Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HK DOXXbet Detva

5:2

konec (1:0, 2:1, 2:1)

01.12.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • 24. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.25 7.5 6.51 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V poslednej tretine ešte pridala po jednom góle Detva a domáci skórovali dvakrát. Za Poprad sa presadili Rapáč a König. Za hostí upravil na konečných 5:2 Ščurko.

Ďakujeme za pozornosť. (19:16:51)

Koniec zápasu.

59:41

Surového nahodenie skončilo v rohu klziska, následne ešte išla aj strela Šimona, no skončila iba na Dindovi.

58:53

Vyskoč rozohral akciu z obranného pásma, no neúspešne. Puk sa dokĺzal ku brankárovi Corbeilovi.

57:38

Štrauch vrátil puk Mlynarovičovi medzi kruhy, odkiaľ Mlynarovič strieľal, no napokon trafil iba hokejku gólmana Hacketta.

57:04

Murček dokázal puk prepasírovať na Dmitrija Utkina pri bránke, ktorý už bol v absolútnej šanci, no veľmi nebol pripravený na príchod puku. Hokejku položil na ľad vďaka reflexu. Corbeil napokon puk pri žrdi prikryl.

56:43

Peter Lichanec prenikol z obranného pásma, prepracoval sa až do zakončenia spomedzi kruhov. Jeho pokus smeroval na rameno brankára Hacketta.

56:10

Poprad manévroval s pukom v obrannom pásme a to sa mu napokon veľmi nevyplatilo. McDowell rozohrával na Štraucha nepresne a je z toho icing.

54:39

Bondra ešte stihol zobrať puk so sebou z obranného pásma, vypálil spoza ľavého kruhu, no mieril vedľa.

53:21

Abdul výbornou prihrávkou spoza bránky prihral medzi kruhy úplne voľnému Lichancovi. Ten však z prvej prízemnou strelou napálil do Hackettovho betónu.

52:27

Tibenský šikovne od modrej čiary nasmeroval prihrávku medzi kruhy Milému, ktorý ju aj zasiahol z prvej. Nebola to však ťažká strela, Corbeil ju zastavil betónmi.

51:21

Detva dala gól!
Detva po dlhšom čase skóruje znovu. LADISLAV ŠČURKO sa dostal k puku pri mantineli, prišiel na ľavý kruh, zamieril a perfektnou strelou švihom prekonal Corbeila pod hornú žrď.
Asistencia: Michal Murček.

50:15

Buc prihral puk Lichancovi na pravý kruh, ktorý už mohol strieľať, no vyčkával a napokon už sa Hackett dokázal presunúť a strelu vychytal.

49:47

Poprad dal gól!
Poprad okamžite využíva presilovka. Heizer vyhral buly v pásme, prihral na modrú čiaru PETROVI KONIGOVI, ktorý napriahol a tvrdou delovkou prestrelil Hacketta!
Asistencia: Radomír Heizer.

49:43

Presilovka pre Poprad. Martin Chovan dostáva dve minúty za držanie.

49:30

Svitana prihrávkou pred bránu hľadal Mlynaroviča, no bolo to tam veľmi prehustené a prihrávka neprenikla.
Dnešné stretnutie sleduje 816 divákov.

47:40

Gachulinec na ľavom kruhu prenechal puk Gašparovi, ktorý ho poslal priamo na bránku. Corbeil si pripísal zákrok do štatistík.

46:57

Abdul perfektne krížnou prihrávkou našiel Brejčáka, ktorý už mohol strieľať, no ešte dával do prázdnej Bucovi a ten už puk nezasiahol.

46:05

Mlynarovič sa silou-mocou natlačil pred bránku, dostával aj prihrávku, ale potom spadol a zvalil sa na Hacketta. Gólmana Detvy to naštvalo, a tak párkrát pravačkou zasadil údery Mlynarovičovi.

45:38

Žilka si chcel medzi kruhmi spracovať prihrávku od Utkina, no veľmi mu to nevyšlo. Spadol na ľad a potom sa už k puku nedostal.

44:11

Paločko šikovne prehodil puk Bondrovi medzi kruhy, Bondra sa ho len jemne dotkol a následne ho už mal na starosti gólman Hackett.

43:13

Surový poslal od mantinelu puk priamo na bránku. Corbeil si dal pozor, strelu vyrazil a následne ju nechal spoluhráčom.

41:56

Poprad dal gól!
Poprad strieľa štvrtý gól. RICHARD RAPÁČ chcel z ľavého kruhu pôvodne prihrávať pred bránku, no jeho prihrávka sa odrazila od korčule nešťastníka Vyskoča a puk smeroval pomedzi Hackettove betóny!
Asistencie: Matej Paločko, Lukáš Vartovník.

41:26

Bondra našiel prihrávkou z pravého kruhu Vartovníka, ktorý prikorčuľoval medzi kruhy, ale následne puk zabudol za sebou.

40:30

Štrauch dokorčuľoval puk ku Hackettovi, Sládok však nenechal ohrozovať svojho brankára a Štraucha postrčil na ľad.

40:17

Svitana posunul medzi kruhy Štrauchovi, ktorý poslal puk priamo na bránu. Hackett si pripísal úspešný zákrok lapačkou.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina tiež nebola veľmi dramatická, ale na góly bohatšia. Poprad zvýšil na 3:0 vďaka gólom Brejčáka a Jáchyma, no následne v 39. minúte skóroval aj hosťujúci Chovan.
Tretia tretina sa začne približne o 18:43.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:45

Štrauch sa zamotal s pukom v obrannom pásme, situáciu musel uhasiť Dinda, ktorý následne iba poslal puk ku Hackettovi.

38:45

Detva dala gól!
Teraz sa už však hosťom podarilo skórovať. Puk si tesne za ľavým kruhom spracoval MARTIN CHOVAN a jeho delovka príklepom mierila dobre ku ľavej žrdi popri takmer nič nevidiacom Corbeilovi!
Asistencie: Ladislav Ščurko, Lukáš Novák.

38:29

Ščurko posunul Novákovi do úplne prázdnej brány. Corbeil bol na druhej strane. No Novák akosi zaváhal a jeho strelu vyrazil hokejkou McDowell.

37:45

Ďalšie vylúčenie na domácej strane. Dve minúty za sekanie si posedí Peter Lichanec.

37:26

Detvancom nevyšiel prechod do pásma. Pri zadnom mantineli zachytil puk McDowell a nekompromisne ho poslal von. Puk však prenikol až na striedačku Popradu.

36:41

Uvidíme však presilovku hostí. Lukáš Hvila dostáva dve minúty za podrazenie.

36:31

Ščurko sa v útočnom pásme snažil presadiť individuálne, no cez ozrutného Jáchyma prejsť nedokázal.

35:47

Huňady sa urýchlene snažil vniknúť do pásma, no nebrali na to ohľad jeho spoluhráči. Odpískané bolo postavenie mimo hry.

34:09

Poprad dal gól!
Poprad napokon využíva presilovku. Heizer posunul medzi kruhy MILOSLAVOVI JÁCHYMOVI, ktorému sa strela veľmi nepodarila, no aj tak Hackettovi prenikla ponad lapačku!
Asistencie: Radomír Heizer, Peter König.

33:30

McDowell vypálil od modrej čiary. Jeho strelu však zblokoval Ščurko, chytil si puk do ruky a odstrelil ho cez celé klzisko.

32:42

Presilovka pre domáce mužstvo. Jozef Sládok dostáva dve minúty za podrazenie.

32:28

Hvila šikovne dával pred bránku Heizerovi, ktorý iba jemne tečoval nahodený puk. Hackett si dokázal postrážiť svoju bránu.

31:15

Následne mal veľkú šancu domáci tím. Lichanec posunul medzi kruhy úplne voľnému Dávidovi Bondrovi, ktorý sa rozhodol pre priamu strelu, no Hackett ho perfektne vychytal lapačkou.

31:02

Abdul z rohu klziska nabil Petrovi Lichancovi medzi kruhy. Jeho strela z prvej mierila tesne vedľa ľavej žrde.

30:30

Peter König prišiel bližšie k bráne, vypálil príklepom, jeho delovka smerovala priamo na bránku, no Hackett ju dostal pod kontrolu.

29:49

McDowell nahadzoval puk od modrej čiary pred bránku, kde bola asi štvorica hráčov. Puk napokon neprenikol.

28:40

Spoza ľavého kruhu z otočky vypálil Michal Murček. Jeho delovka smerovala priamo na bránku, Corbeil nemal problém s jej zachytením.

27:43

Buc posúval puk pred bránku Lichancovi, ktorý následne chcel zakončiť, ale bola odpískaná prihrávka rukou.

27:03

Mlynarovič oklamal protihráča kľučkou, prihral na ľavý kruh Štrauchovi, ktorý vypálil príklepom z prvej, no strelu poslal len do betónov gólmana Hacketta.

26:02

Heizer vypálil spomedzi kruhov príklepom. Puk sa odrazil od zadného mantinelu, vo vzduchu ho sklepol Hvila, no Hackett bol proti.

24:39

Jozef Tibenský samostatne šikovne prešiel po pravom krídle, dostal sa na kruh, odkiaľ vystrelil. Corbeil hneď šiel na kolená a betónmi vyrazil strelu.

24:14

Fekiač našiel medzi kruhmi Ščurka, ktorý si ešte nakorčuľoval bližšie k bráne a zakončil. Jeho pokus Corbeil vyrazil svojimi betónmi.

23:15

Mlynarovič si nakorčuľoval pred bránku a pohybom si vypýtal puk od Rapáča. Prihrávka to bola takmer presná, Mlynarovič ju ale napokon zasiahol len špičkou hokejky.

21:47

Buc skúšal prekvapiť Hacketta nečakanou strelou z ostrého uhla. Hackett podskočil, strelu však vyrazil pred seba. Vartovník sa už potom k dorážke nedostal.

20:41

Poprad dal gól!
Poprad využíva presilovku a zvyšuje svoje vedenie. Mlynarovič posunul na ľavý kruh Svitanovi, ktorý sa rozhliadol a posunul pred bránku voľnému DANIELOVI BREJČÁKOVI, ktorý okamžite vystrelil a našiel medzeru medzi Hackettovými betónmi!
Asistencie: Patrik Svitana, Samuel Mlynarovič.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V prvej tretine sme nevideli veľmi atraktívny hokej. Poprad väčšinou dominoval a dostal sa aj do vedenia. V 12. minúte skóroval Buc.
Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 17:52.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:40

Svitana vypálil z hranice ľavého kruhu, jeho delovka bola veľmi prudká, no nenašla priestor brány.

19:33

Presilovku získava Poprad. Frederik Fekiač dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.

18:39

Gachulinec sa dostal k delovke od modrej čiary a mieril naozaj dobre. Jeho prudká strela skončila na pravej žrdi a Corbeil mal na mále.

17:44

Novák vysunul po pravom krídle Ščurka, ktorý sa pretlačil na pravý kruh a strieľal. Puk však letel ponad bránu.

17:36

Popradčania získali buly v útočnom pásme. Po vyhratom vhadzovaní vypálil König, ale Hackett predviedol úspešný zákrok.

16:45

Nedôraznú Sládokovu strelu od modrej čiary hokejkou zastavil Ježek, posunul Mlynarovičovi a ten odpálil puk.

16:30

Detva bude hrať prvú presilovku. Lukáš Hvila dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel.

16:08

Popradčania manévrovali s pukom v útočnom pásme, spoza ľavého kruhu sa dostal k strele Dávid Bondra, no jeho pokus bol zblokovaný a skončil na ochrannej sieti.

15:00

Svitana zastal s pukom na červenej čiare. Zahral to jednoducho, nahodil priamo na Hacketta, ktorý vyrazil puk pred seba a nechal ho svojim spoluhráčom.

13:57

Lichanec nedokázal spracovať ťažký puk v obrannom pásme, dostal sa k nemu Lukáš Novák, ktorý pálil. Mieril však vedľa brány.

12:34

König napálil puk od modrej čiary. Hackett vyrazil pred seba, kde operoval Lukáš Hvila, ale skackajúci puk sa mu bekhendom nepodarilo upratať do brány!

11:27

Poprad dal gól!
Kamzíci idú do vedenia v stretnutí. Mlynarovič posunul na modrú čiaru Svitanovi, ktorý krížom nabil DÁVIDOVI BUCOVI a jeho delovka mierila ponad Hackettovu vyrážačku!
Asistencie: Patrik Svitana, Samuel Mlynarovič.

10:34

Svitana si nakorčuľoval ku kruhu, dostal prihrávku od Buca a ihneď z prvej pálil. Hackett spojil betóny a s prehľadom vyrazil strelu.

10:19

Ďalšie vylúčenie. Za hákovanie si odsedí dvojminútový trest Maroš Surový.

09:38

V poradí už tretia presilovka pre kamzíkov. Za podrazenie si odsedí dve minúty Matúš Chovan.

09:08

Popradčania mali v týchto chvíľach problémy s rozohrávkou. Detvanci dobre napádali a domáci sa ocitli v ťažkostiach. Napokon však puk nejak do útočného pásma dostali.

07:55

Lukáš Hvila sa chcel zvrtnúť z rohu klziska. Natlačil sa pred bránku, ale Hackett dobre pracoval s hokejkou a puk mu vypichol.

06:54

Paločkovi sa pred bránkou šikovne ukázal Dávid Buc, ktorý dostal puk a okamžite strieľal. Strela však minula priestor brány.

06:22

Murček sa už vrátil na ľad, Milý iba nahadzoval do útočného pásma. Puk mal pod kontrolou brankár Corbeil, ktorý ho rozohral.

05:45

Buc vypálil spoza pravého kruhu, lenže pred ním stál ešte Sládok, ktorý strelu zblokoval a puk letel na ochrannú sieť.

04:47

Rapáč posúval a nabíjal na modrú čiaru Jáchymovi, ktorý vypálil príklepom. Hackett vyrazil strelu na ochrannú sieť.

04:20

Ďalšia presilovka pre domáci celok. Michal Murček dostáva dve minúty za hákovanie.

04:08

Mlynarovič šikovne tečoval Brejčákovu strelu, no Hackett si dal pozor a vyrazil ju. Potom sme videli ešte jednu akciu kamzíkov, Svitana dával pred bránku Mlynarovičovi, jeho pokus však detvianský gólman zachytil na betóne a hra bola prerušená.

03:49

Rapáč sa natlačil popri mantineli, následne zmenil smer a šiel priamo na bránku. Jeho zakončenie z blízkosti smerovalo priamo na Hacketta.

03:12

Peter König sa individuálne prekľučkoval cez celé stredné pásmo, vošiel do útočného, no tam mu puk skĺzol z hokejky a potom ho už nedokázal skrotiť.

02:43

Svitana váhal so strelu z pravého kruhu, posunul puk Bucovi na ľavý kruh, ktorý strieľal švihom, ale priestor bránky netrafil. Následne sa Detvanci oslobodili.

02:03

Presilovka pre domácich. Za hákovanie odchádza na trestnú lavicu Dominik Jendroľ.

01:26

Podtatranci vyrazili do prečíslenia troch proti jednému. Buc dával spoza ľavého kruhu krížnu prihrávku na Jindřicha Abdula, ktorý vystrelil švihom. Hackett si pripísal prvý úspešný zákrok.

00:45

Na opačnej strane s pukom vyšprintoval po pravom krídle Filip Surovka, ktorý ešte hľadal pred bránkou Ščurka, no prihrávka sa k nemu už nedostala.

00:28

Popradčanom sa podarilo vyhrať buly a dostať sa do pásma. Od modrej strieľal McDowell, ale priestor bránky netrafil.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Čaká nás štátna hymna SR.
Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Popradčania v modrých dresoch a Detvanci v žltých.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – D. Brejčák (C), McDowell, Jáchym, König, Dinda, Ježek, Česánek – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko ml., Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, Rapáč

HC 07 Detva: Hackett (Nagy) – Kuklev, Martin Chovan, Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Vyskoč, Jendroľ – Ščurko, Surovka, Novák – Tibenský, Murček, Milý – Žilka, Matúš Chovan, Utkin – Gašpar, Huňady, Surový

Rozhodca: Fridrich, Štefik – Kacej, Gajan.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní úvodného zápasu dnešného programu 24. kola Tipsport ligy. O 17:00 sa začne stretnutie medzi HK Poprad a HC 07 Detva, ktorým vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

HK Poprad
Popradskí hokejisti veľmi nepodávajú stabilné výkony, čo naznačila aj posledná prehra vo Zvolene 4:2. Poprad v stretnutí dvakrát viedol a kráčal za ziskom troch bodov, ktoré by mu výrazne pomohli dotiahnuť sa na Zvolenčanov. Teraz však Poprad stráca na Zvolen už 9 bodov a na piatom mieste je momentálne Nitra so 47 bodmi. Popradčania majú na konte 40 bodov a okupujú 6. priečku so ziskom 40 bodov a skóre 70:71. Ešte pred posledným zápasom so Zvolenom si kamzíci dokázali doma poradiť s Novými Zámkami výhrou 7:5, predtým podľahli v Košiciach 3:1 a doma s Trenčínom tesne 1:2. Najproduktívnejším hráčom Popradu je aj naďalej Patrik Svitana s 22 bodmi za 11 gólov a 11 asistencií.

HC 07 Detva

Detvianski hokejisti sa naďalej trápia a nedarí sa im nabehnúť na víťaznú vlnu. Detva, tak ako od začiatku tejto sezóny, tak aj teraz sa nachádza na poslednej 10. pozícii a so skóre 42:92. Momentálne majú Detvanci len 11 bodov a na deviate Nové Zámky strácajú až 17. Detva v poslednom zápase Tipsport ligy podľahla Mikulášu 0:1, predtým Nitre 4:1 a Zvolenu 6:2. Posledné víťazstvo zaznamenala 17. novembra, a to doma proti Novým Zámkom, ktoré porazila 4:2. Detva sa však snaží so svojím nelichotivým postavením a situáciou niečo urobiť, svedčí tomu aj posledná správa z kuchyne Detvy, ktorá prišla v stredu. Vedenie klubu angažovalo kanadského gólmana Matta Hacketta, ktorý má na konte okrem iného aj 26 zápasov v NHL a mal by byť pre Detvancov prínosom. Premiéru si odkrúti práve dnes na ľade v Poprade. Tak sa nechajme prekvapiť.

Vo vzájomných zápasoch zatiaľ platilo pravidlo: Môj dom, môj hrad. Poprad najprv 24. septembra Detvu zdolal 4:1 a následne Detva 27. októbra Poprad porazila vysoko 7:3. Poprad sa tak stal jedným z mála tipsportligových tímov, ktoré Detve podľahli. Kamzíci teda majú súperovi čo oplácať. My sa tešíme na toto stretnutie a pozývame vás ho sledovať s nami. Pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HK DOXXbet Detva

5:2

konec (1:0, 2:1, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Buc (Svitana, Mlynarovič), 21. Brejčák (Svitana, Mlynarovič), 35. Jáchym (Heizer, König), 42. Rapáč (Paločko ml., Vartovník), 50. König (Heizer) – 39. Martin Chovan (Ščurko, Novák), 52. Ščurko (Murček)

HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – D. Brejčák (C), McDowell, Jáchym, König, Dinda, Ježek, Česánek – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko ml., Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, Rapáč – Paločko

HK DOXXbet Detva: Hackett (Nagy) – Kuklev, Martin Chovan, Sládok (C), F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Vyskoč, Jendroľ – Ščurko, Surovka, Novák – Tibenský, Murček, Milý – Žilka, Matúš Chovan, Utkin – Gašpar, Huňady, Surový

Rozhodčí: Fridrich, Štefik – Kacej, Gajan

Diváci: 816

Průběh zápasu
1. třetina
02:03 DTV 2 Jendroľ, hákování
04:20 DTV 2 Murček, hákování
09:38 DTV 2 Matúš Chovan, podražení
10:19 DTV 2 Surový, hákování
11:27 POP 1:0 Buc (Svitana, Mlynarovič)
16:30 POP 2 Hvila, vražení na hrazení
19:33 DTV 2 Fekiač, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
20:41 POP 2:0 Brejčák (Svitana, Mlynarovič)
32:42 DTV 2 Sládok, podražení
34:09 POP 3:0 Jáchym (Heizer, König)
36:41 POP 2 Hvila, podražení
37:45 POP 2 Lichanec, sekání
38:45 DTV 3:1 Martin Chovan (Ščurko, Novák)
Po 2. třetině
3. třetina
41:56 POP 4:1 Rapáč (Paločko ml., Vartovník)
49:43 DTV 2 Chovan, držení protihráče
49:47 POP 5:1 König (Heizer)
51:21 DTV 5:2 Ščurko (Murček)
Konec