Menu

Volejbal

World Tour 4* – Ostrava (ženy)

Hermannová, Sluková – Bansleyová, Wilkersonová

2:1

konec (17:21, 21:15, 15:13)

24.06.2018, 16:25 • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

0:0

Barbora Hermannová s Markétou Slukovou se radují ze zisku titulu čtyřhvězdičkového turnaje světové série v Ostravě! Ve finálovém střetnutí přetlačily Kanaďanky Bansleyovou a Wilkersonovou ve třech setech!

Úvod se českým jedničkám příliš nevydařil, po celý první set musely jen a jen dotahovat. Ve střední části se už zdálo, že by se Hermannová se Slukovou mohly dostat do vedení, ale vše skončilo jen na srovnaném stavu 13:13, závěr už poté patřil kanadskému páru.

To druhá sada byla zcela v režii českého dua. Kanaďankám se podařilo ještě před technickým oddechovým časem snížit velkou ztrátu, ale poté už si Češky pohlídaly závěr.

Rozhodující třetí sada nabídla několik maratonských výměn, které posilovaly českou dvojici. Hned start třetího dějství se Češkám více než vydařila. Vedení si Hermannová se Slukovou podržely až do samotného konce, když využily čtvrtý mečbol! (17:30:31)

0:0

Medailové pořadí

1. Hermannová, Sluková (CZE)
2. Bansleyová, Wilkersonová (CAN)
3. Borgerová, Kozuchová (GER)

15:13

Třetí set skončil.

15:13

Fantazie! Češky slaví největší společný titul! Heather Bansleyová znovu hledala servisem Hermannovou a to již na třetí pokus zvládla!

14:13

Drama pokračuje! Heather Bansleyová opět zaskočila Češky servisem. Hermannová smečovala jen do obrany Kanaďanek! Wilkersonová nakonec poslala míč mimo dosah Slukové.

14:12

Ani druhý mečbol není proměněn! Heather Bansleyová přidala v důležitou chvíli kvalitní podání na Hermannovou, ta poté měla na ruce zlato, ale míč poslala do autu.

14:11

Markéta Sluková na podání selhala. Míč doplachtil do těsného autu.

14:10

Čtyři mečboly! Wilkersonová našla servisem Slukovou. Ta byla sice na první pokus ubráněna, ale poté dostala nahrávku za hlavu Hermannové a z této pozice se už prosadila.

13:10

Kanaďanky ještě bojují o obrat. Hermannová svým servisem nezaškodila, Wilkersonová snižuje.

13:9

Barbora Hermannová na podání. Heather Bansleyová si výborně přihrála, ale poté smečovala jen do obrany Slukové. Také Hermannová poté zasáhla v poli, ale poslední slovo měla právě česká blokařka, která našla kobrou roh kurtu.

12:9

Češky už jsou velmi blízko! O dvanáctý bod se postarala Sluková úderem za blok Wilkersonové.

11:9

Markéta Sluková pokračuje za koncovou lajnou. Wilkersonová ale dokázala lehkým úderem podél sítě snížit.

11:8

Skvěle! Česká dvojice znovu odskakuje na tříbodové vedení. Sluková přidala eso mezi obě Kanaďanky.

10:8

Pětadvacetiletá levačka Brandie Wilkersonová pokračuje na servisu. Také Češkám se volba oddechového času vyplatila. Hermannová se Slukovou si drží potřebné dvoubodové vedení po útoku Hermannové.

9:8

Další snížení! Brandie Wilkersonová trápí servisem české hráčky. Sluková umístila míč jen do obrany Bansleyové a ta už si s útokem poradila. Češky si berou oddechový čas.

9:7

Druhý bod v řadě přidávají také Kanaďanky. Wilkersonová zatlačila servisem Slukovou a ta smečovala z velké výšky jen do autu.

9:6

Hermannová pokračuje na podání. Heather Bansleyová tentokrát už útočila přesně o pásku, Sluková však zasáhla v poli, ale po dlouhé výměně se raduje Wilkersonová.

9:5

A už to je o čtyři body! Po servisu Hermannové přihrála mizerně Heather Bansleyová. Wilkersonová už míč ve hře neudržela.

8:5

Heather Bansleyová za koncovou lajnou. Hermannová po čase smečovala velmi tvrdě mimo dosah polařky Kanady.

Hermannová, Sluková – Bansleyová, Wilkersonová

2:1

konec (17:21, 21:15, 15:13)

Zpět na online

Hermannová, Sluková: Barbora Hermannová Stát: Česká republika Datum narození: 7.11. 1990 Věk: 27 let Místo narození: Ostrava Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: blokařka Markéta Sluková Stát: Česká republika Datum narození: 28.6. 1988 Věk: 29 let Místo narození: Praha Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: polařka

Bansleyová, Wilkersonová: Heather Bansleyová Stát: Kanada Datum narození: 13.9. 1987 Věk: 30 let Místo narození: Londýn, Ontario Výška: 171 cm Ruka: pravá Pozice: polařka Brandie Wilkersonová Stát: Kanada Datum narození: 1.7. 1982 Věk: 25 let Místo narození: Lausanne Výška: 180 cm Ruka: levá Pozice: blokařka