Menu

Fotbal

Evropská liga

Benfica Lisabon – Eintracht Frankfurt

4:2

konec (2:1)

11.04.2019, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Čtvrtfinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.35 3.43 3.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Benfica opět neprohrála, se s vámi loučím a přejí vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (23:01:24)
Benfica byla díky červené kartě aktivnější, ale troufnu si říct, že výsledek je pro Frankfurt krutý. Domácí celek vítězí o dvě branky a to ho pro odvetu posílá do role favorita na postup. Ovšem je jasné, že německý klub se nevzdá a bude bojovat.

Pokud rozebereme střetnutí, tak v něm byl hlavním hrdinou João Félix, který měl prsty ve všech brankách. Benfica více držela míč a předvedla nám několik zajímavých situacích a po čtyřech z nich se radovala. Ovšem Eintracht se nevzdával a předvedl německou mentalitu. V deseti totiž dal dva góly, čímž si vybudoval naději pro utkání na vlastním trávníku.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Jenže oslavování přišlo rychle v pískot, protože domácí celek kombinoval kolem půlící čáry. Je jasné, že fanoušci chtějí ještě vidět branku.

90+3

Za pasem podél pravé postranní čáry spěchal neúnavný Danny da Costa. Ovšem balon se po trávníku sklouzl a zamířil mimo hrací plochu. Fanoušci Benfici už oslavují vítězství.

90+1

Frankfurt rozehrál standardní situaci zleva, na centr si naskočil Gonçalo Paciência, jehož hlavička mířila doprostřed branky, kde se nacházel Odisseas Vlachodimos.

90+1

K postranní čáře přišel čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukázal, že se budou hrát ještě čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.

90

V samotném závěru se Frankfurt pokouší vsítit ještě jednu branku. Ovšem centr od praporku byl mizerně rozehrán.

89

Danny da Costa se snažil proniknout do šestnáctky, ovšem kličkou se neuvolnil. Frankfurt hned vzápětí vybojoval alespoň autové vhazování a hraje se na polovině domácího mužstva.

88

Do šestnáctky na levé straně pronikl střídající Haris Seferović, jenž byl atakován, a tak zakončil z úhlu. Jeho pokus měl letět na první tyč, ale zamířil jen nad branku.

86

Německý klub vybojoval další rohový kop. K jeho rozehrání se postavil Jonathan de Guzmán, jenž kroutil míč na malé vápno, odkud jej odvrátila červená obrana.

85

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Mijat Gaćinović.

85

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Andreas Samaris, přichází Andrija Živković.

82

Žlutou kartu dostává Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt), jenž si pustil pusu úplně zbytečně na špacír a i on bude potrestán.

82

U půlící čáry zasáhl skluzem Andreas Samaris (Benfica), jenž poslal k zemi hostujícího kapitána. Hlavní rozhodčí rychle vytáhl žlutý kartónek z kapsy a bude trestat.

80

Danny da Costa napadal soupeře s balonem, jeho snažení dokončil David Abraham. Ovšem Frankfurtu utekl balon za postranní čáru, a tak bude Benfica vhazovat.

78

Benfica je odměněna pískotem, protože hraje hodně pasivně a netlačí se za dalším gólem. Naopak na druhé straně vnikl zleva do šestnáctky Filip Kostić, ovšem střelou z úhlu selhal.

77

Domácí tým má opět míč na kopačkách a hru trochu uklidňuje. Sledujeme totiž kombinaci daleko od branky. Celou situaci přerušil až Rúben Dias, jenž pasem našel jen soupeře.

Benfica Lisabon – Eintracht Frankfurt

4:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 21. Félix (pen.), 43. Félix (Cervi), 50. Rúben Dias (Félix), 54. Félix (Grimaldo) – 40. Jović (Rebić), 72. Paciência (de Guzmán)

Karty:   82. Samaris (BNF) – 4. Jović (FRN), 26. Rebić (FRN), 82. Hasebe (FRN)   20. N'Dicka (FRN)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:12.

Benfica Lisabon: Vlachodimos – Corchia (66. Pizzi), Rúben Dias, Jardel (C), Grimaldo – R. Silva (60. Seferović), Samaris (85. A. Živković), Fejsa, Cervi – Félix, G. Fernandes.
Náhradníci: Svilar – Pizzi, F. Luís, Filipe, Y. Ribeiro, Seferović, A. Živković.

Eintracht Frankfurt: Trapp – Hasebe, D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – D. da Costa, Rode (85. Gaćinović), G. Fernandes, Kostić – Rebić (68. Paciência), Jović (60. de Guzmán).
Náhradníci: Rönnow – de Guzmán, Falette, Gaćinović, Paciência, Torró, Willems.

Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn (všichni Anglie)

Odveta: Frankfurt - Benfica 2:0