Menu

Fotbal

Italská Serie A

Spal – Empoli FC

2:2

konec (1:2)

01.12.2018, 15:00 • Stadio Paolo Mazza, Ferrara • 14. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.48 3.26 3.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (16:57:00)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:13.
Je za námi velmi atraktivní souboj mezi Spalem a Empoli! Domácí tým se již v páté minutě ujal vedení, ovšem nakonec to bude asi on, kdo bude se ziskem jednoho bodu spokojenější. Caputo a Krunić totiž ještě v první půli strhli vedení na stranu Empoli, které od 49. hrálo přesilovou hru. Spal i bez vyloučeného Cioneka praktikoval ofenzivní fotbal a v šestašedesáté minutě k radosti zaplněných tribun vyrovnal na konečných 2:2, o což se další gólovou hlavičkou postaral Jasmin Kurtić. Oba týmy tedy získávají bod a navzájem se malinko posunuly nad sestupové pásmo.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Zajc se elegantně dostal z blízkosti pravé autové čáry k pokutovému území. Následně posouval míč doprava, jenže Mčedlidze byl v souboji a opět si pomohl nedovoleným zákrokem.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.

90

Giovanni Di Lorenzo na kraji hřiště ustál veledůležitý souboj s důrazným Faresem a nechal se zfaulovat. Balón pro hosty.

89

Neúnavný Kurtić hledal ve vápně Alberta Paloschiho. Defenziva Empoli si poradila a vytlačila domácí útok až ke středovému kruhu. Tam fauloval Mčedlidze a dostal žlutou kartu.

88

Empoli v posledních minutách přece jenom diktuje tempo a je o chloupek blíže rozhodujícímu gólu. Další střela zpoza šestnáctky však mířila mimo tři tyče.

86

Hamed Traorè se vrátil do obrany a vyhrál hlavičkový souboj po nadýchaném centru Schiattarelly ze standardní situace.

85

Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Mirco Antenucci, přichází Mattia Valoti.

84

Další slušná šance pro hosty! Caputo dostal přízemní přihrávku z pravé strany, z šestnácti metrů vypálil ke Gomisově pravé tyči a kvůli lehké teči obránce ji minul jen o pár decimetrů.

83

Střídající Levan Mčedlidze si hezky našel místo ke střele. Ta však mohla být rozhodně nebezpečnější, pokus zpoza vápna neměl razanci a letěl přímo na Gomise.

82

Jasmin Kurtić měl mezi sebou a balónem jednoho hráče v černém dresu, přes kterého se neměl šanci prosadit. K tomu podle rozhodčích fauloval.

81

Snad poprvé v celém utkání se hra malinko uklidnila. Žádný z týmů nechce udělat nějakou chybu, která by ho mohla stát jednobodový zisk.

79

Centr zleva putoval do území, které ovládal Ivan Provedel. Hostující gólman si stáhl míč ze vzduchu a nepustil soupeře k hlavičce.

78

S ubráněním rohového kopu domácí opět neměli žádné problémy. Stejně jako před druhým gólem ihned otočili hru a sami získali výhodu rohu.

77

77. Francesco Caputo (EMP)

77

Teď už to bylo z hostujícího pohledu a útočícího Caputa mnohem zajímavější. Útočník Empoli dostal vynikající přihrávku od Traorèho, předběhl svého strážce a vystřelil, ovšem Gomis důležitým zákrokem balón vyrazil!

76

Antenucci si to namířil vstříc hostující brance, ale u šestnáctky byl odzbrojen. Sražený míč Kurtić nechtěně pustil do autu a vhazovat mohou hosté.

75

Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Simone Missiroli, přichází Everton Luiz.

75

Francesco Caputo už napřahoval ke střele z dvaceti metrů. Bohužel pro něj k ní už nedošlo, neboť předtím rukou fauloval Kurtiće.

74

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Rade Krunić, přichází Miha Zajc.

74

Giovanni Di Lorenzo byl k nelibosti fanoušků faulován před hostující brankou. Hra je znovu přerušena a podle všeho se bude potřetí střídat.

73

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Antonio La Gumina, přichází Levan Mčedlidze.

72

Gomis vyrazil centr před plánovaným adresátem a zabránil jakémukoliv zakončení. Domácí naopak otočili hru a po faulu budou rozehrávat.

71

Domenico Maietta trochu uklidnil situaci z pohledu Empoli. Jeho dlouhý nákop z poloviny hřiště nicméně žádný ze spoluhráčů nezkrotil.

70

Spal je při chuti a před zaplněnými ochozy by rád urval všechny tři body. Závěrečná dvacetiminutovka slibuje parádní podívanou.

69

Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Alberto Paloschi.

67

67. Jasmin KURTIĆ - 2:2

67

Spal právě vstřelil branku!
Domácí tým i v deseti vyrovnává na 2:2! Celé situaci předcházel hodně bídný rohový kop Empoli, které se nestihlo pořádně vrátit s akcí po pravé straně. Manuel Lazzari odcentroval na hlavu JASMINA KURTIĆE, jenž trochu ukradl zakončení spoluhráči zkoušejícího nůžky, ale dobře udělal, protože prudkou hlavičkou nedal Provedelovi žádnou šanci.

66

Ismaël Binnásir na druhé straně pěkně vypálil bez přípravy. Gomis se musel hodně natahovat k pravé tyči, aby povedenou střelu vytěsnil na roh.

65

Kurtićův nenápadný centr z levého křídla nebezpečně proletěl skrz celé malé vápno. Bohužel pro Spal u zadní tyče nebyl nikdo v bílomodrém, kdo by mohl dorážet míč do sítě.

64

Pasquale Schiattarella svou pravačkou nakonec jenom centroval, na zadní tyči přitom klíčový hlavičkový souboj vyhrál bránící Pasqual.

63

Jasmin Kurtić si zasekával míč před Di Lorenzem, který ho povalil na zem. Domácí budou zahrávat přímý kop z poměrně solidní pozice.

62

Pasqualova přihrávka směřovala do volného prostoru, do kterého sice spěchal La Gumina, jenomže vybíhal z viditelného ofsajdu.

61

Z tohoto mráčku nicméně nezapršelo, Empoli standardku ubránilo a ještě u rohu vlastní šestnáctky si došlo pro nedovolený zákrok.

60

Domácí jsou aktivní i v oslabení. Manuel Lazzari nabral velkou rychlost na pravé straně a vřítil se do vápna. K úhlu nevystřelil, ale vybojoval aspoň rohový kop.

59

Krunić převzal míč od Caputa a zprava ho ihned posílal před rozběhnutého La Guminu. Ještě před ním však zakročil brankář Gomis.

58

Mirco Antenucci ještě stihl ve hřišti kolmici za obranu a dával míč pod sebe. K ničemu to ale nevedlo, protože už byl máván ofsajd.

57

Pohledný fotbal se přenesl i do druhé půle. Akce střídá akci a o zajímavé situace před oběma brankami rozhodně není nouze.

56

Provadel pozorně sledoval letící centr a využil možnosti hrát rukama. Toskánský celek pak u míče dlouho nevydržel, přihrávka na La Guminu byla až moc rychlá.

55

O centr z pravého kraje hřiště se postaral Manuel Pasqual, nicméně domácí fotbalisté hlavičkové souboje v pokutovém území zvládli úspěšněji.

54

Jasmin Kurtić v balkánském souboji fauloval Kruniće. Kromě standardky pro Empoli je z toho také žlutá karta za hodně podrážděnou reakci faulujícího hráče.

53

Nařízený roh Empoli se ještě jednou opakoval, opakovaný centr z pravé strany však doplachtil jenom do rukavic domácího gólmana.

52

Traorè roztáhl hru na pravý kraj šestnáctky, odkud Krunić našel Caputa, ale ten z bezprostřední blízkosti trefil jen dobře postaveného Gomise.

51

Simone Missiroli jen lehce lízl míč hlavou při snaze dostat se k centru z pravé strany. Jeden z domácích pak pokazil další pas do šestnáctky a Provedel rozehrává.

50

Od padesáté minuty tedy bude Spal hrát jen v deseti lidech. Cesta za vysněným vyrovnáním se mu nesmírně zkomplikovala.

49

49. Červená karta pro domácího Cioneka

49

Manuel Lazzari prokázal dobré zrychlení, ale hosté si s centrem poradili. La Gumina následně upaloval do protiútoku, ve středovém kruhu jej přitom zezadu sestřelil Thiago Cionek a dostal za to rovnou červenou kartu!

48

Po jednom faulu na každé straně mohou rozehrávat domácí. Z vlastní poloviny uvedl míč do pohybu brazilský zadák Felipe.

47

Schiattarella hned po minutě hry rozehrál rohový kop, jenže našel jenom La Guminu. Míč se do ohně ještě jednou vrátil, ale Antenucciho volej z nelehkého úhlu branku netrefil.

46

Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl do sestavy, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi atraktivní první půle, ve které se diváci na zaplněném stadionu ve Ferraře rozhodně nenudili. Bylo to právě domácí publikum, které se už v páté minutě radovalo z vedoucího gólu Kurtiće. O něco aktivnější přesto byli hosté z Empoli, za ktaré ve 24. minutě vyrovnal Caputo a parádní trefou z dálky pak skóre otočil Krunić. Doufejme, že se nastolené tempo přenese i do druhého poločasu, a dočkáme se i dalších gólů.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Pasquale Schiattarella přispěchal se svým skluzem pozdě k Binnásirovi, i tato kosa byla po zásluze odměna žlutým napomenutím.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

Ještě jednou se Krunič zapsal do statistik. Tentokrát šel do tvrdého skluzu a sestřelil Missiroliho, za což vyfasoval zaslouženou kartu.

43

43. Rade KRUNIĆ - 1:2

43

Empoli právě vstřelilo branku!
Nesmírně pohledný fotbal nám přinesl už třetí gól, kterým hosté otáčí skóre! Ismaël Binnásir během nenápadné akce přihrál na RADEHO KRUNIĆE, který pravačkou vypálil z dobrých třiceti metrů a Alfred Gomis se za rychlým projektilem natahoval k levé tyči marně.

42

Felipe z obrany dostal míč jen na Kruniće, který hned přihrával na osu hřiště Caputovi. Ten střílel z kroku ze svého pohledu k pravé tyči, ovšem ji o kousek minul.

41

Manuel Lazzari si předkopával míč do volného prostoru, ale na pravém křídle ho už nedostihl. Na stejném místě se rozbíhal ještě jednou a tentokrát s balónem nezaviněně ztratil i stabilitu.

40

Hamed Traorè neměl ani desetinku času na pořádné zpracování míče, se kterým byl vytlačen k levé postranní čáře a nakonec i do zámezí.

39

Antenuccimu nevyšel pokus o nůžky po centru z pravé strany. Míč propadl na Mohameda Farese, jehož střela z první mířila značný kus nad břevno.

38

Veseliho vhazování k okraji šestnáctky Spal ubránil a po následném faulu si přetížená defenziva může trochu oddechnout.

37

A zase rychle na druhou stranu, kde si Empoli vyrobilo výhodu rohového kopu. Pasqual kroutil centr směrem od branky, ale našel jenom hlavu pozorného protihráče.

36

Simone Missiroli se musel zavěsit do vzduchu, aby dosáhl na centr z levého kraje hřiště. Hostující branku nelehkou hlavičkou ale minul.

35

Hosté to znovu zkusili po obsazené pravé straně. Di Lorenzo se k centru nedostal, neboť bylo máváno další postavení mimo hru.

34

Další zákrok brazilského obránce Felipeho se odehrál ve středu hřiště. Odnesl ho La Gumina a neobešlo se to bez žluté karty.

34

La Gumina si vyměnil míč s Binnásirem a zprava odcentroval do šestnáctky, kde zaúřadoval Felipe se svým důrazným a čistým zákrokem.

33

Stále sledujeme atraktivní fotbal s šancemi na obou stranách. Lazzari chtěl vyvést míč na útočnou půlku Spalku, jenomže se dostal jen na půlící čáře.

32

Jasmin Kurtić potřeboval menší ošetření, nejeden hráč si tak v krátké pauze došel ke střídačce pro občerstvení a nějaké ty taktické pokyny.

30

30. Jasmin Kurtić (SPAL)

30

Ismaël Binnásir vyslal povedenou střelu z dálky a pořádně protáhl Gomise. Spal rychle zareagoval a pořádně zahrozil před druhou branku, kde Provedel zblízka vychytal Kurtiće!

29

Antonio La Gumina si nabíhal do šestnáctky pro rychlý centr z pravé strany. Ten bohužel pro hráče a fanoušky Empoli propadl až do Gomisovy náruče.

28

Pasqual byl odzbrojen u levé autové čáry. Domácí se však nedostali ani přes půlící čáru a podlehli aktivnímu re-presinku.

27

Empoli malinko uklidnilo hru kombinací na vlastní polovině. Následoval hodně nepřesný nákop na Caputa a odkop od Gomisovy branky.

26

Spal chtěl rychle odpovědět a rychlou kombinací se dostal až do pokutového území. K zakončení už nedošlo kvůli dalšímu ofsajdu.

24

24. Francesco CAPUTO - 1:1

24

Empoli právě vstřelilo branku!
Hosté se zaslouženě radují z vyrovnávající branky! Krunić ideální únikovou přihrávkou nastartoval FRANCESCA CAPUTA, jenž přesprintoval Vicariho a ve velké šanci nasměroval střelu přesně mezi Gomisovy nohy.

23

Pasqual sice poslal přesný oblouček přesně na Traorèho kopačku, jenže akci Empoli překazil signalizovaný ofsajd.

22

Krunićovo zakončení zablokoval Pasquale Schiattarella, který zůstal ležet v pokutovém území a až po ošetření se pomalu vydal za postranní čáru.

21

Domácí zachybovali v rozehrávce a dostali se do problémů ve vlastní šestnáctce. Ke střelám se dostali Krunić a Traorè, nicméně obě byly zablokované.

20

Gomis pomohl svým spoluhráčům dostat se z tlaku napadajících protihráčů přesným výkopem na polovinu hřiště. Spal ihned přešel do útoku, ovšem sklepnutý centr z levého křídla skončil u Provedela.

19

Petagna trefil levou rukou do obličeje vyskakujícího Maiettu. Balón se záhy vrací do držení mírně aktivnějších hostů.

18

Praporek asistenta rozhodčího na útočné polovině Empoli letěl nahoru poté, co byl v ofsajdovém postavení přistižen Francesco Caputo.

17

Krunić přihrál před sebe na Traorèho, jehož střela z šestnácti metrů byla sražená před Caputa. Proti němu velmi rychle vyběhl brankář Gomis a zakončení z časové tísně pak vůbec nešlo mezi jeho tři tyče.

16

Dobrou defenzivní práci odvedl hostující záložník Binnásir, který soupeři ukopl míč na kraji šestnáctky a ještě stihl zabránit rohovému kopu.

15

Binnásirův nákop domácí eliminovali. Ve středu hřiště pak Maietta taktickým faulem zastavoval brejk Farese a viděl žlutou kartu.

14

Lazzari zezadu trochu postrčil mladičkého Hameda Traorèho. Hosté budou zahrát přímý kop z nějakých pětatřiceti metrů.

13

Jenže centr na bližší tyč domácí velmi snadno odvrátili a po nepřesném nákopu k levé autové čáře bude vhazovat Cionek.

12

La Gumina to zkusil individuálně a proběhl až do šestnáctky. Skluz domácího protihráče poslal balón na rohový kop.

11

Obě obrany zvládly několik soubojů a malou domů dostaly do hry oba brankáře. Jako další vyráží do útoku Empoli.

10

Antenucci posunul míč na Petagnu a ten natáhl ke střele z delší vzdálenosti. Provedel skočil k pravé tyči a precizně zakročil.

9

Domácí snahu trochu předčasně uťal nepřesný centr z levé strany. Empoli kontrovalo dlouhým nákopem, jenž propadl ke Gomisovi.

8

Jasmin Kurtić potáhl balón po levém křídle, vybojoval aspoň vhazování a Spal se může usadit před soupeřovým vápnem.

7

První minuty slibují velmi zajímavý zápas. Empoli po aktivním začátku inkasovalo z první střely a bude muset dotahovat jednobrankové manko.

5

5. Jasmin KURTIĆ - 1:0

5

Spal právě vstřelil branku!
Domácí se v páté minutě dostávají do vedení! Pasquale Schiattarella zprava odcentroval, kousek za bližší tyčkou si lehce naskočil volný JASMIN KURTIĆ a brankář Provedel na jeho dobře umístěnou hlavičku nedosáhl.

4

Lazzari nabral rychlost a po zákroku Domenica Maietty získal první roh i ve prospěch Spalu.

3

Po nákopu Pasquala nedokázal Vicari odehrát míč do bezpečí. Traorè zleva opět přihrával do malého vápna a domácí jen s velkými obtížemi udrželi balón před brankovou čarou.

2

Empoli začalo pěkně zostra a během úvodních vteřin stihlo rozehrát hned dvojici rohových kopů. K zakončení se ale nedostalo a jeho snažení skončilo útočným faulem.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v černých, zatímco domácí v bílomodrých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Spal: A. Gomis – Cionek, Vicari, Felipe – Lazzari, Schiattarella, Kurtić, Missiroli, Fares – Antenucci (C), Petagna.
Náhradníci: V. Milinković-Savić, Poluzzi – Bonifazi, F. Costa, Dickmann, Djourou, Floccari, Everton Luiz, Paloschi, Valdifiori, Valoti, Viviani.

Empoli FC: Provedel – Veseli, Silvestre, Maietta – Di Lorenzo, Krunić, Binnásir, Traorè, Pasqual (C) – Caputo, La Gumina.
Náhradníci: Terracciano – Acquah, Antonelli, Brighi, Capezzi, Marcjanik, Mčedlidze, Mráz, Rodríguez, Rasmussen, Uçan, Zajc.

Rozhodčí: Mazzoleni – Tonolini, Paganessi.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy

Jedná se o první vzájemný duel v Serii A.
Spal

Spal měl hodně odlišný začátek sezóny, než tomu bylo u jeho dnešního soupeře. V prvních čtyřech zápasech inkasoval jediný gól a postupně vyzrál na Boloňu, Parmu i Atalantu. Z dalších devíti zápasů však vyhrál kvůli těžkému losu jen jednou na půdě neustále klopýtajícího AS Řím. K tomu přidal ještě jeden bod s Cagliari, ale zbylých sedm zápasů prohrál. Naposledy padl 0:2 na hřišti Juventusu, ještě dříve pro změnu 1:4 s římským Laziem. Před čtrnáctým gólem se tým z Ferrary nachází na patnáctém místě, z něhož ztrácí na dvanáctou Sampdorii jediné vítězství, ale zároveň je pouze dva body nad sestupovým pásmem.
Empoli FC

Hostující celek z prvních jedenácti kol vydřel jediné vítězství nad Cagliari a zabředl do sestupového pásma. Z něj se vyškrábal až minulý týden, kdy navázal na domácí vítězství 2:1 nad Udinese a na stejném místě trochu překvapivě porazil také rozjetou Atalantu v poměru 3:2. S dvanácti body na kontě je Empoli na první nesestupové sedmnácté příčce, od třináctého Cagliari ho dělí tři body, naopak osmnáctá Boloňa na něj ztrácí jeden bod. Empoli by tedy rádo přidalo třetí výhru v řadě, nicméně venku se mu dosud nedařilo, z šesti zápasů vybojoval dva body za remízy s Chievem a Frosinone.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtrnáctého kola italské Serie A. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Spalem a Empoli!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Spal – Empoli FC

2:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 5. Kurtić (Schiattarella), 67. Kurtić (Lazzari) – 24. Caputo (Krunić), 43. Krunić (Binnásir)

Karty:   34. Felipe (SPAL), 45+2. Schiattarella (SPAL), 54. Kurtić (SPAL) – 15. Maietta (EMP), 45. Krunić (EMP), 89. Mčedlidze (EMP)   49. Cionek (SPAL)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:13.

Spal: A. Gomis – Cionek, Vicari, Felipe – Lazzari, Schiattarella, Kurtić, Missiroli (75. Everton Luiz), Fares – Antenucci (C) (85. Valoti), Petagna (69. Paloschi).
Náhradníci: V. Milinković-Savić, Poluzzi – Bonifazi, F. Costa, Dickmann, Djourou, Floccari, Everton Luiz, Paloschi, Valdifiori, Valoti, Viviani.

Empoli FC: Provedel – Veseli, Silvestre, Maietta – Di Lorenzo, Krunić (74. Zajc), Binnásir, Traorè, Pasqual (C) – Caputo, La Gumina (73. Mčedlidze).
Náhradníci: Terracciano – Acquah, Antonelli, Brighi, Capezzi, Marcjanik, Mčedlidze, Mráz, Rodríguez, Rasmussen, Uçan, Zajc.

Rozhodčí: Mazzoleni – Tonolini, Paganessi