Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam

2:0

konec (0:0)

21.01.2018, 14:30 • Amsterdam Arena, Amsterdam • 19. kolo • Dominik Tobola (@DomTo81)

Tipsport: 1.82 3.67 4.16 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

89

Druhé střídání domácích. Ze hřiště odchází argentinská posila z Independiente Nicolás Tagliafico a nahrazuje jej Maximillian Wöber, teprve devatenáctiletý rakouský obránce.

85

Vůbec poprvé střídá také trenér Erik ten Hag. Odchází střelec první branky Donny van de Beek a jeho místo zaujímá za týden devětadvacetiletý Siem de Jong.

85

Odchází zraněný Malacia a jeho místo zaujímá Haps.

75

Dnešní utkání sleduje v Amsterdam Areně, nebo chcete-li v Areně Johana Cruijffa, celkem 53 320 diváků. Do vyprodaného stavu chybí necelé dvě stovky.

73

Dnes málo viděný Boëtius naštvaně opouští hřiště a na jeho místo nastupuje turecký hráč Basaçikoglu.

71

Dvě velké šance po sobě pro domácí! Nejprve se v nadějné pozici objevil Kluivert a následně dorážel Neres Campos, ale ani jeden se ve velmi dobré příležitosti neprosadil.

63

S ohledem na další průběh smolař utkání Steven Berghuis přepouští místo Amrabatovi. Teď už může jen přemýšlet, jak by to vypadalo, kdyby proměnil šanci ze závěru poločasu.

58

A je to tady. Přesněji řečeno to, co jsem naznačoval v průběhu prvního poločasu. Červená karta je však tak nějak už zvykem De Klassikieru. Nicolai Jörgensen neudržel nervy na uzdě při souboji na středu hřiště a zcela zbytečně zajel do Van De Beeka. Hloupým faulem číslo dvě tak trestuhodně oslabuje svůj celek po druhé žluté kartě.

53

53. Klaas-Jan HUNTELAAR - 2:0

53

Ajax právě vstřelil branku!

Další krásná akce, tentokráte na pravé straně, znamená další branku do sítě Feyenoordu. Joël Veltman si ukázal, kam chce míč a pak v šestnáctce krásně odcentroval přímo na zcela volného KLAASE-JANA HUNTELAARA a ten před skoro odkrytou brankou měl jednoduchý úkol. Trefit hlavou. Povedlo se a Ajax je velmi blízko třem bodů, byť do konce ještě zbývá 35 minut.

50

50. Donny van de Beek - 1:0

50

Ajax právě vstřelil branku!

Ajax jde, pokud vezmeme v úvahu celkový herní projev, po zásluze do vedení. Tagliafico viděl v náběhu de Jonga, který krásnou přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování dvacetiletého benjamínka DONNYHO VAN DE BEEKA a ten našel skulinu mezi nohama Jonese!

45+1

Obrovská šance úplně na konci poločasu. Po nejistém odrazu od Jonesovi zakončoval z voleje a krkolomné pozice Justin Kluivert. Jeho ránu zablokovala obrana Feyenoordu.

42

42.

42

První zmínky o útočné hře Feyenoordu se objevují v dvaačtyřicáté minutě a hned to byly zmínky takřka gólové. Nejprve se do zakončení sympaticky hnal Maročan El Ahmadi. A poté prozatím v největší šanci dosavadního průběhu utkání dostal krásný centr na hlavu sbíhající Sven Berghuis, který tváří v tvář Onanovi selhal. Do protipohybu byl kamerunský strážce branky připraven reagovat.

38

Ukázkový šlapák na stehno předvedl Sven van Beek, který tak pro Feyenoord "získává" třetí žlutou kartu. Ziyech má hezké tetování kolíků rotterdamského stopera.

36

Nicolai Jörgensen nyní vidí po zásluze žlutou kartu. Neres Campos se kolem něj prohnal a dánský forvard zatáhl doslova a do písmene za krční brzdu. Div, že Brazilce neuškrtil.

23

Justin Kluivert má sakra rychlé nohy. To nyní dokázal v krátkých rychlostních soubojích na levé straně. Míč si však předkopl až příliš a poté místo kulatého nesmyslu kopl do van Beeka. Zdá se mi ale, že žlutá karta je až příliš velkým trestem.

22

První žlutou kartu zápasu vidí Jeremiah St. Juste. Ten totiž až příliš tvrdě dohrál Tagliafica.

14

14.

14

Ač už to pomalu vypadalo, že Tagliafico po dobrém náběhu na levé křídlo míč ve hře nestihne, nakonec argentinský hráč odcentroval a div, že z toho nebyla branka. Na míč si agilně naskočil Huntelaar a chyběly decimetry, aby se odchovanec Heerenveenu radoval!

Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. van de Beek, 53. Huntelaar

Karty:   23. Kluivert (AJA) – 22. St. Juste (FEY), 36. N. Jörgensen (FEY), 38. van Beek (FEY)   58. N. Jörgensen (FEY)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:0. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:8.

Ajax Amsterdam: Onana – Tagliafico (89. Wöber), F. de Jong, de Ligt, Veltman – Ziyech, Schöne, van de Beek (85. S. de Jong) – Kluivert, Huntelaar, Neres.
Náhradníci: Lamprou – Wöber, Younes, Eiting, Cassierra, S. de Jong, Mazraoui, Zeefuik.

Feyenoord Rotterdam: Jones – Malacia (85. Haps), Tapia, van Beek, St. Juste – Vilhena, Toornstra, El Ahmadi – Boëtius (73. Basaçikoglu), N. Jörgensen, S. Berghuis (63. S. Amrabat).
Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – Nieuwkoop, Haps, Sam Larsson, Basaçikoglu, Diks, S. Amrabat, Vente, Botteghin.

Rozhodčí: B. Kuipers – S. van Roekel, E. Zeinstra – S. Mulder (všichni NED).

Diváci: 53 320