Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Sociedad San Sebastian – Deportivo Alavés

0:1

konec (0:1)

21.12.2018, 21:00 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • 17. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.75 3.65 5.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:11. (22:54:25)
Nakonec až po páté nastavené minuty hlavní rozhodčí ukončil dnešní utkání. Alavés si z trávníku San Sebastian odváží důležité vítězství 1:0.

První minuty patřily domácího týmu. Ihned z první nadějnější akci ale udeřili hosté. Bastón si našel na levém kraji volné místo k milimetrovému pasu do šestnáctky, parádním pasem našel mezi stopery Jonathana Calleriho, který poslal míč do sítě. San Sebastian se hnalo za vyrovnáním, ale Pacheco v brance nezaváhal proti slabším střelám. Po změně stran se ani jeden z týmů nedokázal prosadit. San Sebastian si vytvořilo v závěru tlak, ale Pacheco s obránci dokázali méně důrazné střely pokrýt.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Januzaj svým volným přímým kopem našel jen obrannou zeď, následný druhý pokus skončil po teči vlastního spoluhráče nad brankou.

90+5

Januzaj byl podkopnut těsně za hranicí pokutového území. Kromě žluté karty pro Maripána mají domácí jednu z posledních šancí na srovnání stavu!

90+4

Garcíovi trvalo dlouho než se zvedl z trávníku a to vyhovovalo hostujícímu celku. Po dlouhém nákopu následně ale Pacheco jen odevzdal míč k domácím.

90+3

San Sebastian míří do útoku. Januzaj spolupracoval na pravém kraji s Elustondem, následně se však Januzaj skácel k zemi. Hlavní rozhodčí faul neodpískal, poté ale zákeřně zajel do protihráče Merino a ten dostává žlutou kartu.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90+1

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Theo Hernández, přichází Jon Bautista.

90

Tomás Pina měl míč pod kontrolou na útočné polovině, ale ztratil stabilitu a s ní také balon. Z následného protiútoku centroval nebezpečně do vápna Januzaj, ale Merinova hlavička těsně minula vzdálenější tyč.

89

Z následného rohového kopu hlavičkoval z nadějného postavení David Zurutuza, míč však směřoval jen do míst, kde byl připraven Fernando Pacheco.

88

José opět zavařil hostující obraně. Nejprve ale skvěle před vápnem zasáhl Laguardia a následnou dorážku po zblokované střele pokryl Wakaso.

87

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Ander Barrenetxea Muguruza.

86

William José se pokoušel vymotat ze zhuštěného prostoru těsně před vápnem. Místo nebezpečně střely, ale o balon přišel a domácí přicházejí o nadějnou akci.

85

San Sebastian se nadechuje z závěrečnému tlaku. Oyarzabalova přihrávka na pravou stranu nenašla rozběhnutého Januzaje a hosté mohou odkopnout.

84

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ximo Navarro, přichází Martín.

83

Zatímco byl Ibai Gómez ošetřován za postranní lajnou rozehrávali hosté nebezpečný volný přímý kop. Llorente sice úvodní tlak odvrátil, ale poté pálil nebezpečně Pina těsně nad branku.

81

Wakaso sebevědomě prošel mezi trojicí soupeřů až do vápna a získal pro Alavés po dlouhé době také rohový kop. V šestnáctce se ale dostal k hlavičce jen Llorente.

80

Adnan Januzaj přihrával Merinovi jen do souboje. Střídající domácí hráč si po prohraném souboji musel pomoci faulem a z vápna tak může rozehrávat Pacheco.

79

Januzajův centr zamířil hluboko do vápna, ale nikdo z domácích se k balonu nedostal. Skvělou práci odvedl Laguardia společně s Maripánem.

78

Rubén Duarte dohrál Januzaje a tentokrát se už žlutí. Navíc budou domácí rozehrávat nebezpečnou standardní situaci před vápnem Alavés.

77

Hosté postupovali směrem dopředu podél postranní lajny. Januzaj poté agresivně zvedal ze země Duarteho. Hlavní rozhodčí ale kartu neuděluje.

76

San Sebastian se nemůže v posledních minutách udržet na útočné polovině. Navarro si dal na čas s autovým vhazováním, ale nakonec našel Garcíu.

75

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Sobrino, přichází Manuel García.

74

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Asier Illarramendi, přichází Mikel Merino.

73

Pacheco znovu pomohl svým obráncům. Hernández už byl ve sprintu směrem k brance Alavés, ale Josého přihrávka byla o něco delší, než by Hernández potřeboval.

72

Ibai Gómez pořádně zavařil Morenovi, který musel s čerstvým útočníkem Alavés svést rychlostní souboj. Moreno nakonec přihrával pod tlakem Moyovi.

71

Willian José si zabíhal za obranu, ale Januzajova přihrávka ho nenašla úplně ideálně. K obrannému odkopu se dostal Laguardia, ale u balonu jsou tak znovu domácí.

70

Pacheco nyní pořádně zariskoval. Pro balon si šel až na hranici vápna, poté musel před Januzajem do skluzu a jen s velkou dávkou štěstí odpravil balon za postranní čáru.

69

Po několika odrazech ve středu pole se dostal do nebezpečného náběhu Borja Bastón. Skvěle se vrátil do obrany Hernández, který ukořistil balon před útočníkem soupeře.

68

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází Ibai Gómez.

67

Tlak domácího týmu se zvyšuje. Tentokrát se ale dostal k míči Pina, který podržel útočné snažené svého týmu a navíc si pomohl lehkým faulem.

66

66. Neodpískaná ruka v pokutovém území

66

Maripán zahrál v pokutovém území rukou, hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale poté si nechal situaci přezkoumat na videu. Videorozhodčí ale penaltu nenařizuje.

65

Od rohového praporku znovu centroval Januzaj. Před Pachecem bylo horko, míč se odrazil přesně do kroku Oyarzabalovi, který ale pálil mimo tři tyče.

64

Po odpískaném faulu u středového kruhu Illarramendi okamžitě rozehrál útočnou akci. S Januzajem si ale nerozuměl dokonale a na rohový kop mohl odklidit balon Duarte.

63

Víctor Laguardia musel být v pozoru v obraně. Juanmi se pokusil pálit zpoza vápna, ale míč nakonec skončil bez teče jen vedle branky.

62

Adnan Januzaj kazí další centr a z tribun se pomalu začíná ozývat pískot. Fernando Pacheco následně rozehrával na polovinu trávníku, kde získal míč Pina.

61

Wakaso zabojoval před vápnem soupeře a vydřel balon. Bastón posílal míč na přední tyč, ale Calleriho lehká teč umístila balon pouze do boční sítě.

60

Po hodině hry Alavés stále drží jednobrankové vedení. Druhý poločas zatím patří jednoznačně domácím, kteří nejdou daleko od srovnání skóre.

58

58. Nebezpečná hlavička domácího útočníka

58

Domácí nebyli daleko od srovnání stavu! Januzaj naservíroval parádní centr do pokutového území, Laguardia zaváhal v bránění Josého, který hlavičkoval nebezpečně vedle levé tyče.

57

S Callerim to nevypadá nejlépe. Střelec zatím jediné branky má potíže se stehenním svalem a musí být ošetřován za postranní lajnou.

56

Jony byl zválcován na středu trávníku. Domácí využívají pobytu svého hráče k oddechnutí po několika dlouhých sekundách v obraně před vlastním vápnem.

55

Fernando Pacheco hledal dlouhým nákopem Bastóna. Hostující útočník byl ale odzbrojen Morenem, u balonu tak jsou znovu domácí fotbalisté.

54

Druhý poločas zatím v rychlosti hry zaostává za prvním dějstvím. Moya si s klidem došel do míst odkud se rozehrává pokutový kop pro vysoký centr.

53

Právě Adnan Januzaj centroval do pokutového území, na zadní tyči šel do souboje s Pachecem José, ale balon nakonec pouze prolétl za brankovou lajnu bez doteku hráčů.

52

Domácí celek se přesunul na útočnou polovinu. Januzaj si vyměnil míč s Illarramendim, poté se ale do hry vložil Duarte. Ten však fauluje Zurutuza a u balonu budou pokračovat domácí.

51

San Sebastian má potíže s aktivním napadáním ofenzivních hráčů soupeře. Před Callerim musel přihrávat až k brankáři Moreno. Domácí ale dokázali vykombinovat střed trávníku a poté míč dokonce prolétl nebezpečně vápnem.

49

Po obranném odkopu Elustonda hosté vhazovali na útočné polovině. Calleri si došel pro balon těsně před vápno, poté mohl pálit z nepřipravené pozice Pina, ale Moya mohl míč jen pustit vedle branky.

48

Také San Sebastian se dostalo ve druhém poločase k míči. Illarramendi přihrával pod sebe, kde už čekal na balon Januzaj, ale jeho rána skončil jen v rukavicích Pacheca.

47

Hernández se musel stáhnout před napadajícím Sobrinem. Od domácího obránce putoval míč jen za postranní lajnu, ale dlouhým autem hosté nezahrozili.

46

Druhý poločas odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Tomás Pina se pokoušel rychle vysunout Calleriho, nakonec pálil mimo tři tyče Wakaso.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Veseleji odcházejí do šatem fotbalisté Alavés, kteří vedou na trávníku San Sebastain 1:0.

První minuty patřily domácího týmu. Ihned z první nadějnější akci ale udeřili hosté. Bastón si našel na levém kraji volné místo k milimetrovému pasu do šestnáctky, parádním pasem našel mezi stopery Jonathana Calleriho, který poslal míč do sítě. San Sebastian se hnalo za vyrovnáním, ale Pacheco v brance nezaváhal proti slabším střelám.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

Po dalším rohu se dostal míč na třicet metrů, kde měl šanci na připravenou ránu David Zurutuza. Míč však končil pouze daleko od pravé tyče Pachecovy branky.

44

Minutu před pauzou se zjevil u balonu Ximo Navarro. Hosté hráli převážně přes levou stranu a tak nebyl Navarro příliš ve hře. Nyní ale vyzkoušel připravenost Hernándeze.

42

Duarte sice spěchal za balonem, ale Wakaso mu dal přihrávku až příliš pozdě a krajní obránce Alavés byl zastaven po odpískaném ofsajdu. Následná rána na druhé straně Pacheca neměla šanci zaskočit.

41

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Alavés se chystalo k protiútoku, ale Jonyho přihrávka skončil jen u kopaček skvěle postaveného Morena.

40

Už se zdálo, že je nebezpečí domácího celku zažehnáno, ale Laguardia zazmatkoval a odhlavičkoval míč znovu jen na rohový kop. I napodruhé se hosté bez potíží ubránili.

39

Wilian José si dělal prostor tělem v pokutovém území, ale Maripán ho dokázal skvěle vytlačit. Jako poslední se ale dotkl balonu právě Maripán a domácí mohli rozehrávat rohový kop.

38

hernández dělal co mohl, ale míč na hrací ploše po prudké přihrávce před celou šířku trávníku nezastavil. Hosté vhazovali z blízkosti rohového praporku.

37

Hlavní rozhodčí ponechal po lehkém kontaktu ve středu pole výhodu rozběhnutým domácím hráčům. Duarte však dokázal výrazně zbrzdit Januzaje, který zatím nehraje nejpovedenější zápas.

36

Žlutou kartu sice vyfasoval Wakaso, ale volný přímý kop rozehrávali hosté. V pokutovém území San Sebastian bylo pořádně horko po centru Laguardia. Wakaso však v souboji s Moyou neuspěl.

35

Theo Hernández dokázal ustát tvrdé bránění na levém kraji. Po odkopu do bezpečí ale budou muset domácí začít svou útočnou akci znovu od stoperů. Wakaso udeřil soupeře loktem do obličeje a je potrestán žlutou kartou.

34

Duarte vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Bastón sice souboj o míč prohrál s Elustondem, ale hosté budou pokračovat dalším autem.

33

Tomás Pina byl v podobném postavení jako před malou chvílí Wakaso. Ani on ale přihrávku přesně na svého útočníka nedal. U balonu jsou tak domácí fotbalisté.

32

Alavés se dokázalo vymotat s míčem ze středu pole. Wakaso mohl vyzkoušet pozornost domácí obrany, ale Moreno byl připraven na přihrávku na Calleriho.

31

Domácí sice měli k dispozici rohový kop, ale ten naprosto zpackal Adnan Januzaj. Belgický záložník totiž poslal míč jen za branku hostujícího celku.

30

Po půlhodině hry se hnali domácí hráči ve třech pouze na dva obránce. Juanmi ale celou akci až příliš uspěchal, ještě mohl přihrávat volnému Josému, ale raději pálil pouze po trávníku do středu branky.

29

29. Nebezpečná akce Alavés brankou neskončila

29

Také Alavés se po minutách v obraně přihlásilo o slovo. Jony byl v nadějném postavení v pokutovém území, ale jeho přihrávka do malého vápna byla zblokována Llorentem.

28

Janujazův centr mířil do prostoru pokutového kopu. Juanmi byl sice pod tlakem, ale dokázal se prosadit k hlavičce. Míč se však odrazil jen vysoko nad branku.

27

Také Zarutuza je potrestán žlutou kartou. Po kontru po ubráněném rohovém kopu musel být zastaven Jony jen za pomocí rukou.

26

Fernando Pacheco musel znovu zasahovat. Hernández dostal parádní přihrávku do běhu, měl okolo sebe místo, ale rána k přední tyči našla jen Pacheca.

25

Tentokrát už domácí mohli pálit. Míč se snesl k nohám Josého, který ale z voleje nedokázal překvapit hostující obranu. Maripán znovu jen odkopl na polovinu hřiště.

24

Domácí tak po faulu na Januzaje rozehrávali volný přímý kop. Právě belgický záložník se ujal exekuce, ale v šestnáctce zasáhl pouze první bránící hráč Alavés.

23

Pinova přihrávka měla najít za obranu čekajícího Calleriho. Střelec zatím jediné branky se ale k míči nedostal a z následného protiútoku zastavil Januzaje jen za žlutou kartu Pina.

22

Rubén Duarte byl u balonu jako první, ale Llorente mu dokázal míč vypíchnout a poté si musel hostující obránce pomoci jen faulem na polovině trávníku.

21

Juanmi se otáčel s balonem na hranici pokutového území, ale proti Maripánovi neměl sebemenší šanci na střelu. Hosté se ale uchýlili jen k dalekému odkopu.

20

Po dvaceti minutách hry vede Alavés na trávníku San Sebastian u jednu branku. Domácí se ale snaží o srovnání stavu a jsou v posledních chvílím pořádně aktivní.

19

San Sebastian se dostává více a více k vápnu soupeře. Po rozehrávce rohového kopu ale míč pouze prolétl šestnáctkou bez doteku hráčů a rozehrávat tak budou hosté.

18

Fernando Pacheco si skvěle pohlídal dlouhý pas směřující na Juanmiho. Brankáři Alavés pomohl také Maripán, který soupeře dokázal tělem zbrzdit.

17

Také na druhé straně je pískán ofsajd. Nyní přistrkával míč Pina na Bastóna, který byl v době přihrávky za posledním obránce San Sebastian.

15

Illarramendi chtěl rozběhnout útočnou akci středem trávníku. Januzaj následně předvedl parádní centr do šestnáctky, ale José byl nachytán v ofsajdovém postavení.

14

Domácí se pokoušejí rychle odpovědět, ale u balonu jsou hosté. Wakaso přihrával podél postranní lajny na Jonyho. Ten ale nezopakoval svou parádní akci z úplného úvodu zápasu.

12

12. Jonathan CALLERI - 0:1

12

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Alavés se dostává do vedení! Borja Bastón se uvolnil na levém kraji, dokázal nadýchaným centrem najít v pokutovém území JONATHANA CALLERIHO, který parádní hlavičkou do protipohybu překonal Moyu. Stoperská dvojice domácího celku trestuhodně zaspala.

11

Další nadějná akce Alavés. Duarte si prohazoval míč kolem Elustonda, následně už byl ve vápně, ale neměl míč úplně pod kontrolou a už nemohl vystřelit.

10

První desetiminutovka úvodní branku nepřinesla. Častěji u balonu jsou domácí, ale velkou šanci měl hostující Jony, který ale nezvládl v bleskovém protiútoku zakončit.

9

Sedmadvacetiletý Jony už je znovu na nohou a bude pokračovat v zápase. Mezitím si domácí vyměňují míč ve střední části trávníku. Januzaj přihrával Illarramendimu, který byl obsazen.

8

Hra ještě pokračovala. Real Sociedad dokonce zakončovalo, ale Jony je stále na trávníku v pokutovém území domácího celku. Až nyní se přerušuje hra.

7

Velká šance Alavés! Jony si rychlostně vyšlápl na Llorenteho, který ho vůbec nestíhal. Jony už mohl pálit, ale na poslední chvíli si dal míč dál od kopačky a toho využil vyběhnutím Moya.

6

Oyarzabal přihrával prudce do pokutového území, ale jako první se dostal k míči Laguardia, který skluzem odpálil nebezpečí na rohový kop.

5

Ani jeden tým v úvodních minutách nespěchá. Hernández měl na levém kraji volný prostor, ale rozhodl se ještě přihrávat do středu. Míč skončil u kopaček Wakasa, který ale přihrával mizerně jen k domácím obráncům.

4

Alavés se nemůže vůbec dostat do hry. Oyarzabalova přihrávka směřovala do běhu Januzajovi, ale skvěle se vrátil do obrany Duarte a zastavil náběh soupeře.

3

Domácí jsou stále u balonu. Opět vedl útočnou akci Januzaj, ale jeho přihrávka před vápno na Juanmiho nebyla z nejpřesnějších. Následně se provinil faulem napadající José.

2

Zurutuza uklidňuje situaci ve středu pole. Domácí drží balon pod kontrolou, přes Januzaje se ale útočná akce příliš daleko nedostala. Belgický záložník je faulován.

1

Úvodní rozehrávku měli k dispozici domácí fotbalisté. Aktivním napadáním zatlačilo Alavés soupeře až do jeho vápna, ale Llorente nepříjemnou situaci po několika sekundách ukončil odkopem.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmnáctého kola nejvyšší španělské soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Hernández – Januzaj, Illarramendi (C), Zurutuza, Oyarzabal – Juanmi, José.
Náhradníci: Rulli – Zubeldia, Merino, Bautista, Sandro Ramírez, Le Normand, Barrenetxea Muguruza.

Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – Sobrino, Pina, Wakaso, Jony – Calleri, Bastón.
Náhradníci: Sivera – Guidetti, I. Gómez, Marín, García, Martín, Burgui.

Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín.
Posledních pět vzájemných zápasů

07.09. 2018 Alaves – Real Sociedad 0:1
08.08. 2018 Real Sociedad – Alaves 1:2
04.03. 2018 Real Sociedad – Alaves 2:1
14.10. 2017 Alaves – Real Sociedad 0:2
01.09. 2017 Real Sociedad – Alaves 1:2
Deportivo Alavés

Alavés zakončilo loňský ročník nejvyšší španělské soutěže konečným čtrnáctým místem, ale s pořádným náskokem na sestupové příčky. Závěr sezony ale nebyl od Alavés vůbec špatný, v posledním měsíci dokázalo porazit zvučnější týmy v čele s Malagou nebo Bilbaem.

V přípravě na aktuální sezonu odehrálo Alavés hned osm zápasů pouze se španělskými protivníky. Po těsných vítězstvích nad Oviedem a Realem Sociedad však v generálce Alavés podlehlo 1:2 Huesce, když oba týmy dohrávaly téměř celý druhý poločas v deseti.

Nepříliš povedená předešlá sezona je téměř zapomenuta! Alavés totiž po šestnácti odehraných kolech drží skvělou šestou pozici. Právě madridský celek dokázalo Alavés zaskočit výhrou 1:0 na domácí půdě. A mohlo být ještě lépe, ale Alavés z posledních čtyř duelů vytěžilo pouze dva body, když remizovalo s Bilbaem a Sevillou.
Real Sociedad San Sebastian

San Sebastian rozehrálo aktuální ročník španělské soutěže výborně, hned v úvodu nebylo daleko od toho, aby okradlo na domácí půdě o body slavnou Barcelonu, naopak ale Katalánci zvítězili 2:1. Aktuálně patří San Sebastian patnáctá pozice pouze s čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky. Navíc poslední tři zápasy prohrálo, proti Betisu, Valladolidu i Getafe chybělo San Sebastianu vždycky gól alespoň k bodu.

Ve španělském poháru se ale San Sebastian vytáhlo v domácím prostředí na Celtu Vigo a postoupilo již do osmifinále, ve kterém vyzve Betis.
Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž Primera Division pokračuje sedmnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání San Sebastianu, který před domácím publikem přivítá Alavés.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Real Sociedad San Sebastian – Deportivo Alavés

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 12. Calleri (Bastón)

Karty:   27. Zurutuza (RSC), 90+3. Merino (RSC) – 23. Pina (DAL), 35. Wakaso (DAL), 78. R. Duarte (DAL), 90+5. Maripán (DAL)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:11.

Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Hernández (90+1. Bautista) – Januzaj, Illarramendi (C) (74. Merino), Zurutuza, Oyarzabal – Juanmi (87. Barrenetxea Muguruza), José.
Náhradníci: Rulli – Zubeldia, Merino, Bautista, Sandro Ramírez, Le Normand, Barrenetxea Muguruza.

Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro (84. Martín), Laguardia, Maripán, R. Duarte – Sobrino (75. García), Pina, Wakaso, Jony – Calleri, Bastón (68. I. Gómez).
Náhradníci: Sivera – Guidetti, I. Gómez, Marín, García, Martín, Burgui.

Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín