Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Norsko – Austrálie

1:1

po penal. (4:1) (1:0)

22.06.2019, 21:00 • Stade de Nice (Nice) • Osmifinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.45 3.74 2.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vzhledem k prodloužení si Norsko zasloužilo postup do další fáze a také se tak stalo. Austrálie dlouho hledala cestu k vyrovnání, ovšem dočkala se a poslala duel do prodloužení. V něm byla vyloučená Alanna Kennedyová, i když trochu přisně. Jenže Lydia Williamsová se rozchytala k velkému výkonu a zápas dovedla k penaltám. V nich byly Evropanky stoprocentní a mohou se po duelu radovat. Pokud budeme rozebírat výkon Norska, tak ten byl koncentrovaný a skvěle organizovaný. Nebál bych se je pasovat do role černého koně turnaje.

Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (23:56:18)

Konec zápasu.

Ingrid ENGENOVÁ

4. série 4:1

Ingrid Engenová posílá Norsko do další fáze mistrovství světa, když poslal míč k pravé tyči.

Steph CATLEYOVÁ

3. série 3:1

Steph Catleyová se jako první Australanka trefuje, když brankářku poslala na druhou stranu.

Maren MJELDEOVÁ

3. série 3:0

Maren Mjeldeová poslala míč na stranu, kam mířila brankářka, ale stejně jí nedala šanci.

Emily GIELNIKOVÁ

2. série 2:0

Emily Gielniková zamířila doleva, kam také šla Ingrid Hjelmsethová.

Guro REITENOVÁ

2. série 2:0

Guro Reitenová si vybrala stejnou stranu jako Caroline Hansenová a je také úspěšná.

Samantha KERROVÁ

1. série 1:0

Samantha Kerrová mířila do pravé šibenice, ale branku přestřelila.

Caroline HANSENOVÁ

1. série 1:0

Caroline Hansenová zamířila do pravého spodního rohu a je úspěšná.

Maren Mjeldeová vyhrála los a vybrala možnost, že Norsko bude první kopat!
Hlavní rozhodčí dala pokyn k týmům k pokračování, ovšem ještě je tu menší zdražení. Za malou chvilku už se budou rozehrávat pokutové kopy.

Střílení penalt začíná.
V prodloužení bylo aktivnější Norsko, kterému k tomu dopomohlo vyloučení Alanny Kennedyové, jenž bylo hodně přísné. Na rozhodnutí se už nic nezmění, a tak se pokračovalo dále. Hrdinou Australanek byla rozhodně Lydia Williamsová, která vyhrála minisouboje hlavně s Caroline Hansenovou. Uvidíme, který celek se bude za pár minut radovat z postupu.

120+3

Druhé prodloužení skončilo.

120+3

Další centr letěl do australské šestnáctky z levé strany, ovšem k vidění byl jen útočný faul. Je celkem jasné, že duel bude pokračovat penaltovou koncovkou.

120+2

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Ellie Carpenterová, přichází Amy Harrisonová.

120+1

Česká čtvrtá rozhodčí znovu přistupuje k postranní čáře a ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty nad rámec normální hrací doby.

120

Norsko po zisku míče šlo do protiútoku a proti němu stála otevřená obrana. Celou situaci na sebe vzala Caroline Hansenová, jejíž pokus znovu chytila Lydia Williamsová. To jsou neskutečné nervy v závěru zápasu.

118

Caroline Hansenová přesprintovala soupeřku a přihrála před branku, kde se u první tyče nacházela Lisa-Marie Utlandová. Její zakončení bylo sražené vedle brány a bude se kopat další roh.

117

U levé tyče se nacházela Guro Reitenová, která vracela míč do druhé vlny. Jenže její spoluhráčka stála, a tak hostující obrana situaci znovu zneškodnila.

116

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Emily van Egmondová, přichází Karly Roestbakkenová.

116

Emily van Egmondová už odchází mimo hrací plochu, a tak se bude moci pokračovat. Norky pauzu využily a všechny se běžely ke střídačkám občerstvit.

115

Jenže po rohovém kopu zakončení nepřišlo a po následném centru z pravé strany se Evropanky nacházely v ofsajdovém postavení. Navíc jedna z Australanek zůstává sedět na trávníku, a tak se hra opět zdrží.

114

Pěkný pas mířil na rozeběhnutou Guro Reitenovou, která zakončovala. Ovšem do střely jí skočila Chloe Logarzoová, která balon srazila do boční sítě. Norsko bude znovu rozehrávat roh.

113

Míč z levé strany zamířil na pravou, kde se nacházela Synne Skinnes Hansenová. Ovšem té chybělo pár centimetrů k tomu, aby balon zpracovala. Australská obrana si bude moci zase na chvíli oddechnout.

112

Australská obrana si na chvíli potřebuje odpočinout, a tak sledujeme její kombinaci. Hráčky ve žlutých dresech nikam nepospíchají a šetří síly na další minuty.

110

Z nějakých pětadvaceti metrů se do míče opřela Caroline Hansenová, která cpala míč do levého spodního rohu branky. Ovšem Lydia Williamsová znovu zasáhla, ale místo rohu se bude rozehrávat od brány.

109

Evropský celek je znovu u balonu a předvádí kombinační hru. Ovšem přihrávka do šestnáctky nevyšla. Jenže Australanky už to zkouší jen nákopy na Samanthu Kerrovou.

108

Austrálie se zmocnila míče, ale musela si pomoci přihrávkou na brankářku, která rychle rozehrála do strany. Následně se hráčky ve žlutém pokusily o vysunutí kapitánky, ale míče se chopila Ingrid Hjelmsethová.

107

Z pravé strany pokutového území to zkusila Frida Maanumová, ovšem ta se sama na sebe zlobí, jelikož chtěla spíše poslat míč před branku.

106

Tenhle vlak na chvíli zastavil ve stanici a už se znovu rozjíždí. Do druhého prodloužení vstupuje Norsko s balonem, ale tentokrát se k zakončení nedostalo.

106

Začalo druhé prodloužení.

105+5

První prodloužení skončilo.

105+4

105+4. Vilde Bøe Risaová (NOR)

105+4

Lydia Williamsová byla hodně venku z branky, a tak to zkusila Vilde Bøe Risaová. Její zakončení rychle padalo směrem dolů a míč nakonec zastavilo břevno!

105+3

Žlutou kartu dostává Vilde Bøe Risaová (Norsko), která zatažením za dres zastavuje rychlý protiútok.

105+2

K rozehrání přímého kopu se postavila Maren Mjeldeová, která mířila na zadní tyč, kde byla připravená Lydia Williamsová. Hostující brankářka si do statistik připisuje další zákrok.

105

Video červenou kartu potvrdilo, a tak Austrálie bude hrát v oslabení. První prodloužení vstupuje do nastaveného času, bude se hrát o tři minuty déle.

104

104. Červená karta

104

Všichni se diví, protože německá rozhodčí tahá z kapsičky červenou kartu! Alanna Kennedyová (Austrálie) držela soupeřku, která upadla. Ovšem u míče byla dříve brankářka, a tak je rozhodnutí hodně přísné.

103

Z pravé strany přišla přihrávka za pokutové území, kde byla trochu zahnaná Steph Catleyová. Poté přišlo zakončení, které bylo hodně nepřesné.

102

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Ingrid Woldová, přichází Synne Skinnes Hansenová.

101

Norsko zachytilo přihrávku soupeřek a hnalo se do akce. Caroline Hansenová si znovu chtěla míč navodit do šestnáctky, ale tentokrát se v souboji jedna na jednu přes soupeřku nedostala.

99

99. Lydia Williamsová (AUS)

99

Samantha Kerrová opět mířila za obranu, kde ji skluzem zastavila Maria Thorisdottirová. Tady už to faulem ale zavánělo. Hra se otočila a do vápna vnikla Caroline Hansenová, která zprava mířila na zadní tyč. Jenže Lydia Williamsová chytila jasný gól a drží akcie Austrálie ve hře.

98

Hráčky ve žlutých dresech se hnali do protiakce, kde míč mířil zase za obranu, kam si nabíhala Samantha Kerrová. Jenže Maria Thorisdottirová hraje úžasně a míč znovu zastavila.

96

Žlutou kartu dostává Lisa-Marie Utlandová (Norsko), která při rohovém kopu trefila hostující brankářku kolenem. Hlavní rozhodčí znovu trestá a dává balon Austrálii.

95

95. Vilde Bøe Risaová (NOR)

95

Norsko již rozehrálo rohový kop, který zastavila nově příchozí hráčka. Ovšem po chvilce se z velké dálky do míče opřel Vilde Bøe Risaová, jejíž pokus mířil doprostřed brány, kde ho přizvedla nad břevno Lydia Williamsová.

94

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Elise Kellondová-Knightová, přichází Clare Polkinghorneová.

93

93. Caroline Hansenová (NOR)

93

Na centr z pravé strany si na první tyč nabíhala Samantha Kerrová, která netrefila zařízení. Hra se pak rychle otočila a Guro Reitenová zkušeně přihrála pod sebe, kde se nacházela Caroline Hansenová. Její pokus nad branku srazila Alanna Kennedyová.

92

Za obranu si naběhla Samantha Kerrová, kterou dostihla Maria Thorisdottirová. Norská obránkyně se tělem do soupeřky opřela a znemožnila jí zakončení. Hostující kapitánka se dožaduje penalty, ale nedovolený zákrok k vidění nebyl.

91

Jdeme do prodloužení, tedy do první části. U balonu jsou Australanky, které se chtěly prokombinovat,ovšem norský výběr míč odvrátil.

91

Začal první poločas prodloužení.
Austrálie ve druhém poločase zvýšila aktivitu, když se přímo od rohového praporku prosadila Elise Kellondová-Knightová. Po šťastné brance se Norsko vrátilo k útočení a v nastaveném čase mohla rozhodnout Caroline Hansenová, jejíž pokus zastavila tyč. Jelikož je stav nerozhodný, uvidíme prodloužení. Kdo se bude po duelu radovat?

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první červenou kartu v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

90+5

Druhý poločas skončil.

90+3

90+3. Caroline Hansenová (NOR)

90+3

Parádní střela Norska skončila na tyči! Caroline Hansenová vzala situaci na sebe, když si navedla míč, za šestnáctkou, na střed. Její technický pokus pak orazítkoval tyč a míč následně kopíroval brankovou čáru.

90+2

Samantha Kerrová padá v pokutovém území, tohle byla filmařská chvilka. Ovšem hlavní rozhodčí nechala hru plynout a Norsko bude za malou chvíli rozehrávat další roh.

90+1

K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtá česká rozhodčí, která znovu ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.

90

Situace byla přezkoumána a VAR rozhodlo o tom, že celá situace byla v pořádku. Za malou chvíli bude Austrálie rozehrávat další rohový kop. Elise Kellondová-Knightová se znovu pokusila překonat brankářku zatočeným míček do branky, ale nepovedlo se jí to.

89

V ochozech se píská, protože jedna z hostujících hráček upadla v šestnáctce! Je jisté, že se k zákroku v přerušené hře ještě vrátíme.

88

Od rohového praporku znovu míč do branky točila Elise Kellondová-Knightová. Jenže Lydia Williamsová si tentokrát celou situaci pohlídala a míč na zadní tyči vyboxovala.

87

Přes obránkyni se k centru dostala Ingrid Engenová, která hledala spoluhráčku, ale před ní zasáhla soupeřka. K míči se dostala ještě Maria Thorisdottirová, jenž chtěla prostrčit míč mezi obránkyněmi, ale ty akci šťastně zastavily.

86

O malou chvilku později rozehrávalo také Norsko rohový kop, do kterého se ze vzduchu opřela Maria Thorisdottirová. Ovšem její pokus zamířil jen vedle pravé tyče.

83

83. Elise KELLONDOVÁ-KNIGHTOVÁ - 1:1

83

Austrálie právě vstřelila branku!
Přímo od rohového praporku je vyrovnáno! Chtělo se říct, že ELISE KELLONDOVÁ-KNIGHTOVÁ kopla roh velice špatně, ale opak se stal pravdou. Australská hráčka zatočila míč přímo do branky, když ho na první tyči nezastavila Maren Mjeldeová. Ingrid Hjelmsethová jen nevěřícně kroutí hlavou.

82

Tentokrát to hráčky sehrály parádně, ale další střelu zastavila Ingrid Engenová. Míč byl ze šestnáctky naražen za vápna, odkud přišel již zmíněný zastavený pokus.

81

Evropský tým už nic asi vymýšlet nebude, Norsko po zisku zvolilo razantní odkop. Austrálie se tak znovu rychle přesouvá na polovinu soupeřek, kde bude vhazovat Ellie Carpenterová.

80

Na levé straně se kolem soupeřky prohnalo Kirsty Yallopová, která poslala míč do ohně. Jenže před brankou byla dobře postavená stoperka, která míč poslala daleko od své brány.

79

Caroline Hansenová zastavila útočnou akci soupeřek za cenu faulu. Austrálie je znovu na balonu, ovšem zatím kombinuje hodně daleko od domácí branky.

79

Už je vidět, že Austrálie pospíchá při každém vhazování. Hostující tým potřebuje něco změnit, protože Norsko se všemi variantami zatím počítá.

77

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Isabell Herlovsenová, přichází Lisa-Marie Utlandová.

77

Isabell Herlovsenová zůstává sedět na trávníku a potřebuje lékařskou pomoc. To je také poslední, co norská útočnice v zápase předvedla.

76

Z pozice útočnice až k postranní čáře si seběhla Samantha Kerrová, která na zadní tyči našla nově příchozí. Kirsty Yallopová zakončila nepřesně, ale měla míč přepustit na lépe postavenou spoluhráčku.

75

Je pro mě trochu překvapením, že z trávníku odešla Hayley Rasová, která patřila k nejlepším hráčkám v utkání. Ovšem vraťme se na hřiště, kde norskou přihrávku do vápna, zastavila obránkyně.

74

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Hayley Rasová, přichází Emily Gielniková.

73

Čekal bych, že Austrálie pošle do hry další útočnici. Čas hostujícímu celku rychle utíká. Naopak Norsko působí hodně organizovaně a kompaktně.

72

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Karina Saeviková, přichází Frida Maanumová.

71

Přihrávku do pokutového území dostala Hayley Rasová, kterou bránila Kristine Mindeová. Evropská hráčka střelu zastavila a i díky ní, je Norsko stále ve vedení.

70

Austrálie vymyslela přenesení hry na pravou stranu, kde znovu pracovala Hayley Rasová. Hostující hráčka měla proti sobě dvě soupeřky a centrem jednu z nich trefila.

69

Krásný centr z pravé strany mířil před branku, kam si nabíhala hostující kapitánka. Samanthě Kerrové chybělo pár centimetrů k tomu, aby míč trefila. Pak by se jednalo o vyloženou šanci, škoda.

68

Samantha Kerrová přihrála na pravou stranu. kde se nacházela Hayley Rasová. Její centr mířil jen na hráčku v červeném, která na malou chvíli svůj tým osvobodila.

67

Caroline Hansenová se domnívá, že Norsko mělo kopat rohový kop, ale hlavní rozhodčí je jiného názoru. Lydia Williamsová bude rozehrávat od vlastní brány.

66

Norská obrana si na Samantha Kerrová musí dávat velký pozor. Její umění na balonu a rychlost, jsou pozoruhodné. Ovšem zatím si evropský celek ví rady.

65

Výborně dnes hraje Hayley Rasová, která je neustále v pohybu a tentokrát vybojovala roh. Centrem od praporku se pak prezentovala Elise Kellondová-Knightová, která našla kapitánku. Ovšem Samantha Kerrová, kvůli soupeřce, míč netrefila přesně.

64

Gól opět visí ve vzduchu, ale na které straně, to je otázkou. Ovšem vypadá to, že Australanky přitápějí pod ohněm. Ale tentokrát se hráčky ve žlutých dresech musely bránit, když zakončovala Karina Saeviková.

62

Kirsty Yallopová, která působí v Norsku, si naběhla na pravou stranu šestnáctky, odkud zakončila. Jenže její zakončení mířilo jen nad branku, od které bude odkopávat Ingrid Hjelmsethová.

61

Na druhé straně se před branku hnala Isabell Herlovsenová, která se ale k balonu nedostala. Těsně před ní totiž ve skluzu zasáhla skvěle postavená soupeřka.

60

60. Samantha Kerrová (AUS)

60

Austrálie se snažila vykombinovat soupeřky, což se povedlo, ale po vstřelení branky je rozhodnuto, že se jednalo o ofsajd. Samantha Kerrová si nabíhala za obranu a prostřelila brankářku, ovšem nepohlídala si své postavení.

59

Centr od rohového praporku byl poslán na zadní tyč, kde se nacházela Samantha Kerrová. Jenže Ingrid Hjelmsethová se výborně přesunula a pokus mířící do branky zastavila.

58

Zpoza vápna se do míče opřela Elise Kellondová-Knightová, která nastřelila ruku soupeřky. Ovšem bude se jen rozehrávat od rohového praporku, jak ukazuje německá sudí.

57

Vypadá to, že Austrálie mění rozestavení a hraje na tři obránkyně. Hráčky ve žlutých dresech jsou znovu u balonu a vymýšlejí, jak se dostat do další velké šance.

56

Ellie Carpenterová ztratila míč a Norsko šlo do otevřené obrany. Po pravé straně se do vápna prohnala Caroline Hansenová, jejíž tvrdou ránu vyrazila Lydia Williamsová. Hostující brankář vydržela dlouho na nohách, což byl klíč k úspěchu.

55

Německá rozhodčí přerušuje hru a znovu přichází na řadu video. Jde o situaci zastavení míče ve zdi, ale rozhodčí už hru pouští dál.

54

K rozehrání přímého kopu se postavila Elise Kellondová-Knightová. jejíž pokus byl poslán jen do zdi. Norsko se znovu ubránilo, ale míč pouze odevzdalo.

53

Norská tým změnil taktiku a už není směrem dopředu tak nebezpečný. Do další akci se hnala Hayley Rasová, kterou zatažením za ruku zastavila Kristine Mindeová (Norsko), která je první potrestanou hráčkou. Austrálie má před sebou výbornou pozici ke skórování.

52

Na předchozích dvou šampionátech postoupili do čtvrtfinále, kam by chtěly i letos a byly blízko vyrovnání. Po centru z pravé strany zavírala situaci na zadní tyči Caitlin Foordová, která to ale měla na dlouhou nohu, a tak nezamířila přesně.

50

Do pokutového území vnikla Hayley Rasová, která potřebovala míč na pravou nohu. Ovšem kapitánka jí narazila na levačku, a tak její zakončení za moc nestálo.

49

Trochu kostrbaté tažení další akce předvedl hostující tým. Vysoký balon ze vzduchu odvrátila Maria Thorisdottirová. Ovšem ani Norsko z protiakce se k centru nedostalo.

48

Ingrid Engenová předvedla přihrávku mezi stoperky, které vůbec nereagovala, a tak z branky musela vyběhnout Lydia Williamsová, která u míče jen těsně byla první.

47

Při pohledu na zelený pažit zjistíme, že oba celky pokračují v zahajovacích sestavách. Při pohledu na trávník jsme viděli, že se zleva hnala do vápna Caitlin Foordová, ale míč si ukopla.

46

Německá rozhodčí paní Husseinová dala pokyn k pokračování zápasu. Jako první se dotkly míče norské hráčky, které o balon rychle přišly. Ovšem ani soupeřky nic nevymyslely.

46

Začal druhý poločas.
Do utkání lépe vstoupila Austrálie, která si během šesti minut vypracovala dvě tutové šance, ale góly nevstřelila. Od desáté minuty se hra vyrovnávala, až byly Norsky trochu aktivnější a ujaly se vedení. Po milimetrové přihrávce se sama na brankářku hnala Isabell Herlovsenová, která se technickým pokusem nemýlila. Po vstřelené brance ale evropský tým zalezl do obrany a musel se modlit, aby proti němu nebyl nařízen pokutový kop, což se po shlédnutí videa potvrdilo. Hráčky v červených dresech tak odcházely do kabin za hubeného vedení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Elise Kellondová-Knightová a Caitlin Foordová kombinovali na straně hrací plochy, ale následný centr zastavila domácí obrana. Vypadá to, že se půjde do kabin, za vedení evropského celku.

45+2

Hayley Rasová si očividně šla pro faul, který na ní byl také odpískán. Ovšem Australanky rozehrály příliš zbrkle a přihrávkou do strany darovaly balon soupeřkám.

45+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtá rozhodčí Jana Adámková, která na tabuli ukazuje, že se budou hráč ještě čtyři minuty nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.

45

Německá rozhodčí po přezkoumání videa pokutový kop ruší! Budeme pokračovat ve hře, za vedení evropského celku.

43

VAR rozhodlo, že hlavní rozhodčí má jít celou situaci znovu přezkoumat. Bude to pokutový kop, nebo se bude pokračovat ve hře! Dle opakovaných záběrů, to vypadá, že norská obránkyně zahrála spíše ramenem nebo hrudí.

42

42. Maria Thorisdottirová (NOR)

42

Pokutový kop pro Austrálii! Zprava odcentrovala Samantha Kerrová a Maria Thorisdottirová zahrála, dle německé rozhodčí rukou! Do hry ale ještě přijde video!

40

Tak teď je to trvalý tlak norského celku! Pro centr od rohového praporku si vyběhla brankářka, která míč vyrazila na hranic velkého vápna, kde obránkyni přeskočila Ingrid Woldová. I tentokrát bylo její zakončení sražené vedle brány.

39

Sama Caroline Hansenová poslala míč do šestnáctky, ale situace byla odvrácená za pokutové území. Střelou z velké dálky se prezentovala Ingrid Woldová, jejíž pokus mířil vedle, ale na balon si sáhl Lydia Williamsová.

38

Krásnou akcí se prezentovala Caroline Hansenová, která si naběhla s míčem až do pokutového území, kde proti sobě měla tři soupeřky. Její pokus byl zablokován, ovšem Norsko bude kopat další roh.

37

Centr do šestnáctky poslala Guro Reitenová, která našla na zadní tyči spoluhráčku. K hlavičce se jmenovitě dostala Maren Mjeldeová, ovšem její zakončení zastavila obránkyně.

37

Na pravé straně se znovu rozeběhla Karina Saeviková, která si chtěla míč stáhnout kolem soupeřky. Ovšem Chloe Logarzoová zasáhla a darovala soupeřkám právo rohového kopu.

36

Mezi obě stoperky si nabíhala znovu Isabell Herlovsenová, která na míč nedosáhla, a tak se do hry zapojila Lydia Williamsová. Ovšem v protiakci ani Austrálie neuspěla a bude se znovu bránit.

35

Od pravé postranní lajny se pokusila o pas do ohně Emily van Egmondová, ovšem obrana norského týmu si poradilo. Jenže hlavička zamířila opět k Australankám.

34

Po inkasovaném gólu je na tahu Austrálie, která může znovu kombinovat. Norsko prozatím zacouvalo do bloku, což asi není optimální řešení.

31

31. Isabell HERLOVSENOVÁ - 1:0

31

Norsko právě vstřelilo branku!
Tak to byla lahůdková přihrávka za obranu a stav zápasu se poprvé mění! Karina Saeviková si přebrala balon u postranní čáry, zvedla hlavu a poslala pas na rozeběhnutou spoluhráčka. ISABELL HERLOVSENOVÁ pak běžela sama na brankářku, kterou technickou střelou překonala.

30

Třicet minut hry už je minulostí a po dvou velkých šancí Austrálie, sledujeme vyrovnanou partii. Možná více ze hry má maličko Norsko, které ale čeká na zakončení mezi tři tyče.

29

Hra se nyní trochu uklidňuje a má to na svědomí Austrálie, která delší dobu kombinuje u půlící čáry. Až po chvíli se míč dostal až do šestnáctky, kde s ním pracovala Hayley Rasová. Jenže té do centru skočila Kristine Mindeová, která srazila míč k brankářce.

28

Jenže hostující celek o balon přišel a musel rychle spěchat zpátky do obrany. Norsko vymyslelo přihrávku na levou stranu, kde byla aktivní Ellie Carpenterová.

27

Hráčky ve žlutých dresech vysouvají napadání hodně vysoko, což přineslo ovoce. Australanky opět získaly balon a budou moci předvést něco směrem dopředu.

26

Už to vypadalo, že Karina Saeviková se po zisku míče požene do akce. Ovšem je pískán faul, kterého se dopustila Vilde Bøe Risaová. Rozehrávat tak bude znovu Austrálie.

25

Norsko se pěknou kombinací dostalo na útočnou polovinu, kde si balon za vápnem převzala Caroline Hansenová. Ovšem domácí hráčce střela nesedla a zamířila jen vedle australské brány.

23

Centry do šestnáctek zatím létají, ale obě obrany si s nimi vždy poradily. Na pravé straně se uvolnila Hayley Rasová, jejíž centr sebrala ze vzduchu norská obránkyně.

22

Předfinální část zatím Norsku nevychází. Na pravé straně se tentokrát rozeběhla Caroline Hansenová, která poslal přízemní centr jen do míst, kde byla připravená Lydia Williamsová.

21

Austrálie se hnala do otevřené obrany, ovšem řešeno to bylo velice špatně. Centr měl mířit na zadní tyč, kde se nacházela kapitánka. Jenže balon letěl na branku, kde vládne Ingrid Hjelmsethová.

20

Na pravé straně si opět aktivně nabíhala Karina Saeviková, která poslala přízemní pas do druhé vlny, kam si naběhla Kristine Mindeová. Ta předskočila soupeřku, ale míč nezasáhla tak, jak by si sama přála.

19

Na pravou stranu pokutového území si naběhla Caroline Hansenová, která zkusila vystřelit na zadní tyč. Její snažení ale úspěch nepřineslo, ovšem po hluché části to bylo další menší vzrušení.

18

Jenže další útok Evropanek končí po nepřesném pasu za hostující obranu. Ovšem hráčky ve žlutých dresech se po odkopu zbavily míče.

17

Krásně to nyní udělala, u půlící čáry, Karina Saeviková, která si pustila míč mezi nohama a vynutila si faul soupeřky. Norsko znovu kombinací přechází na útočnou polovinu.

16

Další akce norského celku končí po pasu za obranu, jelikož si jedna z hráček nepohlídala ofsajdové postavení. Pomezní rozhodčí ani chvíli neváhala a praporek měla rychle nad hlavou.

15

Samantha Kerrová hraje zatím úžasně, opět se pokusila projít přes soupeřku a vybojovala rohový kop. Ovšem pro cent od praporku si z branky vyběhla Ingrid Hjelmsethová.

15

Z pravé strany letěl míč na zadní tyč, kde se nacházel Kristine Mindeová. Jenže byl odpískán útočný faul, a tak hlavička norské útočnice byla už k ničemu.

14

Jedna z domácích hráček pronikla do šestnáctky, kde se snažila zprava přihrát do nebezpečné pozice. Ovšem Austrálie se ubránila, ovšem za cenu odkopnutí balonu na tribunu.

13

Evropanky znovu balon dlouho neudržely, a tak se jej zmocnila hostující brankářka. Jenže Australanky nepřešly ani přes půlící čáru, a tak uvidíme, co vymyslí Norsko.

12

Hra se otočila na druhou stranu, kde byl taktéž vidět centr z pravé strany. Míč do vápna poslal Kirsty Yallopová, která hledala kapitánku. Ovšem Samantha Kerrová byla obsazena, a tak její zakončení proletělo kolem první tyče.

11

Na pravé straně si balon převzala Ingrid Woldová, která okamžitě odcentrovala. Ovšem míč mířil jen na obránkyni, která si ale počínala rozpačitě, a tak jí musely pomoci spoluhráčky.

10

Jenže ani hráčky ve žlutých dresech míč dlouhou neudržely. Norsko je tak znovu na tahu a rychle se žene na útočnou polovinu, kde bude znovu kombinovat.

9

Hostující tým se snažil přihrát na levou stranu, kde ale míč srazila za postranní čáru Ingrid Woldová. Austrálie tak zůstává u balonu a bude moci dál kombinovat.

8

Norský celek mohl jít opět do otevřené obrany, ale klid na polovině soupeřek, nemají. Hráčky ve žlutých dresech se tak opět snadno ubránily.

6

6. Hayley Rasová (AUS)

6

Krásná akce hráček ve žlutých dresech! Hayley Rasová si ve vápně narazila se svou kapitánkou a najednou se ocitla za malým vápna. Ovšem její pokus mířil jen do míst, kde stála připravená Ingrid Hjelmsethová. Tento moment znovu volal po změně skóre, ale chtělo to lepší koncovku.

5

Zatím sledujeme velice zajímavé utkání, které má hodně dobré tempo. Zatím jsou trochu nebezpečnější Australanky, ovšem stav zápasu je stále bezbrankový.

4

Hayley Rasová zachytila míč u půlící čáry a vydala se až k šestnáctce, kde se snažila prostrčit míč do vápna. Ovšem její snažení zastavila bránící soupeřka.

3

Dále sledujeme kombinační hru hráček v červených dresech, které hledají cestičku do vápna. Z velké dálky se ale ke střele odhodlala Vilde Bøe Risaová, jejíž pokus byl nepřesný a letěl daleko od levé tyče.

2

Do dnešního střetnutí nastoupilo Norsko v červených dresech, naopak Austrálie zvolila žlutou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde se hraje na polovině hostujícího celku.

1

1. Hayley Rasová (AUS)

1

Německá rozhodčí Reim Husseinová dala pokyn k zahájení zápasu. Jako první se balonu chopily Australanky. Hayley Rasová si naběhla za obranu a v šestnáctce kličkou na střed oklamala norskou kapitánky. Její střela ale poté zamířila po zemi vedle levé tyče.

1

Utkání právě začalo.
Hráčky obou mužstev vstupují na zelený pažit, za pár okamžiků začneme. Čtvrtou rozhodčí je Češka Jana Adamová. Pojďme se opět bavit ženským fotbalem, ve kterém jsou mírnými favoritkami Australanky.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Norsko: Hjelmsethová – Woldová, Mjeldeová (C), Thorisdottirová, Mindeová – Saeviková, Risaová, Engenová, Reitenová – C. Hansenová, Herlovsenová.
Náhradníci: Bogstadová, Fiskerstrandová – Hovlandová, Kvammeová, S. Hansenová, Maanumová, Åsland, Eikelandová, Haaviová, Nautnesová, Thorsnes, Utlandová.

Austrálie: Williamsová – Carpenterová, Kennedyová, Catleyová, Kellondová-Knightová – Logarzoová, van Egmondová, Yallopová – Rasová, Kerrová (C), Foordová.
Náhradníci: Arnoldová, Micahová – Allenová, Polkinghorneová, Roestbakkenová, Simonová, Gorryová, Harrisonová, Luiková, De Vannaová, Fowlerová, Gielniková.
AUSTRÁLIE

Také Australanky se dostaly do osmifinále z druhého místa. Hned v úvodnímu duelu totiž padly s vítězky skupiny z Itálie. Následně ale v nabité skupině reprezentantky z Oceánie porazily favorizovanou Brazílii (3:2) a naposledy také Jamajku (4:1). Hned tři týmy získaly šest bodů a postoupily dále. Hned pět branek vstřelila Samantha Kerrová, což ji řadí s Alex Morganovou na první místo střelecké tabulky.
NORSKO

Norky skončily v základní skupině na druhém fleku za suverénním týmem domácí Francie. Severské zemi se povedlo porazit Nigérii (3:0) a Jižní Koreu (2:1). Právě s domácím týmem Francie poté padly 1:2. Skóre 6:3 a zisk šesti bodů znamenalo druhé místo a boj o postup do čtvrtfinále.
Krásný den všem fanouškům fotbalu! Mistrovství světa žen se dostává do play-off, v osmifinále budeme sledovat snažení Norska a Austrálie. V Allianz Rivieře se začíná ve 21:00! Vítěz duelu pak ve čtvrtfinále vyzve lepšího z dvojice Anglie – Kamerun.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Norsko – Austrálie

1:1

po penal. (4:1) (1:0)

Zpět na online

Branky: 31. Herlovsenová – 83. Kellondová-Knightová

Karty:   53. Mindeová (NOR), 96. Utlandová (NOR), 105+3. Risaová (NOR)   104. Kennedyová (AUS)

Penaltový rozstřel:
1. série:
1:0   Caroline Hansenová (NOR)
1:0   Samantha Kerrová (AUS)
2. série:
2:0   Guro Reitenová (NOR)
2:0   Emily Gielniková (AUS)
3. série:
3:0   Maren Mjeldeová (NOR)
3:1   Steph Catleyová (AUS)
4. série:
4:1   Ingrid Engenová (NOR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:10. Rohy: 12:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:8.

Norsko: Hjelmsethová – Woldová (102. S. Hansenová), Mjeldeová (C), Thorisdottirová, Mindeová – Saeviková (72. Maanumová), Risaová, Engenová, Reitenová – C. Hansenová, Herlovsenová (77. Utlandová).
Náhradníci: Bogstadová, Fiskerstrandová – Hovlandová, Kvammeová, S. Hansenová, Maanumová, Åsland, Eikelandová, Haaviová, Nautnesová, Thorsnes, Utlandová.

Austrálie: Williamsová – Carpenterová (120+2. Harrisonová), Kennedyová, Catleyová, Kellondová-Knightová (94. Polkinghorneová) – Logarzoová, van Egmondová (116. Roestbakkenová), Yallopová – Rasová (74. Gielniková), Kerrová (C), Foordová.
Náhradníci: Arnoldová, Micahová – Allenová, Polkinghorneová, Roestbakkenová, Simonová, Gorryová, Harrisonová, Luiková, De Vannaová, Fowlerová, Gielniková.

Rozhodčí: Husseinová (GER) – Cockburnová (SCO), Tepusaová (ROU)