Menu

Volejbal

Mistrovství světa mužů

Brazílie – Polsko

0:3

konec (26:28, 20:25, 23:25)

30.09.2018, 21:15 • Pala Alpitour, Turín, Itálie • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.4 2.96 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

0:0

To už je z historicky 19. mistrovství světa mužů opravdu vše. S konstatováním, že cenná trofej putuje znovu po čtyřech letech do Polska se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (23:34:48)

0:0

Nejlepší hráči mistrovství světa 2018

Douglas (BRA) – smečař
Michal Kubiak (POL) – smečař
Lucas (BRA) – blokař
Piotr Nowakowski (POL) – blokař
Matthew Anderson (USA) – univerzál
Micah Christenson (USA) – nahrávač
Pawel Zatorski (POL) – libero

Bartosz Kurek (POL) – nejužitečnější hráč

0:0

Poláci se díky třetímu titulu posouvají v historickém pořadí již na dělené třetí místo, kde spolu s Italy mají před sebou jen Brazilce, kteří mají pouze o dvě stříbra více a zatím nedostižné Rusko s šesti zlaty ještě z dob Sovětského svazu.

0:0

Opět po čtyřech setech se radují ze zisku zlata z mistrovství světa Poláci! ve finálovém duelu předčili brazilský národní tým ve třech setech.

První sadu rozehráli lépe hráči z Evropy. Poláci se ujali vedení, při prvním oddechovém čase měli už dvoubodový náskok a ten postupně navyšovali. Při stavu 20:16 se zdálo, že je o osudu první sady rozhodnuto, ale Brazilci zabrali a vynutili si dramatickou koncovku, kterou rozhodl až čtvrtý setbol v prospěch Poláků. To ve druhém dějství bylo vše mnohem jasnější. Obhájci titulu nedovolili Jihoameričanům se přiblížit a jasně si došli pro vedení 2:0 na sety. Ve třetí sadě to dlouho vypadalo na pořádný debakl pro svěřence Renana Dal Zotta. Šestibodovou ztrátu se dařilo pomalu ukrajovat, do hry přišel z lavičky Bruno, na servis také Eder a Brazilcům se podařilo soupeře téměř dostihnout. Třetí mečbol proměnil Bartosz Kurek a zařídil, že trofej pro světové šampiony poputuje znovu do Polska.

0:0

Týmové statistiky

Body útokem: 45 – 43
Bloky: 3 – 10
Esa: 2 – 4
Chyby: 21 – 18

Individuální statistiky

Nejvíce bodující hráči
Wallace – 14 bodů
Douglas – 11 bodů

Bartosz Kurek – 24 bodů
Michal Kubiak – 12 bodů

0:0

Konečné pořadí mistrovství světa 2018

1. Polsko
2. Brazílie
3. USA


4. Srbsko
5. Itálie
-. Rusko
7. Belgie
-. Kanada
9. Bulharsko
-. Francie
-. Nizozemsko
-. Slovinsko
13. Argentina
-. Austrálie
-. Finsko
-. Írán
17. Kamerun
-. Kuba
-. Egypt
-. Japonsko
21. Čína
-. Dominikánská republika
-. Portoriko
-. Tunisko

23:25

Třetí set skončil.

23:25

Je konec! Poláci obhajují světový titul! Bruno sice našel přesným servisem Kubiaka, ale ten jako správný kapitán přihrál v kritický okamžik skvěle. Drzyzga si nemohl vybrat nikoho jiného než Bartosze Kurka, který smečí přes blok zakončil třetí set a tím i celý šampionát!

23:24

Bruno poslal podání na Kubiaka, následně smečoval z hlavního kůlu Szalpuk jen do bloku Evandra s Isacem. I druhý mečbol je pryč!

22:24

I nyní servíroval Nowakowski. První mečbol odvrací Brazilci po kombinaci do pipu, na koneci akce byl Douglas. Vynikající nahrávku předvedl také Bruno.

21:24

Piotr Nowakowski se postavil na podání. Bruno nenahrál Evandrovi ideálně, ten smečoval v nouzi jen do autu a Poláci mají hned tři mečboly!

21:23

Eder opět riskoval na podání. Polský tým si může oddechnout po chybě do sítě od brazilského blokaře.

21:22

Střídající brazilský blok Eder Carbonera pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Zatorski dokázal přihrát, ale Szalpuk opět nedokázal dostat míč na zem. Nakonec snižuje na rozdíl jediného bodu Evandro!

20:22

Další Ederovo podání mířilo k rukám Kubiaka. Kurek neměl dobrou nahrávku, Poláci museli jen odevzdat míč a to bleskurychle potrestal Evandro proti jednobloku Szalpuka. Polsko si vybírá oddechový čas.

19:22

Eder přichází do hry na podání. Po nahrávce Drzytgy smečoval Kurek o bloky, ale Brazilci se ubránili a poté vydřel bod pro Jihoameričany smečí Evandro.

18:22

Také Kubiak se ale provinil nepřesným servisem do sítě. Brazilci mají jednu z posledních šancí ještě se zápasem něco udělat.

Brazílie – Polsko

0:3

konec (26:28, 20:25, 23:25)

Zpět na online

Brazílie: Bruno (C), William – Eduardo, Felipe, Douglas, Kadu – Isac, Eder, Maurício, Lucas – Wallace, Evandro – Thales, Maique Trenér: Renan Dal Zotto

Polsko: Drzyzga, Lomacz – Kubiak (C), Szalpuk, Sliwka, Kwolek – Nowakowski, Kochanowski, Bieniek – Konarski, Kurek, Schulz – Wojtaszek, Zatorski Trenér: Vital Heynen

Rozhodčí: Fabrizio Pasquali (ITA) – Hernán Gonzalo Casamiquela (ARG)