Menu

Hokej

Zubr Cup

HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0)

14.08.2018, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Daniel Doležal

Tipsport: 2.63 4.6 1.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

MEO Aréna nám tedy dnes nabídla první zápas ZUBR Cupu pro hokejisty Přerova, druhý pro hráče Jihlavy. Utkání se celou dobu neslo v dobrém tempu, lépe se do něj po bezbrankové první třetině ale dostali domácí hokejisté, kterým se během šesti minut povedlo skórovat dvakrát z hole Doležala a Goiše. Jihlava už poté víceméně příliš nepředvedla a do větších šancí se tak dostávali spíše jen domácí. Jednu takovou ještě využil ve 44. minutě Černý a stanovil konečné skóre na 3:0. Hráčem zápasu za Přerov se stal Lukáš Klimeš, z jihlavské strany si toto ocenění odnesl Václav Půža. Já se s vámi tímto loučím a brzy napočtenou u dalšího onlajnu! (20:22:37)
Tak i na nájezdy zvítězili hráči přerovských Zubrů! Až v sedmé sérii rozhodl o vítězství 2:1 Jakub Navrátil.
Oba týmy si teď zahrají ještě samostatné nájezdy, které budou sloužit jako pomocný prostředek při sestavování tabulky ZUBR Cupu.

Konec zápasu.

59:58

Adam Zeman si ještě vyrobil dobrou pozici u pravé tyče. Chaosu u brankoviště však nevyužil a to je ze hry pro dnešek vše.

59:28

Jihlava se snaží alespoň o čestný gól, ale dobře bránící Přerov už ji asi ani k ničemu nepustí.

58:38

Jihlavská přesilovka je u konce. Domácí už si vedení s nejvyšší pravděpodobností pohlídají.

58:17

A znovu.

57:54

Přerov opět úspěšně vyhazuje.

57:13

Jihlava vyhrála buly, ale Mareš kotouč na modré čáře nezastihl. Musí tak začít dobývat pásmo Hanáků nanovo.

56:38

Zřejmě poslední šance Jihlavy začít výsledek nějak měnit. Na dvě minuty je vyloučen Goiš, jenž se provinil držením protihráče.

56:02

Doležal chyboval při zpětné přihrávce a do jízdy vybídl rovnou Josefa Skořepu. Klimeš však stále drží nulu.

54:55

Ve čtyřech na obou stranách se nyní hraje převážně ve středním pásmu.

53:56

Ofenzivní síla Zubrů díky otevřené hře Jihlavy roste. S ní to už příliš dobře nevypadá pár minut do konce nevypadá.

53:13

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Čachotský – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Pohl – 2 min., hrubost).

52:18

Hejcman se snažil prchnout jihlavské obraně, ale těsně před zakončením byl o puk obrán zezadu dotírajícím jihlavským obráncem!

51:58

Brankář Lundström je opět v modrém půlkruhu Jihlavy. Připsal si už několik předešlých zákroků.

50:58

Další dělovka! Tentokráte z hole Sikory, který do hry vnesl další příklep přerovského útoku v krátkém čase.

50:13

Kajínek však na modré zaváhal a bylo z toho rychlé přečíslení Zubrů zakončené tvrdou střelou Goiše. Ta ale pouze rozduněla plexisklo za svatyní hostů.

50:06

Buly v útočném pásmu pro Duklu.

49:43

Jihlava v přesilové hře nic nepředvedla a dvakrát se jí nedaří ani teď, deset minut před závěrečnou sirénou.

47:58

Velké šance domácích! Sikora byl v přečíslení s Pšurným, volil žabičku na spoluhráče s číslem 91, ten ale ze vzduchu trefil jen Brožův beton. O chvíli později si fikaně počkal u modré útočné čáry z trestné se vracející Pala. Kýženou přihrávku přes celé hřiště obdržel přesně na hůl, ale v samostatném nájezdu na Brože nevyzrál!

46:48

Zatím se jí ale vůbec nedaří. Všechny rozehrávky zatím Přerov úspěšně maří.

46:04

Pala se 14 minut před koncem provinil vyhozením kotouče. Pro Jihlavu je nejvyšší čas pokusit se něco s výsledkem udělat.

44:34

Přerov je na koni, Rachůnek skvěle podržel kotouč, z čehož vyrobil útočnou situaci. Ta se ale nakonec proměnila v přečíslení 4 na 2 pro Jihlavu. Čermák ale volil střelu, čímž Čachotského úplně nepotěšil.

43:06

Přerov právě vstřelil branku!
Brožovi pomyslná nula dlouho nevydržela! Do přečíslení se dostal Ivan Rachůnek s ROBERTEM ČERNÝM, který zakončil nádhernou střelou přímo do pravého horního rohu. Brož s tím popravdě mnoho dělat nemohl. Asistence: Ivan Rachůnek, Tomáš Doležal.

42:34

Otřesený Lundström zamířil do kabiny, vyměnil se s Janem Brožem.

42:16

Navrátil poslal kotouč do rohu kluziště Goišovi, který vyhrál přetlačovanou, díky čemuž Přerov rychlým sledem přihrávek mohl potřetí skórovat z hole Černého! Ten ale v rychlosti nedokázal střelu Maliny dostat až do kasy.

41:26

Dukla ztratila kotouč v útočném pásmu, Přerov může s klidem vystřídat.

40:50

První vhazování dopadlo lépe pro domácí, rozehrát se jim ale úplně napoprvé nezdařilo. Jako blesk z čistého nebe se však na středu objevil Sýkora a obdržel zezadu dlouhou a přesnou přihrávku přímo do jeho rychlosti. Bránícím jihlavským hráčem ale nebyl puštěn k zakončení.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina nám už tedy gólové situace nabídla a to hned dvě. Nejprve dobře zakombinoval přerovský střelec Tomáš Doležal s Tomášem Sýkorou v protiútoku z 26. minuty, o šest minut později se pak Zubři prosadili opět ze souhry. Hejcman vybídl ke střele Zbořila, ten ale ještě prohodil kotouč ke Goišovi, který zvýšil na 2:0. Druhá dvacka z vyrovnané hry vykrystalizovala v mírnou převahu domácího mužstva, jedná se však nadále pro přátelák o nadstandardní podívanou díky svému tempu a nasazení z obou stran. Třetí třetina začne psát svůj děj přibližně v 19:39.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Jihlava se ještě dostala k útoku! V přečíslení volil střelu Adam Zeman, ale Klimeš byl úspěšný a navíc ještě stihl puk rozehrát.

39:23

Na závěr přesilovky vypálil příklepem Sikora. Lundström měl však dobrý výhled a hrací předmět zakryl ve své výstroji.

37:59

Přerov dobře kombinuje a vybízí k nebezpečné teči z velké vzdálenosti! Černý ani Malina však neuspěli a Dukla puk vyhazuje.

37:22

Ne však nadlouho. Při brejku střílel z mezikruží Matěj Pekr, Klimeš jeho střelu vyrazil nad, načež jej jihlavský útočník nedovoleně atakoval a zamíří tak na trestnou lavici.

37:02

Jihlava v plném počtu, hraje se tak v pěti na obou stranách.

36:33

V přesilovce si Sikora několikrát vyměnil kotouč s Pšurným, který dlouho hledal vhodnou pozici pro střelu. Až ji našel, "věnoval" Lundströmovi úspěšný zákrok.

36:02

Zubři už jsou v plném počtu a mohou tak kombinovat proti čtyřem Horákům.

35:02

Jihlava už podruhé hrála v šesti! Trest odpyká Lukáš Anděl.

34:40

Jihlava nenechává kotouč stát, ke střele se nedostala a nakonec o něj přišla. Pala nahrál Sikorovi, ten si povyjel do útočného pásma a volil střelu příklepem, která Lundströmovi propadla! Naštěstí pro Jihlavu ale ne do sítě.

33:44

Po dravém průniku, který táhl Hejcman s Navrátilem, je nakonec druhý jmenovaný vyloučen. Trest si odpyká za sekání.

33:11

Aktivita Dukly po druhém inkasovaném gólu trochu opadla. Osmík se snažil střílet, ale už byl odpískán ofsajd. Klimeš si přesto zapsal další pomyslný úspěšný zákrok.

31:48

Přerov právě vstřelil branku!
Pohledná kombinace přerovských hokejistů! Hejcman zprava prostrčil kotouč mezi kruhy na Mikuláše Zbořila. Ten už mohl střílet, ale prokázal přehled v situaci a posunul puk ještě zcela volnému JIŘÍMU GOIŠOVI, který u pravé tyče uklidil puk za bezmocného Lundströma. Asistence: Mikuláš Zbořil, Darek Hejcman.

30:33

V akci opět Čermák. Přelstil dva bránící hráče na vrcholu pravého kruhu, načež si vyjel až do střelecké pozice. Klimeš opět úspěšný, tentokráte kotouč vyráží.

30:09

Čermák si najel mezi kruhy a zadovkou vybídl ke střele zápěstím Anděla. Klimeš stále drží nulu.

29:31

Jihlava začíná vytahovat drápy. Klimeš ve stoje vyrazil střelu Pekra od modré pouze před sebe, odolal ale i následné dorážce.

29:11

Čachotský zorganizoval jihlavské obléhaní pásma domácích, které vyústilo až v prudké nahození Vály. Bylo ale tak prudké, že přeletělo branku.

27:44

Na začátku mezikruží střílel Půža, ale bez přesnosti.

26:28

Šimeček uvolnil Malinu a jeho střelu musel na poslední chvíli vyrážet Lundström! Nebezpečí pro něj představovala i následná dorážka, ale ani tu za sebe nepustil. Ještě před tím se na opačné straně pokoušel o bleskové vyrovnání Čermák, střílený kotouč si ale nesklepnul tak, aby jej usměrnil do odkryté části branky.

25:05

Přerov právě vstřelil branku!
TOMÁŠ DOLEŽAL přihrál na Sýkoru, ten přetlačil jihlavského obránce a puk vrátil zpátky útočníkovi s číslem 24, který puk se štěstím odklidil za padajícího Lundströma. Asistence: Tomáš Sýkora.

24:47

Z levého kruhu střílel Harkabus, ale přímo doprostřed Klimeše. Ránu od modré následně vyslal Suchánek, ale Pekr se ke střele nedostal. Přerov míří do protiútoku.

24:30

Navrátil protečoval u mantinelu na Doležala, z rychlého útoku však byla pouze střela mimo.

23:48

Šimeček přetlačil posledního jihlavského bránícího hráče a následně puk předal doleva na Sýkoru, jehož ránu švihem musel z horních partií branky vytahovat Lundström.

23:26

Hosté v plném počtu.

23:23

Od modré vyslal prudkou střelu Robert Černý, Lundström vyráží do ochranné sítě.

22:51

Malina dostal kotouč od Sýkory, naznačil střelu, aby si puk vyměnil s Rachůnkem a poté pálil z první. Lundström byl ale připraven.

22:12

Druhá přesilovka Zubrů je dravější, Pohl ale z výborné střelecké příležitosti po zadovce Navrátila netrefil puk zcela ideálně.

21:26

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mareš.

20:58

Skořepa rozehrál na Pekra, který mohl vzápětí dobře zakončovat z nevelké vzdálenosti přímo před Klimešem. Byl však včas zablokován jedním z domácích beků.

20:31

Ofsajd Přerova.

20:11

Snaha Jihlavy přejít do útoku ihned po buly byla zmařena, rozehrává z vlastního pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní třetina trvala reálného času pouhou půlhodinu, což tedy vypovídá o už zmiňovaném tempu hry. Obě mužstva se snaží být aktivní a bruslivá, hra má tak spád a není nijak rozkouskovaná. Gólových příležitostí sice mnoho nebylo, pouze jihlavský Půža pláchl sám na Klimeše, aby zakrátko Lundströma ohrozili Zubři nadvakrát z dorážky. Doufejme tedy, že nám více nabídne zbývajících 40 minut. Druhá třetina začne přibližně v 18:46.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Do střelecké pozice si nabruslil ještě Šimeček, ale tísněn jak posledním obráncem, tak časem, se nedostal k dobrému zakončení.

19:02

Buly v útočném pásmu vyšlo pro Jihlavu, po nepřesnosti z jejich holí však kotouč skončil u pozorného Novotného a v útoku je po krátké odmlce znovu Přerov.

18:46

Přerov už hraje v plném počtu, dopouští se však zakázaného uvolnění.

18:20

Přerov průběžně střídá, Jihlavě z první přesilové hry mnoho nezbývá.

17:27

Jihlava sehrává po ose hřiště. Od modré nahazoval Suchánek a Klimeš vyrážel hrudí. Suchánek se pak dostal ještě k jednomu pokusu, ale po něm už se Zubři osvobodili.

16:46

V levém rohu za Klimešem dlouho probíhala přetlačovaná o kotouč, která nakonec vyústila až v Palovo podražení.

15:57

Hra má stále spád a už dlouho se hraje bez přerušení.

14:54

Šimeček výrazně zpomalil střelu jednoho z jihlavských beků od modré čáry a k puku se tak dostal domácí Sýkora, který jej podržel, aby jeho mužstvo pohodlně vystřídalo.

14:00

Štindl pálil od modré do Klimešova betonu, následné dorážce dobře zabránil obránce Přerova Novotný.

13:10

Tempo nijak nepolevuje, obě mužstva hrají nadále svižný hokej a hra se přelévá ze strany na stranu.

12:20

Pekr objel bránu a vybídl ke střele Anděla, puk ale končí v Klimešově lapačce.

12:02

Dukla hraje v plném počtu.

11:01

Rachůnek měl kolem sebe mnoho místa, ale velkým nápřahem z levého kruhu trefuje pouze boční síť.

10:41

Navrátilova střela z pravého kruhu šla mimo. Možnost úprku Jihlavy do brejku rozhodila její postavení a situaci neměla vůbec pod kontrolou.

10:02

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Harkabus – 2 min., hákování).

09:58

Sikorovu střelu vykopl Lundström pouze před sebe tak, že mohl dorážet Novotný, ale i dorážka byla brankářem Jihlavy lapena.

09:31

Čachotský si krátce po buly nabruslil do mezikruží a bekhendem zamířil pouze do míst, kde stál připravený brankář Klimeš.

09:10

Pohl trefil na modré čáře Půžu, který se okamžitě rozjel do brejku. Z hranice pravého kruhu však trefil bekhendem pouze horní tyč. Kotouč se možná ještě dotkl Klimeše, no, nechybělo mnoho.

08:03

Puk z obranného pásma od Novotného si zpracoval Pšurný, jeho přihrávka k útočnému přechodu ale nevedla.

07:36

Ofsajd domácích posílá buly k modré čáře u jihlavské střídačky.

07:20

Za přerovskou bránou teď kombinuje Jihlava.

06:25

Navrátil se popral o puk u mantinelu a vybojoval ho. Po ztrátě jej musel ještě vybojovat Hejcman, ale u kotouče je znovu Jihlava. Zhruba takový je obraz dosavadní hry.

04:59

Černý rozehrál na Doležala, jenž se snažil protečovat na Sýkoru. Po levé straně mantinelu se ale Přerovu nepodařilo projít a musel to tak zkusit na opačné straně kluziště přes Rachůnka. První formace však nic velkého nevyrobila.

04:09

Dobrá práce domácích blokuje jihlavskou snahu o útok, Půžova střela byla sice z dobré pozice, ale pozbyla na přesnosti.

03:42

Ofsajd Jihlavy.

03:08

Rachůnek dobře podržel kotouč ve středním pásmu a snažil se rozehrát přerovský útok. Na modré čáře ale o puk přišel.

02:10

Hejcmanův pokus nevyšel, na druhé straně se protáhl pásmem Osmík, Klimeš ale jeho bekhendové zakončení pokryl.

01:19

Hraje se rychlý hokej, obě mužstva se snaží útočit, zatím se však utkání obchází bez větších šancí.

00:31

Střela Sikory byla ve finále spíše nahozením do rohu kluziště.

00:10

První buly vyšlo pro Přerov.

00:01

Utkání právě začalo.
Utkání za malou chvíli začne. Domácí Přerov oblékne dresy modré barvy, hostující Jíhlava nastoupí v dresech žlutých.
Úvodní sestavy:

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Malina, Černý, Novotný, Zbořil, Pala, Pohl, Šefl – Rachůnek, Sýkora, Doležal – Šimeček, Pšurný, Sikora – Navrátil, Hejcman, Goiš – Moučka

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Štindl, Vála, Suchánek, Pospíchal, Mareš, Kajínek – Harkabus, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Půža, Osmík, Čermák.
HC ZUBR Přerov
Pro Zubry se v letošní bohaté přípravné fázi bude jednat už o šesté utkání z jedenácti. Nejprve si jejich mladá sestava neporadila v poslední červencový den s druholigovou Opavou (3:5), aby o pár dní později vyplenil MEO Arénu i extraligový Mountfield HK (2:9). Mladíkům nevyšla ani odveta na opavském ledě (3:4), ale v posledním domácím klání už to Přerovu vyšlo proti Třebíči (3:2sn). Naposledy se Zubři postavili nováčkovi Chance ligy Porubě – podlehli 3:7.

HC Dukla Jihlava
To pro tým z Vysočiny, který po roce v nejvyšším patře zažívá sestup zpět do 1. ligy, půjde teprve o čtvrtý duel ze sedmi. Necelé dva týdny nazpět začal zápasovou přípravu proti kazašskému Arlan Kokshetau (2:0), aby později otočil duel s extraligovou Olomoucí (2:1). Jak již níže zmíněno, první zápas ZUBR Cupu má Jihlava za sebou, když venku nestačila na zlínské Berany a utrpěla porážku 2:6.
Měsíc srpen už se přiblížil své polovině, což se pro Přerov pomalu stává tradičním termínem k uskutečnění ZUBR Cupu. Letos to bude už třetí ročník. Před dvěma lety si první místo mezi čtyřmi účastníky vysloužili právě pořádající Zubři z Přerova, o rok později se na turnaji představil jako pozdější vítěz Zlín, který je tak letos v roli obhájce. Ten už svůj první duel turnaje odehrál vítězně na svém ledě proti Jihlavě (6:2). Právě Dukla Jihlava je dnešním soupeřem Zubrů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Doležal (Sýkora), 32. Goiš (Zbořil, Hejcman), 44. Černý (Rachůnek, Doležal)

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Malina, Černý, Novotný, Zbořil, Pala, Pohl, Šefl – Rachůnek, Sýkora, Doležal – Šimeček, Pšurný, Sikora – Navrátil, Hejcman, Goiš – Moučka

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Štindl, Vála, Suchánek, Pospíchal, Mareš, Kajínek – Harkabus, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Půža, Osmík, Čermák

Průběh zápasu
1. třetina
10:02 JIH 2 Harkabus, hákování
16:46 PRE 2 Pala, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:26 JIH 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Mareš
25:05 PRE 1:0 Doležal (Sýkora)
31:48 PRE 2:0 Goiš (Zbořil, Hejcman)
33:44 PRE 2 Navrátil, sekání
35:02 JIH 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Anděl
37:22 JIH 2 Pekr, napadení
Po 2. třetině
3. třetina
42:34 JIH -Brož +Lundström (Střídání)
43:06 PRE 3:0 Černý (Rachůnek, Doležal)
46:04 PRE 2 Pala, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
51:58 JIH -Lundström +Brož (Střídání)
53:13 JIH 2 Čachotský, hrubost
PRE 2 Pohl, hrubost
56:38 PRE 2 Goiš, držení
Konec