Menu

Hokej

Play-off NHL

St. Louis Blues – Dallas Stars

2:4

konec (1:3, 0:0, 1:1) Stav série: 1:1

27.04.2019, 21:20 • Enterprise Center, St. Louis • Semifinále Z. konference • David Panuška

Tipsport: 2.11 3.75 3.14 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Série se přesouvá do Dallasu, kde se utkání číslo tři hraje z pondělí na úterý. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! (00:25:23)
Československá stopa v utkání:
Roman Polák (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:05
Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:20
Tři hvězdy utkání:
1. Roope Hintz (DAL) 2+1
2. Mats Zuccarello (DAL) 0+2
3. Colton Parayko (STL) 1+1
Je dobojováno! Dallas si došel ve vyrovnaném druhém semifinále Západní konference pro výhru a veze si domů slibný stav.

Základ výhry přišel již v první třetině, kdy se Texasané prosadili hned třikrát. Gólově se ukázali Roope Hintz, Miro Heiskanen a Mattias Janmark. Domácí se prosadili pouze jednou, a to z hole Coltona Parayka. Poté se Stars pokoušeli hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat tak na Bishopa v brance. Jaden Schwartz snížil na startu třetí části a poté se oba brankáři předháněli v tom, kdo bude chytat lépe. Srovnání Blues již nepřišlo a Roope Hintz potvrdil triumf svého celku gólem do prázdné.
Stav série: 1:1

Střely na branku: 34:35
Vhazování: 47% – 53%
Přesilovky: 0/5 – 0/2
Hity: 24:16

Konec zápasu.

59:57

59:57 Roope HINTZ - 2:4

59:57

Dallas právě vstřelil branku!
Domácí mužstvo na modré čáře narazilo a velice produktivní ROOPE HINTZ se dostal ke kotouči. V pádu si vše dokázal připravit a poslat tak kotouč do opuštěné klece, Stars srovnávají stav série! Asistence: Jamie Benn.

59:44

Colton Parayko to zkoušel od modré čáry, ale jeho dělovka se nedostala do branky. Poté se hostujícímu celku povedlo vyhodit a vypadá to pro něj skvěle.

59:24

Oddechový čas pro domácí, kouč Berube dává poslední pokyny, které by měly vést ke srovnání stavu!

59:24

Šestatřicet sekund před koncem třetí třetiny se hra přerušuje a pokračovat se bude vhazováním. Dallas je velice blízko ke srovnání série, pro Bishopa a spol to bude ovšem ještě velice dlouhé.

59:16

Hosté v plném počtu.

58:40

Jaden Schwartz se pokoušel druhým gólem v utkání poslat duel do prodloužení. Zkoušel to z levého kruhu, ale branku Bena Bishopa nakonec minul.

58:20

Jordan Binnington opouští svou branku a Blues hrají přesilovku šesti hráčů proti čtyřem!

57:45

Domácímu celku se zatím nepovedlo v útoku nic vymyslet a bránící čtyřka Dallasu zatím odvádí skvělou práci. Hned dvakrát se jí povedlo vyhodit.

57:15

Jaden Schwartz si nyní najel do brankoviště, kam poté dostal přihrávku. Mezi betony se zblízka ovšem neprosadil! Roope Hintz poté vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a Blues mají přesilovku!

56:35

Hosté se nyní dobře brání a domácí celek se již nejspíše připravuje na finální tlak. Hráči Stars nahazují kotouče pryč z pásma a nic nevymýšlí.

55:57

Ben Bishop se vrátil do utkání a hned musel řešit další pokus Patricka Maroona. Ten se obtočil kolem branky a bekhendově posílal puk do branky, gól ovšem nedal. Hostující brankář pohotově kryje.

Střely na branku: 31:34

55:35

Opět se to pere. Důrazný Patrick Maroon si najel do brankoviště, kde do Bishopa najel také Dunn z druhé strany. Opět tak létaly rukavice, Bishopovi se navíc rozvázalo nějaké vázaní. Je tedy na střídačce a snaží se to spravit.

55:29

Další nájezd do hostujícího brankáře, což se nelíbilo Romanu Polákovi. Ten to před brankou vyklidil a po sedmi sekundách se bude opět vhazovat před zraky tahouna Dallasu Stars.

55:22

Patrick Maroon se následně od levého mantinelu dostal do brankoviště, a to po stahovačce do středu hřiště. Puk mu ovšem ujel a poté jen plácal hokejkou do Bishopa.

55:00

Jason Dickinson za brankou Blues vybojoval kotouč a poslal jej na levý kruh. Mats Zuccarello hned zakončoval a mířil do vzdálenější šibenice, tu ale těsně minul.

Střely na branku: 29:32

54:41

Neuvěřitelně Jordan Binnington! Miro Heiskanen nejdříve dostal přihrávku k levé tyčce, ale domácí brankář parádně tento pokus vyrazil. Následovaly dorážky, ale i ty všechny fantom v brance Blues pokryl! Přesilovka Stars je u konce, přinesla hned osm (!) střeleckých pokusů.

54:17

Puk do brankoviště nyní dostával od pravého mantinelu Jamie Benn. Domácí zázrak v brance ale celou situaci opět skvěle vyřešil a Benn neměl moc šancí na dobré zakončení.

53:37

Justin Dowling na levém kruhu s dalším pokusem. Hostující sedmatřicítka střílel na přední tyčku pod víko, ale Jordan Binnington hokejkou parádně vytlačil puk nad branku.

53:29

Dlouho aktivně kombinoval hostující celek. Na konci jedné z akcí byl Radulov, jenž dostal rychlý pas. Následně střílel k pravé tyčce, ale Binnington skvěle zakročil.

52:39

A bude se vylučovat, dvě minuty dostává domácí bojovník David Perron, který udělal naprosto blbost. Bishop jej v předbrankovém prostoru lehce postrčil, což mu Perron vrátil.

52:32

Bluesmani opět v tlaku a aréna bouří. Ryan O'Reilly nyní zklamal před Bishopem a Stars museli neposednou gumu poslat na icing, závěr utkání se blíží.

51:49

Naopak mohl srovnat Patrick Maroon. Rodák ze St. Louis zakončoval po zadovce z pravého kruhu na bližší šibenici. Důrazný hráč ale branku netrefil a kotouč skončil na zadním mantinelu.

50:56

Skvělý Jordan Binnington! Zatímco domácí aréna zpívala hit od Johna Denvera, tak se Jamie Benn dostal ke střele z pravé strany a Tyler Seguin k dorážce u levé tyčky. Stav ale zůstává nezměněn.

Střely na branku: 28:21

50:43

Na pravé straně se ke střeleckému pokusu dostal Tyler Seguin, ale ten byl v době střely hitován a jeho rána zboku nebyla nebezpečná. Po komerční pauze se každopádně bude vhazovat před brankou domácích.

50:16

Texasané každopádně pokračovali v aktivní hře a tlačili domácí pětici. Ta se nakonec osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění, vhazování po levici brankáře Blues.

49:42

John Klingberg po vhazování klepal na dveře štěstěny. Nahazoval na branku a doufal snad i v nějakou teč. Domácí jednička ale chytá a opět tak přerušuje hru.

49:37

Dallasu se poté povedlo vyhodit kotouč, který se nakonec dostal až do rukavice Jordana Binningtona. Ten jej před dotírajícími hráči ukryl v lapačce a pokračovat se bude vhazováním.

48:54

Radulov si po levé straně vjel do pásma a přihrával zadovkou, nikoho ale nenašel a do protiakce šel domácí celek. Oskar Sundqvist unikal sám na Bishopa, toho ale zblízka neprostřelil!

48:25

A navíc v době, kdy domácí celek neví, jak útočit. Právě Bluesmani nyní vyhodili na zakázané uvolnění a hra se dostává před branku Jordana Binningtona.

47:56

Poprvé ve třetí třetině se na chvilku do útoku a hlavně ke kotouči dostali hosté. Ti se na něm ale neohřáli a nic pořádného nevymysleli. Takhle jim to ale zatím stačí.

46:58

Joel Edmundson byl nyní zahnán pod tlakem a napadala jej hned trojice hráčů Dallasu. Nakonec to ale domácí celek zvládl a bez icingu vyhodil až do útočné třetiny.

Střely na branku: 27:18

46:32

Domácí opětují herní převahu a fanoušci psychicky pomáhají, když se snaží rozhodit brankáře Bishopa skandováním jeho jména. Nyní se přerušuje a následuje komerční pauza.

45:28

Robert Thomas se za brankou dostal ke kotouči a ten se od něj v rychlosti odrazil. Letěl do brankoviště, ale Bishop si celou situaci pohlídal. Pokračuje se hrou Dallasu.

44:27

Aréna v St. Louis cítí šanci a pořádně fandí. Jejich miláčci se dostali do parádní kombinace, které ale chybělo zakončení. Pokračuje se protiakcí Dallasu.

43:33

Po vhazování dostal nabito dnes dvoubodový Colton Parayko. Bek St. Louis tvrdě zakončoval do bližší šibenice, ale branku Bena Bishopa nakonec jen minul.

43:20

Bluesmani pokračovali v aktivní hře v útoku, ale nyní nic nevymysleli. Hra byla pak ukončena kvůli ofsajdu. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu ledové plochy.

42:23

Hned po vhazování se domácí dostali do útoku. Tyler Bozak se po levé straně nacpal do zakončení, ale Bishop jeho zakončení těsně nad ledem betonem parádně vyrazil.

41:48

Branka platí, Jaden Schwartz se v play-off prosazuje popáté a pořádné drama je na světě!

41:48

Ale ještě tu máme komplikace! Hostující střídačka si bere trenérskou výzvu pro nedovolené bránění brankáři. Je to opravdu těsná situace, rozhodčím asi nemůžeme závidět.

41:48

41:48 Jaden SCHWARTZ - 2:3

41:48

St. Louis právě vstřelilo branku!
Velice důležitá branka na startu třetí třetiny! JADEN SCHWARTZ se nacpal před Bishopa a Zuccarella, na poslední chvíli pak tečoval ránu Parayka od modré čáry. Domácí sedmnáctka skvěle nastavila hokejku a puk se dostal do bližší šibenice. Asistence: Colton Parayko.

41:48

Jaden Schwartz se dočkal branky, ale ještě sudí všechno budou konzultovat!

41:03

Blake Comeau u levého mantinelu hodil kotouč mezi nohy bránícího hráče a chtěl se před něj dostat. To se mu ale nakonec nepovedlo, i tak to byla parádní akce.

40:19

Domácí se dostali do útoku, kde ovšem kotouč ztratili. Dallas se pak pokoušel vybojovat pásmo, ale jejich rozehra končí na icingu a pokračovat se bude před Bishopem.

40:01

Začala třetí třetina.
Po divoké první třetině přišla bezbranková ta druhá. Bluesmani jsou mnohem aktivnější do útoku, ale Dallas dobře brání a pokouší se využít protiakce. Stars jsou před třetí třetinou ve výborné pozici a dvacet minut jim chybí k vyrovnání semifinále Západní konference.

Střely na branku: 24:17 (14:7 v této třetině)

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Domácí jsou v posledních sekundách mnohem lepší. Vladimir Tarasenko zariskoval na modré čáře, kdy zasekl a udělal kličku Heiskanenovi. Poté se dostal na pravé straně ke střele, ale Faksa jeho ránu úžasně zablokoval do ochranné sítě.

38:57

Carl Gunnarsson se poté objevil před brankou, ke bychom jej jako obránce úplně nečekali. Domácí hráč měl čas, ale nakonec střílel k pravé tyčce. Ležící Esa Lindell ovšem nohou skvěle zakročil. Parádní obranná práce.

38:02

Hosté v plném počtu.

37:42

V posledních sekundách přesilovky se kotouč dostal na vrcholek kruhů, kde zakončoval bek Vince Dunn. Ten si celou ránu připravil, ale nakonec zakončil jen vedle hostující branky.

37:01

Jaden Schwartz poté od levého mantinelu posílal po ledě peprnou střelu a Patrick Maroon se pokoušel dorážet. Ben Bishop je ale tahounem Dallasu a opět kryje!

36:37

Následná přesilovka Blues je ale zatím marná. Domácí celek se až nyní dostal do útoku, ale místo nějakého zakončení se píská ofsajd. Pokračuje se vhazováním ve středu ledové plochy.

36:01

Enterprise Center na nohou! Esa Lindell provokoval Sundqvista, který se neměl zájem prát. Zezadu pak přijel John Klingberg, který domácího hráče surově srazil k zemi. Švédský bek musí být rád jen za dvouminutový trest!

35:18

Jason Spezza byl blízko velice důležité trefy! Mezi kruhy jej našel Zuccarello a zkušená devadesátka Dallasu střílela po ledě, Jordan Binnington ale svůj celek zachránil!

Střely na branku: 18:16

34:51

Vzápětí se hra přerušila a pokračovat bude po komerční přestávce číslo šest v tomto duelu. Dallas od patnácté minuty vede 3:1 a je na dobré cestě za srovnáním série.

34:41

Mats Zuccarello se na útočné modré dostal k volnému kotouči a sjel s ním až mezi kruhy. Zde norský střelec nafejkoval střelu a přihrával na levou stranu. Justin Dowling střílel do odkryté branky, ale Binnington tygřím skokem kotouč vyrazil!

33:38

Hosté v plném počtu.

33:02

Hned po vhazování vybojoval kotouč Ben Lovejoy, jenž neposednou černou gumu poslal až za branku Binningtona. Bluesmani mají posledních pár sekund početní výhody.

32:58

Jaden Schwartz si poté sjel k levému kruhu a zakončoval. Vladimir Tarasenko se pokoušel dorážet, ale Bishop si vše pohlídal. O zbytek se pak postaral řízný bek Roman Polák.

32:28

Poté se domácí celek již dostal do útoku a David Perron zakončoval mezi kruhy. Obránce Lindell ovšem jeho ránu srazil do ochranné sítě, Perron z frustrace pak zlomil hokejku.

32:00

Zeleným ale tohle vyhovuje. Stars hned vyhodili a aktivním napadáním nepouští svého soupeře do útočné třetiny. Uvidíme, jak tomu bude následně.

31:37

Hned po vhazování přišel faul na straně hostujícího družstva. Blake Comeau zahrál vysokou holí proti Schwartzovi a dostává dvě minuty. Šance pro Blues.

Střely na branku: 16:14

31:34

David Perron se tak mohl s klidnou hlavou a svědomím vrátit na ledovou plochu. Tam se po přerušení píská a pokračovat se bude po další komerční pauze. Dallas stále vede o dvě branky.

31:12

Kombinační hra Dallasu byla zakončena pokusem Radulova z pravého kruhu. Ruský rebel mířil správně do bližší šibenice, ale nakonec trefil jen záda spoluhráče Spezzy.

30:23

Stars nejdříve v brankovišti neposlal skákavý kotouč do branky. Bránící čtyřka Bluesmanů tak vybojovala kotouč a poslala jej alespoň na pár sekund do bezpečí.

29:43

Před levým kruhu se ke kotouči dostal mladý Fin Roope Hintz. Ten svižně zakončoval, ale nakonec trefil jen bránícího hráče před sebou. Blues vyhazují.

29:28

Radek Faksa se poté u levého mantinelu pokoušel něco vymyslet a David Perron jej po sérii faulů nakonec poslal k zemi. Domácí útočník inkasuje dvě minuty za držení.

28:58

Hned po vhazování přišla obrovská šance Blues! Puk se po střele Ryana O'Reillyho odrazil od zadního mantinelu a poskakoval v brankovišti. Hostující jednička ale na poslední chvíli rukavicí zasáhl a experti stanice NBC jej nazvali Dominikem Haškem.

28:55

Aréna bučela po zákroku na Thomase za brankou Bishopa, který se nezvedal. Klingberg je nejspíše trefil hokejkou. Nicméně se Tarasenko nakonec dostal ke střele, z pravého kruhu ale střílel jen do Bishopa.

27:50

Jamie Benn vybojoval kotouč za brankou a přihrával na modrou čáru. Taylor Fedun střílel od levého mantinelu do Binningtona, poté přišla ještě dorážka Benna. Ale skóre se nemění.

27:07

Nejdříve za brankou nerozehrál ideálně Bishop, ale Tyler Bozak jeho zaváhání nepotrestal. Blues se následně dostali do sporného ofsajdu, tedy alespoň podle ohlasu domácí arény.

Střely na branku: 13:12

26:37

Robert Thomas si najel k levé tyčce, kde kotouč zasekl a po otočce dával puk do brankoviště. Nebezpečná situace to ovšem nebyla. Stejný hráč následně objel branku deset sekund na to, ale ani nyní Bishop neinkasoval!

25:34

Na pravém kruhu se otočil Jason Spezza, jenž následně po ledě poslal puk do brankoviště Binningtona. Tam bylo pískáno a dorážející hráč mu kotouč vyrazil nešťastně.

24:59

Jordan Binnington poté vyjel z branky a zachytil v lapačce nahození ze střední třetiny. Pokračovat se bude po pravici hráče, který byl před pár minuty nominován na nováčka sezóny.

24:38

Dobře zavezl kotouč do pásma hostující Comeau, který mezi kruhy hledal najíždějícího Faksu. Ten jeho přihrávku přijal na dlouhou hokejku a nezakončil.

23:43

Ivan Barbašev po střetu se spoluhráčem vypadal pořádně otřesen a zmizel v útrobách domácí arény!

23:43

Dvojice domácích hráčů se na modré čáře střetla a do útoku šel Dallas. Tomu se ovšem nepovedlo ideálně zakončit a Binnington skončil s posunutou brankou.

23:22

Puk před branku poté dostal Robby Fabbri. Ten si ve skvělé situaci ránu připravoval, ale nakonec zakončil jen vedle levé tyčky. Pokračuje se protiakcí Stars.

22:18

Vladimir Tarasenko si od pravého mantinelu sjel až před branku, kde se parádně nacpal před bránícího hráče. U pravé tyčky zakončoval, ale Bishopovi se opět povedlo zakročit!

21:44

Colton Parayko následně vyhrál sprinterský souboj a píská se tak icing hostujícího Dallasu. Vhazovat se bude po levici Bena Bishopa, který má v play-off skvělá čísla

21:08

Následně se na modré čáře pokoušel zakončoval Vince Dunn. Ten ale svým nahozením trefil jen Radka Faksu, který chtěl jít s kotoučem do útoku. Nakonec si to ale Blues pohlídali.

20:57

Domácí se dostávali do přečíslení a Jaden Schwartz dostal přihrávku k pravému mantinelu. Střelec Blues si pak sjel mezi kruhy, ale Lindell jeho ránu zblokoval.

20:43

Hosté v plném počtu.

20:01

Začala druhá třetina.
Nevídaně gólová první třetina je u konce a Dallas je v důležitém dvoubrankovém vedení! Texaské mužstvo se dostalo do vedení v osmé minutě, kdy se prosadil Roope Hintz. Věci se pak děly mezi čtrnáctou a patnáctou minutou. Benn a Tarasenko se kočkovali a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Během této situace navýšil vedení Heiskanen, ale hned snížil Parayko. Pár sekund na to ovšem ujeli Janmark a Dickinson, přičemž první jmenovaný navrátil svému celku dvoubrankové vedení! Zatím se hokejem bavíme.

Střely na branku: 10:10

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

20:00

Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Patrick Maroon – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Dallas Stars (Mattias Janmark – 2 min., hrubost).

20:00

Po vypršení času se pak strhla hromadná bitka. Polákovi se nelíbil hit u mantinelu na spoluhráče a zákrok vrátil. Byla z toho pořádná mela, případné tresty přineseme po třetině.

19:37

David Perron zakončoval z levého úhlu do bližší šibenice, ale Bishop skvěle zakročil ramenem. Po boji za brankou se pak povedlo Dallasu vyhodit a ten tuto třetinu vyhraje o dvě branky.

19:01

Jason Dickinson ovšem udělal skvělou práci a hned vyvezl kotouč mimo obranné pásmo. Následně se na led podíval Fedun a Stars hrají ve čtyřech.

18:41

Vince Dunn dostal přihrávku před branku, ale tam se mu ideálně zakončit nepovedlo. Poté ale Radek Faksa hákoval a domácí mají dvojnásobnou výhodu!

18:02

St. Louis pokračovalo v aktivní hře, ale podruhé Bishop zatím neinkasoval. Po jeho zásahu se vhazuje po levé ruce, Blues mají ještě minutu přesilové hry k dispozici.

17:37

Dallas nejdříve vyhodil, ale poté se domácí dostali do tlaku. Vladimir Tarasenko zakončoval jako první, ale jeho rána z levého kruhu šla jen vedle branky.

Střely na branku: 8:10

17:05

První přesilovku v utkání a na lavici hanby jde obránce Taylor Fedun. Ten ve středním pásmu fauloval jednoho z domácí a za nedovolené bránění inkasuje dvojku.

15:50

Hra ve čtyřech nám tedy přinesla hned tři branky, to se moc nevidí! Dallasu se ale povedlo využít maximum a nyní jsou hosté v parádním vedení.

14:51

14:51 Mattias JANMARK - 1:3

14:51

Dallas právě vstřelil branku!
Tak to je neskutečný, je tu další branka a hosté opět vedou o dvě branky! MATTIAS JANMARK si najel do útočné třetiny a u pravé tyčky vylepšoval pozici pro Dickinsona. Ten mu ovšem kotouč vrátil a Janmark u pravé tyčky zamířil po ledě mezi betony ležícího Binningtona. Asistence: Jason Dickinson.

14:25

14:25 Colton PARAYKO - 1:2

14:25

St. Louis právě vstřelilo branku!
Ve čtyřech se prosazuje i domácí celek a opět to je pouze o jednu branku! COLTON PARAYKO dostal přihrávku na modrou čáru a měl před sebou prostor. Najel si tedy do lepší pozice a k pravé tyčce překonal Bena Bishopa. Asistence: Ryan O'Reilly a David Perron.

13:39

13:39 Miro HEISKANEN - 0:2

13:39

Dallas právě vstřelil branku!
Tak to byla úžasná kombinace a hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Roope Hintz jel po levé straně do útoku a před brankou si všiml najíždějícího obránce MIRA HEISKANENA. Finský mladík udělal domácí jedničce kličku a do prázdné branky dává druhou branku duelu. Asistence: Roope Hintz a Mats Zuccarello.

13:04

Následně se oba celky dostaly do první rozmíšky. Hvězdy Tarasenko a Benn se vzájemně krosčekovaly a oba jdou na lavici hanby. Domácího střelce se zastal bek Parayko. Hrát se bude ve čtyřech.

Střely na branku: 5:8

12:44

Hru nyní přerušila dvojice Roman Polák a Jordan Binnington. První jmenovaný nahazoval na branku a ten druhý jeho pokus skryl v lapačce. Komerční přestávka, Dallas stále vede.

11:54

Jaden Schwartz dostal přihrávku mezi kruhy, kde se otočil a po zemi zakončoval do betonů Bishopa. Brayden Schenn měl dorážku u levé tyčky, ale hostující jednička opět chytá!

11:22

Sedmý icing v první třetině pak zaznamenali hráči Stars. Pokračovat se tak bude po pravici Bishopa, který je rodákem ze St. Louis. Blues jej dokonce draftovali.

10:57

David Perron si následně najel do útočné třetiny a u levého kruhu zakončoval svižně na první tyčku. Jeho rána zápěstím ale skončila jen vedle branky.

10:20

Následně se hosté bránili a jen kotouč poslali mimo obranné pásmo. Tam se jej ujali hráči v modrém, kteří hned podnikají útočný výlet.

09:30

Za branko Dallasu se sváděl souboj, po kterém spadl na led domácí Barbašev. Toho k zemi měl poslat Polák, ale nebylo tam nic nedovoleného a pokračuje se v pěti.

Střely na branku: 3:7

08:42

Následně se hra přerušila a pokračovat se bude po první komerční pauze večera. Dallas vede nad St. Louis od osmé minuty 1:0, hrát tak musejí opět domácí.

07:11

07:11 Roope HINTZ - 0:1

07:11

Dallas právě vstřelil branku!
Následně se ale poprvé mění skóre a do vedení se dostávají Dallasští! ROOPE HINTZ dostal přihrávku zpoza branky a mezi kruhy zakončoval. Jeho rána tak tvrdá nebyla, ale Binnington ji v rukavici neudržel a kotouč propadl do sítě. Asistence: Mats Zuccarello a Jason Dickinson.

06:30

Zatím je to takové typické odpolední utkání pro hráče NHL. Atmosféra je zatím v St. Louis dosti komorná a hokej je dosti podobný.

05:27

Páté zakázané uvolnění hostujícího celku v prvních minutách. Nyní se jim opět nepovedlo projít do pásma, přihrávka podél pravého mantinelu tedy končí na icingu.

04:51

A opět se přerušuje. Hra je v prvních minutách neskutečně kouskovaná a hře to moc neprospívá. Nyní se St. Louis opět dostalo do ofsajdového postavení.

04:41

Právě Patrick Maroon se následně pokoušel přihrávat na spoluhráče, ale jeho nabídka přesná nebyla. Dallas mohl jít do protiakce, ale nepřesná rozehra skončila icingem.

04:04

Hned po vhazování se modří pokoušeli dostat do útoku, ale na levé straně nebyli úspěšní. Píská se ofsajd a vhazovat se bude ve střední třetině, předtím se ale měla pískat vysoká hůl na Maroona.

03:55

Blues poté domácí celek zatlačili a pokoušeli se něco vymyslet. Dallasu se povedlo vyhodit pouze podél pravého mantinelu, kde Radulov kotouč prodloužil. I tak se píská icing.

03:11

Branku hostujícího mužstva objel talentovaný Vladimir Tarasenko, jenž po otočce zakončoval po ledě na první tyčku. Ben Bishop ale celou situaci očekával a betony zakročil.

02:39

Další zakončení se již texaskému celku nevydařilo a puk po nepřesné přihrávce končí za brankou Binningtona. Po levici jeho protivníka se bude vhazovat po icingu.

02:13

A další rána hned po vhazování. Kotouč se dostal k levému mantinelu, odkud z voleje střílel Roman Polák. Domácí brankář se ale skvěle přesunul a připsal si další skvělý zákrok.

02:06

Hned po buly se dostal puk mezi kruhy, odkud vyslal dělovku Jason Spezza. Jordan Binnington puk hrudí vyrazil před sebe, Mattias Janmark jej u pravé tyčky poté nepřekonal.

02:02

Pozornost domácí jedničky pak zkoušel také český obránce Roman Polák, ale Binnington si s jeho ránou pohotově poradil. Vhazovat se bude po jeho levici.

01:35

Do rychlé akce šel poté Dallas. Po pravé straně šel do útoku Roope Hintz, jenž svižně zakončoval k levé tyčce. Tomu se ale skórovat nepovedlo, ve stejné situaci pak Mattias Janmark střílel nad branku.

01:05

Další icing, nyní se do něj dostali domácí hráči a potřetí v úvodních sekundách se hra přerušuje. Vhazovat se bude po pravici nováčka v brance Blues.

00:48

První aktivita také od hostujícího celku. Tyler Seguin vybojoval kotouč za brankou a Miro Heiskanen posílal svižné nahození do brankoviště. Jordan Binnington ale kotouč vidí a kryje jej v lapačce.

00:26

Hned po pár sekundách se ke střele dostal na modré čáře obránce Jay Bouwmeester. Ten poslal tvrdou ránu, ale ta se nakonec do branky nedostala. Stejnou situaci opakoval Colton Parayko, ale ani jeho rána se nedostala za Bishopa. Stars poté vyhodili na icing.

00:01

Utkání právě začalo.

Ještě před startem utkání uslyšíme hymnu USA, která bude zazpívaná domácím zpěvákem Charlesem Glennem.
Zaplněné Enterprise Center již čeká na úvodní vhazování duelu. Čeká nás druhá bitva, která může směrem ke zbytku série dosti napovědět. Během pár chvilek začneme!

Krásný sobotní večer všem fanouškům NHL! Vše je připraveno na druhý duel semifinále Západní konference mezi týmy St. Louis a Dallasem. Obě mužstva jdou do utkání se stejnou sestavou, s kterou nastoupila do utkání číslo jedna!
Úvodní sestavy:

St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Dunn – Perron, R. O'Reilly, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Sundqvist – Maroon, Bozak, Thomas – Fabbri, Barbašev, Steen.

Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – Lindell, J. Klingberg, Heiskanen, R. Polák, Fedun, Lovejoy – Ja. Benn, Seguin, Radulov – Dickinson, Hintz, Zuccarello – Cogliano, Faksa, Comeau – Janmark, Dowling, Spezza.

Rozhodčí: Pollock, St-Laurent – Devorski, Berg.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

PRVNÍ UTKÁNÍ SÉRIE

ST LOUIS BLUES 3:2 DALLAS STARS
6. Fabbri (Barbašev, Parayko), 39. Tarasenko (B. Schenn, Pietrangelo), 44. Tarasenko – 31. Spezza (J. Klingberg, Zuccarello), 58. Ja. Benn (Hintz, Seguin)

St. Louis Blues: Binnington – Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Bouwmeester, Dunn, Edmundson – Tarasenko, O'Reilly, Perron – Sundqvist, Schenn, Schwartz – Thomas, Bozak, Maroon – Steen, Barbašev, Fabbri.

Dallas Stars: Bishop – Klingberg, Lindell, Polák, Heiskanen, Lovejoy, Fedun – Radulov, Seguin, Benn – Zuccarello, Hintz, Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Spezza, Dowling, Janmark.

Střely na branku: 20:29
Vhazování: 51% : 49%
Vyloučení: 2:2
Využití přesilovek: 1:1
Hity: 22:24
Zblokované střely: 16:13
JAK JIM VYŠLO PRVNÍ KOLO?

St Louis vstupovalo do série s Winnipegem jako outsiderem, který se do formy dostal až v druhé polovině sezóny. Právě Jets byli jedním z největších favoritů na zisk Stanley Cupu. Na parádně fungující tým Blues s famózně chytajícím brankářem Binnington ale nakonec neměli a v sérii na šest utkání prohráli.
Stav série: STL 4:2 WPG

Dallas šel proti silnému Nashvillu, ale ten opět v play-off vyhořel. Predators v sérii, která se taktéž hrála na šest duelů, narazili na úžasně chytajícího Bena Bishopa, který toho moc za svá záda nepropustil. Také Stars postoupili jako podceňovaný tým a série proti Blues favorita nemá.
Stav série: DAL 4:2 NSH
Krásný den všem fanouškům nejlepšího amerického hokeje! Kanada byla vynechána záměrně, protože do této malebné krajiny se Stanley Cup opět nepodívá. Od 21:00 budeme v St. Louis sledovat druhé zápolení Blues a Stars. První duel skončil výhrou domácích 3:2. Odpoví Dallas a srovná sérii před cestou do Texasu?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

St. Louis Blues – Dallas Stars

2:4

konec (1:3, 0:0, 1:1) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Parayko (R. O'Reilly, Perron), 42. Schwartz (Parayko) – 8. Hintz (Zuccarello, Dickinson), 14. Heiskanen (Hintz, Zuccarello), 15. Janmark (Dickinson), 60. Hintz (Ja. Benn)

St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Dunn – Perron, R. O'Reilly, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Sundqvist – Maroon, Bozak, Thomas – Fabbri, Barbašev, Steen.

Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – Lindell, J. Klingberg, Heiskanen, R. Polák, Fedun, Lovejoy – Ja. Benn, Seguin, Radulov – Dickinson, Hintz, Zuccarello – Cogliano, Faksa, Comeau – Janmark, Dowling, Spezza.

Rozhodčí: Pollock, St-Laurent – Devorski, Berg

Diváci: 18 285

Průběh zápasu
1. třetina
07:11 DAL 0:1 Hintz (Zuccarello, Dickinson)
13:04 STL 2 Tarasenko, hrubost
DAL 2 Ja. Benn, hrubost
13:39 DAL 0:2 Heiskanen (Hintz, Zuccarello)
14:25 STL 1:2 Parayko (R. O'Reilly, Perron)
14:51 DAL 1:3 Janmark (Dickinson)
17:05 DAL 2 Fedun, nedovolené bránění
18:41 DAL 2 Faksa, hákování
20:00 STL 2 Maroon, hrubost
DAL 2 Janmark, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
29:28 STL 2 Perron, držení
31:37 DAL 2 Comeau, vysoká hůl
36:01 DAL 2 J. Klingberg, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
41:48 STL 2:3 Schwartz (Parayko)
52:39 STL 2 Perron, nedovolené bránění brankáři
57:15 DAL 2 Hintz, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
59:57 DAL 2:4 Hintz (Ja. Benn)
Konec