Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Nitra – HK DUKLA Trenčín

4:1

konec (1:0, 1:0, 2:1)

25.02.2018, 16:00 • Nitra Aréna • 50. kolo • Róbert Gašpárek sk

Máme tu koniec stretnutia, po ktorom si dôležité tri body do ligovej tabuľky pripíšu hráči Nitry, ktorí v dnešnom zápase vyhrali hladko 4:1. Veľkú pochvalu si zaslúži najmä Michal Rais, ktorý v dnešnom zápase vsietil prvé dva zásahy stretnutia, čo sa u obrancu nevidí každý deň. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (18:35:02)

Koniec zápasu.

59:01

Bezúch sa dostal po vhadzovaní do zakončenia, ale jeho delovka skončila len na hokejke Jakuba Ručkaya, od ktorého sa puk odrazil do ochranej siete. Vhadzovanie sa tak bude opakovať.

58:48

Oddychový čas hostí.

58:48

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Cody Bradley – 2 min., hákovanie).

58:30

Bezúch našiel Olveckého, ktorý bol však tiesnený hneď dvojicou brániacich hráčov, a tak sa mu zakončiť nepodarilo. Puk už majú na svojich čepeliach domáci hráči.

57:10

Michal Krištof doviezol puk až za bránku súpera, čo jeho tím využíva k rýchlemu prestriedaniu.

56:20

Tomáš Starosta si teraz dokonale splnil svoje obranné povinnosti, keď nedovolil rozbehnutému Macíkovi zakončiť.

55:30

Hostia sa dostali do útočnej tretiny, kde však vôbec nič nevymysleli. Pri puku sú domáci hráči, ktorí upokojili napätý priebeh hry.

54:13

Nitra dala gól!
Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku, na ktorého konci bol MICHAL KRIŠTOF, ktorého gól stál naozaj za to. Naznačil strelu, vďaka čomu oklamal brániaceho hráča spoločne s gólmanom, potiahol puk do bekhendu a následne len zasunul puk do odkrytej časti bránky. Stav stretnutia je 4:1 a zdá sa, že je o víťazovi rozhodnuté. Asistencia: Tomáš Mikúš, Matej Paulovič.

53:01

Gašparovič si nepríjemne nakorčuloval medzi kruhy, odkiaľ sa rozhodol ohroziť bránku súpera. Lawson toho veľa nevidel a na jeho šťastie dokázal puk zblokovať jeden z jeho spoluhráčov.

52:13

Puk sa nachádza za bránkou Nitry, ale sú to práve hokejisti domáceho tímu, kto ho má pevne pod kontrolou.

51:06

Nitrania si troška zavadzali na útočnej modrej čiare, vďaka čomu prišli o puk. Pri puku sú momentálne hostia, ktorí sa pokúsia ohroziť bránku súpera.

50:08

Branko Radivojevič sa pokúsil o prekvapivé zakončenie z pravej strany, na ktoré dokázal však Lawson reagovať a puk bez problémov zachytiť.

49:44

Marek Slovák vyslal smerom k bránke tvrdú strelu, ktorá skončila v lapačke Michala Valenta. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Trenčína.

49:21

Puk sa nachádza v tretine Dukly Trenčín, kde oň bojujú oba celky pri mantineli.

48:10

Olvecký nahodil puk do útočnej tretiny, kde ho však nedokázal nikto z jeho spoluhráčov zachytiť. Domáci hokejisti už rozbiehajú rýchly protiútok.

47:07

Trenčín dal gól!
Peter Sojčík sa pokúsil z otočky zakončiť, ale na tento pokus dokázal gólman ešte reagovať. Puk však vyrazil len pred seba, kde stál osamotený ERIK SMOLKA, ktorý pohodlne upratal puk do odkrytej bránky. Stav stretnutia je 3:1!

47:01

Hostia nedokázali doposial nájsť recept na domáceho gólmana a nenašiel ho ani Juraj Bezúch, ktorý sa dostal do samostatného úniku, ale nedokázal puk upratať do siete.

46:09

Matúš Rais mal na hokejke hetrik. Odhodlal sa k strele od modrej, ale toto bolo skôr zakončenie vhodné na teč. To sa však neudialo, a tak to bol len ľahký zákrok pre gólmana.

45:35

Do dobrej príležitosti sa dostal Gašparovič, ktorý z väčšieho uhlu nedokázal trafiť puk medzi tri žrde.

45:01

Domáci hráči sa dostali do prečíslenia traja na dvoch. Pri puku bol Kutálek, ktorý sa napokon rozhodol priamo ohroziť gólmana. Ten však svojím zakončením netrafil priestor bránky.

44:18

Domáci v plnom počte.

42:18

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jakub Ručkay – 2 min., hákovanie).

40:54

Nitra dala gól!
To čo sa mu nepodarilo pri trestnom strieľaní sa mu podarilo počas hry. MAREK SLOVÁK sa po prihrávke Miroslava Pupáka dostal k puku, ktorý dokázal upratať až za chrbát gólmana. Stav stretnutia je 3:0!

40:01

Začala sa tretia tretina.
Skončila sa druhá tretina, v ktorej sme mali možnosť vidieť jeden presný zásah. Ten sa podaril vsietiť opäť Matúšovi Raisovi, ktorý využil zaváhanie trenčianskej defenzívy. Stav po druhej tretine je 2:0. My sa Vám opäť hlásime po prestávke, ktorá bude trvať približne 15 minút.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:52

Domáci v plnom počte.

39:11

Matúš Slovák bol nepríjemne narazený na mantinel. Po tomto súboji ostáva trocha otrasený, ale z ľadu odchádza po svojich.

38:41

Tomáš Starosta sa snažil dostať puk do útočnej tretiny, čo sa mu však nepodarilo. Puk zachytil jeden z obrancov, ktorý ho vyhodil cez všetky čiary do bezpečia.

37:52

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Radoslav Macík – 2 min., krosček).

37:25

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Andrej Deveaux – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).

37:10

Nitra dala gól!
MATÚŠ RAIS si skvelo nakorčuloval do voľného priestoru, kde okamžite dostal milimetrovú prihrávku. Ocitol sa zoči-voči gólmanovi, ktorého presnou strelou prekonal dnes už druhý raz. Stav stretnutia je 2:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Matej Paulovič.

36:50

Juraj Šiška zakončil rýchly brejk svojho tímu strelou, ktorá však putovala len do stredu bránky, kde stál pripravený gólman, ktorý puk bez problémov zachytil. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Dukly.

36:02

Domácemu publiku sa nepáčil súboj pri mantineli. Zdalo sa im, že bol Mikúš faulovaný. Hlavný rozhodca to však videl inak a nechal hru pokračovať ďalej.

35:15

Kutálek dokázal získať v útočnej tretine puk na svoju stranu, ale aj oň rýchlo prišiel po včasnom zákroku Tomáša Starostu.

34:07

Hostia v plnom počte.

33:24

Domáci v plnom počte.

33:15

Jeden z hráčov Dukly sa až príliš ľahko dostal pred Lawsona, ktorého však z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať.

32:30

V dnešnom stretnutí sme mali možnosť vidieť už dvanásť vylúčení, ale len jedno bolo využité. Hra je prerušená a bude sa vhadzovať v stredovom kruhu.

32:07

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Matúš Holenda – 2 min., nedovolené bránenie).

32:00

Domáci v plnom počte. Dukla bude pokračovať presilovou hrou, ktorá bude trvať minútu a pol.

31:24

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jameson Milam – 2 min., sekanie).

30:00

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Ondrej Mikula – 2 min., sekanie).

29:15

Ale nebude z toho nič. Marek Slovák si síce položil gólmana, ale dostal sa už do príliš veľkého uhlu, z ktorého nedokázal trafiť prázdnu bránku. Stav stretnutia tak ostáva nezmenený – 1:0!

29:15

Marek Slovák sa dostal do samostatného úniku, čo sa snažil riešiť Tomáš Starosta, ktorý ho však niekoľkokrát hákoval. Hlavný rozhodca nariadil samostatný nájazd, ktorý sa bude snažiť využiť Marek Slovák.

28:02

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Juraj Šiška – 2 min., hákovanie).

27:31

Domáci fanúšikovia signalizovali faul, ale hlavný arbiter si ničoho nevšimol a necháva hru aj naďalej pokračovať bez prerušenia.

26:51

Domáci v plnom počte.

26:04

Tomáš Starosta sa rozhodol zakončiť od modrej. Jeho tvrdý projektil skončil len na brániacom hráčovi, ktorý okamžite puk upratal cez všetky čiary do bezpečia.

25:34

Hostia sa už usadili v útočnom pásme, kde sa budú snažiť využiť presilovú hru. Tie im dnes nevychádzajú podľa predstáv.

24:51

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Tibor Kutálek – 2 min., sekanie).

24:45

Čiarový rozhodca po prerušení hry neudržal stabilitu a spadol na ľadovú plochu. Počas toho ako sa šmýkal po ľadovej ploche, tak trafil aj dvojicu domácich hráčov, ktorí sa taktiež ocitli na zemi. Vtipný okamih.

24:25

Hra je prerušená, pretože trenčianská bránka opustila svoje miesto.

24:00

Juraj Šiška sa z ničoho nič dostal do zaujímavej pozície na zakončenie, čo sa aj snažil využiť. Po jeho strele sa vyznamenal Michal Valent, ktorý puk poľahky zachytil.

23:10

Hostia v plnom počte.

22:02

Michal Valent si na svoje konto pripíše úspešný zákrok po delovke Mikúša. Naďalej sú pri puku domáci hráči, ktorí opäť roztočili presilovkový kolotoč.

21:49

Hostia so štyrmi hráčmi.

21:10

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Jozef Švec – 2 min., nedovolené bránenie). Nitra bude hrať presilovku piati na troch v trvaní 39 sekúnd.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Máme tu koniec prvej tretiny, ktorú možno označiť ako veľmi atraktívnu. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah, ktorý zaznamenal obranca Matúš Rais, ktorý dokázal využiť presilovú hru svojho tímu. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:49

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Branko Radivojevič – 2 min., krosček).

19:44

Hra je prerušená a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Hra sa nám v závere veľmi kúskuje a vyzerá to tak, že sa tu už nič zaujímavé neudeje.

19:00

Do konca prvej tretiny ostáva posledná minútka.

18:27

Domáci v plnom počte.

17:00

Lawson si na svoje konto pripíše ďalší úspešný zákrok po tvrdom zakončení jedného z hráčov Dukly. Puk smeruje na ochrannú sieť a nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Nitry.

16:27

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., sekanie).

16:15

Marek Slovák ostáva po súboji ležať na ľadovej ploche. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry ešte naskočí bez nejakých zdravotných komplikácii.

15:30

Do veľkej príležitosti sa dostal Mikúš, ktorý sa do prihrávky oprel z prvej. Nebola to ideálna pozícia, vďaka čomu nedokázal presne zakončiť do odkrytej bránky.

14:55

Mikúš sa individuálnym spôsobom rútil smerom dopredu, ale na dvojicu brániaci hráčov bol prikratky a o puk prišiel.

13:28

Hostia v plnom počte.

12:50

Do obrovskej príležitosti sa v presilovej hre dostal Mikúš, ktorý svojou strelou nastrelil len brvno súperovej bránky. To bola šanca!

12:20

Domáci hráči sa prvýkrát od začiatku presilovej hry dokázali usadiť v útočnej tretine, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihravok.

11:28

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Peter Sojčík – 2 min., podrazenie).

11:19

Domáci v plnom počte.

10:10

Bezúch nedostal priam ideálnu prihrávku od Starostu, no napriek tomu zakončil. Lawson mal s týmto zakončením problémy, ale napokon si so všetkým poradil. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Nitry.

09:19

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Justin Kovacs – 2 min., hákovanie).

08:30

Lawson bol nútený opustiť svoju bránku, aby bol pri puku skôr ako útočiaci hráč. To sa mu podarilo, vdaka čomu sa trenčania nedostali do zakončenia.

07:44

Ihneď po vhadzovaní sa ku zakončeniu dostal Tomáš Starosta, ktorého tvrdá delovka skončila na ochranej sieti po zákroku Lawsona. Nasledovať bude ďalšie vhadzovanie.

07:20

Trenčania majú počas celého zápasu veľké problémy s presnými prihrávkami, ktoré sa domácim darí zachytávať.

06:37

Puk sa nachádza na polovici Dukly, ale sú to práve hokejisti Trenčína, kto ho má pevne pod kontrolou.

05:56

Nitra dala gól!
Domáci hokejisti teraz ukázali svojmu súperovi, ako sa hraje presilová hra. Po peknej kombinácii sa do zakončenia dostal MATÚŠ RAIS, ktorý strelou z prvej rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 1:0!

05:14

Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Juraj Bezúch – 2 min., nešportové správanie).

05:12

Domáci v plnom počte.

04:35

Hostia už roztočili presilovkový kolotoč, ale zatiaľ to je len bez vážnejšej príležitosti.

04:01

Trenčania majú veľke problémy sa usadiť v útočnom pásme. Zatiaľ je to z ich strany veľké trápenie.

03:12

Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Rýgl – 2 min., držanie).

03:02

Pohroziť sa pokúsili aj domáci, ale rozbehnutý Mikúš sa nedostal do dobrej streleckej pozície a napokon aj o puk prišiel.

02:00

Do sľubnej príležitosti sa dostal jeden z hráčov hostí, ktorý však nedokázal prestreliť ležiaceho Lawsona, ktorý puk zachytil svojím betónom.

01:20

Sojčík sa snažil zakončiť spoza Slováka, čo sa mu však nepodarilo, pretože bol jeho pokus zblokovaný.

00:35

Hostia sa hneď z úvodu usadili v útočnom pásme súpera, kde sa dostali do zakončenia. Lawson si na svoje konto pripíše prvý úspešný zákrok.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Nitra: Lawson – Milam T., Rais, Paulovič, Krištof, Mikúš – Milam J., Ordzovenský, Kovacs, Slovák, Blackwater – Pupák, Versteeg, Ručkay H., Bradley, Kutálek – Korím, Rýgl, Šiška, Ručkay J., Macík

Dukla Trenčín: Valent – Starosta, Romančík, Bezúch, Olvecký, Radivojevič – Fruhauf, Cebák, Sojčík, Smolka, Varga – Holenda, Bohunický, Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Pač, Deveaux, Švec, Hudec

Rozhodca: Novák, Stano – Synek, Šefčík – Čavojský.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 50. kolo našej Tipsport ligy kde HK Nitra privíta na svojom ľade Duklu Trenčín. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

HK NITRA:

Hokejisti Nitry sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na druhej priečke so ziskom 97 bodov. Rovnaký bodový zisk má aj Banská Bystrica, ktorá sídli na prvom mieste. Nitrančania majú na svojom konte dvadsaťsedem výhier, šesť výhier po predĺžení, ale aj štyri prehry po predĺžení a dvanásť prehier v riadnej hracej dobe. Svojím súperom dovedna nastrieľali 174 gólov a 135 inkasovali. Momentálne ťahajú dvojzápasovú šnúru bez víťazstva. Naposledy sa predstavili práve u spomínanej Banskej Bystrici, ktorej podľahli po výsledku 1:4. Jediným presným strelcom domácich sa stal Blackwater.

DUKLA TRENČÍN:

Hráči Dukly sa po 49. kole nachádzajú na piatej priečke a na svojho dnešného súpera a rovnako aj na lídra súťaže stráca len tri body. To sa im podarilo po dvadsiatichsiedmych víťazstvách, piatich víťazstvách po predĺžení, troch porážkach po predĺžení a po štrnástich prehrách v riadnom hracom čase. Naposledy aj celkom prekvapivo podľahli na ľade Liptovského Mikuláša 2:3 po predĺžení. Šťastnými strelcami Trenčína sa stal Bačík spoločne s Radivojevičom.

Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

HK Nitra – HK DUKLA Trenčín

4:1

konec (1:0, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Rais (Krištof, Paulovič), 38. Rais (Paulovič), 41. Slovák (Pupák, Versteeg), 55. Krištof (Mikúš, Paulovič) – 48. Smolka (Sojčík)

HK Nitra: Lawson – Milam T., Rais, Paulovič, Krištof, Mikúš – Milam J., Ordzovenský, Kovacs, Slovák, Blackwater – Pupák, Versteeg, Ručkay H., Bradley, Kutálek – Korím, Rýgl, Šiška, Ručkay J., Macík

HK DUKLA Trenčín: Valent – Starosta, Romančík, Bezúch, Olvecký, Radivojevič – Fruhauf, Cebák, Sojčík, Smolka, Varga – Holenda, Bohunický, Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Pač, Deveaux, Švec, Hudec

Rozhodčí: Novák, Stano – Synek, Šefčík – Čavojský

Průběh zápasu
1. třetina
03:12 NIT 2 Rýgl, držení
05:14 TRE 2 Bezúch, nebezpečná výstroj
05:56 NIT 1:0 Rais (Krištof, Paulovič)
09:19 NIT 2 Kovacs, hákování
11:28 TRE 2 Sojčík, podražení
16:27 NIT 2 Slovák, sekání
19:49 TRE 2 Radivojevič, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
21:10 TRE 2 Švec, nedovolené bránění
24:51 NIT 2 Kutálek, sekání
28:02 NIT 2 Šiška, hákování
29:15 TRE TS Starosta, hákování
30:00 TRE 2 Mikula, sekání
31:24 NIT 2 Milam, sekání
32:07 TRE 2 Holenda, nedovolené bránění
37:10 NIT 2:0 Rais (Paulovič)
37:25 TRE 10 Deveaux, nesportovní chování
37:52 NIT 2 Macík, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
40:54 NIT 3:0 Slovák (Pupák, Versteeg)
42:18 NIT 2 Ručkay, hákování
47:07 TRE 3:1 Smolka (Sojčík)
54:13 NIT 4:1 Krištof (Mikúš, Paulovič)
58:48 NIT 2 Bradley, hákování
Konec