Menu

Další

Společenské události

Zlatá hokejka 2019

Vítěz: D. Pastrňák (Boston Bruins)

konec

17.06.2019, 21:20 • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Anketa, kterou pořádá agentura BPA, je u konce. Ještě hokejistům a všem příznivcům zahraje skupina Tata Bojs. Ovšem my všechno důležité víme, a tak dovolte, abys se s vámi rozloučil a popřál vám příjemný zbytek pondělního večera. (22:43:06)

Po třetí v řadě, získává na Zlaté hokejce ocenění hokejisty roku David Pastrňák (Boston Bruins NHL).

David Pastrňák v Praze není, a tak cenu přebere jeho maminka Marcela.

„Nejtěžší pro mě byla poslední porážka. Je to chvíle a pořád je bolest velká. Je to velká zkušenost a jsem rád, že jsem ji mohl prožít. Doufám, že budu mít šanci si o trofej ještě zahrát.“

Svým uměním si David Pastrňák podmanil NHL, snil o Stanley Cupu, ale ve finále se sen rozplynul. V šestašedesáti duelech nasbíral, i přes zranění, jednaosmdesát bodů (38+43). V celkovém finále se očekávalo, že bude více bodovat, ale na trofej Bruins nedosáhli. Rodák z Havířova ve vyřazovacích bojích získal devatenáct bodů, za devět gólů a deset asistencí.
Na pódium k Tomáši Hertlovi přichází jeho přítelkyně Aneta, a jelikož nestihl svatbu do roka a do dne. Michal Dusík bude oddávajícím, svědky poté moderátorka a obránce Filip Hronek. Oba si před televizními obrazovkami řekli své ano. Neoficiální svatba je tak u konce a útočník San Jose dostál svým slovům na předešlém ročníku Zlaté hokejky.

Těsně pod metou nejvyšší skončil Tomáš Hertl (San Jose Sharks, NHL), který tak získává druhou příčku ve Zlaté hokejce 2019.

„Chtěl bych poděkovat rodině a své snoubence, bez které by to nešlo. Dále spoluhráčům a jsem rád, že mohu hrát v teplé Kalifornii, kde doufám ještě chvíli vydržím.“

Původem slávista, nyní Žralok ze San Jose – to je Tomáš Hertl. Útočník, jenž zažil v NHL parádní sezónu a navíc patřil k lídrům svého celku. Pětadvacetiletý šikula odehrál v základní části sedmasedmdesát utkání, v nichž získal čtyřiasedmdesát bodů (35+39). V následných vyřazovacích bojích pak byl u patnácti gólů, když vsítil deset gólů a pět asistencí.

Jdeme na stupně vítězů, konkrétně na bronzovou pozici, o kterou si výbornými výkony řekl Jakub Voráček (Philadelphia Flyers, NHL).

„Chtěl bych poděkovat, jako všichni ostatní, hlavně rodině. Mámo, jestli si zvládla mistrovství světa, děkuji. Tobě Markéto, že po domluvě, jsme to společně zvládli.“

Byl kapitánem národního týmu na mistrovství světa, ale s Philadelphií se Jakub Voráček do vyřazovacích bojů nepodíval. V základní části NHL posbíral šestašedesát bodů, za dvacet branek a šestačtyřicet přesných nahrávek. Následně na světovém šampionátu dotáhl národní tým ke čtvrtému místu. Devětadvacetiletý útočník v deseti případech zaznamenal šestnáct bodů (4+12).
Opět se od ankety trochu odpoutáme, protože s další písní přichází kapela Tata Bojs.
Na nepopulárním bramborovém, tedy čtvrtém místě, končí ve Zlaté hokejce David Krejčí (Boston Bruins, NHL).

Také David se v Praze nenachází, ovšem do Bostonu se mu zavolalo.

„Samozřejmě jsem spokojený. Když jsem nominován do Zlaté hokejky, je to pocta. Je milé, že si lidé všimli mých výkonů v NHL.“

Patřil mezi důležité útočníky Bostonu, ale k nejcennější trofeji nedošel. David Krejčí v základní části nastoupil do jednaosmdesáti zápasů, ve který získal třiasedmdesát bodů. Asistentovi kapitána Bruins se dařilo i v play-off, kde zaznamenal 16 bodů (4+12) ve čtyřiadvaceti případech.
Jsme v polovině dnešního ročníku Zlaté hokejky, pátá pozice patří Michaelu Frolíkovi (Calgary Flames, NHL).

Michael se na Zlaté hokejce nenachází, a tak i o jeho děkovnou řeč přijdeme.

Michael Frolík je útočníkem Calgary Flames, který v letošní sezóně posbíral v pětašedesáti duelech čtyřiatřicet bodů (16+18). V následném play-off už nebodoval. Rodák z Kladna se podíval také na mistrovství světa, kde zaznamenal 14 bodů (7+7).
Dalším vyhlášeným hokejistou je na šesté příčce zářící Filip Hronek (Detroit Red Wings, NHL).

„Krásný večer! Chtěl bych poděkovat rodičům, bráchovi, své přítelkyni a kamarádům. Je pro mě čest, zde stát.“

Za poslední rok Filip Hronek vyrostl ve výborného obránce, což předvedl na mistrovství světa, kde prodal zkušenosti získané v dresu Red Wings. V NHL odehrál šestačtyřicet zápasů, ve kterých zaznamenal třiadvacet bodů (5+18). Na světovém šampionátu pak vstřelil tři branky, k nimž přidal osm přesných nahrávek.
Rázem se v anketě Zlaté hokejky posouváme k sedmé příčce, kterou si výkony zasloužil Dominik Kubalík (HC Ambri-Piotta, Švýcarsko).

Ovšem ani Dominik se galavečera neúčastní pro zdravotní problémy.

Toužil předvést svou kvalitu v jiné soutěži než extralize, a tak si podmanil Švýcarsko. Dominik Kubalík měl více než bod na utkání, jelikož v základní části získal sedmapadesát bodů. Ve vyřazovacích utkáních mu trochu vyschl střelný prach, protože v šesti případech vstřelil pouze jeden gól. Nicméně o svou kvalitou přesvědčil a od další sezóny bude nastupovat za Chicago v NHL. Rodák z Plzně nastoupil i v národním dresu na světovém šampionátu, kde zaznamenal dvanáct bodů (6+6).
Znovu přichází na pódium pěvecká skupina Tata Bojs, která si tentokrát připravila píseň Pěšáci. Všichni si tak od ankety mohou znovu na chvilku odpočinout.
V tomto bloku jdeme ještě na osmé místo, které získává Jan Kovář (HC Škoda Plzeň).

„Chtěl bych říct, že si Ondru Tomka také pamatuji, jen měl vlasy. Chtěl bych poděkovat rodině, která to se mnou neměla jednoduché. Dálé pak týmu HC Škoda Plzeň, která mi dala šanci prožit skvělou sezónu.“

Po nepovedené štaci za oceánem se Jan Kovář vydal zpátky do Plzně, kde odehrál osmadvacet střetnutí, v nich získal třiatřicet bodů (7+26). Zkušený útočník nastoupil i k zápasům play-off, ve kterých k deseti přihrávkách přidal tři branky. Své kvality navíc potvrdil na mistrovství světa, kde měl bod na utkání. Devětadvacetiletý útočník vstřelil pět gólů a přidal k nim stejný počet asistencí.
Devátá příčka patří Davidu Rittichovi (Calgary Flames, NHL), který se usadil za oceánem, kde předvedl několik parádních zákroků.

„Dobrý večer, chtěl bych poděkovat hlavně manželce, rodině a kamarádům. Dále pak všem, kteří mi dali hlas a spoluhráčům, bez kterých bych tady nemusel vůbec být.“

Z Mladé Boleslavi přestoupil do Calgary, kde v uplynulé sezóně David Rittich předvedl svou kvalitu. Šestadvacetiletý rodák z Jihlavy nastoupil k pětačtyřiceti zápasům, v nichž měl úspěšnost 91,1%. Do vyřazovacích bojů už ho Mike Smith do brankoviště nepustil.
Na desátém místě se za rok 2019 umístil Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň).

Bohužel plzeňský hráč si pro cenu nepřijde, jelikož si užívá zasloužené dovolené po náročné sezóně.

Milan Gulaš byl nejproduktivnějším hráčem Tipsport extraligy, ožil s příchodem Jana Kováře. Útočník plzeňských indiánů získal dvaašedesát bodů (30+32). Ve vyřazovacích bojích rodák z jihočeských Budějovic zaznamenal bod na utkání, když vstřelil šest branek, k nimž přidal osm asistencí. Už to vypadalo, že se Gulaš na MS znovu nepodívá, na konec se uzdravil a byl dopsán na soupisku české reprezentace.
První blok je ukončen, jelikož na pódium se vrací kapela Tata Bojs s písničkou Běžec.
V prvním bloku se ještě vyhlásil nejlepší junior, jímž je Lukáš Dostál (HC Kometa Brno – SK Horacká Slavia Třebíč).

„Přeji všem dobrý večer. Chtěl bych poděkovat rodině a spoluhráčům, díky nimž jsou tuhle cenu mohl získat. Jsem rád, že zde mohu stát, děkuji moc.“
Nejlepší hokejistkou uplynulé sezóny se stává Denisa Křížová (Boston Pride).

„Děkuji za tuto cenu, které si moc vážím. Chtěla bych poděkovat rodině, která mě od malička podporovala. Dále bych poděkovala trenérům i spoluhráčkám.“
Nejlepším para hokejistou se stal Michal Geier (Sharks Karlovy Vary).

„Chtěl bych poděkovat za tuto cenu. Hlavně rodině a známým. Letošní příprava pro mě byla těžká a jsem rád, za vydařený šampionát. Chtěl bych poděkovat také trenérů a spoluhráčům z Karlových Varů. Ještě jednou moc děkuji.“
Moderátorka připomíná výkon Ocelářů z Třince, předvedenou hru hráčů z NHL, ale také připomíná úspěch národního týmu na mistrovství světa.
Na pódium právě přichází Daniela Písařovicová, která v sále vítá všechny hokejisty, funkcionáře a také diváky, aby zahájila jednapadesáté vyhlašování Zlaté hokejky.

Zlatá hokejka 2019

Vítěz: D. Pastrňák (Boston Bruins)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí Zlaté hokejky 2019
1. David Pastrňák (Boston Bruins NHL)
2. Tomáš Hertl (San Jose Sharks, NHL)
3. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers, NHL)
4. David Krejčí (Boston Bruins, NHL)
5. Michael Frolík (Calgary Flames, NHL)
6. Filip Hronek (Detroit Red Wings, NHL)
7. Dominik Kubalík (HC Ambri-Piotta, Švýcarsko)
8. Jan Kovář (HC Škoda Plzeň)
9. David Rittich (Calgary Flames, NHL)
10. Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)

Nejlepší para hokejista - Michal Geier (Sharks Karlovy Vary)
Nejlepší hokejistka - Denisa Křížová (Boston Pride)
Nejlepší junior - Lukáš Dostál (HC Kometa Brno – SK Horacká Slavia Třebíč)
Nominace do nejlepší desítky Zlaté hokejky:
Michael Frolík (Calgary Flames, NHL)
Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)
Tomáš Hertl (San Jose Sharks, NHL)
Filip Hronek (Detroit Red Wings, NHL)
Jan Kovář (HC Škoda Plzeň)
David Krejčí (Boston Bruins, NHL)
Dominik Kubalík (HC Ambri-Piotta, Švýcarsko)
David Pastrňák (Boston Bruins NHL)
David Rittich (Calgary Flames, NHL)
Jakub Voráček (Philadelphia Flyers, NHL)