Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Lille OSC – Olympique Lyon

2:2

konec (2:0)

01.12.2018, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • 15. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.85 3.42 2.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (19:00:40)
Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 14:8.
Je dobojováno! Šlágr tohoto kola nejvyšší francouzské soutěže rozhodně nezklamal. Lyon byl téměř po celý zápas aktivnější, ale nechybělo moc, aby už po první půli prohrával 0:3. Za domácí se z rychlých brejků prosadili Rémy s Pépém a mohou jen litovat, že Ikoné těsně před pauzou trefil z dobré pozice jenom tyč. Po změně stran opět tlačil hlavně Olympique, který mohl snížit z pokutového kopu, ovšem Depay trestuhodně přestřelil. Hosty to nijak nepoložilo a pokračovali ve vytrvalém tlaku, z něhož nejprve snížil Traoré a ten pár minut před koncem trochu šťastně připravil vyrovnávající trefu pro střídajícího Dembélého. Utkání tedy končí poměrně často tipovanou remízou, ze které může těžit Montpelier. To v případě úspěchu proti Monaku může oba týmy přeskočit a posunout se na druhé místo.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Fékirova střela z pravé strany trefila Maiu. Ballo-Touré si pak došel pro faul a pár vteřin před koncem zařídil rozehrávku Mikea Maignana.

90+3

Traoré nic nevymyslel, když k němu propadl centr na zadní tyč. Lille z posledních sil zkoušelo rychlý kontr, ale ten skončil velmi záhy.

90+2

NDombèlé se proletěl po zákroku Xeky. O faulu nebylo pochyb a Lyon ihned rozjíždí jednu z posledních kombinačních akcí.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.

90

Vyrovnávající trefa jakoby fotbalisty Lille zase probudila. Další střelu z velké dálky vyslal Xeka, ale tak vážné to tentokrát nebylo.

89

A další šance Lille! Mendesův centr z rohového kopu byl určen pro Fonteho, který se prodral k hlavičce a ta šla jen těsně vedle hostující brány!

88

Fodé Ballo-Touré měl prostor na levé straně, odkud přihrál lehce pod sebe na Nicolase Pépého. Ten vystřelil levačkou bez přípravy a Lopes vynikajícím zákrokem vyškrábl prudkou ránu na roh!

87

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Thiago Maia.

86

86. Moussa DEMBÉLÉ - 2:2

86

Lyon právě vstřelil branku!
Pár minut před koncem je vyrovnáno a nutno říci, že hosté slaví naprosto zaslouženě! Bertrand Traoré u rohu velkého vápna předal míč Terrierovi, jehož následný centr nechtěně ztečoval a velmi šťastně tím přihrál na MOUSSU DEMBELÉHO, který neváhal a propálil vše, co mu stálo v cestě.

85

Sám faulovaný Fékir zleva odcentroval do zahuštěného pokutového území, kde se v hlavičkovém souboji prosadil pouze bránící Xeka.

84

Fékir udělal rychlou kličku a vrazil do Celika, který bezpochyby fauloval. Hosté budou rozehrávat zkrácený roh.

83

Thiago Mendes učebnicově sebral míč ve vlastním vápně a sám rozjel rychlý brejk. Ikoné to bohužel pro Lille přehnal s razancí přihrávky a volný Balo-Touré se k míči vůbec nedostal.

82

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Nabil Fékir.

81

81. Memphis Depay (LYO)

81

Velká šance pro Olympique! Obrovským smolařem zápasu začíná být Depay, ke kterému se dostal přízemní centr Terriera. Nizozemský záložník vypálil z první a málem přelomil břevno!

80

Tete si poctivě připravil centr z pravé strany. Lille ho bez problémů odvrátilo a Marçal pak vrátil míč až na Lopese.

79

Celik se na poslední chvíli vrátil s Mendym a jeho centr srazil na roh. Depay jeho rozehrávku naprosto pokazil, centr proletěl nad vápnem a zmizel v zámezí.

78

Nepřesností přibývá a Depay to svou neúspěšnou přihrávkou na Traorého jenom potvrdil. Míč má pod kontrolou Mike Maignan.

77

Několik střídání hru trochu rozkouskovalo. Její tempo postupně opadá a to rozhodně nehraje do karet Lyonu, jehož tlak začíná být hodně neškodný.

76

Traoré stál během hostující kombinaci dobré dva metry za obrannou linií a když se k němu míč dostal, tak byl podle očekávání máván ofsajd.

75

Do konce zápasu zbývá poslední čtvrthodina. Olympique potřebuje nutně skórovat je trochu k podivu, že jeho kouč stále neposlal na hřiště francouzského reprezentanta Nabila Fékira.

73

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Loïc Rémy, přichází Rafael Leao.

73

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Moussa Dembélé.

72

Rohový kop Lille skončil na kopačce Rémyho, který to zkoušel přímo z voleje, nicméně zamířil přesně do místa, které hlídal gólman Lopes.

71

Lyon si bude muset chvíli poradit v deseti lidech bez obránce Marcela. Kapitán hostujícího výběru je ošetřován za pomezní čarou.

70

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Edgar Ié.

69

Martin Terrier potřeboval o několik centimetrů navíc, aby měl šanci dosáhnout na centr od Teteho. Balón prosvištěl do autu a Lopes bude vykopávat.

68

Ikoné nastartoval Pépého, který mohl přihrávat doleva na několik nabízejících se spoluhráčů. Bohužel pro Lille to vzal na sebe a situaci nevyřešil vůbec dobře, když po lehkém kontaktu s Marçalem ztratil kontrolu nad míčem i stabilitou.

67

Jason Denaer se jako stoper vydal na útočný výlet. O balón sice přišel, ale zas tak rychle se vracet nemusel, neboť protiakci Lille v samotném zárodku překazil Aouar.

66

Ballo-Touré se do ofenzivy moc nezapojuje, teď tak sice učinil, ale Bamba mu na krátkou vzdálenost nepředal míč do křídelního prostoru.

65

Koncovka zápasu tedy slibuje ještě velké drama. Olympique je aktivnější a v posledních minutách se zdá, že jeho ofenzivní opory mají více sil než hráči na druhé straně.

63

63. Bertrand TRAORÉ - 2:1

63

Lyon právě vstřelil branku!
Hosté se půlhodinu před koncem vrací do hry o body! Memphis Debay dostal míč do vápna, kde byl velmi těsně bráněn Dabilou. Z těžké situace parádně vybruslil patičkou na BERTRANDA TRAORÉHO, jehož levá kopačka poslala balón z jeho pohledu k levé tyči.

62

A teď zase menší vzrušení u Lopese, který neudržel Bambovu střelu z dvaceti metrů, ale měl štěstí, že u něj nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet.

61

Rohový kop se konal i na druhé straně. Všechnu práci za domácí hráče udělal Maignan, jenž centr zprava schoval do rukavic.

60

Standardní situace nadělala v hostující obraně menší paseku, Xeka prodlužoval centr k zadní tyči a další z jeho spoluhráčů jen těsně nestihl celou situaci uzavřít střelou.

59

Nanitamo Jonathan Ikoné neodcentroval přes clonícího protihráče. Ve prospěch LOSC nicméně vybojoval rohový kop.

58

Lille naopak bude spoléhat převážně na rychlé protiútoky. Jeden z nich teď zakončoval z hrany šestnáctky Celik, ale branka pro něj byla malá.

57

Začátek druhé půle v mnohem připomíná tu první. Lyon ovládá hru, ale největší šanci v podobě pokutového kopu nevyužil.

56

Rychlá akce Lyonu. Rozběhnutý Tete měl prostor k centru, jenže Traoré hlavičkoval z hlubokého záklonu a neměl šanci balón lépe umístit.

55

Depay si zpracoval přihrávku a vnějším nártem okamžitě vysouval Traorého, jenž střílel z pravé strany a nedokázal vtěsnat míč k vzdálenější tyči.

54

Traoré uvolnil k centru Mendyho, jenž dostal svůj pas za Fonteho, ale toho zajistili další obránci Lille, kteří dostali míč do klidnějších vod.

53

Marcelo už vyběhl s míčem za levou autovou čarou, vhazovat bude Zeki Celik, i když tak učiní v hodně nevýhodné pozici na vlastní polovině.

52

Tanguy NDombèlé se krásnou otočkou dostal za Xeku, který jednoznačně fauloval. Hosté rozehráli na krátko, ale k ničemu to nevedlo.

51

Zeki Celik vhazoval z prostoru kousek od pokutového území. Jeho spoluhráč si ale pomohl faulem a Lopes zůstal v klidu.

50

50. Depay neproměnil penaltu

50

Míč si na penaltový puntík postavil Memphis Depay, který měl v úmyslu napálit míč doprostřed branky. O pořádný kus ale přestřelil a snížení Lyonu se tak nekoná!

49

Bertrand Traoré zprava vběhl do pokutového území, ze kterého sice vybíhal, ale ještě uvnitř byl sražen Thiagem Mendesem, takže se bude kopat penalta!

48

Maignan zastavil centr Depaye a ihned rozehrál. Protiútok Pépého však dokázal jeden z obránců Lyonu eliminovat.

47

Ani jeden z týmů během poločasové přestávky nestřídal. Jedinou změnou tak zůstává vynucený odchod hostujícího útočníka Corneta a nástup Terriera.

46

Začal druhý poločas.
Lyon byl v úvodu zápasu nebezpečnější, ani jednu ze svých šancí ale nevyužil a na opačném konci hřiště naopak neuhlídal dva rychlé protiútoky, které dovedly do gólu Rémy a Pépé. Pro hosty mohlo být ještě hůř, Ikoné však trefil tyč a do šaten se tak jde za stavu 2:0 pro Lille, které drželo míč sotva třetinu času.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Ještě před přestávkou už mohlo být skoro rozhodnuto! Pépé správně vyhodnotil situaci a zpoza vápna vysunul Ikoného, který zprava vystřelil do bližší tyče!

45+2

Loïc Rémy odpadl ze souboje s Marçalem a chvíli zůstal ležet na trávníku. Rozhodčí ho šel zkontrolovat, ale majitel gólu a asistence by měl být v pořádku.

45+1

Nastavují se 3 minuty.

45

Celik trochu nebezpečně ztečoval další centr do malého vápna. Mike Maignan ale dával pozor a sebral míč před všemi útočníky Lyonu.

44

Traoré pustil Mendyho přihrávku za sebe na Depaye. Ten mohl přihrávat doprava na Teteho, místo toho sám pálil ze sedmnácti metrů a sražená střela skončila v moci Maignana.

43

A dosti zbytečnou kartu viděl i Jonathan Bamba, který v přerušené hře nesportovně zakopl míč z místa předchozího prohřešku.

42

Thiago Mendes se několikrát ocitl v roli faulovaného. Teď se převtělil do role zlého muže a za podražení Aouara byl rovněž napomenut kartou.

41

Domácí se vykombinovali přes střed hřiště. Přihrávku do běhu dostal rychlík Pépé, ale Mendy ho čistým způsobem odseparoval od balónu.

40

Memphis Depay byl v souboji o vysoký míč v lepším postavení než Mendes, jenže toho evidentně udeřil loktem do obličeje. Hlavní rozhodčí to viděl a poprvé vytasil žlutou kartu.

39

Jason Denayer zvládl souboj jeden na jednoho a nepustil Ikoného k centru z křídelního prostoru. Protiakce Lyonu skončila útočným faulem na Mendese.

38

Marcelo pod tlakem zahrál z prostoru vedle vlastního vápna do zámezí. Ballo-Touré rychle vhodil míč zpět do hry, ale jeho spoluhráči se vrátili na vlastní půlku.

37

Thiago Mendes byl u půlící čáry faulován Depayem. Lille se dlouhým nákopem na Pépého posunulo až do blízkosti šestnáctky, ale z autu Celika nic nevytěžilo.

36

Depayův centr z pravé strany se až k Terirerovi nedostal. Domácí vhazují z pravé strany, kterou má pod palcem Zeki Celik.

35

Terrier prodloužil Teteho centr k Traorému, jenž se nemohl prosadit přes dobře postaveného Fonteho. Je z toho pouze roh.

34

Tete nevyzrál na Bambu, od něhož se míč odrazil do autu. Kombinační akce Lyonu se vrací ke středovému kruhu.

33

Xeka posílal kolmici na pravý kraj šestnáctky. Ikoné i Bamba ale zůstali stát a přihrávku vystihl Fernando Marçal.

32

Loïc Rémy se vzájemně držel s Marcelem. Faul byl odpískán domácímu hráči a pokračuje se rozehrávkou z obrany Lyonu.

31

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Martin Terrier.

30

S útočníkem Lyonu to skutečně nevypadá dobře a bude muset opustit hřiště už po půlhodině hry. Pro hosty se utkání zatím nevyvíjí vůbec dobře.

29

Cornetovi píchlo ve stehenním svalu a nemohl se ani pokusit o centr z levého křídla. Dost možná bude muset brzy dojít k vynucené změně.

28

28. Nicolas PÉPÉ - 2:0

28

Lille právě vstřelilo branku!
A ti se v osmadvacáté minutě radují z druhého gólu! Loïc Rémy táhl míč v situaci čtyři na tři, jako adresáta přihrávky si vybral NICOLASE PÉPÉHO, jenž si připravil míč na levačku a zprava zamířil přesně k vzdálenější tyči.

27

Kenny Tete zakombinoval s Cornetem, ale skrz Dabilu svůj centr neprocpal. Dopředu se tak ženou domácí fotbalisté.

26

Bertrand Traoré si nepohlídal ofsajdovou linii a přihrávku do odkrytého křídelního prostoru přebíral v odmávaném postavení mimo hru.

25

Dabila zablokoval zakončení zpoza šestnáctky na roh. Depayův centr domácí uhlídali a míč se během pár vteřin ocitl až u Lopese.

24

Marcelův dlouhý nákop Cornet na hranici šestnáctky nepřijal. Míč se k hostujícímu kapitánovi znovu vrátil na půlící čáru.

22

José Fonte se dostal k hlavičce. Druhý gól Lille ale nepřidal, protože balón proletěl kousek nad horní tyčkou.

21

Na druhé straně zkusil štěstí Pépé a Denayer jeho střelu z dvaceti metrů nohou ztečoval na rohový kop.

20

Maignan vyběhl proti Cornetovi. Traoré se dostal ke sraženému míči a místo prázdné branky trefil Dabilu, od kterého se balón odrazil do břevna!

19

Maxwel Cornet byl ve vápně nikým nehlídaný a po centru zprava hlavičkoval do dobře postaveného Maignana. Všemu ale předcházel ofsajd.

17

17. Loïc RÉMY - 1:0

17

Lille právě vstřelilo branku!
Domácí se v sedmnácté minutě dostávají z první šance do vedení! Zeki Celik si na pravé straně narazil s Ikoném a přesně odcentroval na LOICA RÉMYHO. Ten se opřel do střely z voleje a balón se od trávníku odrazil k levé tyči Lopesovy branky. Gólman Lyonu zůstal stát uprostřed a neměl šanci zasáhnout.

16

Bamba znovu zpomalil akci svého týmu. Pépé si s ním chtěl narazit, jenomže celý balík protihráčů tomu zabránil.

15

Jen co Lille získalo míč, tak přišel dlouhý nákop kupředu a jeho rychlá ztráta. Lopes rychle rozehrál novou útočnou snahu Lyonu.

14

Bambův centr z levé strany neprošel, domácí to zkouší kombinačně, ale už je to v jejich podání hodně statické.

13

13. Maxwel Cornet (LYO)

13

Velká chyba v rozehrávce Lille. Potrestat zaváhání Fonteho mohl Maxwel Cornet, který běžel de facto sám na Maignana, ale ten jeho střelu pravou nohou vyrazil!

12

První náznak domácího protiútoku ztroskotal na nepřesné přihrávce Pépého, jehož pas neprošel na úplně volného Bambu.

11

Depayův centr na zadní tyč k dalšímu zakončení nevedl. Lille ze všech sil odkoplo balón alespoň do částečného bezpečí.

10

Depay roztáhl hru na svého krajana Teteho. Jen částečně odvrácený centr skončil u Corneta, jenž přihrával Depayovi a po jeho sražené střele se bude kopat roh.

9

Ani teď se domácí nedostali s míčem na polovinu soupeře. Celikovo vhazování skončilo v moci Lyonu a do rozehrávky se zapojil i Anthony Lopes.

8

Prakticky všechny hostující akce jdou přes pravou stranu, kde se neprosadil Cornet. Vše končí několikátým odkopem od branky Lille.

7

Domácí zatím mají velké problémy a nejsou schopni si dát alespoň pár přesných přihrávek. Také Lyon však trápí hodně nepřesností, kvůli kterým se doposavad nedostal do žádné šance.

6

Tentokrát Tete zvládl zpracování hrudníkem a zprava centroval, nicméně před Traorém bezpečně zasáhl brankář Maignan.

5

Marcelo dával dlouhý pas k pravé autové čáře, kde byl znovu připravený Teteh, ale míč mu při zpracování utekl do autu. Bambovi se však stalo to samé a Marçal vhazuje.

4

Rémymu byl odpískán evidentní šlapák na Aouara. Počáteční územní převaha Lyonu tak může pokračovat.

3

Olympique nikam bezhlavě nespěchal a pozvolna kombinoval na vlastní půlce. Následoval dlouhý nákop, který Tete neměl šanci zastavit.

2

Spolupráce Teteho s Traorém na pravém křídle nedopadla pro Lyon úspěchem, po odmávaném ofsajdu bude vykopávat Mike Maignan.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenomodrých, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lille OSC: Maignan – Celik, Dabila, Fonte (C), Ballo-Touré – Mendes, Xeka – Pépé, Ikoné, Bamba – Rémy.
Náhradníci: Jakubech – Araújo, Edgar Ié, Y. Koné, Leao, Maia, Soumaré.

Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Denayer, Marcelo (C) – Marçal, F. Mendy, NDombèlé, Depay, Aouar – B. Traoré, Cornet.
Náhradníci: Gorgelin – Dembélé, Cheikh Diop, Fékir, Morel, Tousart, Terrier.

Rozhodčí: Bastine – Gringore, Zakrani.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy

18.02.2018 Lille – Lyon 2:2
29.11.2017 Lyon – Lille 1:2
28.01.2017 Lyon – Lille 1:2
18.11.2016 Lille – Lyon 0:1
21.02.2016 Lille – Lyon 1:0.
Olympique Lyon

Sedminásobný francouzský mistr měl trochu pomalejší start, z úvodních pěti zápasů jen dvakrát vyhrál, avšak následně se zapojil do základní skupiny Ligy mistrů a začal podávat vynikající výkony. To platí o zmíněném evropském poháru, kde dvakrát obral i Manchester City a má dobře nakročeno k postupu do jarní fáze. V lize Olympique naposledy nebodoval sedmého října a není žádným překvapením, že se tak stalo proti PSG, od kterého dostal pětigólový debakl. Z něj se rychle oklepal a díky nedávným zaváháním Lille a Montpellier se posunul už na druhé místo, z něhož ztrácí na čelo propastných patnáct bodů a naopak má jen dvoubodový náskok na šesté Marseille. Před pár dní starou remízou 2:2 s Manchesterem City se Lyon utkal se St. Etienne a díky trefě Denayera i v deseti ubránil hubenou výhru 1:0.
Lille OSC

Domácí tým měl vynikající začátek sezóny a několik týdnů se vyhříval za suverénním PSG na druhém místě. V jedenáctém kole ale přišel zádrhel v podobě prohry 1:2 se zmíněnými Pařížany a tím jakoby elán Lille malinko opadl. O týden později svěřenci trenéra Galtiera pouze remizovali 0:0 se Štrasburkem a střelecky naprázdno vyšli i minulý týden v Nice, kde Lille prohrálo 0:2 a propadlo se v tabulce za Lyon a Montpellier na čtvrtou příčku. K tomu všemu mu na záda dýchá i páté St. Étienne a šesté Marseille, které na něj ztrácí jediný bod. V celku z regionu Hauts-de-France dosud září především dvojice Pépé a Bamba, jež dohromady nastřílela patnáct branek z celkového počtu jednadvaceti.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze šlágru patnáctého kola francouzské Ligue 1. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Lille a Olympiquem Lyon!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Lille OSC – Olympique Lyon

2:2

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 17. Rémy (Celik), 28. Pépé (Rémy) – 63. B. Traoré (Depay), 86. Dembélé (B. Traoré)

Karty:   42. Rémy (LIL), 43. Bamba (LIL) – 40. Depay (LYO)

Neproměněná penalta: 50. Depay (LYO), mimo

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 14:8.

Lille OSC: Maignan – Celik, Dabila, Fonte (C), Ballo-Touré – Mendes, Xeka – Pépé, Ikoné (87. Maia), Bamba (70. Edgar Ié) – Rémy (73. Leao).
Náhradníci: Jakubech – Araújo, Edgar Ié, Y. Koné, Leao, Maia, Soumaré.

Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Denayer, Marcelo (C) (73. Dembélé) – Marçal, F. Mendy, NDombèlé, Depay, Aouar (82. Fékir) – B. Traoré, Cornet (31. Terrier).
Náhradníci: Gorgelin – Dembélé, Cheikh Diop, Fékir, Morel, Tousart, Terrier.

Rozhodčí: Bastine – Gringore, Zakrani