Menu

Fotbal

CONCACAF Gold Cup

Kanada – Martinik

4:0

konec (1:0)

16.06.2019, 01:30 • Rose Bowl (Pasadena, California) • Skupina A • Gerard Filip

To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezké ničím nerušené ráno. (03:33:48)
Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 17:15.
Je konec. Kanada zaslouženě vítězí a úspěšně splnila roli favorita! Po prvním jedno gólovém poločase přišly ještě tři branky a to v rozmezí patnácti minut, to Martinik položilo do kolen. Od té doby se však hosté ještě snažili o vyrovnání, ale obrana a brankář byl proti! Kanada zahájila Gold Cup snad nejlépe jak mohla, zatímco pro Martinik začal hrozivě, pokud chtějí postoupit alespoň z třetího místa, budou muset porazit buď Mexiko, nebo Kubu. Hráčem utkání byl zvolen střelec dvou gólů Jonathan David.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Martinik dostal ještě jednu výhodu a to přímého kopu z 18 metrů. Za míč se postavil dnešní nejaktivnější hráč hostů Kévin Parsemain, jeho ránu do pravého horního rohu však Milan Borjan vyrazil!

90+1

Ne a ne a ne! Martinik se prostě nedočká. Stéphane Abaul získal míč na polovině Kanady a následně se s míčem dostal až na hranici vápna, odkud pálil na bránu, ale jak už to v tomto zápase bývá, do střely mu vlétl obránce.

90

Rozhodčí nastavuje dvě minuty.

89

Po kombinování na polovině hostů, nakonec přišlo zakončení a to z kopačky Russella Teiberta jenže jeho dalekonosný pokus z cca 21 metrů, vůbec netrefil branku a bylo to spíš takové odevzdání míče.

88

Kanaďané již zdržují a míč mají na svých kopačkách, nyní se však přemístili na polovinu Martiniku a snaží se o pátou konečnou branku.

86

Pro Martinik tu byl přímý kop z cca 25 metrů, za ten se postavil zkušený Christophe Jougonm ovšem tentokrát mu přímá střela nevyšla a míč tak sbírali diváci za bránou.

84

Do konce základní hrací doby zbývá šest minut, uvidíme zda se dočkáme páté branky Kanady, nebo snížení Martiniku, ovšem také nemusí přít již nic.

82

Johnny Marajo našel dobrou přihrávkou ve vápně nabíhajícího Abaula, jeden z obránců ho však stáhl za ruku k zemi a měla se pískat penalta, hlavní sudí však odmítl!!

81

Hráči Martiniku mají opravdu velký tlak. Po pravé straně to zkoušel Mickaël Biron, ovšem dva obránci Kanady ho do žádného zakončení nepustili a následnou dorážku Abaula zblokovali.

79

Liam Millar se dočkal gólu, přišla od něj i menší radost, jenže pomezní sudí mu ji rázem překazil svým praporkem, tudíž byl máván ofsajd.

77

Na obou stranách již proběhla všechna střídání, uvidíme zda se alespoň jednou hosté dokáží prosadit. V posledních minutách k tomu neměli daleko, ovšem všechny střely zblokovali obránci.

74


Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Mark-Anthony Kaye, přichází Russell Teibert.

73

Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Joris Marveaux, přichází Christophe Jougon.

72

Utkání mohlo vypadat úplně jinak, kdyby hráči Martiniku využili všechny tutové šance, ovšem na slovo kdyby se nehraje, tudíž zde již mohou utkání pouze kosmeticky upravit.

70

Pro Martinik to vypadalo velmi dobře, jenže poslední minuty jim vůbec nevyšli a inkasovali tři rozhodující branky, myslím si že pro ně je utkání doslova ztracené.

69

Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Liam Millar.

66

66. Scott ARFIELD - 4:0

66

Kanada právě vstřelila branku!
To už zavání debaklem!! Mark-Anthony Kaye našel skvělou přihrávkou na hranici vápna SCOTTA ARFIELDA, ten následně udělal jeden krok a poté se již radoval z pěkného gólu k pravé tyči.

65

Po vstřelené brance to Kanadě nestačilo! Jonathan Osorio touží po brance a bylo to vidět. S míčem se dostal do dobré střelecké pozice, ovšem jeho následná rána trefila pouze břevno!

64

Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Kévin Fortuné, přichází Mickaël Biron.
Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Daniel Hérelle, přichází Johnny Marajo.
Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Junior Hoilett, přichází Lucas Cavallini.

62

62. Junior HOILETT - 3:0

62

Kanada právě vstřelila branku!
A je to již 3:0!! Alphonso Davies se výtečně uvolnil a pěkným centrem na zadní tyč připravil doslova jasný gól JUNIOROVI HOILETTOVI, který jen míč tečoval do odkryté sítě.

61

Kanada zahrávala další rohový kop, ten hráči rozehráli na krátko, následná přihrávka z kopačky Osoria však letěla pouze do zámezí, zde selhala komunikace.

59

Kévin Parsemain je dnes smolař! Martinik zahrávali přímý kop, ten se dostal na zadní tyč, kde byl právě volný Kévin Parsemain. Následně si našel dobrou pozici pro zakončení, jeho tvrdá střela ale skončila těsně vedle levé tyče!

58

A málem další zaváhání obrany v bílém! Z pravé strany přišla přihrávka do vápna Martiniku. Na přední tyč si dobře sbíhal Junior Hoilett, jenže míč prolétl až na tyč zadní, kam už to ale Alphonso Davies nestihl.

57

Hra se znovu vrátila do svých kolejí a hráči opět kombinují na středu hřiště, snad se zápas rozproudí a budeme sledovat atraktivní utkání, jako v první části hry.

55

Vzápětí po inkasovaném gólu se hosté tlačili dopředu, ovšem dále jako hranice vápna je obrana Kanady nepustila. Kévin Fortuné se naštval a zkusil dalekonosný pokus, ten ale letěl těsně nad!

54

Martinik dnes inkasoval dvakrát a dvakrát z chyby v obraně. Při druhém gólu to byla naprosto školácká chyba, kterou si Vitulin a Babin za rámeček jednoznačně nedají!

52

52. Jonathan DAVID - 2:0

52

Kanada právě vstřelila branku!
Tak toto bylo doslova velké zaspání obrany!! Ze středu hřiště přišel dlouhý nákop z kopačky Pietta, míč našel vepředu nabíhajícího JONATHANA DAVIDA a dnes svojí druhou brankou posílá Kanadu do vedení 2:0.

50

Druhý poločas je zatím velmi opatrný, oba celky spíše kombinují a do útoku se moc netlačí, uvidíme zda se nám skóre bude ještě vůbec měnit.

49

Hosté byli sice na polovině Kanady, kde se snažili o útok a vytvoření akce, místo toho však Joris Marveaux fauluje a pro Kanadu je tu volný kop.

47

Hráči Martiniku měli autové vhazování poblíž vápna Kanady, jenže míč který byl vhozen na jednoho z hráčů zaspal a balón byl vzápětí připraven.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky prvního poločasu

Držení míče: 65%-34%
Střely: 14-5 ( na bránu 6-2)
Rohy: 2-3
Druhý poločas začne přibližně v 2:40.
Za námi je konec prvního poločasu. První poločas zcela ovládli Kanaďané, ti se již od úvodních minut tlačili dopředu, ale nedařilo se jim vsítit gól. Branka nakonec padla a to v 33. minutě po chybě v obraně. Po úvodní brance však Kanada polevila. V závěru Martinik dominoval a byť že nepadla vyrovnávací branka. Kanadu v závěru velmi podržel brankář Milan Borjan.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Tak v posledních minutách, je těch velkých situací nějak moc!! Opět to byli hosté, kteří se rvali o vyrovnání, ale střelu Parsemaina zpoza vápna znovu vychytal Milan Borjan.

45

Rozhodčí nastavuje dvě minuty!

43

Brankář Kanady se právem rozčiluje! Obrana úplně zaspala a nechala Parsemaina znovu proběhnout až do vápna, tentokrát samotného, jeho pokus mu ale brankář skvěle vychytal!

42

Tak teď se muselo Kanadě rázem ulevit. Z pravé strany přišla nebezpečná přihrávka z kopačky Yordana Thimona, na přední tyči byl připraven zakončovat Kévin Parsemain, ovšem z metru netrefil branku!

40

Rohy a centry hostům moc nejdou, protože již druhý roh byl příliš přetažený, dopředu se tak mohou vrátit hráči v červeném.

39

I přesto, že je Martinik outsider, tak nenechávají Kanadě volný průběh. Nyní se hráče tlačili po levé straně, kde se jim podařil vytvořit skvělý a nadějný útok, ze kterého si nakonec vybojovali roh.

37

Kanada se mohla radovat podruhé, ale Jonathan David přihrál do odkryté brány úplně volnému Piettovi, ten však stál v tutovém ofsajdu a není se čemu divit, že gól nebyl uznán, protože i fotbalový lajk by ofsajd viděl.

36

Kanaďani se po úvodní brance snaží hru uklidnit a do hry zapojují i svého brankáře.

34

Kanada se zaslouženě a to bez debat dostává do vedení, branka už měla přijít několik minut zpátky, ale brankář nebo obrana tomu nechtěli dovolit, gól nakonec padl z obrovské chyby v rozehrávce a myslím si, že to bude hráče Martiniku ještě dlouho mrzet.

33

33. Jonathan DAVID - 1:0

33

Kanada právě vstřelila branku!
A konečně tu máme gól!! Brankář Loïc Chauvet špatně přihrál na jednoho z obránců, který si míč u brankoviště velmi zle zpracoval. Balón poté vypíchl JONATHAN DAVID a z následného úniku 1 na 1 nezklamal.

32

Loïc Chauvet se musel činit. Do odraženého míče se zpoza vápna opřel Samuel Piette a jeho dalekonosná rána zavítala až na brankáře, ten však ránu pěkně chytil.

31

Junior Hoilett dnes nemůže přijít na kloub, jak obranu Martiniku prostřelit. Nyní to zkoušel opět po své oblíbené pravé straně, ale jeho technický pokus byl zblokován Delem.

30

A další šance! Z pravé strany zkoušel centrovat Junior Hoilett, ale nastala úplně stejná situace jako pár minut zpět na druhé straně. Centr byl moc rychlý a žádný z hráčů ho tak nezastihl.

28

Kanada opět rychle útočí. Samuel Piette viděl volného Davida, přihrávku kterou na něj však vyslal, byla na paty, tudíž ji David nezpracoval nejlépe. O balón však hráči v červeném nepřišli.

27

Kanada měla poté rohový kop, do hlavičky na přední tyči se opět dostal Derek Cornelius, ovšem mířidla mířila znovu vedle!

26

Obrana Martiniku je jako z kamene!! Z levé strany nejdříve zkoušel placírkou zakončit Scott Arfield, jeho pokus byl však zblokovaný. Do následné dorážky ze středu vápna se dostal Mark-Anthony Kaye, ale ani on obranu neprostřelil!

24

Kévin Fortuné získal míč na polovině hřiště a následně se po pravé straně dostal až k brankovišti Kanady, ale jeho centr který letěl na zadní tyč, však žádný z hráčů nezastihl. Bude se tedy vhazovat.

23

Na polovině Martiniku nastal další faul a to konkrétně ze strany Kanady, pro hráče v bílém je tu tak výhoda volného kopu.

21

Rohový kop zahrávala i Kanada a ke gólu moc nechybělo!! Roh směřoval na přední tyč, kde se do hlavičky vložil Derek Cornelius, tu ale brankář vyrazil a dorážka letěla těsně vedle levé tyče!

20

Dvacet minut utkání za námi, branku jsme stále neviděli, i když moc k ní nechybělo a to hlavně ze strany Martiniku, ti k brance byli snad zatím nejblíže.

18

Hráči Martiniku zahrávali první rohový kop v tomto utkání, míč směřoval do středu vápna, ale ani jeden ze spoluhráčů se ho nedotkl, míč totiž odvrátil do bezpečí, nejvyšší hráč na place Marcus Godinho.

17

Junior Hoilett získal míč na pravé straně, poté si ale našel dobré místo pro zakončení, rozhodl se tedy pro střelu zpoza vápna, jeho dělovou ránu však zblokoval svým tělem obránce Karl Vitulin.

16

Žlutou kartu dostává Samuel Piette (Kanada).

15

Úvod nám sice přinesl dvě velké šance, ovšem to se rázem změnilo. Nyní je tu další tvrdý faul zezadu, tentokrát od Kanadského hráče s číslem 6, tedy Samuel Piette, ten si též odnáší žlutý kartonek!

14

Vypadá to, že oba hráči nakonec v utkání budou pokračovat, tudíž se střídání odkládá, uvidíme zda k tomu tedy ještě dojde v tomto poločasu.

13

Autorem faulu je nakonec hostující hráč Jordy Delem, který si tak odnáší žlutou kartu!

11

Tvrdý a vzájemný faul na polovině Kanady!! Alphonso Davies a Jordy Delem se ve velké rychlosti srazili, nyní jsou oba ošetřováni!

9

Po šanci Martiniku, se dopředu znovu tlačili domácí. Alphonso Davies běžel po pravé straně, místo centru však zvolil přihrávku do prostoru, jenže ta neměla dostatečnou razanci, takže se míče zmocnil jeden z obránců.

7

Z ničeho nic, se Martinik málem dočkal vedení!! Z pravé strany přišel nebezpečný centr do malého vápna, tam byl úplně nehlídaný Kévin Parsemain, ale míč se mu zapletl mezi nohy a brankář ho tak se štěstím zachytl!

6

Hráči v bílém se zatím pouze brání, zatímco Kanada útočí. Nyní přišla dobrá přihrávka do běhu, z kopačky Davida, nabíhající hráč byl Junior Hoilett, ovšem ten se vystavil ofsajdu.

5

Přímý kop putoval na zadní tyč, tam si dobře sbíhal Derek Cornelius, jenže při hlavičce zfauloval brankáře a jeho pokus o první branku byl zastaven faulem. Následuje odkop od brány.

4

Kanaďané znovu směřovali na bránu Martiniku, v blízkosti vápna však přišel faul na Alphonsa Daviese a pro Kanadu je tu první přímý kop.

3

Stadion s kapacitou 93420 diváků je zaplněn tak z 3%, kolik je však na stadionu přesný počet diváků, to se dozvíme ke konci tohoto prvního zápasu na tomto turnaji.

2

To je úvod! Po levé straně se do vápna náramně dostal Samuel Piette, ten následně posouval balón na Kayeho, ale jeho pokus mířil nad!

1

Gold Cup byl oficiálně zahájen, o úvodní výkop se postarali Kanaďané, kteří se ihned tlačili dopředu, Davies byl ale faulován a vybojoval volný kop.

1

Utkání právě začalo.
Hráči jsou již připraveni na hřišti. Kanada nastupuje v červených dresech, Martinik v dresech bílých.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Kanada: Borjan – Godinho, Kaye, Cornelius – A. Davies, Hutchinson, Piette, Arfield, J. Osorio – David, Hoilett.
Náhradníci: Leutwiler, Crépeau – Henry, Teibert, Morgan, Brault-Guillard, Okello, Johnson, Cavallini, Millar, Larin, Miller.

Martinik: Chauvet – J. Marveaux, Babin, Vitulin, Camille – Thimon, Delem, Hérelle, Abaul – Parsemain, Fortuné.
Náhradníci: Huygues des Étages, Michalet – Barthéléry, Jougon, Biron, César, Linord, Thimon, Pastel, Marajo, Crétinoir, Enelada..
Skupina A

1. Mexiko
2. Kuba
3. Kanada
4. Martinik

Favoritem v této skupině jsou Mexičané, od nich se očekává i případné vítězství turnaje. Od Kanady se zase očekává postup ze skupiny.
Vzájemná utkání

7.7.2013 – Kanada – Martinik 0:1
30.1.2008 – Martinik – Kanada 0:1
26.1.2002 – Kanada Martinik 2:1
15.7.1993 – Kanada – Martinik 2:2
Martinik bude dnes velký outsider, ovšem nemůžeme je hned podceňovat. Poslední vzájemný zápas byl odehrán v roce 2013 a právě na Gold Cupu, kde Martinik zvítězil 1:0, tudíž můžeme čekat zajímavé utkání. Také se musí podotknout, že pro Kanadu to byl zrovna nejhorší Gold Cup v historii, skončili poslední a nedali ani branku! Forma Martiniku je velmi slušná, poslední čtyři zápasy neprohráli a sérii budou chtít prodloužit i po tomto utkání. Minulý ročník nedokázali postoupit ze skupiny, zradilo je skóre v tabulce třetích týmů. Jak si v zápase povedou, to se dozvíme již v 1:30.
Kanada bude velkým favoritem v tomto utkání, ovšem i v turnaji. Gold cup se jim podařilo již jednou vyhrát a to v roce 2000. Od té doby došli nejdál do semifinále, kde následně padli a vyhráli poté zápas o bronz. Největším favoritem však bude USA, která tento turnaj vyhrála skoro pokaždé. Kanada vyzve Martinik, což je takřka tradiční účastník, ale málokdy postoupí ze skupiny. Minulý ročník v roce 2017 Kanada překvapivě padla ve čtvrtfinále nad Jamajkou, která poté došla až do finále, tam ale padla s USA. Kanaďané budou chtít v tomto ročníku uspět, los jim velmi přál, protože skupinu mají velmi jednoduchou.
Dobrý večer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na CONCACAF Gold cup a to konkrétně na skupinu A. První zápas tohoto turnaje sehraje Kanada – Martinik. Kanada bude velkým favoritem, páč již tento turnaj jednou vyhrála a dnes je čeká papírově lehčí soupeř. Utkání se odehraje na stadionu Rose Bowl, po utkání se zde bude hrát další zápas skupiny A. Výkop je stanoven na 01:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Kanada – Martinik

4:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. David, 52. David (Piette), 62. Hoilett (A. Davies), 66. Arfield (Kaye)

Karty:   16. Piette (CAN) – 13. Delem (MTQ)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 17:15.

Kanada: Borjan – Godinho, Kaye (74. Teibert), Cornelius – A. Davies (69. Millar), Hutchinson, Piette, Arfield, J. Osorio – David, Hoilett (64. Cavallini).
Náhradníci: Leutwiler, Crépeau – Henry, Teibert, Morgan, Brault-Guillard, Okello, Johnson, Cavallini, Millar, Larin, Miller.

Martinik: Chauvet – J. Marveaux (73. Jougon), Babin, Vitulin, Camille – Thimon, Delem, Hérelle (64. Marajo), Abaul – Parsemain, Fortuné (64. Biron).
Náhradníci: Huygues des Étages, Michalet – Barthéléry, Jougon, Biron, César, Linord, Thimon, Pastel, Marajo, Crétinoir, Enelada.

Rozhodčí: Said Martínez