Menu

Fotbal

Evropská liga

S. S. Lazio – Eintracht Frankfurt

1:2

konec (0:0)

13.12.2018, 18:55 • Stadio Olimpico, Řím • Skupina H • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.5 3.48 2.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12. (20:50:19)
Dvě nastavené minuty jsou pryč a zápas končí. Eintracht Frankfurt zvládl vyhrát i šestý duel v základní skupině Evropské ligy, dnes veze všechny body z Říma.

První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Ani jeden z týmů se nedostal do stoprocentní brankové šance, k vidění byly pouze dva přesné střelecké pokusy. Parádním gestem se předvedl Joaquín Correa, který nepokračoval kolem zraněného Hasebeho do jasné šance do pokutového území a raději hru přerušil. Po změně straně se začaly dít věci. Nejprve zcela nenápadnou kombinací našel Alberto Joaquína Correu, který překonal brankáře hostů střelou ke vzdálenější tyči. Následně se ale prosadil nádhernou ránou z kroku Mijat Gaćinović. Srbský útočník měl prsty i ve druhé brance Eintrachtu, když naservíroval míč Sébastienu Hallerovi, který otočil skóre zápasu.

Již před utkáním bylo ale o postupujících rozhodnuto. Na pondělní los se tak mohou těšit Lazio s Frankfurtem.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.

90

Těsně před šestnáctkou Frankfurtu byl faulován také Joaquín Correa. Domácí měli k dispozici pořádně nebezpečný volný přímý kop, ale Albertův pokus skončil jen u brankáře.

89

Také na straně hosté se žlutí. Marc Stendera je na trávníku sotva minut a hned je potrestán hlavním rozhodčím! Stendera zbytečně přišlápl Murgiu.

88

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Marc Stendera.

87

Kapitán Lazia Danilo Cataldi si ještě před koncem zápasu vysloužil od hlavního rozhodčího žlutou kartu.

86

Frankfurt už šetří čas. Willems pořádně protahoval autové vhazování, nakonec ale dokázal míč vhodit do hry. Fernandes však přišel poté jen s faulem.

85

Gaćinović je po svém parádním gólu při chuti. Nyní skvěle uvolnil Joviće, který ale střelou křížem nedokázal usměrnit míč k tyči. Frankfurt ale bude pokračovat rohem.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy v dnešním utkání. Postup do jarní části Evropské ligy už má Lazio i Frankfurt dávno v kapse.

82

Gaćinović se prodral až do vápna, když už mu přidalo, že je faulován, tak upadl na trávník. Hlavní rozhodčí ale nechává hru pokračovat.

81

Právě střídající Luka Jović se ihned zapojil do kombinace na útočné polovině. Jovićova přihrávka měla najít před vápnem Hallera, ale skvěle zasáhl Acerbi.

80

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Nicolai Müller, přichází Luka Jović.

79

Po brankové smršti se hra uklidňuje. Lazio sice drží balon pod kontrolou, ale k brance Frankfurtu se ne a ne dostat. Ani Acerbiho průnik nebyl úspěšný.

77

K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Cataldi s Albertem. Právě Luiz Alberto nakonec posílal míč do ohně před branku soupeře, ale jako první se dostal ke střele Rönnow.

76

Gélson Fernandes je prvním potrestaným hráčem Frankfurtu. Těsně před vápnem zadržel za dres unikajícího Alberta.

75

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Alessandro Rossi.

75

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Martín Cáceres, přichází Senad Lulić.

74

Tentokrát byl v nadějném náběhu u vápna Nicolai Müller. Jeho střelu ale stačil na poslední chvíli zablokovat skluzem Luiz Alberto. Domácí jsou nyní u všeho pozdě.

73

A německý tým pokračuje v útočné snaze. Haller si chtěl vybojovat faul před vápnem, ale rozhodčí mu na jeho pád neskočil.

71

71. Sébastien HALLER - 1:2

71

Frankfurt právě vstřelil branku!
Během pěti minut německý tým zcela otáčí skóre zápasu! Dlouho se zdálo, že budou hosté jen kombinovat na vlastní polovině, ale poté přišla parádní přihrávka Gaćinoviće za obranu, přesně k SÉBASTIENU HALLEROVI. Ten předskončil obránce a zakončil ze středu vápna do sítě.

70

Po několika soubojích ve středu pole vyplaval balon k nohám Marca Russe. Hostující obránci nyní uklidňují hru ve středu pole.

68

S šancemi se nyní roztrhl pytel. Joaquín Correa postupoval sám na brankáře Frankfurtu, ale z blízkosti ho neodkázal překonat.

67

Domácí sice dopravili míč do sítě. Luiz Alberto parádním lobem překonal Rönnowa, ale ještě před tím byl pískán ofsajd.

65

65. Mijat GAĆINOVIĆ - 1:1

65

Frankfurt právě vstřelil branku!
Nádherná rána a Eintracht srovnává stav! Po zaváhání Bastose rozehrávali hosté rohový kop. MIJAT GAĆINOVIĆ se rozhodl už dále nepokračovat ve zdlouhavém obléhání vápna Lazia. Z kroku vymetl levý roh Protovy branky. Domácí brankář plachtil vzduchem marně.

64

Německý tým zvyšuje útočné obrátky. Müller si narazil s Fernandesem, následně se hosté prokombinovali až do vápna, ale proti střele se postavil Felipe.

63

Hosté byli v nadějném přečíslení třech proti dvěma obráncům. Gaćinović ale celou situaci zazdil nepřesnou přihrávkou na Hallera. Následný rohový kop skončil neslavně.

62

Joaquín Correa se znovu dostal s balonem až téměř do pokutového území. tentokrát se pokoušel ještě přihrávat, ale jeho pobídku zblokovala hostující obrana.

60

Po hodině hry vede domácí Lazio nad Frankfurtem stále o jednu branku. V posledních minutách se ale více a více dostávají do hry také hosté.

59

Frankfurt tak měl k dispozici rozehrávku volného přímého kopu z hranice šestnáctky. Silvio Proto si nechal připravit mohutnou zeď, která nakonec zastavila střelu Gaćinoviće i Willemse.

57

Fracesco Acerbi fauloval těsně před vápnem Hallera a dostává žlutou kartu.

56

56. Joaquín CORREA - 1:0

56

Lazio právě vstřelilo branku!
Lazio se dostává do vedení! Po nepříliš povedené první půli se domácí celek prosazuje ještě v první hodině zápasu. Naprosto jednoduchá akce Lazia, Luiz Alberto našel přihrávkou mezi obránci JOAQUÍNA CORREU, který si našel prostor a zakončil ke vzdálenější tyči.

55

Danilo Cataldi rozehrával jen na krátko s Cáceresem, následně se přece jen dostal ke střele právě Cataldi, ale jeho pokus prosvištěl kolem levé tyče.

54

Po několika odkopem se dostal k míči Luiz Alberto. Brazilec se prokličkoval až do vápna, ale po jeho zblokované přihrávce se bude pokračoval jen rohovým kopem.

53

Lazio vhazovalo na pravém kraji. Cáceres zpracoval přihrávku Bastose, ale poté už mu nevyšla klička proti bránícímu Da Costovi. Frankfurt získává balon.

51

Correa se sice skácel před vápnem, ale hra pokračovala. Luiz Alberto musel sáhnout k faulu na druhé straně a je potrestán žlutou kartou.

51

Druhá polovině dnešního zápasu pokračuje v nastaveném trendu. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do stálejšího tlaku na polovině soupeře.

50

Parádní přihrávku posílal do nebezpečného prostoru ve vápně Cáceres. Luiz Alberto se už už připravoval zakončovat, ale skvěle vyběhl proti míči Frederik Rönnow a akci ukončil.

49

Martín Cáceres držel balon u pravé postranní lajny. Po narážečce s Murgiou se ale Lazio dále než k polovině trávníku nedostalo.

48

Willems se dral do pokutového území středem hřiště. Po čitelné přihrávce se ale k balonu už nedostal Müller. Lazio s přehledem ubránilo útok soupeře.

47

Druhý poločas odstartoval. Lazio mělo k dispozici první útok, ale ten skončil jen nepodařenou přihrávkou na Correu, balon skončil jen u Rönnowa.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:58.
Dvě nastavené minuty jsou pryč a první poločas končí bezbrankovou remízou.

První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Ani jeden z týmů se nedostal do stoprocentní brankové šance, k vidění byly pouze dva přesné střelecké pokusy. Parádním gestem se předvedl Joaquín Correa, který nepokračoval kolem zraněného Hasebeho do jasné šance do pokutového území a raději hru přerušil.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Willems byl zatažen za dres ve středu pole. Hosté ale nevyužili možnost rychlé rozehrávku a už chtějí první poločas jen dohrát v kombinaci.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.

45

Domácí obrana nechala zcela volného Da Costu, který nebyl na pravé straně nikým obtěžován. Prudkým pasem do pokutového území ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.

44

Minutu před pauzou centroval do pokutového území z klidové pozice Riza Durmisi. Ve vápně Frankfurtu ale nekompromisně zasáhl Russ.

43

Na hranici pokutového území čaroval s balonem Durmisi. Před zhuštěný prostor si ale místo ke střele nenašel, následně navíc přihrál Cataldimu jen do souboje.

42

Tawatha na nic po zisku míče nečekal, z druhého doteku posílal přihrávku na Hallera. Po mokrém trávníku ale balon odskočil od útočníka Frankfurtu k Protovi.

41

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Correa si sice nabíhal za obranu na přesnou přihrávku, ale akci Lazia přerušil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí.

40

Hned dva rohové kopy v krátkém čase měli k dispozici domácí fotbalisté. Danilo Cataldi lehce přetáhl míč za zadní tyč, kde už nebyl nikdo z domácího týmu.

39

U postranní lajny byl faulován Acerbi. Právě sám faulovaný se postavil k rozehrávce volného přímého kopu, ale na zadní tyči byl pokryt Alberto.

38

Luiz Alberto byl v klíčovou chvíli pomalejší než bránící Simon Falatte. U balonu tak byl první hostující obránce, který přihrávkou do bezpečí ukončil akci domácího celku.

37

Střídající NDicka vedl útočnou akci středem trávníku, následně se pokoušel ještě dostat míč do vápna Müllera, ale přihrávka byla sražena domácí obranou.

36

Ve středu pole vyhrál vzdušný souboj po dlouhém nákopu Fernandes. Následná přihrávka do vápna už ale skončil až u domácího brankáře Prota.

35

Přece jen se Lazio dostává do mírného tlaku. Beriša si narazil s Cataldim, následně kapitán římského týmu hledal Correu, kterému ale střela nevyšla podle představ.

34

Ani s postupujícím časem se tempo utkání příliš nezvyšuje. Domácí nyní postupovali směrem do útoku, ale před Correou odkopl do bezpečí Da Costa.

32

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Makoto Hasebe, přichází Evan N'Dicka.

31

31.

31

Skvělé sportovní gesto! Joaquín Correa mohl pokračovat v útoku, ale Hasebe se před ním chytl za zadní stehenní sval a nemohl pokračovat ve hře. Po jasném signálu, že nemůže Hasebe pokračovat ve hře Correa zastavil svou akci.

30

Frederik Rönnow šel pro balon sebevědomě až k hranici pokutového území. Naštěstí pro hostující tým byl u míče o něco dříve než dotírající Alberto.

28

Po několika odrazech před vápnem Eintrachtu se dostal k balonu Correa, který z kroku střelou k tyči Rönnowa nemohl překvapit. Vůbec první zákrok dánského brankáře.

27

Durmisi schytal úder balonem do choulostivých míst. Hlavní rozhodčí se raději šel ujistit, že bude záložník římského celku v pořádku. Po krátkém přerušení se může pokračovat.

26

Rohový kop Frankfurtu vůbec nevyšel. Jako první se dostal k míči Luiz Felipe, který nekompromisní hlavičkou odklidil balon do bezpečí.

25

Zaváhání v rozehrávce Lazia využil ziskem Hasebe. Japonský záložník následně ještě hledal nadýchaným centrem Hallera, kterému ale chybělo k hlavičce několik centimetrů.

24

Nicolai Müller si chtěl kličkou obhodit Acerbiho, ale zkušený italský obránce se nedal lehce obelstít a balon odkopl do bezpečí na útočnou polovinu.

23

Tawatha si skvěle nabíhal na prudkou přihrávku, dostal se za obranu, ale při zpracování si ke smůle Frankfurtu pomohl také rukou.

22

Luiz Alberto sice spěchal za nakopnutým balonem na útočnou polovinu, ale Marco Russ ve spolupráci s brankářem Rönnowem situaci zvládli bez zaváhání.

21

Cataldi fauloval Gaćinoviće a hra se tak přesune po několika minutách znovu před Prota. Na třiceti metrech se postavil k balonu právě Willems, ale jeho ránu zblokovala zeď.

20

Ani dvacet minut úvodní branku nenabídlo. Od Murgii putoval balon jen k nohám napadajícímu Hallera, domácí se ale bleskově zatáhli do obrany.

18

Hasebe šel do souboje až příliš tvrdě. Balon nevybojoval, ale získal pro svůj celek rozehrávku ze střední vzdálenosti. Frankfurt zůstává u balonu.

17

Lazio postupovalo kupředu po levém kraji. Durmisi spolupracoval s Acerbim, následně se zapojil do kombinace také Beriša, který ale nevyzrál na bránícího Fernandese.

16

Ani jeden z týmů se zatím nemůže na delší dobu udržet v blízkosti vápna soupeře. Nyní se Haller prodíral do vápna, ale se skákavou přihrávkou si nepotykal.

15

Proto musel být v pozoru. Po rozehrávce rohového kopu si ale domácí brankář došel zkušeně pro balon až ke značce pokutového kopu.

14

Stoper Lazia bude v pořádku. Luiz Felipe musel sice opustit hrací plochu, ale ihned poté se znovu hlásí pro nástup do hry.

13

Gaćinović se tlačil mezi obránce, ale neporadil si se zpracováním. Následně zůstal ležet na mokrém trávníku Luiz Felipe, který potřebuje ošetření.

12

Ve středovém kruhu byl faulován Hasebe, hosté s rozehrávkou nespěchali. Nakonec se ocitl u balonu na pravém kraji Müller, který ale proti Acerbimu neuspěl.

10

Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Německý tým je sice více u balonu, ale k ohrožení Protovy branky ještě nedošlo.

9

Tawatha měl na levé straně spoustu prostoru. Levačkou nacentroval do pokutového území, ale Proto dokázal před Hallerem míč lehce přizvednout.

8

Už už to vypadalo, že by se domácí mohli hnát do rychlého protiútoku, ale Berišova patička nenašla rozběhnutého Alberta. Frankfurt dokázal pokrýt balon ve středu pole.

7

Eintracht zůstal na polovině soupeře a dokonce vydřel i další rohový kop. Ve vápně Lazia bylo pořádně horko, ale Haller si nedokázal včas připravit míč pro střelu.

6

Gaćinović sklepával míč proti noze k Hallerovi, který ale dělovkou z první trefil jen před sebou stojícího soupeře. Frankfurt ještě pokračoval rohovým kopem, který však skončil neslavně.

5

Luiz Alberto si došel balon do středu trávníku, poté však přihrával Correovi jen do souboje, který čtyřiadvacetiletý Argentinec proti Fernandesovi prohrál.

4

Lazio rozehrává v poklidu na vlastní polovině. Od Cataldiho se dostal míč na levou stranu, kde byl pod tlakem Durmisi, který musel přihrávat jen zpět k obráncům.

3

Beriša si pomohl přihrávkou s Durmisim, následně se dostal k míči na útočné polovině Correa, ale po podklouznutí mu míč utekl za koncovou čáru.

2

Od Faletta putoval míč na pravou stranu, kde byl ale připraven domácí Acerbi. Obránce Lazia dokázal pokrýt Müllera a navíc také získal ve spolupráci s Felipem míč.

1

Hostující fotbalisté rozehráli v hustém dešti první poločas dnešního zápasu. Frankfurt nikam nespěchá, do rozehrávky se zapojil také Frederik Rönnow.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Závěrečný zápas základní skupiny Evropské ligy tak může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

S. S. Lazio: Proto – Bastos, Luiz Felipe, Acerbi – Cáceres, Murgia, Cataldi (C), Valon Beriša, Durmisi – Alberto, Correa.
Náhradníci: Guerrieri, Alia – Basta, A. Rossi, Wallace, Parolo, Lulić.

Eintracht Frankfurt: Rönnow – D. da Costa, Russ (C), Falette, Willems – N. Müller, G. Fernandes, Hasebe, Tawatha – Gaćinović – Haller.
Náhradníci: Zimmermann, Trapp – N'Dicka, Rebić, Jović, Stendera, Beyreuther.

Rozhodčí: Halil Umut Meler – Kerem Ersoy, Ibrahim Çaglar Uyarcan (vš. TUR).
První vzájemný zápas v základní skupině H

4.10.2018
Eintracht Frankfurt – S. S. Lazio 4:1

Branky: 4. D. da Costa (de Guzmán), 28. Kostić (Gaćinović), 52. Jović (Haller), 90+4. D. da Costa (Tawatha) – 23. Parolo (Correa)

Statistiky

Držení míče: 50 % : 50 %
Střely na branku: 6:4
Střely mimo: 2:2
Rohy: 5:4
Ofsajdy: 1:4
Fauly: 13:9
S. S. Lazio

Lazio bojovalo v minulém ročníku Serie A do úplného závěru. V posledním kole si to dokonce v přímém souboji rozdalo s Interem Milán o postup do Ligy mistrů. Lazio sice vedlo 2:1, ale poté Milánští otočili průběh zápasu a na poslední chvíli předskočili v tabulce svého soupeře, Laziu přitom stačil k Lize mistrů zisk pouhého bodu.

Římský celek odehrál v přípravě pouze čtyři zápasy. Proti slabším italským celkům nemělo Lazio problémy, ale následně prohrálo 0:2 s londýnským Arsenalem. V generálce poté podlehlo 0:1 Borussii Dortmund, když se o jediný zásah postaral Marco Reus.

Také v rozehrané sezoně se Lazio pohybuje okolo čtvrté pozice v tabulce italské Serie A. V patnácti odehraných kolech Římané padli už čtyřikrát, na zcela suverénní Juventus už ztrácí ohromných osmnáct bodů. Také druhá příčka Neapole je pro Lazio pořádně daleko. Právě aktuální série čtyř nerozhodných výsledků stála Lazio lepší postavení pro druhou část ligy.

Evropská liga

Lazio vstoupilo do základní skupiny H povedeným výkonem na domácí půdě proti Apollonu. Vítěznou branku na 2:1 vstřelil z pokutového kopu Ciro Immobile. Ve Frankfurtu to byl ale z pohledu italského celku průšvih. Lazio v Německu prohrálo 1:4, navíc byli vyloučeni Dušan Basta a Joaquin Correa. Před dvěma týdny s klidem Lazio zvítězilo v Marseille 3:1, v domácí odvetě poté francouzskému týmu přidalo další zásah. Na trávníku řeckého Apollonu ale Lazio prohrálo 0:2, ale i přes neúspěch má postup do jarní části dávno zajištěn.
Eintracht Frankfurt

Fotbalisté Frankfurtu prožili průměrnou loňskou sezonu v Bundeslize. Především horší jarní části odsoudila Eintracht až na osmou pozici daleko za příčkami zaručující pohárovou Evropu. V německém poháru ale dokázal outsider z Frankfurtu projít až do finále a v něm proti slavnému Bayernu Mnichov také uspěl. Dvěma zásahy se podílel na historickém zisku trofeje Ante Rebić, na konečných 3:1 upravoval skóre v šesté minutě nastavení Mijat Gacinović.

V přípravě dokázal Frankfurt porážet týmy z nižších německých soutěží. Proti zvučnějších jménům už to tak slavné nebylo. Nevedlo se hlavně proti italským celkům Empoli a Spalu, se kterými Frankfurt prohrál 0:2, respektive 1:2.

Ani úvod do nového ročníku Bundesligy se Frankfurtu nevydařil. Po zlepšených výkonech především v říjnu a listopadu se Eintracht vyhoupl až na aktuální pátou pozici s minimální ztrátou na místa před sebou. Dva poslední zápasy se ale Frankfurtu nevydařily, s Herthou a Wolfsburgem nezískal ani bod.

Evropská liga

V druhé nejprestižnější klubové soutěži se Frankfurtu daří nad míru. Německý tým jde od vítězství k vítězství, v pěti zápasech ještě neztratil ani bod jako jeden ze třech ostatních týmů společně s Chelsea a Salzburgem. V posledním odehraném zápase si na domácí půdě poradil s Marseille 4:0, když si hráči francouzského týmu vstřelili dva vlastní góly.
Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Evropská liga dnes pozná všechny postupující týmy do jarní vyřazovací části. V základní skupině H už je ale rozhodnuto. V souboji již jistých postupujících si zahraje Lazio s Frankfurtem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

S. S. Lazio – Eintracht Frankfurt

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 56. Correa (Alberto) – 65. Gaćinović, 71. Haller (Gaćinović)

Karty:   51. Alberto (LAZ), 57. Acerbi (LAZ), 87. Cataldi (LAZ) – 76. G. Fernandes (FRN), 89. Stendera (FRN)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.

S. S. Lazio: Proto – Bastos, Luiz Felipe, Acerbi – Cáceres (75. Lulić), Murgia, Cataldi (C), Valon Beriša (75. A. Rossi), Durmisi – Alberto, Correa.
Náhradníci: Guerrieri, Alia – Basta, A. Rossi, Wallace, Parolo, Lulić.

Eintracht Frankfurt: Rönnow – D. da Costa, Russ (C), Falette, Willems – N. Müller (80. Jović), G. Fernandes, Hasebe (32. N'Dicka), Tawatha – Gaćinović (88. Stendera) – Haller.
Náhradníci: Zimmermann, Trapp – N'Dicka, Rebić, Jović, Stendera, Beyreuther.

Rozhodčí: Halil Umut Meler – Kerem Ersoy, Ibrahim Çaglar Uyarcan (vš. TUR)