Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Chelsea FC – Watford FC

4:3

konec (2:1)

15.05.2017, 21:00 • Stamford Bridge, London • 28. kolo • Lucie Rapantová (@rapalu22)

Tipsport: 1.26 6.0 11.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nad stadionem Stamford Bridge již střílí ohňostroje a Chelsea slaví dnešní výhru, ale hlavně titul. V Londýně prší hráčům v modrých dresech štěstí a všichni jsou spokojení. Chelsea gratuluji k titulu, který si zajistila už v minulém soutěžním kole. Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (23:02:17)
Rozhodčí Mason naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak dnešní utkání, ve kterém Chelsea porazila Watford 4:3. K vidění byl velmi pohledný zápas, hlavně pak jeho druhá polovina. Za Chelsea skóroval Terry, Azpilicueta, Batshuayi a Fàbregas. Za Watford se trefil Capoue, Janmaat a Okaka. Watford se dnes hodně snažil, na branku měl sice jen 3 střely, ale všechny je dokázal proměnit, takže si Begović nepřipsal žádný zákrok, ale i přesto jeho tým zvítězil. Chelsea byla střelecky aktivnější a vítězství si zasloužila, a i přesto, že Gomes dnes inkasoval čtyřikrát, tak svůj tým několikrát podržel.

90+6

Konec zápasu.

90+4

V samotném závěru vyfasovala žlutou kartu dvojice hráčů Deeney a Okaka.

90+2

Prödl dnes vyfasoval druhou žlutou kartu v zápase, a musel tak předčasně odejít do sprch. Watford bude dohrávat v deseti hráčích.

90+1

Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Étienne Capoue, přichází Troy Deeney.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o 5 minut.

88

88. Cesc FÀBREGAS - 4:3

88

Chelsea právě vstřelila branku!
Willian dostal přihrávku, s míčem došel do pokutového území, ale měl u sebe hned dva bránící protihráče, proti kterým to neměl zrovna jednoduché. Willian zbraně nesložil, pozorně se rozhlédl a poté se prezentoval přesnou, zpětnou přihrávkou. CESC FÀBREGAS na nic nečekal a prudkou střelou zpoza vápna poslal Chelsea znovu do vedení.

87

V šanci se ocitl také Fàbregas, ale jeho pokus z šesti metrů Gomes dobře pokryl.

86

Aina byl v šanci, ale jeho pokus gólem neskončil.

85

Z rohového kopu už domácí tým svého soupeře nijak neohrozil, protože k vidění byla pouze nepřesná hlavička, o kterou se zasloužil Terry.

84

Gomes si teď připsal parádní zákrok a dál drží Watford ve hře. Chelsea teď měla totiž výhodu standardní situace, kterou si vzal na starost Fàbregas, jenž vsadil na střílený centr a nemyslel to vůbec špatně. Fàbregasův pokus směřoval do pravého horního rohu branky, ale Gomes se parádně natáhl a míč vytěsnil na roh.

84

Máme tu avizované střídání: odpočinout na lavičku si šel Batshuayi a místo něj naskočil na zelený pažit Pedro.

81

Chelsea má přichystané poslední střídání.

80

Štěstí teď zkoušel i Behrami, který si navedl míč na pravačku, ale ze své kopačky vyslal pouze nepřesný pokus, proti kterému nemusel Begović zasahovat.

79

Šanci dnes zahrát si dostáva Fàbregas, kterému uvolnil místo na trávníku Chalobah.

78

Střelou z hodně velké dálky se prezentoval N. Amrabat, ale jeho pokus byl nepřesný, takže se mezi tři tyče nevešel.

78

Watford cítí šanci a nyní ze své aktivity vytěžil rohový kop.

76

Batshuayi se teď zapomněl v ofsajdu a rozhodčí musel přerušit akci domácích.

75

Chelsea využila prvního střídání: dohrál Kenedy, kterého nahradil Aina.

74

74. Stefano OKAKA - 3:3

74

Watford právě vstřelil branku!
Hosté se přes pravou stranu prodrali na útočnou polovinu soupeře a opět udeřili. Cleverley ze své kopačky vyslal načechraný míč před branku, kde kousek od penaltové značky nedokázal Zouma odehrát balon do bezpečí, a tak STEFANO OKAKA mohl vystřelit, což také učinil a vyrovnal na 3:3.

73

Chelsea si vytvořila útočnou příležitost, ale rozhodčí musel hru rychle ukončit, protože si Hazard nepohlídal ofsajd.

71

Watford udělal první změnu v sestavě: ze hry odešel na lavičku Niang a místo něj naskočil Okaka.

71

Po rohovém kopu se do zakončení dostal opět Azpilicueta, ale tentokrát pálil hodně vysoko nad branku, takže Gomes mohl zůstat klidný.

70

Azpilicueta mohl přidat druhý gól zápasu, ale brankář Gomes byl absolutně proti. Hráč Chelsea totiž stál ve správný čas na správném místě, dostal se k odraženému balonu a poté táhlou střelou ke vzdálenější tyči prověřil Gomese, který se natáhl výtečně a nebezpečný pokus zneškodnil.

69

Terry dnes vsítil gól po 485 dnech. Naposledy totiž skóroval 16. ledna 2016.

65

Fotbalisté Chelsea jsou u míče a pohybují se s ním v pokutovém území Watfordu. Teď obdržel přihrávku Batshuayi, který se s míčem otočil a poté vystřelil, ale Gomes byl na místě a svůj tým podržel.

64

Když dnes Terry otevřel skóre zápasu, tak měl slzy v očích, to značí něco o tom, jak moc má Chelsea v srdci.

63

Držení míče ve druhém poločase: Chelsea FC 47% – 53% Watford FC.

60

Batshuayi obdržel přihrávku od Chalobaha, ale ve hře pokračovat nemohl, protože uvízl v ofsajdu.

58

Faulovaný byl Behrami, proti kterému se provinil Chalobah a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu.

56

Kanté fauloval a soupeři nabídl volný přímý kop, ale Watford u míče příliš dlouho nevydržel, protože Amrabat se zapomněl v ofsajdu.

54

Azpilicueta potřeboval ošetřit, takže hra byla chvíli přerušena, ale už je vše v pořádku.

51

51. Daryl JANMAAT - 3:2

51

Watford právě vstřelil branku!
Zouma s Terrym chybovali a soupeři nabídli příležitost snížit stav skóre, což se Watfordu podařilo. DARYL JANMAAT vzal všechno na sebe, pronikl s míčem do vápna a pak přesnou trefou nedal Begovićovi šanci.

49

49. Michy BATSHUAYI - 3:1

49

Chelsea právě vstřelila branku!
Domácí tým rozehrál rohový kop s nacvičeným signálem, kdy se do zakončení dostal Kenedy, ale jeho rána byla zablokována. K míči se však velmi rychle dostal Aké, který nebyl sobecký a přihrál svému spoluhráči, který se mu odměnil gólem na 3:1. MICHY BATSHUAYI pálil z šesti metrů a naprosto přesně.

49

Následuje roh pro Chelsea.

48

Na levém křídle nastartoval své rychlé nohy Willian, který došel s míčem až do velkého vápna, kde si přichystal míč na střelu a poté pálil ke vzdálenější tyči, avšak gólman zakročil na jedničku.

46

Míč do druhého poločasu uvedli fotbalisté Chelsea.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
Rozhodčí Mason foukl do píšťalky a ukončil první poločas za stavu 2:1. Příliš šancí k vidění nebylo, ale viděli jsme 3 góly, což je přívětivé. Skóre otevřel ve 22. minutě Terry, který pak o 2 minuty později chyboval v defenzívě a nabídl soupeři gól, čehož Capoue využil a vyrovnal na 1:1. Chelsea však tato inkasovaná branka nepoložila a domácí tým se ve 36. minutě dostal znovu do vedení, když se nádherně trefil Azpilicueta. Utkání je zatím celkem vyrovnané a druhý poločas může nabídnout cokoliv, nechme se tedy překvapit.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+1

První poločas bude nastaven o 3 minuty.

45

Azpilicueta nastoupil jako jediný ve všech 37 ligových zápasech za Chelsea a dnes zaznamenal svůj první gól v této sezóně.

44

Na druhé straně zahrával rohový kop Janmaat, ale centr se mu ani trochu nepodařil a nikdo z jeho spoluhráčů se k míči ani nedostal.

42

Chelsea ze standardní situace vůbec nic nevytěžila, takže Gomes mohl být v naprostém klidu.

42

Přihrávku ve velkém vápně obdržel Kenedy a dostal se i do zakončení, ale jeho rána byla zablokována na rohový kop.

41

Chelsea se však před standardní situací ubránila bez větších potíží a stav skóre se ve 41. minutě nemění. Navíc Holebas se zapomněl v ofsajdu, takže sudí hru přerušil.

40

Watford se teď dostal na soupeřovu polovinu a ze své aktivity vytěžil rohový kop.

39

Azpilicueta to trefil opravdu nádherně, zpracoval si míč na jeden dotek a pak už jen pálil. Stamford Bridge jásá radostí.

36

36. César AZPILICUETA - 2:1

36

Chelsea právě vstřelila branku!
Rohový kop si vzal na starost Hazard, jenž poslal centr na přední tyč, ale tam našel pouze jednoho z obránců Watfordu, který odhlavičkoval balon na hranici pokutového území. Tam se k odraženému míči jako první dostal, nikým neobsazený, CÉSAR AZPILICUETA a nádhernou technickou ránou k tyči nedal hostujícímu brankáři šanci, Gomes se natahoval opravdu marně.

35

Chelsea si vytvořila střeleckou příležitost, ale proměnit ji nedokázala. Kenedy dostal dobrou přihrávku od Hazarda, ve vápně si navedl míč na střelu, ale Gomese nepřekonal. Gólman Watfordu vyrazil balon na roh, a tak Chelsea dostane výhodu standardní situace.

33

Běží 33. minuta zápasu a ani jeden gólman si dnes ještě nepřipsal jediný zákrok. Střely na bránu žádné nelítají.

32

Willian teď našel parádním centrem Hazarda, který si ve velkém vápně zpracoval míč, obehrál bránícího protihráče, navedl si míč na pravačku a poté vystřelil, avšak pálil nepřesně, takže Gomes nemusel zasahovat.

30

Aké fauloval a od sudího viděl okamžitě žlutou kartu.

29

Hazard dostal přihrávku za obranu, ale míč si nezpracoval ideálně a sám sebe připravil o zajímavý moment. Navíc Gomes dobře přečetl hru a proti Hazardovi včas vystoupil a zmenšil mu střelecký úhel.

29

Fotbalisté Chelsea se v dnešním utkání již devětkrát dotkli míče v pokutovém území soupeře, to Watford zatím pouze jedinkrát.

28

Fotbalisté v modrých dresech jsou u míče a rádi by se dostali zpět do vedení, ale Watford se brání pozorně a kromě té jediné hrubky nechybuje.

24

24. Étienne CAPOUE - 1:1

24

Watford právě vstřelil branku!
Terry si teď zkazil gólovou radost, protože svému soupeři nechtěně asistoval a Chelsea připravil o vedení. Kapitán Chelsea se snažil hlavou přihrát Begovićovi, ale malá domů nevyšla, protože první byl u míče ÉTIENNE CAPOUE, jenž přesnou trefou vyrovnal na 1:1.

22

22. John TERRY - 1:0

22

Chelsea právě vstřelila branku!
Willian poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde se ke střele hlavou dostal Zouma, ale trefil jen JOHNA TERRYHO, který však vůbec nezazmatkoval a pohotovou střelou poslal domácí tým do vedení.

21

Chelsea rozehrála rohový kop nakrátko a nyní kombinuje na útočné polovině. Finální přihirávku teď obdržel Batshuayi, jenž se dostal do zakončení, ale trefil jen boční síť branky. Jeho rána však byla tečována protihráčem, a tak následuje další roh pro domácí tým.

20

Hazard vybojoval rohový kop pro Chelsea, takže se hosté musí bránit, protože standardní situace jsou vždy nebezpečné.

17

Fotbalisté Chelsea mají míč na svých kopačkách, ale zatím se nikam neženou a pohybují se pouze na vlastní polovině hřiště. Teď se domácí tým přesouval na útočnou polovinu, ale Prödl zakročil a útok Chelsea zastavil, avšak za hranicí pravidel, takže hráči v modrém budou rozehrávat.

14

V úvodních minutách toho k vidění příliš není, zápas probíhá mezi pokutovými územími a šance zatím nepřichází.

13

Hazard na levém křídle dostal přihrávku a s míčem došel do pokutového území, ale ve velkém vápně ho protihráč o balon připravil. Útočná akce domácích tedy ztroskotala.

11

Willian ze své pravačky vyslal nadýchaný centr do pokutového území, ale brankář Gomes byl pozorný, úmysl Williana přečetl a pro míč si vyskočil. Nikdo z domácích se tak do zakončení nedostal.

11

Amrabat fauloval ostře svého protihráče, rozhodčí okamžitě přerušil hru a ze své kapsičky vytáhl žlutou kartu. Následovat bude standardní situace, kterou si na starost vezme Willian.

9

Behrami se provinil proti pravidlům, když poslal k zemi Hazarda, může být rád, že mu sudí neudělil žlutou kartu.

8

Watford je v úvodu celkem často u míče, ale nic kloudného zatím hosté nevymysleli, protože cestička k Begovićově svatyni je hodně trnitá. Obrana Chelsea pracuje na jedničku.

5

Hra byla chvíli přerušena, protože Behrami potřeboval ošetřit, ale už je v pořádku a hra pokračuje.

4

Holebas fauloval Behramiho a od sudího vyfasoval v samotném začátku hry žlutou kartu.

3

První střelu dnešního zápasu vyslal ze své kopačky Hazard, ale jeho rána byla zablokována.

2

Chelsea je mistrem a na stadionu panuje výborná atmosféra.

1

Domácí Chelsea hraje v tradičních modrých kompletech. Fotbalisté Chelsea napadají rozehrávku hostů, ale zatím marně.

1

O úvodní výkop se postarali fotbalisté Watfordu, kteří do dnešního zápasu nastoupili v bílých kompletech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Chelsea FC: Begović – K. Zouma, Terry (C), Aké – Azpilicueta, Kanté, Chalobah, Kenedy – Willian, E. Hazard – Batshuayi.
Náhradníci: Eduardo – Alonso, Fàbregas, Pedro, D. Costa, Cahill, Aina.

Watford FC: Gomes (C) – Mariappa, Prödl, Holebas – N. Amrabat, Cleverley, Behrami, Doucouré, Janmaat – Capoue – Niang.
Náhradníci: Pantilimon – Deeney, Zúñiga, Mason, Okaka, Eleftheriou, Pereira.

Rozhodčí: Mason – Lennard, Eaton.

-4

Obě základní jedenáctky jsou již připraveny v tunelu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Zápas dnes bude řídit hlavní sudí Lee Mason, na čarách mu budou asistovat pánové H. Lennard a D. Eaton. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat M. Jones.
V dnešním duelu je jasným favoritem domácí Chelsea, která má výbornou formu a neprohrála 4 utkání v řadě za sebou a dala v nich 11 branek. To Watford je na tom hůře, naposledy zvítězil 15.4., když doma hostil Swansea, pak už utrpěl jen sérii čtyř porážek v řadě za sebou a inkasoval v nich 7 gólů.
Watford FC se v tabulce nachází na 16. místě a na svém kontě má 40 bodů. Watford jedenáctkrát zvítězil, sedmkrát remizoval a osmnáctkrát byl poražen. Dosavadní stav skóre je 37:59.
Chelsea FC, čerstvý mistr anglické Premier League, má na svém kontě 87 bodů a logický jí patří 1. příčka. Fotbalisté Chelsea zaznamenali 28 výher, 3 remízy a 5 porážek. Dosavadní stav skóre je 76:29.
Příjemný pondělní večer. V Londýně máme dnes na programu dohrávku 28. kola, ve kterém Chelsea FC na svém stadionu Stamford Bridge přivítá Watford FC. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Chelsea FC – Watford FC

4:3

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 22. Terry (K. Zouma), 36. Azpilicueta, 49. Batshuayi (Aké), 88. Fàbregas (Willian) – 24. Capoue, 51. Janmaat, 74. Okaka

Karty:   30. Aké (CHE), 58. Chalobah (CHE) – 4. Holebas (WAT), 11. N. Amrabat (WAT), 90+4. Deeney (WAT), 90+4. Okaka (WAT)   90+2. Prödl (WAT)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:12.

Chelsea FC: Begović – K. Zouma, Terry (C), Aké – Azpilicueta, Kanté, Chalobah (79. Fàbregas), Kenedy (75. Aina) – Willian, E. Hazard – Batshuayi (84. Pedro).
Náhradníci: Eduardo – Alonso, Fàbregas, Pedro, D. Costa, Cahill, Aina.

Watford FC: Gomes (C) – Mariappa, Prödl, Holebas – N. Amrabat, Cleverley, Behrami, Doucouré, Janmaat – Capoue (90+1. Deeney) – Niang (71. Okaka).
Náhradníci: Pantilimon – Deeney, Zúñiga, Mason, Okaka, Eleftheriou, Pereira.

Rozhodčí: Mason – Lennard, Eaton