Menu

Fotbal

Belgická liga

KAS Eupen – KRC Genk

0:2

konec (0:2)

23.12.2018, 18:00 • Stadion am Kehrweg, Eupen • 20. kolo • David Suchý

Tipsport: 6.71 4.72 1.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:7. (19:53:21)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Genku, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. I ve druhém poločase jsme sledovali převahu hostujícího mužstva, nicméně vyložené šance se takřka nekonaly. Eupen se většinu času pouze bránil, avšak i on si připsal několik náznaků šancí, které ale nepřinesly ani kontaktní branku. Genk tak splnil roli favorita, z dnešního utkání si odnáší plný počet bodů.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Tak nakonec úplně jinak, pokutový kop se zahrávat nebude!

90+4

Sudí se nakonec jde podívat na video, García už ale stojí u penaltového puntíku!

90+3

Je tu pokutový kop pro Eupen!

90+2

S domácím celkem to nevypadá moc dobře, neboť od konce nezbývá už moc času. Eupen zakládá jednu z posledních akcí.

90+1

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Dieumerci Ndongala, přichází Rubin Seigers.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Genk v poklidu kráčí za vítězstvím, ještě ale přijde na řadu nastavený čas.

87

Onou rozehrávku si vzal na starost Malinovskyj, jenž to zkoušel přímo na bránu. Jeho rána skončila na zdi, následovat bude rohový kop.

86

Na vysokou nabídku si naskakoval Gano, který si vymodlil nedovolený zákrok protihráče. Genk bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.

85

Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Genk stále vede o dvě branky, což se zdát být dostačující. Naopak domácím hráčům se krátí čas.

84

Do kombinace domácího celku se zapojil také brankář Van Crombrugge, který rozehrál do strany. Eupen se ani přesto nedostal na druhou stranu.

83

Ndongala si hezkým způsobem potáhl míč až do šestnáctky, kde předložil Ganovi, jehož střílená nabídka těsně minula volného Samatu.

82

Z druhé vlny se pokusil o zakončení domácí Marreh, kterému se rána placírkou vůbec nezdařila. Vukovic nezasahoval, naopak bude vykopávat.

81

Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Silas Gnaka, přichází Nils Schouterden.

81

Dnešní utkání doprovází také mohutný déšť, který rozhodně neprospívá atraktivitě utkání. Zkrátka i takové počasí může panovat před Štědrým dnem.

80

Logicky se tak konal další rohový kop, který tentokráte odvracel pozorný Gano. Domácí ale přidali na aktivitě, k ničemu nebezpečnému to ale zatím nevede.

79

Eupen zahrával rohový kop z levé strany, i tentokráte se k rozehrávce postavil García. Jeho ostrý centr musel krotit sám brankář Vukovic.

78

O faul se skutečně nejednalo, což se domácím pochopitelně nelíbí. Výrok sudího ale zůstává v platnosti, Eupen bude alespoň vhazovat.

77

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Joseph Paintsil, přichází Zinho Gano.

76

Po tvrdém souboji přichází druhá žlutá karta tohoto zápasu, vyfasoval jí hostující Malinovskyj, který toho rovněž schytal dost.

75

Eupen se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, avšak píšťalka sudího zůstává němá. Hlavní rozhodčí se zřejmě ještě poradí s videorozhodčím.

74

Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Cheick Keita, přichází Danijel Milićević.

73

Výsledkem byl další rohový kop, který směřoval na hranici malého vápna. Tam se do vzduchu dostával Aidoo, jenž ale padající míč vůbec netrefil.

72

Blondelle si nyní moc neporozuměl s Van Crombruggem, přičemž prvně jmenovaný raději odklidil míč do autu. Genk je v těchto momentech aktivnější.

71

Střídající Essende se okamžitě po svém příchodu na hrací plochu zapojil do akce svého celku. Po ní se Montes dostane k autovému vhazování.

70

K rozehrávce se postavil právě španělský záložník García, který si všiml naběhnuvšího Marreha, jenž ale mířil hodně daleko vedle branky.

69

Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Malinovskij, který tak trochu neohrabaně fauloval Garcíu. Standardka pro domácí celek.

68

Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Juta Tojokawa, přichází Samuel Essende.

65

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Alejandro Pozuelo, přichází Sander Berge.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém poločase čekáme na první branku. To nic nemění na tom, že hosté vedou o dvě branky.

63

Rohový kop Eupenu vyvolal před brankou zmatek, ze které vyšel lépe soupeř. Hlavní sudí nakonec odpískal útočný faul domácímu Marrehovi.

62

Aby toho nebylo málo, tak i o pár vteřinek později je pískáno. Tentokráte si velice ostrým skluzem pomohl Blondelle, naopak na zemi skončil Samata.

61

Lehkým přistrčením si pomohl domácí Ocansey, který poslal k zemi Samatu. Toho si všiml hlavní sudí, který nařídil volný kop pro Genk.

60

García se dostal do operativní pozice, odkud si na levém křídle vybral rychlonohého Keitu, který ale na prudkou přihrávku nestačil reagovat.

59

Zničehonic se domácí odhodlali ke kolmici na Keitu, u které byl jako první brankář Vukovic. Na opačné straně se Genk nedostal ani k šestnáctce.

58

Van Crombrugge se po delší době dostal k balónu, který se rozhodl poslat k postranní čáře, kde Gnakovu přihrávku dokázal zablokovat Samata.

57

U středového kruhu si pomohl nedovoleným zákrokem napadající García, hosté okamžitě rozehráli, čistým způsobem si ale počínal Blondelle.

56

Castro-Montes se rozhodl napadat Uronena, který měl najednou velké starosti. Míč šel od prvně jmenovaného za postranní lajnu.

55

Genk se rozhodl zaútočit po levém křídle, načež Uronen spolupracoval s Pozuelem, který stále váhá s přihrávkou za obranu soupeře.

54

Hráči v bílém zahrávali hned dva rohové kopy, přičemž ten druhý byl hodně nepovedený. Pozuelova nabídka proletěla celou šestnáctkou.

53

Roztažení hry umožnilo Paintsilovi proniknout do pokutového území, kde jeho manévr na levou nohu zastavil Montes. Genk má k dispozici roh.

52

Posléze si Maehle tuto činnost opět zopakoval, tentokráte si vybral vedle stojícího Pouzela, který dokázal oklamat napadající smečku protihráčů.

51

U postranní čáry se domácí Tojokawa chtěl patičkou zbavit protihráče, avšak míč skončil daleko v zámezí. Genk se tak dostane k autu z pravé strany.

50

Na opačné straně měl Ndongala na pravém křídle málo prostoru na kombinaci, proto to zkusil individuálně, jeho přihrávku ale zastavil Blondelle.

49

Posléze si to po levém křídle namířil Keita, jehož centr proskákal pokutovým územím, jenomže na zadní tyči stačil zasáhnout hostující Uronen.

48

Hned v úvodu se hostující brankář Vukovic dostal do nepříjemné pozice, kdy musel urychlit svůj odkop od branky, neboť ho napadal Tojokawa.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned dvě branky. O obě se postaral hostující celek, který měl v úvodním dějství územní převahu. Genk byl směrem dopředu rozhodně nebezpečnější, přičemž se mu podařilo zužitkovat většinu vyložených šancí. Eupen se dlouhou dobu herně hledal, nakonec si také vytvořil několik náznaků šancí, avšak po prvním dějství prohrává dvoubrankovým mankem.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Následně se do zakončení natlačil domácí Ocansey, avšak jeho střelu srazil protihráč. Aby toho nebylo málo, tak García mířil kousek vedle brány.

43

Uronen si v souboji s Fallem počínal zkušeně, neboť se tělem natlačil před míč, načež ve spolupráci s Heynenem odkopl balón do bezpečí.

40

Genk se skutečně nikam nežene, naopak čeká, s čím přijde soupeř. Ten zatím rozehrávku moc nenapadá, což je trochu podivné.

39

Žlutou kartu dostává Silas Gnaka (KAS Eupen).

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Záhy se kupředu hnal Paintsil, avšak si nakonec neporozuměl se Samatou. Domácí tak budou vhazovat, autového vhazování se ujme Castro-Montes.

37

Momentálně sledujeme velice trpělivou kombinaci v podání Genku. Míč putuje z kopačky na kopačku, nyní má balón na noze obránce Aidoo.

36

Následně si důrazným způsobem počínal hostující Déwaest, avšak u sudího to nakonec prošlo. Balón tak proskákal až k brankáři Vukovicovi.

35

Na opačné straně si Ngongala nevěřil na průnik kolem autové čáry, místo toho přihrál vedle stojícímu Maehlemu, který pálil vysoko nad branku.

34

Na druhé straně se ke střeleckému pokusu dostal Ocansey, který rovněž trefil protihráče pouze do nohy. Aidoo zablokoval prudký projektil.

33

Následně se na pravém křídle dostal k centru Maehle, který ale trefil pouze protihráče do nohy. Genk bude mí k dispozici rohový kop zprava.

32

Kolmicí za obranu to zkoušel hostující Malinovskij, kterému se ale nepodařilo oslovit Samatu, neboť před ním zasáhl pozorný Montes.

31

Posléze to v obranné činnosti zvládl domácí García, který raději odkopl míč na druhou stranu, kde momentálně s ním hraje hostující Aidoo.

30

Už se opět pokračuje ve hře. Blondelle to zkusil prudku přihrávkou na Tojokawu, který ještě přeposlal na Falla, jenž ale z úhlu neprostřelil Vukovice.

29

Poslední minuty nepřinášejí moc zajímavých momentů. Genk si i nadále drží dvoubrankové vedení, nyní ale schytal míč do obličeje Paintsil.

24

Také Eupen se po delší době pustil do útočení, jenomže Fallovi se nepodařilo přetlačit Uronena. Genk se tak dostane k autovému vhazování.

23

Samata je dnes při chuti, před malým momentem vyprodukoval další zakončení, které ale směřovalo vysoko nad. Van Crombrugge nezasahoval.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím jsme se dočkali dvou branek. Sledujeme vyrovnanou podívanou, která přináší zajímavé momenty.

21

Van Crombrugge měl další práci, tentokráte se nejednalo o nic složitého. Centr z kopačky Maehleho v poklidu sevřel do svých rukavic.

20

20. Mbwana SAMATTA - 0:2

20

Genk právě vstřelil branku!
Zničehonic se hosté dostávají do dvoubrankového vedení! Nákop za obranu našel rychlonohého MBWANU SAMATU, který pelášil sám na bránu. Van Crombrugge vyběhl z branky, avšak hostující forvard ho hravě přehodil.

19

Aidoo vyvezl míč daleko od své branky, do kombinace zapojil také vedle stojícího Déwaesta, jenž pro změnu přenesl hru na pravou stranu hřiště.

18

Naopak jsme sledovali velice pohotový centr, který obstaral domácí Fall, jenž ale centroval mimo dosah Tojokawy. Domácí ale zůstanou u míče.

17

García si hodil míč daleko od nohy, čehož využil hostující Heynen, který předvedl velice přesný skluz. I tak se hosté daleko s míčem nedostali.

16

U postranní čáry si splnil obrannou povinnost hostující Maehle, který za sebe nepustil Keitu. Navíc se Genku podařilo vybojovat aut.

15

Ani tato rozehrávka nepřinesla nic nebezpečného, navíc na druhé straně fauloval napadající Fall, rozehrávky se ujme brankář Vukovic.

14

Z velkého úhlu zkoušel své štěstí hostující Paintsil, který ale trefil pouze vracejícího protihráče. Také Genk si vyzkouší úvodní rohový kop.

13

13. Mbwana SAMATTA - 0:1

13

Genk právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Hosté rozjeli velice pohlednou kombinaci, načež Paintsil přihrával na volného Pozuela, jehož ránu dokázal Van Crombrugge vyrazit do tyče. Posléze se jako první dostal k odraženému míči MBWANA SAMATA, jenž už měl snadnou práci.

12

Rychlý protiútok Genku nepřinesl nic nebezpečného, naopak ve středu hrací plochy zasahoval García, který ale nedokázal oslovit Tojokawu.

11

Samata přihrával do tandemu na Uronena, který si ale nepohlídal náběh za obranu. Jednoznačný ofsajd, což potvrdil také opakovaný záběr.

10

Jenomže vzdušná nabídka nepřinesla nic nebezpečného, posléze se míč dostal na druhou stranu, kde do něj udeřil brankář Van Crombrugge.

9

K oné rozehrávce se postavil García, který ale trefil hned prvního protihráče. Eupen bude zahrávat ještě rohový kop z pravé strany.

8

Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Paintsil, který u postranní čáry fauloval Montese. Následovat bude standardní situace.

7

Van Crombrugge poslal dalekonosný odkop na pravou stranu hrací plochy, kde ve vzduchu uspěl Fall. Odražený míč ale jako první sebral Uronen.

6

Úvodní zakončení tohoto zápasu vyprodukoval hostující Malinovskij, jehož rána zpoza pokutového území skončila na zádech domácího Blondelleho.

5

Také Van Crombrugge poprvé okusil práci s hracím předmětem, rovněž se jednalo o přízemní rozehrávku, po které zakročoval Déwaest.

4

Poprvé se k míči dostal hostující brankář Vukovic, který se rozhodl rozehrát do strany, kde momentálně váhá s přihrávkou obránce Uronen.

3

K autovému vhazování se dostal domácí Keita, který vhazoval od levé postranní čáry. Jeho nabídka směřovala na Garcíu, jenž ale přišel o míč.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

KAS Eupen: Van Crombrugge – Castro-Montes, Púralígandží, Blondelle, Gnaka – García, S. Marreh – Fall, Ocansey, Ch. Keita – Tojokawa.
Náhradníci: Niasse Mbaye – Mulumba, Lazare Amani, Essende, Bushiri, Molina, Milićević.

KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Déwaest, Uronen – Heynen, Malinovskyj – Ndongala, Pozuelo, Paintsil – Samatta.
Náhradníci: Jackers – Wouters, Piotrowski, Seck, Nastić, Fiolić, S. Berge, Lucumi, Gano.

Rozhodčí: Dierick – Nijssen, Dens.
KRC Genk

Na opačné straně stojí vedoucí celek celé soutěže, kterým je Genk. Fotbalisté Genku vedou ligu o sedm bodů, momentálně mají na svém kontě dvaačtyřicet bodů, druhé Bruggy logicky pětatřicet. Genk zřejmě překonal špatné období, poslední tři zápasy totiž neucítil hořkost porážky. Poslední klání přineslo celkem jednoznačné vítězství, Genk si totiž na vlastním stadionu poradil s Oostende, kterému nasázel hned dvě branky. Genk je vůbec nejlepším celkem na hřišti soupeřů, dohromady zde odehrál devět utkání, přičemž ztratil body ve třech případech. Pokaždé se jednalo o nerozhodné výsledky.
KAS Eupen

Fotbalisté Eupenu letos předvádějí tak trochu kolísavé výkony, které momentálně stačí na jedenáctou pozici, což by v konečném součtu znamenalo boj o Evropskou ligu. Eupen se ale v posledních třech zápasech hned dvakrát radoval z vítězství, v minulém kole totiž na vlastním stadionu zdolal Mouscron, na který stačila jediná branka. Eupen se v rámci tabulky domácích celků řadí do spodní tabulky, konkrétněji na devátou pozici. Eupen sice prohrál už pět domácích zápasů, avšak posledních pět zápasů přineslo hned čtyři výhry, jediná porážka přišla v souboji proti Truidenu (1:4).
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická nejvyšší soutěž je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi KAS Eupen a KRC Genk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

KAS Eupen – KRC Genk

0:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 13. Samatta, 20. Samatta

Karty:   39. Gnaka (EUP) – 76. Malinovskyj (GNK)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:7.

KAS Eupen: Van Crombrugge – Castro-Montes, Púralígandží, Blondelle, Gnaka (81. Schouterden) – García, S. Marreh – Fall, Ocansey, Ch. Keita (74. Milićević) – Tojokawa (68. Essende).
Náhradníci: Niasse Mbaye – Mulumba, Lazare Amani, Essende, Bushiri, Molina, Milićević, Schouterden.

KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Déwaest, Uronen – Heynen, Malinovskyj – Ndongala (90+1. Seigers), Pozuelo (65. S. Berge), Paintsil (77. Gano) – Samatta.
Náhradníci: Jackers – Wouters, Piotrowski, Seck, Nastić, Fiolić, S. Berge, Lucumi, Gano, Seigers.

Rozhodčí: Dierick – Nijssen, Dens