Menu

Hokej

Euro Hockey Tour

Rusko – Česko

4:2

konec (2:1, 1:1, 1:0)

29.04.2018, 12:00 • Hovet, Stockholm • Jan Picka

Ze stockholmské haly Hovet je to pro dnešek všechno, divákům děkuji za sledování psaného přenosu a přeji krásný zbytek víkendu. Příště se znovu u dalšího onlajnu bude těšit Jan Picka. (14:39:50)
Jaroslav Špaček (asistent trenéra národního týmu): „Myslím si, že jsme dneska podali výborný výkon, dobře jsme bruslili. Včera jsme měli mítinky s obránce, dnes už rozehrávky dávali rychleji. Útočníci pak měli více prostoru, dohrávali souboje. Výkon byl vynikající. Potopili nás pouze totální chyby, pak není jednoduché vyhrát.“
Poslední duel Česka a Ruska na Švédských hokejových hrách je minulostí, spokojenější mohou být ruští hokejisté, kteří v závěrečném mači v rámce EHT získali tři body. Češi nakonec končí turnaj na posledním místě bez bodu.

Úvodní třetina dnešního duelu začala pro národní tým dobře. Češi měli dobrý pohyb, byli častěji v útočném pásmu, z čehož vyústila i první přesilová hra. Tu po přihrávce Chytila dokázal využít Dmitrij Jaškin, jenž si pohrál s pukem a poslal ho přesně k tyči ruské branky. Jenže už za třicet sekund bylo vyrovnáno. Adam Musil zaváhal v útočném pásmu, u modré čáry ho o touš obral Jevgenij Dadonov, který se dostal do samostatného úniku. Ten zakončil přesnou ranou nad vyrážečku Pavla Francouze. Ve třinácté minutě Rusové skóre úplně otočili. Přišla další hrubka Čechů, v útočném pásmu se lacino dostal k puku Pavel Bučněvič, jehož jedovaté střela byla rovněž gólová.

V prostřední třetině se národnímu týmu nejprve povedl srovnat, když mladíci v českém výběru dokázali vymyslet další úspěšnou přesilovkou akci. Nečas přihrál před branku a Filip Chytil se prosadil přesnou střelou k tyči. Nerozhodný stav platil ale pouhé čtyři minutky. Vladimir Tkačov se ocitl úplně nekrytý před prázdnou bránou Česka, neměl tedy problém přidat třetí gól svého týmu.

Ve třetí části uzavřel skóre Nikita Sošnikov, který se trefil do prázdné branky Česka, když to národní tým zkusil v šesti.

Střely celkem:

Rusko: 31

Česko: 24

Nejlepší hráči utkání:

Rusko – Pavel Bučněvič

Česko – Michal Moravčík

Konec zápasu.

59:43

Další vyhození Rusů přes všechny čáry, ti si už výhru pohlídají.

59:03

Ruský tým se hned po buly osvobozuje.

58:59

Ilja Michejev inkasuje menší trest za držení, je tu ještě příležitost pro český celek. Ten si vyžádal oddechový čas, Pavel Francouz pravděpodobně zůstane opět na střídačce, takže to Češi zkusí v šesti proti čtyřem.

58:20

58:20 Nikita SOŠNIKOV - 4:2

58:20

Rusko právě vstřelilo branku!
Nečas v útočném pásmu nepřesně přihrál na střed hřiště, Rusové jeho pas sebrali. NIKITA SOŠNIKOV se rychle s kotoučem otočil a přes celé hřiště se neomylně trefil do prázdné brány Česka. Bez asistence.

57:53

Národní tým se usadil v útočném pásmu, ale zatím se nemůže dostat od mantinelu ke střele.

57:27

Pavel Francouz prchá z branky na střídačku, Češi hrají v šesti!

56:54

Po nahození Moravčíka vypadl puk až do ochranné sítě, kam se odrazil od mantinelu. Hra se tedy musí přerušit, vhazuje se ve středním pásmu.

56:10

Češi se snaží probít skrz obranný val, který Rusové vytvořili na modré čáře, zatím se to národnímu týmu moc nedaří, Igor Šesťorkin už dlouho nemusel zasahovat.

55:28

Třetí útočná formace Česka se usadila v útočném pásmu, nakonec chtěl vypálit Polášek, ale ten nakonec trefil jen hráče před sebou.

54:29

Oba celky už znovu hrají v pěti, ruský tým se vůbec nikam nežene, momentálně čeká jen na to, co předvede Česko, Rusové vsadilia na pevnou obranu.

53:44

Češi mají dlouho puk na svých holích, ale je to na vlastní polovině, národní tým se nemůže dostat dopředu. David Šťastný se o to pokusil, leč neuspěl.

53:01

Hraje se ve čtyřech, ale zatím je to velice opatrné, ani jeden tým nechce udělat závažnější chybu.

52:16

Bogdan Kiselevič a Martin Frk jsou nyní vzájemně vyloučeni za hákování, respektive za nafilmovaný pád, oba útočníci si tedy odsedí dvě minuty na trestných lavicích. Mezitím probíhá komerční přestávka.

Rusko – Česko

4:2

konec (2:1, 1:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Dadonov (Anisimov), 13. Bučněvič (Tkačov), 38. Tkačov (Bučněvič), 59. Sošnikov – 9. Jaškin (Chytil), 34. Chytil (Nečas)

Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – Chafizullin, Kiselevič, Trjamkin, Gavrikov, Běreglazov, J. Jakovlev, A. Bělov – Dadonov (C), Anisimov, Kaprizov – Sošnikov, Andronov (A), Mamin – Bučněvič, Tkačov, Kručinin – I. Michejev, Kablukov (A), Byvalcev – K. Semjonov.

Česko: Francouz (Furch) – Moravčík, D. Sklenička, Polášek (A), Pláněk, Hrbas, Pyrochta, D. Musil, F. Pavlík – Šťastný, Chytil, Nestrašil (C) – R. Kousal (A), Nečas, H. Zohorna – Jaškin, Chlapík, Frk – Stránský, A. Musil, M. Kaut – Zadina.

Rozhodčí: Tobias Björk, Mikael Holm – David Laksola, Anders Nyqvist (všichni SWE)

Průběh zápasu
1. třetina
07:54 RUS 2 Kiselevič, podražení
08:44 CZE 0:1 Jaškin (Chytil)
09:14 RUS 1:1 Dadonov (Anisimov)
12:54 RUS 2:1 Bučněvič (Tkačov)
15:52 CZE 2 Hrbas, vražení na hrazení
Po 1. třetině
2. třetina
21:12 CZE 2 Polášek, hákování
31:44 RUS 2 Kiselevič, vražení na hrazení
33:02 CZE 2:2 Chytil (Nečas)
37:28 RUS 3:2 Tkačov (Bučněvič)
Po 2. třetině
3. třetina
43:06 RUS 2 K. Semjonov, faul kolenem
52:16 RUS 2 Kiselevič, hákování
CZE 2 Frk, nafilmovaný pád nebo přehrávání
58:20 RUS 4:2 Sošnikov
58:59 RUS 2 I. Michejev
Konec