Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference SK Slavia Praha

konec

17.06.2019, 10:00 • Aleš Strouha (@AlesStrouha)

Tisková konference, která trvala prakticky celou jednu hodinu, je u konce. (11:00:54)
Novináři nyní pokládají zástupcům Slavie další konkrétní dotazy a představitelé pražského klubu pokorně odpovídají.
Tomáš Souček: „Mou vidinou je, abych si za Slavii zahrál Ligu mistrů. Vždy jsem si říkal, že ze Slavie odejdu až ve chvíli, kdy prožiju Ligu mistrů. Tak uvidíme, zda letos tu Ligu mistrů opravdu zažijeme nebo ne."
Tvrdík o Součkovi: „Pětiletým kontraktem jsme Tomášovi vytvořili podmínky, aby se cítil dobře. Jsem rád, že jsme neroztočili spirálu nabídek. Velmi brzy jsme se dohodli na nové smlouvě a tím jsme dali jasně najevo, že Tomáš má vůli zůstat. Celkem jsme evidovali osm nabídek, z toho dvě byly na dvanáct milionů. Když jsme oznámili, že v nové smlouvě má klauzuli na pátnáct milionů, tak jeden z klubů okamžitě chtěl jednat a klauzuli aktivovat. Ta klauzule ale platí až od zimní přestávky."
Tvrdík o Coufalovi: „Jsem rád, že nakonec ve Slavii zůstává."
Nyní přicházejí na řadu dotazy novinářů.
Jaroslav Tvrdík se ještě jednou dostal ke slovu. Mimo jiné se vyjádřil směrem k fanouškům a poděkoval jim za podporu v loňské sezoně a především pak při zápasech v evropských pohárech na hřištích soupeřů. Šéf Slavie se pak vyjádřil k dalším marketingovým aktivitám a také k přípravným zápasům nebo k československému superpoháru.
O své první dojmy po příchodu do Slavie se podělili také všichni tři noví hráči na tiskové konferenci.
Následně se ke slovu dostal Jan Nezmar, který v krátkosti shrnul složení kádru pro start nové sezony.
Jaroslav Tvrdík: „Naším cílem je vyhrát ligu a zároveň uspět v Lize mistrů. Cílem je ale také to, abychom v nové sezoně skončili v černých číslech. Není úplně nutné skončit v zisku, ale chceme mít dobrou černou nulu."
Jaroslav Tvrdík: „V rámci přestupu hráčů z Jablonce jsme poslali do Jablonce hostování Matouška, Sýkoru a Jugase."
Jaroslav Tvrdík: „Logickou reakcí na zájem o Michaela je samozřejmě příchod Davida Hovorky. Myslím, že právě on je mimo Slavii, Spartu a Plzeň nejlepším hráčem na svém postu. Právě přestup Hovorky a Holeše byl velmi složitý. Všichni znáte Miroslava Peltu a licitování o cenách a o procentech byla opravdu drsná, hádali jsme se o každou korunu."
Jaroslav Tvrdík: „Aktuálně řešíme zájem o Michaela Ngadeu-Ngadjui. Je tu jeden tým, který aktivoval výstupní klauzuli. Michael se nyní chystá na Africký pohár národů a také musíme respektovat to, že může mít zájem o to, aby odešel. Vše je ale předmětem jednání."

Tomáš Souček po podpisu smlouvy

Tomáš Souček spolu s Jaroslavem Tvrdíkem právě přímo před zraky novinářů podepsali novou smlouvu pro lídra sešívaných. Jak již bylo řečeno, Tomáš Souček podepsal ve Slavii smlouvu na pět let!
Tomáš Souček: „Musím poděkovat hráčům a trenérům, kteří mě dotáhli k tomu, abych tady dnes seděl. Poděkovat chci rodině, manažerovi a také panu Tvrdíkovi. Ve Slavii podepíši pětiletý kontrakt a je to pro mne velká výzva. Čeká nás kvalifikace o LM a uděláme vše pro to, abychom si skupinu zahráli a abychom třeba dosáhli ještě vetšího úspěchu než v minulé sezoně."
Jaroslav Tvrdík: „S Tomášem Součkem jsme uzavřeli novou smlouvu. Ve smlouvě má doložku, že jeho výstupní klauzule bude mít hodnotu 15 milionů Euro. Měli jsme na stole dvě nabídky za 12 milionů a nakonec jsme je ale odmítli. Věřím, že jsme udělali dobře, že jsme Tomáše udrželi. Věřím, že ho jednou prodáme i za daleko více peněz a že všichni budeme šťastní. Tomáš se zapsal do historie našeho klubu a je tváří současné Slavie."
Jaroslav Tvrdík: „Pro nás je jednoznačným cílem soustředit se na čtvrté předkolo Ligy mistrů. Chceme dokončit celý ten fantastický letošní rok a chceme postoupit do základní skupiny Ligy mistrů. Je jasné, že jsme měli skvělý tým a naším cílem bylo to, abychom tento tým udrželi pohromadě. Největší posilou pro nás je to, že jsme udrželi základní jedenáctku. A že jsme udrželi nejlepšího hráče české ligy Tomáše Součka."
Jaroslav Tvrdík: „Sezona 2018/19 pro nás byla sezonou snů. Jsem velmi rád, že u těch mimořádných úspěchů sekundovaly i mládežnické týmy. Vážím si také vítězství týmu U16 v All Stars Cupu. Náš klub roste ve věech směrech a jsem za to velmi rád."
Na úvod si bere slovo Jaroslav Tvrdík.

Tisková konference SK Slavia Praha

konec