Menu

Hokej

Extraliga dorostu

HC Sparta Praha – HC Meteor Třemošná

7:1

konec (2:1, 4:0, 1:0 - N 0:1)

24.10.2018, 17:30 • Tipsport arena, Praha 7 (Bubeneč) • Skupina Západ • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Sparta si tedy z dnešního utkání odnáší tři body, zatímco Třemošná se na západ Čech vrací s jedním. To je ode mne z Tipsport areny vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:41:04)

Konec zápasu.

61:46

Třemošná právě vstřelila branku!
Meteor zmírňuje drtivou porážku jedním bodem z nastavby! Z prostoru před brankou rozhodl přesnou střelou JAKUB HOLÝ. Bez asistence.

60:34

Aleš Matoušek nebojácně vyrazil vpřed a nepřesnou střelou rozvlnil boční síť Krbečkovy svatyně. Dopředu se nyní dostává Sparta.

60:01

Začalo prodloužení.
Nadstavba začne přibližně v 19:37.
Takovouhle nálož asi nikdo nečekal. Sparta svému tabulkovému soupeři nasázela sedm branek a s přehledem si dokráčela k tříbodovému vítězství.

Konec zápasu.

59:45

Třetí část se už více méně dohrává, oba celky jsou s výsledkem utkání smířeny. Po základní hrací době nás bude samozřejmě ještě čekat nadstavba.

58:44

Pražané se dostali do přečíslení dva na jednoho, v posledních minutách se jim ovšem nedaří mířit přesně mezi tři tyče Prchlíkovy svatyně.

57:55

Hraje se hlavně před západočeskou brankou, zpevněná hostující defenzíva však nenechává soupeři na ledě dost prostoru pro vážnější šanci.

56:57

Richard Němec z kruhu pro vhazování úplně přestřelil, početní výhoda se zatím nevyvíjí dle domácích představ. Třemošná se zvládá bránit bez obtíží.

55:38

Pražané si v závěru utkání zahrají přesilovku. Na dvě minuty je za podrážení z kluziště vykázán obránce Dominik Plecitý (MTT).

55:13

Za Prchlíka se nyní pokusil pryž doslova protlačit Jan Krupička, který chtěl na své konto přidat už čtvrtý zásah. To se mu ovšem nepodařilo.

54:39

Třemošná se dle rozhodčích dopustila úmyslného ofsajdu a hra se tak přesune do jejich pásma. Prosadí se Sparta po osmé?

53:46

Poprvé v zápase se projevil Albert Bareš, jehož slabší pokus z prostoru pro vhazování jen těsně proklouzal kolem vzdálenější tyče soupeřovy branky.

52:55

Peškova rána vypadala nebezpečně, Krbeček jí ovšem zneškodnil rutinním zákrokem hokejkou. Meteoru snahu rozhodně upřít nelze.

51:52

Do dráhy Beníškovy střely se obětavě postavil jeden z domácích borců, od jehož zad se pryž odrazila mimo nebezpečí domácí svatyně.

50:56

Broš se vrací na led a rovnou jede podpořit své spoluhráče, kteří se chvilku předtím usadili v útočném pásmu. Uvidíme, co Sparta před Prchlíkem vymyslí.

49:55

Hra se drží na pražském konci ledové plochy, obrana Sparty ovšem stále odvádí výbornou práci a Třemošná se tak ke střelám moc nedostává.

48:54

Po gólových oslavách se střelec Josef Broš (SPA) odebírá na trestnou lavici, těsně po vstřelení branky totiž krosčekoval jednoho z protihráčů.

48:54

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané zatloukávají sedmý hřebík do rakve Západočechů, které by z hrobníkovy lopaty vytáhl už jen zázrak! Z bezprostřední blízkosti klece se prosadil JOSEF BROŠ a zadělal si tak na hattrick. Asistence: Michal Vitouch.

48:19

Po delší době své ofenzivní schopnosti předvedli také hráči Meteoru. Jeden z nich chtěl Krbečka zaskočit střelou z mezikruží, mířil ovšem příliš vysoko.

47:37

Po souhře s Ludvíkem vystřelil Brůna, ani jeho pokus se ovšem neujal. Pražané se momentálně snaží třemošenskou klec ostřelovat z velké vzdálenosti.

46:37

Od modré čáry teď zatopil pod kotlem Ducháč, na jehož projektil odpověděl Prchlík zákrokem vyrážečkou. Sparta má opět jasnou převahu.

45:52

Meteor se pokusil vyrazit dopředu, jeho tažení na branku bylo ale připravenou sparťanskou obranou velmi rychle rozmetáno.

44:54

Prchlík znovu překazil plány domácím a vykryl další střelecký pokus. Následně se rozhodl pryž podržet a připravit tak buly před vlastní klecí.

43:46

Hra se momentálně přesouvá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se nedaří zkrotit neposednou pryž. Ta tak často mění majitele.

42:18

Broš nakonec úplně minul klec Meteoru, jeho střela orazítkovala jen mantinel za Prchlíkovou brankou. Hosté tak stále prohrávají o pět gólů.

42:18

Sparta pojede trestné střílení! David Trachta (MTT) podrazil unikajícího Broše a připravil tak pro svého gólmana dost nepříjemnou situaci.

41:47

Prchlík teď zakročil proti pokusu Červenky z hranice brankoviště. Sparta evidentně ještě nemá dost. Šest branek jí nestačí, útočí směle dál.

41:30

Třemošenští vyhodili kotouč z vlastního pásma až na zakázané uvolnění, což znamená vhazování před jejich brankou. Na icingy je dnešní zápas bohatý.

40:25

Střelou z voleje teď reflexy hostujícího gólman proklepl forvard Broš, jehož zakončení připravený Prchlík vyrážečkou vytěsnil do rohu kluziště.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhé dějství bylo pro Třemošnou dost tragické. Pražský Goliáš si nad soupeřem udržoval jasnou převahu a poslal do jeho klece hned čtyři góly, přičemž pod tři z nich se podepsal Jan Krupička. Západočeši začali s protihráči srovnávat krok až těsně před závěrečnou sirénou.
Další třetina začne přibližně v 19:01.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

Perioda se dohrává hlavně ve středním pásmu, ani jeden celek teď nechce soupeři nechat ani milimetr ledu zadarmo. Šestnáct sekund do konce.

38:31

Střela Daniela Kaisera z kruhu zaduněla o beton maskovaného strážce domácí klece, který má teď podstatně více práce než předtím.

37:53

Třemošná postupně srovnává se svým soupeřem krok a začíná kousat. Do nebezpečnějších příležitostí se ale díky dobré práci domácí obrany nedostává.

36:22

Z mezikruží se rozhodl zkusit své štěstí Jakub Holý, jehož projektil ovšem pouze orazítkoval mantinel za svatyní Jakuba Krbečka.

35:52

Rozhodčí po tahanici o kotouč u mantinelu přerušují hru, vhazovat se bude před Prchlíkovou klecí. Do konce druhého dějství zbývají zhruba čtyři minuty.

34:36

František David ve vlastním pásmu zachytil přihrávku jednoho z protihráčů a ukončil tak výpad Západočechů na Krbečkovu klec. Vpřed nyní míří Sparta.

33:28

Sparta právě vstřelila branku!
Parádní akce domácích končí šestým kotoučem v síti Třemošné! Po ukázkové souhře s Máchou se z bezprostřední blízkosti brankoviště prosadil JAN KRUPIČKA, čímž uzavřel svůj hattrick! Načne brzy další? Asistence: Adam Mácha.

32:40

Jaroslav Prchlík teď z rukávu vytáhl krásný zákrok lapačkou, kterým vykryl dělovku Filipa Ducháče od modré. Hra je tak na pár chvil přerušena.

31:49

Sparta si poprvé v zápase vyzkouší přesilovou hru. Oku sudího neušlo sekání Matyáše Boráka (MTT), který už usedá na trestnou lavici.

30:34

Domácí se konečně dostali ke kotouči a obratem jej vyhodili přes všechny čáry, Meteor se musí stáhnout až za vlastní klec.

29:50

Třemošenští se rozestavují kolem soupeřovy branky. Ten se je seč může snaží z útočného pásma co nejrychleji vyštípat.

28:52

Jakub Krbeček (SPA) teď dost okatě podrazil Baláka a dostává za to menší trest, který jede na lavici hříšníků odpykat David Straka.

27:41

Závar před klecí končí pohotovým zákrokem gólmana Meteoru, který pryž schoval pod rukavici. Následná drobná strkanice se obešla bez vyloučení.

27:05

Hraje se stále výhradně před Prchlíkem, hosté se už několik minut nepodívali ven z vlastní obranné třetiny. Pražané na ledě ve druhé třetině dominují.

26:47

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí naprosto drtí svého soupeře, ani Prchlík nakonec neopustí zápas s čistým kontem. Sparta se usadila před jeho klecí, odkud síť svatyně rozvlnil ADAM MÁCHA. Asistence: Jan Krupička.

25:52

Daniel Kaiser na sebe teď upoutal pozornost diváků, když se rozhodl vypálit z prostoru pro vhazování. Nemířil ovšem úplně přesně.

24:03

Je to tak, Filip Ženíšek po dalším inkasovaném gólu opouští třemošenské brankoviště. Zbytek utkání za něj dochytá Jaroslav Prchlík.

24:03

Sparta právě vstřelila branku!
Tohle už začíná pro hosty vypadat dost mizerně, Pražané se nedlouho po třetím zásahu prosazují počtvrté! I tentokrát byl střelcem branky JAN KRUPIČKA, Ženíšek dnes pravděpodobně dochytal. Asistence: Richard Němec.

23:39

Meteor se dostal do přečíslení dva na jednoho, Schindlerovo zakončení ovšem úplně minulo klec Sparty. Její gólman tak vůbec nebyl nucen zasahovat.

22:57

Bubenečští jsou v plném počtu, Krbeček se v oslabení příliš nezapotil. Domácí momentálně kontrolují hru a nepouští soupeře k ničemu.

21:59

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané ve vlastním oslabení odskakují do dvoubrankového trháku! U modré čáry se kotouče chopil JAN KRUPIČKA, setřásl ze sebe protihráče, vyrazil vpřed a zakončil přímo pod horní tyč. Bez asistence.

20:50

Sparta bude opět nucena hrát ve čtyřech, na trestnou lavici znovu míří Adam Mácha (SPA). Tentokrát je ze hřiště vykázán na faul loktem.

20:36

Michal Vitouch teď projel obranou jak nůž máslem a z mezikruží zakončil, gólman Meteoru projektilu do cesty nastavil vyrážečku!

20:01

Začala druhá třetina.
První dějství je u konce, Sparta odchází do kabin se zaslouženým jednobrankovým náskokem. V průběhu úvodních dvaceti minut si zvládla vypracovat podstatně více šancí než soupeř, ovšem jen dvě z nich zvládla přetavit v gól. Třemošná se pak prosadila jednou, a to z rychlého protiútoku.
Další třetina začne přibližně v 18:15.

20:00

První třetina skončila.

19:16

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané si v samotném závěru prvního dějství berou vedení zpět na svou stranu! Na chvilku se jim teď povedlo dostat Třemošnou pod tlak, který vygradoval zásahem JOSEFA BROŠE. Asistence: Michal Vitouch, Jakub Červenka.

18:56

Vitouch se i přes tři bránící protihráče dostal do zakončení, jenž ovšem šlo úplně mimo třemošenskou branku. Do konce periody zbývá něco přes minutu.

18:13

Tohle už je velká smůla pro Spartu! Jeden z jejích borců teď z bezprostřední blízkosti brankoviště trefil tyč Ženíškovy klece.

17:26

Vstřelená branka hosty nakopla, teď jsou totiž v útočném pásmu jako přikovaní. Domácí je však nepouští do nebezpečnějších střeleckých pozic.

16:08

Třemošná právě vstřelila branku!
Prastaré nepsané sportovní pravidlo "nedáš – dostaneš" teď opět potvrdilo svou platnost, máme vyrovnáno! Z rychlého protiútoku Krbečkovy čisté konto sebral ONDŘEJ PEŠEK. Asistence: Jiří Beníšek.

15:45

Jakub Červenka se dostal do naprosto ideální pozice, nakonec však nezvládl puk do polootevřené klece uklidit!

15:26

Své štěstí teď z prostoru pro vhazování zkusil Aleš Matoušek, jehož projektil vymetl pavučiny v lapačce připraveného Jakuba Krbečka.

14:38

Znova velká šance a znova u toho byl Mácha! Tentokrát se Pražané dostali do přečíslení dva na jednoho, přičemž zakončující hráč minul klec.

13:45

Čarda byl nucen nahodit kotouč za domácí klec, kde se k němu dostávají sparťané. Krbeček má v první části zatím naprosté minimum práce.

12:34

A mohlo to být 2:0! Úplně sám na Ženíška teď jel Adam Mácha, který však nedokázal pryž za položeného brankáře propasovat.

11:39

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí přetavují aktivitu v úvodní gól zápasu a v půlce dvanácté minuty tak otevírají skóre! Nejproduktivnější hráč Sparty MICHAL VITOUCH zakončil svou individuální akci ukázkovou ranou ke vzdálenější tyči Ženíškovy branky. Asistence: Jan Ludvík.

10:37

Neodbytní sparťanští obránci teď nahnali jednoho z hráčů Meteoru do ofsajdu a přerušili tak jeho tažení na branku. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

09:48

Rána jednoho z domácích skončila v ochranné síti, kupodivu se však i přes to hraje dál. Ženíšek se teď musí mít na pozoru, Třemošná je pod tlakem.

08:55

Filip Ducháč na modré nic neřešil a ihned po převzetí kotouče vypálil, střela mu ale úplně nesedla a slabší projektil jen proletěl kolem soupeřovy svatyně.

07:49

Nepřesná přihrávka ukončila pobyt domácích v útočném pásmu, do útoku se teď přesouvají hráči Meteoru. Uvidíme, jestli se jim povede Krbečka ohrozit.

06:52

David Straka vjel do pásma po křídle a propracoval se až před Ženíška, který jeho zakončení vykryl na poslední chvíli!

05:54

Hned po konci oslabení se domácí přesunuli před Ženíška, kde se snaží rozjet kombinaci. Dotěrná defenzíva Meteoru jim ale na ledě moc prostoru nenechává.

04:57

Pražané se zatím zvládají bránit bez větších obtíží. Krbeček sice musí být konstantně ve střehu, dosud však v oslabení nečelil ani jediné střele.

03:41

A po přerušení se vylučuje! Na dvě minuty putuje na trestnou lavici Adam Mácha (SPA), jenž se dle rozhodčích provinil sekáním. Přesilovka pro Meteor.

03:41

Krupička chtěl zpoza branky nahrát jednomu z najíždějících spoluhráčů, po jednoucí pryži ovšem skočil Ženíšek a na moment tak přerušil hru.

02:22

Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Obrany obou týmů pracují na plné obrátky.

01:31

Zakázané uvolnění Sparty teď na moment přesune hru před Jakuba Krbečka, který zatím dnes ještě nemusel zasahovat. Vhazovat se bude po jeho pravici.

00:51

Meteor je častěji na kotouči, dravý domácí útok ho ale nepouští ven z vlastního pásma. Sparťané drží hru za třemošenskou modrou čárou.

00:13

Jako první se dopředu dostali Pražané, kteří se momentálně za brankou přetahují o kotouč se soupeřem. Uvidíme, kdo si jej nakonec odveze.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Branku Meteoru dnes bude hájit Ženíšek, zatímco mezi tři tyče Sparty se postaví Krbeček.
Ještě jednou vám přeji krásný večer, na ledě Tipsport areny právě začalo rozbruslení. Brankáře obou celků upřesníme až těsně před úvodním buly, které bude vhozeno zhruba za patnáct minut.
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: Sluka, Krbeček – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík – Broš, Bareš, Mácha, Krupička, Straka, David, Pírs, Červenka, Kalný, Němec, Vitouch.

HC Meteor Třemošná: Ženíšek, Prchlík – Trachta, Čarda, Bulka, Housek, Plecitý, Poch, Balák – Beníšek, Schindler, Kozlík, Sieger, Borák, Kaiser, Pešek, Holý, Lajoš, Matoušek, Albrecht.

Rozhodčí: Jaroš – Kovář, Sekera.
Přeji vám příjemný středeční večer! V bubenečské Tipsport aréně je dnes na programu předehrávka jedenáctého kola dorostenecké extraligy, v jejímž rámci se domácí Sparta střetne s Třemošnou.

Pražané na tom zatím letos nejsou moc dobře. Aktuálně je v tabulce západní skupiny najedeme až na šestém místě, které dnes budou hájit proti západočeskému vyzyvateli. Ten má stejný počet bodů jako domácí a případná výhra by ho tak před ně posunula.

Hosté letos prožívají snad nejlepší sezónu v klubové historii. Teprve před patnácti lety založený Meteor totiž poprvé okusil nejvyšší dorosteneckou soutěž až loni, přičemž ve svém prvním ročníku v extralize až do posledních kol bojoval o záchranu. Momentálně má dokonce na svém kontě o jedno vítězství více než pražský Goliáš, který ovšem ztrátu dohání díky úspěchům v nadstavbě.

Oba celky si v posledních dvou odehraných duelech připsaly na své konto výhry. Sparta zdolala v derby Slavii 2:1 po prodloužení a nezaváhala ani v Karlových Varech, zatímco Třemošná na domácím ledě uhájila body před nájezdníky z Litvínova a Chomutova.

Tahounem hostujícího týmu v letošním ročníku je Jakub Holý, který v deseti odehraných utkáních nastřílel svým soupeřům úctyhodných dvanáct branek. K nim pak ještě přidal tři asistence a celkem tak nasbíral patnáct bodů. O čtyři méně má pak nejproduktivnější sparťan Michal Vitouch (7+4).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Sparta Praha – HC Meteor Třemošná

7:1

konec (2:1, 4:0, 1:0 - N 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Vitouch (Ludvík), 20. Broš (Vitouch, Červenka), 22. Krupička, 25. Krupička (Němec), 27. Mácha (Krupička), 34. Krupička (Mácha), 49. Broš (Vitouch) – 17. Pešek (Beníšek), 62. Holý

HC Sparta Praha: Krbeček (Sluka) – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík – Broš, Bareš, Mácha, Krupička, Straka, David, Pírs, Červenka, Kalný, Němec, Vitouch.

HC Meteor Třemošná: Ženíšek (25. Prchlík) – Trachta, Čarda, Bulka, Housek, Plecitý, Poch, Balák – Beníšek, Schindler, Kozlík, Sieger, Borák, Kaiser, Pešek, Holý, Lajoš, Matoušek, Albrecht.

Rozhodčí: Jaroš – Kovář, Sekera.

Průběh zápasu
1. třetina
03:41 SPA 2 Mácha, sekání
11:39 SPA 1:0 Vitouch (Ludvík)
16:08 MTT 1:1 Pešek (Beníšek)
19:16 SPA 2:1 Broš (Vitouch, Červenka)
Po 1. třetině
2. třetina
20:50 SPA 2 Mácha, faul loktem
21:59 SPA 3:1 Krupička
24:03 SPA 4:1 Krupička (Němec)
24:03 MTT -Prchlík +Ženíšek (Střídání)
26:47 SPA 5:1 Mácha (Krupička)
28:52 SPA 2 Krbeček, podrážení, odpyká Straka
31:49 MTT 2 Borák, sekání
33:28 SPA 6:1 Krupička (Mácha)
Po 2. třetině
3. třetina
42:18 MTT 2 Trachta, podrážení
48:54 SPA 7:1 Broš (Vitouch)
48:54 SPA 2 Broš, krosček
55:38 MTT 2 Plecitý, podrážení
Po 3. třetině
Prodloužení
61:46 MTT 7:1 Holý
Konec