Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Anglie – Itálie

1:1

konec (1:0)

27.03.2018, 21:00 • Wembley Stadium, Londýn • Jáchym Tůma

Tipsport: 2.08 3.19 4.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (23:01:16)
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:8.
Je dobojováno a tento zápas nakonec končí remízou. Dlouho to vypadalo, že Anglie udrží svůj jednobrankový náskok, jenže po faulu Tarkowského byla v 87. minutě nařízena penalta, kterou suverénním způsobem proměnil Insigne. Nic podstatného už se poté nestalo, a tak souboj těchto tradičních fotbalových zemí dopadl nerozhodně.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Po Youngově chybě se dostal do slibné akce Belotti, jenž z hranice malého vápna posílal centr pod sebe. Ten ale zblokoval Tarkowski, který tak ubránil svůj tým před pohromou.

90+4

Belotti se hnal sám na Butlanda, ale italský útočník si opět nepohlídal ofsajdové postavení a praporek asistenta sudího vyletěl vzhůru.

90+3

Z pravé strany posílal do šestnáctky další centr Sterling, jenže balon mu sjel po noze a skončil v rukavicích Donnarummy.

90+2

Angličané měli k dispozici rohový kop. Toho se ujal Young, jehož centr na přední tyč odhlavičkoval Rugani.

90+1

Nad rámec základní hrací doby bylo nastaveno pět minut.

90

Za dlouhým pasem od Parola se hnal Belotti. Ten se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu, a případný gól by tak nemohl být uznán.

89

Sterling se u postranní čáry skácel k zemi a Angličané volali po odpískání faulu, jenže v tomto případě zůstala píšťalka sudího němá.

87

87. INSIGNE - 1:1

87

Itálie právě vstřelila branku!
A máme vyrovnáno! Míč si na penaltový puntík postavil LORENZO INSIGNE, který střelou k tyči překonal Butlanda. Ten sice vystihl stranu, ale proti tomuto zakončení neměl šanci zasáhnout.

86

86.

86

Tak pozor! Hlavní sudí si ještě celou situaci prohlédl na videu a nakonec je z toho pokutový kop pro Itálii.

85

Ve vápně se po lehkém kontaktu s Tarkowskim skácel k zemi Chiesa a Italové se dožadovali penalty. Rozhodčí Aytekin ale nepíská a bude z toho pouze roh pro Squadru Azzurru.

84

Young sice uklidil míč před dotírajícím Chiesou, avšak při tomto zákroku si zřejmě ublížil a nyní je ošetřován za postranní čárou.

83

Žlutou kartu dostává Ashley Young (Anglie).

82

Sterling chtěl projít mezi třemi protihráči, ale klička se mu příliš nezdařila a Rugani jej o balon připravil.

81

Parolo opět dloubal balon za obranu na Insigneho. Tentokrát se mu ale přihrávka příliš nepovedla a míč skončil v zámezí.

80

Rashford aktivně napadal rozehrávku Itálie, jenže Bonucci potvrdil své zkušenosti a v pohodě se přes anglického fotbalistu dostal.

79

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Pellegrini, přichází Gagliardini.

78

Vyrovnání měl teď na kopačce Insigne, jenž si zaběhl za obranu na pas Parolo a jeho následná střela jen těsně minula pravou tyč Butlandovy svatyně.

77

Do konce zápasu chybí přibližně čtvrt hodiny. Dokáže Squadra Azzurra s výsledkem ještě něco udělat, nebo si Angličané svůj náskok pohlídají?

76

Do vápna si to nyní namířil Rashford. Ten se doslova probíjel italskou obranou ta ho nakonec dokázala o míč připravit.

74

Italové zahrávali standardní situaci. Tu si vzal na starosti Insigne, jenž kroutil balon na zadní tyč, avšak jeho střela zamířila těsně vedle Butlandovy brány.

73

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Stones, přichází Henderson.

72

Žlutou kartu dostává Kyle Walker (Anglie).

71

Stones za doprovodu lékaře míří za postranní čáru. Vypadá to, že se bude muset střídat.

70

Zappacostaův centr trefil do obličeje Stonese a hra je přerušena, jelikož anglický obránce zůstává ležet na hrací ploše.

71

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Lingard, přichází Cook.

70

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Vardy, přichází Rashford.

69

Tarkowski nyní poslal nepřesnou přihrávku Dierovi a ten měl co dělat, aby míč ukopl před dotírajícím Belottim.

68

Po kombinaci na jeden dotek se ke střele dostal Sterling. Ten chtěl Donnarummu obstřelit, jenže jeho pokus zamířil vysoko nad bránu.

67

Dier mohl táhnout rychlý brejk Albionu, ale nechtěl riskovat ztrátu balonu, a proto otočil hru zpět na Walkera.

66

Centr Diera mířil na přední tyč, kde balon pouze lízl Tarkowski a Donnarumma v pohodě míč chytil do svých rukavic.

65

Nyní si hráči své role vyměnili, Lallana byl nedovoleně atakován Parolem a Angličané budou mít volný přímý kop.

64

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Immobile, přichází Belotti.

63

Lallana se už už hnal do slibné šance, avšak v souboji s Parolem si pomohl faulem a sudí Aytekin okamžitě přerušil hru.

62

Odražený balon se dostal k Lallanovi, jenž z hranice pokutového území vypálil na Donnarummu. Ten ale nakonec nemusel zasahovat a italský brankář bude vykopávat od své brány.

61

Youngův centr na zadní tyč našel pouze Zappacostu, který ale pro jistotu poslal balon do zámezí. Bude z toho roh pro domácí.

60

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Oxlade-Chamberlain, přichází Lallana.
Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Trippier, přichází Rose.

59

Donnarumma si neporozuměl se svými obránci a nakonec musel zvolit odkop, který nakonec skončil za postranní čárou, a Angličané se tak dostávají k míči zcela zadarmo.

58

Na druhé straně vypálil z podobné pozice Parolo, avšak ani on nedokázal změnit stav zápasu.

57

Z hranice vápna se ke střele odhodlal Oxlade-Chamberlain. Jeho pumelice byla hodně tvrdá, ale mířila doprostřed brány, kde balon v pohodě lapil Donnarumma.

56

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Candreva, přichází Chiesa.

55

Anglie zahrávala rohový kop. Na Trippierův centr si naskakoval Young, který byl ale dobře pohlídán Ruganim a jeho zakončení nesneslo gólové parametry.

54

Do sprinterského souboje se dostali Walker s Insignem. Italský křídelník byl u balonu sice dříve, ale poté se mu zamotal pod nohy a skončil v zámezí.

53

Sterling se chtěl prosadit na pravé straně, avšak Rugani vyšel ze souboje s anglickým hráčem jako vítěz a teď zakládá útok Itálie.

52

Nyní sledujeme poněkud nezáživnou pasáž hry, Angličané drží balon a do útoku se jim příliš nechce.

51

Lorenzo Insigne se vrhl mezi dva protihráče a málem se přes ně dostal, jenže na poslední chvíli mu míč vypíchl Tarkowski.

50

Domácí fotbalisté se nikam neženou a momentálně si přihrávají na vlastní polovině. Do kombinace se už několikrát zapojil také brankář Butland.

49

Za odraženým balonem se hnal Insigne a nebýt toho, že Butland včas vyběhl a balon chytil, měla by Itálie velkou šanci na vyrovnání.

48

Lingard se hnal se svými spoluhráči do zajímavé situace tří proti třem. Nakonec z této akce ale nic nevzniklo, jelikož záložníka Manchesteru United odzbrojil Parolo.

47

Dlouhý nákop Stonese mířil na Vardyho, avšak toho v hlavičkovém souboji předčil Bonucci.

46

Ani jeden z trenérů neudělal během přestávky žádnou změnu, a tak oba týmy vstupují do druhého poločasu v totožných sestavách. Doufejme, že se dočkáme ještě nějakých branek.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi úvodní půle dnešního zápasu a hráči odcházejí do kabin za stavu 1:0 pro Anglii. Italové sice drželi po většinu první pětačtyřicetiminutovky balon na svých kopačkách, avšak reprezentace Albionu si vypracovala více brankových příležitostí. Jednu takovou proměnil ve 26. minutě Vardy, jenž si počkal na přihrávku od Sterlinga a poté chladnokrevně propálil Donnarummu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

V prvním poločase byla nastavena jedna minuta.

45

Italům zatím chybí klid v přechodové fázi. Důkazem budiž další přihrávka Parola, která byla hodně nepřesná a Immobile neměl šanci zastihnout balon na hrací ploše.

44

Zappacostu v souboji předskočil Young, jenž špičkou prodloužil balon před bránu. Tam se dravě tlačil Vardy, avšak Donnarumma včas vyběhl a stáhl si balon pro sebe.

43

Tarkowski nyní poslal pomalou přihrávku Butlandovi a ten měl co dělat, aby balon zakopl před dotírajícím Immobilem.

42

Na centr Parola si naskakoval Candreva, který však míč jen prodloužil za sebe, kde se nacházel pouze Young a ten odkopl míč daleko od pokutového území Anglie.

41

Young u postranní čáry ostře zajel do Zappacosty a Itálie bude zahrávat standardní situaci z velmi zajímavé pozice.

40

Žlutou kartu dostává Alex Oxlade-Chamberlain (Anglie).

39

Další roh Anglie opět skončil nezdarem, pro Trippierovu nabídku si v pohodě došel italský gólman.

38

Už to mohlo být o dvě branky! Sterling na sebe navázal dva obránce a poté předložil míč Youngovi. Ten vystřelil z první a nebýt lehké teče Ruganiho, Donnarumma byl byl zřejmě proti jeho střele krátký.

37

Parolo si všiml na levé straně volného Insigneho a hned mu také posílal přihrávku. Ta ale byl příliš dlouhá a skončila až u Butlanda.

36

Trippier poslal svůj centr na zadní tyč, kde číhal Dier. Ten se sice k hlavičce dostal, jenže Donnarumma s jeho zakončením neměl sebemenší potíže.

35

Oxlade-Chamberlain se dostal s míčem u nohy až do vápna, ale poté příliš přetáhl svůj centr a po zásahu Bonucciho z toho bude pouze roh.

34

Insigne se chtěl kličkou zbavit Walkera, avšak nakonec se mu balon zamotal pod nohy a anglický obránce neměl problém s odzbrojením svého soupeře.

33

Ihned poté, co se Italové zmocnili míče, se hráči Anglie stáhli na vlastní polovinu. Je zřejmé, že nechtějí svému soupeři, aby se dostal do šance.

32

Ten se ale Parolovi vůbec nepovedl a Young, který stál na přední tyči, odhlavičkoval balon do bezpečí.

31

Immobile dostal hodně prostoru a z hranice vápna chtěl prověřit Butlanda. Ten ale zasahovat nemusel, Tarkowski totiž jeho střelu tečoval a bude z toho roh.

30

Reprezentace Albionu hraje po vstřeleném gólu velice opatrně a hráči v bílých dresech si přihrávají balon na vlastní polovině. Je jasné, že nechtějí o svůj náskok hned přijít.

29

Lingard se opět chtěl prokličkovat do vápna, avšak tentokrát se mu to nepovedlo, jelikož Rugani ho dokázal o míč připravit.

28

S okamžitou odpovědí chtěl přispěchat Candreva, ale ten se na pravé straně ocitl proti přesile, a proto raději vrátil balon zpět na Bonucciho.

26

26. VARDY - 1:0

26

Anglie právě vstřelila branku!
A máme tu první branku zápasu! Sterling táhl akci Anglie středem hřiště a poté předložil míč JAMIEMU VARDYMU, jenž nekompromisní pumelicí na přední tyč nedal Donnarummovi šanci zasáhnout.

26

Po něm se k hlavičce dostal Stones, avšak jeho zakončení nemělo potřebnou razanci.

25

Lingardův centr z pravé strany trefil Bonucciho, od kterého se balon odrazil na další roh.

24

24.

24

Jamie Vardy je dnes zatím hodně aktivní a nyní se dostal do další šance, když si zaběhl za obranu na pas Younga. Obávaný střelec ale ani tentokráte neprostřelil Donnarummu, jenž předvedl proti jeho střele povedený zákrok.

23

Anglie měla k dispozici další roh, ale ani z toho se nedokázal prosadit, neboť pro centr Diera si došel Donnarumma.

22

Lingard se prokličkoval až do pokutového území, kde se po kontaktu se Zappacostou poroučel k zemi a dožadoval se penalty. Píšťalka sudího ale zůstala v tomto případě němá.

21

Další Bonucciho nahrávka mířila na Immobileho, avšak ten jeho záměr nepochopil, a tak balon doskotačil až k Butlandovi.

20

Bonucciho chtěl vyslat do útoku Parola, jenže ten si nedokázal jeho dlouhý pas zpracovat. Butland bude vykopávat od své svatyně.

19

Centr Younga mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Tarkowski. Tomu ale chybělo pár decimetrů k tomu, aby na balon dosáhl.

18

Po faulu na Diera budou Angličané zahrávat standardní situaci z poměrně zajímavé pozice.

17

Lingard táhl útok Anglie, ale na u postranní čáry si příliš předkopl míč a Bonucci ho o něj připravil.

16

16.

16

Candreva poslal do pokutového území načechraný balon a našel zcela volného Immobileho, který ale v tutové šanci nepotvrdil pověst kanonýra a Butlandovu bránu minul.

15

Na nabídku Parola se naskakoval Zappacosta, avšak před ním ještě dokázal balon přizvednout Tarkowski, jenž tak zmařil hostujícímu hráči jeho šanci.

14

Candrevův centr z z pravého křídla byl zblokován, Itálie bude zahrávat rohový kop.

13

Insigne se chtěl protáhnout po levé straně, avšak Walker byl při bránění pozorný a nedovolil mu pokračovat v akci.

12

Lingard ztratil míč a poté se jej pokusil získat zpět, jenže v souboji s Ruganim si pomohl faulem a hra je přerušena.

11

Italové zatím velice aktivně napadají rozehrávku Anglie, která s tím má poměrně značné problémy, jelikož obránci často musí balony pouze nakopávat dopředu.

10

První velká šance Anglie! Na Dierovu přihrávku za obranu si naběhl Vardy, jenž byl před Donnarummou zcela osamocený, avšak díky výbornému skluzu Ruganiho se ke střele nedostal.

9

Strerling si seběhl pro přihrávku až k vlastnímu pokutovému území a poté rozjel akci svého týmu. Ta nakonec neslavila úspěch, jelikož Dierův nepřesný pas zamířil do zámezí

8

Butlandův dlouhý nákop směřoval na rozběhnutého Vardy. K útočníkovi, který hájí barvy Leicesteru, se však balon díky obrannému zákroku Bonucciho nedostal.

7

Squadra Azzurra nyní kombinuje na vlastní polovině a hráči v modrém vyčkávají, zda se v obraně Anglie nevyskytne nějaká drobná skulina.

6

Od rohového praporku rozehrávali také domácí. Stones prodloužil Dierův centr na zadní tyč, kde se nacházel Walker. Ten byl ale malinko zaskočen, a proto jeho zakončení nesneslo gólové parametry.

5

Z toho nic nevzniklo a naopak do brejku mohli jít fotbalisté Albionu, jenže Lingard neměl kom přihrát a Bonucci jej těsně před vápnem odzbrojil.

4

Stones zaváhal v rozehrávce a byla z toho šance pro Itálii! Immobile si posunul balon na pravačku a už už se chystal ke střele, jenže na poslední chvíli mu pod nohy skočil Tarkowski, jenž jeho pokus zblokoval na roh.

3

Angličané se sice zmocnili míče, ale jejich Italové velice aktivně napadali a nakonec nezbylo Walkerovi nic jiného, než poslat dlouhý nákop na útočnou polovinu, který skončil až u Donnarummy.

2

Hned po krátké chvíli se v dobré palebné pozici ocitl Insigne. Ten si však nedokázal srovnat balon a poté k němu přistoupil Tarkowski, jenž jeho střelu zblokoval.

1

Německý arbitr Deniz Aytekin poprvé foukl do píšťalky, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali fotbalisté Itálie, kteří dnes nastupují v modrých dresech. Angličané naopak zvolili bílou sadu.

1

Utkání právě začalo.
Aktéři dnešního duelu jsou již na hrací ploše a stadionem nyní budou znít státní hymny obou soupeřů.
Úvodní sestavy:

Anglie: Butland – Walker, Stones, Tarkowski – Trippier, Dier, Oxlade-Chamberlain, Young – Lingard, Vardy, Sterling
Náhradníci: Hart, Pope, Pickford – Rose, Henderson, Maguire, Mawson, Livermore, Lallana, Cook, Alli, Rashford, Welbeck

Itálie: Donnarumma – Zappacosta, Rugani, Bonucci (C), De Sciglio – Pellegrini, Jorginho, Parolo – Candreva, Immobile, Insigne
Náhradníci: Buffon, Perin – Verratti, Verdi, Florenzi, Spinazzola, Darmian, Gagliardini, Cristante, Ogbonna, Bonaventura, Cutrone, Belotti, Ferrari, Chiesa

Rozhodčí: Deniz Aytekin – Eduard Beitinger, Rafael Foltyn (všichni Německo).
Itálie

Italové také nemohou být se svými výkony na turnajích příliš spokojení, jelikož jejich posledním výraznějším zápisem je finálová účast na mistrovství Evropy 2012, které se konalo v Polsku a na Ukrajině. Letos ale nebudou moci svou reputaci napravit, jelikož kvůli druhému místu v kvalifikační skupině G musela Squadra Azzurra do baráže, ve které nestačila na Švédsko, a sen o získání místenky do Ruska se tak rozplynul. Obzvláště to musí mrzet dlouholetou stálici národního týmu Gianluigiho Buffona, pro něhož to byla zřejmě poslední šance dostat se na mistrovství světa.

Nominace na přípravná utkání proti Argentině a Anglii:
Brankáři: Gianluigi Buffon, Gianluigi Donnarumma, Mattia Perin
Obránci: Alessandro Florenzi, Davide Zappacosta, Leonardo Spinazzola, Mattia De Sciglio, Matteo Darmian, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Daniele Rugani, Gianmarco Ferrari, Angelo Ogbonna
Záložníci: Lorenzo Pellegrini, Jorginho, Marco Verratti, Bryan Cristante, Giacomo Bonaventura, Roberto Gagliardini, Marco Parolo
Útočníci: Federico Chiesa, Simone Verdi, Antonio Candreva, Andrea Belotti, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Patrick Cutrone
Anglie

Reprezentace Albionu zažívá v posledních několika letech poněkud rozpačitá léta. Přestože se dokázala kvalifikovat na posledních pět vrcholných akcí, v boji o titul mistra světa, respektive evropského šampiona, se ji zkrátka nedaří. To je pro mnohé fotbalové fanoušky velká záhada, neboť Angličané disponují velice širokým, kvalitním a také mladým kádrem, takže je zřejmě jen otázkou času, než se hráči jako Harry Kane nebo Marcus Rashford dostanou do top formy a dovedou svoji zemi k tolik kýžené trofeji z velké akce.

Nominace na přípravná utkání proti Nizozemsku a Itálii:
Brankáři: Jack Butland, Joe Hart, Jordan Pickford, Nick Pope
Obránci: Ryan Bertrand, Joe Gomez, Harry Maguire, Alfie Mawson, Danny Rose, John Stones, James Tarkowski, Kieran Trippier, Kyle Walker, Ashley Young
Záložníci: Dele Alli, Lewis Cook, Eric Dier, Jordan Henderson, Adam Lallana, Jesse Lingard, Jake Livermore, Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere
Útočníci: Marcus Rashford, Raheem Sterling, Jamie Vardy, Danny Welbeck
Hezký úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Dnes je na programu poslední den mezistátních přátelských zápasů a k vidění bude spousta zajímavých střetnutí. My se v tomto online přenosu zaměříme na duel, ve kterém se proti sobě postaví Anglie a Itálie. Úvodní výkop je naplánován na 21:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Anglie – Itálie

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 26. Vardy – 87. Insigne (pen.)

Karty:   40. Oxlade-Chamberlain (ENG), 72. Walker (ENG), 83. Young (ENG)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:8.

Anglie: Butland – Walker, Stones (73. Henderson), Tarkowski – Trippier (60. Rose), Dier, Oxlade-Chamberlain (60. Lallana), Young – Lingard (71. Cook), Vardy (70. Rashford), Sterling
Náhradníci: Hart, Pope, Pickford – Rose, Henderson, Maguire, Mawson, Livermore, Lallana, Cook, Alli, Rashford, Welbeck

Itálie: Donnarumma – Zappacosta, Rugani, Bonucci (C), De Sciglio – Pellegrini (79. Gagliardini), Jorginho, Parolo – Candreva (56. Chiesa), Immobile (64. Belotti), Insigne
Náhradníci: Buffon, Perin – Verratti, Verdi, Florenzi, Spinazzola, Darmian, Gagliardini, Cristante, Ogbonna, Bonaventura, Cutrone, Belotti, Ferrari, Chiesa

Rozhodčí: Deniz Aytekin – Eduard Beitinger, Rafael Foltyn (všichni Německo)