Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

KF Shkupi – Glasgow Rangers

0:0

konec (0:0)

17.07.2018, 17:55 • Philip II Arena (Skopje) • 1. předkolo • David Suchý

Tipsport: 6.51 4.77 1.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (05:59:04)
Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:1. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:12.
Je dobojováno! Rangers si nakonec pohlídalo nadějný výsledk z prvního zápasu, v tom dnešním už jen pouze ubránilo bezbrankovou remízu. Skhupi si toho směrem dopředu moc nevytvořilo, mnohem nebezpečnější byl skotský celek, který ale rovněž vyšel na prázdno. I tak se z postupu do druhého předkola radují fotbalisté Rangers, naopak makedonský celek v Evropské lize končí.

90+4

Konec zápasu.

90+4

V závěru ještě dva střelecké pokusy, ani jeden ale neohrozil branku, kterou střeží McGregor.

90+3

Už nám běží poslední minuta nastaveného času, domácí konečně přelezli na útočnou polovinu.

90+2

Střídání v týmu FK Shkupi: ze hřiště odchází Muarem Muarem, přichází Fatih Ismaili.

90+1

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Jamie Murphy, přichází Andrew Halliday.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

90

Obrovská šance domácích! Ilijoski se řítil z levé strany sám na brankáře, kterého pouze trefil do kopačky. Následovat bude rohový kop.

89

Do konce zápasu nezbývá už moc času. Skotský celek hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje, tedy s míčem na kopačkách.

87

Stojkoski si potáhl míč na levačku a posléze se mu podařilo oslovit Muharema, který se ale v dobře přihrávky nacházel v ofsajdu.

86

K rozehrávce se postavil právě Murphy, který centr hodně přetáhl. Nakonec to nevybíravým odkopem z šestnáctky vyřešil Bilali.

85

Další standardka pro hosty. Tavernier si narazil míč s Murphym, avšak posléze trefil záda protihráče. Následovat bude rohový kop.

84

Na druhé straně si nedovoleným zákrokem pomohl Jack, který loktem skončil k zemi Broju. Shkupi okamžitě rozehrálo nabízenou standardku.

83

Střídající Muharem chtěl protihráče překvapit ostrým manévrem na pravou nohu, míč mu ale uskočil za brankovou čáru.

82

Naopak mohlo být zle. Morelos totiž táhl nadějnou akci podél autové čáry, střílenou přihrávku před branku dokázal Zendeli vyrazit před sebe.

81

Máme před sebou něco málo přes deset minut. Zdá se, že o postupujícím je rozhodnuto. Makedonský celek stále musí vstřelit dvě branky, při současném pohledu na hru to ale nevypadá jako reálná věc.

80

Těžiště hry se opět přesunulo na polovinu Skhupi, kde soupeř rozehrál standardku nakrátko. Nakonec se Goldson odhodlal k přenesení hry na levou stranu.

79

To bylo z krátkého pobytu domácího celku na útočné polovině soupeře vše. Nyní se rozehrávky od branky ujme brankář McGregor.

78

Nakonec jsme sledovali rozehrávku rohového kopu, který nebyl vůbec špatný. Hrací předmět pouze proletěl pokutovým územím.

77

Krivanjeva měl na rozehrávku hodně času, nakonec se mu podařilo najít naběhnuvšího Stojkoskiho, který ale přihrál zpět na brankáře Zendeliho.

76

Střídání v týmu FK Shkupi: ze hřiště odchází Stephan Vujčič, přichází Suhejlj Muharem.

76

Až nyní se makedonský celek dostal k souvislejšímu držení kulatého nesmyslu, stále sledujeme kombinace daleko od branky McGregora.

75

Už hodně dlouho čekáme na něco kloudnějšího z domácí strany. Shkupi se sice brání na jedničku, stále potřebuje vstřelit dvě branky.

74

74. Middleton zamířil do boční sítě.

74

Zatím největší šance tohoto zápasu! Morelos výborně vysunul do velké šance Middletona, který svoje zakončení poslal pouze do boční sítě.

71

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Daniel Candeias, přichází Oviemuno Ejaria.

69

69. Zendeliho další zákrok.

69

A další standardka, ovšem s totožným provedením. Tentokráte to přímo na bránu zkoušel Tavernier, jehož obstřel skončil na rukavici Zendeliho.

68

Ilijoskimu se podařilo prodloužit míč za svá záda, avšak naběhnuvší Shabani reagoval příliš pozdě. Místo toho je tu další faul domácích.

67

Skotský tým měl k dispozici další standardku, tentokráte z větší vzdálenosti. Centr směřoval na Katice, který ale neuspěl v souboji s Ademem.

66

Žlutou kartu dostává Toni Tipuric (FK Shkupi).

66

Těžko říct, co by se muselo stát, aby domácí celek vstřelit kýžené dvě branky. Shkupi se v posledních minutách výhradně pouze brání.

65

Hosté měli k dispozici přímý kop z velice dobré pozice. K míči se postavil Morelos, který trefil pouze dobře postavenou zeď.

64

Již tradiční obrázek tohoto zápasu. Hlavní sudí musel zkontrolovat zdravotní stav Muarema, který se okamžitě po pádu na zem chytil za záda.

64

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Josh Windass, přichází Glenn Middleton.

63

Bilali se podíval vpřed, avšak dalekonosný pas na Shabaniho poslal daleko do zámezí. Autového vhazování se ujme zadák Tavernier.

62

Rangers je i nadále mnohem aktivnějším celkem. Nyní to drzým manévrem zkusil Morelos, kterého za cenu žluté karty fauloval Rron Broja.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Nutno připomenout, že makedonský celek musí za každou cenu vstřelit alespoň dvě branky.

60

A další polehávání. Tentokráte na hrací ploše skončil zkušený Murphy, který si stěžuje na úder loktem od protihráče. Hlavní sudí přeci jenom nařídil standardku.

59

Morelos se snažil dostat za záda Bilaliho, avšak v souboji si pomáhal rukama, což odhalil také hlavní sudí, jenž nařídil volný kop pro Shkupi.

58

Žlutou kartu dostává Muarem Muarem (FK Shkupi).
Žlutou kartu dostává Josh Windass (Rangers FC).

58

Následně je pískán další nedovolený zákrok Brojovi. Domácí to ve druhém poločase zatím moc nezvládají, směrem dopředu hraje spíše jen soupeř.

57

Windass naservíroval přihrávku na nekrytého Jacka, kterému v nejméně vhodnou dobu uskočil míč od nohy. To byla nadějná akce.

56

56. Zendeli předvedl výborný zákrok.

56

Vujčič sice vyhrál hlavičkový souboj, míč se ale odrazil přímo na kopačku Murphyho, který nechal vyniknout brankáře Zendeliho.

55

Nyní si s kulatým nesmyslem zahrál také brankář McGregor, který si zbytečně nekomplikoval život a raději rozehrál po zemi.

54

Makedonský celek chtěl podniknout rychlý protiútok, který ale skončil tak rychle, jak začal. Včas totiž vystoupil zadák Goldson.

53

Shabani sklepl do strany na Stojkoskiho, kterému ale uskočil míč daleko od kopačky. Skhupi se zatím nedokáže dostat na dostřel McGregorovi.

52

Už se opět nehraje. Tentokráte se na zeleném pažitu válí hostující Katic, kterého nevybíravě dohrál Ilijoski. Na trávník přiběhl také lékařský personál.

51

Nakonec se ještě k dalšímu centru dostal Flanagan, který našel pouze rukavice brankáře. Zendeli okamžitě založil protiútok.

50

Windass hýřil aktivitou na levém křídle, kde se nakonec skácel k zemi. Hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.

49

Murphy se dostal do zajímavé pozice na zakončení, ideální moment na střelu ale prováhal. Vzápětí mu balón ustřelil od kopačky Bilali.

48

Goldson vyvezl kulatý nesmysl k půlící čáře, kde ho předal na pravou stranu na Windasse. Hostující forvard vybojoval standardku.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Žlutou kartu dostává Blazhe Ilijoski (FK Shkupi).

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nenabídl žádnou ofenzivní hitparádu. Za pětačtyřicet minut jsme neviděli žádnou stoprocentní šanci, spíše jsme viděli bojovné představení. Více ze hry měl domácí celek, který ale stále nenašel recept na obranu soupeře.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

45

Žlutou kartu dostává Kristijan Stojkoski (FK Shkupi).

44

Již nám běží poslední minuta prvního poločasu. Rangers mají míč na kopačkách, domácí celek marně napadá rozehrávku.

43

Koncovka prvního poločasu se odehrává na polovině domácích, kteří se snaží udržet bezbrankový stav. Soupeř se ale nikam moc nežene.

42

Tavernier poslal velice nadějný centr na Morelose, který se ani tentokráte nedostal k přesnému zakončení. Hosté budou ještě zahrávat rohový kop.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.

38

Mezitím hostující mužstvo ohrozilo branku soupeře křižným centrem, který se nakonec stočil za čáru. Tavernier to mohl zkusit mnohem přesněji.

37

Střídání v týmu FK Shkupi: ze hřiště odchází Basilio Owono, přichází Bunjamin Shabani.

37

Nehraje se už více než minutu, s Owonem to nevypadá příliš dobře, domácí křídelník musel za pomoci lékařů odkulhat za postranní čáru.

36

Hra musela být přerušena, neboť na trávníku zůstal ležet domácí křídelník Owono. Na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál.

35

Mccrorie si ve středu hrací plochy hodil míč daleko od kopačky, následně ho ale nedovoleným zákrokem poslal k zemi napadající Broja.

34

Avšak bez výsledku. Makedonský celek bude muset výrazně zabrat, podobným výkonem totiž nemůže dotáhnout manko z prvního zápasu.

33

Přílišnou agresivitou se prezentoval hostující Morelos, který v souboji o balón fauloval Tipurice. Shkupi okamžitě přeneslo hru na útočnou polovinu.

32

McGregor to zkusil dalekonosným pasem na levou stranu, kde ale Murphy neuspěl v hlavičkovém souboji. Vhazovat tak bude domácí Adem.

31

Máme za sebou něco málo přes třicet minut. Nyní sledujeme o poznání nezáživnější partii, Rangers hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje.

30

Nyní včas vystoupil z obrany domácí Adem, jenž dokázal čistým zákrokem obrat Morelose o balón. I přesto bude Rangers vhazovat.

29

Obrázek hry se nikterak nemění. Stále sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, poslední minuty nám nabízejí bojovnou atmosféru.

24

Owono obdržel přihrávku na levou stranu, odkud cpal míč před branku. Ilijoski se pokoušel dostat do zakončení, včas ale zasáhl Goldson.

23

Na opačné straně se rovněž zapojil do rozehrávky brankář McGregor, kterému se podařilo najít útočníka Morelose.

22

Candeias to z těžké pozice zkoušel vzdušnou nabídkou do malého vápna, míč se ale stočil až za branku. Zendeli bude rozehrávat.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Poslední minuty patří domácímu celku, který stále nemůže najít recept na brankáře McGregora.

20

Domácí zahrávali rohový kop z levé strany, na který si naběhl zadák Tipuric. Jeho hlavička směřovala zhruba dva metry vedle tyče.

19

19. McGregor byl pohotový.

19

Domácí začínají svírat svého soupeře. Nejdříve to z dálky zkoušel Muarem, posléze z úhlu nevyzrál na brankáře ani Owono.

18

Ilijoski využil zaváhání protihráče, kousek za pokutovým územím to zkusil střelecky, brankář McGregor ale vyrazil míč nad branku.

17

Ani skotský celek se neprezentoval zrovna úspěšnou akcí, neboť Katic poslal dalekonosný pas pouze za brankovou čáru.

16

Shkupi se řítilo na druhou stranu, Stojkoskimu se ale nepovedla kolmice za obranu. Po delší době okusil práci s míčem brankář McGregor.

15

A málem jsme viděli vyloženou šanci. Do vzdušného prostoru se sápal Murphy, který ale nakonec balón vůbec nedokázal trefit.

14

Momentálně sledujeme celkem poklidnou pasáž dnešního utkání. Rangers je sice častěji u míče, do žádné vyložené šance se ještě nedostalo.

13

Další rohový kop Rangers nepřinesl nic závratného, ba naopak, domácí hráči v poklidu ubránili i tento centrovaný balón.

12

Morelos si narazil s Windassem a poté zkoušel z kroku najít Murphyho, což se také podařilo. Zakončení ale neproběhlo dle představ.

11

Rychlý protiútok v podání Rangers nakonec skončilo ziskem autového vhazování, načež Windass trefil před sebou stojícího protihráče.

10

Další sympatická akce končí zablokovanou ránou. Postaral se o to domácí Broja, který uvnitř pokutového území trefil Goldsona.

9

Do první vyložené šance zápasu se dostali domácí, konkrétněji to byl Ilijoski, který se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu.

8

Nyní přiletěl do pokutového území centr z pravé strany, který se stal snadnou kořistí Zendeliho. Shkupi se ale daleko s míčem nedostalo.

7

Nyní to u autové čáry nezvládl domácí bek Krivanjeva, kterému balón uskočil do zámezí. Favorit tohoto zápasu bude opět vhazovat.

6

Přenesení hry mělo směřoval na levé křídlo, kde číhal křídelník Murphy. Tento záměr ale přečetl domácí Muarem, který ale fauloval.

5

Rangers vhazovalo od pravé postranní čáry, konkrétněji to byl Tavernier, který si ve středu hrací plochy vybral Mccrorieho.

4

Hlavní sudí ještě upozornil domácího brankáře na cosi v pokutovém území, po zhruba minutové domluvě se může pokračovat ve hře.

3

Skotský celek si hned v úvodu vybojoval rohový kop, po kterém se do zakončení dostal Morelos. Hlavička proběhla z ofsajdového postavení.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FK Shkupi: Zendeli (C) – Adem, Tipuric, Bilali, Krivanejva – Vujčič, Broja – Muarem, Stojkoski, Nchama – Ilijoski
Náhradníci: Aleksovski – Bajrami, Ismaili, Ljamcevski, Muharem, Shabani, Veliu

Rangers FC: McGregor – Tavernier (C), Goldson, Katic, Flanagan – Candeias, Mccrorie, Jack – Windass, Morelos, Murphy
Náhradníci: Alnwick – Bradley, Docherty, Ejaria, Halliday, Middleton, Rudden

Rozhodčí: Meler – Ersoy, Uyarcan (všichni Turecko).
První zápas

Jak už bylo zmíněno, úvodní zápas vyzněl pro skotský celek, který využil výhody domácího prostředí a vyhrál 2:0. Úvodní branka přišla po necelých dvaceti minutách hry, avšak na tu druhou jsme čekali až do nastaveného času. Exekuce pokutového kopu se chopil Tavernier, který dost možná vstřelil postupovou branku. Domácí tým dnešního utkání bude muset výrazně zabrat, bude potřebovat vstřelit minimálně dvě branky.
Rangers FC

Na opačné straně se nachází o poznání věhlasnější celek, kterým je skotský Rangers. Rangers si prožilo nemilé období v ročníku 2012-13, kdy se potýkalo s finančními problémy, které měly za výsledek pád až do čtvrté ligy. Rangers se ale s z nejhoršího dokázalo dostat a minulou sezónu opět hrálo skotskou nejvyšší soutěž. Hostující tým dnešního utkání se nakonec dostal na konečné druhé místo, na mistrovský Celtic mu scházelo třináct bodů. Fotbalisté Rangers jsou velkými favority tohoto dvojzápasu, což koneckonců potvrdili v úvodním zápase, ve kterém si se svým soupeřem poradili poměrem 2:0.
FK Shkupi

Makedonské Shkupi se v loňské sezóně umístilo na čtvrté pozici, přičemž na mistrovskou Shkendiju mu chybělo propastných čtyřicet bodů. Domácí celek dnešního zápasu se ke konci soutěže prezentoval vynikající formou, neboť z posledních pěti zápasů ani jednou neprohrál. Pro tento celek se jedná o premiérovou účast v Evropě, neboť se mu nikdy nepodařilo probojovat se do některé z nejprestižnějších soutěží. Zajímavostí je, že Shkupi před šesti lety ještě figurovalo ve třetí lize, ale poté už jen a pouze stoupalo.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvety prvního předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Shkupi a Rangers FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:55.

KF Shkupi – Glasgow Rangers

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   45. Stojkoski (SHI), 46. Ilijoski (SHI), 58. Muarem (SHI), 62. Broja (SHI), 66. Tipuric (SHI) – 58. Windass (RFC)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:1. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:12.

KF Shkupi: Zendeli (C) – Adem, Tipuric, Bilali, Krivanejva – Vujčič (76. Muharem), Broja – Muarem (90+2. Ismaili), Stojkoski, Nchama (37. Shabani) – Ilijoski
Náhradníci: Aleksovski – Bajrami, Ismaili, Ljamcevski, Muharem, Shabani, Veliu

Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier (C), Goldson, Katic, Flanagan – Candeias (71. Ejaria), Mccrorie, Jack – Windass (64. Middleton), Morelos, Murphy (90+1. Halliday)
Náhradníci: Alnwick – Bradley, Docherty, Ejaria, Halliday, Middleton, Rudden

Rozhodčí: Meler – Ersoy, Uyarcan (všichni Turecko)

První zápas: Rangers - Shkupi 2:0