Menu

Hokej

Mistrovství světa - I. A Divize

Slovinsko – Maďarsko

4:1

konec (1:0, 1:1, 2:0)

25.04.2018, 19:30 • 3. kolo • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (21:49:48)
Střely na branku: 47 – 33
Je konec! Slovinsko ve třetí části nadále dominovalo a nepustilo Maďary do tlaku! Pět minut před koncem navíc krásnou střelou zápěstím udeřil Boštjan Goličič! Domácí trenér poté zariskoval a odvolal brankáře, ale tři minuty před koncem přišel trest, když se do odkryté klece prosadil Sabahudin Kovačevič! Slovinci se tak dnešní výhrou posunuli na čtvrtou pozici, zatímco Maďarsko kleslo na samotné dno!

Konec zápasu.

59:00

Mušič nakonec dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

59:00

V rohu kluziště se do sebe pustili Sabolič a domácí Zsombor Garát. Maďaři jsou s výsledkem nespokojení a začínají se projevovat emoce.

58:24

Aleš Mušič napadal rozehrávku Maďarska ve vlastním obranném pásmu. Domácí se přesto dostali ke střele, ale Gašper Krošelj s přehledem zakročil.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!

57:40

Dnešní duel se už pouze dohrává. Ani jeden z týmů se už nikam nežene. Slovinsko dnes získá nesmírně důležité vítězství.

56:52

56:52 Sabahudin KOVAČEVIČ - 4:1

56:52

Slovinsko právě vstřelilo branku!
A další branka Slovinců! Maďarsko dlouho před koncem odvolalo brankáře a SABAHUDIN KOVAČEVIČ se štěstím poslal puk do prázdné branky! Asistence: Anže Kuralt.

56:38

Maďaři se sice usadili v rohu útočného pásma, ale hráči v bílém si nedokázali poradit s přesilou hokejistů v modrých dresech.

56:10

V hale i přes nepříznivý stav panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci si jsou vědomi toho, že jejich celek potřebuje podporu.

55:05

55:05 Boštjan GOLIČIČ - 3:1

55:05

Slovinsko právě vstřelilo branku!
Slovinsko přidává třetí branku a přibližuje se prvnímu vítězství na turnaji! Anže Kuralt vybojoval kotouč v souboji u mantinelu, vyslal krásnou přihrávku mezi kruhy a BOŠTJAN GOLIČIČ zápěstím prostřelil domácího brankáře! Asistence: Anže Kuralt.

54:42

Slovinsko v plném počtu.

54:08

Slovinci se dostali k odraženému puku a vyhodili jej přes všechny čáry. Slovinci nepouštějí soupeře do vyložených možností.

53:35

Christopher Bodó nahodil puk do rohu kluziště, kde se o něj svedla obrovská bitva. Nikdo v bílém dresu však na kotouč nedosáhl.

53:15

Maďarsko zatím drží útočné pásmo, ale Slovinci rozehrávku domácích hokejistů skvěle napadají a nenechávají je rozehrát.

52:42

Aleš Kranjc dostává dvě minuty za vysokou hůl a Maďarsko má skvělou možnost na vyrovnání!

52:25

Arnold Varga vyčkává za vlastní brankou s rozehrávkou. Čerstvé síly nyní na led posílají oba trenéři.

52:08

Vilmos Galló projel po levém křídle až za branku Slovinska. Maďarský útočník však zadovkou neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů.

51:25

Gašper Krošelj musel dávat pozor na prudké nahození z pravé strany. Slovinský brankář udržel beton u tyče a nepustil puk za svá záda.

51:03

Luka Bašič se v obranném pásmu obětavým zákrokem zasloužil o to, že se Maďaři nedostali k zakončení.

50:15

Vilmos Galló v rohu útočného pásma poslal soupeře na mantinel. Domácí fanoušci jeho zákrok kvitovali bouřlivým potleskem.

49:45

Sabahudin Kovačevič skvěle napadal rozehrávku soupeře v útočném pásmu. Slovincům se zatím daří nepouštět Maďary do zakončení.

49:15

Slovinci si vyměnili několik přihrávek za vlastní brankou a poté se pokusili zaútočit. Rozehrávka po pravém křídle však skončila na zakázaném uvolnění.

48:27

Maďarsko v plném počtu.

48:07

Vilmos Galló nahodil puk za branku Slovinska. Maďaři si tak mohli dovolit poslat na led čerstvé síly.

47:35

Robert Sabolič dojel krásnou přihrávku do rohu útočného pásma. Na pomoc mu však nepřišel nikdo v modrém dresu. Maďarsko se osvobozuje.

47:10

Slovinci hrají v naprosté pohodě. Hokejisté v modrém se s pukem prodrali do útočného pásma, kde si vyměnili několik přihrávek. Zatím tomu schází zakončení.

46:27

Vyloučení v týmu Maďarsko (Zsombor Garát – 2 min., držení).

46:03

Gašper Krošelj znovu ukázal fantastické čtení hry. Slovinský brankář si všiml dotírajícího soupeře a s přehledem před ním přikryl puk lapačkou.

45:36

Dániel Kóger operoval s kotoučem v pravém rohu útočného pásma. Aleksandar Magovać jej skvěle stínoval a nedal mu prostor k přihrávce na modrou čáru.

45:15

Maďarsko nyní přidalo na důrazu a hokejisté v bílých dresech dostali soupeře pod tlak. Slovinci mají v zadních řadách plné ruce práce.

44:45

Gašper Krošelj tentokrát vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození po mantinelu. Brankář Slovinska navíc dokázal přesně rozehrát.

44:12

Gašper Krošelj musel znovu zasahovat. Miklós Rajna střílel z ostrého úhlu, jenže slovinský brankář si pokryl mezírku u své levé tyčky.

43:45

Aleš Kranjc pálil z levého křídla, ale jeho dělovka příklepem prosvištěla kolem zadní tyče maďarské branky.

43:15

Matic Podlipnik si za vlastní brankou počkal na odražený puk a krásnou zadovkou se zbavil dotírajícího soupeře. Slovinci zatím hrají zkušeně.

42:35

Luka Bašič projel do útočného pásma, kde neustál souboj s obráncem a poroučel se k ledu. Jeho pokus v pádu pak proletěl kolem zadní tyče.

42:10

Maďaři si v útočném pásmu vyměnili rychlé přihrávky, jenže zakončení od modré čáry skončila na chráničích jednoho z obránců.

41:40

János Hári projel s pukem až do útočného pásma, odkud vypálil zápěstím, jenže jeho zakončení prolétlo kolem branky.

41:10

Maďarsko se hnalo do přečíslení, jenže přihrávka na levou stranu skončila na hokejkách připravených obránců Slovinska.

40:23

Maďarsko v plném počtu.

40:10

Slovinci uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Slovinsko v jejím úvodu dohrává přesilovou hru.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 32 – 17
Druhá třetina končí! V prostřední části jsme viděli dvě branky, nicméně Slovinsko je stále spokojenějším celkem! Domácí Maďarsko sice vlétlo do třetiny aktivně a po pěti minutých vyrovnal Balázs Sebok! Slovinci poté znovu zařadili vyšší rychlostní stupeň a kapitán Jan Urbas vrátil Slovinsku vedení! Po čtyřiceti minutách je tedy stav 2:1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:15

Žiga Pance objel branku vlastního celku a vyhodil puk za modrou čáru. Slovinsko by v přesilové hře mělo chtít hrát na opačné straně.

38:23

Bude se vylučovat! Slovinci si zahrají další přesilovku. Dvě minuty za podražení dostává Arnold Varga.

38:09

Žiga Pavlin projel s kotoučem do útočného pásma, jenže poté si jej posunul daleko před sebe a už jej nedohnal.

37:35

Maďarsko v plném počtu.

37:10

Robert Sabolič číhal na modré čáře, jenže nikdo ze spoluhráčů mu nedokázal adresovat přesnou přihrávku.

36:41

Slovincům se v přesilovce vůbec nedaří. Maďaři jsou rychleji u odražených kotoučů a nedávají hokejistům v modrém prostor.

35:43

Po další akci Slovinska natlačil domácí obránce Jegliče na brankovou konstrukci a ta vypadla ze svého postavení. Vhazovat se bude před brankou Maďarů.

35:35

Balázs Göz vyfasoval dvě minuty za držení. Slovinsko si zahraje přesilovku.

35:12

Sabahudin Kovačevič obdržel krásnou přihrávku na modrou čáru, kde si zpracoval přihrávku, jenže jeho nahození skončilo vedle branky.

34:42

Bálint Magosi ošálil obránce soupeře kličkou v rohu útočného pásma. Maďarský útočník poté přihrál na brankoviště, kde nebyl nikdo v bílém dresu.

34:10

Slovinci se po delší době dostali do útočného pásma, ale nikdo v modrém se zatím neprodral do zakončení. Obrana Maďarska pracuje dobře.

33:22

Slovinsko v plném počtu.

33:02

Skvělá šance Maďarska! Balázs Sebok byl úplně osamocený v mezikruží, jenže jeho pokus příklepem mířil do míst, kde byl připravený Gašper Krošelj.

32:20

Slovinci vybojovali odražený kotouč a vyhodili jej přes všechny čáry. Maďarsko musí rozjet akci od své branky.

32:03

István Sofron si v rohu útočného pásma zpracoval krásnou přihrávku a našel spoluhráče na modré čáře. Následnou střelu obětavá obrana zablokovala.

31:22

Další vyloučení na straně Slovinska! Gregorc dostává dvě minuty za držení protihráče.

31:10

Slovincům znovu narostla křídla. Hokejisté v modrém se po vstřelené brance nadále tlačí do útoku a Maďaři to teď mají nesmírně těžké.

29:35

29:35 Jan URBAS - 2:1

29:35

Slovinsko právě vstřelilo branku!Slovinsko si bere zpět ztracené vedení! Slovinci uspěli na vhazování v útočném pásmu. Puk se rázem dostal mezi kruhy, odkud pálil JAN URBAS a přesnou střelou pod břevno překonal brankáře! Asistence: Boštjan Goličič, Miha Verlič.

29:30

Adam Vay si tentokrát dal dobrý pozor na rozjetého soupeře a skrytou střelu z ostrého úhlu schoval mezi betony. Vhazuje se po jeho levici.

29:10

Gašper Krošelj vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození po mantinelu. Slovinský brankář se rychle otočit a poslal puk do bezpečí.

28:20

Dva hráči Slovinska se srazili před maďarskou střídačkou. Domácí celek toho však nedokázal využít. Maďaři nevydolovali volný kotouč.

27:50

Hraje se ve vysokém tempu. Ani jeden z týmů si nyní není schopen vypracovat souvislý tlak. Maďary žene do útoku zaplněná aréna.

27:15

Maďarům se nyní vůbec nedaří přechod do útočného pásma. Slovinská obrana brání opravdu skvěle a nenechává hokejistům v modrém dostatek prostoru.

26:37

Rok Tičar ujel maďarské obraně po pravém křídle a na modré čáře vyslal krásnou střelu zápěstím. Adam Vay jeho pokus vyrazil betonem.

26:10

Arnold Varga zabojoval v rohu obranného pásma. Maďarský obránce dostal pod tlak Mihu Verliče, který se už nedokázal zorientovat a přišel o puk.

25:07

25:07 Balázs SEBOK - 1:1

25:07

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Maďarsko se dočkalo odměny za svou aktivitu! BALÁZS SEBOK si vzal puk ve středním pásmu, projel s ním přes modrou čáru, zbavil se obránce a překonal i bezmocného brankáře! Bez asistence.

24:41

Blaž Gregorc skvěle vystoupil proti rozehrávce Maďarů a obětavým zákrokem kotouč vypíchl za modrou čáru.

24:10

Maďarsko se sice usadilo před brankou soupeře, ale nikdo v bílém dresu si zatím netroufl na zakončení. Obrana Slovinska brání opravdu skvěle.

23:13

Další přesilovka pro Maďarsko! Rok Tičar tentokrát vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení.

23:03

Gašper Krošelj vytáhl další povedený zákrok! Slovinský brankář se skvěle roztáhl a zastavil Benkův pokus o bekhendový blafák!

22:35

Bence Szirányi projel s pukem do útočného pásma. Na modré čáře se snažil obejít Podlipnika, který jej skvěle vystál a vykopl puk za modrou čáru.

22:10

Bálint Magosi spěchal za nahozením puku za branku Slovinska. Maďarský hráč svedl souboj s Kuraltem, který jej nepustil ke kotouči.

21:40

Maďarsku se vůbec nedaří přechod do útoku. Nahození po pravé straně netečoval nikdo z hokejistů a puk prosvištěl na zakázané uvolnění.

21:15

Arnold Varga chtěl vyvézt puk do středního pásma, ale jeden ze soupeřů jej skvěle napadal a nedovolil mu přesně rozehrát.

20:45

István Sofron si v útočném pásmu nabruslil do výhodné pozice, ale spoluhráč mu nedokázal poslat přesnou přihrávku.

20:15

Maďarsko uspělo na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí se ihned vydali do útoku, ale prudké nahození zastavil brankář Gašper Krošelj.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 24 – 9
První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali skvělý hokej před fantastickou diváckou kulisou! Maďarsko do utkání vlétlo aktivněji, ale vedení se paradoxně dočkali Slovinci, když se po sedmi minutách hry prosadil Aleksandar Magovać! Maďarsko si poté vypracovalo slibné šance, ale domácí nepotrestali zaváhání Gašpera Krošelje. Do šaten se proto odchází za stavu 1:0.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Slovinsko v plném počtu.

19:13

Csanád Erdély vyjel z rohu útočného pásma, předal kotouč Garátovi, který pohotově pálil, jenže jeho pokus skončil v na rameni slovinského brankáře.

18:32

Slovinci v rohu obranného pásma vybojovali odražený puk a bez váhání jej poslali přes všechny čáry. Maďarsko tak musí začít od své branky.

18:05

Gašper Krošelj neudržel nahození od modré čáry v lapačce. Slovinskému gólmanovi kotouč vypadl, ale nikdo v bílém jej nedokázal dorazit!

17:45

Maďarsko si zahraje druhou přesilovku. Dvě minuty za držení dostává Aleksandar Magovać.

17:19

Tamás Pozsgai dostal krásnou přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud se mu podařilo zakončit. Jeho pokus však Gašper Krošelj vyrazil nad břevno.

17:06

Vilmos Galló spěchal za dlouhou přihrávkou do útočného pásma. Gašper Krošelj kotouč přikryl lapačkou a maďarský hráč jej obstříkl ledem.

16:58

Maďarsko v plném počtu.

16:10

Robert Sabolič obdržel další krásnou přihrávku na modrou čáru. Tentokrát si už troufl na zakončení, ale jeho střelu srazil obránce do rohu kluziště.

15:35

Blaž Gregorc mohl pálit z levé strany útočného pásma, jenže si dlouho rovnal puk na hokejce a rána se mu vůbec nepovedla.

14:58

István Sofron oslabuje domácí celek. Maďarský hráč totiž dostává dvě minuty za podražení.

14:42

Slovinci uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu. Luka Bašič se nakonec dokázal otočit kolem branky, jenže přihrávkou mezi kruhy nenašel nikoho v modrém.

14:10

Aleksandar Magovać byl jako první u soupeřova nahození za branku. Magovać se s kotoučem bleskově otočil a dokázal konstruktivně rozehrát.

13:24

Ken Ograjenšek obdržel krásnou zadovku mezi kruhy, srovnal si kotouč na forhend a vypálil zápěstím. Jeho ránu brankář Adam Vay vytěsnil mimo tři tyče.

13:08

Slovinsko v plném počtu.

12:35

Slovinci pokračují v pečlivé obraně. András Benk vyvezl puk na modrou čáru, nahodil jej za branku a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku.

12:04

Maďarsku se zatím v přesilové hře vůbec nedaří. Domácí celek se sice tlačí do útoku, ale defenzíva Slovinců vedená kapitánem Urbasem zatím odolává.

11:10

Bence Stipsicz projel s pukem podél mantinelu do útočného pásma, ale jeden ze Slovinců jeho postup zastavil ostrým hitem.

11:08

První vyloučení také na straně Slovinců! Dvě minuty za hákování dostává Aleksandar Magovać!

10:20

Maďarsko v plném počtu.

10:04

Jan Drozg před brankou soupeře tečoval prudké nahození od modré čáry. Jeho zakončení však těsně minulo levou tyč maďarské branky.

09:20

Gašper Krošelj udělal obrovskou chybu při rozehrávce, když trefil jednoho z domácích hokejistů, který však z otočky netrefil odkrytou klec!

09:00

Maďarsko zvládlo úvod oslabení na jedničku! Domácí hokejisté vybojovali kotouč, vyvezli jej do útočného pásma a nasbírali cenné vteřinky.

08:20

Slovinsko si zahraje první přesilovou hru! Dvě minuty za podražení vyfasoval Krisztián Nagy.

08:06

Jan Drozg se prokličkoval až do útočného pásma, kde si kotouč přehodil na bekhend, ale zakončení mu nesedlo a kotouč prosvištěl kolem zadní tyče.

07:36

Gašper Krošelj dával dobrý pozor a v brance zastavil nepříjemné nahození ze středního pásma. Gólman Slovinska zatím chytá spolehlivě.

07:14

Maďarsko se ihned hnalo do útoku s pokusem o rychlou odpověď, nicméně přechod domácích hokejistů do útočného pásma zhatil ofsajd.

06:56

06:56 Aleksandar MAGOVAĆ - 1:0

06:56

Slovinsko právě vstřelilo branku!
Slovinsko překvapivě otevírá skóre a ujímá se vedení! ALEKSANDAR MAGOVAĆ obdržel krásnou přihrávku z rohu útočného pásma a pohotovou střelou příklepem uklidil puk do horního rohu! Asistence: Aleš Mušič, Ken Ograjenšek.

06:35

Aleksandar Magovać neustál souboj v rohu útočného pásma. Slovinský hokejista ztratil balanc a poroučel se k ledu.

06:08

Luka Bašič dostal přihrávku na modrou čáru, nicméně místo zakončení si dlouho rovnal kotouč a maďarský obránce mu puk vypíchl za modrou čáru.

05:38

Domácím v úvodu utkání pořádně narostla křídla. Maďarsko se nechalo strhnout fantastickou atmosférou a Slovince prakticky nepouští do útočení.

05:03

Maďarsko mělo první obrovskou šanci! Sám na brankáře se řítil Arnold Varga, ale Gašper Krošelj se nenechal rozhývat a zakončení po ledě zastavil!

04:29

Další útok Maďarska skončil nepřesnou přihrávkou. Nahození do rohu útočného pásma nedojel nikdo v bílém. Kotouč tak vybojovali Slovinci.

04:10

Aleš Mušič se po levém křídle prohnal do útočného pásma a svižnou střelou zápěstím prověřil pozornost hostujícího brankáře. Vay jeho pokus ukryl do lapačky.

03:32

Matic Podlipnik z levého křídla vymyslel prudkou přihrávku mezi kruhy, kam se tlačili hned dva hokejisté Slovinska. Maďaři jeho pobídku srazili do ochranné sítě.

03:10

Robert Sabolič zavezl puk za vlastní branku, kde vyčkal s rozehrávkou. Slovinský hokejista poté nenašel nikoho v modrém dresu.

02:35

V hale od úvodního vhazování panuje parádní atmosféra! Domácí Maďarsko se do Slovinců od začátku pustilo a hráči v bílém dominují na ledové ploše.

02:10

Luka Bašič dobrým zákrokem zastavil první útočný výpad Maďarů. Slovinský obránce si s rozehrávkou pomohl vyhozením puku o mantinel.

01:30

Ken Ograjenšek za vlastní brankou dlouho otálel s rozehrávkou. Nakonec rozjel spoluhráče na pravém křídle, ale domácí celek se znovu ubránil.

00:10

Slovinci uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání a vydali se do útoku. Nahození za branku však zachytila obrana.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Slovinsko bude hrát v modrém, zatímco Maďaři zvolili bílou sadu dresů.
Úvodní sestavy:

Slovinsko: Krošelj (Stojanović) – Magovać, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc (A), Pavlin – Sabolič, Tičar (A), Drozg – Goličič, Urbas (C), Verlič – Ograjenšek, Mušič, Kuralt – Hebar, Ž. Pance, Bašič – Ropret.

Maďarsko: Vay (Rajna) – Pozsgai (A), Stipsicz, Wehrs, Varga, Garát, Göz, Szirányi – Erdély, Hári, Sebok – Sofron, Sarauer, Galló – Magosi (A), Vas (C), G. Nagy – Kóger, K. Nagy, Benk – Bodó..
Slovinsko

Slovinsko do šampionátu vstoupilo ještě o mnoho hůře! Jeden z favoritů na postup do elitní divize v úvodních dvou duelech zatím nezískal ani bod a krčí se na poslední příčce. V úvodním duelu Slovinci překvapivě nestačili na Velkou Británii a v pondělí ve druhém klání podlehli Polsku. Ti nejtěžší soupeři na Slovinsko teprve čekají.
Maďarsko

Maďarsko v letošním ročníku chtělo využít domácího prostředí a zaútočit na postup do elitní skupiny světového šampionátu. V úvodním duelu však Maďarsko padlo 3:0 s Kazachstánem a sen o postupu se rázem velmi zkomplikoval. Ve druhém souboji se Maďaři postavili proti Itálii, kterou dokázali po obrovském boji přehrát výsledkem 3:2. V případě dnešní výhry se tak mohou vrátit do boje o postup.
Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství světa I.A divize mezi Slovinskem a Maďarskem. Duel startuje v 19:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Slovinsko – Maďarsko

4:1

konec (1:0, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Magovać (Mušič, Ograjenšek), 30. Urbas (Goličič, Verlič), 56. Goličič (Kuralt), 57. Kovačevič (Kuralt) – 26. Sebok

Slovinsko: Krošelj (Stojanović) – Magovać, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc (A), Pavlin – Sabolič, Tičar (A), Drozg – Goličič, Urbas (C), Verlič – Ograjenšek, Mušič, Kuralt – Hebar, Ž. Pance, Bašič – Ropret.

Maďarsko: Vay (Rajna) – Pozsgai (A), Stipsicz, Wehrs, Varga, Garát, Göz, Szirányi – Erdély, Hári, Sebok – Sofron, Sarauer, Galló – Magosi (A), Vas (C), G. Nagy – Kóger, K. Nagy, Benk – Bodó.

Rozhodčí: Ingram, Smetana – Harrington, Spur

Průběh zápasu
1. třetina
06:56 SLO 1:0 Magovać (Mušič, Ograjenšek)
08:20 HUN 2 K. Nagy, podražení
11:08 SLO 2 Magovać, hákování
14:58 HUN 2 Sofron, podražení
17:45 SLO 2 Magovać, držení
Po 1. třetině
2. třetina
23:13 SLO 2 Tičar, vražení na hrazení
25:07 HUN 1:1 Sebok
29:35 SLO 2:1 Urbas (Goličič, Verlič)
31:22 SLO 2 Gregorc, držení
35:35 HUN 2 Göz, držení
38:23 HUN 2 Varga, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
46:27 HUN 2 Garát, držení
52:42 SLO 2 Kranjc, vysoká hůl
55:05 SLO 3:1 Goličič (Kuralt)
56:52 SLO 4:1 Kovačevič (Kuralt)
59:00 SLO 2 Mušič, nedovolené bránění
Konec