Menu

Fotbal

FA Cup

Manchester United – Reading FC

2:0

konec (2:0)

05.01.2019, 13:30 • Old Trafford, Manchester • 3. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:13. (15:27:09)
Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas třetí kola FA Cupu končí. Manchester United zvládl i pátý zápas pod vedením Ole Gunnara Solskjaera a postupuje přes Reading do čtvrtého kola.

Úvod zápasu nebyl z obou stran ideální, ani jeden tým se nemohl dostat před zhuštěný střed trávníku. Po dvaceti minutách byl ale v pokutovém území faulován Juan Mata a sám proměněnou penaltou poslal Rudé ďábli do vedení! Už už to vypadalo, že se půjde do šaten za stavu 1:0, ale v nastaveném čase první půle našel Sánchez rozběhnutého Romela Lukaka, který vyřešil situaci proti brankáři skvěle a přidal druhý zásah. Po změně stran se hra výrazně zpomalila, Reading převzal tempo utkání, ale k výraznějšímu ohrožení Romerovy branky se nedostal.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Andreas Pereira ještě tvrdou ránou vystrašil Jaakkolu. Finský brankář v dresu Readingu ale stačil vytěsnit míč mimo tři tyče. Následný rohový kop rozehráli domácí jen do kombinace.

90+3

Chonga sestřelil u středové čáry Swift. Hlavní rozhodčí sice odpískal faul, ale záložníka Readingu více nepotrestal. United dohrávají zápas s míčem pod kontrolou.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

90+1. Marcus Rashford si šlápl na balon a skončil na zemi

90+1

Marcus Rashord se hnal do nadějného útoku, kličkou na pravou stranu sice obešel Jaakkolu, ale také se vyhnal až k brankové čáře, kde si navíc šlápl na balon a skončil s úsměvem na trávníku.

90

Romelu Lukaku startoval po prudké přihrávce za obranu, celou situaci ale skvěle přečetl Anssi Jaakkola, který vyběhl proti míči a byl u něj o poznání dříve než belgický útočník.

89

Dlouhý výkop Sergia Romera našel na pravém kraji Chonga. Ten tvrdou hrou vytloukl blok Yiadoma a domácí mohli vhazovat. Ihned poté se ale zmocnil balonu Swift.

88

Modou Barrow byl napadán Fellainim. Barrow neměl při rozehrávce dostatek času a podle toho to také dopadlo, k balonu se okamžitě dostali domácí fotbalisté.

87

Meïté si doběhl pro balon až téměř k rohovému praporku, poté se snažil najít Kellyho, který velmi rychle posouval balon za obranu. Jones ve spolupráci s Romerem balon nechali projet až za koncovou čáru.

86

Lehký centr s klidem sebral Romero do rukavic. Po rychlým výhozu na Chonga se domácí přesouvali do útoku, ale mladý Nizozemec si nepřišel kličkou na Richardse.

85

Marcus Rashford navíc při snaze získat míč předvedl tvrdý zákrok na Yiadoma. Vše musel uklidňovat až hlavní rozhodčí.

84

Od Darmiana putoval míč po pravém kraji na Fellainiho. Ve středu pole se dostal k míči také Chong, který ještě vyzval k centru Dalota. V pokutovém území se nedostal k hlavičce Lukaku ani Rashford.

83

Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce zápasu. Manchester si v poklidu hlídá postupové skóre, navíc Barrowovi utekl míč až za koncovou čáru.

82

Po přetaženém centru se dostal k zakončení Yakou Meïté. Vzrušení před Romerem bylo ale zbytečné, protože střídající útočník Readingu byl přichycen v ofsajdu.

81

Manchester okamžitě vybojoval míč zpět pro sebe. Young si pomohl přihrávkou na Lukaka, ale poté už se dostal ke slovu bránící Liam Moore.

80

Devatenáctiletý Tahith Chong se opět příliš nepředvedl. Jeho přihrávka měla najít Rashforda, ale balon skončil až za postranní lajnou.

Manchester United – Reading FC

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 23. Mata (pen.), 45+5. Lukaku

Karty:   77. Chong (MAN) – 34. Yiadom (RDG)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:13.

Manchester United: Romero – Dalot, Darmian, Jones, Young (C) – Fred (62. Fellaini), McTominay, Pereira – Mata (62. Chong), Lukaku, Sánchez (64. Rashford)
Náhradníci: Grant – Lindelöf, Fellaini, Garner, Chong, Martial, Rashford

Reading FC: Jaakkola – Yiadom, Ilori (46. Aluko), Moore (C), Richards – Kelly, Rinomhota – McCleary (62. Barrow), Swift, Harriott (76. Meïté) – Loader
Náhradníci: Walker – Aluko, Meïté, O'Shea, East, Barrow, Gunter

Rozhodčí: Attwell – Cann, Garratt