Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Benfica Lisabon – SC Braga

6:2

konec (2:0)

23.12.2018, 18:30 • Estádio da Luz, Benfica • 14. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.67 3.88 5.48 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:27:25)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:17.
Je dobojováno! Přímý souboj o třetí místo portugalské Primeira Ligy nabídl atraktivní podívanou s málo vídanými osmi góly, které padly z třinácti střel na branku. Benfica měla utkání plně pod kontrolou od závaru první půle. Grimaldo ihned po změně stran zvýšil na 3:0 a to už nebylo pochyb o tom, že se lisabonský klub svého dnešního soupeře v tabulce přeskočí. Minimálně na pár hodin se Benfica vyhoupla dokonce na druhé místo, nicméně Sporting má ještě utkání s pátým Guimarães k dobru.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Fernandes ještě oslovil Pizziho, který po jeho obloučku přehazoval Sá z ostrého úhlu a míč putoval jen na střechu brány.

90+2

Zápas už se pouze dohrává. Pomalu se vyprazdňující tribuny se devátého gólu už asi nedočkají.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.

90

Jenže centr na bližší tyč nenadělal v obraně Benficy žádnou paseku. Stejně tak dvě autové vhazování z prostoru vedle šestnáctky. Sousa si při zpracování pomohl rukou.

89

Minutu před koncem řádné hrací doby se všechno chystá k rozehrávce hostujícího rohového kopu. Před Vlachodimose míří všichni hlavičkáři.

88

Tiago Sá si několikrát vyměnil míč s jedním z obránců a vyšachoval tím neúnavně napadajícího Seferoviće.

86

Dyego Sousa si nepohlídal ofsajdové postavení. I kdyby ano, tak by Vlachodimos jeho únik zřejmě vychytal.

84

Místo gólových šancí teď přibývají hlavně fauly. Fejsa trefil místo míče nohu Claudemira, který se okamžitě svalil k zemi, ale po chvilce se bez pomoci sám zvedl.

82

Frustrace je na na hostující straně snadno čitelná. Obětí dalšího nešetrného zákroku se na půlící čáře stal Gedson Fernandes.

81

Braga se dokázala vykombinovat z tlaku po vhazování u vlastního vápna. K ničemu to ale nebylo, neboť Fransérgio u středového kruhu zajel do Diase a vysloužil si žlutou kartu.

79

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Franco Emanuel Cervi, přichází Filip Krovinović.

78

Další faul po souboji pětky se sedmnáctkou. Tentokrát v opačném gardu, takže po skluzu Sequeiry skončil na zemi Andrija Živković.

77

Nuno Sequeira se svým nákopem nic smysluplného nevymyslel. Benfica chtěla rychle otočit hru, ale pro Cerviho byla přihrávka k levé autové čáře příliš prudká.

76

Ljubomir Fejsa z boku narazil do Novaise a byl mu odpískán faul, po kterém se bude konat další hostující standardka.

74

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Jardel, přichází Germán Conti.

73

73. Joao NOVAIS - 6:2

73

Braga právě vstřelila branku!
Gólová nadílka pokračuje už osmým přesným zásahem! JOAO NOVAIS přiběhl z druhé vlny pro přihrávku z rohu velkého vápna a ze střední vzdálenosti nasměroval balón k levé tyči, kam Vlachodimos nedosáhl.

72

Hosté mohou s nepříznivým stavem něco udělat prostřednictvím standardní situace z levé strany.

70

Za Benficu se gólově prosadili už tři ze čtyř obránců. Jediný bez zásahu zůstává stoper Rúben Dias.

69

Jeden z mála světlých momentů pro obranu Bragy, která vystavila do ofsajdu Seferoviće. Žádný únik se tak nekonal.

68

Posledních pětadvacet minut zápasů bude pro hráče Bragy hodně dlouhých. Hosté budou mít co dělat, aby odvrátili ještě větší debakl.

67

67. André ALMEIDA - 6:1

67

Benfica právě vstřelila branku!
Potupa Bragy pokračuje šestým gólem v brance Tiaga Sá! Jeden z hostujících obránců odvrátil centr metr před pokutové území, kde musel ANDRÉ ALMEIDA udělat několik krůčků směrem vzad, ale i tak vyslal ze své kopačky nádhernou ránu z voleje, která zapadla do pravého horního rohu.

65

Gedson byl Vianou držen tak dlouho, až hlavní rozhodčí Dias odpískal faul a nařídil standardní situaci zpoza rohu velkého vápna.

63

63. Franco Emanuel CERVI - 5:1

63

Benfica právě vstřelila branku!
Začíná se tu rodit pořádný debakl! Benfica to po autu Almeidy dobře sehrála na pravém křídle, odkud přišla další nahrávka pod sebe od Živkoviće. FRANCO EMANUEL CERVI byl ve vápně skoro sám, ale vůbec nikdo ho neatakoval, takže snadno napálil balón do sítě.

62

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Jonas, přichází Haris Seferović.

60

Držení míče: 54% – 46%.

59

Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Marcelo Goiano, přichází Wilson Eduardo.

59

Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Joao Novais.

58

Obrana lisabonského velkoklubu centrovaný míč odvrátila a nechybělo moc, aby se konal smrtící protiútok. Pizziho finální pas jeho parťák těsně nepřevzal.

57

Rúben Dias šlapákem trefil Paulinha a vyfasoval za to žlutou kartu. Konat se bude i standardní situace.

56

Vlachodimos vyboxoval vysoký balón na dalšího z hostů, který vystřelil z voleje, ale jenom tím vrátil míč na řeckého gólmana.

54

54. JONAS - 4:1

54

Benfica právě vstřelila branku!
S góly se nám roztrhl pořádně velký vánoční pytel. Domácí nepřipouští drama a vedou už 4:1! Fernandes během rychlé akce roztáhl hru doleva na Cerviho, který přihrál mírně pod sebe a úplně volný JONAS už měl hodně snadnou pozici na zakončení.

53

Braga dostala k dispozici standardní situaci, po které sice přišla nepřesná střela, ale k té došlo během signalizovaného ofsajdu.

52

Kdo by to byl býval v úvodu zápasu čekal, že za padesát minut uvidíme hned čtyři góly. Efektivita obou týmů je opravdu výborná.

51

51. Dyego SOUSA - 3:1

51

Braga právě vstřelila branku!
Tak jsem do dokonale zakřikl, neboť hosté hned z následné akce opět snižují na rozdíl dvou branek. Nuno Sequeira převzal diagonálu do levé strany, odkud odcentroval na hlavu DYEGA SOUSY a Vlachodimos se po jeho koníčku natahoval marně.

50

Teď už to budou mít hosté hodně složité. Dát tři góly za jeden poločas na Estádio da Luz se zdá být jako neřešitelný úkol.

48

48. Alejandro GRIMALDO - 3:0

48

Benfica právě vstřelila branku!
Naprosto snový úvod do druhé půle od Benficy, která nezadržitelně kráčí za vítězstvím! Prosadil se sváteční střelec ALEJANDRO GRIMALDO, který si narazil se spoluhráčem a vyrazil do křídelního prostoru. Na levé straně si neplánovaně narazil o Goiana a z úhlu zamířil přesně k bližší tyči.

47

Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi úvodní poločas, jehož úvodní čtvrthodina byla hodně chudá na zajímavější momenty. Utkání se rozjelo až Pizziho gólem z devatenácté minuty, po kterém Braga mohla snížit, ale místo toho podruhé inkasovala z hlavy Jardela. Lisabonští tak vedou 2:0 a mají dobře nakročeno k posunu v tabulce.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Trochu se opakovala druhá gólová situace. Sá šel po centru a přitom do něj vletěl Jardel. Míč skončil v brance, ale tentokrát už se pískal faul.

45+1

Domácí z rohu nezahrozili. Po něm se ještě usadili na útočné třetině hřiště a z velkých zmatků v obraně soupeře vytěžili další kop od praporku.

45

Nastavuje se 1 minuta.

44

Živkovićův centr z levé strany neměl dostatek razance. Stejný hráč míč ještě jednou získal a tentokrát už roh vybojoval.

42

Lisabonští aktivně napadali a mysleli si, že budou rozehrávat roh. K jejich nemilému překvapení se ale signalizuje odkop od branky Bragy.

41

Jeden z hostujících obránců dosti nešikovně poslal míč přesně na Jonase, který se snažil přehodit vybíhajícího Sá, ale nedal střele dostatečnou výšku.

40

Hlavní rozhodčí ještě celou situaci rozebíral s kolegou u videa. O útočný faul na gólmana se však nejednalo.

39

39. JARDEL - 2:0

39

Benfica právě vstřelila branku!
Lisabonský celek uniká do dvougólového náskoku! Za centrem z rohového kopu si šel brankář Tiego Sá, před jehož rukavicemi ale stihl zasáhnout míč JARDEL a z hrany malého vápna poslal hlavičku do nikým nehlídané brány.

38

Esgaioův centr z pravé strany měl prachbídné parametry a Benfica bleskově přepla do útoku. Pizziho centr však neprošel a střela Živkoviće byla sražená na roh.

36

Ricardo Horta byl trochu riskantně odzbrojován uvnitř pokutovém území. Po kontaktu s obráncem padl k zemi, ale o faul se nejednalo.

35

S jeho bráněním už domácí obrana starosti neměla a tentokrát nenechala svého řeckého gólmana ve štychu.

34

34. Ricardo Horta (BRG)

34

Sousa podržel míč na levém kraji velkého vápna a posunul ho do velké díry v domácí obraně na Ricarda Hortu. Ten měl hafo prostoru na střelu, kterou Vlachodimos vyrazil na roh!

32

Jeden z hostů držel míč a přitom na půlící čáře trefil Jonase rukou do obličeje. Kopat se bude proti brance Bragy.

31

Držení míče: 54% – 46%.

30

Z něj nic vzrušujícího nevzniklo, protože centr z pravé strany skončil přesně v rukavicích Tiaga Sá.

29

Fernandes při pokusu o centr trefil ruku prvního protihráče, od kterého se balón odrazil na rohový kop.

28

Benfica trochu uklidňuje situaci a bezpečně kombinuje hodně daleko od obou branek.

26

Dyego Sousa táhl rychlý brejk po srážce dvou domácích hráčů. Místo přihrávky na nabízejícího se spoluhráče sám vypálil a trefil jen boční síť.

25

Pablo Santos prodlužoval dlouhý aut na Ricarda Hortu, ale ten už se za druhou tyčkou nedostal k ničemu, co by ohrozilo Vlachodimosovu bránu.

24

Fransérgio se dostal k míči ihned po výkopu Vlachodimose a z třiceti metrů napřáhl ke střele, jež prosvištěla pár centimetrů nad břevnem!

23

První gól může zápasu jenom pomoct. Braga bude muset být odvážnější. Tak se stalo už teď, jenže Hortova střela zpoza vápna byla hodně nepřesná.

21

Hosté zachybovali ihned po rozehrávce ze středového kruhu a měli co dělat, aby výpad Benficy eliminovali na roh.

19

19. PIZZI - 1:0

19

Benfica právě vstřelila branku!
Další pokus už prošel a domácí se tak v devatenácté minutě dostávají do vedení! Pizzi dostal příhrávku do volného prostoru. Před obráncem si navedl míč na pravačku a uklidil ho ze svého pohledu k pravé tyči.

19

Cervi krátkým centrem napříč pokutovým územím nabíjel Pizzimu na střelu z voleje, která byla před Sá zablokovaná.

18

Braga hodně pozvolna rozehrávala na vlastní půlce. Až po minutě se dvěma přihrávkami dostala do vápna, ale tam už si obrana Benficy poradila.

16

Jonas obloučkem posílal míč do vápna na Pizziho, který byl rychle dostoupen a nestihl se srovnat k žádnému zakončení.

15

Snad první náznak nějaké přímočařejší akce uťal Ricardo Esgaio, který za žlutou kartu zfauloval Gedsona Fernandese.

14

Claudemir byl po odehrání míče dohrán Jonasem. Hrát tak mohou hostující fotbalisté.

12

Pizziho centr byl zablokovaný a Benfica se opět musela vrátit do okolí půlící čáry, kde pokračuje klidná kombinace.

10

Sá ani tentokrát nemusel nic řešit, jeho spoluhráči míč natřikrát vyhlavičkovali do bezpečí.

9

Druhý roh pro lisabonský klub...

8

Začátek je z obou stran velmi opatrný, moc zajímavého se toho na trávníku neudálo.

6

Andrija Živković si připravil dlouhý aut, který sice doletěl do pokutového území, ale Pizzi musel odvrácení míč vrátit na vlastní půlku.

4

Braga ho velmi snadno ubránila a během pár vteřin se přesunula z obrany do útoku.

3

Mezi Fernadnese a balón se před hostující brankou dostal jeden z protihráčů, který zahrál na roh.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují ve žlutočerných, zatímco domácí v červenobílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel, Grimaldo – Pizzi, Fejsa, G. Fernandes – A. Živković, Jonas, Cervi.
Náhradníci: Svilar – Conti, Krovinović, Samaris, Seferović, Semedo, Félix.

SC Braga: T. Sá – Goiano, B. Viana, P. Santos, Sequeira – Claudemir, Fransérgio, Esgaio, R. Horta – Paulinho, Dyego Sousa.
Náhradníci: Marafona – Murilo, W. Eduardo, Eduardo, Novais, Palhinha, Ricardo.

Rozhodčí: Dias – Licínio, Soares.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy

13.01.2018 Braga – Benfica 1:3
20.09.2017 Benfica – Braga 1:1
09.08.2017 Benfica – Braga 3:1
19.02.2017 Braga – Benfica 0:1
19.09.2016 Benfica – Braga 3:1.
Benfica Lisabon

Mírný favorit tohoto očekávaného souboje se nachází ve velmi dobré formě. Ve čtyřech různých soutěžích posbíral v prosinci šest vítězství za sebou a během této doby neinkasoval ani jedinou branku. Zároveň se trochu trápí v ofenzivě, která čtyřikrát nedala více než jednu branku. Nejtěsnějším rozdílem Benfica před pár dny postoupila v poháru přes Montalegre a předtím v lize udolala výsledkem 1:0 i Marítimo. V tabulce se lisabonský celek nachází až na čtvrtém místě, nicméně v případě dnešního vítězství se jistojistě posune před třetí Bragu.
SC Braga

Hosté už dlouhé roky bojují o pohárové příčky, nicméně v této sezóně se jim zatím daří rozdělit dlouhodobě nejsilnější trio Porto, Sporting a Benfica. Braga má po třinácti kolech na kontě jedinou porážku, kterou ji uštědřilo Porto. Hned poté ale najela zpět na vítěznou vlnu a bez inkasované branky postupně porazila Moreirense, Tondelu a Feirense. V osmnáctičlenné konkurenci patří týmu s druhou nejlepší obranou v soutěži třetí příčka, ze které ztrácí na vedoucí Porto jen tři body.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtrnáctého kola nejvyšší portugalské soutěže. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na šlágr mezi Benficou Lisabon a Bragou!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Benfica Lisabon – SC Braga

6:2

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 19. Pizzi, 39. Jardel, 48. Grimaldo, 54. Jonas, 63. Cervi, 67. A. Almeida – 51. Dyego Sousa, 73. Novais

Karty:   57. Rúben Dias (BNF) – 15. Esgaio (BRG), 81. Fransérgio (BRG)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:17.

Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel (74. Conti), Grimaldo – Pizzi, Fejsa, G. Fernandes – A. Živković, Jonas (62. Seferović), Cervi (79. Krovinović).
Náhradníci: Svilar – Conti, Krovinović, Samaris, Seferović, Semedo, Félix.

SC Braga: T. Sá – Goiano (59. W. Eduardo), B. Viana, P. Santos, Sequeira – Claudemir, Fransérgio, Esgaio, R. Horta (59. Novais) – Paulinho, Dyego Sousa.
Náhradníci: Marafona – Murilo, W. Eduardo, Eduardo, Novais, Palhinha, Ricardo.

Rozhodčí: Dias – Licínio, Soares