Menu

Hokej

KHL

Metallurg Magnitogorsk – Ak Bars Kazaň

2:3

konec (1:2, 1:0, 0:1)

22.11.2018, 15:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 2.3 3.9 2.68 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V Magnitogorsku je dobojováno! Kazaň dnes na ledě lišek předvedla solidní výkon a z reprízy loňského čtvrtfinále si odváží domů důležité dva body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou příště! (17:40:44)
Dnešní utkání sledovalo 7 350 diváků (98% kapacity).
Československá stopa
Michal BULÍŘ (MET) – 0+0, 1 střela, ice-time 14:07
Jiří SEKÁČ (KZN) – 1+0, 2 střely, ice-time 16:47
Statistiky utkání
Střely na branku: 37 – 36
Zblokované střely: 15 – 7
Vhazování: 29 – 40
Trestné minuty: 8 – 10
Využití přesilovek: 1/4 – 0/3

Konec zápasu.

59:52

Hostující hráč nakonec v doprovodu dvou spolubojovníků opouští hrací plochu. Osm sekund před koncem uvidíme buly před Podjapolským.

59:52

Tohle nevypadá vůbec dobře, Arťom Lukojanov zblokoval ránu jednoho z protihráčů a teď zůstává bezvládně ležet na ledě. Snad bude v pořádku.

59:29

Od modré čáry vypálil Antipin, jehož projektil nakonec svatyni Kazaně úplně minul. Hosté jsou pod obrovským tlakem, musí přežít ještě třicet sekund.

59:16

Mozjakin se uvolnil na kruhu a vypálil, Podjapolskij jeho prudkou střelu vyrazil vysoko nad branku! K vyrovnání teď moc nechybělo!

58:38

Košečkin opouští brankoviště, domácí už nemají co ztratit a zkusí své stěstí v power-play!

57:56

Skoro jakoby Jandačovu celku už definitivně došly síly. Podjapolskij je takřka bez práce, domácí se do útočného pásma příliš nehrnou.

56:52

Razantní projektil z hole Andreje Markova zmizel kdesi v Košečkinově výstroji. Domácí gólman tak udržel svůj tým ve hře, Shore už je z trestné venku.

55:47

Tkačov našel rychlou přihrávkou Markova, který pryž zavezl za branku. Kazaň je jako přikovaná v útočném pásmu a nenechává se odtamtud vyhnat.

54:49

Nick Shore (MET) si na své konto připisuje další dvě trestné minuty, tentokrát za vražení na hrazení. Metallurg si tak zbytečně komplikuje život.

53:51

Matuškin pomalu vyjíždí zpoza vlastní branky, Magnitka se znovu pokusí projet dopředu. Uvidíme, jestli bude tentokrát o něco úspěšnější.

52:53

Magnitogorsku se nedaří prorazit přes střední pásmo, Kazaň má situaci plně pod kontrolou. Zatím vše nasvědčuje tomu, že si domů odveze všechny body.

51:58

Střelou z bezprostřední blízkosti brankoviště chtěl Podjapolského zaskočit Antipin, vyrovnání se ale po rychlém zákroku Arena Metallurg nedočkala.

51:14

51:14 Arťom LUKOJANOV - 2:3

51:14

Kazaň vstřelila branku!
A pozor, kazaňští hokejisté se osm a půl minuty před koncem znovu dostávají do vedení! Andrej Markov vyhrál vhazování před Košečkinem a okamžitě nabil ARŤOMU LUKOJANOVOVI, který střelou z voleje rozvlnil síť magnitogorské svatyně! Tohle budou domácí mít už hodně těžké. Asistence: Andrej Markov.

50:57

U mantinelu se ke kotouči dostal Galijev a následně se jej pokusil procpat mezi beton a pravou tyč, domácí brankář byl ale připraven na svém místě.

50:08

Závěrečná perioda se přelévá do své druhé poloviny, na rozhodující trefu stále čekáme. O něco aktivnější jsou momentálně hosté z Kazaně.

49:31

Košečkin teď měl hodně namále, nakonec se však zvládl natáhnout a Zaripovovo zakončení po slepu vykryl! Fenomenální zákrok!

48:55

V rohu za domácí klecí se bojuje o kotouč, do tahance je zapojeno hned několik hráčů z obou celků. Uvidíme, kdo si nakonec pryž odveze.

47:56

U pravé tyče se uvolnil Michail Gluchov, jehož poměrně bídné zakončení nakonec těsně minulo soupeřovu branku. Stav je tak stále vyrovnaný.

46:34

Prudká rána z prostoru pro vhazování zaduněla o beton talentovaného Podjapolského, který se v posledních chvílích rozhodně nenudí.

45:33

Timkin krásnou přihrávkou vybídl ke střele Platonova, který však na výborného strážce hostující svatyně recept nenašel. Velká škoda pro Magnitku.

44:59

Michal Bulíř se propracoval do mezikruží, kde jej po velkém boji nakonec zneškodnili dva protihráči. Podjapolskij tak byl nakonec bez práce.

43:49

Zpoza vlastní klece vyráží dopředu Roman Abrosimov, Kazaňští se chtějí vrátit do útočného pásma. Ani jim se ale teď přechod dopředu nedaří.

42:50

Magnitogorsk je častěji na puku, vůbec se mu ale nedaří proniknout za modrou čáru. Rozhodčí nechávají hře volný průběh, zatím se snad nepřerušovalo.

41:52

Košečkin si najel za branku a rozehrál kotouč dopředu, čímž svým spoluhráčům usnadnil přechod do útočného pásma. Domácí se tam teď usazují.

40:37

Kazaň vstoupila do závěrečné dvacetiminutovky aktivněji, Košečkin už má na svém kontě dva zákroky. Metallurg si zatím na pryž moc nesáhl.

40:01

Začala třetí třetina.
Metallurg se po bídném první dějství herně zvedl a trefou ve vlastním oslabení vyrovnal stav utkání. Střelcem byl Nikolaj Kuljomin, který nám tak připravil napínavou třetí část – povede se domácím dokonat obrat, nebo Kazaň nakonec na ledě tabulkového souseda uspěje?
Statistické okénko
Střely na branku: 24 – 27
Zblokované střely: 11 – 2
Vhazování: 17 – 30
Trestné minuty: 6 – 10
Využití přesilovek: 1/4 – 0/2

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Metallurg drží kotouč ve vlastním pásmu, ve druhé části toho už moc zajímavého neuvidíme. Siréna v hale zazní za několik málo sekund.

38:25

Z mezikruží chtěl svému celku vrátit vedení Galijev, jehož zakončení ale obětavě zblokoval jeden z protihráčů. Košečkin tak nemusel zasahovat.

37:47

Magnitka vyhazuje, tohle oslabení už pravděpodobně přežije. Do konce druhé třetiny chybí jen něco málo přes dvě minuty.

36:56

Domácí obrana se teď úplně rozpadla a před její klecí zavládl naprostý chaos, který důležitým zákrokem uhasil až Košečkin!

36:06

Nick Shore (MET) se sklopenou hlavou odjíždí na trestnou lavici, kam jej sudí odsoudili za podrážení. Ze hry tak bude maximálně dvě minuty.

34:27

34:27 Nikolaj KULJOMIN - 2:2

34:27

Metallurg právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné! Magnitogorsk se prosazuje ve vlastním oslabení a v pětatřicáté minutě tak začínáme zase od začátku! NIKOLAJ KULJOMIN projel hostující obranou jak nůž máslem a svou individuální akci zakončil střelou z mezikruží, která se od ramene zaskočeného strážce svatyně odrazila do klece – 2:2! Bez asistence.

33:42

Jarullin se dostal ke střele, připravený Košečkin projektil z mezikruží vyrazil do rohu kluziště. Kazaň zůstává v útočném pásmu a kuje pikle.

32:50

Po čtyřech přesilovkách Magnitogorsku si hru v přesile vyzkouší také soupeř. Jevgenij Timkin (MET) je vykázán za sekání.

31:58

Galijev už dávno opustil trestnou lavici, Pojapolskij v oslabení nemusel zasahovat ani jednou. Tahle domácí početní výhoda byla asi nejhorší.

30:53

Jandačův tým bude muset na přesilovkách ještě zapracovat, kromě té ze závěru uplynulé třetiny v nich dnes podávají dost tristní výkony.

29:32

Tak tohle se nepovedlo. Stanislav Galijev (KZN) přímo před zraky hlavního rozhodčího zahákoval Nikitu Jazkova, za což dostává menší trest.

28:50

Oba týmy po dlouhém přerušení vypadly z tempa, momentálně nepodávají úplně poutavé výkony. Uvidíme, který z nich se vzpamatuje dříve.

27:29

Pár sekund jsme pokračovali, po kazaňském icingu se ale opět na chvilku přerušuje. Hra se po přestávce vrátí před svatyni Barsu.

27:13

V Magnitogorsku se stále nehraje, hosté něco řeší s dvojicí hlavních rozhodčích. Vypadá to, že si stěžují na uvolněné plexisklo u střídačky.

27:13

Vladislav Podjapolskij před najíždějícími protihráči raději schoval pryž pod rukavici. Nyní nás čeká další komerční přestávka.

26:36

Domácí vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění, po krátké pauze se tak bude vhazovat po levici Vasilije Košečkina.

25:57

Po přerušení se teď do sebe málem pustili Svitov s Několenkem, atmosféra v Areně Metallurg by se dala krájet. Vylučovat se ale tentokrát nebude.

24:58

Z ochozů se line čím dál tím hlasitější pískot, liškám se v přesilovce opět nedaří. Hosté mají vše plně pod kontrolou a nepouští je za vlastní modrou.

23:28

Paže sudího vystřelila vzhůru, hráčská lavice Kazaně dostává z pro mě neznámých důvodů trest za zdržování hry. Ten odpyká Danis Zaripov (KZN).

22:53

Návrat Metallurgu do kazaňské třetiny zabrzdil ofsajd, jeden z domácích hráčů se při přejezdu modré čáry unáhlil. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

22:11

Michal Bulíř zachytil ujíždějící pryž na modré čáře a udržel tak svůj celek v útočném pásmu. Podjapolskij se zatím ve druhé třetině nezastavil.

21:20

Jandač svým svěřencům evidentně v kabině promluvil do duše, nyní jsou nastěhovaní před kazaňskou klecí a posílají na ní jednu střelu za druhou.

20:16

Po obrovském zaváhání hostů mohlo být vyrovnáno! Ljubimov zachytil přihrávku protihráče a vypálil, Podjapolskij ale stihl zasáhnout včas!

20:01

Začala druhá třetina.
Metallurgu se sice povedlo krásnou trefou Mozjakina v závěru snížit náskok soupeře a do druhé části tak půjde jen s jednobrankovým mankem, se svým celkovým výkonem v první třetině ale rozhodně spokojen být nemůže. Kazaň měla po většinu periody jasně navrch a nebýt kvalitního výkonu Vasilije Košečkina, mohla do soupeřovy sítě poslat mnohem víc než pouze dva kotouče.
Statistické okénko
Střely na branku: 15 – 14
Zblokované střely: 4 – 0
Vhazování: 11 – 12
Trestné minuty: 2 – 6
Využití přesilovek: 1/2 – 0/0

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Emoce v Areně Metallurg tečou proudem, zaplněné ochozy viděly první větší potyčku. S menšími tresty za hrubost jdou na dvě minuty ven Jevgenij Timkin (MET) a Rafael Batyršin (KZN).

19:27

19:27 Sergej MOZJAKIN - 1:2

19:27

Metallurg právě vstřelil branku!
Lukojanov se po dvaadvaceti sekundách vrací na led, domácí bleskově využívají přesilovou hru a vrací se zpátky do zápasu! Shore se místo střely nakonec rozhodl přihrát na opačný kruh volnému SERGEJI MOZJAKINOVI a ruská legenda prudkou dělovkou z voleje pohřbila pryž do obrovského odkrytého prostoru v hostující svatyni – 1:2! Asistence: Nick Shore, Viktor Antipin.

19:05

Druhá přesilovka pro lišky, na trestnou lavici tentokrát míří Arťom Lukojanov (KZN). Tomu sudí udělili dvouminutový trest za nedovolené bránění.

18:44

Minutu před koncem se hraje hlavně před Košečkinem, houževnatá obrana domácích ale nepouští soupeře do větších střeleckých příležitostí.

17:50

Roman Ljubimov u mantinelu ukořistil kotouč a bez váhání zamířil dopředu, výpad Magnitogorsku se ale obešel bez střely na branku.

16:53

Sekáč nemá dost, Košečkina se teď pokusil překonat střelou skoro z rohu kluziště. Gólman Metallurgu si ale na své konto připsal další úspěšný zákrok.

15:55

Podjapolskij teď musí být ve střehu, Magnitogorsk se usadil před jeho klecí a snaží se jej ostřelovat, co nejčastěji to jen jde. Zatím bezúspěšně.

14:49

14:49 Jiří SEKÁČ - 0:2

14:49

Kazaň vstřelila branku!
Tak na tuhle třetinu budou chtít domácí hodně rychle zapomenout, po celkem šťastné trefě JIŘÍHO SEKÁČE prohrávají už o dvě branky! Český útočník se dostal do přečíslení dva na jednoho s Justinem Azevedem, kterému chtěl přihrát. Kotouč se ale od hole bránícího Běreglazova odrazil přímo do sítě. Neskutečná smůla pro Metallurg. Asistence: Danis Zaripov.

14:16

Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposednou pryž.

13:14

Dlouhou kombinaci Magnitky zakončil slabší střelou z vysokého úhlu Nick Shore, Podjapolskij následně předvedl rutinní zákrok betonem.

12:25

Metallurgu přesilovka vůbec nevychází. Kazaň ho rychlým výhozem kotouče vyhnala ven z útočného pásma a nedaří se mu vrátit zpět.

11:58

Jandačovi svěřenci se rozestavují kolem svatyně Vladislava Podjapolského, který zatím v prvním oslabení nečelil ani jedinému střeleckému pokusu.

11:21

Magnitogorsk má šanci se svým sokem srovnat krok. Albert Jarullin (KZN) u mantinelu podržel Mozjakina a následující chvíle tak stráví na trestné lavici.

10:34

Bulíř neuspěl na vhazování proti Michejevovi, Kazaň vyváží kotouč ven z vlastní poloviny kluziště. Domácí se v útoku moc neohřáli.

10:13

Prudkou ránu od modré schoval maskovaný strážce metallurgské branky do lapačky, hra je tak na chvilku přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravici.

09:23

Magnitogorští stále nejsou úplně duchem na ledě, jejich soupeř má jasnou převahu. Košečkin má mnohem více práce než Podjapolskij.

08:15

Rafael Batyršin drží pryž ve svém vlastním pásmu a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají. Kazaň se pak pokusí znovu probojovat před domácí branku.

07:39

Po delší době se dopředu dostal také Jandačův celek. Zakončení Romana Ljubimova z prostoru pro buly se zastavilo o beton připraveného Podjapolského.

06:34

Do vynikající pozice se propracoval produktivní bek Postma, který ale z mezikruží nakonec minul tři tyče domácí branky. Magnitka je pod tlakem.

05:47

Košečkin se teď pořádně zapotil. Nejprve zasahoval proti ráně Svitova z kruhu, následně si musel poradit ještě s dorážkou Arťoma Michejeva.

04:46

Na ledě se teď bojuje o každý centimetr ledu, ani jeden celek nenechává protihráčům nic zadarmo. Sledujeme vyrovnanou podívanou.

03:53

Kazaň se usadila před Košečkinem a rozjela kombinaci, kvůli dotěrné a neodbytné defenzívě Magnitky ale nemá na ledě moc prostoru.

02:55

Domácí se snaží na inkasovaný gól rychle odpovědět, pevná defenzíva soupeře ale všechny jejich výpady velmi rychle zastavuje a nepouští je za modrou.

01:50

01:50 Arťom MICHEJEV - 0:1

01:50

Kazaň vstřelila branku!
Hosté mají v úvodu utkání více ze hry a mírnou převahu se jim velmi rychle daří přetavit v úvodní gól! Abrosimovova střela z kruhu se od zadního mantinelu odrazila k levé tyči, kam si vyjel nehlídaný ARŤOM MICHEJEV a bez váhání pryž usměrnil za bezmocného strážce svatyně Metallurgu – 0:1! Asistence: Roman Abrosimov, Arťom Lukojanov.

00:58

Tvrdou střelou krátce po vyhraném vhazování chtěl Košečkina překvapit legendární Andrej Markov, jehož projektil nakonec domácí brankář zastavil včas.

00:25

Jako první se dopředu vypravili hosté, jejichž výpad ale Metallurg rychle zneškodnil. První zákrok si na své konto následně připsal i Podjapolskij.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na úvodním buly se proti sobě postaví domácí Matt Ellison a Justin Azevedo z Kazaně.
Oba celky už jsou seřazeny na modrých čarách, zaplněnou halou zní státní hymna Ruské federace. Začínáme za pouhých několik desítek sekund.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy. Souboj Metallurgu s Kazaní bude mimo jiné i bitvou dvou produktivních českých útočníků – Michala Bulíře a Jiřího Sekáče.
Úvodní sestavy:

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov (A), Bobrjašov, Rylov, Běreglazov, Matuškin, Olšanskij, Dronov – Mozjakin (C), N. Kuljomin, Ellison – N. Shore, Ljubimov, Čibisov – Jazkov, Pakarinen, Bulíř – Několenko, Timkin, Platonov.

Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Garipov) – Jarullin, Markov (A), Pedan, Postma, Abrosimov, Batyršin – An. Popov, M. Gluchov, Galijev – Zaripov, Azevedo, Sekáč – A. Michejev, Lukojanov, A. Potapov – Svitov (C), Kara, Klinkhammer – Tkačov.

Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Černyšjov, Ivanov.
VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ 2017/18

Metallurg má svému dnešnímu soupeři co vracet, o tom není pochyb. Kazaň totiž loni vyhrála obě vzájemná střetnutí v základní části a následně jej v pěti zápasech vyřadila z bojů o Gagarinův pohár.

Play-off (čtvrtfinále)
23. 3. 2018: Kazaň – Magnitogorsk 3:1
21. 3. 2018: Magnitogorsk – Kazaň 2:3
20. 3. 2018: Magnitogorsk – Kazaň 2:5
17. 3. 2018: Kazaň – Magnitogorsk 4:1
16. 3. 2018: Kazaň – Magnitogorsk 3:4pp.

Základní část
22. 10. 2017: Kazaň – Magnitogorsk 4:0
26. 9. 2017: Magnitogorsk – Kazaň 1:2
AK BARS KAZAŇ
3. místo ve Východní konferenci
30 Z, 17-3-3-7, 77:63, 43 b.

Kazaň minulý týden dostala tvrdou facku v podobně domácí porážky 0:5, kterou jí uštědřil suverénní CSKA. O dva dny později pak s mírnými obtížemi v prodloužení porazila černého koně z Rigy a dosud poslední střetnutí sehrála v úterý v Čeljabinsku, kde se jí podařilo potvrdit roli favorita a domácí Traktor vynulovala. Oproti Metallurgu tak v poslední době podává spíše vlažné výkony a pokud chce dnes na ledě Magnitogorsku uspět, bude muset zabrat.

Nejproduktivnější hráči
Jiří SEKÁČ – 23 b. (10+13)
Anton LANDER – 22 b. (7+15)
Paul POSTMA – 20 b. (5+15)

Brankářské statistiky
Emil GARIPOV
– 781 min. | 91,8% úsp. | prům. 2,30
Vladislav PODJAPOLSKIJ
– 674 min. | 95,2% úsp. | prům. 1,34
Alexander ŠARYČENKOV
– 361 min. | 91,2% úsp. | prům. 2,33
METALLURG MAGNITOGORSK
4. místo ve Východní konferenci
31 Z, 16-4-1-10, 84:66, 41 b.

Jandačův Magnitogorsk je na tom letos slušně. Parta kolem legendárního Sergeje Mozjakina se po relativně bídném vstupu do ročníku oklepala a momentálně jí najdeme na čtvrté příčce ve Východní konferenci. K tomuto umístění jí pomohla i šňůra sedmi vítězství v řadě, která skončila nedělní těsnou porážkou 1:2 na horkém ledě Petrohradu. Uvidíme, jestli se Magnitce povede na nedávné úspěchy navázat, či jestli pro sebe body ukořistí nájezdníci z Kazaně.

Nejproduktivnější hráči
Sergej MOZJAKIN – 25 b. (10+15)
Matt ELLISON – 23 b. (6+17)
Dennis RASMUSSEN – 22 b. (6+16)

Brankářské statistiky
Vasilij KOŠEČKIN
– 1321 min. | 93,7% úsp. | prům. 1,82
Arťom ZAGIDULIN
– 530 min. | 89,% úsp. | prům. 2,72
Krásné odpoledne! Šlágrem dnešního programu KHL bude duel dvou tabulkových sousedů z Charlamovovy divize – Magnitogorsk bude hostit mistra z Kazaně.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Metallurg Magnitogorsk – Ak Bars Kazaň

2:3

konec (1:2, 1:0, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Mozjakin (N. Shore, Antipin), 35. N. Kuljomin – 2. A. Michejev (Abrosimov, Lukojanov), 15. Sekáč (Zaripov), 52. Lukojanov (Markov)

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov (A), Bobrjašov, Rylov, Běreglazov, Matuškin, Olšanskij, Dronov – Mozjakin (C), N. Kuljomin, Ellison – N. Shore, Ljubimov, Čibisov – Jazkov, Pakarinen, Bulíř – Několenko, Timkin, Platonov.

Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Garipov) – Jarullin, Markov (A), Pedan, Postma, Abrosimov, Batyršin – An. Popov, M. Gluchov, Galijev – Zaripov, Azevedo, Sekáč – A. Michejev, Lukojanov, A. Potapov – Svitov (C), Kara, Klinkhammer – Tkačov.

Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Černyšjov, Ivanov.

Diváci: 7 350

Průběh zápasu
1. třetina
01:50 KZN 0:1 A. Michejev (Abrosimov, Lukojanov)
11:21 KZN 2 Jarullin, držení
14:49 KZN 0:2 Sekáč (Zaripov)
19:05 KZN 2 Lukojanov, nedovolené bránění
19:27 MET 1:2 Mozjakin (N. Shore, Antipin)
19:37 MET 2 Timkin, hrubost
KZN 2 Batyršin, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
23:28 KZN 2 HL zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo, odpyká Zaripov
29:32 KZN 2 Galijev, hákování
32:50 MET 2 Timkin, sekání
34:27 MET 2:2 N. Kuljomin
36:06 MET 2 N. Shore, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
51:14 KZN 2:3 Lukojanov (Markov)
54:49 MET 2 N. Shore, vražení na hrazení
Konec