Menu

Volejbal

World Tour 4* – Ostrava (ženy)

Hermannová, Sluková – Bansleyová, Wilkersonová

2:1

konec (17:21, 21:15, 15:13)

24.06.2018, 16:25 • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

0:0

Barbora Hermannová s Markétou Slukovou se radují ze zisku titulu čtyřhvězdičkového turnaje světové série v Ostravě! Ve finálovém střetnutí přetlačily Kanaďanky Bansleyovou a Wilkersonovou ve třech setech!

Úvod se českým jedničkám příliš nevydařil, po celý první set musely jen a jen dotahovat. Ve střední části se už zdálo, že by se Hermannová se Slukovou mohly dostat do vedení, ale vše skončilo jen na srovnaném stavu 13:13, závěr už poté patřil kanadskému páru.

To druhá sada byla zcela v režii českého dua. Kanaďankám se podařilo ještě před technickým oddechovým časem snížit velkou ztrátu, ale poté už si Češky pohlídaly závěr.

Rozhodující třetí sada nabídla několik maratonských výměn, které posilovaly českou dvojici. Hned start třetího dějství se Češkám více než vydařila. Vedení si Hermannová se Slukovou podržely až do samotného konce, když využily čtvrtý mečbol! (17:30:31)

0:0

Medailové pořadí

1. Hermannová, Sluková (CZE)
2. Bansleyová, Wilkersonová (CAN)
3. Borgerová, Kozuchová (GER)

15:13

Třetí set skončil.

15:13

Fantazie! Češky slaví největší společný titul! Heather Bansleyová znovu hledala servisem Hermannovou a to již na třetí pokus zvládla!

14:13

Drama pokračuje! Heather Bansleyová opět zaskočila Češky servisem. Hermannová smečovala jen do obrany Kanaďanek! Wilkersonová nakonec poslala míč mimo dosah Slukové.

14:12

Ani druhý mečbol není proměněn! Heather Bansleyová přidala v důležitou chvíli kvalitní podání na Hermannovou, ta poté měla na ruce zlato, ale míč poslala do autu.

14:11

Markéta Sluková na podání selhala. Míč doplachtil do těsného autu.

14:10

Čtyři mečboly! Wilkersonová našla servisem Slukovou. Ta byla sice na první pokus ubráněna, ale poté dostala nahrávku za hlavu Hermannové a z této pozice se už prosadila.

13:10

Kanaďanky ještě bojují o obrat. Hermannová svým servisem nezaškodila, Wilkersonová snižuje.

13:9

Barbora Hermannová na podání. Heather Bansleyová si výborně přihrála, ale poté smečovala jen do obrany Slukové. Také Hermannová poté zasáhla v poli, ale poslední slovo měla právě česká blokařka, která našla kobrou roh kurtu.

12:9

Češky už jsou velmi blízko! O dvanáctý bod se postarala Sluková úderem za blok Wilkersonové.

11:9

Markéta Sluková pokračuje za koncovou lajnou. Wilkersonová ale dokázala lehkým úderem podél sítě snížit.

11:8

Skvěle! Česká dvojice znovu odskakuje na tříbodové vedení. Sluková přidala eso mezi obě Kanaďanky.

10:8

Pětadvacetiletá levačka Brandie Wilkersonová pokračuje na servisu. Také Češkám se volba oddechového času vyplatila. Hermannová se Slukovou si drží potřebné dvoubodové vedení po útoku Hermannové.

9:8

Další snížení! Brandie Wilkersonová trápí servisem české hráčky. Sluková umístila míč jen do obrany Bansleyové a ta už si s útokem poradila. Češky si berou oddechový čas.

9:7

Druhý bod v řadě přidávají také Kanaďanky. Wilkersonová zatlačila servisem Slukovou a ta smečovala z velké výšky jen do autu.

9:6

Hermannová pokračuje na podání. Heather Bansleyová tentokrát už útočila přesně o pásku, Sluková však zasáhla v poli, ale po dlouhé výměně se raduje Wilkersonová.

9:5

A už to je o čtyři body! Po servisu Hermannové přihrála mizerně Heather Bansleyová. Wilkersonová už míč ve hře neudržela.

8:5

Heather Bansleyová za koncovou lajnou. Hermannová po čase smečovala velmi tvrdě mimo dosah polařky Kanady.

7:5

Kanadské volejbalistky jsou stále v kontaktu. Sluková servisem našla Wiklersonovou, která se také dostává do tempa.

7:4

Kanaďanky se nemohou dotáhnout na české jedničky. Brandie Wilkersonová servisem příliš škody nenadělala. Sluková umístila míč přesně za blok.

6:4

Barbora Hermannová je na podání. Wilkersonová vytloukla blok Hermannové.

6:3

Ale česká dvojice má stále o něco navíc. Sluková prodrala míč skrz blok Wilkersonové.

5:3

Markéta Sluková za koncovou lajnou. Heather Bansleyová smečovala přesně do zadní části kurtu.

5:2

Ale vedení o tři body je zpět. Wilkersonová sice našla servisem Hermannovou, ale ta se nachází v pohodě a s klidem zasmečovala po lajně.

4:2

Barbora Hermannová pokračovala na podání i po oddechovém čase. Kanaďankám ale krátká přestávka přišla vhod. Hermannová servírovala do sítě.

4:1

Skvělý start do třetího setu pokračuje. Hermannová přitlačila servisem, ale Wilkersonová mohla smečovat. Našla svým tvrdým úderem ale jen blok Hermannové. Kanaďanky si berou oddechový čas.

3:1

Heather Bansleyová za koncovou lajnou. České jedničky si však drží dvoubodové vedení, tentokrát se útokem prosadila Hermannová.

2:1

Kanaďanky se však dostávají do hry. Wilkersonová smečovala po vysoké nahrávce jen do protipohybu české polařky.

2:0

Také druhá výměna jde na konto Češek. Po dalším servisu Slukové měla velké potíže na přihrávce Wilkersonová.

1:0

Do rozhodujícího setu vstupuje servisem Markéta Sluková. Češky se ihned v úvodu dostávají do vedení. Hermannová skvěle odstoupila v poli a poté zakončila útokem do diagonály.

0:0

Začal třetí set.

21:15

Druhý set skončil.

21:15

O ostravském zlatu rozhodne až třetí sada! Sluková svým servisem našla Bansleyovou, která následně v nouzi smečovala jen do bloku Hermannové.

20:15

Pět setbolů pro českou dvojici! Brandie Wilkersonová na servisu našla Slukovou, nejprve byla zablokována, ale na druhý pokus již soupeřku vytloukla.

19:15

Kanadskému páru se ještě daří snížit po útoku Wilkersonové.

19:14

Češky mají ale stále nedostižní náskok ve druhé sadě. Sluková smečovala nechytatelně do diagonály.

18:14

A pozor! Kanaďanky se ještě nadechují k obratu. Heather Bansleyová zaskočila servisem Slukovou, která poté nedokázala výměnu zakončit útokem.

18:13

Sluková na servisu. Heather Bansleyová útočila po vysoké nahrávce, Sluková zasáhla v obraně, ale poté Češky v útoku neuspěly. Nakonec se z bodu raduje Wilkersonová.

18:12

To už by české jedničky měly dohrát. Heather Bansleyová se za míčem v poli jen otočila.

17:12

Stále ale mají české volejbalistky luxusní vedení a set už spěje do své koncovky. Hermannová zakončila výměnu jasným úderem ze středu sítě.

16:12

Hermannová za koncovou lajnou. Wilkersonová se v kritické pozici prosadila úderem mezi obě Češky.

16:11

Ale Češky si jdou pro druhou sadu. Heather Bansleyová svým servisem našla Hermannovou, která vytloukla soupeřku na bloku.

15:11

Markéta Sluková na podání. Heather Bansleyová v potížích dokázala zasmečovat kolem bloku Hermannové.

15:10

A je tady další bod pro Češky. Wilkersonová se dostala pod tlak ne přihrávce, následně smečovala Sluková a přidává povedený útok.

14:10

Brandie Wilkersonová na podání. Také ona ale servírovala jen do poloviny sítě.

13:10

Teď už se ale Kanaďankám podařilo snížit. Hermannová chybuje na servisu.

13:9

Barbora Hermannová pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Ani teď Wilkersonová neuspěla v útoku, naopak Sluková září ve všech směrech.

12:9

Při technickém oddechovém čase vedou Češky již o tři body. Hermannová přidala také eso na Wilkersonovou.

11:9

Češky vedou znovu o dva body! Po servisu Hermannové útočila po delší době Wilkersonová. Sluková znovu na první přes umístila míč do volného kurtu.

10:9

Heather Bansleyová pokračuje na podání. Sluková tentokrát útočila nedůrazně, ale poté vytáhla fantastickou obranu, která zapadla na polovinu soupeřek.

9:9

A je dokonce srovnáno! Hermannová nepřihrála ideálně a úder Slukové na druhou přes vylétl do autu.

9:8

Kanaďanky snižují i po servisu Slukové. Míč dopadl jen do autu.

9:7

A právě Heather Bansleyová je za koncovou lajnou. Hermannová byla ubráněna, ale následně se dokázala také ona ubránit a Sluková zakončila výměnu úderem na druhou přes.

8:7

Ztrátování pokračuje. Kanaďanky se prosazují po útoku Heather Bansleyové.

8:6

Češky si drží vedení o dva body. Heather Bansleyová na podání. Hermannová opět útočila po lajně a trefila přesně růžek kurtu.

7:6

Kanaďanky jsou stále v závěsu. Heather Bansleyová připravila pozici Wilkersonové a ta zakončila na druhou přes.

7:5

Přetahovaná o každý bod pokračuje. Wilkersonová opět servírovala na Hermannovou a ta se dostává do varu.

6:5

Stále to je jen o bod. Hermannová se na servisu neprosadila. Hra ale ještě pokračovala, poslední slovo měla ale Wilkersonová.

6:4

Teď už ale bodují české jedničky. Heather Bansleyová opět zamětnala servisem Hermannovou, ale ta je úspěšná.

5:4

A je tady další snížení. Hermannová přihrála těžké podání jen k lavičkám.

5:3

Ale Kanaďanky snižují. Po servisu Slukové smečovala Heather Bansleyová skrz blok Hermannové.

5:2

Markéta Sluková pokračuje na podání. Heather Bansleyová v útoku neuspěla, její smeč skončila v metrovém autu.

4:2

České jedničky si drží dvoubodový náskok. Brandie Wilkersonová na servisu. Následně byla v poli úspěšná Heather Bansleyová, ale také Češky se ubránily.

3:2

Hermannová pokračuje na podání. Heather Bansleyová ale tentokrát už dokázala posadit míč až do písku.

3:1

Skvěle, Češky odskakují na dva body. Hermannové se podařilo najít místo servisem před Wilkersonovou. Sluková však překvapila soupeřku úderem na druhou přes.

2:1

Češky se drží v úvodu druhé sady ve vedení. Hermannová smečovala jen do připravené obrany, ale v poli zasáhla také Sluková. Ta nakonec zakončila výměnu úderem do středu kurtu.

1:1

Ale je tady rychlé vyrovnání. Sluková přitlačila znovu servisem, ale Heather Bansleyová smečovala velmi přesně do rohu kurtu.

1:0

Druhá sada začíná povedeným servisem SLukové. Hermannová zasáhla následně v poli a Sluková mohla smečovat.

0:0

Začal druhý set.

17:21

První set skončil.

17:21

První sada míří na konto Kanaďanek. Wilkersonová našla servisem Hermannovou, ta neútočila tvrdě a Basleyová se dostala k obraně a z bodovky zakončila úvodní sadu.

17:20

Teď už ale přicházejí tři setboly pro kanadskou dvojici. Heather Bansleyová se popasovala s přihrávkou a následně zakončila výměnu smečí kolem bloku.

17:19

Ani oddechový čas nezastavil český nátlak. Po dalším servisu Hermannové se nehrálo, míč o pásku spadl přesně za síť.

16:19

Ještě je tady naděje z českého pohledu. Barbora Hermannová přitlačila plachtícím servisem a Heather Bansleyová smečovala jen nedůrazně. Právě Hermannová následně zakončila výměnu úderem do diagonály. Kanaďanky si berou oddechový čas.

15:19

Přece jen je tady ještě snížení v koncovce první sady. Heather Bansleyová na podání. Poté se ale prosadila útokem Hermannová.

14:19

To už Kanaďanky nejspíše nepustí. Hermannová smečovala jen do mohutného bloku Wilkersonové.

14:18

Kanaďanky si ale jdou pro první sadu. Po servisu Slukové útočila Heather Bansleyová, která umístila míč kolem bloku Hermannové na českou polovinu.

14:17

Češky se ale ještě v prvním setu nevzdávají. Hermannová parádním lobem našla roh kurtu.

13:17

Navíc je tady také přímý bod ze servisu od Wilkersonové.

13:16

A už to je o tři body. Brandie Wilkersonová opět zaskočila české hráčky servisem. A navíc si poradila také s útokem Hermannové povedeným blokem.

13:15

Dva body v řadě pro Kanaďanky. Wilkersonová servisem rozhodila Slukovou, ta se dostala do útoku snad poprvé v první sadě a ta smečovala do bloku.

13:14

Barbora Hermannová pokračuje na podání. Heather Bansleyová v potížích na přihrávce, Sluková ubránila soupeřku, ale poté nemohla útočit.

13:13

Vedení kanadské dvojice příliš dlouho nevydrželo. Hermannová převedla kvalitní podání, následně úřadovala také nad síti a je srovnáno.

12:13

Češky si ale berou podání zpět na svou stranu. Hermannová po vysoké nahrávce snadno přelobovala blok Wilkersonové.

11:13

A je to znovu o dva body. Heather Bansleyová donutila servisem Hermannovou k nepřesné přihrávce.

11:12

Kanaďanky jsou ale stále o krok vpředu. Sluková servisem zatlačila, ale Heather Bansleyová se opět prosadila smečí mezi obě Češky.

11:11

Opět je srovnáno. Brandie Wilkersonová našla servisem Hermannovou, která ale neměla potíže s přihrávkou ani útokem po lajně.

10:11

Při technickém oddechovém čase vedou kanadské volejbalistky o jeden bod. Hermannová odstoupila od sítě a toho využila smečí proti bezbloku Wilkersonová.

10:10

Heather Bansleyová za koncovou lajnou. Balon doplachtil až za kurtem.

9:10

Teď už se ale po servisu Slukové radují Kanaďanky. Heather Bansleyová jen lehce přehodila balon přes český blok.

9:9

Výborně, Češky znovu dotahují. Heather Bansleyová byla pod tlakem na přihrávce, na první pokus neprošla blokem, na ten druhý jí ubránila Sluková, která nakonec proměnila bodovku.

8:9

Česká dvojice je znovu v kontaktu. Wilkersonová přitlačila na podání, ale na druhou přes si zahrála také Sluková.

7:9

Wilkersonová na přihrávce uspěla a poté také zasmečovala do diagonály.

7:8

Skvěle! Druhý bod v řadě pro českou dvojici. Barbora Hermannová dokázala plachtícím servisem Wilkersonová chtěla překvapit na druhou přes, ale našla jen blok.

6:8

Oddechový čas českému duu prospěl. Po dalším servisu Bansleyové smečovala po vysoké nahrávce Hermannová kobrou do zadní části kurtu.

5:8

Další chyba Hermannové na přihrávce. Češky ztrácejí v úvodu finále už tři body a vybírají si oddechový čas.

5:7

A už to je o dva body. Hermannová uspěla na přihrávce, ale poté jí nevyšel úder v útoku.

5:6

Teď už ale přichází bod také pro Kanaďanky. Sluková smečovala do bloku.

5:5

Skvěle je srovnáno! Češky se dostávají do kontaktu s kanadskou dvojicí.

4:5

Wilkersonová také přitvrdila na podání. Hermannová bod útokem nedala, ale poté jí pomohla znovu Sluková po úspěšné obraně.

3:5

Rodačka z Ostravy Barbora Hermannová jen těsně minula boční lajnu svým servisem.

3:4

Ale české volejbalistky se dostávají do tempa. Servis kanadské polařky našel znovu jen Hermannovou, která zaútočila tentokrát po lajně.

2:4

Kanaďanky si drží vedení v úvodu první sady. Po servisu Slukové útočila Heather Bansleyová do odstupující Hermannové.

2:3

Wilkersonová za koncovou lajnou. Hermannová byla opět pod tlakem na přihrávce. Sluková jí ale mohla úderem na druhou přes.

1:3

Barbora Hermannová na podání. Heather Bansleyová měla potíže s přihrávkou, ale následně smečovala více než tvrdě do diagonály.

1:2

Teď už se raduje také domácí pár. Hermannová obstála na přihrávce i při následném tvrdém útoku do diagonály.

0:2

Heather Bansleyová se představila na podání. Hermannová nedokázala přihrát pomalé podání.

0:1

Do prvního setu finálového duelu vstoupila servisem Markéta Sluková. Úvodní bod jde ale na konto Kanaďanek. Balon z ruky české polařky vyletěl do autu.

0:0

Utkání právě začalo.

0:0

0:0

0:0

Barbora Hermannová, Markéta Sluková

České jedničky se probojovaly do play-off ostravského turnaje přes zápasy v základní skupině A. Nejprve si Hermannová se Slukovou poradily jednoznačně ve dvou setech 21:12 a 21:18 s polskou dvojicí Wachowiczová, Gruszczynská.

O přímý postup do osmifinále si to poté aktuálně světové čtyřky rozdaly s Nizozemkami Stubbeovou a Van Ierselovou. Téměř v hodinovém zápase musel rozhodnout až třetí set, který ale šel poměrem 15:10 na stranu soupeřek českého dua.

V samotném prvním kole play-off poté Češky byly jasně lepším párem a po dvou jednoznačných setech proti ukrajinskému duu Davidovová, Ščipkovová postoupily mezi nejlepších šestnáct týmů. Také osmifinálové střetnutí proti polskému páru Kolosińská, Kocioleková zastihlo Češky v parádní formě. Po velmi vyrovnaných dvou setech ale postoupily domácí volejbalistky.

Podvečerní čtvrtfinále proti světovým dvojkám Laboureurová, Sudeová se vydařilo Hermannové se Slukovou snad nejlépe ze všech zápasů. Češky jasně přehrály favorizované duo ve dvou setech. V ranním semifinále se poté Češky vyšláply i na další německý pár Bienecková, Schneiderová, když se jim podařilo v koncovkách si vytvořit potřebný náskok.

0:0

0:0

0:0

Heather Bansleyová, Brandie Wilkersonová

Kanadská dvojice Bansleyová, Wilkersonová na úvod základní skupiny přemohla Slovenky Štrbovou s Dubovsovou ve dvou setech. Následně ale druhý zápas se Kanaďankám nevydařil podle představ a Borgerové s Kozuchovou podlehly jednoznačně ve dvou setech.

Podobně jako Češky tak i Kanaďanky musely hrát hned první kolo play-off. S japonskou dvojicí si ale nedělaly hlavu a zcela s přehledem Futamiovou a Hasegawovou přehrály ve dvou setech. Až překvapivě lehce zvítězily Kanaďanky také nad švýcarským párem Heidrichová, Vergéová-Depréová v osmifinálovém klání.

Komplikace nastaly ve čtvrtfinále, když Bansleyová s Wilkersonovou ztratily úvodní set proti Nizozemkám. Další dvě sady už byla ale zcela v režii Kanaďanek. Odvetu ze základní skupiny přišla v semifinále, kdy dokázala kanadská dvojice proti Borgerové s Kozuchovou odvrátit ve druhém setu mečbol, následně samy poté zakončily utkání v tiebreaku.

0:0

Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce plážového volejbalu.Do Česka zavítala po dlouhé době světová série, v Ostravě se od úterý bojovalo od kvalifikace a dnes nás čeká vyvrcholení! Až do samotného finálového klání se probojovaly také české jedničky Barbora Hermannová s Markétou Slukovou, které budou usilovat o zlato proti kanadské dvojici Bansleyová, Wilkersonová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:20.

Hermannová, Sluková – Bansleyová, Wilkersonová

2:1

konec (17:21, 21:15, 15:13)

Zpět na online

Hermannová, Sluková: Barbora Hermannová Stát: Česká republika Datum narození: 7.11. 1990 Věk: 27 let Místo narození: Ostrava Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: blokařka Markéta Sluková Stát: Česká republika Datum narození: 28.6. 1988 Věk: 29 let Místo narození: Praha Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: polařka

Bansleyová, Wilkersonová: Heather Bansleyová Stát: Kanada Datum narození: 13.9. 1987 Věk: 30 let Místo narození: Londýn, Ontario Výška: 171 cm Ruka: pravá Pozice: polařka Brandie Wilkersonová Stát: Kanada Datum narození: 1.7. 1982 Věk: 25 let Místo narození: Lausanne Výška: 180 cm Ruka: levá Pozice: blokařka