Menu

Fotbal

Francouzský Ligový pohár

US Orléans – Paris Saint-Germain

1:2

konec (0:1)

18.12.2018, 21:00 • Stade de la Source • Osmifinále • David Suchý

Tipsport: 20.1 9.42 1.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:4. (22:51:50)
Je konec! Paris Saint-Germain splnilo roli favorita tohoto zápasu, po výsledku 2:1 se tak může radovat z postupu do čtvrtfinále. Pařížané dnes nepředvedli zrovna přesvědčivý výkon, druholigového soupeře sice přehrávali, avšak většinu času naráželi na pozornou obranu. Velký šok přišel necelých dvacet minut před koncem, o vyrovnávací branku se totiž postaral domácí Lopy. PSG si i přesto vzalo vedení zpět, o rozhodující branku se postaral teprve devatenáctiletý Diaby.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Neskutečné! Nejprve se Renault pokusil akrobaticky zakončit, posléze logicky chyběl ve své brance. Rychlý kontr PSG táhl Mbappé, jehož ránu do prázdné brány dokázal vykopnout Pinaud.

90+3

Standardka pro domácí, do šestnáctky zamířil také brankář Renault.

90+2

K ní se postavil právě talentovaný Mbappé, který se rozhodl rozehrát nakrátko. Po nepovedeném manévru bude vhazovat Orléans.

90+1

Buffon si prostřednictvím odkopu od branky vybral Mbappého, který okamžitě přihrál Cavanimu, jenž hodně přihraným pádem přeci jenom vybojoval standardku.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Pařížané si i nadále stráží jednobrankov vedení, které by je mohlo posunout do čtvrtfinále poháru.

88

Střídající Tell načasoval svůj náběh za obranu, načež zpětnou přihrávku zastavil Silva. Orléans trochu více otevírá obranu, což by se soupeři mohlo hodit.

85

Ten ale nepřinesl nic nebezpečného, i další centr přistál na hlavách hráčů Paris Saint-Germain. Vzápětí jsme sledovali rychlý kontr, při kterém se Cavani nacházel v ofsajdu.

84

Furtado tak dlouho naznačoval přihrávku, až se mu podařilo vybojovat rohový kop. Domácí zatlačili svého soupeře, PSG se bude muset bránit rohu.

83

Druholigový celek měl k dispozici standardní situaci, která nebyla vůbec špatná. Nadýchaná nabídka se ale stala kořistí důrazného Marquinhose.

82

Žlutou kartu dostává Juan Bernat (Paris Saint-Germain FC).

82

Střídání v týmu US Orléans: ze hřiště odchází Anthony Le Tallec, přichází Jordan Tell.

81

81. DIABY - 1:2

81

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Hostující lodivod vymyslel skutečně výborné střídání! MOUSSA DIABY se za pokutovým územím zmocnil míče, posléze s ním dokráčel až do šestnáctky, kde nasadil jesličky jednomu z protihráčů, načež prostřelil brankáře Renaulta, kterému rovněž prolétl míč mezi nohama.

81

Do konce druhého poločasu zbývá něco málo přes deset minut, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek, což PSG nikterak neznepokojuje.

80

Až nyní měl hodně prostoru Alves, který ale prováhal ideální moment k centru. Místo toho přišla přihrávka na obsazeného Diabyho.

79

Kimpembe tak dlouho váhal, co udělá s míčem, až vyprodukoval velice nepřesnou přihrávku, kterou nezachytil žádný ze spoluhráčů.

78

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Christoper Nkunku, přichází Moussa Diaby.

77

Paris Saint-Germain dlouho váhalo s kombinací u středového kruhu. K míči se dostal také Mbappe, který v tísni opět hledal spoluhráče z obrany.

76

Renault si připsal další odkop od své svatyně, který tentokráte zamířil na hlavu Le Tallece, jenž ale nedokázal přehlavičkovat důrazného Silvu.

75

Střídání v týmu US Orléans: ze hřiště odchází Thomas Ephestion, přichází Maxime D´Arpino.

74

Mbappé si na druhé straně šestnáctky všiml volného Alvese, který to zkoušel centrem z první. Ten ale skončil pouze na stojícím Pinaudovi.

70

70. LOPY - 1:1

70

Tým Orléans právě vstřelil branku! Domácí přeci jenom srovnávají krok! Nkunku se u postranní čáry prezentoval špatnou přihrávkou, poté se dostal k míči JOSEPH LOPY, jehož skákavá rána doskákala až do sítě. Buffon se po balónu sice natahoval, avšak nakonec na něj nedosáhl.

69

I další akci táhl talentovaný Mbappé, který to zkoušel velice podobným způsobem. I tentokráte zpětnou přihrávkou našel jednoho z domácích hráčů.

68

Silva dostal přihrávku do těžké pozice, proto nekompromisně odkopával na druhou stranu, kde se jako první dostal k míči Choupo-Moting.

67

To nebylo vůbec špatné! Cavani si počkal na náběh Mbappého, proti kterému bleskově vystartoval Renault, jenž stihl zakročit. Následný rohový kop skončil na hlavě Marquinhose, který mířil kousek vedle.

66

Mbappé se prohnal po levém křídle až do šestnáctky, kde jeho zpětnou nabídku sebral pouze protihráč. Orléans má velké starosti s napadáním.

65

Alves se chtěl dostat kolem Cissokha, který ho zcela jasným způsobem poslal k zemi. Podobného názoru byl také sudí, který okamžitě použil píšťalku.

64

Po hodně dlouhé době zakončení z domácí strany. O něco více prostoru měl kolem sebe Avounou, jehož rána levačkou skončila vedle branky.

63

Znuděný Buffon si konečně pohrál s míčem, který ihned posílal do strany na Alvese. Pařížané zkouší zaútočit podél postranní lajny.

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Paris Saint-Germain stále vede o jednu branku. Hosté hrají celkem v poklidu, soupeř do ničeho nepouštějí.

61

Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl Choupo-Moting, který místo míče trefil pouze Pinauda. Orléans bude rozehrávat z vlastní poloviny.

60

Cissokho se na levém křídle chtěl zbavit právě Marquinhose, nicméně brazilský obránce si počínal znamenitě, navíc se mu podařilo vybojovat odkop.

59

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Kylian Mbappé.

58

Draxler vyprodukoval velice nebezpečný centr, který nakonec zamířil na kopačku Bernata, jenomže jeho zpracování dokázal Renault zneškodnit.

57

Mezitím si Renault připsal další odkop od branky, po kterém se k prodloužení míče dostal Le Tallec, jenž ale trefil pouze Marquinhose.

56

Argentinský křídelník si opět vyžádal ošetření, následně opětovně zamířil za postranní čáru. Uvidíme, zda bude zapotřebí druhé střídání.

55

Nakonec se k centrovanému pokusu dostal Pinaud, který trefil pouze nohu protihráče. Mezitím se na zeleném pažitu v bolestech válí Di María.

54

Obrannou povinnost si splnil domácí Bouby, který na jistotu přihrál do moci brankáře Renaulta. Orléans bude moci zavítat na útočnou polovinu.

53

Ke střeleckému pokusu se dostal právě Di María, jehož technická rána levačkou směřovala vysoko nad branku. Renault tak bude vykopávat.

52

Aby toho nebylo málo, tak Di María servíroval další kolmici, která pouze prolétla kolem Choupo-Motinga. V opačném případě bychom sledovali úprk.

51

Opět se opakovala spolupráce mezi Di Maríou a Cavanim, tentokráte si druhý jmenovaný nepohlídal ofsajd, což posléze potvrdil také opakovaný záběr.

50

Za obranu soupeře se dostal Choupo-Moting, který chtěl okamžitou přihrávkou oslovit Cavaniho, přihrávka ale neměla dobré parametry.

49

49. Cavani nedokázal propálit Renaulta.

49

Nakonec se za obranu dostal Alves, který svojí přihrávkou našel na zadní tyči Bernata, jenž ale neuspěl. Posléze Renault vychytal také Cavaniho.

48

I ve druhém poločase zatím sledujeme tentýž obrázek hry. Paris Saint-Germain si pohrává s míčem v oblasti středového kruhu.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Alphonse Aréola, přichází Gianluigi Buffon.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se čtyři minuty před koncem postaral Cavani. Paris Saint-Germain mělo drtivou územní převahu, avšak k ničemu nebezpečnému se dlouhou dobu nedostávalo. Pařížané většinu času kombinovali na útočné polovině, kde je zlobilo neúnavné napadání soupeře. Naopak Orléans se snažilo vycházet ze zajištěné obrany, směrem dopředu ale nevymyslelo nic nebezpečného.

45+1

První poločas skončil.

45+1

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

45

Alves si vzal na starost rozehrávku přímého kopu, kterou ale dokázal zkrotit pohotový Renault. Následně si domácí vybojovali odkop od branky.

44

O aktivitu prvoligového celku se především stará Di María, který před malým momentem obešel Lopyho, aby posléze přenesl hru na Bernata.

43

Posléze se na zemi ocitl právě Di María, který si pro nedovolený zákrok ale nedošel. I tak se hostující celek dostane k autovému vhazování.

41

41. CAVANI - 0:1

41

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Těsně před koncem prvního poločasu se hosté dostávají do vedení! Di María se uvolnil ve středu hrací plochy, poté náramným dloubáčkem vysunul EDINSONA CAVANIHO, který jednoduše přehodil vyběhnuvšího Renaulta. Domácí brankář zřejmě nemusel vybíhat, avšak tuto skutečnost už nevrátí.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

39

Na útočnou polovinu zavítal také Marquinhos, který z pravé strany našel pouze náruč brankáře Renaulta, pro kterého to bylo opravdu snadné sousto.

38

Argentinský křídelník si nakonec vyžádal lékařské ošetření, následně pak odkulhal za postranní čáru. Di María by ale měl pokračovat ve hře.

37

Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet Di María. Může za to předchozí střet s Lopym, který ho zřejmě trefil do levé dolní končetiny.

36

K centrovanému bochánku se dostal Ziani, který zkoušel na penaltovém puntíku najít Le Talleca, kterého ale hravě přehlavičkoval zkušený Silva.

35

Lopy se sice dostal k míči, jenomže kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Posléze si ofsajdové postavení nepohlídal Choupo-Moting.

34

Hosté rozjeli kombinaci poblíž postranní čáry, jenomže ani v tomto případě to nevedlo k ničemu nebezpečnému. V tuto chvíli je u míče Nkunku.

33

Orléans se daleko na útočnou polovinu nedostalo, naopak se kulatého nesmyslu zmocnil Marquinhos, který s ním dokráčel ke středovému kruhu.

32

Paris Saint-Germain mělo k dispozici další standardní situaci. I tentokráte se k míči postavil Di María, který trefil hned prvního protihráče.

31

Nkunku marně reklamoval teč jednoho z protihráčů, po které měl přijít rohový kop. Hlavní sudí ale ukázal, že se bude odkopávat od domácí svatyně.

30

Choupo-Moting předával na nohu naběhnuvšího Bernata, který ale nepřešel přes posledního obránce, jenž odkopl míč daleko za postranní čáru.

29

Žlutou kartu dostává Anthony Le Tallec (US Orléans).

28

Domácí Mutombo vyhrál souboj jeden na jednoho, nicméně Nkunku ho udeřil do obličeje. Nešťastný moment, který znamená volný kop pro domácí.

24

Stále ten stejný obrázek. Orléans si nadále napadá rozehrávku soupeře, který má velké starosti. Před malým momentem přišel o balón Draxler.

23

Nkunku se snažil uhodit do padajícího míče, což se mu nakonec nepodařilo. Vzápětí se domácímu Furtadovi nezdařilo přenesení hry křížem.

22

Di María se ujal rozehrávky standardní situace, která přistála přesně na rukavici Renaulta. Následnou ránu od Nkunkua zablokoval Avounou.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se zatím branky nedočkali. Pařížané jsou pochopitelně aktivnější, avšak akce nejsou zrovna přesné.

20

Domácí brankář zkoušel vykopnout míč na pravou stranu, nicméně nakonec skončil daleko v zámezí. Bernat se ujme autového vhazování.

19

Už to vypadalo, že se Choupo-Moting dostane do vyložené šance, avšak na dalekonosnou kolmici nedosáhl. Renault tak bude opět vykopávat.

18

Paris Saint-Germain rozjelo další velice zdlouhavou kombinaci, po které nepřesně přihrával Nkunku. Jeho pomalou přihrávku vystihl Mutombo.

17

Silva se ujal režie další akce, po jeho přihrávce se k míči dostal Di María, který ale zvolil roztažení hry na zcela osamoceného Choupo-Motinga.

16

Za obranu se dostával Cavani, který zkoušel patičkou sklepnout pro Choupo-Motinga. Rozruch před brankou byl zbytečný, jednalo se o ofsajd.

15

Bernat si prostřednictvím autového vhazování vybral Di Maríu, který po kontaktu s protihráčem skončil na zemi. O nedovolený zákrok se ale nejednalo.

14

Mutombo musel být ostražitý, za jeho záda totiž upaloval Draxler, který nakonec narazil do protihráče. I tak se domácí hráči opět musí bránit.

13

Pařížané se celkem snadným způsobem dostali na útočnou polovinu, kde moc dlouho nevydrželi. Nkunku opět zvolil zpětnou přihrávku.

12

Cissokho se dostal k hranici šestnáctky, odkud centrem k malému vápnu našel Le Talleca, jenž v pádu mířil zhruba tři metry vedle branky.

11

I další kolmice směřovala na Choupo-Motinga, jenomže Silva tuto nabídku příliš přetáhl. Renault nemusel zasahovat, nyní bude sám vykopávat.

10

Orléans vzorně napadalo rozehrávku soupeře, Draxler byl donucen ke zpětné přihrávce na Aréolu. Paris Saint-Germain to zkouší od vlastní branky.

9

Na druhou stranu zavítal rychlonohý Bernat, který ale kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Proto následovala zpětná přihrávka na Silvu.

8

Domácí hráči se prokombinovali až do šestnáctky, kde se ke střeleckému pokusu dostal Cissokho, jenž trefil pouze před sebou stojícího Marquinhose.

7

Nakopávaný míč z kopačky Kimpembeho měl najít Choupo-Motinga, který ale přihrávku nedosáhl. Další práci s tak připsal brankář Renault.

6

Po nedovoleném zákroku skončil na zemi Draxler, žlutý kartónek ale nepřišel. Paris Saint-Germain rozehrálo narychlo, nicméně rychle přišlo o balón.

5

Obrannou povinnost si splnil vracející se Nkunku, který podél lajny nepustil vpřed Zianiho. Domácí si rovněž vyzkouší úvodní autové vhazování.

4

Po pravém křídle zkoušel zaútočit Alves, kterému se podařilo vybojovat autové vhazování. Orléans ale vyhnalo soupeře ke středovému kruhu.

3

Poprvé si s míčem zahrál brankář Aréola, který rozehrál na jistotu do strany. Krátce poté se poprvé musel činit Renault, který vychytal Choupo-Motinga.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

US Orléans: Renault – Furtado, Mutombo, Bouby, Pinaud – Ziani (C), Avounou, Ephestion, Lopy, Cissokho – Le Tallec
Náhradníci: Gallon – Cambon, D´Arpino, Lauriente, Lecoeuche, Perrin, Tell

Paris Saint-Germain FC: Aréola – Marquinhos, Silva (C), Kimpembe – Alves, Draxler, Nkunku, Bernat – Di María, Choupo-Moting – Cavani
Náhradníci: Buffon – Diaby, Kehrer, Kurzawa, Mbappé, Meunier, Rimane

Rozhodčí: Stade de la Source.
Paris Saint-Germain FC

Na opačné straně stojí nejtěžší možný protivník, kterým je Paris Saint-Germain. Pařížané si i v letošním ročníku Ligue 1 počínají znamenitě, po šestnácti kolech se nacházejí na vedoucí pozici, na druhé Lille mají dostačující desetibodový náskok. PSG letos v lize ztratilo body pouze ve dvou případech, pokaždé se jednalo o nerozhodné výsledky. Nejprve PSG remizovalo na půdě Bordeaux poměrem 2:2, posléze v dalším venkovním zápase remizovalo se Štrasburkem 1:1. Pařížané pochopitelně mají nejlepší ofenzívu soutěže, s tím souvisí také pozice nejlepšího střelce celé ligy, nicméně Mbappé má shodný počet branek jako dvojice Pépé – Sala.
US Orléans

Fotbalisté Orléans se ve druhé lize nacházejí na jedenácté pozici, přičemž na sestupové pásmo mají náskok šesti bodů. Orléans doposud nasbíralo třiadvacet bodů, avšak v posledních týdnech se nepotýká s dobrou formou. Tento celek totiž naposledy v lize zvítězil koncem měsíce října, od té doby následuje šestizápasová šňůra bez vítězství. Orléans se na vlastním stadionu řadí do spodní poloviny tabulky, konkrétněji z toho je dvanáctá pozice. Domácí celek dnešního utkání vyhrál čtyři z deseti domácích zápasů, avšak poslední čtyři přinesly zisk pouze jediného bodu, což je určitě málo.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzský Ligový pohár má na programu osmifinále bitvy, my budeme společně sledovat souboj mezi US Orléans a Paris Saint-Germain FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

US Orléans – Paris Saint-Germain

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 70. Lopy – 41. Cavani, 81. Diaby

Karty:   29. Le Tallec (ORL) – 82. Bernat (PSG)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:4.

US Orléans: Renault – Furtado, Mutombo, Bouby, Pinaud – Ziani (C), Avounou, Ephestion (75. D´Arpino), Lopy, Cissokho – Le Tallec (82. Tell)
Náhradníci: Gallon – Cambon, D´Arpino, Lauriente, Lecoeuche, Perrin, Tell

Paris Saint-Germain: Aréola (46. Buffon) – Marquinhos, Silva (C), Kimpembe – Alves, Draxler, Nkunku (78. Diaby), Bernat – Di María (59. Mbappé), Choupo-Moting – Cavani
Náhradníci: Buffon – Diaby, Kehrer, Kurzawa, Mbappé, Meunier, Rimane

Rozhodčí: Miguelgorry – Danizan, Mouysset