Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HK Detva

4:1

konec (1:0, 1:0, 2:1)

24.09.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • 6. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.35 6.0 5.57 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V tretej tretine napokon padlo najviac gólov spomedzi všetkých tretín. Poprad strelil dva góly, jeden z hokejky Paločka a druhý z hokejky Svitanu. Na definitívnych 4:1 upravil Vidělka.

Ďakujeme za pozornosť. (19:20:10)

Koniec zápasu.

59:13

Hráči Detvy sú s pukom za bránkou a ešte sa snažia streliť druhý gól, no Poprad bráni úspešne a takýto stav si nenechá už ujsť.

58:37

Vidělka rozmýšľal, čo s pukom urobí spoza bránky. Napokon sa rozhodol pre dobrú prihrávku na Macejka na modrú čiaru. Jeho strela následne skončila v Corbeilovom náručí.

57:26

Poprad už v týchto sekundách viacmenej bojuje o každý puk a nechce si dovoliť zbytočné straty.

56:15

Vandas mal rovnakú príležitosť. Tentokrát však úplne zlyhal v koncovke. Snažil sa zakončiť švihom, no puk mu ako keby ušiel alebo skĺzol z hokejky a smeroval do rohu klziska.

55:53

Michael Vandas sa dokázal uvoľniť a korčuľoval už iba sám na bránku. Naznačil kľučku a potom vystrelil. Puk však Larose vyrazil svojou vyrážačkou.

55:18

Svitana prikorčuľoval za pukom pri zadnom mantineli, našiel prihrávkou na ľavom kruhu Mlynaroviča, no jeho strelu Larose pohotovo vyrazil ramenom.

54:55

Sledujeme obojstranné vylúčenie. Peter Lichanec a Maroš Surový sa mierne do seba pustili a obaja dostávajú po dve minúty za hrubosť.
Dnešné stretnutie sleduje 1 314 divákov.

54:20

Surový si ukázal, kde chce prihrávku, napokon ju aj dostal, ale to jeho zakončenie už nebolo také úspešné. Puk letel vedľa brány.

53:41

Brejčák to urobil teraz jednoducho. Priblížil sa k modrej čiare a iba spoza nej nahodil puk na bránu. Larose bol pripravený a s radosťou si chytil ľahký puk.

52:54

Po súbojoch pri mantineli získal puk na svoju hokejku McDowell, ale iba ho odhodil od seba až ku Larosovi a Detva teda môže začať z hĺbky.

51:45

Ďalšej popradskej formácii sa úspešne nepodarilo založiť presilovkový útok. Hráči Detvy vrátili puk zo stredného pásma späť za Corbeilovu bránku.

50:48

Svitana získal pre svoj tím útočné pásmo a následne akciu zakončil aj sám. Prízemnou strelou z ľavého kruhu sa snažil prekvapiť Larosu, ale ten použil pohotovo svoj betón.

50:09

Ignatov to teraz v rohu klziska skúšal trochu kaskadérskym spôsobom, no napokon sa Ščurkovi úplne nevyhol. Ščurko je napokon vylúčený, odsedí si dve minúty za napadnutie.

49:02

Detva dala gól!
Hostia znižujú stav zápasu a strieľajú premiérový gól. Detva vyrazila do prečíslenia troch proti jednému. Z ľavého kruhu posunul Murček puk Huňaymu a ten ešte prihral na pravú stranu DAVIDOVI VIDĚLKOVI, ktorý bez problémov prestrelil rozhádzaného Corbeila!
Asistencie: Patrik Huňady, Michal Murček.

48:15

Vandas strieľanou prihrávkou posúval Abdulovi, ktorému sa podarilo tečovať tento puk, no nenamieril to do priestoru brány.

47:27

Svitana krížnou prihrávkou chcel puk posunúť Brejčákovi. Puk prešiel, no tesne vedľa Brejčákovej hokejky. V lepšom prípade by to mal domáci obranca už len do prázdnej brány.

46:53

Domáci ešte získavajú aj presilovú hru. Hostia zle striedali a dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Patrik Huňady.

46:29

Hráči Detvy po dlhšej dobe pohrozili Corbeilovi. Postaral sa o to, Ivan Zorván, ktorý sa natlačil poza bránku a skúšal to z opačnej strany. Domáci gólman si však dal pozor.

45:45

Zdá sa, že od týchto chvíľ začínajú mať kamzíci toto stretnutie jasne pod svojou kontrolou a vo svojich rukách. Hráčov Detvy tieto dva rýchle góly ešte viac rozhodili a už to nepôjde tak, ako doteraz, keď relatívne stíhali na súpera.

45:12

V závere zápasu si teda zachytá aj gólman Matt Larose. Verbický je po štvrtom góle vyhnaný.

45:12

Poprad dal gól!
Domáci ihneď pridávajú aj ďalší presný zásah a vyprevádzajú Verbického z brány! Do pásma nakorčuľoval PATRIK SVITANA a strelou švihom z pravého kruhu prekonal detviansku jednotku po štvrtýkrát!
Asistencia: Peter König.

43:46

Poprad dal gól!
Domáci strieľajú tretí gól v stretnutí! Až medzi kruhy s pukom prekorčuľoval MATÚŠ PALOČKO, napriahol a tvrdou delovkou prekonal Verbického!
Asistencia: James McDowell.

43:34

Prvá popradská útočná formácia sa nedostala do útočného pásma. Svitana puk od modrej čiary vrátil späť na zadné rady.

42:39

Milý prenechal medzi kruhmi Chovanovi, ktorý však už vystreliť nestihol, obkorčuľoval bránu a potom už ani nikomu nedokázal posunúť puk.

41:56

Gašpar nahadzoval puk od modrej čiary, no nepodarilo sa mu trafiť priestor bránky. Detva sa ešte drží v útočnom pásme, no asi z toho už nič nebude.

41:09

McDowell sa preštrikoval do útočného pásma, no tam už veľa nenavymýšľal. Nemal veľmi ani komu prihrať, a tak puk iba odovzdal.

40:15

Popradčania začali tretinu zľahka. Fabian nahodil puk z obranného pásma. Brankár Verbický si pripísal úspešný zákrok.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Aj prostredná časť hry bola viacmenej v réžii domáceho mužstva. Popradu sa podarilo navýšiť svoj náskok. V 38. minúte sa presadil Bondra.
Tretia tretina sa začína približne o 18:47.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:43

Ščurko prenechal puk Murčekovi medzi kruhmi a ten následne švihom vystrelil. Corbeil bol opäť pozorný a aj túto strelu s prehľadom zlikvidoval.

38:50

Vandasovi skončil trest a tento popradský útočník sa ihneď dostal k puku a smeroval na Verbického. Snažil sa ho prekvapiť a zasunúť bekhendom, no trafil iba do betónu.

38:22

Miroslav Macejko napriahol na hranici ľavého kruhu a z prvej vypálil. Corbeil vykorčuľoval, aby zmenšil strelecký uhol a následne zachytil puk do výstroje.

37:49

Poprad s prehľadom zvláda aj naďalej svoje oslabenie. Hráči Detvy majú problém založiť poriadny útok.

37:05

Poprad dal gól!
Poprad strelil druhý gól v oslabení v tomto zápase! DÁVID BONDRA získal stratený puk pri mantineli, natlačil sa medzi kruhy a bekhendom krásne zavesil pod hornú žrď!
Bez asistencie.

36:42

Detva získava v závere druhej tretiny presilovku. Michael Vandas dostáva dve minúty za krosček.

36:26

Detva sa dostala do útočného pásma a podarilo sa jej aj vystreliť. Gachulinec to skúsil od modrej čiary, Corbeil veľa toho nevidel, no dokázal zakročiť.

35:36

Brejčák prenechal Ježekovi na modrej čiare a ten vypálil okamžite príklepom. Jeho delovka bola tečovaná a puk skončil na ochrannej sieti.

34:33

Detvanci vyhrali buly v útočnom pásme, Ondris strieľal z pravého kruhu, no jeho nevýraznú strelu Corbeil bezpečne zastavil svojou hokejkou.

34:05

Ignatovovi tentokrát nevyšla rozohrávka z obranného pásma a píska sa zakázané uvoľnenie. Zároveň museli na ľad prísť rolbári so svojím náradím, pretože sa pred Verbického bránkou objavila krv.

32:57

Jáchym to skúšal strieľanou prihrávkou z pravého kruhu. Heizerovi sa podarilo puk tečovať, no iba mimo priestoru bránky.

32:11

Popradčania vyhrali buly znovu a snažili sa niečo vymyslieť. Nakoniec sa celá akcia skončila podobne. Od modrej príklepom vypálil König a Verbický si pripísal úspešný zákrok.

31:27

Domáci vyhrali buly v pásme, rozostavili sa, Svitana posunul na modrú čiaru Königovi, no jeho strela príklepom skončila priamo vo Verbického výstroji.

31:09

Poprad získava presilovú hru. Jakub Žilka sa previnil, odsedí si dve minúty za držanie.

30:55

Brankár Corbeil musel byť opäť v pohotovosti. Strelou z ľavého kruhu ho tentokrát preveril Jakub Žilka. Puk skončil v lapačke domáceho gólmana.

30:10

Domáceho brankára sa snažil ohroziť Ladislav Ščurko, ktorý vykorčuľoval po ľavom krídle, vystrelil z kruhu, no nakoniec priestor bránky netrafil.

29:47

Po súbojoch v rohu klziska sa podarilo puk získať domácim hokejistom. Matúš Paločko ho však iba vyhodil cez všetky čiary a za týchto okolností je to icing.

28:33

Domáci už sú v pätici a ihneď sa snažili založiť nejaký útok. Svitanova prihrávka však nedorazila na Mlynarovičovu hokejku.

27:11

Ďalšie úspešné vyhodenie puku cez všetky čiary, tentokrát z hokejky Ježeka. Detvanci to skúšajú aj naďalej.

26:42

Popradčania sa aj naďalej bránia úspešne a svojmu súperovi nedávajú veľa možností. König teraz zachytil puk v obrannom pásme a vyhodil ho okamžite preč.

25:46

Detva bude vo svojej presilovke pokračovať aj naďalej. Alexander Ignatov dostáva dve minúty za sekanie.

24:51

Vandas šikovne a drzo šiel za pukom ku Fekiačovi, aj mu znepríjemnil život počas rozohrávky. Verbický musel byť pripravený.

24:09

Gachulincovu strelu od modrej čiary Corbeil iba vyrazil, v priestore však bol ešte Ščurko, no už nedokázal dorážať hneď z prvej.

23:48

Presilovka pre Detvu. Štefan Fabian si odpyká dve minúty za nedovolené bránenie.

23:35

Huňady nepríjemne vystrelil švihom zo stredného pásma. Corbeil však puk videl, zachytil ho do lapačky a keďže nebol vôbec ohrozený, rozohral.

22:18

Ignatovovi nevyšla prihrávka od modrej čiary. Puk skončil na korčuli Šimona, ktorý chcel následne bleskovo vysúvať Gašpara. Ignatov však trielil dozadu a na brejk si dal pozor.

21:57

Vandas potiahol puk po osi ihriska do útočného pásma a vyskúšal streľbu spomedzi kruhov. Jeho jednoduchý pokus skončil zblokovaný na ochrannej sieti.

21:36

Milý zablokoval Svitanovu prihrávku v strednom pásme, a tak Popradčania do útoku pokračovať nemohli.

20:44

Hneď v úvode tretiny sa hostia previnili zakázaným uvoľnením. Hra sa teda stiahla pred Verbického, no následne už hráči Detvy vyhrali buly.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V úvodnej časti hry dominovali domáci hráči. Podarilo sa im streliť úvodný gól. V 13. minúte sa presadil König. Poprad teda vedie 1:0.
Druhá tretina sa začne približne o 17:52.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:08

Aleš Ježek to teraz z ľavej strany skúsil jednoducho. Po prihrávke iba napriahol a vypálil. Puk skončil vo Verbického lapačke.

18:11

Vandasovi sa na ľavom kruhu ukazoval Štrauch, ale cez protihráča mu prihrať nedokázal.

17:36

McDowell bekhendom prihral puk Abdulovi medzi kruhy. Jeho následná strela Verbického veľmi neohrozila. Puk prikryl lapačkou.

16:58

Bogoslovskij sa natlačil do pásma po pravom krídle, no pri mantineli ho nekompromisne odstavil Šimon. Následne sa píska postavenie mimo hry.

16:07

Následne sa im však podarilo opäť získať pásmo. Sládok vypálil od modrej čiary príklepom, no Halásovo clonenie veľmi nezabralo.

15:52

König vypichol Halásovu prihrávku a Detvianci teda ďalej v útoku pokračovať nemohli.

15:00

Juraj Milý to teraz skúšal z veľmi ostrého uhla. Priamo z rohu klziska. Corbeil jeho pokus bez žiadnych ťažkostí zachytil vo výstroji. Vhadzuje sa v obrannom pásme Popradu.

14:15

Vandas obkorčuľoval okolo celej bránky, dostal sa medzi kruhy a odtiaľ strieľal. Verbický ho pozorne sledoval, a tak stihol vytiahnuť svoju vyrážačku.

12:51

Surový nahodil puk z pravého kruhu. Murček korčuľoval dravo pred bránku a nakoniec sám v nej aj skončil. Surového strelu Corbeil totižto bez problémov zachytil.

12:07

Poprad dal gól!
Kamzíci idú do vedenia gólom z oslabenia! Obranca PETER KONIG si spracoval puk na vlastnej modrej čiare, prešiel takmer bez problémov medzi kruhy, kľučkou sa zbavil protihráča a nie veľmi podarenou strelou bekhendom prekonal Verbického!
Bez asistencie.

11:14

Popradčania budú hrať 18 sekúnd v trojici. Brankár Corbeil dostáva dve minúty za vyhodenie puku.

10:29

Ďalšia šikovná kombinácia od hosťujúcich hráčov. Gachulinec si šikovne skorčuľoval pred bránku a ihneď strieľal z prvej po Ščurkovej prihrávke. Corbeil sa však opäť rýchlo presunul a zastavil strelu.

10:16

Milý posunul na modrú čiaru Sládkovi, ktorý vyskúšal šťastie. Jeho prudká strela švihom skončila v Corbeilovej lapačke.

09:32

Presilovku budú hrať aj hráči Detvy. Radomír Heizer dostáva dve minúty za držanie.

09:17

Gašpar nastrelil puk z ľavého kruhu, Corbeil ho nemal pod kontrolou. Dorážať sa snažil Ščurko, no iba do výstroje popradského gólmana.

08:12

Abdul prihral Petrovi Lichancovi do perfektnej šance. Lichanec šiel sám z pravého kruhu, mieril to ponad vyrážačku, ale Verbický puk pohotovo vyrazil!

07:14

Domáci vyhrali buly v strednom pásme, Dinda nahodil puk o mantinel, no následne sa odrazil k Verbickému. Detviansky brankár ho pre istotu prikryl a vtedy sa aj skončil trest Žilku.

06:00

Teraz mali príležitosť aj hostia. Chovan vytiahol puk po pravom krídle, prihral pred bránku Gašparovi, no ten Corbeila neprekonal. Popradský brankár sa dokázal perfektne presunúť.

05:36

Heizerova strela od modrej sa nepríjemne odrazila od chráničov jedného z detvianskych hráčov. Puk potom skončil v rohu klziska.

05:14

Presilovka pre Poprad. Za hákovanie si dve minúty posedí na trestnej lavici Jakub Žilka.

04:15

Detvancom sa nepodarilo dostať sa do útočného pásma. Milý si nedokázal prihrávku spracovať ešte v strednom pásme. Následne sa pískal ofsajd.

03:47

Patrik Svitana s pukom veľmi nevymýšľal. Prešiel po osi ihriska až medzi kruhy a vystrelil. Strela skončila vo Verbického výstroji.

03:12

Michael Vandas si spracoval puk na modrej čiare, dostal sa medzi kruhy a švihom vystrelil. Verbický musel byť opäť v pohotovosti, tentokrát tasil svoju lapačku.

02:29

Jindřich Abdul to teraz taktiež myslel veľmi dobre. Nakorčuľoval do pásma a strieľal nenápadne spoza Sládka. Verbický musel použiť svoju vyrážačku.

02:02

Matúš Paločko vykorčuľoval po pravom krídle a strieľal z kruhu spoza protihráča. Jeho pokus bol zblokovaný.

01:23

Mlynarovič si spracoval prihrávku na vlastnej modrej čiare. Následne sa však nikam neponáhľal a jeho kolegovia z formácie odišli striedať.

00:53

Fekiač mierne napriahol od modrej čiary a vyskúšal pozornosť gólmana Mathieua Corbeila. Strela bola mierne tečovaná, no popradský gólman ju s prehľadom zachytil.

00:18

Vandas šikovnou spätnou prihrávkou k ľavej žrdi posunul puk Heizerovi. Toho však zablokoval hosťujúci Gachulinec, a tak Verbický zasahovať nemusel.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Vypočuli sme si už aj štátnu hymnu, všetko je teda pripravené na začiatok stretnutia.
Na ľadovú plochu už prichádzajú oba tímy. Detvanci v žltých dresoch a domáci Popradčania v modrých.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Corbeil (Ivanov) – Brejčák (A), König, Fabian (C), Jáchym, McDowell, Ignatov, Zadražil, Dinda – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Ježek, Heizer, Vandas – Abdul, Lichanec, Bondra – Bogoslovskij, Paločko

HC 07 Orin Detva: Verbický (Larose) – Šimon, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Strukoff, Srnka, Fedosov – Ščurko, Gašpar, Milý – Halás, Chovan, Žilka – M. Surový, Murček, Vidělka – Zorván, Huňady, Ondris

Rozhodca: Lauff, Kalina – Stanzel, Bogdaň.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Prajem vám príjemný hokejový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 6. kola Tipsport ligy. V ňom HK Poprad na domácom štadióne privíta HC 07 Orin Detva. Stretnutie sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

HK Poprad
Dá sa povedať, že popradským hokejistom vyšli úvodné zápasy sezóny. Po šiestich kolách Podtatranci momentálne figurujú na 4. mieste tabuľky so ziskom 10 bodov a skóre 17:14. Poprad si v ostatných zápasoch poradil so Zvolenom po predĺžení 2:3, Nové Zámky porazil doma 3:1, no tri kolá dozadu nezvládol východniarske derby, v Košiciach prehral 5:2. Kamzíci majú dokopy na konte 4 výhry, z toho 2 v riadnom hracom čase a dve prehry v riadnej hracej dobe. Do Popradu pred piatkovým zápasom pribudol v zostave nový brankár, ktorým sa stal ruský gólman Alexej Ivanov. S Mathieuom Corbeilom by mali mať stabilná brankárska dvojica. Najproduktívnejším hráčom Popradu je zatiaľ s 2 gólmi a 4 asistenciami Patrik Svitana.

HC 07 Orin Detva
Nováčik z Detvy sa zatiaľ nestihol veľmi zabehnúť do tempa vyššej súťaže. Detvancom momentálne patrí posledná 10. priečka tabuľky s jedným jediným bodom a skóre 9:19. Detva dokázala jeden bod získať iba vďaka prehre po predĺžení s Novými Zámkami. V posledných zápasoch hrala Detva takto: prehrala s Liptovským Mikulášom 1:5, s Nitrou 5:2 a so Zvolenom 5:4. Detva má teda na konte štyri prehry v riadnom hracom čase a jednu po predĺžení. Keďže Detva v súťaži zatiaľ strelila len 9 gólov, produktivita od hráčov je logicky nízka. Najproduktívnejším je David Videlka s 2 gólmi a jednou asistenciou.

Tieto tímy sa idú stretnúť proti sebe historicky po prvýkrát. Pre oboch súperov to bude premiérová konfrontácia, a tak budeme sledovať, ako sa bude zápas vyvíjať. Pozývame vás na tento on-line prenos a prajeme pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HK Detva

4:1

konec (1:0, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. König, 38. Bondra, 44. Paločko (McDowell), 46. Svitana (König) – 50. Vidělka (Huňady, Murček)

HK Poprad: Corbeil (Ivanov) – Brejčák (A), König, Fabian (C), Jáchym, McDowell, Ignatov, Zadražil, Dinda – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Ježek, Heizer, Vandas – Abdul, Lichanec, Bondra – Bogoslovskij, Paločko

HK Detva: Verbický (46. Larose) – Šimon, Gachulinec, Sládok (C), F. Fekiač, Macejko, Strukoff, Srnka, Fedosov – Ščurko, Gašpar, Milý – Halás, Chovan, Žilka – M. Surový, Murček, Vidělka – Zorván, Huňady, Ondris

Rozhodčí: Lauff, Kalina – Stanzel, Bogdaň

Diváci: 1 314

Průběh zápasu
1. třetina
05:14 DTV 2 Žilka, hákování
09:32 POP 2 Heizer, držení protihráče
11:14 POP 2 Corbeil, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
12:07 POP 1:0 König
Po 1. třetině
2. třetina
23:48 POP 2 Fabian, nedovolené bránění
25:46 POP 2 Ignatov, sekání
31:09 DTV 2 Žilka, držení protihráče
36:42 POP 2 Vandas, krosček
37:05 POP 2:0 Bondra
Po 2. třetině
3. třetina
43:46 POP 3:0 Paločko (McDowell)
45:12 POP 4:0 Svitana (König)
45:12
46:53 DTV 2 Huňady, příliš mnoho hráčů
49:02 DTV 4:1 Vidělka (Huňady, Murček)
50:09 DTV 2 Ščurko, napadení
54:55 POP 2 Lichanec, hrubost
DTV 2 Surový, hrubost
Konec