Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Brazílie – Polsko

0:3

konec (26:28, 20:25, 23:25)

30.09.2018, 21:15 • Pala Alpitour, Turín, Itálie • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.4 2.96 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

To už je z historicky 19. mistrovství světa mužů opravdu vše. S konstatováním, že cenná trofej putuje znovu po čtyřech letech do Polska se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (23:34:48)

0:0

Nejlepší hráči mistrovství světa 2018

Douglas (BRA) – smečař
Michal Kubiak (POL) – smečař
Lucas (BRA) – blokař
Piotr Nowakowski (POL) – blokař
Matthew Anderson (USA) – univerzál
Micah Christenson (USA) – nahrávač
Pawel Zatorski (POL) – libero

Bartosz Kurek (POL) – nejužitečnější hráč

0:0

Poláci se díky třetímu titulu posouvají v historickém pořadí již na dělené třetí místo, kde spolu s Italy mají před sebou jen Brazilce, kteří mají pouze o dvě stříbra více a zatím nedostižné Rusko s šesti zlaty ještě z dob Sovětského svazu.

0:0

Opět po čtyřech setech se radují ze zisku zlata z mistrovství světa Poláci! ve finálovém duelu předčili brazilský národní tým ve třech setech.

První sadu rozehráli lépe hráči z Evropy. Poláci se ujali vedení, při prvním oddechovém čase měli už dvoubodový náskok a ten postupně navyšovali. Při stavu 20:16 se zdálo, že je o osudu první sady rozhodnuto, ale Brazilci zabrali a vynutili si dramatickou koncovku, kterou rozhodl až čtvrtý setbol v prospěch Poláků. To ve druhém dějství bylo vše mnohem jasnější. Obhájci titulu nedovolili Jihoameričanům se přiblížit a jasně si došli pro vedení 2:0 na sety. Ve třetí sadě to dlouho vypadalo na pořádný debakl pro svěřence Renana Dal Zotta. Šestibodovou ztrátu se dařilo pomalu ukrajovat, do hry přišel z lavičky Bruno, na servis také Eder a Brazilcům se podařilo soupeře téměř dostihnout. Třetí mečbol proměnil Bartosz Kurek a zařídil, že trofej pro světové šampiony poputuje znovu do Polska.

0:0

Týmové statistiky

Body útokem: 45 – 43
Bloky: 3 – 10
Esa: 2 – 4
Chyby: 21 – 18

Individuální statistiky

Nejvíce bodující hráči
Wallace – 14 bodů
Douglas – 11 bodů

Bartosz Kurek – 24 bodů
Michal Kubiak – 12 bodů

0:0

Konečné pořadí mistrovství světa 2018

1. Polsko
2. Brazílie
3. USA


4. Srbsko
5. Itálie
-. Rusko
7. Belgie
-. Kanada
9. Bulharsko
-. Francie
-. Nizozemsko
-. Slovinsko
13. Argentina
-. Austrálie
-. Finsko
-. Írán
17. Kamerun
-. Kuba
-. Egypt
-. Japonsko
21. Čína
-. Dominikánská republika
-. Portoriko
-. Tunisko

23:25

Třetí set skončil.

23:25

Je konec! Poláci obhajují světový titul! Bruno sice našel přesným servisem Kubiaka, ale ten jako správný kapitán přihrál v kritický okamžik skvěle. Drzyzga si nemohl vybrat nikoho jiného než Bartosze Kurka, který smečí přes blok zakončil třetí set a tím i celý šampionát!

23:24

Bruno poslal podání na Kubiaka, následně smečoval z hlavního kůlu Szalpuk jen do bloku Evandra s Isacem. I druhý mečbol je pryč!

22:24

I nyní servíroval Nowakowski. První mečbol odvrací Brazilci po kombinaci do pipu, na koneci akce byl Douglas. Vynikající nahrávku předvedl také Bruno.

21:24

Piotr Nowakowski se postavil na podání. Bruno nenahrál Evandrovi ideálně, ten smečoval v nouzi jen do autu a Poláci mají hned tři mečboly!

21:23

Eder opět riskoval na podání. Polský tým si může oddechnout po chybě do sítě od brazilského blokaře.

21:22

Střídající brazilský blok Eder Carbonera pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Zatorski dokázal přihrát, ale Szalpuk opět nedokázal dostat míč na zem. Nakonec snižuje na rozdíl jediného bodu Evandro!

20:22

Další Ederovo podání mířilo k rukám Kubiaka. Kurek neměl dobrou nahrávku, Poláci museli jen odevzdat míč a to bleskurychle potrestal Evandro proti jednobloku Szalpuka. Polsko si vybírá oddechový čas.

19:22

Eder přichází do hry na podání. Po nahrávce Drzytgy smečoval Kurek o bloky, ale Brazilci se ubránili a poté vydřel bod pro Jihoameričany smečí Evandro.

18:22

Také Kubiak se ale provinil nepřesným servisem do sítě. Brazilci mají jednu z posledních šancí ještě se zápasem něco udělat.

17:22

Bruno anhrával na hlavní kůl k Eduardovi, který ale smečoval pouze do autu. Vše ještě muselo překontrolovat video, které prokázalo balon v autu. Bod tak putuje k evropskému celku.

17:21

Douglasův servis zamířil jen do těsného autu. Brazilci přibližují světový titul soupeřům.

17:20

Douglas Souza předvedl další z přesných servisů. Drzyzga kombinoval s Kurkem, ale ten ztroskotal na vysokém bloku Eduarda s Lucasem.

16:20

Brazilci se postupně dostávají zpět do tempa, ale i po útoku Douglase stále ztrácejí čtyři body.

15:20

A právě šestatřicetiletý Evandro se postavil na podání. Ani po jeho servisu ale Poláci hrát nemuseli.

15:19

I druhé podání sedlo Kochanowskému. Brazilští přihrávači měli co dělat se zpracováním balonu, nakonec ale vytloukl blok Evandro.

14:19

Jakub Kochanowski poslal podání na Douglase. Míč se bleskově odrazil na polskou stranu, odkud přiletěla parádní odpověď od Kurka. Brazílie si žádá oddechový čas.

14:18

Isac pokračuje na servisu. Nyní už ale poslal míč jen za koncovou lajnu a to výrazně pomáhá Polsku.

14:17

Isac na podání. Kubiak skvěle přihrál, poté se ale technickým útokem za blok neprosadil. Brazilci trestají nedůraz polského kapitána.

13:17

Artus Szalpuk riskoval na podání, ale Eduarda nezaskočil. Douglasova rána z hlavního kůlu našla nepřipraveného Kubiaka.

12:17

Eduardův servis mířil po Kubiakovi. Následně už Kochanowski smečoval skvěle do pravé části kurtu.

12:16

Další střídající hráč na palubovce. Eduardo přišel na podání. Středem sítě se Kochanowski neprosadil a to trestá z hlavního kůlu Douglas.

11:16

Bartosz Kurek se představil po oddechovém čase na podání. Tentokrát ale trefil polský univerzál pouze místo pod páskou.

10:16

Další Brunův servis našel Szalpuka. Kurek sice bod nedal, ale Zatorski skvěle zasáhl v poli a poté už se mohli Poláci radovat z technické chyby soupeřů. Při druhém technickém oddechovém čase vedou obhájci titulu o šest bodů.

10:15

Bruno na podání. Po nepřesné přihrávce Kubiaka zakončil na první přes na síti připravené Evandro.

9:15

Místo Wallace přichází do hry Evandro, na palubovce se ukazuje také Bruno. Po servisu Nowakowského smečoval Douglas skvěle z hlavního kůlu.

8:15

Nowakowski je na podání. Wallace smečoval do diagonály, ale míč z jeho ruky skončil pouze za postranní čárou. Brazílie si ještě vyžádala challenge, která ukázala míč v autu.

8:14

Lucas je za koncovou lajnou. Zatorski podržel svůj tým vynikající přihrávkou, poté Drzyzga našel nahrávkou Szalpuka a ten z hlavního kůlu uspěl.

8:13

Michal Kubiak se právě postavil také na servisu. Polský kapitán riskoval, ale míč skončil pouze v síti.

7:13

Douglas na podání. Zatorski se natáhl pro míč, následně zakončil výměnu po ideální nahrávce Drzyzgy Kubiak.

7:12

Drzyzga je na podání. Za brazilský celek se proti bloku Kurka prosazuje Wallace.

6:12

William chybuje na podání. Poláci stále drží ve třetím setu luxusní vedení.

6:11

Středem sítě se Szalpuk neprosadil, poté vykřesal naději pro Brazilce smečí Lucas.

5:11

Jakub Kochanowski se opět opřel do podání, ale svůj úkol už nyní splnil.

4:11

Kochanowski navíc trefuje přímý bod ze servisu a Poláci již vedou o sedm bodů!

4:10

A právě Isac se podíval na podání. Chybou brazilského blokaře dostávají Poláci již desátý bod ve třetí sadě.

4:9

Artur Szalpuk pokračuje povedeným servisem. Isac snižuje obrovskou ztrátu útoku středem sítě.

3:9

Szalpuk pokračuje na podání. Nyní smečoval Douglas do bloku Drzyzgy. Zdá se, že je finále rozhodnuto!

3:8

Brazilci jsou ve velké krizi. Po nahrávce Williama smečoval Douglas z hlavního kůlu jen do bloku Kubiaka. Je tady technický oddechový čas.

3:7

Szalpuk je na podání. Wallace ani nezasáhl míč po Williamově nahrávce. Velká nesouhra mezi nahrávače a univerzálem. Brazilci si velmi brzy berou oddechový čas.

3:6

Na druhé straně servíroval Felipe. Brazilský smečař hledal přijímajícího Kubiaka. Následně smečoval Kurek a znovu byl úspěšný.

3:5

Kurkův servis šel tentokrát jen do dalekého autu.

2:5

Bartosz Kurek se dokázal znovu opřít co největší silou do servisu. Thales odletěl s míčem až za kurtu. Wallace sice mohl útočit, ale našel jen připravený polský dvojblok.

Vše rozlousklo až video, které ale ukázalo přesný blok na lajnu.

2:4

A právě Wallace se postavil na podání. Poláci měli potíže a přihrávkou, ale Szalpuk vrátil brazilskému týmu předešlou výměnu útokem do diagonály.

2:3

Nowakowski servíroval plachtící podání na Douglase. Wallace následně vytloukl jednoblok Szalpuka.

1:3

Lucas na podání. Kubiak skvěle přihrál, Drzyzga si vybral svou nahrávkou Kurka, který není k zastavení.

1:2

Michal Kubiak pokračuje na servisu. Teď už ale míč doputoval jen za koncovou lajnu.

0:2

Další Kubiakovo podání zamířilo k Thalesovi. Následně smečoval Wallace do připravené polské obrany a Kurek proměněnou bodovkou dává i druhý bod na konto Polska.

0:1

Do třetího setu vstupuje na podání polský národní tým, konkrétně kapitán Michal Kubiak. Místo Bruna hraje od začátku setu William. První bod ale dal Kurek.

0:0

Začal třetí set.

20:25

Druhý set skončil.

20:25

Douglas mohl odvrátit konec druhé sady. Po jeho servisu si ale Poláci ideálně přihráli, poté nahrával Drzyzga do hlavního kůlu, odkud Szalpuk vytloukl brazilský dvojblok. Poláci jsou set od obhajoby!

20:24

Jednadvacetiletý blokař polského národního týmu Jakub Kochanowski přidal i nyní velmi kvalitní servis. Míč ale z jeho ruky zamířil do těsného autu vedle postranní lajny. Belgický trenér Poláků si bere oddechový čas.

19:24

Kochanowski za koncovou lajnou. Isac byl tentokrát ubráněn po útoku středem sítě. Brazilci sice ještě dostali jednu šanci, ale tu Evandro vyhodil do autu. Pět setbolů pro Poláky!

19:23

Drzyzga vyzval k útoku Kubiaka, který smečí z hlavního kůlu překonal brazilskou obranu.

19:22

William s Evandrem jsou na palubovce. Kubiak neuspěl na útoku, na druhé straně naopak zazářil Douglas a Brazilci se dostávají zpět do kontaktu.

18:22

Po servisu Artura Szalpuka přihrával Felipe, následně Bruno našel na pipu Douglase, který snížil ztrátu smečí proti jednobloku.

17:22

Artur Szalpuk na podání. Brazilci se neprosadili, Kubiak zasáhl v poli, poté se dostal k bodovce Kurek, který hraje neskutečný zápas. Parádní útok polského univerzála na prázdnou síť. Trenér Brazílie Dal Zotto zastavuje tlak Polska oddechovým časem.

17:21

Lucas na podání. Drzyzga nahrál Kurkovi, který znovu nebyl ani zdaleka ubráněn.

17:20

I po oddechovém čase se představil na podání Bartosz Kurek. Podání polského univerzála dokázal Thales zpracovat a poté snížil smečí z hlavního kůlu Felipe.

16:20

Teď pozor. Na servis se dostal Bartosz Kurek. Jeho dělové podání trefilo Thalese a od brazilského libera zamířilo mimo hrací plochu. Po esu si berou Brazilci oddechový čas.

16:19

Douglas přidal tvrdý servis, ale míč se zastavil hne o síť.

16:18

Nowakowski za koncovou lajnou. Felipe sice nepřihrál ideálně, ale Bruno skvěle nahrál Wallacovi, který zakončil výměnu.

15:18

A právě brazilský nahrávač je na podání. Szalpuk neměl nejmenší potíže s útokem z hlavního kůlu. Míč propadl na stranu soupeře.

15:17

Michal Kubiak servisem příliš nezaškodil. Po nahrávce Bruna se středem sítě prosadil Lucas.

14:17

Isac na podání. Ani jeho servis se ale do kurtu nevešel. Snadný bod pro Poláky.

14:16

Fabian Drzyzga je po oddechovém čase na servisu. Polský nahrávač poslal míč velmi rychle k Felipemu. Následně smečoval Wallace geniálně po lajně.

13:16

Felipe riskoval za koncovou lajnou. Kubiak si ale s jeho servisem poradil velmi snadno. Následně z hlavního kůlu procedil míč skrz blok Kubiak. Je tady druhý technický oddechový čas.

13:15

A právě Kochanowski je na podání. Mladý blokař pořádně protáhl servisem Douglase, ale Wallace smečoval skvěle po lajně.

12:15

Wallace se podíval na servis. Zatorski skvěle přihrál dělové podání, poté našel Drzyzga Kochanowského na středu sítě.

12:14

Také Bruno kombinoval s hráčem na pipu. Jako poslední se dotkl míče Douglas.

11:14

Lucasova rána přihrála na rukou Kubiaka. Následně dokázal smečovat z pipu Szalpuk.

11:13

Kurek vydýchával předcházející rozehru. Po tom se ale znovu opřel do podání. Brazilci snižují po útoku Felipeho po lajně. Kurek v poli nebyl přesný.

10:13

Bartosz Kurek už dnes soupeře servisem pozlobil. Thales přihrával jen vysoko nad sebe. Felipe byl ubráněn v poli, také Brazilci ještě zazářili v obraně, ale poslední slovo měl Kurek.

10:12

I nyní poslal Douglas kvalitní razantní servis. Balon ale dopadl jen těsně za koncovou lajnu.

10:11

Douglasova rána ze servisu šla po Kubiakovi. Následně byl ubráněn Kurek a vše zakončil Wallace nekompromisním útokem proti jednobloku Szalpuka.

9:11

Piotr Nowakowski se představil na podání. Po přihrávce Douglas smečoval Wallace jen lehce nad blokem. Na druhý pokus už ale propasíroval míč skrz polský blok.

8:11

Poláci ale kontrují útokem středem sítě z ruky Nowakowského.

8:10

Po servisu Michala Kubiaka přihrával Felipe. Douglas se rozehrává k vynikajícímu výkonu, další parádní útok do diagonály.

7:10

Maurício pokračuje na podání. Kurek dostal i nyní důvěru od svého nahrávače a splatil jí bodem po útoku do diagonály.

7:9

Kurkova rána z hlavního kůlu končí jen na bloku menšího Bruna. Brazilci snižují ztrátu ve druhé sadě.

6:9

Fabian Drzyzga je na podání. Douglas dostal nahrávku od Bruna na hlavní kůl a s blokem Polska si nic nedělal.

5:9

Felipe je na podání. Kubiak parádní přihrávku potvrdil také útokem ideálně za blok a před hráče v poli.

5:8

Po servisu Bienieka mohl přihrávat opět Felipe, ale míč zamířil jen do autu.

4:8

Mateusz Bieniek na podání. Po přihrávce Maurícia se Brazilci k útoku neprosadili. Parádní výměnu zakončil smečí po lajně Bartosz Kurek. Polsko vede při prvním technickém oddechovém čase již o čtyři body.

4:7

Wallace poslal míč ze servisu na přijímajícího Szalpuka. Brazilci se sice ubránili, ale poté při bodovku smečoval Felipe pouze do bloku.

4:6

Szalpukův servis šel na Felipeho. Následně smečoval Wallace důrazně do diagonály a donutil Kurka k nepřesnému úderu.

3:6

A právě Lucas se představil na podání. Szalpuk jen postrčil míč kolem bloku Wallace na polovinu Brazílie.

3:5

I další servis polského univerzála šlo hodně rychle k zemi. Technicky ale zachránil na středu sítě Lucas.

2:5

Bartosz Kurek riskoval za koncovou lajnou, dělovým servisem našel Douglase. Felipe byl zablokován na hlavním kůlu jednoblokem Drzyzgy.

2:4

Douglas na podání. Také brazilský blokař ale míč do kurtu nedostal.

2:3

Další podání polského blokaře mířilo znovu na Felipeho. Nakonec smečoval Wallace ideálně po lajně a trefil Drzyzgu.

1:3

Nowakowski na podání. Felipe nepřihrál ideálně, Brazilci museli jen lehce odevzdat míč a to bez potíží potrestal Kurek.

1:2

Také Bruno se postavil poprvé ve druhé sadě na podání. Proti útoku Kurka nemohl nic bránící Thales nic dělat.

1:1

Michal Kubiak je na podání. Polský kapitán však poslal míč pouze do sítě.

0:1

Do druhého setu vstupují na servisu Brazilci, konkrétně Maurício. Prvním bodem se prezentuje z pipu Szalpuk.

0:0

Začal druhý set.

26:28

První set skončil.

26:28

Fabian Drzyzga mohl rozhodnout první sadu na podání. Brazilici měli potíže s jeho servisem, nakonec smečoval po nahrávce Bruna Wallace jen do polského bloku a první set tak putuje k obhájcům z Polska!

26:27

Lucas Saatkamp zvolil jen pomalejší podání, ale ani to nepřešlo síť.

26:26

Bieniekův pomalý servis zamířil o pásku k Felipemu. Také Bruno si zahrál středem sítě s Lucasem a je bleskově srovnáno.

25:26

A právě Douglas byl poté na servisu. Drzyzga kombinoval středem sítě s Bieniekem a ten vydřel pro evropský tým třetí setbol.

25:25

Artur Szalpuk také riskoval na podání. Brazilci útočili z ruky Douglase, který vytloukl blok soupeře.

24:25

Bruno s Wallacem jsou zpět ve hře na úkor Williama a Evandra. Právě Bruno zamířil hned na podání. Ani polský kapitán to na servisu nezvládl.

24:24

Bartosz Kurek se postavil na podání při setbolu. Polský univerzál se nebál důležitého okamžiku, ale míč z jeho ruky zamířil pouze do sítě.

23:24

Isac je stále na podání. Nyní smečoval Kurek do bloku, poté ještě dostal nahrávku Szalpuk a ten už dokázal pro Polsko vybojovat setbol.

23:23

Isacův prudký servis měl najít Kubiaka. Polský kapitán přihrál jen k soupeřům. Nakonec výměnu zakončil Evandro a je srovnáno! Poláci nezvládají koncovku prvního setu.

22:23

A právě Isac Santos byl na podání. Kubiak měl co dělat na přihrávce. Poté smečoval Szalpuk jen do bloku. Poláci si v krizovou chvíli berou oddechový čas.

21:23

Další podání Nowakowského zamířilo k Douglasovi. Středem sítě se prosadil Isac a ještě vykřesal naději pro brazilský tým.

20:23

Piotr Nowakowski se postavil na servisu v koncovce první sady. Brazilští hráči dokázal přihrát přesně. Souhra střídajících hráčů Williama s Evandrem ale bod pro Jihoameričany nepřinesla.

20:22

Felipe je stále na podání. Tentokrát už ale podání skončilo v metrovém autu za kurtem.

20:21

Zkušený čtyřiatřicetiletý brazilský smečař Felipe pokračuje v důležitý okamžik na podání. Zatorski přihrával v pádu jen mimo dosah svých spoluhráčů. Je to jen o bod!

19:21

Felipe na podání. A esem k boční lajně zaskočil Kubiaka! Brazilci se dostávají do kontaktu. Také Poláci si vybírají oddechový čas.

18:21

Michal Kubiak se postavil na podání. Také jeho servis se zastavil na pásce.

17:21

To na druhé straně Wallace servíroval přesně na Zatorského. Poláci se ale dostali k útoku, ale bodují až po chybné smeči Felipeho.

17:20

Szalpuk po prudkém servisu poslal míč pouze pod pásku.

16:20

Bruno nahrával na střed sítě k Mauríciovi. Poláci se hned dvakrát ubránili, sami smečovali z ruky Kubiaka, který ale poslal míč do těsného autu. Míč byl ale tečován a tak bodují Poláci. Trenér Dal Zotto reaguje oddechovým časem.

16:19

Kubiak už na druhý pokus protlačil míč proti bloku Wallace na stranu soupeře.

16:18

Lucas za koncovou lajnou. Drzyzga sice roztrhal obranu soupeře nahrávkou na Kubiaka, ale ten smečoval jen do bloku Brazílie. Nakonec je pískán dotek sítě.

15:18

Mateusz Bieniek předvedl plachtící podání na Thalese. Brazilci následně kombinovali do hlavního kůlu, odkud mohl výměnu zakončit smečující Felipe.

14:18

Douglas servíroval prudce, ale jen k Szalpukovi. Kurek nemá konkurenci – další nechytatelný útok.

14:17

Szalpuk pokračuje na podání. I nyní dostal nahrávku Wallace, ale Poláci se stačili v poli ubránit. Wallace na druhý pokus už dostal míč skrz blok na stranu soupeře.

13:17

Za obhájce titulu se postavil po oddechovém čase na podání Szalpuk. Brazilci opět spoléhali na Wallace, ale ten smečoval pouze do bloku Kubiaka.

13:16

Bruno Rezende zatlačil servisem Kubiaka. Ten ale přihrál téměř dokonale, poté mu míč vrátit Drzyzga na pipe a polský kapitán umístil míč do otevřené obrany Jihoameričanů. Je tady druhý technický oddechový čas.

13:15

Po servisu Bartosze Kurka se nemuseli Brazilci namáhat. Míč zamířil do autu.

12:15

Maurício se předvedl plachtícím servisem na Kubiaka. Následně dostal nahrávku na handu Kurek a ten je dnes bezchybný.

12:14

Piotr Nowakowski chybuje po oddechovém čase na servisu.

11:14

To na druhé straně servíroval Nowakowski přesněji. Wallace byl ubráněn, následně se stačil otočit k útoku Szalpuk a z dálky vytloukl brazilský dvojblok. Brazilci si žádají oddechový čas.

11:13

Felipeho podání zamířilo jen vedle postranní lajny. Snadný bod pro evropský celek.

11:12

Polský kapitán Michal Kubiak na podání. Bruno nahrál přes celou šířku na Wallace a ten se mu odvděčil bombou po lajně. Poláci si ještě vyžádali přezkoumání výměny na videu, ale přešlap se nekonal.

10:12

Wallace se po útoku opřel také do servisu. Proti útoku Kubiaka byl ale stejně jako celá obrana Brazílie krátký.

10:11

A právě Drzyzga je na podání. Wallace znovu proti jednobloku po fantastické nahrávce Bruna.

9:11

Středem sítě se posazuje také Nowakowski po lehkém přistrčení od Drzyzgy.

9:10

Bieniek zatlačil plachtícím servisem. Pokud mají Brazilci přesně přihráno, tak Bruno umí rozhodit obranu Polska. Wallace smečoval do otevřeného kurtu.

8:10

Douglas riskoval na podání. Szalpuk měl co dělat, aby přihrál míč do vzduchu, ale poté Kurek smečoval dokonale podél bloku.

8:9

Artur Szalpuk na podání. Brazílie ale kontruje bleskovou souhrou Bruna s Lucasem.

7:9

Bruno se opřel do podání, ale Kubiaka nepřehrál. Následně dostal Drzyzgovu důvěru Szalpuk, který zasmečoval po lajně do rohu kurtu.

7:8

Kurkova další bomba ze servisu už našla Felipeho připraveného. Nakonec za Brazilce snižuje ztrátu Wallace a jeho útok o blok Szalpuka.

6:8

A právě autor posledního bodu Bartosz Kurek se představil poprvé ve finále na podání. Felipe nestačil přihrát neskutečnou ránu polského univerzála a tak putují oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času.

6:7

Maurício přidal plachtící podání, ale Poláci odpověděli snadnou kombinací Drzyzgy s Kurkem.

6:6

Piotr Nowakowski je stále na podání. Nyní přihrával Douglas už o poznání přesněji a toho využil na středu sítě Maurício.

5:6

Další podání polského blokaře zaskočilo Felipeho. Míč se od něj odrazil mimo Brunův dosah.

5:5

Piotr Nowakowski je na podání. Felipe skvěle přihrál, následně mohl Bruno kombinovat s Wallacem, ale ten byl sestřelen jednoblokem Szalpuka.

5:4

Brazilský smečař pokračuje na servisu. Kubiak měl pořádné problémy s přihrávkou, Kurek mu ale útokem po lajně pomohl.

5:3

A právě Felipe se postavil na podání. Drzyzga nyní vyzval k útoku Nowakowského, ten ale bod nedal. Nakonec smečoval Wallace do diagonály a míč dopadl přesně do kurtu.

4:3

Kubiak zatlačil technickým servisem. Brazilci se nemohli dlouho prosadit proti vysokému bloku, ale pomohla jim páska, která změnila smeč Felipeho mimo dosah Zatorského.

3:3

Brazilský univerzál Wallace pokračuje na podání. Szalpuk nepřihrál ideálně, ale Drzyzga si došel pro míč a skvěle našel Kurka, který z velké výšky vytloukl blok.

3:2

Wallace umí pořádně přitlačit na podání. Tentokrát ale našel jen Kubiaka. Ten sice smečoval do bloku, poté se pokračovalo ve hře, ale Kurkova rána z hlavního kůlu šla až za postranní lajnu. Vše muselo rozluštit až video, které ukázala opravdu minimální aut.

2:2

Další nepřesný servis polského národního týmu končí v síti.

1:2

Felipe přesně přihrál, poté dostal na hlavním kůlu také nahrávku od Bruna, ale smeč poslal jen do bloku Kurka.

1:1

Lucas Saatkamp přidal tvrdší servis, ale míč dopadl do stejného místa.

1:0

Vše je připraveno! Bitva o zlato může začít! Jako první se postavil ve finále na podání polský blokař Mateusz Bieniek. Plachtící servis však poslal jen daleko do autu.

0:0

Utkání právě začalo.

0:0

Brazilský trenér Renan Dal Zotto posílá od úvodní výměny nahrávače Bruna, smečaře Felipeho s Douglasem, na postech blokařů nastupují trochu překvapivě Maurício a Lucas. Jako největší úderná síla Wallace na postu univerzála.

To Vital Heynen belgický trenér Poláků zvolil osvědčenou sestavu. Nahrávače Drzyzgu podpoří smečaři Kubiak a Szalpuk, blokařská dvojice Nowakowski – Bieniek a nejvíce bodující hráč turnaje Bartosz Kurek jako univerzál.

0:0

Úvodní sestavy:

Brazílie: Bruno (C), William – Eduardo, Felipe, Douglas, Kadu – Isac, Eder, Maurício, Lucas – Wallace, Evandro – Thales, Maique
Trenér: Renan Dal Zotto

Polsko: Drzyzga, Lomacz – Kubiak (C), Szalpuk, Sliwka, Kwolek – Nowakowski, Kochanowski, Bieniek – Konarski, Kurek, Schulz – Wojtaszek, Zatorski
Trenér: Vital Heynen

Rozhodčí: Fabrizio Pasquali (ITA) – Hernán Gonzalo Casamiquela (ARG).

0:0

0:0

0:0

V turínské Pala Aplitour s kapacitou 15 807 míst se již vše připravuje k vyvrcholení světového šampionátu! Ze čtyřiadvaceti týmů, které se kvalifikovaly na závěrečný turnaj do Itálie a Bulharska jsou ve hře o světové zlato už pouze dva – obhájci titulu Poláci a aktuální olympijští šampioni z Brazílie.

0:0

O bronzu je rozhodnuto! Srbsko sice přehrálo USA v první sadě, poté se hra otočila a třemi získanými sety v řadě si došli pro konečné třetí místo zámořští volejbalisté v čele s kapitánem Taylorem Sanderem.

0:0

Finále mistrovství světa 2014

Brazílie – Polsko 1:3
(25:18, 22:25, 23:25, 22:25)

Sestava Brazílie
Bruno, Eder, Wallace, Sidnei, Vissotto, Murilo, Lucarelli, Lourenco, Felipe, Lucas, Pedreira, Raphael

Sestava Polska
Nowakowski, Winiarski, Konarski, Zagumny, Klos, Wlazly, Drzyzga, Kubiak, Zatorski, Mondzonek, Mika, Buszek

0:0

0:0 Trofej pro vítěze mistrovství světa

0:0

Brazílie

Brazilci stíhají v historickém pořadí ruskou reprezentaci. Z posledních čtyř šampionátů vždy odjížděli s medailemi, ve třech případech dokonce jako mistři světa! Před čtyřmi lety na mistrovství světa v Polsku, ale Jihoameričani nestačili ve finálovém střetnutí na domácí reprezentaci poměrem 1:3.

Aktuálně Brazilcům patří první příčka ve světovém žebříčku. Na finálový turnaj mistrovství světa se dokázali kvalifikovat z jihoamerického šampionátu, kde v cestě ke zlatu neztratili ani set!

V loňském roce vystřídal Bernarda Rezendeho na lavičce Brazílie Renan Dal Zotto. Po domácích olympijských hrách skončil na postu libera legendární Sergio. I nadále vede Brazilce v roli kapitána nahrávač Bruno Rezende, který bude spolupracovat s univerzálem Wallacem. Velmi silnou dvojici mají Brazílie také na postu blokaře, kde pravidelně nastupují v základní sestavě zkušení Eder Carbonera s Isacem Santosem.

První fáze – skupina B

Brazílie – Egypt 3:0
(25:17, 25:22, 25:20)
Brazílie – Francie 3:2
(25:20, 25:20, 21:25, 23:25, 15:12)
Nizozemsko – Brazílie 3:1
(21:25, 25:20, 25:20, 25:21)
Brazílie – Kanada 3:1
(25:22, 19:25, 25:23, 25:18)
Čína – Brazílie 0:3
(21:25, 22:25, 17:25)

Druhá fáze – skupina F

Brazílie - Austrálie 3:0
(25:21, 25:22, 25:15)
Slovinsko – Brazílie 0:3
(22:25, 21:25, 16:25)
Belgie – Brazílie 2:3
(25:22, 25:23, 19:25, 15:25, 12:15)

Třetí fáze – skupina I

Brazílie – Rusko 3:2
(20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:12)
Brazílie – USA 3:0
(25:20, 25:18, 25:19)

Semifinále

Brazílie – Srbsko 3:0
(25:22, 25:21, 25:22)

0:0

0:0 Klíčovým soubojem by mohl být ten mezi univerzáli!

0:0

Polsko

Poláci obhajují na mistrovství světa zlato! Před čtyřmi lety v domácím prostředí hnáni obrovskou euforií celého národa prohráli pouze jediný zápas na turnaji. Ve finálovém duelu proti Brazilcům sice nezvládli první sadu velkým rozdílem, ale výrazně zlepšeným výkonem v dalších třech dějstvích si Poláci došli pro svůj historicky druhý titul po třiceti letech.

Stejně tak se odehrál v loňském roce v Polsku šampionát evropský. Tentokrát ale domácí volejbalisté vybouchli již v předkole playoff se Slovinskem.

Ze zlatého kádru z před čtyř let je v Itálii a Bulharsku hned pětice volejbalistů Drzyzga, Kubiak, Nowakowski, Konarski a libero Zatorski. Poláci už více než deset let vsázejí na zahraniční trenéry, zlato vybojoval Francouz Stéphane Antiga. Teď vede polský národní tým Belgičan Vital Heynen, který má k dispozici zkušené borce, ale i dravé mládí v čele s dvojicí Bartosz Kwolek a Jakub Kochanowski, kteří se z juniorské kategorie už prosazují do základní sestavy.

První fáze – skupina D

Kuba – Polsko 1:3
(18:25, 19:25, 25:21, 14:25)
Portoriko – Polsko 0:3
(14:25, 12:25, 15:25)
Polsko – Finsko 3:1
(25:20, 26:28, 25:16, 25:15)
Írán – Polsko 0:3
(21:25, 20:25, 22:25)
Bulharsko – Polsko 1:3
(14:25, 25:23, 22:25, 23:25)

Druhá fáze – skupina H

Polsko – Argentina 2:3
(25:16, 19:25, 23:25, 25:23, 14:16)
Polsko – Francie 1:3
(15:25, 18:25, 25:23, 18:25)
Polsko – Srbsko 3:0
(25:17, 25:16, 25:14)

Třetí fáze – skupina J

Polsko – Srbsko 3:0
(28:26, 28:26, 25:22)
Itálie – Polsko 3:2
(14:25, 25:21, 18:25, 25:17, 15:11)

Semifinále

Polsko – USA 3:2
(25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11)

0:0

Individuální statistiky

Nejvíce bodů
143 – Wallace (2. v turnaji)
139 – Douglas (4.)
80 – Lucas (19.)

147 – Bartosz Kurek (1.)
120 – Artur Szalpuk (11.)
118 – Michal Kubiak (12.)

Nejvíce bloků na jeden set
0,37 – Maurício (12.)
0,27 – Lucas (23.)
0,27 – Douglas (24.)

0,47 – Bartosz Kurek (4.)
0,44 – Piotr Nowakowski (5.)
0,44 – Michal Kubiak (6.)

Nejvíce es na jeden set
0,27 – Douglas (13.)
0,22 – Lucas (18.)
0,17 – Bruno (24.)

0,33 – Bartosz Kurek (5.)
0,28 – Michal Kubiak (11.)
0,21 – Artur Szalpuk (21.)

0:0

Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce volejbalu. Na historicky 19. mistrovství světa mužů zbývá odehrát poslední zápas – finále! Turínská Pala Alpitour bude svědkem boje o zlatem ve stejném složení jako před čtyřmi lety. Poláci budou usilovat o obhajobu světového titulu, naopak Brazílie myslí na odvetu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

Brazílie – Polsko

0:3

konec (26:28, 20:25, 23:25)

Zpět na online

Brazílie: Bruno (C), William – Eduardo, Felipe, Douglas, Kadu – Isac, Eder, Maurício, Lucas – Wallace, Evandro – Thales, Maique Trenér: Renan Dal Zotto

Polsko: Drzyzga, Lomacz – Kubiak (C), Szalpuk, Sliwka, Kwolek – Nowakowski, Kochanowski, Bieniek – Konarski, Kurek, Schulz – Wojtaszek, Zatorski Trenér: Vital Heynen

Rozhodčí: Fabrizio Pasquali (ITA) – Hernán Gonzalo Casamiquela (ARG)