Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga

SK Sokol Brozany – FK Králův Dvůr

2:1

konec (0:0)

08.05.2019, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • 33. kolo • Vít Trubička (@VtTrubika)

Tipsport: 2.2 3.6 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Odsud z brozanského stadionu je to ode mne vše. Přeji vám hezký zbytek svátečního večera a opět v neděli odsud na počtenou. Brozany zde přivítají Živanice, zatímco Králův Dvůr jede v sobotu do Benešova. (18:52:20)
V Brozanech je dobojováno! Ve druhé půli se oběma týmům dařilo to, co nevycházelo v půli první. Domácí Sokol byl aktivní zejména v jejím počátku, kdy se dvěma góly prosadil Chukwuma, Královu Dvoru patřil spíše závěr utkání, kdy se trefil Kůžel, ovšem řadu dalších akcí Lipš pochytal. Brozany tak získaly velmi cenné tři body po vydřené výhře.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Další akce Králova Dvora a další Lipšův odkop.

90+1

Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Petr Eliáš, přichází Ibrahim Boubacar Diarra.

90+1

Králův Dvůr se snaží i v nastaveném čase. Samotné zakončení ovšem skončilo vedle pravé tyče, čímž Lipš opět odkopává.

90

Hlavní sudí nastavuje dvě minuty!

89

Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwudi Chukwuma, přichází Patrik Berger.

89

Žlutou kartu dostává Martin Studecký (Sokol Brozany).

88

Mešič zabránil průniku soupeře k zakončení, naopak zahájil další vzdoroakci svého týmu.

86

Tlak Králova Dvoru na brozanskou branku se ovšem ještě více stupňuje. Slibnou šanci měl Jiří Sedláček, který ovšem ztratil v souboji kopačku a Brozany se dostaly k protiútoku.

84

Cábelíci se znovu zkouší o posun do útočného pásma. Jejich cestu jim na poprvé zastavil Tahir Maigini, který sice na malou chvíli akci Králova Dvora překazil, ovšem zcela je z útočného pásma nevystrnadil.

82

Jakub Balšánek velmi dlouho váhal s rozehrávkou. Nakonec posunul míč na Kůžela, jemuž ovšem kryl záda Radek Cibulka, který mu také míč sebral.

81

Po hlavičkovém souboji se díky nedovolenému zákroku brozanského hráče dostal k míči Jiří Sedláček. Ten sice v prvním momentu vrátil míč k vlastní brance, přesto se nakonec hosté dostali do slibné útočné akce.

80

Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Ivan Šollar, přichází Dmytro Petryk.

79

Králův Dvůr ale v závěru ještě více tlačí.

78

78. KŮŽEL - 2:1

78

Králův Dvůr právě vstřelil branku!
Hosté z brejku dokázali snížit! V rychlém pohybu se dostal k zakončení v souboji dva na jednoho DAVID KŮŽEL, proti jehož střele z malého vápna neměl Lipš sebemenší akci.

77

Přemysl Lipš se dostal k dalšímu odkopu od své branky. Míče se po něm zmocnil Ivan Šollar, který tím pádem posunul těžiště hry ještě více před gólmana Králova Dvoru.

75

Na polovině si ovšem míč převzal Jiří Stehlík, který nastartoval souhru svého týmu na druhý konec. Domácí díky ní vytěžili alespoň rohový kop.

74

Po výpadu Brozan se k míči dostali hosté, kteří znovu zahájili souhru mezi obránci a postupný přechod hlouběji do hřiště.

73

Rychlým sprintem po křídle se snažil dostat na hranici vápna Daniel Zelenka. Téměř celou cestu byl ovšem stíhán Muamerem Mešičem, díky čemuž nakonec smolně míč zakopl a Lipš opět vykopával od vlastní branky.

72

Z nadějné vzdálenosti se dostal k přímému kopu Ivan Šollar. Míč mu ovšem trochu sjel a vyletěl tak vysoko nad branku, kterou přeletěl, jakožto i ochrannou síť nad brankou.

70

V akci jsou pro tentokrát hosté. Ti se opět snaží o dobývání brozanské branky, ovšem nijak se jim nedaří zakončení. Jakoukoliv jejich střelu tak zvládá Lipš bez obtíží zlikvidovat.

68

A Damián Farkaš v akci i podruhé! Krušné chvilky pro gólmana Králova Dvoru připravil nejdříve střelou z desítky, kterou sice Krček vyrazil, ovšem znovu na nohu Farkaše, který pro změnu vystřelil zprava. I tuto střelu ale dokázal strážce svatyně Králova Dvoru vyrazit.

67

Jesle nasadil Muamer Mešič Danielu Zelenkovi. Útočící hráč Brozan následně nacentroval míč na Damiána Farkaše, ten se záhy pokusil o střelu z první. Dobře mířenou, leč odraženou o nohy obránce hostujícího celku.

66

Cábelíci se stále drží u míče a kombinují na brozanské polovině hřiště.

64

Ivan Šollar našel volného Damiána Farkaše, který se velmi dlouho držel u míče ve velkém vápně a během napříč ním se pokusil najít vhodnou pozici ke střele. Nakonec však zvolil centr do vápna, který se ovšem odrazil pouze o hlavu královedvorského obránce.

62

Přetahovanou o míč nyní vedou Královedvorští díky vhazování Josefa Boučka. Hosté se díky tomu přesunuli lehce za půlku, kde ale narazili na brozanskou obranu.

60

60. CHUKWUMA - 2:0

60

Brozany právě vstřelily branku!
A z následné protiakce Brozany navyšují své vedení! Ivan Šollar velmi povedeně vynesl do zakončení CHUKWUDIHO CHUKWUMU, který se záhy objevil v souboji jeden na jednoho jen proti gólmanovi, jehož také střelou k levé tyči překonal.

60

Těsně před dokopem Jiřího Sedláčka chytil Lipš míč do svých rukou.

58

Tvrdý souboj mezi Studeckým a Petrem přinesl nedovolený zákrok brozanského hráče a následný odkop Krčka od své branky. Královedvorští se ovšem nedostali dále, než ke kombinaci mezi stopery.

57

Vcelku slibnou šanci na nákop do vápna, možná i střelu na branku připravil Farkašovi Chukwuma. Záložník Brozan ale nedokázal trefit míč zcela přesně, ten tak zaplul do levého rohu.

56

Ve větším herním tempu ovšem stále pokračuje Králův Dvůr, který se dostal k další kombinaci před vápnem. Jejím vyústěním však byl míč v držení Přemysla Lipše.

55

55. CHUKWUMA - 1:0

55

Brozany právě vstřelily branku!
Po 55. minutách jdou Brozany do vedení! Po dlouhé souhře ve vápně převzal přihrávku od Muamera Mešiče CHUKWUDI CHUKWUMA, který posunul míč křižmo ke vzdálenější tyči a rozvlnil tak síť Krčkovy branky.

53

Na soupeřově polovině se momentálně drží Cábelíci. Těm se daří stále více se přibližovat k Lipšově brance. Nejblíže jí byl přímý kop Balšánka, po kterém se dostal míč do rukavic brozanského gólmana.

52

Po Lipšově výkopu se Brozanští pokoušejí o probití se středem hřiště. Domácí se sice drží u míče, ovšem přechod do předbrankového prostoru se Sokolu nedaří.

51

Odkop Jakuba Balšánka ale brozanská obrana zlikvidovala, byť za cenu dalšího rohového kopu, byť na opačné straně.

50

První rohový kop utkání po vyražení střely Marka Hejdy!

49

Velmi důmyslně si počínal Tahir Maigini v bránění Marka Hejdy. Díky kličce nakonec dokázal posunout míč kolmo doleva, navíc se hra záhy dostala dopředu.

48

Brozanská obrana dokázala uhájit svůj vymezený prostor. Až nakonec posunula míč dopředu na Šollara, který ovšem poslal míč ještě více dopředu, byť do prázdna.

47

Do druhé půle vstoupily o něco aktivněji Brozany. Proti čtyřnásobné přesile se pokusil prosmýknout do vápna Ivan Šollar, což se mu zákonitě nepovedlo a o míč přišel.

46

Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Michal Procházka, přichází David Kůžel.

46

Začal druhý poločas.
První půle dnešního utkání je za námi. Oba celky se v ní prezentovaly dosti aktivním fotbalem, byť domácí měli o něco větší množství šancí. Žádnou z nich ale zatím nedokázali využít, díky čemuž vstupuje hra do druhé půle za bezgólového stavu.

45+1

První poločas skončil.

45

Nepříjemný střet s Chukwumou odnesl Marek Hejda, který se chvíli držel na trávníku v poloze ležmo.

43

Lipšův odkop si přivlastnil Ivan Šollar. Útočící hráč Brozan se posléze pokoušel o rozehrávku, až našel volného Chukwumu. K tomu se ovšem míč nedostal, naopak se hosté vydali do brejku.

42

Brozanští velmi usilovně dobývají útočný prostor šestnáctky. Nějaký čas šance vypadá dosti slibně, ovšem v jejím závěru nedokáží domácí přesně zacílit míč na branku, čímž s ním nemá Krček nakonec téměř žádnou práci.

41

Ve středu pole si znovu vykombinovali míč pro sebe Brozanští, kteří záhy započali svůj postupný prostor na opačný konec hřiště.

40

Králův Dvůr se díky tomu dostal do útočného pásma. Od samotné střely jim ovšem Brozanští usilovně brání, navíc ještě mimo samotné vápno.

39

Odkop Lipše nedokázal Jiří Stehlík ideálně pracovat. Navíc si ve výskoku lehce pomohl rukama proti soupeři, což zpozoroval sudí Mudra a nařídil přímý kop proti brozanské svatyni.

37

Martin Studecký důležitým obranným zákrokem zabránil Procházkovi od centru. Útočící hráč Králova Dvora navíc postrčil míč do outu, čímž se vhazovalo proti Krčkově brance.

36

Trojúhelník mezi Chukwumou, Farkašem a Šollarem se zprvu vyvíjel velmi úspěšně. Nakonec ovšem Damián Farkaš posunul míč na opačnou stranu, čímž také celá akce skončila.

34

Povedený přímý kop vyslal na Krčka Muamer Mešič po zahrání rukou některého z královedvorských hráčů. Gólman hostí si ovšem počínal velmi drze a ve skupince hráčů obou barev vyrazil rukama míč před sebe.

33

Králův Dvůr se stále více přibližuje k brozanské brance. Z operace ve středu hřiště zkusil dlouhý nákop Jakub Balšánek. Ale i jeho šance přelétla branku, jakožto i obrannou síť nad ní stojící.

31

Brozany se dostaly k rozehrávce pomalu od své branky přihrávkami mezi obranou a gólmanem.

30

Pokus Michala Procházky o přesun hry do vápna skončil v náručí Přemysla Lipše. Brozanský gólman odkopem zahájil rozehrávku svého týmu, díky které se dostal míč do rukou Jiřího Krčka.

29

Ve dvojnásobném sevření ztratil Martin Studecký míč. Ovšem ani obrana Králova Dvoru ho nedokázala dlouho udržet na svých kopačkách a Brozany tak pokračovaly ve vlastním tlaku.

27

Přímý kop Brozan z celkem slibné vzdálenosti dokázala obrana Králova Dvoru včas odrazit. Po rychlém výběhu ke středu hřiště se ovšem domácí znovu vrátili před soupeřovu branku, kde pokračují v tlaku na ní.

26

O další rozehrávku volného kopu se postaral Jakub Balšánek. Jeho obloukovitý nákop po lajně ale Jiří Sedláček v pohybu poslal mimo hřiště.

25

Hlavičkový souboj o míč ve středu pole dlouho nenacházel vítěze. Přesto se nakonec balon objevil před Krčkem. Tam se jej ještě snažil doběhnout Chukwuma, ovšem gólman hostí byl u něj rychleji a po zemi ho odkopl mimo hřiště.

23

Po nedovoleném zákroku jednoho z brozanských hráčů se k míči opět dostali Cábelíci. Dlouhým křižným sprintem se pokusil o zakončení Tomáš Šebek, jehož střelu ovšem již v zárodku odrazila brozanská obrana a nasměrovala svůj tým do protiútoku.

21

Vskutku exklusivní akci připravil pro Muamera Mešiče Chukwudi Chukwuma jeho centrem zleva. Bosenský hráč pak mohl už jen z malého vápna kolmo uklidit míč do branky. K jeho smůle však trefil jen gólmana, který míč vyrazil. Brozanští se ale pokoušeli o střelu i nadále, až nakonec Rudolf Novák nakopl míč daleko na střed hřiště.

20

Dlouhý out od Maiginiho měl za cíl zřejmě Chukwudiho Chukwumu. U míče však byl o něco málo rychleji Michal Procházka, který se navíc dočkal nepříjemného střetu s brozanským forvardem.

19

Do zakončení se po chybě Králova Dvora dostal Ivan Šollar. K jeho smůle mu ovšem míč sjel po kopačce a poslal ho dosti vedle vzdálenější tyče Krčkovy svatyně.

17

O kličku před vápnem a pokračování akce dále se pokusil Ivan Šollar. Svou akci měl dobře rozehranou, ovšem záhy posunul míč doleva na lépe postaveného Radka Cibulku. Ten ovšem v klíčovém momentu zazmatkoval a tedy se míč dostal do rohu hřiště.

15

Petr Eliáš dokázal překazit přihrávku doprava od Michala Procházky. Královedvorští se tak na malou chvíli museli stáhnout zpět na vlastní polovinu, ovšem o to důrazněji se za moment dostali ještě hlouběji do vápna.

14

Přeci jen se Králův Dvůr dostal k míči a zahájil svou další souhru na krátké nahrávky mezi stopery.

13

Cestu Petra Eliáše s míčem křižmo z pravé strany do malého vápna překazila obrana Cábelíků. Přesto se Brozany stále drží v útočném pásmu a neustále se snaží o překonání obrany soupeře.

12

Záhy se ovšem dostali do šance i hosté, z čehož vyplynul další odkop Přemysla Lipše od své branky.

10

Velmi pěkně si obehrál hned několik protihráčů Chukwudi Chukwuma. Z hranice šestnáctky také vyslal velmi tvrdou střelu na branku Jiřího Krčka. Nigerijský útočník ovšem vložil do míče dosti velký důraz, čímž míč přeletěl branku, ochrannou síť nad ní, dokonce i řadu aut stojících za hřištěm a zastavil se až o plot sousední mateřské školy.

9

Královedvorští pomalu kombinují přihrávkami mezi obránci na vlastní polovině.

8

Záhy se ovšem do protiútoku znovu dostali hráči Králova Dvoru. Proti nim ale stojí celkem zahuštěná obrana Brozan, která vytvořila neprostupnou hráz a po chvilce snažení i útok hostí odrazila.

7

Proti dvěma protihráčům nedokázal Chukwuma dostihnout ve vápně míč. Ten nakonec nezískal žádný z hráčů v poli, neboť si pro něj seskočil gólman, který si míč svinul v náručí.

5

První velká šance dnešního utkání! Po sprintu vypálil na Lipše křižmo z malého vápna Marek Hejda. Domácí gólman ale celou situaci vypozoroval, míč zachytil do rukavic a rychle ho vyhodil na nohy svých spoluhráčů.

4

Průnik středem pole zkusili i domácí fotbalisté. K jejich smůle se ovšem Ivan Šollar na půli cesty mezi středovým kruhem a velkým vápnem dopustil nedovoleného zákroku a hra se otočila.

3

U středového kruhu vybojoval pro svůj tým míč v hlavičkovém souboji Michal Procházka. Cábelíci se tak opět mohli posunout hlouběji před brozanskou branku, jejíchž prostor také napadají.

2

Další záchyt míče Lipšem, tentokrát však po dlouhém nákopu skoro až od středové čáry.

1

Úvodního výkopu se zhostili hráči Králova Dvora. Ti se navíc rychle posunuli do útoku, díky čemuž se dostal Přemysl Lipš již po 27 vteřinách utkání k výkopu od své branky.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sokol Brozany: Lipš – Stehlík, Mešič, Maigini, Eliáš, Cibulka (C), Studecký, Farkaš, Šollar, Bubeníček, Chukwuma.
Náhradníci: Vávra – Petryk, Diarra, Marič, Berger

FK Králův Dvůr: Krček – Procházka, Bouček, Novák, Zelenka, Petr, Šebek, Balšánek (C), Hejda, Dolák, Sedláček
Náhradníci: Špicl – Bíba, Rešl, Kůžel

Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Langmajer.
Předchozí vzájemné utkání bylo velmi vyrovnané, a to jak v základní hrací době, tak v následném penaltovém rozstřelu. Jako první šly ovšem již v 27. minutě do vedení Brozany zásluhou Jaroslava Bendy. V druhé půli ale vyrovnal Michal Procházka. V následných pokutových kopech se prosadilo hned pět hráčů v brozanských barvách, kdežto v barvách Králova Dvora jen čtyři a díky tomu putoval druhý bod na sever Čech.
Tabulkově jsou si oba týmy nepříliš vzdálené. Oběma sice patří pozice v druhé polovině tabulky, ovšem Králův Dvůr se momentálně drží na třináctém místě, Brozany na posledním sedmnáctém. Mezi oběma celky je ovšem jen šestibodový rozdíl.
Zdravím vás u 33. kola Fortuna České fotbalové ligy. Hřiště v Brozanech nad Ohří bude dějištěm střetnutí mezi domácím Sokolem Brozany proti hostům FK Králův Dvůr. Přeji příjemné počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

SK Sokol Brozany – FK Králův Dvůr

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 55. Chukwuma, 60. Chukwuma – 78. Kůžel

Karty:   89. Studecký (BRO)

SK Sokol Brozany: Lipš – Stehlík, Mešič, Maigini, Eliáš (91. Diarra), Cibulka (C), Studecký, Farkaš, Šollar (80. Petryk), Bubeníček, Chukwuma (89. Berger).
Náhradníci: Vávra – Petryk, Diarra, Marič, Berger

FK Králův Dvůr: Krček – Procházka (46. Kůžel), Bouček, Novák, Zelenka, Petr, Šebek, Balšánek (C), Hejda, Dolák, Sedláček
Náhradníci: Špicl – Bíba, Rešl, Kůžel

Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Langmajer

Diváci: 120