Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

EC Red Bull Salzburg – HC Motor České Budějovice

9:1

konec (4:0, 2:0, 3:1 - 1:0)

27.10.2018, 11:00 • 9 • Skupina C • Adam Pavlíček

Je hotovo! Salzburg využil přesilové hry v nadstavbě a zajistil si i čtvrtý bod z tohoto utkání. Nutno dodat, že zaslouženě. Motor ale na půdě salzburgské akademie odehrál utkání i včera a z dvojzápasu v Rakousku si odváží tři body. (13:09:40)

Konec zápasu.

63:20

Salzburg právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto i o tom, kdo si dnes odnese bonusový bod z nadstavby! Salzburg přesně věděl, jak přesilovou hru bleskově sehrát. Peterka poslal chytrou přihrávku před branku, kde už kotouč od branky doklepl ELIS NIKOLAJ HEDE. Asistence: John Jason Peterka, Luis Lindner.

63:10

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Šimon Masopust.

63:10

Daniel Dudáček neměl prostor na modré čáře k tomu, aby se pokusil o střelu. Proto se vrátil zpět do neutrálního pásma, kde s rozehrávkou počkal.

62:35

Kilian Zündel nahodil kotouč za hostující branku. Zde se ho ujímá Aleš Řezáč, který vede další útočnou akci Motoru.

62:07

Josef Eham se natahoval po dorážce téměř do prázdné branky! Naštěstí pro Motor ale na kotouč jen těsně nedosáhl.

61:45

Nyní už je v útočném pásmu nastěhován Salzburg, který kombinuje před Svobodovou svatyní.

61:13

Aleš Řezáč se hnal do přečíslení se svým spoluhráčem Už to vypadalo, že by mohl dostat přihrávku a zakončovat. Pas na něj byl ale nepřesný.

60:50

Další dobrá šance na straně Motoru! Pavel Novák našel svého spoluhráče dobrou přihrávkou zpoza brány. Následné střela je ale taktéž zblokována mimo.

60:32

Zřejmě Daniel Dudáček se dostal do dobré střelecké příležitosti! Bohužel pro něj ale nevystřelil v ideální dobu, kotouč srazil jeden z domácích beků.

60:10

Jako první kotouč vybojovali salzburgští hokejisté, kteří ihned vystřelili. Svoboda si dolní patro své branky pokryl.

60:01

Začalo prodloužení.
Motoru to dnes zkrátka nevyšlo. Salzburg byl od začátku lepším týmem, který svého soupeře pouštěl do šancí jen sporadicky. Nyní budeme sledovat, zda Českobudějovičtí vybojují alespoň bod.

Konec zápasu.

59:34

Ani jeden z týmů se nemá příliš kam hnát. Šedesát minut utkání pomalu končí. Uvidíme, zda Motor vytěží z utkání alespoň případný bod v nadstavbě.

58:00

Do konce třetí třetiny zbývají odehrát dvě minuty.

57:04

Salzburg právě vstřelil branku!
Salzburg má dnes opravdu velmi dobrou střeleckou formu. TIM LUCA HARNISCH vyslal na motoráckou branku poměrně nenápadnou střelu. Ta Svobodovi prošla až za jeho záda. Asistence: Filip Varejcka, Oleksij Myklucha.

56:37

Po vhazování od modré se Christian Obu ani jeho spoluhráče neodhodlali ke střele od modré čáry, ale kotouč jen nahodili za Svobodovu branku.

55:43

Jeden z českobudějovických hráčů byl sice tísněn obráncem, přesto ze zajímavého úhlu stihl vystřelit. Jeho pokus mířil nahoru k bližší tyčce. Na tomto místě se ale včas objevila také Kolarzova vyrážečka.

53:04

Salzburg právě vstřelil branku!
V budějovické brance se třepotá již osmý puk! Po menším závaru na brankovišti se puk dostal na hůl dojíždějícího FILIPA VAREJCKY, který se nezmýlil. Asistence: Tim Luca Harnisch, Oleksij Myklucha.

52:33

Aleš Řezáč střílel z větší vzdálenosti. Jeho projektil letěl do horních pater branky, ale Kolarz včas zasahuje ramenem.

51:50

Salzburg ujel v přečíslení dva na jednoho! Daniel Svoboda se proti finálnímu pokusu dokázal přesunout včas a kotouč vyráží mimo nebezpečí.

50:36

Kotouč v držení mají především salzburgští hokejisté, kteří se snaží něco vymyslet. Nyní ale byli rozhodčím přistiženi v ofsajdovém postavení.

49:28

Rychlý přechod do útoku a šance pro domácí! John Jason Peterka našel dobrou přihrávkou najíždějícího spoluhráče, ten si ovšem puk nezpracoval ideálně, a proto se nakonec nedostal ani do zakončení.

48:19

Kolarz vykopl projektil od modré čáry jen před sebe, kde se o dorážku ještě pokoušeli jeho protihráči, kteří k ní ovšem nebyli domácí obranou puštěni.

47:19

České Budějovice právě vstřelily branku!
Tak i českobudějovičtí hokejisté se dočkávají přesné trefy. MATOUŠ MASOPUST jel s kotoučem na holi po pravém křídle, načež zamířil do horních pater branky. Kotouč otřel o tyčku, od níž se odrazil až za Kolarzova záda. Asistence: Matyáš Grossmann.

46:28

Kolarz si připisuje úspěšný zásah betonem. Měl výhodu, že střelu po celou dobu letu viděl, proto s ní neměl sebemenší problémy.

45:23

Luis Lindner zkusil nenápadnou střelu od mantinelu. To mu ale neprošla. Jeden ze soupeřů se k němu včas stáhl a pokus bruslemi srazil do rohu ledové plochy.

44:47

Českobudějovický obránce měl u modré čáry dost prostoru ke střele. Dal do ní snad všechny síly, co mu ještě zbývaly. Puk ovšem končí jen za Kolarzovo svatyní.

43:37

Po vhazování před Kolarzem se domácí hokejisté dostávají z obranného pásma až do útoku. Obránce Menner dokonce posílal puk i před branku, kde ovšem jeden ze spoluhráčů stál v brankovišti. Proto sudí vykazují hru do středního pásma.

43:18

A jeden z nich nyní rozezvučel jen plexisklo za Svobodovou bránou. Od plexiskla se kotouč odrazil před branku, kde jej pozorný českobudějovický brankář ukryl pod lapačku.

42:48

Po nepřesné rozehrávce jednoho z českobudějovických beků se ke kotouči dostávají salzburgští hráči.

41:40

Salzburg právě vstřelil branku!
Další zásah v síti hostí... Salzburg se dostal do útočného pásma, kde se po rychlé kombinaci a po Polegoškově přihrávce dostal ke střele OSKAR MAIER. A z první uklidil kotouč až za brankovou čáru. Asistence: Vladislav Polegoško.

40:18

Motor to zkusil od začátku aktivně. Střela od modré čáry ale byla zblokována. Na druhou stranu se tedy mohli vydat domácí. Jednomu z nich ale ujel kotouč z hole, na což zareagoval Svoboda včasným vyjetím.

40:01

Začala třetí třetina.
Poslední dvacetiminutovka začne přibližně v 12:25.
I druhých dvacet minut je za námi. Jasnými hegemony ledu byli salzburgští hokejisté, kteří Motor téměř k ničemu nepustili. Od druhé periody do branky naskočil Daniel Svoboda, který si připsal hned několik velmi dobrých zákroků. České Budějovice už zápas budou jen těžko dramatizovat, možné je ale vše.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Salzburg právě vstřelil branku!
Tak před odchodem do kabin ještě jedna branka! Před branku si najížděl OSKAR MAIER, jenž do stejných míst dostal také přihrávku. A střelou z první trefil nad Svobodovu vyrážečku. Asistence: Vladislav Polegoško.

38:59

Svoboda si připisuje další úspěšný zákrok. Tentokrát po rychlém salzburgském přechodu do útoku.

37:20

Na ledové ploše se obraz hry příliš nemění. Salzburg vládne ledu, svého soupeře v poslední době opravdu nepouští téměř k ničemu.

36:52

Zhruba o minutku později toto tvrzení už ale neplatí. Po dlouhé kombinaci, která skončila střelou z pravého kruhu, Svoboda musí krýt střelu. A opět úspěšně.

35:42

Domácí hokejisté jsou v posledních minutách jednoznačně lepšími na ledě. Opět se představili v útočné třetině, v níž nakonec ale žádnou střelu na Svobodu nevyslali.

34:27

Jeden ze salzburgských hokejistů nabral obdivuhodnou rychlost, díky čemuž se dostal do samostatného nájezdu. Pokusil se zasunout kotouč podél Svobodova levého betonu, ovšem puk končí jen velmi těsně vedle tyčky!

33:31

Motor je pod velkým tlakem, šestá salzburgská branka visí ve vzduchu. Českobudějovičtí reagují vyhozením kotouče přes všechny čáry.

32:41

Českobudějovický brankář je v pořádné permanenci. Nyní musel dávat pozor na pokus z levého kruhu z jeho pohledu. Svoboda se přemístil včas a i tuto střelu drží ve výstroji.

31:45

O pár sekund později si připisuje další zákrok. Tentokrát secvakl betony a puk přikryl pod lapačku. Vhazování na stejném místě se bude opakovat.

31:42

Svoboda opět zasahuje. Kotouč schovává někde ve své výstroji, bude se tedy vhazovat po jeho pravici.

31:17

Českobudějovičtí nahodili na soupeřovu branku a šli střídat. Kolarz proto měl čas a prostor k vyklepání kotouče z rukavice na jednoho ze svých spoluhráčů.

30:26

Až nyní si připisuje českobudějovický brankář úspěšný zásah. Proti pokusu z pravého křídla si trochu povyjel a následně jej vyrazil betonem mimo nebezpečí.

29:53

Ani jeden z gólmanů v poslední době zasahovat moc nemusí. Jsou to ale salzburgští hokejisté, kteří se drží v útoku a pokoušejí se o případnou střelu

28:48

Maximilian Menner nahazuje kotouč za Svobodovu svatyni, kde ovšem jeho spoluhráč o puk následně přichází. Uvidíme, zda se Motor dokáže dostat před Kolarze a případně jej ohrozit.

27:38

Oleksij Myklucha nabral parádní rychlost a přiřítil se do útočného pásma. Zde se pokusil zbavit jednoho z motoráckých obránců, což se mu ale nepodařilo a ke střele se tím pádem nedostal.

26:50

Salzburg je stále na puku. Momentálně se mu ale nedaří projít přes střední pásmo, jež je hostujícími hokejisty dobře střeženo.

25:45

Christian Obu nerozehrál přesně, trefil jen soupeřovy brusle, což nadělalo domácím menší obtíže. Ty ale byly nakonec překonány a Salzburgští se již usazují v útočném pásmu.

25:14

Kilian Zündel je zpět na ledové ploše.

24:55

Po Kolarzově zákroku se ke kotouči dostává jeden z domácích hokejistů, načež kotouč zase míří přes všechny čáry až k českobudějovické brance.

24:20

Salzburg nejprve dostal Motor z útočného pásma a následně se také dostal ke kotouči. Ten bezpečně vyhazuje přes všechny čáry až ke Svobodovi.

23:38

Motor se zatím drží v útočném pásmu a kombinuje. Směrem na Kolarze letěly dvě střely, ani jedna z nich si ale cestu mezi tři tyče nenašla.

23:14

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Zündel – 2 min., podrážení).

22:28

Salzburg zaznamenává dobrý vstup do třetiny. Svoboda nyní musel vytasit jeden z těžších zákroků. Proti bekhendovému pokusu zblízka zasáhl bezchybně.

21:14

Salzburg právě vstřelil branku!
A je to o opět gólů! Svoboda si připsal těžký zákrok, na ten, který na něj letěl záhy už ale nestačil. TIM LUCA HARNISCH dostal přihrávku před branku a z prvního dotyku rozvlnil síťku. Asistence: Filip Varejcka, Oleksij Myklucha.

20:01

Střídání v týmu HC Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Dvořák, přichází Svoboda.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 11:44.
Úvodní dějství je za námi. Salzburg do něj vstoupil skvěle. Již po pár minutách se ujal vedení, které do konce periody ještě mnohonásobně navýšil a nyní vede již o čtyři branky. Českobudějovičtí hokejisté to budou mít v dalším pokračování utkání těžké. Uvidíme, zda se vrátí do hry.

20:00

První třetina skončila.

19:14

Salzburg právě vstřelil branku!
Přesilová hra domácích hokejistů netrvala vůbec dlouho a je proměněna! Na modré čáře ke střele napřáhl VLADISLAV POLEGOŠKO, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Kilian Zündel, Tim Luca Harnisch.

19:01

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dudáček – 2 min., držení).

18:15

Na pravé části útočné třetiny Salzburgu dostal přihrávku Maximilian Menner. Dvořáka zkusil ohrozit táhlou střelou, nicméně k tomu, aby zapadla až za brankovou čáru, neměla potřebné parametry.

17:30

Souhra Jakuba Čížka s Pavlem Novákem ovoce nepřinesla. Druhý jmenovaný zkoušel svého spoluhráče oslovit zadovkou před branku, jenže ta se až k Čížkovi nedostala.

16:35

Do Dudáčkovy střely od modré čáry se ještě pokusil sáhnout jeden z jeho spoluhráčů. Bohužel neúspěšně, kotouč končí za Kolarzovou brankou.

15:42

Jakub Čížek se dostal k dorážce z těsné blízkosti branky. Bohužel pro něj ale Kolarz secvakl své betony avšak a střelu dokázal zneškodnit.

14:50

Rakouský celek nebyl v úplně ideální útočné pozici, a tak se raději stáhl do středního pásma, odkud může v klidu založit další svou akci.

14:01

Daniel Dudáček neměl ke střele od modré čáry příliš prostoru, přesto jeho pokus nebyl z těch nejhorších. Domácí obrana si s ním ale poradila bez větších komplikací.

13:31

Salzburgští hokejisté nebyli daleko od čtvrté branky. Přečíslení dva na jednoho ovšem skončilo jen nepříliš přesnou přihrávku.

12:45

Dvořák si připisuje zákrok betonem. Musel zasáhnout proti Mykluchovi, který to zkusil po ledě z pravého kruhu. Pro českobudějovického brankáře žádný problém.

12:16

A nepřesnost i na druhé straně. Salzburg se pokusil bleskově dostat do brejku, ovšem kotouč končí až u Dvořákovy svatyně. Hra se tedy přesune před Kolarze.

11:55

Borzeckému se nepodařilo udržet kotouč pro svůj tým. Motor tak mohl jít do protiútoku, jenže ve středním pásmu si nepřesně přihrál.

10:45

Salzburg právě vstřelil branku!
Pro českobudějovické hokejisty je to v porovnání se včerejším utkání začátek jako noc a den. Po rychlém přechodu do pásma dostal přesnou přihrávku do jízdy FILIP VAREJCKA, jenž rozradostnil domácí příznivce již po třetí! Asistence: Oleksij Myklucha, Tim Luca Harnisch.

09:46

Českobudějovičtí hokejisté dlouho kombinovali v útočné třetině, ovšem Kolarze nikterak neohrozili. Salzburg se o chvíli později osvobozuje o může jít střídat.

08:12

Michal Silný naskočil od hry a říkal si o přihrávku, která by ho poslala do samostatného úniku. Bohužel pro něj a jeho tým ji ale nedostal.

06:48

Salzburg právě vstřelil branku!
Domácí hokejisté prožívají povedený start do utkání! Nyní tak dlouho kombinovali, až se ke střele dostal opět JOHN JASON PETERKA, a ten se nezmýlil ani teď! Asistence: Luis Lindner, Oleksij Myklucha.

06:10

John Jason Peterka v akci i o malý moment později. Tentokrát zkusil štěstí z levého křídla, ovšem trefil jen některého ze clonících hráčů, od něhož se kotouč odráží mimo hrací plochu.

04:56

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vávra – 2 min., držení).

04:43

Salzburg právě vstřelil branku!
Domácí jdou do vedení! Od začátku utkání měli k dispozici více šancí, nyní jednu z nich přetavují v branku! Přihrávku na pravý kruh dostal JOHN JASON PETERKA, který prokázal své střelecké kvality přesným zásahem k bližší tyči. Asistence: Juraj Eliaš, Elis Nikolaj Hede.

03:42

Filip Varejcka ztratil kotouč za Dvořákovou brankou. Motor se dostal do středního pásma, odkud prověřil pozorného Kolarze. Ten nemohl mít proti tomuto pokusu větší problémy.

02:46

Dvořák si připisuje přesný zákrok, když uschoval střelu přesně v lapačce. Ve stejném čase odjíždí na střídačku Václav Svach, který ač je obránce, dnes pravděpodobně hraje na pozici útočníka.

02:01

Vladislav Polegoško se pokusil založit útočnou akci svého týmu. Na jejím konci ale byla jen nepřesná rozehrávka, tlak domácích tedy netrval vůbec dlouho.

01:17

Patrik Škola nepustil protihráče do útočného pásma. Díky jeho obranné práci se nyní kotouč nachází v útočném pásmu Motoru.

00:29

Daniel Dudáček dostal přihrávku na modrou čáru. Zbavil se jednoho z útočníků a zkusil vystřelit. Jeho projektil ovšem trefil jen mantinel za brankou.

00:01

Utkání právě začalo.
Krásné dopoledne! Oproti včerejšímu zápasu oba týmy udělaly změny v sestavách. Na domácí soupisce jsou změny pouze dvě. Salzburgský útok posílí Tim Luca Harnisch. V brance pak nastoupí Kolarz, jenž převzal místo za Bugla, který v dnešní sestavě vůbec nefiguruje.

V sestavě Motoru pak došlo k více změnám. V zápase se dnes neukáže Jakub Novák, místo v obraně naopak dostali Jiří Remta a Adam Čížek. Mezi útočníky chybí Matouš Hrubec.
Úvodní sestavy:

EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Kristiansen) – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Harnisch, Peterka

HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Remta, Dudáček, Svach, A. Čížek, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hracholski, M. Masopust, Janoch, Novák, Čížek, Silný

Rozhodčí: Kontschieder – Huber, Wimmler.


EC Red Bull Salzburg

Salzburgští hokejisté jsou momentálně třetím týmem tabulky. Mají ale odehráno nejvíce utkání, tudíž jsou v mírné nevýhodě. A nemohou je těšit ani výsledky z poslední doby, které jsou spíše jako na houpačce. Nicméně rakouský tým může těšit jeho produktivita. Ve skupině C vyšle průměrně na soupeřovu branku 40 střel, což se promítá i v kolonce vstřelených gólů. Soupeřům uštědřil již 82 zásahů, což je ze skupiny suverénně nejvíce.

A to se samozřejmě musí projevit i v tabulce kanadského bodování. Jí vládne trio salzburgských hokejistů – John Jason Peterka, Elis Nikolaj Hede a Oleksij Myklucha.


HC Motor České Budějovice

Českobudějovičtí hokejisté se po včerejším utkání vyhoupli na první místo ve skupině C a v jejich týmu tedy může panovat ta největší spokojenost. Svěřenci Martina Štrby navíc mají oproti tabulkovým soupeřům odehráno o pár zápasů méně. O skóre druhá Kometa má o jedno utkání více, třetí Salzburg pak již odehrál o tři zápasy navrch.

Nejproduktivnějším hráčem motorácké juniorky je Jakub Čížek, který v pátečním duelu zaznamenal čistý hattrick za pouhých osm minut. Bodově se také dařilo Pavlu Novákovi. V brance dostává nejvíce prostoru Daniel Svoboda, jenž odchytal již jedenáct zápasů.
Krásné sobotní dopoledne, dnes nás čeká druhý zápas juniorů Salzburgu s Motorem ve dvou dnech! Utkání začíná v 11:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

EC Red Bull Salzburg – HC Motor České Budějovice

9:1

konec (4:0, 2:0, 3:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Peterka (Eliaš, Hede), 7. Peterka (Lindner, Myklucha), 11. Varejcka (Myklucha, Harnisch), 20. Polegoško (Zündel, Harnisch), 22. Harnisch (Varejcka, Myklucha), 40. Maier (Polegoško), 42. Maier (Polegoško), 54. Varejcka (Myklucha, Harnisch), 58. Harnisch (Varejcka, Myklucha), 64. Hede (Peterka, Lindner) – 48. M. Masopust (Grossmann)

EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Kristiansen) – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Harnisch, Peterka

HC Motor České Budějovice: Dvořák (21. Svoboda) – Škola, Vávra, Hubata, Remta, Dudáček, Svach, A. Čížek, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hracholski, M. Masopust, Janoch, Novák, Čížek, Silný

Rozhodčí: Kontschieder – Huber, Wimmler

Průběh zápasu
1. třetina
04:43 SLZ 1:0 Peterka (Eliaš, Hede)
04:56 CEM 2 Vávra, držení
06:48 SLZ 2:0 Peterka (Lindner, Myklucha)
10:45 SLZ 3:0 Varejcka (Myklucha, Harnisch)
19:01 CEM 2 Dudáček, držení
19:14 SLZ 4:0 Polegoško (Zündel, Harnisch)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 CEM -Svoboda +Dvořák (Střídání)
21:14 SLZ 5:0 Harnisch (Varejcka, Myklucha)
23:14 SLZ 2 Zündel, podrážení
39:41 SLZ 6:0 Maier (Polegoško)
Po 2. třetině
3. třetina
41:40 SLZ 7:0 Maier (Polegoško)
47:19 CEM 7:1 M. Masopust (Grossmann)
53:04 SLZ 8:1 Varejcka (Myklucha, Harnisch)
57:04 SLZ 9:1 Harnisch (Varejcka, Myklucha)
Konec
Prodloužení
63:10 CEM 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Masopust
63:20 SLZ 10:1 Hede (Peterka, Lindner)
po prodl.