Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

HFC ADO Den Haag – FC Utrecht

0:3

konec (0:1)

11.08.2017, 19:00 • Cars Jeans Stadion, Haag • 1. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 3.5 3.44 2.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

84

Krásná rána! K balonu se jako správný kapitán postal Aaron Meijers a povedeným projektilem přes zeď pořádně protáhl brankáře Jensen, který se musel opravdu hodně natáhnout, aby letící míč zvládl vytěsnit na rohový kop.

81

Utrecht právě vstřelil branku!
Tohle je pro domácí trochu kruté, Haag se mocně snažil o snížení a vykřesání drobné jiskřičky naděje, Utrecht ale otevřenější styl hry svého soupeře zvládl potrestat! Na Labyadovu povedenou nahrávku si za obranu žlutozelených naběhl CYRIEL DESSERS, jenž svůj samostatný únik zakončil povedeným obstřelem vybíhajícího brankáře Zwinkelse.

78

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Donny Gorter, přichází Delano Ladan.

73

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Edson Braafheid, přichází Robin van der Meer.

70

Braafheid znovu podcenil situaci a nechal míč doputovat až k osamocenému Beckerovi. Z dalšího z jeho povedených centrů tentokráte těžil Lorenzen, jenž sklepával pro z druhé vlny si sbíhajícího Bakkera, ten ale pálil těsně mimo.

69

Sheraldo Becker je v posledních minutách k nezastavení! Tentokráte se domácí křídelník hravě uvolnil přes bránícího Braafheida a balon poslal přesně na hlavu Johnsena, David Jensen ale přispěchal s fantastickým zákrokem.

67

Na druhé straně Lex Immer vymyslel parádní pas pro za obranu si nabíhajícího Beckera. Ten se z úhlu řítil sám vstříc Jensenovi, tvrdou ranou mezi nohy si ale na gólmana Utrechtu nedokázal přijít.

66

S touto příležitostí šlo naložit o mnoho lépe! Po Labaydově pasu se ve stoprocentní šanci ocitl Cyriel Dessers, zakončení ale příliš uspěchal a poslal míč těsně vedle. Ke střele hostujícího útočníka ale vůbec nemělo dojít, jednalo se o jasný ofsajd...

65

A domácí jsou, zdá se, konečně na koni. Do šestnáctky soupeře posílají jeden centr za druhým, tenhle proskákal sice mimo vápno, kousek od něj si ale pro faul došel Lex Immers. Po rozehrávce přímého kopu hlavičkoval Beugelsdijk, zamířil ale pouze do horní tyče!

58

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Edouard Duplan, přichází Melvyn Lorenzen.

57

A málem to bylo už o tři branky! Obrana Haagu nechala míč trestuhodně doputovat až k Labyadovi, jenž jej bleskově přenesl na van de Streeka. Ten ještě sklepával pro Gyrana Kerka, jeho pokusu ale scházely decimetry.

55

Utrecht právě vstřelil branku!
Tohle už s nadějemi domácího týmu na první výhru v této sezoně vypadá hodně bledě, Utrecht se totiž deset minut po začátku druhé půle znovu prosazuje! Odraženého balonu se ujal Dessers, posunul jej na neobsazeného Emanuelsona, na jehož fantasticky přesný centr si v pokutovém území naběhl SANDER VAN DE STREEK a hlavou překonal marně se natahujícího Zwinkelse.

49

Urby Emanuelson prokázal svou zkušenost a získal ve středu hřiště balon. Poté se vydal do protiakce a kulatý nesmysl posunul na Kerka, jenž po sérii naznačení tvrdě vypálil, Zwinkels ale jeho pokus nadvakrát zvládl vytěsnit na roh.

46

Yassin Ayoub byl v samotném závěru první půle tvrdě atakován a už nebude schopen v tomto zápase pokračovat, hosté jsou tedy nuceni sáhnout k druhému vynucenému střídání. Na hřiště se podívá Urby Emanuelson, jedna z letních posil Utrechtu.

36

Krásná sóloakce v podání Johnsena! Domácí útočník vystihl rozehrávku soupeře, poté se mu balon sice trochu zamotal mezi nohama, Johnsen ale zachoval klid, posunul si jej na svou silnější pravačku a parádní ránou orazítkoval vzdálenější tyč.

27

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Anouar Kali, přichází Mark van der Maarel.

24

Hosté tak měli k dispozici rohový kop. Obrana Haagu balon odvrátila z vlastní šestnáctky, Meijers se poté vydal napadat Kaliho, přehnal to ale s agresivitou a posléze i on obdržel žlutý kartónek.

18

Na trávníku se začíná poměrně brzy jiskřit. Labyad neudržel nervy na uzdě a po dalším z faulů soupeře zbytečně zakopl míč, za což mu sudí taktéž udělil žluté varování.

17

První žlutý kartónek tohoto mače dostává Lex Immers. Domácí středopolař nejprve přišel o balon, načež se rozhodl za pomoci jasného faulu zastavit rodící se protiakci soupeře. Sudí neměl na vybranou.

15

Utrecht právě vstřelil branku!
O pár okamžiků později už se ale hosté prosazují, a střílí tak premiérovou branku nového ročníku nizozemské nejvyšší soutěže! Fantastickou ránu z uctivé vzdálenosti vyslal Labyad, Zwinkels míč s vypětím všech sil dokázal vytěsnit na břevno, od kterého se ale kulatý nesmysl odrazil příhodně pro dobíhajícího CYRIELA DESSERSE a ten už měl snadnou práci. Opakovaný záběr ale odhalil další chybu pomezního sudího, jednalo se o drobný ofsajd.

3

Po Ebuehiho nákopu odvrátil Braahfield míč pouze k Bakkerovi, který okamžitě přenesl hru. Nedlouho nato se domácí dostali do stoprocentní příležitosti, když Johnsen hlavou prodloužil balon za sebe. Sám na branku se poté řítil Becker, tváří v tvář Jensenovi ale neuspěl.

HFC ADO Den Haag – FC Utrecht

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 15. Dessers, 55. van de Streek, 81. Dessers

Karty:   17. Immers (HAA), 24. Meijers (HAA) – 18. Labyad (UTR)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:12.

HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, B. Kuipers, Meijers (C) – D. Bakker, Immers, Gorter (78. Ladan) – Becker, Johnsen, Duplan (58. Lorenzen).
Náhradníci: Coremans – Meißner, Ladan, Asmelash, van der Heijden, Marengo, David, Lorenzen, Hooi.

FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Leeuwin, W. Janssen (C), Braafheid (73. van der Meer) – van de Streek, Kali (27. van der Maarel), Ayoub (46. Emanuelson), Labyad – Dessers, Kerk.
Náhradníci: Marsman – van der Maarel, Dumić, van der Meer, Emanuelson, Ould-Chikh, Troupee, Velanas, Görtler.

Rozhodčí: Ed Janssen – Johan Balder, Rens Bluemink

Diváci: 12134