Menu

Florbal

Mistrovství světa žen

Slovensko – Lotyšsko

6:4

konec (2:0, 0:1, 4:3)

09.12.2017, 11:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • O 5. - 6. místo • Jakub Kocourek (@kubikocourek) sk

Tipsport: 1.38 6.34 4.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Podarilo sa! Nebolo to vôbec jednoduché, no slovenské florbalistky nesklamali fantastické publikum na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v zápase o konečné 5. miesto zdolali Lotyšsko 6:4, čím dosiahli najlepšie umiestnenie v histórii slovenského florbalu. Za najlepšie hráčky zápasu boli vyhlásené Gunita Karklinová a Lucia Košturiaková. Slovenská kapitánka sa dnes lúči so svojou reprezentačnou kariérou. Jej spoluhráčky spoločne so skvelým publikom jej práve v tejto chvíli ďakujú za to, čo spravila pre slovenský ženský florbal. Lucia, ďakujeme! S konštatovaním, že slovenské florbalové reprezentantky obsadili na majstrovstvách sveta v Bratislave skvelé 5. miesto sa s vami lúčim a ďakujem vám za pozornosť, ktorú ste venovali všetkým našim online prenosom z historicky prvého svetového šampionátu vo florbale na území Slovenska. Lúči sa s vami Jakub Kocourek! (13:13:48)

Koniec zápasu.

59:46

Slovensko dalo gól! Lotyšky hrali vabank, Lauma Visnevská opustila bránku. Katarína Klapitová vybojovala loptičku pri ľavom mantineli, posunula ju DENISE FERENČÍKOVEJ a tá dáva gólom do prázdnej bránky zabudnúť na tú smolu, ktorá ju dnes celým zápasom sprevádzala. Asistencia: Klapitová.

59:41

Lotyšsko dalo gól! Slovenky v závere zápasu znova poľavili v koncentrácii a bojovné Lotyšky to využívajú na svoj štvrtý gól, keď sa presadzuje po prihrávke spoza bránky nikým nekrytá LIGA GARKLAVOVÁ. Asistencia: Bankavaová.

58:40

Slovensko dalo gól! Tak toto bola jednoducho nádhera. Aké je to jednoduchée, keď to ide. Akcia sa začala u Kataríny Klapitovej, ktorá posunula loptičku Lenke Cuprákovej. Tá už mohla sama strieľať, no eešte našla v lepšej pozícii postavenú KRISTÍNU HUDÁKOVÚ, ktorá prekonáva bezmocnú Visnevskú! Asistencia: Cupráková.

57:55

Michaela Šponiarová vyviezla loptičku z vlastne polovice, nabila Lenke Cuprákovej, jej strela na vzdialenejšiu žrď ide tesne mimo!

57:34

Tréner Lotyšska si berie oddychový čas a vyzerá to tak, že o malú chvíľu Lauma Visnevská opustí svoju bránku.

57:34

Fanastická Karolína Krištofová! Denisa Isjominová dostala prihrávku spoza bránky a nikým nekrytá pálila z hranice bránkoviska. Krištofová však úžasným spôsobom dokázala zasiahnuť svojou ľavou rukou!

57:03

Denis Ferenčíková vybojovala loptičku pre Luciu Košturiakovú, tá ani tentokrát netrafila z dobrej pozície bránku Lotyšska!

56:33

Lotyšky už nemajú na čo čakať a vrhajú všetky sily do útoku. Karolína Krištofová si musela pred malou chvíľou pripísať ďalší dôležitý zákrok.

55:03

Denisa Ferenčíková má dnes smolu vrchovatú. Teraz pred ňou po vynikajúcej prihrávke do Lucie Košturiakovej zívala úplne odkrytá lotyšská bránka, no Ferenčíková míňa!

54:13

Slovensko dalo gól! Áno, áno, áno! Slovenky sú znova vo vedení! Vynikajúcu prácu odviedla za bránkou Lotyšska Lenka Cupráková, ktorá po tvrdých súbojoch poslala loptičku pred bránkovisko, Klaudia Robová ešte neuspela, no KRISTÍNA HUDÁKOVÁ už Laumu Visnevskú prekonáva! Asistencia: Robová.

53:15

Denise Ferenčíkovej to tam dnes snáď nepadne. Tentokrát sa Ferenčíková pokúsila z bekhendu zakončiť z úrovne bránkoviska, loptička lízala ľavú žrdku!

52:45

Protiútok Lotyšiek zastavila Kristína Hudáková, ktorá aj potiahla loptičku po ľavom krídle, no bránku Laumy Visnevskej veľmi tesne minula!

52:20

Lenka Cupráková bola aktívna za bránkou Lotyšiek, no jeden z rozhodcov napokon píska proti nej a loptičku prisudzuje súperkám.

51:34

Lotyšsko dalo gól! Tak toto sme rozhodne nepotrebovali. Jana Trošková spravila pri zakladaní útoku spoza vlastnej bránky obrovskú chybu, keď jej loptičku zobrala PAULA EGLEOVÁ, ktorá prestreľuje bezmocnú Krištofovú a vyrovnáva na 3:3. Bez asistencie.

50:30

Do konca tretej tretiny zostáva už menej ako desať minút a Slovenky sú stále o jeden gól bližšie ku konečnému piatemu miestu. Momentálne však sledujeme na hracej ploche veľké taktické manévre.

49:47

Michaela Šponiarová mala teraz šťastie v nešťastí, keď sa jej prihrávka na Paulínu Hudákovú spoza vlastnej bránky odrazila rovno na hokejku Zeltite Bankavaovej, no Šponiarová dokázala svoju chybu napraviť dobrým obranným zákrokom.

48:51

Zaujímavý pokus od Jany Troškovej, ktorá sa na pravom krídle obtočila okolo vlastnej osi a ohrozila Laumu Visnevskú. Tá však bola na svojom mieste a loptičku vyrazila do bezpečia.

48:16

O pár sekúnd neskôr sa už na vlastnej polovici Paulína Hudáková porúčala k zemi, tentokrát to však bude bez vylúčenia na lotyšskej strane.

48:06

Paulína Hudáková napriahla z otočky z pravej strany, loptička ide vedľa pravej žrde bránky Laumy Visnevskej.

47:02

Lenka Cupráková sa snažila vyzvať na zakončenie Janu Troškovú, no lotpičku sa ešte podarilo nadraziť lotyšskej obrankyni, a tak Trošková nemohla presnejšie zakončiť.

46:37

Slovenky držia loptičku na polovici súperiek, tie však zatiaľ dokážu naše hráčky vytláčať z ideálnych streleckých pozícií.

45:53

Tak teraz musia Lotyšky ruky, nohy bozkávať svojej bránkárke Visnevskej, ktorá v priebehu pár sekúnd zastavila krásnu strelu Lucie Košturiakovej aj následnú nádejnú dorážku Denisy Ferenčíkovej!

45:15

Kristína Hudáková nastreľovala loptičku na teč pre Lenku Cuprákovú, tá ju len veľmi tesne minula! Toto mohol byť krásny gól!

44:20

Tak dnes to bude ešte poriadna dráma. Slovenské florbalistky už do toho dávajú aj posledné zvyšky síl, no proti húževnato bojujúcim súperkám to rozhodne nemajú jednoduché.

43:54

Lotyšsko dalo gól! Tak to snáď ani nie je pravda. Slovenky po strelenom góle akoby prestali hrať, prepadli v defenzíve, čo dokázala na kontaktný gól využiť IEVA PRIEDEOVÁ. Asistencia: Mikovová.

43:15

Slovensko dalo gól! Gól, gól, gól! Slovenky využívajú presilovú hru a odskakujú súperkám na dvojgólvý rozdiel. Alžbete Ďuríkovej síce nevyšla jej strieľaná prihrávka tak, ako by si predstavovala, no napriek tomu sa loptička dostala k MICHAELE ŠPONIAROVEJ, ktorá trafila nádherne do ľavého horného rohu bránky! Asistencia: Ďuríková.

42:24

Lucia Košturiaková pekne našla pri ľavej žrdke Paulínu Hudákovú, tá z tesnej blízkosti netriafa bránku Laumy Visnevskej!

41:15

Kristína Hudáková sa rozbehla po ľavom krídle a Eliza Bezinová ju musela zastaviť len za cenu faulu. Slovenky majú k dispouícii tretiu presilovú hru v zápase.

40:55

Tak teraz sme mali aj trochu šťastia, keď Zeltite Bankavaová v dobrej pozícii netrafila bránku Karolíny Krištofovej.

40:27

Lucia Košturiaková poslala až príliš prudkú prihrávku Denise Ferenčíkovej, následne musela sama slovenská kapitánka zapracovať v obrannom rohu.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Je to veľký boj. Slovenky síce aj po druhej tretine vyhrávajú nad Lotyšskom pomerom 2:1, no lotyšské florbalistky predvádzajú veľmi kvalitný výkon založený na mimoriadne pozornej defenzíve a následných rýchlych protiútokoch. Slovenské reprezentantky v druhej tretine trochu ubrali zo svojej ofenzívnej aktivity, no napriek tomu pôjdu do tretej tretiny v lepšej východiskovej pozícii ako ich súperky. Dúfajme, že sa im čo najskôr podarí streliť upokojujúci tretí gól, ktorý by snáď definitívne zlomil odpor Lotyšiek.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:54

Krásna kombinácia Sloveniek, ktorú po prihrávke od Paulíny Hudákovej zakončuje len tesne vedľa Michaela Šponiarová! Veľká škoda!

38:35

Po nastrelľovanej loptičke do bránkoviska sa snažila do zakončenia pretlačiť Jana Trošková, lotyšské obrankyne jej to však neumožnili.

37:51

Slovenky nehrajú túto presilovú hru zle, no Denise Ferenčíkovej dnes snáď nie je súdené skórovať. Nepresnou strelou sa prezentovala aj Paulína Hudáková.

37:23

Alžbeta Ďuríková prihrala doprava Denise Ferenčíkovej, Lauma Visnevská si jej strelu na bližšiu žrď dokázala postrážiť.

36:18

Paulína Hudáková predviedla veľkú aktivitu pred bránkou Lotyšska, vďaka čomu vybojovala pre Slovenky ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza Elizabete Pavlovská.

35:50

Denisa Ferenčíková chcela teraz trochu zbytočne ešte šperkovať akciu slovenského tímu, jej prihrávku na Paulínu Hudákovú defenzíva Lotyšska zblokovala.

35:23

Náš najproduktívnejší útok bol znova blízko gólu, celá aktivita dievčat sa však končí nepresným zakončením Lucie Košturiakovej.

34:41

Klaudia Robová mala čo robiť, aby nedovolila dôraznejšie zblízka zakončiť Laure Gaugereovej. Spoločne s Karolínou Krištofovou to však zvládli.

33:43

Do šance sa cez Denisu Ferenčíkovú natlačila Evelina Garbareová, no pri loptičke bola skôr Karolína Krištofová.

33:06

Lucia Košturiaková veľmi dobre zapracovala aj v defenzíve, keď v rohu za vlastnou bránkou získala štandardnú situáciu od Liby Mikovovej.

32:20

Zodpovednosť chcela na seba zobrať kapitánka Lucia Košturiaková, ktorú najskôr famóznym zákrokom vychytala Lauma Visnevská a následne Košturiaková tesne míňa bránku Lotyšska!

31:51

Slovenky by teraz veľmi potrebovali tretí poisťovací gól v sieti Lotyšska, ktorý by ich snáď definitívne upokojil, pretože už aj na našej prvej formácii začína byť badať menšia nervozita.

30:23

Lucia Košturiaková našla prihrávkou z rohu pred bránkou Denisu Ferenčíkovú, ktorá však ani tentokrát netrafila loptičku podľa svojich predstáv a nasmerovala ju len do Laumy Visnevskej.

29:55

Fantastická pravačka Karolíny Krištofovej opäť v akcii, tentokrát proti Edite Bankavaovej!

29:33

Lenka Cupráková vystihla kombináciu Lotyšiek a pokúsila sa o individuálnu akciu. Tiesnená však nedokázala zakončiť dôraznejšie a Lauma Visnevska jej strelu chytá.

28:28

Slovenky sa v posledných minútach dostali trochu do výkonnostného útlmu a na polovici Lotyšska začínajú mať veľké problémy s agresívnou hrou súperiek.

27:53

Lotyšsko dalo gól! Lotyšky sa dostali na útočnú polovicu, zatlačili Slovenky do poriadnej defenzívy, loptička lietela okolo bránky Karolíny Krištofovej, až napokon spadlo do nej po zakončení ZELTITE BANKAVAOVEJ. Asistencia: Gaugereová.

26:30

Tak teraz je to poriadna taktická bitka v strede poľa. Na oboch stranách trochu absentuje presnosť v kombináciách.

25:47

Skvelá práca Viktórie Grossovej, ktorá za vlastnou bránkou nepustila k loptičke Paulu Egleovú.

24:45

Kristína Hudáková s Janou Troškovou sa snažili vpredu niečo vymyslieť, proti presile Lotyšiek však loptičku stratili. Následne musela v defenzíve zapracovať aj Klaudia Robová.

23:52

Na hracej ploche je znova najúdernejšia formácia Slovenska. Denisa Ferenčíkovározohrala štandardnú situáciu dozadu na Alžbetu Ďuríkovú, jej projektil ide tesne mimo!

23:05

Klaudia Robová takticky prerušila aktivitu Edite Bankavovej na ľavom krídle, čím umožnila svojim spoluhárčkam sformovať sa v defenzíve.

22:33

Lotyšské reprezentantky sa stiahli do defenzívy a Slovenkám tak znemožnili niekoľko krížnych prihrávok. Napriek tomu sa loptička napokon dostala k Lucii Košturiakovej, ktorá ale bránku míňa.

21:39

Snáď po po prvýkrát v zápase sme videli dlhšie držanie loptičky zo strany Lotyšiek. Ich akciu nepresnou strelou zakončila Evita Rudziteová.

20:43

Hneď na úvod druhej tretiny prišla ďalšia krásna kombinácia prvej slovenskej formácie, Paulína Hudáková však bránku Laumy Visnevskej tesne prestrelila!

20:01

Začala sa druhá tretina.
Slovenské florbalistky zvládli prvú tretinu súboja o konečné 5. miesto vynikajúco. Nad Lotyšskom totiž po úvodných 20 minútach vyhrávajú 2:0 po góloch Paulíny Hudákovej a MIchaely Šponiarovej. Slovenky mali aj niekoľko ďalších veľkých streleckých príležitostí, no na druhej strane, dva či tri dôležité zákroky musela predviesť aj Karolína Krištofová. Zverenky trénera Michala Jedličku majú nakročené k fantastickému výsledku, tak verme, že takto dobre rozohratý duel dokážu dotiahnuť do úspešného konca.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:40

Michaela Šponiarová hrá dnes s obrovskou chuťou. Teraz sa obtočila na vlastnej osi okolo lotyšskej súperky a loptčka z jej hokejky len veľmi tesne minula pravú žrď bránky Laumy Visnevskej!

18:52

Prvá formácia Sloveniek si znova na hracej ploche robí doslova čo chce. Prihrávke Denisy Ferenčíkovej na úplne voľnú Luciu Košturiakovú chýbali centimetre.

18:28

Denisa Ferenčíková znova dovádzala vynikajúcu robotu na polovici Lotyšska, keď tentokrát znepríjemňovala rozohrávku obrannej dvojici súperiek.

17:24

Slovensko dalo gól! Skvelé, Slovenky odskakujú na rozdiel dvoch gólov. Všetko sa to začalo pri Denise Ferenčíkovej, ktorá technickou parádou spravila priestor MICHAELE ŠPONIAROVEJ, a tá trafila presne! Asistencia: Ferenčíková.

16:44

Slovenky predviedli rýchly protiútok po nevydarenej štandardnej situácii Lotyšska, Eliza Berzinová však v poslednej chvíli nepustila loptičku na pripravenú Paulínu Hudákovú.

15:54

Evelina Garbareová si spravila priestor na pravom krídle, namierila do do ľavého horného rohu bránky, Karolína Krištofová však loptičku vytlačila mimo bránky!

14:55

Lucia Košturiaková nastreľovala loptičku pred bránkovisko, trafila však len Denisu Ferenčíkovú. Následne pri mantineli stratila po súboji s lotyšskou obrankyňou stabilitu Paulína Hudáková, nedovolený zákrok sa ale nepíska.

13:58

Klaudia Robová posunula loptičku na Kristínu Hudákovú a jej strela presvišťala okolo pravj žrde lotyšskej bránky.

13:10

Denise Ferenčíkovej to dnes zatiaľ nie je súdené. V závere presilovej hry bola znova v dobrej pozícii, no tentokrát po prihrávke od Paulíny Hudákovej netrafila loptičku tak, ako by si predstavovala. Následne ju k dorážke nepustila Lauma Visnevska.

12:24

Slovenské florbalistky hrajú túto presilovú hru vynikajúco, zatiaľ sa však neujala príležitosť Denisy Ferenčíkovej ani Paulíny Hudákovej.

11:18

Slovenky si zahrajú presilovú hru potom, čo Diana Isjominová neudržala nervy na uzde a zbytočne ešte dohrávala súboj s Paulínou Hudákovou.

10:09

Skvelá Karolína Krištofová! Paula Egleová sa ocitla v jej blízkosti v dobrej streleckej pozícii, no Krištofová potvrdila skvelú formu, ktorou sa prezentovala počas celého šampionátu.

9:15

Úderná formácia Sloveniek hrá dnes znova s obrovskou chuťou, čo teraz dokázala aj Paulína Hudáková, ktorá predviedla krásnu prihrávku z otočky na hranici bránkoviska. Škoda, že ňou zaskočila aj Denisu Ferenčíkovú.

8:25

Prvý slovenský útok teraz poriadne podkúril lotyšskej defenzíve a Lauma Visnevska riešila ďalšiu šancu Denisy Ferenčíkovej.

7:51

Lucia Košturiaková trafila svoju strelu len do Laumy Visnevskej, následne však o loptičku zabojovala Paulína Hudáková, ktorá ju vybojovala pre Denisu Ferenčíkovú, tá však nevyzrela na lotyšskú brankárku.

6:45

Lotyšky sa pokúšajú o okamžitú odpoveď a od streleného gólu Slovenska to pred Karolínou Krištofovou poriadne horí. Slovenská brankárka však predviedla dva skvelé zákroky a následne Zeltite Bankavová minula jej bránku.

5:20

Slovensko dalo gól! Tak toto bola jedna nádhera! Loptička sa po osi Ďuríková-Šponiarová dostala k PAULÍNE HUDÁKOVEJ, ktorá po akcii na jeden dotyk triafa nádherne do ľavého horného rohu bránky Laumy Visnevskej! Asistencia: Šponiarová.

4:20

Lenka Cupráková sa ocitla na zemi po súboji s Zeltite Bankavovou, Lotyška ale tentokrát bránku Karolíny Krištofovej z dobrej pozície minula.

3:15

Slovenky to vymysleli veľmi šikovne, Paulína Hudáková prihrávala z ľavého rohu na Michaelu Šponiarovú, ktorá však zblízka prestrelila bránku Laumy Visnevskej.

2:59

Lotyšky sa pokúšali zaútočiť po svojej ľavej strane, kde však o loptičku prišli, a tak môže ďalší slovenský útok zakladať Alžbeta Ďuríková.

1:58

Zápas sa nám poriadne rozbieha! Najskôr sa v dvoch dobrých príležitostiach nepresadila Michaela Šponiarová a následne vytiahla svoj prvý skvelý zákrok v zápase aj Karolína Krištofová, keď Slovenky prepadli pri návrate do defenzívy.

1:15

Katarína Klapitová zabiojovala na ľavej strane na polovici súperiek a vybojovala štandardnú situáciu pre Slovensko. Lucia Košturiaková však neprihrala presne na obsadenú Denisu Ferenčíkovú.

0:28

Lotyšky vyhrali úvodné vhadzovanie, no vďaka dobre práci Denisy Ferenčíkovej s Michaelou Šponiarovou ich úvodný útok stroskotal. Následne si však Šponiarová nerozumela pri prechode do ofenzívy s Luciou Košturiakovou.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Krásne sobotné predpoludnie zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu! Slovenské florbalové reprezentantky dnes uzavrú svoje účinkovanie na historicky prvých majstrovstvách sveta na domácej pôde. V zápase o konečné 5. miesto vyzvú reprezentáciu Lotyšska. Slovenky majú už v tejto chvíli zabezpečený najlepší výsledok v histórii MS, no ich cieľom pred šampionátom bola práve 5. priečka. Oba tímy už sú na hracej ploche, vypočuli sme si hymny oboch krajín, už zostáva predstaviť len otváracie formácie a môžeme ísť na to! Tak držte doma palce!
Úvodné zostavy:

Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – Šponiarová, Ďuríková, Paulína Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Šidlová, Kocúrová, Klapitová, Trošková, Kristína Hudáková – Bobotová, Dzurinová, Kvasková, Robová, Cupráková – Pintérová, Grossová, Boľová

Lotyšsko: Visnevska (Kirilovová) – Pavlovská, Karklinaová, Garklavaová, Garbareová, Isjominová – Vancaneová, Berzinová, Edite Bankavová, Zeltite Bankavová, Gaugereová – Adamaneová, Ankudinovová, Priedeová, Mikovová, Egleová – Dzigureová, Slogeová, Rudziteová

Rozhodca: Jörgen Andersson, Daniel Dufvenberg (obaja Švédsko).
Úvodné zostavy:

Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – Šponiarová, Ďuríková, Paulína Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Šidlová, Kocúrová, Klapitová, Trošková, Kristína Hudáková – Bobotová, Dzurinová, Kvasková, Robová, Cupráková – Pintérová, Grossová, Boľová

Lotyšsko: Visnevska (Kirilovová) – Pavlovská, Karklinaová, Garklavaová, Garbareová, Isjominová – Vancaneová, Berzinová, Edite Bankavová, Zeltite Bankavová, Gaugereová – Adamaneová, Ankudinovová, Priedeová, Mikovová, Egleová – Dzigureová, Slogeová, Rudziteová.
Vážení fanúšikovia!

V Bratislave dnes vyvrcholia majstrovstvá sveta žien vo florbale. V posledný hrací deň sa predstavia aj slovenské reprezentantky, ktoré zabojujú o historický úspech v podobe konečného piateho miesta. Ich súperkami budú od 11:15 Lotyšky.

SLOVENSKO

Slovenky predvádzajú v priebehu celého šampiontáu vynikajúce výkony. Suverénne zvládnutou základnou skupinou sa naštartovali, v osemfinálovom predkole zvládli aj náročný zápas s Nemeckom. Vo štvrťfinálovom súboji proti vysoko favorizovanému Fínsku skvelým spôsobom bojovali, dokonca dvakrát viedli, no napokon prehrali 2:6. Včera tak nastúpili na úvodný duel skupiny o 5.-8. miesto s Nórsdkom. V úvodnej tretine zverenky Michala Jedličku za svojimi súperkami trochu zaostávali, čo sa odzrkadlilo aj na nepriaznivom skóre 1:3. Od druhej tretiny však slovenské reprezentantky zabrali a postupom času prebrali opraty zápasu do svojich rúk. Napokon sa mohli tešiť z triumfu v pomere 7:4. Veľkou oporou Sloveniek bola znova brankárka Karolína Krištofová, ktorá sa najmä vo vyraďovacej fáze dostala do skvelej formy. Už v priebehu stretnutia však iná Slovenka prepísala dejiny ženského svetového florbalu. Paulína Hudáková sa totiž stala rekordérkou v počte získaných bodov na jednom šampionáte. Pred posledným vystúpením ich Paulína nazbierala už 26 (11 gólov + 15 asistencií).

LOTYŠSKO

Lotyšské florbalistky boli členkami základnej A-skupiny, kde mali silnú konkurenciu v podobe Fínska, Česka a Nórska. V nej sa im príliš nedarilo, keď nezískali ani bod. V úvodnom dueli s Českom síce veľmi rýchlo viedli 3:0, potom však prišiel gólový uragán českého tímu, ktorý napokon triumfoval 8:3. Zverenky trénera Jurijsa Fedulovsa však možno ešte viac mrzí porážka od Nórska pomerom 3:2. V záverečnom vystúpení v skupine Lotyšsko muselo prekúsnuť debakel 1:12 od úradujúcich vicemajsteriek z Fínska. Osemfinálové predkolo zvládli lotyšké florbalistky pomerne s prehľadom, keď zdolali Dánsko pohodlne 4:1. Vo štvrťfinále však tvrdo narazili, keď ich Švédky doslova vymazali z palubovky výsledkom 21:0. Napriek takýmto kolísavým výsledkom budú môcť Lotyšky zabojovať o konečné piate miesto, o čom rozhodol ich včerajší triumf 5:1 nad súperkami z Poľska. Veľkou oporou svojho tímu je v priebehu celého turnaja brankárka Lauma Visnevska, ktorá patrí k najlepším gólmankam na celých majstrovstvách sveta. Líderkou tímovej produktivity je Evelina Garbareová, ktorá zatiaľ nazbierala 7 bodov za 5 gólov a 2 asistencie.

V dnešnom stretnutí bude dôležité, ktorý z tímov dokázal lepšie zregenerovať. Slovenky sa však budú môcť pravdepodobne spoľahnúť na skvelé publikum. Vzhľadom na to, že sa hrá v sobotu a pre Slovensko je to posledný zápas na šampionáte, dá sa očakávať, že tribúny Zimného štadióna Ondreja Nepelu by mohli byť veľmi slušne zaplnené. Tak verme, že aj fanúšikovia pomôžu slovenským reprezentantkám spraviť ten posledný krok na ceste za vytúženým piatym miestom. Či sa im to podarí, sledujte v našom online prenose!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:15.

Slovensko – Lotyšsko

6:4

konec (2:0, 0:1, 4:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Hudáková (Šponiarová), 18. Šponiarová (Ferenčíková), 44. Šponiarová (Ďuríková), 55. Hudáková (Robová), 59. Hudáková (Cupráková), 60. Ferenčíková (Klapitová) – 28. Bankavaová (Gaugereová), 44. Priedeová (Mikovová), 52. Egleová, 60. Garklavová (Bankavaová)

Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – Šponiarová, Ďuríková, Paulína Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Šidlová, Kocúrová, Klapitová, Trošková, Kristína Hudáková – Bobotová, Dzurinová, Kvasková, Robová, Cupráková – Pintérová, Grossová, Boľová

Lotyšsko: Visnevska (Kirilovová) – Pavlovská, Karklinaová, Garklavaová, Garbareová, Isjominová – Vancaneová, Berzinová, Edite Bankavová, Zeltite Bankavová, Gaugereová – Adamaneová, Ankudinovová, Priedeová, Mikovová, Egleová – Dzigureová, Slogeová, Rudziteová

Rozhodčí: Jörgen Andersson, Daniel Dufvenberg (obaja Švédsko)

Průběh zápasu
1. třetina
5:20 SLO 1:0 Hudáková (Šponiarová)
11:18 LAT 2 Isjominová
17:24 SLO 2:0 Šponiarová (Ferenčíková)
Po 1. třetině
2. třetina
27:53 LAT 2:1 Bankavaová (Gaugereová)
36:18 LAT 2 Pavlovská
Po 2. třetině
3. třetina
41:15 LAT 2 Berzinová
43:15 SLO 3:1 Šponiarová (Ďuríková)
43:54 LAT 3:2 Priedeová (Mikovová)
51:34 LAT 3:3 Egleová
54:13 SLO 4:3 Hudáková (Robová)
58:40 SLO 5:3 Hudáková (Cupráková)
59:41 LAT 5:4 Garklavová (Bankavaová)
59:46 SLO 6:4 Ferenčíková (Klapitová)
Konec