Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference AC Sparta Praha

konec

17.06.2019, 10:00 • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:41:29)
Ještě doplním, že Spartu už ve čtvrtek čeká první přípravný duel s Benešovem.

Tisková konference je u konce!
Ve Spartě jako trenér brankářů skončil na vlastní žádost Dan Zítka. Tomáš Rosický zdůraznil, že Zítkovou zásluhou vystoupal nahoru třeba Dúbravka. Sportovní ředitel navíc sdělil, že Zítka má ve Spartě dveře otevřené.
Václav Jílek hovořil o Adamu Hložkovi. Kromě velké pochvaly na jeho jarní výkony zdůraznil, že s mladým hráčem je důležité pracovat, aby se mohl zlepšovat v českém prostředí.
Z hostování se vrací i mladí hráči jako jsou Fortelný, Dudl či Christián Frýdek. Tomáš Rosický prohlásil, že mají stejnou šanci jako jiní hráči, kteří se zapojí do přípravy.
Václav Jílek potvrdil, že Sparta se bude věnovat obranným standardním situacím, ze kterých v minulých sezónách inkasovala množství branek.
Sparta letos sehraje jen čtyři přípravné duely. Václav Jílek upřednostní plynulý trénink, aby mohl hráče lépe poznat.
Další dotaz mířil na Davida Lischku. Tomáš Rosický potvrdil, že Sparta jedná o jeho příchodu. Sparta mu dále dá čas, aby se dostal do formy.
Václav Jílek řekl, že v kádru by podle jeho představy mělo být 22 hráčů a 3 brankáři.
Sparta dále řeší nabídky ohledně Vatajelua a Vukadinoviće.
Trenér reagoval na dotaz ohledně posil. Václav Jílek nejprve kvitoval spolupráci s Tomášem Rosickým. Dá se říci, že Sparta má kritické posty vyřešeny. Přesto nepopřel, že nepříjdou další posily.
Václav Jílek hovořil o poznávání nových hráčů. Letos sice musí pracovat v krátkém časovém úseku před startem ligy, ale za výhodu považuje, že několik hráčů zná.
Tomáš Rosický reagoval na dotaz ohledně zraněných hráčů. Václav Drchal a Filip Panák by si neměli zahrát do konce kalendářního roku. Lukáš Juliš pomalu začíná s tréninkem, Bořek Dočkal a Matěj Pulkrab musí dostat čas, aby se dali dohromady.
Další dotaz směřoval na působení hráčů jako Kaya, Ben Chaim nebo Mandjeck. Všichni se zapojí do přípravy a nový trenér si o nich udělá obrázek.
Václav Jílek odpovídal na prezentaci Sparty na hřišti. Trenér chce nastavit jednoznačné principy, chce tvořit tlak na míč a vybudovat správné reakce hráčů.
Byl položen dotaz na působení Radoslava Kováče ve Spartě. Tomáš Rosický reagoval odpovědí, že nemůže sdělit více informací.
Už příští týden se Sparta přesouvá na herní kemp do Rakouska. Trenér navíc vyjádřil potěšení z energie hráčů, když dnes vstoupil do šatny.
Václav Jílek sdělil, že cílem přípravy bude pracovat na kondiční stránce hráčů ve spojení s technickou průpravou. Již dnes čekají hráče kondiční testy.
Sportovní ředitel také oznámil změny v realizačním týmu. Kromě hlavního trenéra a jeho asistentů dojde ke změně i na postu masérů.

Tisková konference AC Sparta Praha

konec