Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec

2:1

po prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

02.11.2017, 17:30 • SD ARÉNA • 15. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.9 4.4 2.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit opět někdy příště. (19:37:40)
V prodloužení drželi kotouč snad jen Piráti, kteří zásluhou Vojtěcha Krejčiříka rozhodli o tom, že bonusový bod zůstane v SD ARÉNĚ.

Konec zápasu.

61:00

Piráti právě vstřelili branku!
Po krásné kombinaci se před branku probojoval VOJTĚCH KREJČIŘÍK, který si zkušeně položil brankáře a následně poslal kotouč do odkryté části branky. Jednalo se opravdu o nádhernou akci, která musela diváky potěšit. Asistence: Jakub Köver a Daniel Novák.

60:01

Začalo prodloužení.
V poslední dvacetiminutovce byl lepší Třinec, jenž si vynutil prodloužení. Chomutov se v poslední části spíše bránil nátlaku soupeře, a tak oba celky berou po bodu. Který z nich si připíše ten bonusový, uvidíme za pár minut.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:23

A mohlo být hotovo! Adam Novák si počkal na zakončení, když se dostal na vrchol kruhů. Ovšem jeho pokus ze slibné pozice zamířil jen těsně na branku Ocelářů.

58:15

Jiří Kopic nezvládl přihrávku a Třinec se osvobozuje.

57:52

Po kombinaci se ke střele od modré čáry odhodlal Daniel Novák, jehož pokus skončil v moci třineckého brankáře. Ten na zakončení velmi dobře viděl a drží vyrovnaný stav.

57:17

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Lukáš Irgl – 2 min., příliš mnoho hráčů).

55:41

Třinec právě vstřelil branku!
Další obrovská chyba v domácí rozehrávce končí vyrovnávací brankou! Chomutovskému obránci se mezi kruhy zamotal kotouč mezi nohy, čehož využil JAN PORUBA. Hostující útočník na nic nečekal a poslal černou gumu k levé tyčce! Bez asistence.

53:54

Tom Polák získal kotouč a snažil se uvolnit. Domácí útočník byl následně poslán v předklonu na hrazení, což se nelíbilo střídačce Chomutova. Ovšem hlavní rozhodčí zůstává v klidu.

52:20

Třinec je v posledních minutách hodně nebezpečný a jde za vyrovnáním. Ovšem domácí odolávají i po prudké střele Adama Floka, jenž zamířil jen nad bránu Pirátů.

50:16

Neskutečná chyba v domácí rozehrávce! Přihrávka Chomutova mířila před branku, kde byl zcela osamocený Adam Strakoš. Jeho zakončení zamířilo opět do připraveného Dominika Pavláta, jenž se poté nepěkně podíval směrem k obráncům.

48:02

Jan Poruba našel od mantinelu mezi kruhy Matěje Macha! Tomu se černá guma nabalila na hokejku a puk poté zamířil nad branku Chomutova. Až na zakončení to byla ale pěkná akce.

47:20

Krásná přihrávka přes celé střední pásmo skončila na holi Jaroslava Kulicha! Ten přejel modrou čáru a mířil svou střelu k zadní tyči. Jenže Matěj Loubal si s jeho pokusem výborně poradil.

46:47

Oceláři mohli využít toho, že Chomutovští střídali. Dlouhá přihrávka mířila na Reného Najsara, jehož dostoupil nově příchozí obránce. Zakončení třineckého útočníka bylo zbrklé a mířilo do lapačky Dominika Pavláta.

45:21

Do útočného pásma vletěl Radzienciak, kterému už moc sil nezbývalo, a tak přišla střela přes obránce od modré čáry. Hostující hráč ovšem branku Chomutova netrefil.

44:24

Oceláři ujížděli ve dvou na jediného obránce. Matěj Mach zvedl hlavu a chtěl přihrávat, ale místo spoluhráče našel jen hůl vracející se ho soupeře.

44:06

Piráti se hnali do útočného pásma, ale jejich snažení skončilo již při nahození. Kotouč se totiž odrazil mimo prostor hrací plochy.

43:00

Z ničeho nic se ozvala branková konstrukce Chomutova! Mezi kruhy dostal přihrávku Michal Papaj, jehož rána zacinkala na svatyni Dominika Pavláta. Při domácím brankáři stála porce štěstí!

42:23

Josef Rindoš nemohl projít přes dobře postavenou obrannou hráz na modré čáře, a tak zvolil nahození. Ovšem u puku byli dříve hosté, kteří posunuli hru do středního pásma.

41:12

Hra se sice přelévá ze strany na stranu, ale ani jeden z celků se k zakončení neprobojoval. Další útok Chomutova skončil u mantinelu a protiútok Třince ztroskotal již ve střední třetině.

40:29

Domácí se hnali do útoku, ale jejich snažení skončilo za brankou Třince.

40:01

Začala třetí třetina.
V prostřední periodě jsme byli svědky spíše bojovnějšího hokeje. Oba celky dobře bránily střední pásmo, a tak byla vidět řada nahození. Stav utkání se stejný jako po úvodní části hry, a tak i nyní platí, že spokojenější jsou domácí Piráti. Další a poslední dvacetiminutovka začne zhruba v 19:03.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

Tak přeci jen se ve druhé dvacetiminutovce urodila ještě jedna střela. Od pravého mantinelu zakončoval Ondřej Hrachovský, ale Dominik Pavlát si celou situaci pohlídal.

38:24

Z otočky pálil jeden z domácích hráčů, jenž mířil k bližší tyči. Ovšem jeho zakončení schoval do výstroje Matěj Loubal. Dnes to zatím vypadá na zápas gólmanů a obran.

37:14

Jaroslav Kulich se protáhl s kotoučem kolem bránícího hráče. Jenže v rozhodujícím momentu mu puk utekl, a tak se chomutovský útočník ke střele nedostal.

35:30

Domácí celek od začátku přesilové hry kombinuje před brankou soupeře. Ovšem vyslal jedinou střelu, která k brankáři neprošla.

34:45

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Adam Puzoň – 2 min., podražení).

33:28

Hlavní rozhodčí přerušuje hru, jelikož na ledové ploše zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Ovšem ten se sám zvedl a odjel v předklonu na střídačku, kde bude probíhat ošetření.

32:27

O nahození ze středního pásma se pokusil Ondřej Hrachovský. Piráti přizvedli černou gumu do ochranné sítě. Bude se vhazovat v neutrální zóně.

31:43

Obrovskou rychlost nabral Adam Flok, který prováhal moment k zakončení. Následně hostujícího útočníka dostoupil Tom Polák, jenž soupeřů u mantinelu naložil hned několik krosčeků. Ovšem hlavní sudí vylučovat nebude.

31:09

Jeden z hostujících hráčů přihrával zpoza branky na hranici brankoviště. Tam se puk odrazil od nohy bránícího hráče jen do rohu hrací plochy.

30:33

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Köver – 2 min., hákování).

29:55

Oceláři ve vlastním oslabení pelášili dva na Dominika Pavláta. Matěj Mach před domácím brankářem přibrzdil a čekal na spoluhráče. Adam Flok převzal přihrávku, ale jeho zakončení mezi tři tyče nezamířilo!

28:53

Petr Chlán z levé strany posílal přihrávku před branku, kde místo hole spoluhráče našel jen nohu soupeře. Od té černá guma zamířila do protisměru gólmana, ale skončila jen těsně vedle brány.

28:00

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Adam Puzoň – 2 min., napadení).

27:41

Hra je hodně neurovnaná a je v ní hodně nepřesností. Spíše se hraje ve středním pásmu nebo se o kotouč bojuje u hrazení.

26:24

Ve střední třetině si převzal kotouč Adam Flok, jenž se dostal až k zakončení. Jeho pokus přes obránce mířil k zadní tyči, ale Dominik Pavlát si s pokusem po ledě poradil betonem.

24:36

Kvalita hry ve druhé části poněkud opadla. Svou vinu na tom má domácí celek, jehož hráči začali hrát individuálně.

23:46

Až nyní se Chomutov po třech pokusech dostal do útočné třetiny. Střelou od mantinelu se prezentoval Tom Polák, jehož pokus šel stejně vedle branky, ale hostující brankář i tak zasáhl betonem.

23:02

Tomáš Bajer protečoval hru ještě před červenou čárou, a tak je tu další zakázané uvolnění domácích.

22:51

Icing Chomutova, hra se vrací před branku Dominika Pavláta. Domácímu celku se ve druhé třetině nedaří založit útočnou akci a téměř neustále se brání.

22:07

Střelou přes obránce se prezentoval Matěj Mach, který ale zamířil jen do připraveného domácího brankáře. Ten puk schoval na své hrudi a hru přerušil.

21:47

Domácí se pokusili o další dlouhou přihrávku a je pískané další zakázané uvolnění.

21:10

Hráči v červených dresech se rozestavili na vlastní modré čáře, a tak Chomutov mohl puk pouze nahodit. Hra se ovšem rychle přelévá na stranu, kde branku hájí Dominik Pavlát.

20:10

Také druhé úvodní vhazování vyhrál domácí centr. Ovšem úvodní útok Pirátů skončil hned u mantinelu v útočné třetině.

20:01

Začala druhá třetina.
První dvacetiminutovka je již minulostí a spokojenější mohou být domácí mladíci. Ovšem hrál se vyrovnaný hokej, jenž se přeléval z jedné stranu na druhou. Autorem jediné branky se stal v početní výhodě Martin Hřebíček. Jeho přesná střela z kruhu pro vhazování proletěla nad betonem brankáře a zapadla ke vzdálenější tyči. Uvidíme, co nám oba celky předvedou v prostřední části hry, ta začne zhruba v 18:18.

20:00

První třetina skončila.

19:01

Matěj Loubal si byl po střele Tomáše Hajiče hodně nejistý a puk z něj vypadl. Chomutovský obránce vyslal od modré čáry nepříjemnou střelu, která mířila mezi ruku a tělo brankáře Ocelářů. Ten si vybral porci štěstí, když touš zůstal ležet v brankovišti.

17:52

Při dalším útoku chyběl domácím pohyb, a tak se do kotouče opřel u červené čáry Jiří Kopic. Následně se puku zmocnil soupeře, jehož snažení skončilo ve středním pásmu.

16:54

Piráti se po vstřelené brance usadili v útočné třetině, kde dlouhou dobu kombinovali podél mantinelu. Nakonec se puk dostal na modrou čáru, odkud přišla střela. Ovšem na ni velmi dobře viděl Matěj Loubal.

15:23

Piráti právě vstřelili branku!
Nádherná přesilovková kombinace končí prvním gólem Chomutova. Jiří Kopic mohl od modré čáry už vystřelit, ovšem zvedl hlavu a našel na levém kruhu PETRA CHLÁNA! Chomutovský útočník přesně zamířil a poslal černou gumu k zadní tyči. Asistence: Jiří Kopic a Daniel Šilar.

14:44

Domácí dlouho kombinovali v útočném pásmu, ale jedinou střelu od modré čáry poslal obránce vedle brány. Následně se Třinci podařilo vyhodit přes všechny čáry.

14:15

Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Filip Krzak – 2 min., faul kolenem).

13:58

O nepsané pravidlo, že se klička na útočné čáře nedělá, se postaral Josef Rindoš. S tím nepočítal Tomáš Adámek, jenž se ocitl v ofsajdovém postavení.

13:14

Po dlouhé přihrávce jeli dva Oceláři na jediného obránce. Celou situaci vzal na sebe Adam Flok, jenž mířil nad rameno Dominika Pavláta. Ovšem chomutovský brankář vytasil výborný zákrok a drží bezbrankový stav!

12:36

Dlouhou dobu se hraje ve středním pásmu, kde je k vidění řada nepřesností. Už to vypadalo, že bude vše vyřešeno, ovšem píská se zakázané uvolnění Pirátů.

11:46

Také Oceláři se dostali pod velký tlak a raději vyhazují na zakázané uvolnění.

10:53

Chomutovští hráči dnes již poněkolikáté vyhazují na icing. Hra se stěhuje zpátky před branku Dominika Pavláta.

10:06

Vojtěch Krejčiřík nabral obrovskou rychlost! Ze středního pásma si nahodil černou gumu k zadnímu mantinelu a byl u ní první. Ovšem jeho přihrávku před branku si již pohlídal Matěj Loubal.

09:29

Nádhernou kličkou se prezentoval Martin Hřebíček, jenž si prohodil kotouč mezi bruslemi soupeře. Následně i zakončoval, ale jeho pokus minul zadní tyč zhruba o metr.

08:25

Hostující obránce nezpracoval puk, který u mantinelu našel Petr Chlán. Chomutovský útočník si následně najel mezi kruhy, ale jeho střela byla zastavena.

07:45

Oceláři si neporadili s rozehrávkou, a tak vyhazují raději kotouč o mantinel do středního pásma. Zatím se v obraných třetinách hraje jednoduchý hokej.

07:10

Lukáš Irgl neviděl žádného ze spoluhráčů, který by chtěl převzít kotouč, a tak to zkusil sám. Ovšem jeho individuální průnik byl zastavený u modré čáry Chomutova.

06:10

Výborně si počínal Jakub Köver, jenž dvakrát našel ve slibné pozici spoluhráče. Ovšem první zakončení se do prostoru tyčí nevešlo a druhé bylo zastaveno.

05:30

Piráti vyhazují na zakázané uvolnění. Hned po vhazování musel být pozorný Dominik Pavlát, jenž chytá pokus od pravého mantinelu.

04:59

Místní hlasatel oznamoval, že domácí hrají v plném počtu. V tom samém momentě s k nenápadné střele probojoval Adam Puzoň, jehož zakončení prošlo pod obráncem až ke gólmanovi.

04:09

Hosté se rozjeli do dalšího útoku, ovšem zadovka před modrou čárou byla nepřesná. Toho mohli využít Piráti, ale jejich tvrdá rána od mantinelu končí na brankáři.

03:03

Hned na úvod přesilové hry se do puku u modré čáry opřel Radzienciak, jehož pokus zastavil bránící hráč. Černá guma opět doputovala k hostujícímu obránci, jenž na kruhu pro vhazování viděl Adama Floka. Jenže i jeho pokus srazil do rohu hrací plochy chomutovský obránce.

02:53

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vít Seemann – 2 min., hákování).

02:16

Vojtěch Krejčiřík protečoval kotouč za branku soupeře, kde byl dříve obránce.

01:44

Jakub Köver neměl dlouho komu přihrát, až se mu na křídle rozjel spoluhráč. Ovšem přihrávku zastavili Oceláři, kteří poté zaznamenali první zakončení na Dominika Pavláta.

00:54

Také Třinec se mohl vydat do útoku, ovšem nahození skončilo na holích obránců Chomutova. Hra se přelévá ze strany na stranu, ale na první zakončení stále čekáme.

00:10

Úvodní vhazování vyhrál domácí tým, jenž má právo prvního útoku. Ovšem ten díky dobré práci hostů skončil hned ve středním pásmu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Rindoš, Krejčiřík, Šišolák, Šilar, Ouřada, T. Adámek.

HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Hrachovský, Krzak, Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Flok, Papaj, Najsar, Molin.

Rozhodčí: Hlinka – Ševic, Votrubec.
Ještě jednou přeji dobré odpoledne fanouškům mládežnického hokeje. Do zápasu zbývá ještě spousta času, ale již jsou známy sestavy obou celků, které si za pár minut představíme.
Vzájemné zápasy

Můj dům, můj hrad. To platilo téměř vždy v utkáních těchto soupeřů. Jediné vítězství z SD ARÉNY odvezli Oceláři, kteří vykradli pirátskou kocábku. V duelech Třince s Chomutovem je k vidění hodně vstřelených branek, což by mělo přilákat fanoušky juniorského hokeje do ochozů.

Třinec – Chomutov 5:3
Chomutov – Třinec 2:5
Chomutov – Třinec 6:3
Třinec – Chomutov 6:3
Chomutov – Třinec 6:4

Pirátská akademie na své sociální síti vyhlašuje mládežníka měsíce. V říjnu se jím stala brankářská jednička juniorů Dominik Pavlát

Piráti Chomutov

Po špatném začátku do soutěže se Piráti derou tabulkou vzhůru. Aktuálně jim patří sedmá příčka, když získali třiadvacet bodů. Až v posledním kole s Libercem skončila vítězná šňůra Chomutova, který si připsal čtyři výhry v řadě. Severočeši na první místo, které aktuálně drží Plzeň, ztrácejí deset bodů. Pirátská akademie posílá ještě spousta juniorských hráčů do prvoligové Kadaně, kde sbírají cenné zkušenosti. Například Vojtěch Krejčiřík si řekl o místo v sestavě Trhačů. Dále partnerskému celku pomáhají třeba Josef Rindoš, Dominik Pavlát, Tomáš Adámek, Tom Polák nebo Martin Tůma.

Poslední zápasy:

Liberec – Chomutov 2:1 prodl.
Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 sn.
Chomutov – Sparta 5:3
Chomutov – Slavia 6:0
Litvínov – Chomutov 1:4

Nejlépe bodující hráči:

Jakub Köver – 15 bodů (6+9)
Tom Polák – 10 bodů (2+8)
Tomáš Hajič – 9 bodů (1+8)

Statistika brankářů:

Dominik Pavlát – 10 odchyt. zápasů, 5 vítězství, 92,1% úsp. zákroků
Richard Běhula – 4 odchyt. zápasů, 1 vítězství, 95,1% úsp. zákroků
HC Oceláři Třinec

Junioři Třince v loňské části ovládli základní část extraligy, ovšem zdá se, že tento úspěch se letos opakovat nebude. Vždyť právě Třinec patří k týmům, které se nacházejí ve spodních patrech tabulky. Moravskoslezský celek najdeme totiž až na patnáctém místě, když získal pouhých patnáct bodů. Navíc hostující mužstvo v posledních třech zápasech nezískalo ani bod, což mu komplikuje situaci. Ovšem do konce základní části chybí ještě spousta zápasu a Oceláři na příčky zaručující vyřazovací boje ztrácí pouhých pět bodů.

Poslední zápasy:

Třinec – Karlovy Vary 0:4
Třinec – Kladno 3:4
Plzeň – Třinec 5:2
Č. Budějovice – Třinec 3:4
Třinec – Mountfield HK 4:1

Nejlépe bodující hráči:

Adam Raška – 14 bodů (8+6)
Jonáš Peterek – 10 bodů (4+6)
Lukáš Kaukič – 10 bodů (1+9)

Statistika brankářů:

Oliver Štěpánek – 8 odchyt. zápasů, 3 vítězství, 92,6% úsp. zákroků
Matěj Loubal – 8 odchyt. zápasů, 3 vítězství, 89,2% úsp. zákroků
Vítám vás u patnáctého kola DHL extraligy juniorů, v němž se představí Piráti Chomutov a HC Oceláři Třinec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec

2:1

po prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Chlán (Kopic, Šilar), 61. Krejčiřík (Köver, D. Novák) – 56. Poruba

Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Rindoš, Krejčiřík, Šišolák, Šilar, Ouřada, T. Adámek.

HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Hrachovský, Krzak, Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Flok, Papaj, Najsar, Molin.

Rozhodčí: Hlinka – Ševic, Votrubec

Průběh zápasu
1. třetina
02:53 CHM 2 Seemann, hákování
14:15 TRI 2 Krzak, faul kolenem
15:23 CHM 1:0 Chlán (Kopic, Šilar)
Po 1. třetině
2. třetina
28:00 TRI 2 Puzoň, napadení
30:33 CHM 2 Köver, hákování
34:45 TRI 2 Puzoň, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
55:41 TRI 1:1 Poruba
57:17 TRI 2 Irgl, příliš mnoho hráčů
Po 3. třetině
Prodloužení
61:00 CHM 2:1 Krejčiřík (Köver, D. Novák)
po prodl.