Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Brazílie – Polsko

0:3

konec (26:28, 20:25, 23:25)

30.09.2018, 21:15 • Pala Alpitour, Turín, Itálie • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.4 2.96 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

23:25

Je konec! Poláci obhajují světový titul! Bruno sice našel přesným servisem Kubiaka, ale ten jako správný kapitán přihrál v kritický okamžik skvěle. Drzyzga si nemohl vybrat nikoho jiného než Bartosze Kurka, který smečí přes blok zakončil třetí set a tím i celý šampionát!

23:24

Bruno poslal podání na Kubiaka, následně smečoval z hlavního kůlu Szalpuk jen do bloku Evandra s Isacem. I druhý mečbol je pryč!

21:24

Piotr Nowakowski se postavil na podání. Bruno nenahrál Evandrovi ideálně, ten smečoval v nouzi jen do autu a Poláci mají hned tři mečboly!

20:22

Další Ederovo podání mířilo k rukám Kubiaka. Kurek neměl dobrou nahrávku, Poláci museli jen odevzdat míč a to bleskurychle potrestal Evandro proti jednobloku Szalpuka. Polsko si vybírá oddechový čas.

14:19

Jakub Kochanowski poslal podání na Douglase. Míč se bleskově odrazil na polskou stranu, odkud přiletěla parádní odpověď od Kurka. Brazílie si žádá oddechový čas.

10:16

Další Brunův servis našel Szalpuka. Kurek sice bod nedal, ale Zatorski skvěle zasáhl v poli a poté už se mohli Poláci radovat z technické chyby soupeřů. Při druhém technickém oddechovém čase vedou obhájci titulu o šest bodů.

3:8

Brazilci jsou ve velké krizi. Po nahrávce Williama smečoval Douglas z hlavního kůlu jen do bloku Kubiaka. Je tady technický oddechový čas.

3:7

Szalpuk je na podání. Wallace ani nezasáhl míč po Williamově nahrávce. Velká nesouhra mezi nahrávače a univerzálem. Brazilci si velmi brzy berou oddechový čas.

20:25

Douglas mohl odvrátit konec druhé sady. Po jeho servisu si ale Poláci ideálně přihráli, poté nahrával Drzyzga do hlavního kůlu, odkud Szalpuk vytloukl brazilský dvojblok. Poláci jsou set od obhajoby!

20:24

Jednadvacetiletý blokař polského národního týmu Jakub Kochanowski přidal i nyní velmi kvalitní servis. Míč ale z jeho ruky zamířil do těsného autu vedle postranní lajny. Belgický trenér Poláků si bere oddechový čas.

19:24

Kochanowski za koncovou lajnou. Isac byl tentokrát ubráněn po útoku středem sítě. Brazilci sice ještě dostali jednu šanci, ale tu Evandro vyhodil do autu. Pět setbolů pro Poláky!

17:22

Artur Szalpuk na podání. Brazilci se neprosadili, Kubiak zasáhl v poli, poté se dostal k bodovce Kurek, který hraje neskutečný zápas. Parádní útok polského univerzála na prázdnou síť. Trenér Brazílie Dal Zotto zastavuje tlak Polska oddechovým časem.

16:20

Teď pozor. Na servis se dostal Bartosz Kurek. Jeho dělové podání trefilo Thalese a od brazilského libera zamířilo mimo hrací plochu. Po esu si berou Brazilci oddechový čas.

13:16

Felipe riskoval za koncovou lajnou. Kubiak si ale s jeho servisem poradil velmi snadno. Následně z hlavního kůlu procedil míč skrz blok Kubiak. Je tady druhý technický oddechový čas.

4:8

Mateusz Bieniek na podání. Po přihrávce Maurícia se Brazilci k útoku neprosadili. Parádní výměnu zakončil smečí po lajně Bartosz Kurek. Polsko vede při prvním technickém oddechovém čase již o čtyři body.

26:28

Fabian Drzyzga mohl rozhodnout první sadu na podání. Brazilici měli potíže s jeho servisem, nakonec smečoval po nahrávce Bruna Wallace jen do polského bloku a první set tak putuje k obhájcům z Polska!

26:27

Lucas Saatkamp zvolil jen pomalejší podání, ale ani to nepřešlo síť.

25:26

A právě Douglas byl poté na servisu. Drzyzga kombinoval středem sítě s Bieniekem a ten vydřel pro evropský tým třetí setbol.

24:25

Bruno s Wallacem jsou zpět ve hře na úkor Williama a Evandra. Právě Bruno zamířil hned na podání. Ani polský kapitán to na servisu nezvládl.

23:24

Isac je stále na podání. Nyní smečoval Kurek do bloku, poté ještě dostal nahrávku Szalpuk a ten už dokázal pro Polsko vybojovat setbol.

22:23

A právě Isac Santos byl na podání. Kubiak měl co dělat na přihrávce. Poté smečoval Szalpuk jen do bloku. Poláci si v krizovou chvíli berou oddechový čas.

19:21

Felipe na podání. A esem k boční lajně zaskočil Kubiaka! Brazilci se dostávají do kontaktu. Také Poláci si vybírají oddechový čas.

16:20

Bruno nahrával na střed sítě k Mauríciovi. Poláci se hned dvakrát ubránili, sami smečovali z ruky Kubiaka, který ale poslal míč do těsného autu. Míč byl ale tečován a tak bodují Poláci. Trenér Dal Zotto reaguje oddechovým časem.

13:16

Bruno Rezende zatlačil servisem Kubiaka. Ten ale přihrál téměř dokonale, poté mu míč vrátit Drzyzga na pipe a polský kapitán umístil míč do otevřené obrany Jihoameričanů. Je tady druhý technický oddechový čas.

11:14

To na druhé straně servíroval Nowakowski přesněji. Wallace byl ubráněn, následně se stačil otočit k útoku Szalpuk a z dálky vytloukl brazilský dvojblok. Brazilci si žádají oddechový čas.

6:8

A právě autor posledního bodu Bartosz Kurek se představil poprvé ve finále na podání. Felipe nestačil přihrát neskutečnou ránu polského univerzála a tak putují oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času.

Brazílie – Polsko

0:3

konec (26:28, 20:25, 23:25)

Zpět na online

Brazílie: Bruno (C), William – Eduardo, Felipe, Douglas, Kadu – Isac, Eder, Maurício, Lucas – Wallace, Evandro – Thales, Maique Trenér: Renan Dal Zotto

Polsko: Drzyzga, Lomacz – Kubiak (C), Szalpuk, Sliwka, Kwolek – Nowakowski, Kochanowski, Bieniek – Konarski, Kurek, Schulz – Wojtaszek, Zatorski Trenér: Vital Heynen

Rozhodčí: Fabrizio Pasquali (ITA) – Hernán Gonzalo Casamiquela (ARG)