Menu

Hokej

Generali play off Tipsport extraligy

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

2:1

konec (0:0, 2:0, 0:1) Stav série: 4:3

26.03.2018, 17:20 • ČPP Aréna • Čtvrtfinále • Petr Šatalík

Tipsport: 2.1 3.9 3.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pondělního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:07:43)
Semifinálové dvojice Generali play off Tipsport extraligy

HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno
Mountfield HK – HC Oceláři Třinec
Nejlepší hráči utkání

Mountfield HK – Petr Koukal
Bílí Tygři Liberec – Roman Will
Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

Mountfield HK – 12 (32)
Bílí Tygři Liberec – 17 (32)
Je dobojováno, je konec! Hradec Králové podruhé ve své historii postupuje do semifinále play off extraligy! Vyrovnanou sérii muselo po šesti zápasech rozhodnout sedmé utkání na soutoku Labe a Orlice. V první třetině měli navrch hráči z města pod Ještědem a při Mountfieldu muselo stát i hokejové štěstí, které ho zachránilo od inkasované branky. Bílí Tygři byli lepší i na začátku druhého dějství, jenže své akce gólově zúročit nezvládli. Zlomovým okamžikem duelu se stal faul Lakatoše na Smoleňáka a následná přesilovka, kterou využil Petr Koukal. O čtyři minuty později se prosadil Radek Smoleňák a výběr Václava Sýkory vedl o dvě branky. Ve třetí třetině už se celek z města pod Bílou věží soustředil především na defenzívu. Celé dějství precizně odbránil a skvěle chytajícímu Rybárovi sebral nulu až šťastný gól Severočechů, který 22 vteřin před třetí sirénou zaznamenal Lukáš Krenželok. Na vyrovnání však mužstvu Filipa Pešána nezbyl čas a do semifinálových bojů tak postupuje Mountfield Hradec Králové! Bílým Tygrům z Liberce však patří všechna čest za úžasný výkon, který v této sérii, jenž je hodná zapamatování, předvedli.

Konec zápasu.

59:45

Liberec hraje i nadále bez gólmana, Bílí Tygři rychle přenášejí hru na zadní mantinel za klec Lvů!

59:38

Sudí ještě zkoumají záznam hry, ale branka bude uznána, diskutuje se jen o čase.

59:38

59:38 Lukáš KRENŽELOK - 2:1

59:38

Liberec právě vstřelil branku!
Bílí Tygři se ještě starají o pořádné drama! Ševcova rána z modré čáry se odrazila od zadního mantinelu. Před bránu puk posunul Ordoš a v důležitém prostoru byl nejdůraznější LUKÁŠ KRENŽELOK, jenž poslal touš do sítě. Asistence: Jan Ordoš, Martin Ševc.

59:32

Filippi vybruslil z pravého rohu a snažil se překvapit Rybára ranou na přední tyč. Strážce svatyně Mountfieldu však byl na své konstrukci dobře přilepený. Následoval icing Hradce.

59:04

Dragoun vyhrál vhazování proti Filippimu, přesto se hráči z města pod Ještědem opět usazují na zadním mantinelu, kde se rvou s beky Lvů o touš.

58:57

Liberecké nahození přikryl Rybár lapačkou. Následně do něj najel jeden z útočníků Severočechů a srazil mu z hlavy masku. Sudí proto vykazují hru do středního pásma.

58:48

Severočeši opět chvíli vařili svého soupeře v jeho třetině, Cingel ale zabojoval na obranné modré a poslal puk k bráně Bílých Tygrů.

58:13

Vydarený vystřeluje kotouč přes obrannou modrou a Východočeši se opět na chvíli vymaňují z tlaku protivníka.

57:43

Smoleňák obětavě padl do střely Pyrochty, což vyústilo ve vyhození kotouče přes všechny čáry.

57:22

Bilíř se od zadního mantinelu nedokázal protlačit před bránu Lvů. Beci Mountfieldu ho odzbrojili a poslali kotouč na zakázané uvolnění.

56:59

Redenbach dostal kotouč na pravý mantinel a ihned ho vyslal na bránu Hradce. Rybár opět srazil touš před sebe a až následně ho přikryl rukavicí. Strategicky se snaží šetřit čas.

56:37

Cibulskis zastavil přihrávku do předbrankového prostoru. Koukal zabojoval u obranné modré a Lvi dostali kotouč o pár metrů dál od klece Mountfieldu.

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

2:1

konec (0:0, 2:0, 0:1) Stav série: 4:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 34. Koukal (Zámorský, Červený), 38. Smoleňák (Kukumberg, Berger) – 60. L. Krenželok (Ordoš, Ševc)

Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.

Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Maier – L. Krenželok, P. Jelínek (A), Bulíř – M. Kvapil, Filippi, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Jašek – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský.

Rozhodčí: Hribik, Šír – Ondráček, Špůr

Diváci: 6890

Průběh zápasu
1. třetina
12:00 HKM 2 Graňák, držení
Po 1. třetině
2. třetina
23:35 LIB 2 Redenbach, podražení
33:19 LIB 2 Lakatoš, nedovolené bránění
33:41 HKM 1:0 Koukal (Zámorský, Červený)
34:56 HKM 2 Gregorc, vysoká hůl
37:45 HKM 2:0 Smoleňák (Kukumberg, Berger)
Po 2. třetině
3. třetina
42:16 HKM 2 Zigo, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
44:04 HKM 2 Koukal, podražení
59:38 LIB 2:1 L. Krenželok (Ordoš, Ševc)
Konec