Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Kanada – Lotyšsko

3:1

konec (1:0, 1:0, 1:1)

25.04.2019, 19:40 • Umea A3 Arena • Čtvrtfinále • Vendula Zdražilová

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:58:41)
Střely na branku: 43 – 39
Je dobojováno. Kanada to nakonec proti houževnatým Lotyšům neměla vůbec jednoduché a definitivní pojistku přidala až v závěru třetí třetiny, když Krebs pečetil výhru a postup do semifinále střelou do prázdné lotyšské klece. Lotyši se ale nemají za co stydět, s Kanadou svedli velmi vyrovnanou bitvu.

Konec zápasu.

59:40

59:40 Peyton KREBS - 3:1

59:40

Kanada právě vstřelila branku!
Je hotovo. Kanaďané zachytili v obranném pásmu rozehrávku Lotyšů a uháněli s pukem na druhou stranu, kde poté PEYTON KREBS z levé strany trefil odkrytou lotyšskou branku – 3:1. Asistence: Connor Zary.

59:08

Lotyši odvolávají brankáře a zkusí to se šesti bruslaři v poli.

59:08

Lavička Lotyšska si bere oddechový čas.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

56:46

Kanaďané od vlastní branky zakládali další akci, ale nedotáhli ji do zdárného konce. Útočit tak mohou zase Lotyši.

55:55

Karlis Krustinš zaměstnal Gauthiera, který musel zapsat další pohotový zákrok. Po něm hru přerušil a po reklamní pauze se bude vhazovat po jeho levé ruce.

54:25

Agilní lotyšský tým se stále snaží o akci, která by mohla znamenat vyrovnání. Obrana Kanady byla před chvíli neprostupná.

53:19

Kanada dostala puk z pásma a zamířila před lotyšskou branku. Ale obrana Lotyšů jim nedovolila ohrozit Silovse a znovu tak nemohli Kanaďané zakončit.

51:58

Nepřesná střela Kanaďanů a do akce na druhé straně šli Lotyši. Ale počínali si podobně.

51:11

Lotyši ožili a snaží se o vyrovnání. Avšak Kanada je zatím proti. Nicméně je rozhodně nyní určitě nervóznějším týmem než Lotyšsko, které nemá co ztratit.

50:57

Kanada je v plném počtu.

50:01

50:01 Harijs BRANTS - 2:1

50:01

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Drama je na světě, Lotyši snižují na rozdíl jediné branky. Z levého kruhu se napřáhl ke střele HARIJS BRANTS a prostřelil Gauthiera, kterého tak obral o čisté konto a jeho celek je zpátky ve hře – 2:1. Asistence: Raimonds Vitolinš a Rudolfs Polcs.

48:57

Lotyši mají velkou šanci snížit v přesilové hře pět na tři. Kanaďané si nyní zbytečně zkomplikovali situaci. Zase takový náskok na soupeře nemají.

48:57

Vyloučení v týmu Kanada (Dylan Holloway – 2 min., nedovolené bránění brankáři).

48:06

Vyloučení v týmu Kanada (Brayden Tracey – 2 min., nedovolené bránění).

48:06

Následuje další komerční přestávka.

47:48

Lotyši jsou v plném počtu.

47:11

A znovu hráči Lotyšska znepříjemňují Kanadě další akci v přesilovce, chvíli podrželi puk v obranném pásmu a pak ho poslali před kanadskou branku.

46:20

Kanaďané se uhnízdili v lotyšském pásmu a na Silovse šlo zase několik střel. Jenže ten dokázal znovu odolat a Lotyši se následně pak osvobozují.

45:48

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Raimonds Vitolinš – 2 min., hákování).

44:44

Jevdokimovs střílel z levého kruhu, jeho pokus však byl sražen mimo tři tyče. Lotyši tak nadále kousají a snaží se o snížení na rozdíl jediné branky.

43:54

Kanada je v plném počtu.

43:32

Další pozorný Gauthierův zákrok, kterým podržel svůj tým. Kanada se pak znovu osvobozuje a už to vypadá, že své oslabení zvládne.

42:35

Ozolšovu střelu srazili Kanaďané mimo a znovu se pak dokázali osvobodit. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.

42:05

Lotyši se usadili v kanadském pásmu, příliš dlouho tam však nevydrželi. Hned se totiž Kanaďané dokázali osvobodit.

41:54

Vyloučení v týmu Kanada (Dylan Holloway – 2 min., hrubost).

40:57

Po dělovce Kanaďanů z prostoru mezi kruhy zaduněly betony Silovse. Na druhé straně zahrozili Lotyši, ale také jejich pokus byl nepřesný.

40:16

Kanaďané se dostali do útočného pásma a došlo i na střelu, ta však byla nepřesná.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 30 – 23
Také druhá třetina je u konce. V ní se Kanaďané prosadili také jednou a mají tak dvoubrankový náskok. Avšak houževnatí Lotyši se stále drží zuby nehty a Kanadě to tedy dost znepříjemňují. Čeká nás ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 21:25.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:35

Schneider střílel z pravého kruhu a jeho pokus končí znovu na pozorném Silovsovi.

37:45

Lotyšsko je v plném počtu.

37:23

Další šanci Kanady vyrazil brankář Silovs do bezpečí, avšak stále čelí kanadskému náporu u svého brankoviště.

36:49

Až nyní zastavil akci javorových listů Silovs a hra je opět pozastavena. Vhazování proběhne po levé ruce lotyšského brankáře.

36:20

Kanaďané se stále nemohou uhnízdit v pásmu Lotyšska a to se nyní dokázalo osvobodit. Kotouč letí až před Taylora Gauthiera.

35:45

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Nikita Mateiko – 2 min., sekání).

35:16

Kanada stále vede rozdílem dvou branek, Lotyši ale stále drží slibný výsledek. Stále jsou tak ve hře.

34:50

Gauthier nyní předvedl velmi pohotový zákrok proti střele Rudolfse Polcse, který střílel z první z prostoru mezi kruhy. Raději pak nechal hru přerušit.

34:05

Po vhazování v obranném pásmu Kanady šli právě Kanaďané do rychlé akce před lotyšskou klec, ale jejich pokus šel mimo tři tyče.

33:13

Nepřesnou rozehrávku Kanady ve vlastním obranném pásmu pokazil Ansons, který poté udeřil před Gauthierem, jenž vytasil přesný zákrok. Hra je znovu přerušena.

32:46

Jamieson Rees sklepl kotouč před Silovsem a ten dalším zákrokem podržel Lotyše. Poté nechal hru znovu pozastavit a vhazuje se po jeho levé ruce.

31:58

Po dalším pokusu Lotyšů končí puk na Tyloru Gauthierovi a ten také nechal hru zastavit. Vhazuje se po jeho levé ruce.

31:18

Prudká střela Rudolfse Polcse skončila na hrazení a hned na to získali puk zase Kanaďané, kteří s ním míří do další útočné akce na druhé straně.

30:58

Suzuki napřáhl z hranice pravého kruhu, jeho pokus však mezi tři tyče nezaplul. Přesto Silovs raději podržel puk a nechal přerušit hru.

30:25

Kanaďané znovu zatápěli Lotyšům před jejich brankou, Silovs ustál další tlak a i nyní další střelu Tomasina.

30:05

Následuje další komerční přestávka.

28:36

Lotyši se hned pokusili o snížení, ale jejich další útok skončil zmarem. Do rychlé akce na druhé straně tak jdou zase Kanaďané.

27:34

27:34 Peyton KREBS - 2:0

27:34

Kanada právě vstřelila branku!
Trochu šťastným gólem Kanaďané navyšují své vedení. PEYTON KREBS hned po vhazování před Silovsem poslal puk směrem k brance Lotyšů, který si do vlastní branky srazil jeden z nich a kotouč prošel mezi Silovsovými betony – 2:0. Bez asistence.

27:00

Nathan Légaré po převzetí puku od spoluhráče střílel na lotyšskou branku, ale Silovs opět utěsnil svůj prostor a nedovolil, aby Kanaďané své vedení navýšili.

26:49

Následuje komerční přestávka.

25:59

Kanada se ubránila a nyní je už v plném počtu.

25:41

Další nebezpečná akce Lotyšů. Kanada celou situaci ustála a nyní znovu vyhazuje kotouč daleko od své branky.

24:46

Raivis Ansons se šikovně dostal až před Gauthiera, jeho přízemní střela však skončila jen na něm. Poté se Kanaďané dokázali osvobodit a puk poslali až před lotyšskou branku.

24:07

Lotyši hrají další přesilovou hru, určitě se budou snažit, aby ji využili a srovnali tak pro ně zatím nepříznivý stav.

23:59

Vyloučení v týmu Kanada (Nathan Légaré – 2 min., pozdní dohrání).

23:32

Kanaďané se znovu nedostali do vážnějšího ohrožení lotyšské branky, naopak do protiútoku šli Lotyši, ale před Gauthierem taktéž nezahrozili.

22:43

Dylan Holloway na druhé straně zblízka neprostřelil Silovse. A další akce Kanady byla ofsajdová a hra se přestěhovala zpět do středního pásma.

22:05

Rudolfs Polcs se šikovně proháčkoval až těsně před Gauthiera, kolem jeho pravého betonu se mu však v pádu nepovedlo zakončit.

21:14

Rihards Ligis protáhl puk do útočného pásma podél pravého mantinelu, jeho zakončení pak mířilo jen za branku Kanady.

20:38

A hned se Kanaďané natlačili před lotyšskou branku, kde chvilku operovali, avšak ke střele před Silovsem se nakonec vůbec nedostali.

20:04

Kanada je v plném počtu.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 14 – 11
První třetina je za námi. V ní se Kanada dlouho snažila o vstřelení gólu. Lotyši se drželi a nepouštěli soupeře do velkých šancí. Nakonec se to ale podařilo. Ve čtrnácté minutě se trefil po pěkně sehrané akci Kanady Braden Schneider a dal javorovým listům jednobrankový náskok. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně ve 20:30.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Puk na svých hokejkách mají Lotyši a ještě se snaží projít před kanadskou branku. Už ale asi nestihnou žádné zakončení. První třetina je tak u samého konce.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:59

Lotyši jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilová hra.

18:15

Síly na ledě se srovnaly. U puku je Kanada a snaží se udržet útočné pásmo. Poté se k puku v mezikruží dostal Daemon Hunt, ale přes clonícího hráče nevystřelil.

18:04

Vyloučení v týmu Kanada (Brayden Tracey – 2 min., sevření puku rukou).

17:29

Tracey zblízka vystřelil, jeho pokus vytěsnil jeden z Lotyšů mimo a hned na to pak odpálil puk, který míří až před branku Taylora Gauthiera.

17:10

Další přesilovka Kanady. Ta už z vlastního obranného pásma zakládá první přesilovkovou akci.

16:59

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Ralfs Jevdokimovs – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Rihards Ligis.

16:50

Kanaďané sice překazili další souhru Lotyšů ve středním pásmu, puk ale do toho útočného jen nahodili a odešli vystřídat.

16:12

A teď se zase lotyšskému výběru povedlo překazit akci Kanady a Miks Tumanovs po zisku puku ho vyhodil do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.

15:38

Lotyši sympaticky znovu útočili, ale jejich další akce byla zastavena obranným zákrokem Kaedana Korczaka.

15:30

Glebs Prohorenkovs si skrze obránce Kanady sjel do prostoru mezi kruhy, ale nahrávající spoluhráč byl tísněn a souhra hráčů Lotyšska tak skončila zmarem.

14:48

Kanaďané se znovu uhnízdili v pásmu Lotyšů, tentokráte však před Silovsem nevystřelili. Lotyšsko pak posílá puk do neutrální zóny.

14:05

Následuje další komerční přestávka.

13:48

13:48 Braden SCHNEIDER - 1:0

13:48

Kanada právě vstřelila branku!
Nyní už Kanaďané otevírají účet tohoto utkání. Po nenápadné akci Lotyšů sebral kotouč Tracey a javorové listy šly do přečíslení. Poté poslal puk na pravý kruh pro BRADENA SCHNEIDERA, jenž poté pohotovou střelou prostřelil Silovse pod jeho levým betonem – 1:0. Asistence: Brayden Tracey.

12:45

Silovs nyní zachytil puk a hned ho odpálil daleko od své branky. Jeho spoluhráči pak na druhé straně zaútočili, ale jejich pokus byl hodně nepřesný.

12:08

Glebs Prohorenkovs se zjevil v prostoru mezi kruhy, kde si klepal o přihrávku, avšak kotouč nakonec minul. Do akce tak jde zase Kanada, která získala puk.

11:44

Jamie Drysdale sebral ve střením pásmu puk, nedokázal se s ním však dostat směrem k brance Lotyšska. Místo toho se do pásma dostávali Lotyši, ale byli v postavení mimo hru.

10:53

Silovs nyní betonem vykopl puk po střele Kanady od modré čáry a znovu tak podržel Lotyše. Ti poté dostali puk do středního pásma.

10:33

Také Kanada své první oslabení zvládla a nyní je už v plném počtu.

09:23

Dylan Holloway v oslabení potáhl puk do pásma Lotyšů a poté jdou Kanaďané střídat. Na led tak naskakuje čerstvá čtveřice hráčů v červených dresech.

09:00

Lotyšský tým se uhnízdil v pásmu Kanady a kombinuje před Gauthierem. Ten hasil nebezpečí, když před jeho brankou vznikla skrumáž.

08:33

Vyloučení v týmu Kanada (Philip Tomasino – 2 min., sekání).

08:33

Následuje první komerční přestávka.

08:09

A ten musel být ve svém brankovišti znovu hodně pozorný, šla na něho další nebezpečná střela, kterou zachytil.

07:45

Dělovka Jamiesona Reese orazítkovala zadní mantinel a poté se Lotyši z menšího tlaku Kanady vymanili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak stěhuje zpět před Silovse.

07:05

Drysdale objel branku Silovse a poté poslal puk do mezikruží, jeho spoluhráč však na kotouč nedosáhl. Ale znovu se hráči Kanady drží před brankou Lotyšů.

06:00

Agilní Kanaďané se stále nemohou před brankou Lotyšů střelecky prosadit, Silovs tak zatím drží nadějný výsledek.

05:12

Skrze zhuštěnou obranu Lotyšů se Kanaďané nedostali do útočného pásma, soupeři se ale nepovedlo projít do neutrální zóny a javorové listy tak v pásmu ještě zůstávají.

04:24

Nyní už si slovo opět vzali Kanaďané, kteří se dostali do blízkosti Silovse, střela Daemona Hunta však skončila znovu mimo tři tyče.

04:01

Nyní poprvé Lotyši ohrozili branku Kanady, když se natlačili před Gauthiera, ten ale přízemní střele jednoho z Lotyšů velmi dobře čelil a kotouč srazil do bezpečí.

03:16

Kaedan Korczak se napřáhl na pravém kruhu a jeho dělovka pak skončila u brankáře Lotyšů, kterému notně pomohla obrana. Vhazuje se po jeho levé ruce, neboť hra byla přerušena.

02:56

Lotyšsko se ubránilo a nyní je už v plném počtu.

02:05

Kanaďanům se nedaří přesilovka podle jejich představ. Lotyši drželi dlouho puk daleko od své branky a šetřili tak cenné vteřiny z oslabení.

01:30

Jenže Lotyši zachytili puk a hned ho poslali až před kanadskou branku. Hráči javorových listů tak musejí akci zakládat od vlastního brankáře.

01:04

Kanada hned na začátku první třetiny bude mít k dispozici přesilovou hru. Už se pomalu dostává do útočného pásma.

00:56

Vyloučení v týmu Lotyšsko (Patriks Ozolš – 2 min., podrážení).

00:39

Kanaďané spěchali za kotoučem do obranného pásma, kam ho poslali Lotyši a hned se pokusili před Silovsem vystřelit. To se povedlo Harleymu, který donutil Silovse k prvnímu zákroku.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kanada: Gauthier (Maier) – Korczak, Harley, Vukojevic, Drysdale, Schneider, Spence, Hunt – Newhook, Cozens (A), Krebs (C) – Holloway, Pelletier, Tomasino – Légaré (A), Suzuki, Poulin – Tracey, Washkurak, Rees – Zary.

Lotyšsko: Silovs (Lazdinš) – Ošenieks, Tumanovs, Krustinš, Ozolš (C), Brants, Mateiko, Sejejs – Skrastinš, Zabusovs, Jevdokimovs (A) – Polcs (A), Ansons, Petrovics – Prohorenkovs, Biškins, Vitolinš – Švanenbergs, Ligis, Millers.

Rozhodčí: Brannare (Finsko), Morozov (Rusko) – Haurum (Dánsko), Obwegeser (Švýcarsko).
Vzájemná utkání

Oba týmy se naposledy utkaly před dvěma lety v rámci mistrovství světa této věkové kategorie a tehdy Kanada zvítězila 4:1.
Lotyšsko

Lotyšsko proklouzlo do čtvrtfinále po utkání se Slovenskem, které porazilo a ve skupině B tak skončilo na čtvrté pozici. Jinak v ostatních duelech vyšli Lotyši naprázdno. I s tříbodovým ziskem se mohli radovat z vyřazovacích bojů na MS této věkové kategorie. Bodovat nedokázali se Švédy, Rusy a Švýcary. Lotyšský výběr výhrou nad slovenskými mladíky získal vstupenku do čtvrtfinále a odsoudil je do bojů o záchranu v elitní skupině.

Výsledky Lotyšska

Švédsko – Lotyšsko 5:2
Lotyšsko – Rusko 1:5
Lotyšsko – Slovensko 2:0
USA – Lotyšsko 7:1
Kanada

Kanaďané s přehledem vyhráli skupinu A. Skončili tedy na prvním místě s plným počtem bodů. Nezaváhali ani jednou a postupně porazili Finsko, Švýcarsko, Bělorusko. Naposledy si poradili i s českým výběrem a mohli se tak těšit na svého čtvrtfinálového soupeře. V tomto utkání budou hráči javorových listů jasným favoritem a jen těžko by někdo věřil, že by tomu bylo jinak a že by došlo k nějakému překvapení. Samozřejmě se ale může stát se cokoli.

Výsledky Kanady

Kanada – Finsko 5:3
Kanada – Švýcarsko 7:4
Bělorusko – Kanada 1:11
Česko – Kanada 2:6
Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Mistrovství světa hráčů do osmnácti let je v plném proudu a dospělo už do čtvrtfinále. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu se zaměříme na čtvrtfinálový souboj mezi týmy Kanady a Lotyšska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Kanada – Lotyšsko

3:1

konec (1:0, 1:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Schneider (Tracey), 28. Krebs, 60. Krebs (Zary) – 51. Brants (Vitolinš, Polcs)

Kanada: Gauthier (Maier) – Korczak, Harley, Vukojevic, Drysdale, Schneider, Spence, Hunt – Newhook, Cozens (A), Krebs (C) – Holloway, Pelletier, Tomasino – Légaré (A), Suzuki, Poulin – Tracey, Washkurak, Rees – Zary.

Lotyšsko: Silovs (Lazdinš) – Ošenieks, Tumanovs, Krustinš, Ozolš (C), Brants, Mateiko, Sejejs – Skrastinš, Zabusovs, Jevdokimovs (A) – Polcs (A), Ansons, Petrovics – Prohorenkovs, Biškins, Vitolinš – Švanenbergs, Ligis, Millers.

Rozhodčí: Brannare (Finsko), Morozov (Rusko) – Haurum (Dánsko), Obwegeser (Švýcarsko)

Diváci: 242

Průběh zápasu
1. třetina
00:56 LAT 2 Ozolš, podrážení
08:33 CAN 2 Tomasino, sekání
13:48 CAN 1:0 Schneider (Tracey)
16:59 LAT 2+10 Jevdokimovs, zásah do hlavy nebo krku, odpyká Ligis
18:04 CAN 2 Tracey, sevření puku rukou
Po 1. třetině
2. třetina
23:59 CAN 2 Légaré, pozdní dohrání
27:34 CAN 2:0 Krebs
35:45 LAT 2 Mateiko, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
41:54 CAN 2 Holloway, hrubost
45:48 LAT 2 Vitolinš, hákování
48:06 CAN 2 Tracey, nedovolené bránění
48:57 CAN 2 Holloway, nedovolené bránění brankáři
50:01 LAT 2:1 Brants (Vitolinš, Polcs)
59:40 CAN 3:1 Krebs (Zary)
Konec