala za obranu a prostřelila brankářku, ovšem nepohlídala si své postavení.

56

Ellie Carpenterová ztratila míč a Norsko šlo do otevřené obrany. Po pravé straně se do vápna prohnala Caroline Hansenová, jejíž tvrdou ránu vyrazila Lydia Williamsová. Hostující brankář vydržela dlouho na nohách, což byl klíč k úspěchu.

55

Německá rozhodčí přerušuje hru a znovu přichází na řadu video. Jde o situaci zastavení míče ve zdi, ale rozhodčí už hru pouští dál.

53

Norská tým změnil taktiku a už není směrem dopředu tak nebezpečný. Do další akci se hnala Hayley Rasová, kterou zatažením za ruku zastavila Kristine Mindeová (Norsko), která je první potrestanou hráčkou. Austrálie má před sebou výbornou pozici ke skórování.

52

Na předchozích dvou šampionátech postoupili do čtvrtfinále, kam by chtěly i letos a byly blízko vyrovnání. Po centru z pravé strany zavírala situaci na zadní tyči Caitlin Foordová, která to ale měla na dlouhou nohu, a tak nezamířila přesně.

45

Německá rozhodčí po přezkoumání videa pokutový kop ruší! Budeme pokračovat ve hře, za vedení evropského celku.

43

VAR rozhodlo, že hlavní rozhodčí má jít celou situaci znovu přezkoumat. Bude to pokutový kop, nebo se bude pokračovat ve hře! Dle opakovaných záběrů, to vypadá, že norská obránkyně zahrála spíše ramenem nebo hrudí.

42

42. Maria Thorisdottirová (NOR)

42

Pokutový kop pro Austrálii! Zprava odcentrovala Samantha Kerrová a Maria Thorisdottirová zahrála, dle německé rozhodčí rukou! Do hry ale ještě přijde video!

31

31. Isabell HERLOVSENOVÁ - 1:0

31

Norsko právě vstřelilo branku!
Tak to byla lahůdková přihrávka za obranu a stav zápasu se poprvé mění! Karina Saeviková si přebrala balon u postranní čáry, zvedla hlavu a poslala pas na rozeběhnutou spoluhráčka. ISABELL HERLOVSENOVÁ pak běžela sama na brankářku, kterou technickou střelou překonala.

6

6. Hayley Rasová (AUS)

6

Krásná akce hráček ve žlutých dresech! Hayley Rasová si ve vápně narazila se svou kapitánkou a najednou se ocitla za malým vápna. Ovšem její pokus mířil jen do míst, kde stála připravená Ingrid Hjelmsethová. Tento moment znovu volal po změně skóre, ale chtělo to lepší koncovku.

1

1. Hayley Rasová (AUS)

1

Německá rozhodčí Reim Husseinová dala pokyn k zahájení zápasu. Jako první se balonu chopily Australanky. Hayley Rasová si naběhla za obranu a v šestnáctce kličkou na střed oklamala norskou kapitánky. Její střela ale poté zamířila po zemi vedle levé tyče.

Norsko – Austrálie

1:1

po penal. (4:1) (1:0)

Zpět na online

Branky: 31. Herlovsenová – 83. Kellondová-Knightová

Karty:   53. Mindeová (NOR), 96. Utlandová (NOR), 105+3. Risaová (NOR)   104. Kennedyová (AUS)

Penaltový rozstřel:
1. série:
1:0   Caroline Hansenová (NOR)
1:0   Samantha Kerrová (AUS)
2. série:
2:0   Guro Reitenová (NOR)
2:0   Emily Gielniková (AUS)
3. série:
3:0   Maren Mjeldeová (NOR)
3:1   Steph Catleyová (AUS)
4. série:
4:1   Ingrid Engenová (NOR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:10. Rohy: 12:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:8.

Norsko: Hjelmsethová – Woldová (102. S. Hansenová), Mjeldeová (C), Thorisdottirová, Mindeová – Saeviková (72. Maanumová), Risaová, Engenová, Reitenová – C. Hansenová, Herlovsenová (77. Utlandová).
Náhradníci: Bogstadová, Fiskerstrandová – Hovlandová, Kvammeová, S. Hansenová, Maanumová, Åsland, Eikelandová, Haaviová, Nautnesová, Thorsnes, Utlandová.

Austrálie: Williamsová – Carpenterová (120+2. Harrisonová), Kennedyová, Catleyová, Kellondová-Knightová (94. Polkinghorneová) – Logarzoová, van Egmondová (116. Roestbakkenová), Yallopová – Rasová (74. Gielniková), Kerrová (C), Foordová.
Náhradníci: Arnoldová, Micahová – Allenová, Polkinghorneová, Roestbakkenová, Simonová, Gorryová, Harrisonová, Luiková, De Vannaová, Fowlerová, Gielniková.

Rozhodčí: Husseinová (GER) – Cockburnová (SCO), Tepusaová (ROU)