Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

HFC ADO Den Haag – FC Utrecht

0:3

konec (0:1)

11.08.2017, 19:00 • Cars Jeans Stadion, Haag • 1. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 3.5 3.44 2.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním toho, že dnešnímu utkání na Cars Jeans Stadion přihlíželo 12 134 diváků, se loučím. Děkuji Vám za pozornost a už zítra u online přenosu ze zápasu Liverpool:Watford se budu znovu těšit na počtenou. (21:07:26)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:12.
Je dobojováno, Utrecht do nového ročníku Eredivisie vstoupil velmi úspěšně, když v Haagu dokázal zvítězit vysoko 3:0! Sledovali jsme typické utkání nizozemské nejvyšší soutěže, k vidění byl ofenzivní fotbal, řada velkých šancí, rozhodně jsme se nenudili. V úvodu se do vedení mohli dostat domácí, Becker ale svůj samostatný únik vstříc Jensenovi nevyužil. První branky se diváci dočkali po čtvrthodině hry, když se z dorážky trefil Cyriel Dessers, opakovaný záběr ale ukázal, že se jednalo o drobný ofsajd. Haag mohl vyrovnat zásluhou útočníka Johnsena, ten ale svou individuální akci zakončil střelou do tyče.

Druhý poločas nabídl ještě lepší fotbalovou podívanou. Nejprve na rozdíl dvou branek zvýšil Sander van de Streek, v rozmezí mezi pětašedesátou a sedmdesátou jsme pak byli svědky hned čtyř příležitostí Čápů. Těm ale dnes gól zřejmě nebyl přán, v jednom případě je zastavilo břevno, v těch ostatních zase nepřesné zakončení či výborný zásah Davida Jensena. S blížícím se koncem parta okolo kapitána Meijerse fyzicky odpadala, definitivní direkt jí pak deset minut před koncem uštědřil Cyriel Desser, jenž se prosadil podruhé.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Sheraldo Becker se vydal napadat rozehrávku soupeře a vedl si úspěšně, když obral Emanuelsona. Následně se ale octl proti trojici protivníků, celá situace pak skončila jeho faulem na Ramona Leeuwina.

90+2

Emanuelson zastihl míč těsně před přechodem přes postranní lajnu, navíc jej šikovně posunul k Labyadovi, jenž se díky šikovnému manévru probojoval až do šestnáctky, tam si na něj ale zkušeně počíhal Bas Kuipers.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat ještě tři minuty.

90

Melvyn Lorenzen na levém křídle úspěšně utancoval Klaibera, poté odcentroval přesně do míst, kam si sbíhal dlouhán Johnsen. Ten to ale ve vzdušném souboji s Janssenem přehnal s agresivitou.

89

Po sklepnutí od Labyada se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Urby Emanuelson. Kulatý nesmysl ale až příliš podebral a poslal jej vysoko nad branku, čímž způsobil alespoň malou radost domácím příznivcům.

88

Domácí ale s blížícím se koncem zápasu působí spíše unaveným a také už poněkud odevzdaným dojmem. Neprezentovali se vůbec špatným výkonem, výsledek je pro ně krutý, soupeř ale jejich zaváhání v defenzivě dokázal potrestat.

87

Gyrano Kerk nyní nechal balon nešťastně za sebou, při návratu pak musel zatáhnout za záchrannou brzdu, což se projevilo jasným faulem na o únik se snažícího Ladana. Následovat tak bude přímý kop pro ADO.

86

Po několikaminutové odmlce se u balonu drží hosté. Jmenovitě se jedná o Zakariu Labyada, který si počíná velmi šikovně, když se už nikam bezhlavě nežene a snaží se pro Utrecht získat několik cenných vteřinek k dobru.

85

Domácí ještě nechtějí vzdávat své naděje na vstřelení alespoň čestné branky. Teď k ní byli poměrně blízko, když aktivní Becker přes celou šíří vápna oslovil Lorenzena, ten se ale těsně před okamžikem střely zapotácel a nakonec vůbec nezakončil.

84

Krásná rána! K balonu se jako správný kapitán postal Aaron Meijers a povedeným projektilem přes zeď pořádně protáhl brankáře Jensen, který se musel opravdu hodně natáhnout, aby letící míč zvládl vytěsnit na rohový kop.

83

Haagští se svým fanouškům pokoušejí udělat radost alespoň jednou vstřelenou brankou, zřejmě jim ale není souzeno. Uvidíme, zda se něco změní po rozehrávce přímého kopu, který pro domácí vybojoval Lex Immers.

81

Utrecht právě vstřelil branku!
Tohle je pro domácí trochu kruté, Haag se mocně snažil o snížení a vykřesání drobné jiskřičky naděje, Utrecht ale otevřenější styl hry svého soupeře zvládl potrestat! Na Labyadovu povedenou nahrávku si za obranu žlutozelených naběhl CYRIEL DESSERS, jenž svůj samostatný únik zakončil povedeným obstřelem vybíhajícího brankáře Zwinkelse.

80

Tlak Haagu v posledních minutách poněkud opadl, trochu to vypadá, jako by domácí všechny své trumfy už vytáhli. Je možné, že Groenendijkovým svěřencům trochu dochází síly, ale nechme se překvapit, co nabídne závěrečná desetiminutovka.

79

Gyrano Kerk se dobře vrátil a ukázal, že umí být svému mužstvu užitečný i na obranné polovině. Po zisku balonu hledal za defenzivu soupeře si nabíhajícího Desserse, jeho pas ale vystihl Tyronne Ebuehi.

78

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Donny Gorter, přichází Delano Ladan.

77

Sheraldo Becker se poprvé ocitl proti svému novému strážci, byl jím van der Meer, který před pár okamžiky vystřídal nestíhajícího Braafheida. Úvodní vzájemný souboj vyzněl lépe pro hostujícího beka.

76

Melvyn Lorenzen se na levém křídle u rohového praporku ocitl proti dvojnásobné přesile, ovšem i tak si počínal velmi statečně. Nakonec si ale balon až příliš předkopl, což se mu stalo osudným, jeho postup totiž zastavil Leeuwin.

75

Gyrano Kerk ve středu hřiště přetlačil Immerse a pak předvedl neuvěřitelné zrychlení na pár metrech. Následně zvětřil sbíhajícího si Emanuelsona a právě jemu balon také předložil, nizozemský fotbalista ale pálil nad horní tyč.

74

Po faulu v podání Meijerse zahrával Utrecht přímý kop. Hosté si vůbec nevedli špatně, na přetažený centr si u zadní tyče seběhl Willem Janssen a poslal balon nad branku. Sudí však dal na radu svého kolegy u pomezní čáry a správně odpískal ofsajd.

73

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Edson Braafheid, přichází Robin van der Meer.

72

Po divoké pasáži plné ohrožování Jensenovy svatyně přichází uklidnění v podobě kombinace domácích hráčů na vlastní polovině. Jejich další akce pomalou začíná rozjíždět levý obránce a kapitán Meijers.

71

Poslední minuty nám znovu dokazují, že nizozemská nejvyšší soutěž patří k nejofenzivnějším ligám na světě. Viděli jsme pět obrovských šancí za šest minut, domácí se ale na dostřel svému soupeři stále nemohou dostat. Podaří se jim to?

70

Braafheid znovu podcenil situaci a nechal míč doputovat až k osamocenému Beckerovi. Z dalšího z jeho povedených centrů tentokráte těžil Lorenzen, jenž sklepával pro z druhé vlny si sbíhajícího Bakkera, ten ale pálil těsně mimo.

69

Sheraldo Becker je v posledních minutách k nezastavení! Tentokráte se domácí křídelník hravě uvolnil přes bránícího Braafheida a balon poslal přesně na hlavu Johnsena, David Jensen ale přispěchal s fantastickým zákrokem.

68

Po rohovém kopu bylo v šestnáctce hostí opět pořádně dusno. Míč zpět do centra dění vracel vytáhlý Kuipers, načež se ke střele z hranice pokutového území dostal Bakker, Braafheid ale přispěchal s obětavým blokem.

67

Na druhé straně Lex Immer vymyslel parádní pas pro za obranu si nabíhajícího Beckera. Ten se z úhlu řítil sám vstříc Jensenovi, tvrdou ranou mezi nohy si ale na gólmana Utrechtu nedokázal přijít.

66

S touto příležitostí šlo naložit o mnoho lépe! Po Labaydově pasu se ve stoprocentní šanci ocitl Cyriel Dessers, zakončení ale příliš uspěchal a poslal míč těsně vedle. Ke střele hostujícího útočníka ale vůbec nemělo dojít, jednalo se o jasný ofsajd...

65

A domácí jsou, zdá se, konečně na koni. Do šestnáctky soupeře posílají jeden centr za druhým, tenhle proskákal sice mimo vápno, kousek od něj si ale pro faul došel Lex Immers. Po rozehrávce přímého kopu hlavičkoval Beugelsdijk, zamířil ale pouze do horní tyče!

64

Po jeho rozehrávce se ve vápně Utrechtu vytvořil pořádný závar! Nejprve to akrobatickým způsobem zkoušel Lorenzen, později jen do před brankou stojícího Janssona hlavičkoval Johnsen. Celá situace byla pak zakončena Beugelsdijovou ranou vysoko nad branku.

63

Po Kuipersově nákopu prodloužil vytáhlý Johnsen balon na za sebou číhajícího Lorenzena. Letní akvizice z Brém se přes Ebuehiho prodrala až do střelecké pozice, vracející se Leeuwin ale míč ve skluzu stihl odvrátit na rohový kop.

62

Na druhé straně s další rychlou akcí přispěchal zatím výtečně se prezentující Urby Emanuelson. Bývalý hráč AC Milán jedinou přihrávkou vyřadil ze hry dva beky, navíc se mu podařilo oslovit Kerka, ten ale z dobré pozice spálil další možnost.

61

Po rozehrávce rohového kopu se domácí přeci jen dostali k zakončení. Ze samotné standardní situace ještě nic nevzniklo, později se ale balon se štěstím odrazil k Lorenzenovi, jeho rána ale postrádala přesnost i razanci.

60

Immers si naběhl mezi střední obránce soupeře a z jedničky balon posunul pro Beckera. Ten další ze svých centrů směřoval k zadní tyči, tam jej ale na rohový kop pro jistotu odklidil opatrný Ebuehi.

59

Ou, to byl nepříjemný zákrok. Danny Bakker si v souboji s van der Maarelem počínal velmi neohrabaně, když svému oponentovi tvrdě přišlápl kotník. Jak z této situace domácí záložník vyvázl bez karty, to je mi opravdu záhadou.

58

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Edouard Duplan, přichází Melvyn Lorenzen.

57

A málem to bylo už o tři branky! Obrana Haagu nechala míč trestuhodně doputovat až k Labyadovi, jenž jej bleskově přenesl na van de Streeka. Ten ještě sklepával pro Gyrana Kerka, jeho pokusu ale scházely decimetry.

55

Utrecht právě vstřelil branku!
Tohle už s nadějemi domácího týmu na první výhru v této sezoně vypadá hodně bledě, Utrecht se totiž deset minut po začátku druhé půle znovu prosazuje! Odraženého balonu se ujal Dessers, posunul jej na neobsazeného Emanuelsona, na jehož fantasticky přesný centr si v pokutovém území naběhl SANDER VAN DE STREEK a hlavou překonal marně se natahujícího Zwinkelse.

55

Poté jsme byli svědky rychlé protiakce v podání Čápů, poslední minuty se rozhodně nenudíme. Opět celou akci Haagu táhl Sheraldo Becker, na jehož nabídku si naskakoval Johnsen, brankář Jensen ale míč těsně před ním vyboxoval do bezpečí.

54

Další zajímavá šance pro ten Hagovu družinu. Domácí dali až příliš volného prostoru Labyadovi, jenž do vápna poslal přízemní centr pro nabíhajícího si Kerka, ten ale míč usměrnil vedle levé tyče.

53

Lex Immers výtečně zrychlil akci Haagu díky přesnému pasu pro Beckera. Ten si proti dvojici protivníků nevedl vůbec marně, jeho pokus o centr byl ale zablokován poctivě se vracejícím Braafheidem.

52

A tentokráte už si Utrecht počínal o poznání nebezpečněji! Na kroucený míč si kousek za malým vápnem naskočil Ramon Leeuwin, jeho hlavička ale postrádala přesnost, hostující stoper totiž zakončil nad branku.

51

O chvíli později se hosté dostali k dalšímu rohovému kopu. Tentokráte balon prolétl skrze šestnáctku zcela nepovšimnut, po šťastném odrazu jej ale směrem na branku vyslal Janssen, Robert Zwinkels jej tak byl nucen vytěsnit na další roh.

50

Od rohového praporku přilétl do pokutového území Čápu přetažený centr, na nějž si naskakoval vytáhlý stoper Leeuwin. Hlavičkoval ale v záklonu a jeho zakončení podle toho také vypadalo.

49

Urby Emanuelson prokázal svou zkušenost a získal ve středu hřiště balon. Poté se vydal do protiakce a kulatý nesmysl posunul na Kerka, jenž po sérii naznačení tvrdě vypálil, Zwinkels ale jeho pokus nadvakrát zvládl vytěsnit na roh.

48

Domácí fanoušci své oblíbence hlasitě ženou vpřed, momentálně ale na trávníku sledujeme kombinaci Utrechtu na vlastní polovině hřiště. Po Jensenově výkopu se však faulem prezentoval van der Maarel.

47

Sheraldo Becker nejprve parádní patičkou zkoušel sklepávat pro Johnsena, ten ale jeho záměr nevyslyšel. O chvíli později ale domácí křídelník dostal šanci na reparát, načež do šestnáctky vyslal jakýsi střílený centr, zasáhnout ale stačil Janssen.

46

Yassin Ayoub byl v samotném závěru první půle tvrdě atakován a už nebude schopen v tomto zápase pokračovat, hosté jsou tedy nuceni sáhnout k druhému vynucenému střídání. Na hřiště se podívá Urby Emanuelson, jedna z letních posil Utrechtu.

46

Začal druhý poločas.
První poločas úvodního utkání nového ročníku Eredivisie je za námi, spokojenější do šaten odcházejí fotbalisté Utrechtu, kteří v Haagu vedou 1:0. Zatím sledujeme poměrně zajímavý a emotivní duel, nutno poznamenat, že na míči se častěji drží domácí, hosté ale těží z rychlých brejků a vedou zaslouženě. Už ve třetí minutě mohl Čápům jednobrankový náskok zajistit Becker, Jensen jej ale skvěle vychytal. O zatím jedinou trefu se po čtvrthodině hry postaral Dessers, vyrovnáno mohlo být deset minut před koncem první půle, když do tyče pálil Johnsen.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Pokoušel se o to Aaron Meijer. Kapitán Čápů si na levé straně povedeně narazil s Duplanem, poté odcentroval do míst, kam si sbíhal Johnsen, domácí útočník byl ale přečíslen a čistě odstaven Leeuwinem.

45+1

Vzhledem k ošetřování jednoho z hráčů na každé straně se první poločas protáhne o dvě minuty. Dočkáme se ještě něčeho zajímavého?

45

Hosté už se zřejmě budou snažit jen o udržení jednogólového náskoku před odchodem obou celků do šaten. Soudit tak lze dle počínání van der Maarela, jenž se mohl vydat směrem vpřed, nakonec se ale rozhodl pro další přihrávku na obranné půlce.

44

Domácí si před koncem poločasu zahrávají. Kuipers si nyní ve velmi nebezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně neporozuměl s Ebuehim, těžit z toho mohl doposud jediný střelec Dessers, stoper Haagu ale své zaváhání napravil.

43

Znovu Ayoub. Hostující středopolař doputoval s míčem přilepeným u nohy až k pokutovému území Haagu, tam jej přenechal Labyadovi, po jehož nabídce balon skrze celé vápno mířil až k van de Streekovi, přistál mu ale pouze na patách.

42

Yassin Ayoub patří k nejaktivnějším mužům dosavadního průběhu zápasu. Marocký záložník si nyní pohrál s Bakkerem, později proti němu vystartoval Gorter a dopustil se zákroku za hranicí fotbalových pravidel a regulí.

41

Ayoub dal myšlenku i další akci Utrechtu, když krásnou šanci uvolnil Labyada. Ten se ale na kraji vápna ocitl hned proti dvojici bránících protivníků, kteří jej do bližší vzdálenosti k brankáři Zwinkelsovi nepustili.

40

Pět minut. Tolik zbývá do konce prvního poločasu, který se zatím hraje ve velmi dobrém tempu. Do zajímavé příležitosti se nyní hnal technicky velmi dobře vybavený Ayoub, v šestnáctce jej ale za pomoci výborného skluzu zastavil Beugelsdijk.

39

Po Johnsenově dalším vyhraném hlavičkovém souboji měl před sebou moře volného prostoru Lex Immers. S nabídnutou možností ale naložil prachmizerně, když celou akci zbytečně zbrzdil a následně byl dostižen a obrán Ayoubem.

38

Meijers byl ve snaze rozehrát nedovoleně atakován napadajícím Dessersem. Ten byl posléze pozván na kobereček před hlavního sudího, který mu důrazně domluvil a zřejmě udělil poslední varování před tasením další žluté karty.

37

Edouard Duplan sice ve vzdušném souboji přetlačil nic netušícího van de Streeka, v následné konfrontaci s obránce Klaiberem si ale kulatý nesmysl až příliš předkopl. Navíc prohrál sprinterský souboj a celou situaci završil faulem.

36

Krásná sóloakce v podání Johnsena! Domácí útočník vystihl rozehrávku soupeře, poté se mu balon sice trochu zamotal mezi nohama, Johnsen ale zachoval klid, posunul si jej na svou silnější pravačku a parádní ránou orazítkoval vzdálenější tyč.

35

Následovala klidnější pasáž, během níž si stoperská dvojice De Ooievaars vyměňovala balon na obranné polovině. S kulatým nesmyslem se pomazlil i Robert Zwinkels, na jehož výkop si nabíhal Becker, ve vzduchu byl ale předčen Braafheidem.

34

Nedlouho nato ale Čápi vybojovali další kop od rohového praporku. Jenže Gorter jej znovu kopl opravdu mizerně, Utrechtští míč v naprosté pohodě odklidili do bezpeční vzdálenosti od vlastní svatyně. Sander van de Streek pro ně navíc získal aut.

33

A svěřenci Erika ten Haga se poté znovu povedlo zahrozit z rychlého brejku. Na jeho konci si střeleckou pozici ještě o něco vylepšoval Gyrano Kerk, rána mu ale nesedla podle představ a míč znovu zamířil přesně do míst, kde se pohyboval Zwinkels.

32

Před malou chvíli příchozí van der Maarel byl tím posledním, kdo se dotkl balonu před cestou mimo hřiště. Fotbalisté Haagu tedy zahrávali roh a pokoušeli se o jakýsi signál, centr na přední tyč se však stal kořistí pro bránícího Janssena.

31

V posledních okamžicích se na balonu častěji drželi domácí, byla to ale protiakce Utrechtu, která zaváněla nebezpečím. Z levé strany se až k šestnáctce dostal Labyad, z jehož následné kombinace s Ayoubem mohl těžit pálící van de Streek, rána doprostřed branky ale Zwinkelse nepřekvapila.

30

Duplan u postranní čáry přetlačil Klaibera a posunul míč k Dannymu Gorterovi. Ten zvedl hlavu a svým centrem hledal v pokutovém území bojujícího Johnsena, jeho hlavička zády k brance ale Jensenovi starosti nepřidělala.

29

Poslední minuty nabízejí opravdu velké množství na obou stranách. Hra je poněkud neurovnaná, což se nyní pokoušel změnit Sheraldo Becker, daleko se ale ve své individuální akci neprobojoval, mohl za to ve skluzu hrající Braafheid.

28

Ayoubovi nevyšlo zpracování podle představ, záložník Utrechtu své zaváhání ovšem stačil napravit, když balon vybojoval zpět do svého držení. Z jeho pasu mohl těžit Labyad, přes pozorného Ebuehiho se ale nedostal.

27

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Anouar Kali, přichází Mark van der Maarel.

27

Kali se stále nevrací na hřiště a vše nasvědčuje tomu, že utkání pro něj skončilo. Velmi nešťastný vstup hostující záložníka do nového ročníku. Mezitím se Meijers pokusil vpřed vyslat Johnsena, nepočínal si ale přesně.

26

Rozehrávky následné standardní situace se ujal Ayoub, jeho centr ale do kategorie zdařilých nepatřil. ADO se posléze vrhlo do protiakce, na jejímž konci se kousek za vápnem k zemi poroučel Duplan, sudí mu ale na jeho herecké vystoupení neskočil.

25

Také Anouar Kali si vyžádal zásah zdravotníků. Úvod utkání je až nezvykle nervózní, oba celky jsou možná až příliš nahecované, k vidění je opravdu hodně na hraně pravidel se pohybujících zákroků.

24

Hosté tak měli k dispozici rohový kop. Obrana Haagu balon odvrátila z vlastní šestnáctky, Meijers se poté vydal napadat Kaliho, přehnal to ale s agresivitou a posléze i on obdržel žlutý kartónek.

23

Kali rychle přenesl hru pro Klaibera. Ten zvedl hlavu a zvětřil na kraji šestnáctky se pohybujícího Ayouba, který si balon posunul do pravého křídla a pokoušel se odcentrovat, s včasným blokem ale přispěchal Meijers.

22

Ošetřovací akce je u konce. Oba hráči byli odvedeni za postranní čáru, krátce poté je ale sudí Janssen zase vpustil zpět na hrací plochu. Jak van der Streek, tak Meijers by měli být v pořádku a schopni v utkání i nadále pokračovat.

21

Další nepříjemná situace. Na pravém kraji hřiště se ve vzdušném souboji ve vzduchu velmi tvrdě srazili van der Streek s Meijersem, na trávník jsou okamžitě přivolání zdravotníci. Oba účastníci jsou poměrně dost otřeseni.

20

Ebuehi se vydal na ofenzivní dobrodružství, na jehož konci vymyslel šikovnou uličku pro Johnsena. Ten si už už chystal míč posunout do běhu, v poslední možný okamžik mu ale jeho plány zhatil vracející se Ramon Leeuwin.

19

Kuipersův první pas na útočnou polovinu hostující obrana s klidem odvrátila. Na ten druhý si velmi pěkně naběhl Becker, v jeho dalším postupu směrem k brance soupeře mu ale zabránil slabý první kontakt s míčem.

18

Na trávníku se začíná poměrně brzy jiskřit. Labyad neudržel nervy na uzdě a po dalším z faulů soupeře zbytečně zakopl míč, za což mu sudí taktéž udělil žluté varování.

17

První žlutý kartónek tohoto mače dostává Lex Immers. Domácí středopolař nejprve přišel o balon, načež se rozhodl za pomoci jasného faulu zastavit rodící se protiakci soupeře. Sudí neměl na vybranou.

15

Utrecht právě vstřelil branku!
O pár okamžiků později už se ale hosté prosazují, a střílí tak premiérovou branku nového ročníku nizozemské nejvyšší soutěže! Fantastickou ránu z uctivé vzdálenosti vyslal Labyad, Zwinkels míč s vypětím všech sil dokázal vytěsnit na břevno, od kterého se ale kulatý nesmysl odrazil příhodně pro dobíhajícího CYRIELA DESSERSE a ten už měl snadnou práci. Opakovaný záběr ale odhalil další chybu pomezního sudího, jednalo se o drobný ofsajd.

15

Chvíli nato se Zakaria Labyad přeměnil do role nahrávače, když mezi stopery Haagu vyslal načechraný pas pro Desserse. Ten se mohl řítit vstříc Zwinkelsovi, sudí ale odpískal ofsajd. Opakovaný záběr ukázal, že se jednalo o chybné posouzení situace.

14

Edson Braafheid znovu rozběhl vlevo se pohybujícího Labyada. Ten si balon sice stačil obhodit okolo poněkud naivně napadajícího Ebuehiho, dal si jej ale až příliš daleko od nohy, čehož bleskovým výběhem vyžil pozorný Zwinkels.

13

Hráči Utrechtu pak měli k dispozici premiérový rohový kop tohoto mače. Centrovaný balon z kopačky Ayouba se však jako povedený považovat nedal, díky boční rotaci totiž zamířil přesně do náruče připraveného gólmana Zwinkelse.

12

Dobrá možnost na opačném konci hřiště. Meijers zaváhal při návratu do obrany, na to konto poslal van de Streek do šestnáctky nebezpečný centr. Balon se stáčel k zapomenutému Kerkovi, doslova za pět minut dvanáct ale stačil zasáhnout Kuipers.

11

Po pěkné individuální akci si až pro nedovolený zákrok doputoval Lex Immers. Čápi na to konto zahrávali přímý kop ze zajímavé pozice, své štěstí se rozhodl zkusit Gorter, prostor mezi třemi tyčemi ale nezasáhl.

10

Po sérii nepřesnosti zadělal hostující kapitán Janssen na nervy svým kolegům. Jeho zpětná přihrávka pro Jensen byla totiž velmi pomalá, brankář Utrechtu si ale proti napadajícímu Beckerovi dovolil pěknou kličku a vše vyřešil s velkým klidem.

9

Braahfeid tentokráte svou přihrávku směřoval podél postranní čáry a nalezl rozběhnutého Labyada. Po jeho nepřehledném souboji s Ebuehim se míč odporoučel mimo hrací plochu, sudí jej nakonec zcela správně přiřkl zelenožlutým.

8

Tentokráte to Utrecht zkoušel po levé straně. Konkrétně přes Edsona Braafheid, který však došel k závěru, že individuálně se mu bude prosazovat velmi obtížně. Proto přišel pas pro Ayouba, toho ale díky skvělému skluzu odzbrojil Bakker.

7

Rozehrávky od vlastní pokladnice se tedy chopil David Jensen. Rozhodl se míč na krátko vyslat ke Klaiberovi, který se nijak dlouze nerozmýšlel a dlouhým balonem hledal Kerka, ofsajdová past Haagu ale sklapla perfektně.

6

Lex Immers se dobře zorientoval ve středu pole a poté narýsoval povedenou kolmici pro vlevo sprintujícího Duplana. Ten se sice v souboji jeden na jednoho dokázal dostat přes Klaibera, balon si ale pustil daleko od nohy a před postranní čárou už jej nezastihl.

5

Poprvé měli možnost se směrem vpřed vydat i hostující hráči. Jejich ofenzivní snažení po pravé straně táhl Dessers, na jehož centr si naskakoval Kerk, k balonu ale nevyšplhal. O chvíli později byl Labyad přistižen v ofsajdu.

4

A zmatky v obraně Utrechtu v úvodu utkání pokračují! Na další dlouhý balon za stoperskou dvojici hostí si opět naběhl Sheraldo Becker, naštěstí pro svěřence Erika ten Haga si ale v souboji s Leeuwinem pomohl nedovoleným zákrokem.

3

Po Ebuehiho nákopu odvrátil Braahfield míč pouze k Bakkerovi, který okamžitě přenesl hru. Nedlouho nato se domácí dostali do stoprocentní příležitosti, když Johnsen hlavou prodloužil balon za sebe. Sám na branku se poté řítil Becker, tváří v tvář Jensenovi ale neuspěl.

2

Na úvod bylo k vidění opravdu hodně nepřesností z obou stran. Té asi největší se dopustil hostující záložník Kali, který nešikovně namazal Immersovi, ten ale dále postupovat nemohl, v předešlém souboji s Ayoubem totiž fauloval.

1

Hlavní rozhodčí Janssen právě foukl do píšťalky, nový ročník nizozemské Eredivisie tak může být odstartován – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v klasické žlutozelené kombinaci, naopak Utrecht bude hrát v netradičních fialových dresech.

1

Utkání právě začalo.
A děje se tak právě nyní, hráči nastupují na travnatou plochu, utkání tak za pár okamžiků bude moci odstartovat.
Ed Janssen, který bude mít společně se svými pomezními kolegy dnešní utkání na povel, už si aktéry shromažďuje v útrobách stadionu a za pár chvil je přivede před tribuny plné natěšených fanoušků.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Předzápasové rozcvičení na Cars Jeans Stadion je v plném proudu.

Úvodní sestavy:

HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, B. Kuipers, Meijers (C) – D. Bakker, Immers, Gorter – Becker, Johnsen, Duplan.
Náhradníci: Coremans – Meißner, Ladan, Asmelash, van der Heijden, Marengo, David, Lorenzen, Hooi.

FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Leeuwin, W. Janssen (C), Braafheid – van de Streek, Kali, Ayoub, Labyad – Dessers, Kerk.
Náhradníci: Marsman – van der Maarel, Dumić, van der Meer, Emanuelson, Ould-Chikh, Troupee, Velanas, Görtler.

Rozhodčí: Ed Janssen – Johan Balder, Rens Bluemink.
Poslední vzájemné utkání

5.3. 2017 – FC Utrecht:HFC ADO Den Haag 1:1

Branky: 40. R. Živković – 16. Malone

FC Utrecht: Jensen – Troupee, Leeuwin, W. Janssen, van der Meer (46. Conboy) – Ayoub, Brama, S. Amrabat – Barazite – Kerk (74. Labyad), R. Živković (86. Venema).

HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Malone, D. Bakker, Gorter – Schaken (68. Becker), G. Fernandez (46. Havenaar), Duplan (82. Wolters).
FC Utrecht

Už v ročníku 2015/16 o sobě fotbalisté Utrechtu dali vědět, když v konkurenci nejlepších nizozemských skončili na pátém místě. Loni se jim tento solidní výsledek podařilo ještě vylepšit. Do sezony sice nevstoupili úplně šťastně, když první tříbodový zisk zaznamenali až v sedmém kole, postupem času se ale svěřencům Erika ten Haga podařilo výkony ustálit. Čtvrté místo si zajistili především díky výtečnému závěru soutěže, když se v posledních osmi kolech hned sedmkrát radovali z výhry. V následném boji o účast v předkole Evropské ligy přemohli Heerenveen a po fantastickém obratu a nervy drásajícím penaltovém rozstřelu také Alkmaar.

Také Utrecht přes léto ztratil své dva hlavní kanonýry. Patnáctigólový Sébastien Haller si v dresu Frankfurtu nově vyzkouší německou Bundesligu, mladičký Richairo Živković se zase po ročním hostování vrátil zpět do Ajaxu. Tam ale dlouho nevydržel a jeho novou štací se stalo belgické Oostende. Parta okolo kapitána Janssena se stále drží v bitvě o účast v základní skupině Evropské ligy. Na úvod kvalifikačního zápolení si celek ze čtvrtého největšího města Nizozemska po výsledcích 0:0 a 3:1 poradil s Valettou, o kolo dál pak Utrecht díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře postoupil přes Lech Poznaň. Los čtvrtého předkola k ten Hagově družině příliš laskavý nebyl, jejím soupeřem totiž bude Zenit Petrohrad, jenž mezi sezonami velmi kvalitně posílil.
HFC ADO Den Haag

Fotbalisté z Haagu se po většinu loňského ročníku museli strachovat o udržení prvoligové příležitosti. Část sezony totiž strávili na úplně posledním místě, čemuž se, vzhledem k tomu, že mezi pátým a třiadvacátým kolem zaznamenali hned šestnáct porážek, nelze moc divit. Začátkem února byl od mužstva odvolán černohorský trenér Petrović, pod taktovkou Alfonse Groenendijka se Čápům dařilo o několik úrovní lépe. V závěrečných devítí kolech totiž ADO zvítěziilo hned šestkrát a nakonec se umístilo na jedenácté pozici, náskok na sestupové vody čítal čtyři body.

V nizozemském poháru se parta okolo kapitána Meijerse probojovala do osmifinále, kde nestačila na Feyenoord. Od pozdějšího ligového šampiona schytala nepříjemný pětibrankový debakl, hattrickem se blýskl veterán Kuijt. Přes letní přestávku se klubovému vedení nepodařilo udržet dva nejlepší střelce Haagu, Mike Havenaar přestoupil do japonského Kobé, Gervane Kastaneer zase vyslyšel volání německého Kaiserslauternu. Na západ Nizozemska ovšem zamířili hned tři noví útočníci, největší posilou by měl být Melvyn Lorenzen z Brém. Zelenožlutý dres bude nově oblékat také talentovaný Joe Van der Sar, syn legendárního otce Edwina, kterého si fotbalová veřejnost pamatuje především z působení v Manchesteru United.
Příjemný páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Tento víkend se rozjíždí několik fotbalových soutěží, mezi nimi i díky časté ofenzivní podívané známá Eredivisie. V úvodním utkání nizozemské nejvyšší soutěže HFC ADO Den Haag před vlastními přivítá FC Utrecht. Začínáme v 19:00, tak zápas nezapomeňte sledovat spolu s námi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

HFC ADO Den Haag – FC Utrecht

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 15. Dessers, 55. van de Streek, 81. Dessers

Karty:   17. Immers (HAA), 24. Meijers (HAA) – 18. Labyad (UTR)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:12.

HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, B. Kuipers, Meijers (C) – D. Bakker, Immers, Gorter (78. Ladan) – Becker, Johnsen, Duplan (58. Lorenzen).
Náhradníci: Coremans – Meißner, Ladan, Asmelash, van der Heijden, Marengo, David, Lorenzen, Hooi.

FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Leeuwin, W. Janssen (C), Braafheid (73. van der Meer) – van de Streek, Kali (27. van der Maarel), Ayoub (46. Emanuelson), Labyad – Dessers, Kerk.
Náhradníci: Marsman – van der Maarel, Dumić, van der Meer, Emanuelson, Ould-Chikh, Troupee, Velanas, Görtler.

Rozhodčí: Ed Janssen – Johan Balder, Rens Bluemink

Diváci: 12134